#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2011 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δίψα για την εξουσία θα τους καταστρέψει ολοκληρωτικά  «Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό και το κουράγιο σου».


Ουίνστον Τσώρτσιλ, 


 Θα πρέπει να διαβάζουν πολύ Τσώρτσιλ στην κυβέρνηση, και ειδικά ο Ευ. Βενιζέλος και να πιστεύουν ότι εφόσον αποτυχαίνουν καθημερινά είναι σε καλό δρόμο.

Πάντως, είναι αξιομνημόνευτοι: Δε χάνουν τον ενθουσιασμό τους, ούτε το κουράγιο τους με τις απανωτές αποτυχίες και τη χαμένη αξιοπιστία τους. Το’ χουν βάλει άλλωστε σκοπό πρώτα να διαλύσουν τη χώρα και μετά να πάνε σπίτι τους.

Πείτε, σε πια σοβαρή χώρα, κάθε λίγο και λιγάκι θα αναθεωρούσαν τους στόχους που οι ίδιοι έθεσαν, και χωρίς να ντρέπονται μάλιστα.

Σε ποιον τόπο θα μιλούσαν για ύφεση 3,8% και σε λίγους μήνες οι ίδιοι θα έλεγαν ότι τελικά θα είναι 5,3%;

Σε ποια χώρα θα έπαιρναν σκληρά μέτρα, θα υπέγραφαν Μνημόνιο υποσχόμενοι ότι είναι αρκετά για να βγουν από την κρίση και ένα χρόνο μετά θα επαναλάμβαναν τα μέτρα με ακόμη πιο άγριο τρόπο.

Που θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Οικονομικών, στην προκειμένη περίπτωση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να έχει επιτύχει ούτε έναν στόχο. Αντιθέτως με τις συνεχείς δηλώσεις του θα είχε διαλύσει οποιοδήποτε ψήγμα αξιοπιστίας.

Και στη συνέχεια, σε ποια χώρα ο διάδοχός του και επίδοξος πρωθυπουργός, στην προκειμένη ο κ. Βενιζέλος, μέσα σε δύο μήνες υπουργικής του θητείας θα είχε αποτύχει σε όλα. Και στις προβλέψεις και έλλειμμα και χρέος, στις εκτιμήσεις για νέα δάνεια, στο Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε ο ίδιος αλλά που τώρα το παίρνει πίσω. Και φυσικά στη μεγαλειώδη γκάφα με τις εγγυήσεις.

Στην τελική ανάλυση, ποιος πρωθυπουργός χώρας δε θα είχε πάει οικειοθελώς σπίτι του μετά από τόσο αποτυχημένη οικονομική πολιτική.

Εκτός κι αν πιστεύει ότι κάθε φορά που καταγράφει και μια αποτυχία, που θα πάει θα βρει μπροστά του και την επιτυχία.

Όλα αυτά τα λέμε μετά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση από την τρόικα, ότι οι αποκρατικοποιήσεις δε βγαίνουν, ότι η ύφεση είναι βαθύτερη. Και φυσικά, οι καθημερινές κωλοτούμπες με το Ενιαίο Μισθολόγιο, τον ΦΠΑ, τα αυθαίρετα που αλλάζουν ξανά τα πρόστιμα ή το νόμο για την παιδεία που υποχώρησε ατάκτως.

Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο, όπως και η λογική. Μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά έλεγε ότι το μεσοπρόθεσμο δε βγαίνει και πρέπει να αλλάξει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητούσε από τους υπουργούς τους να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Απέραντο φρενοκομείο με λίγα λόγια αυτή η κυβέρνηση, η οποία όμως δεν έχει το σθένος να πει ότι απέτυχε παταγωδώς και καλύτερα να πάει σπίτι της.

Η δίψα για την εξουσία δεν αφήνει τον κ. Παπανδρέου να δει το συμφέρον της χώρας. Αλλά. Ενώ προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία του δημοσίου, η κυβέρνησή του είναι η ίδια ένα δημόσιο. Δεν παράγει έργο, αποτυχαίνει στους στόχους της αλλά παραμένει στη θέση της. (Φυσικά δεν εννοούμε όλο το δημόσιο τομέα).

Το είπαμε και ξανά και παρεξηγηθήκαμε από «ευαίσθητους» δεξιούς και αδέξιους.

Η κυβέρνηση Σημίτη απέτυχε να φέρει τον εκσυγχρονισμό της χώρας και έφαγε μια ξεγυριστή σφαλιάρα το 2004. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε παταγωδώς, κορόϊδεψε, διέψευσε τις προσδοκίες, είπε ψέματα και έφαγε 10.5 μονάδες στο κεφάλι.

