#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "βόμβα Γιούνκερ" δικαιώνει τον Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω.

Ότι:

1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.

2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να «βάλουν πλάτη» και όχι το ΔΝΤ.

Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος.

Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Κόντρες

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε στον κ. Σαμαρά με την εξής δήλωση: «Ας αποδείξει (ο κ. Σαμαράς) ότι αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της οποίας υπήρξε επίλεκτο μέλος … προφανώς ακόμη δεν αντιλαμβάνεται ότι υποκατάσταση πολιτικού λόγου, οράματος, σχεδίου και πρότασης με τη θολότητα που επιχειρεί ουδόλως αποφέρει». «Το δικό μας σχέδιο για σωτηρία και αναμόρφωση της Ελλάδας φέρνει θετικά αποτελέσματα. Για να αποκτήσουμε επιτέλους υγιή οικονομία που βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε δάνειες», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανταπάντησε:

«Ο κ. Παπανδρέου, κάθε φορά που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του θέτει σοβαρά ζητήματα, τα οποία απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις, συνηθίζει, δια του Εκπροσώπου του, να πετάει την “μπάλα στην εξέδρα”. Το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Γιούγκερ είναι συγκεκριμένο και δικαιώνει πλήρως, τον κ. Αντώνη Σαμαρά.Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση.Και μέχρι τώρα, απάντηση δεν έχει δοθεί.».

Βόμβα Γιούνκερ: “άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπεί για τις εξαγωγές”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΕΡΤ avatar
  ΣΕΡΤ 09/10/2010 13:32:17

  Ας μου πεί κάποιος....έπεσε έστω και σε ενα πράγμα έξω ο σαμαράς;;;
  το ερώτημα είναι ρητορικό....
  ΛΟΙΠΟΝ
  Η προδοσία που έγινε είναι κάτι παραπάνω από ορατή.ΞΕΧΥΝΟΜΑΣΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΛΟΓΚ NEWSIT ΚΑΙ PRESS GR ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΣΕΡΤ 09/10/2010 15:40:31

   Σιγά μην αυξήσουμε την επισκεψημότητά τους.
   Εδώ τα εγκαταλείπουν κι οι δικοί τους

   • pikras57 avatar
    pikras57 @ Orestios 09/10/2010 17:11:20

    έγραψες

   • ΣΕΡΤ avatar
    ΣΕΡΤ @ Orestios 09/10/2010 17:49:36

    εξωστρεφεια χρειάζεται.Δεν ντρεπόμαστε πλέον για τίποτα

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Orestios 09/10/2010 20:39:40

    Ορέστιε, θαρρώ πως για να τα εγκαταλείψουν όσοι μπαίνουν εκεί και δεν είναι αφιονισμένοι, πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια! Δεν είναι κακή η πρόταση του ΣΕΡΤ. Φαντάζεσαι τα φιλομνημονιακά νέα τους να τα αποδομούσαν σκληρά σχόλια; Το πολύ-πολύ να αναγκαστούν να τα κόψουν! Αυτό όμως θα είναι η ήττα τους.

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 09/10/2010 14:25:30

  To θράσσος ΠΑΣΟΚ και των δεξιών λακέδων του(ΛΑΟΣ,Ντόρα) δεν έχει όρια. Λένε:"η ΝΔ είναι απομονωμένη στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα". Δηλαδή επειδή ο Σαμαράς δεν έκανε το χατήρι σε Γερμανούς και λοιπούς και αυτοί του "κάνουν μούτρα" έρχονται οι Σάντσο Πάντσα του Μνημονίου και κατηγορούν τη ΝΔ ως απομονωμένη από το ΕΛΚ την ώρα που η δήλωση Γιούνκερ επιβεβαιώνει ξεκάθαρα την θεώρηση Σαμαρά για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο και για το ποιοι(εγχώριοι και ξένοι) έχουν τις ευθύνες.
  Η δε δήλωση Γιούνκερ πως "έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες" γκρεμίζει οριστικά το μύθο του τάχατες εκσυγχρονιστή Σημίτη και κηλιδώνει με τον πιο επίσημο-ευρωπαικό-τρόπο την άθλια ιστορία του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική ζωή....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας 09/10/2010 14:41:24

   "Σάντσο Πάντσα του Μνημονίου"... Καλά, έγραψες!

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 09/10/2010 14:34:52

  Γιά νά καταλάβω

  ποιό τό όφελος τής Ελλάδος από τήν είσοδό της στήν ΕΟΚ?

