#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2011 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δήθεν "κρίση στρατηγικής" του Σαμαρά…
Άρχισαν πάλι υπερωρίες οι γνωστοί παπαγαλίνοι του συστήματος. Η τελευταία τους ….ανακάλυψη έχει ως εξής: Μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ο Σαμαράς αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής! Τούτο, κατά τους παπαγαλίνους, συμβαίνει επειδή ο Σαμαράς είχε, τάχαμου, επενδύσει στο σενάριο της επιλεκτικής χρεωκοπίας και το σενάριο αυτό δεν …επαληθεύτηκε!

Καλά, μιλάμε ότι οι άνθρωποι δεν παίζονται! Μας ταϊζουν μπάλες κουτόχορτο επειδή προφανώς μας θεωρούν αφελείς.

Τρικυμία στο ρακοπότηρο!

Πρώτον, ο Σαμαράς ουδέποτε επένδυσε στο σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό το σενάριο ακόμα για αυτούς που έχουν μνήμη χρυσόψαρου, είχε αναλάβει να εκλαϊκεύσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ενώ και ο τύποις πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας ότι δεν θα ήταν και η συντέλεια του κόσμου, αν μας συνέβαινε! Ίσα-ίσα ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην φλερτάρει με σενάρια που ενισχύουν την αβεβαιότητα και οδηγούν στην καταστροφή..

Δεύτερον, αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες δεν συνιστά λύση. Κατά την πασοκική διάλεκτο αποτελεί μη λύση! Γιατί απλούστατα μετέθεσαν το πρόβλημα για αργότερα. Όπως μια τράπεζα διευκολύνει τον υπερχρεωμένο πελάτη της με περισσότερες δόσεις. Και για να πληρώνεις τις δόσεις, πρέπει να έχεις εισόδημα…

Τρίτον, αυτό που επιχειρήθηκε να γίνει στις Βρυξέλλες και έγινε μισό, συνιστά την απόλυτη δικαίωση του Σαμαρά. Την επιβεβλημένη ανάγκη δηλαδή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έδειξαν ότι και περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης υπάρχουν και διάθεση. Απλώς εμείς έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση που χορεύει σ’ ότι ρυθμό βαράει το ντέφι.

Τέταρτον, για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν όλη η ουσία της απόφασης και από την οποία ουσιαστικά προσδοκάται μείωση του χρέους μας είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Ξέρετε ποιος έφερε αυτή την πρόταση στο προσκήνιο. Όλα τα άλλα είναι στη σφαίρα της επιθυμίας και των καλών προθέσεων!

Πέμπτον, με σημαντική καθυστέρηση, όλοι πλέον ανακάλυψαν την ανάγκη για επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω επενδύσεων. Η κα Μέρκελ μάλιστα μας είπε ότι υπάρχει και πρόταση 16 σημείων για την έλευση γερμανικών συμφερόντων εταιρειών στην Ελλάδα. Θυμάστε ποιος μίλησε πρώτος για επανεκκίνηση.

Έκτον, οι κυβερνητικοί παράγοντες σε συνεργασία με την ΕΕ προγραμματίζουν μείωση της φορολογίας από το Σεπτέμβριο. Θυμάσθε, ποιος φωνάζει για μείωση της φορολογίας.

Έβδομον, η Σύνοδος Κορυφής έδωσε τη δυνατότητα στον Μηχανισμό στήριξης να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Θυμάσθε, ποιος φωνάζει για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά;

Όγδοον, οι περισσότεροι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν πλέον, ότι μια μόνιμη και πειστική λύση αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους θα ήταν με την έκδοση ευρωομολόγου. Θυμάσθε, ποιος έθεσε το θέμα του ευρωομολόγου.

Οι ίδιοι οι συστημικοί παπαγαλίνοι προαναγγέλλουν μάλιστα και «σκλήρυνση» της κυβερνητικής τακτικής απέναντι στον Σαμαρά! Σιγά, θα πάθουν τίποτα μες το Καλοκαίρι!