Αλλά μήπως τα παραπάνω είναι πταίσματα μπροστά στην αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tigris avatar
  tigris 25/08/2011 13:55:03

  Οι πασόκοι με θυμίζουν κάτι που μας είχαν πει σε ένα μάθημα προώθησης-ανεβάσματος πωλήσεων. Να χαίρεστε συνέχεια με κάθε αποτυχία σας, γιατί έτσι πλησιάζετε στην φορά που θα πετύχετε !!!

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 13:55:46

  Δυστυχώς φίλε μου το μέτρο και η λογική έχουν χαθεί εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον και το λέω με κάθε επίγνωση. Χάθηκαν όταν ο κάθε ένας που ασκούσε και ασκεί διοίκηση από οργανωτικό ή διοικητικό πόστο του δημόσιου τομέα ,σε συνεργασία πάντα με τα σαΐνια του ιδιωτικού τομέα ''ανακάλυψαν το εύκολο κέρδος'' την ΜΙΖΑ. Όπως μάλιστα λένε ειδικοί όταν επαναλαμβάνει κάποιος την ίδια αμαρτία δεν την θεωρεί αμαρτία ,οπότε ομιλούμε για αλλοτρίωση ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ. Οπότε ΠΡΕΠΕΙ να επανακινήσουμε τουλάχιστον από το 1980.
  Πόσα χρόνια χρειάζονται γι' αυτό;

 3. tsiftsidis elefterios avatar
  tsiftsidis elefterios 25/08/2011 14:13:02

  με πεντε λογια ολη η πραγματικοτητα.συγχαρητηρια

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 25/08/2011 14:26:46

  ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές είναι σίγουρη. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Όσο πιό αργά γίνουν οι εκλογές τόσο πιο σίγουρη είναι και η διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ δα διαλυθεί ότι και να γίνει. Για την Ελλάδα μας πιστεύω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για να ξαναγεννηθεί. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το ποιός θα είναι θα είναι ο ηγέτης του κόμματος που θα καταλάβει τον κενό χώρο που θα αφήσει το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε θα κυριαρχήσει ο Σαμαράς αφού η αριστερά ζει ακόμα στο παρελθόν. Θα πάρει βέβαια αυξημένα ποσοστά αλλά τα αριστερά κόμματα δεν θα τα καταφέρουν να συνεργαστούν.

 5. Orestios avatar
  Orestios 25/08/2011 14:51:49

  Ενώ ο Τιτανικός του Παπανδρέου βυθίζεται, οι υπουργοί επιδίδονται σε κρεσεντο λαϊκισμού και ανοησίας.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/08/2011 15:13:06

  Ολα καλά με το άρθρο, αλλά το ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε παταγωδώς, είπε ψέμματα και κορόϊδεψε (συνδέοντάς τα όλα αυτά με το πολύ πιό σύνθετης αιτιλογίας αποτέλεσμα του Οκτ. 2009) τί το θέλατε;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/08/2011 16:07:53

   Δημήτριος Κοκκαλάκης,

   Ύπάρχει πάντα ὁ φόβος ἐπιστροφῆς. . .

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 25/08/2011 15:33:43

  «Oι χειρότεροι διαφημιστές του σοσιαλισμού είναι οι πιστοί του»
  ~George Orwell

 8. armaggeddon avatar
  armaggeddon 25/08/2011 18:30:52

  Α Μ Η Ν Κ Α Ι Π Ο Τ Ε.....

 9. stefanos avatar
  stefanos 25/08/2011 19:58:47

  Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσει. Οι "ανθρωποι"τελούν σε πλήρη σύγχυση.Το σχόλιο για τον Καραμανλή τουλάχιστον ατυχές.

 10. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 25/08/2011 21:12:04

  Το σχόλιο για τον Καραμανλή ατυχέστατο... Θα αναπολούμε τις μέρες Καραμανλή σαν τις πλέον πετυχημένες για την χώρα !! να είστε σίγουροι .....
  Να μην επαναλάβουμε, τα έργατου (Σχέδιο Ανάν, Ονομασία Σκοπείων, συνεργασία με Πούτιν κλπ) που καταδείκνυαν ηγέτη - ευπατρίδη και έχοντα πλήρη επιγνωση της έννοιας Ελλάδα χώρα- ανεξάρτητη- Εθνική Κυριαρχία σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που η εννοια της Εθνικής Κυριαρχίας δεν τον αντιπροσωπεύει στο ελάχιστο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.