  Μήπως έχει δίκιο τό ΚΚΕ πού υποστηρίζει τήν έξοδο τής χώρας από τήν Ε.Ε.?

  Μήπως πρέπει νά ψηφίσω ΚΚΕ ?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΠΥΡΟΣ 09/10/2010 14:45:27

   Δίκιο είχε ο Ανδρέας που έλεγε να μην μπούμε, αλλά το έλεγε για να εγκλωβίσει τον κόσμο και να μπορέσει να τσιμεντώσει τη συμμετοχή μας, που θα έλεγε και ο Χριστόφιας. Δεν χάλασε ο κόσμος που μπήκαμε, χάλασε όμως ο κόσμος που είμαστε μια ζωή είτε με νοοτροπία προτεκτοράτου (Μητσοτάκης-Σημίτης και σε κάποιο βαθμό και Καραμανλής) είτε με νοοτροπία επαίτη (Παπανδρέου πατήρ και υιός). Βλέπουμε τι ωραία διαχείριση της Ε.Ε. σύμφωνη με τα εθνικά τους συμφέροντα κάνουν Πολωνία και Τσεχία, ακόμη και το μικρό Λουξεμβουργο. Ωστόσο, η Ελλάδα, μια χώρα που απείχε από την κοινωνική και οικονομική της ολοκλήρωση, που δεν είχε κατακτήσει ακόμη την πραγματική ανεξαρτησία της, σε εκείνο το χρονικό σημείο αποδείχθηκε λάοθς το ότι μπήκε στην Ε.Ε. Αν δεν ήμασταν στην Ε.Ε., δεν θα είχε τη δυνατότητα ο Ανδρέας να κάνει το μεγάλο πάρτυ και δεν θα αφηνόμασταν ποτέ στο ευρωπαϊκό χρήμα. Δεν θα είχε καταστραφεί δηλαδή η χώρα.

   Η Ε.Ε. καθόλου δεν βοήθησε τελικά στο να μην καταστραφεί η χώρα. Βοήθησε μόνον στο να μην φαίνεται ότι καταστράφηκε. Και από αυτή την άποψη μόνον έβλαψε. Όχι μόνον δεν απέτρεψε το κακό, αλλά το σκέπασε κιόλας.

  • CHEMICAL YOUTH avatar
   CHEMICAL YOUTH @ ΣΠΥΡΟΣ 09/10/2010 14:50:18

   Κοιτα. το 1/5 με 1/4 του πλυθυσμού είχε μεγάλο ή μικρό όφελος από την ΕΕ. Αν δεν ανήκεις σε αυτό ατύχησες. Πλέον το ποσοστό αυτό είναι το πολύ 5%, οπότε δεν είναι πολύ κακή ιδέα το ΚΚΕ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ CHEMICAL YOUTH 09/10/2010 15:36:01

    Το ΚΚΕ είναι κάκιστη ιδέα, γιατί δεν λέει μόνον όχι στην Ε.Ε., λέει και ένα σωρό άλλα πράγματα. Επικίνδυνα και απαράδεκτα.

    Το ΚΚΕ θέλει να διαλυθούν όλα για να έρθει η σοσιαλιστική επανάσταση. Δεν θέλει να βοηθήσει τώρα τους εργαζόμενους, για να αναγκαστούν να αγαπήσουν με το ζόρι το σοσιαλισμό. Ας μην κοιτούμε μόνον το "όχι στην Ε.Ε.". Δεν είναι αυτό το ΚΚΕ, είναι κάτι άλλο.

   • Misha avatar
    Misha @ CHEMICAL YOUTH 09/10/2010 15:52:11

    Eπώνυμε

    Το ΚΚΕ είναι μια εξαιρετική ιδέα στις παρούσες συνθήκες.
    Αν από πάνω μας ήταν ο Χοτζα και ο Τσαουσέσκου θα είχες κάποιο δίκιο.
    Τώρα όμως η επικληση του «κομμουνιστικού κινδύνου» είναι άκαιρη και ανώφελη.Δεν βλέπεις πού μας πάει η ΕΕ;
    Κατευθείαν στον ευρωφασισμό ! Και το ΚΚΕ τα έλεγε αυτά ήδη από τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ CHEMICAL YOUTH 09/10/2010 19:54:58

    Το θέμα είναι, τι αντιπροτείνει το ΚΚΕ. Και παραβλέπεις και κάτι άλλο: Ότι, παρά τις στρεβλώσεεις μας, το βιοτικό μας επίπεδο ανέβηκε πάρα πολύ από το 1992 μέχρι σήμερα, που έγινε το Μάαστριχτ. Οι όποιες στρεβλώσεις μπορούσαν να διορθωθούν με σοβαρή δουλειά και δεν μας χρειαζόταν κανένα Μνημόνιο.