Για να τελειώνει το παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι έδωσαν στο Γιώργο ένα πακέτο, τις λεπτομέρειες του οποίου κανένας δεν γνωρίζει ακόμα. Και αυτός, σε αντάλλαγμα, τους παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας.

Θα το αντιληφθούμε πολύ σύντομα όταν αρχίσουν οι συζητήσεις (και οι γνωστές πιέσεις) για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο…

Να δούμε τότε ποιος θα έχει κρίση στρατηγικής…

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/07/2011 13:34:19

  Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πραγματικό και είναι ότι ο κόσμος ασχολείται όλο και λιγότερο με την εικονική πραγματικότητα των καναλιών.

  Ο κόσμος βρίζει πλέον και τους δημοσιογράφους και δεν τους ενδιαφέρει η μία ή η άλλη "επιτυχία" της κυβέρνησης.

  Συνεπώς, μόλις περάσουν καινούργια εξουθενωτικά μέτρα, θα σβήσει η όποια (διαρκώς μικρότερη) επίδραση της προπαγάνδας τους.

  Κι ας τους να αναζητούν κρίση στρατηγικής...

  Τα προβλήματα της από δω πλευράς είναι άλλα και είναι ότι δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς το έγκλημα που συντελείται εις βάρος της χώρας με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα στρατηγικής, είναι πρόβλημα πολιτικής επιλογής για το βαθμό ρήξης που θέλει να υιοθετήσει ο Πρόεδρος.

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 25/07/2011 14:03:03

   Προσυπογράφεται εξ ολοκλήρου.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Επώνυμος 25/07/2011 16:21:47

   Προσυπογράφω και εγώ. Πολλώ μάλλον, επειδή από πέρυσι είχα διατυπώσει την βεβαιότητα ότι, προς τα εκεί κινείται το Ελληνικό ζήτημα.
   Έχω γράψει επανηλλειμμένως ότι, για κάθε πιστωτικό ίδρυμα, "καλός πελάτης είναι ο υπερήμερος πελάτης" αφού έτσι βγαίνει από τα όρια κέρδους, που δημιουργεί ο ανταγωνισμός και ζητάει, περίπου, ότι θέλει (επιτόκια υπερημερίας, έξοδα, εγγυήσεις κλπ), απομυζώντας τους κόπους του οφειλέτη. Τώρα λοιπόν, πανηγυρίζει ο, κατά Γιανναρά και ευστόχως, "ολίγιστος" γιατί μας έφερε σε αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ την θέση!
   Σκεφτείτε: Με τα μέχρι τώρα μέτρα και αυτά, που προαναγγέλλονται για τον Σεπτέμβριο, θα φτάσουμε (αν...) τον στόχο-έλλειμμα του 3%, που οι "καλοί" εταίροι θα μας δανείσουν (με το αζημίωτο) για να καλύψουμε. Έτσι, η ΕΕ θα μπορέσει να συνεχίσει να μας πουλάει το 70% των όλων αγαθών, που αγοράζουμε, αποκομίζοντας πολλαπλάσιο κέρδος. Και, αν βαρεθεί, ή φοβηθεί, ενεργοποιεί την παράγραφο περί εγγυήσεων (που θα επιδιωχθεί να είναι "εθνικά αξιοπρεπείς" και φεύγει με τις τσέπες γεμάτες.
   Άλλωστε, πότε η Μέρκελ, πότε ο Τρισέ και άλλοι το έχουν ξεκαθαρίσει: Ζητούμενο δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά του Ευρωπαϊκού τραπεζικού δικτύου ("για το καλό μας").

