#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/08/2010 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η γεωγραφία της ύφεσηςΑνησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η οικονομική δραστηριότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στην οικοδομή, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, εμφανίζει σημαντική πτώση. Και γίνεται μεγαλύτερη αν συνυπολογιστεί η κάμψη που έχει καταγραφεί κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Βεβαίως, η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας δεν είναι ίδια σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε ορισμένες περιφέρειες, όπως στα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου γενικότερα, κινείται ανοδικά παρά την κρίση. Την ίδια στιγμή η ανεργία σημειώνει αλματώδη αύξηση κατά τον μήνα Μάιο, προδιαθέτοντας για όσα αναμένεται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Το ποσοστό εκτοξεύθηκε σε 12% από 8,5% τον Μάιο του 2009. Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις ανεργίας που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναμένουν περαιτέρω επιδείνωση των στοιχείων της ανεργίας το ερχόμενο φθινόπωρο. Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Α.Λοβέρδου σύμφωνα με την οποία «το πρόβλημα είναι μεγάλο και έχει μέλλον».http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=348541&ct=32&dt=14/08/2010#ixzz0wZ2yY8CJ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lamοgios avatar
  lamοgios 14/08/2010 12:43:38

  Χώρα της μεσογείου πωλείται, ολόκληρη ή τμηματικά, έτσι όπως είναι επιπλωμένη ΜΑΖΙ με τους κατοίκους της.
  Εύκρατο κλίμα, εξαιρετική φορολογία, δοκιμασμένος έλεγχος της σκέψης από έμπειρα Μ.Μ.Ε..
  Γενναιόδωρες εκπτώσεις για αγορές χονδρικής, "φιλικές" χορηγίες μεσολάβησης.
  Πληροφορίες-Πωλήσεις: GAP, Chrissi Akti, Paros, Greece

  http://lamogios.blogspot.com

 2. ligoapolas avatar
  ligoapolas 14/08/2010 15:27:31

  Να δω στο τέλος του έτους που θα έχουμε φτάσει πάτο τι θα γίνει. Να δω από ποιους θα εισπράξει το ΦΠΑ η κυβέρνηση.

  • The Saint avatar
   The Saint @ ligoapolas 14/08/2010 18:20:07

   Aν περιμένεις αγαπητέ μου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο γιά να δείς τι θα κάνει η κυβέρνηση, μαυρο φίδι που μας έφαγε... Ο σκοπός είναι να ΜΗΝ φτάσουμε εκεί, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό αυτό?

   Δλδ ρε γμτ, πρέπει ΟΛΟΙ να φτάσετε στο σημείο να μην έχετε να φάτε γιατί θα είστε μακροχρόνια ΑΝΕΡΓΟΙ για να καταλάβετε τι γίνεται εδώ?
   Τόση αναισθησία?

   • ligoapolas avatar
    ligoapolas @ The Saint 16/08/2010 10:37:30

    Στο σημείο που φτάσαμε χρειάζονται δραστικά μέτρα αλλά όταν ο Έλληνας κάνει τις διακοπές του τα αφήνει όλα για μετά το Σεπτέμβρη. Εύχομαι απλά οι εργατοπατέρες αυτή τη φορά να εφαρμόσουν σωστά την εξουσία που τους δόθηκε. Να περάσει το νόημα ήπια και σωστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.