#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2009 00:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δεκαετία των Social MediaΤα 00's ήταν αναμφίβολα η «δεκαετία της κοινωνικής δικτύωσης» με την ιλιγγιώδη εξάπλωση των σχετικών ιστοτόπων. Στη διάρκειά της πολλαπλασιάστηκαν οι ασύρματες συνδέσεις, αμφισβητήθηκε η ηγεμονία του Μπιλ Γκέιτς και των Windows, εντάθηκαν οι προσπάθειες λογοκρισίας, σημειώθηκαν οι πρώτες online αυτοκτονίες και «ανακαλύφθηκε» μια νέα πάθηση: ο «εθισμός στο διαδίκτυο». Άκμασε επίσης η ψηφιακή «πειρατεία», παρά τα «χτυπήματα» που δέχθηκε, ενώ το internet και οι πολλαπλές εφαρμογές του απέκτησαν αξιοσημείωτο πολιτικό ρόλο.

Τον Ιανουάριο του 2001 εμφανίζεται η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, κύρια σήμερα πηγή πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου. Έκδοση «διαδραστική», από και για τους αναγνώστες της, που κερδίζει διαρκώς σε αξιοπιστία κι εξακολουθεί να γράφεται ενόσω διαβάζετε αυτό το κομμάτι.

Το Φεβρουάριο του 2004 δημιουργείται ο ιστότοπος διαχείρισης αρχείων φωτογραφιών και βίντεο Flickr, που σήμερα φιλοξενεί πάνω από 4 δισ. ψηφιακές εικόνες. Τον ίδιο καιρό καταγράφονται οι πρώτες online αυτοκτονίες σε ΗΠΑ - Βρετανία - Ιαπωνία.

Το 2006 δημιουργείται η ψηφιακή πλατφόρμα Youtube για το «ανέβασμα» και την ανταλλαγή βίντεο μεταξύ χρηστών που γρήγορα γνωρίζει τεράστια απήχηση. Είναι επίσης η χρονιά που o αμφιλεγόμενος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που είχε επινοήσει ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ ως φοιτητής στο Χάρβαρντ «δραπετεύει» από τα κολέγια για να εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο, έχοντας σήμερα πάνω από 100 εκατ. χρήστες. Σειρά ένα χρόνο μετά πήρε και το twitter.

Τον Ιούνιο του 2007 η Apple λανσάρει τη φορητή συσκευή πολυμέσων iPhone, μετεξέλιξη του iPod. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες Δικτύου περιλαμβάνουν e-mail και φυλλομετρητή ιστοσελίδων με δυνατότητα σύνδεσης σε Wi-Fi. Στο μεταξύ εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με μια νέα πάθηση, τον «εθισμό στο Διαδίκτυο» που μάλιστα «προτιμά» τις νεαρές ηλικίες.

Τα Social Media, αποτελούν ήδη στο εξωτερικό το βασικό εργαλείο για μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία αλλά και για ένα ολοκληρωμένο project πώλησης ενός προϊόντος.

Οι «ειδικοί» λένε πως το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της επικοινωνίας, είναι μια «λειτουργία» η οποία θα κινητοποιεί, άμεσα, μαζικά και οικονομικά, σημαντικά σε όγκο τμήματα του πληθυσμού

Το σίγουρο είναι πως στο μέλλον οι εξελίξεις αναμένονται ταχύτερες. Όχι, δε θα επηρεαστεί ο γνήσιος πολιτικός λόγος, που γεννά επιχειρήματα και ιδέες που προκαλεί αντιθέσεις και δημιουργεί συνθέσεις.

Θ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.