    Κομμουνιστικός κίνδυνος φυσικά και υπάρχει, με την έννοια ότι ο κομμουνισμός είναι μια ανελεύθερη δικτατορία με "ανθρώπινο", δήθεν, πρόσωπο, που διαστρεβλώνει τις αξίες και εξαθλιώνει τον πολίτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας, μέχρι που βγήκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και τους ξεπέρασε.

    Δεν είναι λοιπόν καθόλου καλή ιδέα το ΚΚΕ. Κρατουν εγκλωβισμένες ένα σωρό υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, οι οποίες χαντακώνονται ονειρευόμενες τη μαρξιστική σκλαβιά.

   • Misha avatar
    Misha @ CHEMICAL YOUTH 09/10/2010 20:44:37

    Tι αντιπροτείνει;
    Δωρεάν υγεία , παιδεία , ασφάλιση για όλους.
    Τώρα σε στέλνουν στα δεκάδες ιδιωτικά νοσοκομεία που φυτρωνουν σα μανιτάρια , αφού πρωτα φρόντισαν να απαξιώσουν το ΕΣΥ.
    Και κάνουν αβάντα στις ληστρικές ασφαλιστικές εταιρείες, δλδ τα δίδυμα αδελφάκια των τραπεζών, αφού το μόνο που σου εγγυωνται είναι 360 ευρω συνταξη στα 70 σου, μετά από 40 χρονια δουλειά.
    Σου προτείνει να έχεις δημόσιους δωρεαν δρόμους και τροφια χωρις καπέλο 1000% από το χωράφι μέχρι το ράφι.

    Φίλε Επώνυμε, μυαλό και ηλικία έχεις.
    Μη πολεμάς φαντάσματα του παρελθόντος, ο Σταλιν πέθανε και η Βόρεια Κορέα είναι μακριά.
    Α, και στη Βενεζουέλα η βενζίνη κοστίζει 10 λεπτά το λίτρο.Εδω η ΕΕ σου επιβάλει φόρο 1 ευρω το λίτρο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ CHEMICAL YOUTH 09/10/2010 20:51:05

    There is no such a thing like a free lunch.
    Δεν υπαρχει τιποτε δωρεαν.Για ολα καποιος πληρωνει.

 4. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 09/10/2010 14:50:32

  Ο,τι και να προσπαθήσουν να προσάψουν στον Αντώνη Σαμαρά όλοι οι βρυκόλακες της Κυβέρνησης του Μνημονίου και τα φωνασκούντα ΜΜΕ στα κλειστά αυτιά των πραγματικών Ελλήνων, ο σπουδαίος αρχηγός της Νέας Νέας Δημοκρατίας θα τους αφήνει μίλια πίσω ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΈΝΟΥΣ. Ο Σαμαράς είναι ο πραγματικός ηγέτης της πατρίδας μας. Είναι στ'αλήθεια κρίμα που έχει ακόμα η Νέα Δημοκρατία πολλούς ξεπερασμένους και στη λήθη ευρισκομένους βουλευτές και μετριοτάτου επιπέδου καρακλοκενταυρίστικο δυναμικό. Δεν αξίζει όλοι αυτοί να πλαισιώνουν ακόμα τον Αντώνη Σαμαρά.

 5. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/10/2010 15:21:04

  Η Ε.Ε έκανε τα “στραβά μάτια” και μας στήριζε τόσα χρόνια στα πλαίσια της πολιτικής αλληλεγγύης, όπως πιθανόν κάνει και σε περιπτώσεις που αφορούν άλλα κράτη-μέλη, (μην ξεχνάμε ότι η ένταξη της Ελλάδος στην Ο.Ν.Ε έγινε πρωτίστως με πολιτικούς όρους, υπήρξε δηλαδή, σαφή πολιτική απόφαση).
  Εμείς πιστέψαμε ότι είμαστε
  “οι έξυπνοι που μπορούμε εσαεί να κοροϊδεύουμε οποιονδήποτε", με άλλα λόγια ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΜΕ με την μακροχρόνια και συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης και απόκρυψης στατιστικών στοιχείων.
  Μετά από όλα αυτά δεν είναι λογικό να θυμώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, και να φτάσει σε σημείο ο πρόεδρος της ομάδας των χωρών της ευρωζώνης (EUROGROUP) κύριος Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να πει το περιβόητο “the game is over”?
  Αν μάλιστα, ο προαναφερόμενος κύριος ήξερε ελληνικές παροιμίες, ίσως διάλεγε και έλεγε την παροιμία “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ δαιμονάκι 09/10/2010 15:28:44