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/07/2011 14:19:04

  Πράγματι,διάφοροι ''παπαγάλοι'' του πασοκικού καθεστώτος υποστήριξαν αυτό που εκφράζει το αρχικό κείμενο.Βέβαια,στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων έχει εμπεδωθεί η άποψη πως ο Σαμαράς έχει συνέπεια,σταθερότητα και αντέχει στις πιέσεις που δέχεται.Εξάλλου,ο πρόεδρος της ΝΔ το έχει δείξει,επανειλημμένως,εντός και εκτός Ελλάδας.Και αυτό φανερώνεται σιγά-σιγά και στις δημοσκοπήσεις.Επίσης,όσο χτυπιέται ο Σαμαράς,αφενός θα ανεβαίνει η προσωπική υπεροχή του έναντι Παπανδρέου ή Βενιζέλου αφετέρου η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΠαΣοΚ θα παγιώνεται και θα αυξάνεται.Από κει και πέρα,εκείνο που πρέπει να κοιτάξει η παράταξη της ΝΔ είναι η καλλιέργεια και δημιουργία ισχυρής και αδιαμφισβήτητης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ πλειοψηφίας.Οι μέρες που έρχονται,πιθανόν,να καθορίσουν το πολιτικό γίγνεσθαι για αρκετό χρονικό διάστημα.Όποιος διάβασε το χθεσινό κεντρικό άρθρο του Antinews,με τίτλο ''η Νέα Μεταπολίτευση με τα υλικά της παλαιάς δεν γίνεται'',θα έλυσε πολλές απορίες και θα πήρε πολλές απαντήσεις.....

 3. Pyrros avatar
  Pyrros 25/07/2011 14:19:52

  Συμφωνώ με όλα τα σημεία και έχω ένα ερώτημα για το νούμερο 2: ο Σαμαράς δεν έχει δηλώσει ότι οποιοδήποτε ειδος.κουρέματος του χρέους θα είναι κακή εξέλιξη;

 4. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/07/2011 14:24:50

  To ΠΑΣΟΚ πάντα είχε ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ όλως τυχαία μετά τίς δολοφονίες Αθανασιάδη (Βραδυνής) και Μομφεράτου (Απογευματινής) αρχές 10τίας του 1980 από τα ''παλικάρια'' της 17 Ν , κάνουν παιχνίδι μόνοι τους.
  Μάλιστα για ξεκάρφωμα ενίοτε ρίχνουν και καμία '' φάπα'' μέσω των Μ.Μ.Ε.
  που διαθέτουν στούς υπαλλήλους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ.

  • alakran avatar
   alakran @ ΣΠΥΡΟΣ 25/07/2011 14:55:38

   Τον Αθανασιάδη της Βραδυνής ΔΕΝ τον σκότωσε η 17Ν.
   Μετά τη δολοφονία του, την ευθύνη την ανέλαβε μια οργάνωση με το όνομα "Αντιστρατιωτική Πάλη", οργάνωση που δεν είχε κάνει κάποιο άλλο χτύπημα πριν τη δολοφονία του Αθανασιάδη, ούτε έκανε κάτι άλλο μετά, και ούτε ξέρουμε κάτι για αυτή, εκτός ότι διένειμε μια παράνομη εφημερίδα.Όλα νορμάλ δηλαδή?Μάλλον όχι.
   Στις εφημερίδες "Αυγή" και "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύτηκε μια προκύρηξη της "αντιστρατιωτικής πάλης" που διέψευδε την πρώτη προκύρηξη και έλεγε πάνω-κάτω "εμείς δεν έχουμε σχέση".
   Η δολοφονία του πραγματικού αστού Αθανασιάδη είναι για μένα κομβικό γεγονός της δεκαετίας του '80.Αξίζει κάποτε να την συζητήσουμε εδω μέσα.
   Προσωπικά περιμένω το βιβλίο του Τράγκα(που έχει υποσχεθεί να γράψει),γιατί δούλευε εκείνη την εποχή στη Βραδυνή.

   • alakran avatar
    alakran @ alakran 25/07/2011 14:57:27

    Συμφωνώ, κατά τα άλλα, με όλα τα σχόλια πιο πάνω.

 5. φωνή avatar
  φωνή 25/07/2011 16:34:10

  Ο Σαμαράς στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
  Επιμένει να σημειωθεί ανάκαμψη και μετά ανάπτυξη.

  Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν εργάστηκε, δεν διαπραγματεύτηκε και δεν πέτυχε κανέναν στόχο που να αφορά στην ανάπτυξη. Αντιθέτως, συνεχίζουν μια αποδεδειγμένα αντιαναπτυξιακή πολιτική με μεσοπρόθεσμα και άλλα σκληρότερα μέτρα που έρχονται.

  Δε βλέπω πως η σύνοδος κορυφής δημιουργεί στρατηγική κρίση όταν ο στρατηγικός στόχος της ανάπτυξης της οικονομίας στο εσωτερικό της χώρας παραμένει ζητούμενο.

  Εκτός αν οι κύριοι του τύπου θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής εξασφαλίζουν την ανάπτυξη στο εσωτερικό της χώρας. Εκτός αν θεωρούν δεδομένο πλέον ότι έφτασε η ώρα της ανάπτυξης παρότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική που μας έφερε στο selective default.

  Εγώ πάντως τους βλέπω τον Οκτώβρη να ρωτάνε την κυβέρνηση, γιατί δεν έπιασε τους στόχους και γιατί δεν έρχεται η ανάπτυξη.

 6. Orestios avatar
  Orestios 25/07/2011 17:20:39

  Οι παπαγάλοι ξέρουν ότι έχουν χεσμένη την φωλιά τους.
  Κρίση στρατηγικής αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και το ξέρουν πολύ καλά.

 7. βασίλης avatar
  βασίλης 25/07/2011 19:08:30

  Μόλις καθήσει η σκόνη τότε να δούμε ποιός θα είναι αλευρωμένος.
  Πολύ φοβάμαι οτι ο Γ.Α.Π δεν θα γνωρίζεται απο την σκόνη καθώς επίσης και οι
  συν αυτώ , αντίθετα με τον σαμαρά που μόλις γίνουν γνωστές ολες οι λεπτομέρειες του σχεδίου οχι μόνον θα βγεί ασκόνηστος αλλά οι αλλοι δεν
  θα τον βλέπουν που θα είναι διότι τότε θα εχει φύγει πολύ μπροστά στην στροφή
  και απλώς θα νιώθουν την μυρωδιά της βενζίνης.

 8. ink avatar
  ink 25/07/2011 19:57:21

  "....αλλά οι αλλοι δεν θα τον βλέπουν που θα είναι διότι τότε θα εχει φύγει πολύ μπροστά στην στροφή...."
  Eλπίζω να μην έχει φύγει τόσο πολύ και τον χάσουμε !!
  Κια μην ξεχνάμε ότι είναι ο μοναδικός παγκοσμίως που πρότεινε επανεκίνηση της οικονομίας !!!
  Κανένας άλλος δεν το πρότεινε αυτό!!

 9. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 25/07/2011 22:50:58

  Αν δεν ακούσω ή διαβάσω την άποψη του ..Μπαμπη για το θέμα δεν μπορώ να τοποθετηθώ !! Τι να κάνω είμαι ..Μπαμπικός όπως λέμε ..Παπανδρεικός.
  Αν δεν εκφράσει άποψη ο Μπάμ πης θα ήθελα να ακούσω αυτήν του Μ.Καψή ή έστω του Ιορδάνη!!!!

 10. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 26/07/2011 08:18:33

  Για τον Αδέξιο Δεξιό:
  Ακριβής ανάλυση τεκμηριωμένη με παράθεση πραγματικών θέσεων-προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚράτος βρίσκεται σε σύγχυση και η κυβέρνηση τουκ. Παπανδρέου σε καλοκαιρινή ραστώνη, αμηχανία και σε δίνη εσωτερικών έριδων.
  Το τραγικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι οτι ο Αρχηγός παραμένει μόνος μαχητής με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αντώνη Σαμαρά πάρε τη σκούπα και καθάρισε το σπίτι μας.

 11. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 26/07/2011 12:52:17

  Η μόνη κρίση στρατηγικής που έχει η ΝΔ είναι αυτό το χρόνιο νόσημα που την κατατρέχει.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Κρατάει μια απόσταση ρε παιδί μου πάντα.Αυτό ο κόσμος το βλέπει και το αξιολογεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.