   Τόση πολιτική αλληλεγγύη πια...
   Διαπραγματεύεται με κράτος που απειλεί με πόλεμο μέλος της, αν ασκήσει κυριαρχικά του δικαιώματα, το ίδιο κράτος κατέχει 40% κράτους μέλους της και συντάσσει επιστολές...μας εγκαλεί για την λαθρομετανάστευση, την οποία χρεωνόμαστε μόνο εμείς κτλ,κτλ,
   Και βέβαια φταίμε και εμείς αλλά να μας εγκαλεί ο Γιούνγκερ γιατί δώσαμε δουλειά στις φάμπρικες της Γερμανίας, δεν είναι λίγο άκομψο;
   Με τόση αλληλεγγύη; Μαζί τα φάγαμε και με αυτόν;

   • Kasut avatar
    Kasut @ ΒΡΑΧΟΣ 09/10/2010 16:27:30

    Νομιζω πως η ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας στηριζεται τοσο απο το ΠΑΣΟΚ οσο και απο την ΝΔ. Οι Ευρωπαιοι γιατι να πουν οχι?

 6. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/10/2010 15:29:17

  τώρα που μας έχει στριμώξει η Ε.Ε και θέλει να μας επιβάλλει δημοσιονομική πειθαρχία, κάποιοι αναρωτιούνται "ποιος το όφελος της ένταξης στην ΕΟΚ"......όταν παίρναμε δισεκατομμύρια ευρώ ως επιδοτήσεις,ΜΟΠ,Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, όλα ήταν καλά,δεν υπήρχε πρόβλημα....και αν έγινε διασπάθιση και κατασπατάληση αυτών των χρημάτων,δεν ευθύνεται η Ε.Ε, ούτε την έκανε αυτή.......μάλλον εμείς ευθυνόμαστε ως κοινωνία...........

  • Misha avatar
   Misha @ δαιμονάκι 09/10/2010 15:54:49

   κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με τα θεωρήματα Πάγκαλου
   και η Ιρλανδία που πτωχευσε εκλεβε;
   και η Ιταλία; και η Ισπανία;
   και η Ρουμανία με τους μισθούς των 150 ευρω;
   και η Λεττονία όπου κλείνουν νοσοκομεία;

   Σα δε ντρέπεστε λιγάκι!

  • Dyer avatar
   Dyer @ δαιμονάκι 09/10/2010 16:47:31

   Και το ευρω εργαλείο ανάπτυξης θα ήταν αν κάναμε σωστή χρήση αλλά……ξεπουληθήκαμε στις πολυεθνικές για φρου-φρου κιαρώματα.

   • Misha avatar
    Misha @ Dyer 09/10/2010 16:57:17

    To ευρώ είναι εργαλείο πτώχευσης και το γνωριζαν από την δημιουργία του.Γι αυτό και το έφτιαξαν μάλλον.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Dyer 09/10/2010 19:51:21

    Δεν είναι άσπρο μαύρο, αρένα είναι, όπου νικάει ο καλύτερος.

    Απλώς εμείς το πήραμε απόφαση να συνεχίσουμε την κοινωνική μας μετριοκρατία και αναξιοκρατία, που μας χαντακώνει σε διεθνές επίπεδο.

    Αν είχαμε σοβαρό κράτος, το ευρώ θα μας βοηθούσε, όπως βοήθησε όλες τις σοβαρές χώρες.

    Αν είχαμε πολύ σοβαρό κράτος, δεν θα μας βοηθούσε καν, γιατί θα μας καθυστερούσε σε σχέση με Γερμανία κλπ. Όπως ακριβώς θα καθυτερούσε τη Δανία και τη Σουηδία, που δεν μπαίνουν όσο και να τις παρακαλάνε (η Αγγλία είναι διαφορετική περίπτωση).

    Τώρα που έχουμε ασόβαρο κράτος, μας πήραν λιγάκι παραμάζωμα. Αλλά θα μπορούσαν και τώρα ακόμη να διορθωθούν τα πράγματα, να σοβαρευτούμε ως κράτος και ως κοινωνία. Δεν μας φταίει το ευρώ, η ξεφτίλα μας μας φταίει.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Dyer 09/10/2010 20:40:22

    Η Σουηδία έχει ζητήσει να μπεί στο Ευρώ, αλλά προς το παρόν "κόπηκε" σε κάποια οικονομικά προαπαιτούμενα !
    Από τους αιτούντες μαζί τους, μπήκε μόνον η Εσθονία.

   • Misha avatar
    Misha @ Dyer 09/10/2010 20:52:58

    Θείο

    Φαντάζεσαι διάφορα γενικώς.
    Δημοσκόπηση στη Σουηδια το καλοκαίρι που μας περασε:
    60% ΟΧΙ στο ευρω
    28% ΝΑΙ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Dyer 09/10/2010 22:32:10

    Misha,
    h**p://ec.europa.eu/news/economy/100512_1_el.htm
    H Εσθονία έγινε δεκτή το Μάιο 2010. Ιανουάριο 2011 θα είναι μέσα.
    Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Τσεχική Δημοκρατία "κόπηκαν".
    Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία επιλεγουν να μην ενταχθούν στην ευρωζώνη.
    Για δημοσκόπηση ξέρω του Απριλίου, με 44 % όχι, 35 % ναί.
    Αλλά αίτηση ένταξης έκαναν (με το ως άνω αρνητικό αποτέλεσμα προς το παρόν). Όταν γίνουν δεκτοί, θα επικυρώσουν την ένταξη όπως αποφασίσουν αυτοί, είτε με δημοψήφισμα, είτε με ψηφοφορία στη βουλή.
    Φίλε μου είμαι ρομαντικός αλλά και προσγειωμένος, όχι φαντασιοκόπος. Είναι επίσημο site όπως βλέπεις.

   • Misha avatar
    Misha @ Dyer 10/10/2010 00:12:21

    Θείο

    Αυτά δε λένε ότι οι Σουηδοί ζήτησαν να μπουν στο ευρω αλλά ότι η γραφειοκρατία των ευρωφασιστών ζυγισε, μέτρησε κι αποφάσισε ποιες χωρες πληρουν τα κριτηρια της για να μπουν στην ευρωζώνη και ποιες όχι.
    Πουθενα δεν αναφέρεται αίτηση της Σουηδιας για ένταξη στο ευρω.

    Η δημοσκόπηση με το 60% ΟΧΙ:
    h--p://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_and_the_euro

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ δαιμονάκι 10/10/2010 14:55:28

   @δαιμονάκι

   Τι υποστηρίζεις πατριώτη με το "μάλλον εμείς ευθυνόμαστε ως κοινωνία";

   Οτι την μοιρασιά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων την έκανα εγώ ή κανείς άλλος.

   Το ξέραν οι της ΕΕ, ότι οι επιδοτήσεις δινόταν να τις διαχειριστεί ένας διεφθαρμένος δημόσιος τομέας, με τους βοηθούς του. Το ομολόγησαν κιόλας.

   Και παλαιότερα είχαν ομολογήσει ότι οι δικές τους εταιρίες ήταν που διέφθειραν τους υπουργούς μας και τους βουλευτές-νομοθέτες μας (ο θεός να τους το ξεπληρώσει).

   Και τώρα ομολογούν ότι από την όλη ιστορία κέρδιζαν "τεράστια ποσά".

   Εγώ ο αυτο-απασχολούμενος ή ο φίλος μου ο περιπτεράς στη γωνία μοιράζαμε τις επιδοτήσεις;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Kasut avatar
    Kasut @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 14:57:53

    Μαλλον ψηφιζατε τους φαυλους και εδω ειναι η ευθυνη της κοινωνιας.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:01:17

    Εν τέλει οι επιδοτήσεις δινόταν έτσι σχεδόν ανεξέλεγκτα με έναν επιπλέον σκοπό: Την κοινωνικοποίηση της διαφθοράς. Την διάδοση της διαφθοράς και στο λαό.

    Και πέτυχαν, ως φαίνεται, σε μεγάλο βαθμό. Και στέριωσαν έτσι και τον κομματικό μηχανισμό εκείνο που είχε μελετήσει καλύτερα την διαφθορά και την εφάρμοζε πιστώτερα. Με "τεράστια κέρδη" για όλους αυτούς.

    Αλλά, να ρωτήσω κι εγώ, αν δίναν με ανάλογους τρόπους επιδοτήσεις στον Γάλλο αγρότη, τον Ισπανό ψαρά, ή τον Γερμανό βιοτέχνη, λες εκείνοι να αρνιότανε να τις πάρουνε; Λόγω της πατροπαράδοτης εντιμότητάς τους;

    Για ρώτα στην ευρώπη πως το λένε οι μισοί λαοί το "λάδωμα". Λάδωμα το λένε και αυτοί. Για δες και τις παροιμίες τους περί λαδώματος και αρχόντων. Παλαιόθεν. Οχι τώρα.

    Υπήρξε εποχή, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη, που στην Αγγλία, τους πάνω ορόφους, ήταν συχνή η ερώτηση: "πόσο στοιχίζει φέτος μια έδρα στο κοινοβούλιο;".

    Η διαφθορά ούτε DNA κοιτάει, ούτε πατρίδα έχει.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Kasut avatar
    Kasut @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:03:16

    Ετερον εκατερον, η ιστορια της δικης μας αποτυχιας δεν μπορει να ειναι το αν της ιστοριας των αλλων. Μπορει και οι Γαλλοι αγροτες να τα επαιρναν, αλλα δεν σημαινει κατι αυτο. Δεν τα πηραν και εμεις τωρα ειμαστε χρεωμενοι.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:06:35

    @ Kasut says:
    10/10/2010 at 14:57

    "
    Μαλλον ψηφιζατε τους φαυλους και εδω ειναι η ευθυνη της κοινωνιας.
    "

    Ολους τους ψηφίσαμε. Μέχρι και οικουμενική φέραμε. Τι άλλη επιλογή είχαμε; Για πες μας;

    Εκτός κι αν το κάνεις επίτηδες για να μου δώσεις πάσα να ξαναπω αυτά που έχω χιλιο-ειπεί:

    Ο κοινοβουλευτισμός γεννάει και αναπαράγει την διαφθορά.
    Ο κοινοβουλευτισμός είναι ο βιότοπος της διαφθοράς.

    20 σελίδες μόνο αν διαβάσεις από την νεώτερή μας ιστορία, κάντες 10, θα έχεις την χαρά να συναντάς την διαφθορά των πολιτικών μας και των κομματαρχών μας και λοιπών λειτουργών μας (μην ανοίξω τΟν στόμΑ μου πάλι), ανά δεύτερη παράγραφο.

    Και ξες κάτι; Δεν φταίνε αυτοί που είναι διαφθαρμένοι. Τον παπούλη από το Αγιονόρος να πάρουμε και να τον κάνουμε κυβερνήτη ή κομματάρχη μας, κρατώντας τους ΚΑΝΟΝΕΣ που έχουμε, θα τον κάνουν και θα γίνει κι αυτός, σαν τα μούτρα τους.

    Απελπισμένοι είμαστε.
    Αλλά δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη πιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μας.

    Και νομίζουμε πως είναι οι άνθρωποι.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Kasut avatar
    Kasut @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:19:25

    Με συγχωρεις η λογικη του "μας κανανε", "μας ειπανε" ειναι το κλασσικο του φταινε καποιοι αλλοι. Αποκαλυφθηκε οτι για παραδειγμα 40 κηπουροι ειχαν προσληφθει στον Ευαγγελισμο οπου δεν υπηρχε κηπος. Αυτοι οι 40 ανθρωποι δεν εχουν νομιζεις την γνωση οτι ειναι απατεωνες? Δεν μπορει παντα η κοινωνια να παιζει την μωρα παρθενα, απολυτως ανωριμη και αρσακιας οταν δεν την συμφερει αλλα να απαιτει με δυναμικες κινητοποιησεις το οποιο αιτημα της.
    Δεν ξερω αλλη εναλλακτικη για τον κοινοβουλευτισμο. Η δικτατορια απετυχε, η αμεση δημοκρατια γεννησε Αλκιβιαδηδες, εξορισε τον Αριστειδη τον Δικαιο για να συνεχισει την μετριοκρατια της και στο τελος υποδουλωθηκε απο την Σπαρτη.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:52:19

    @Kasut

    Δεν παίρνω μέρος εδώ, για να μοιράζω ευθύνες. Αν και ο τελευταίος που θα μας αθωώσει, εμάς ως ελληνική κοινωνία, από τις δικές μας ευθύνες, είμαι εγώ. Οχι από αίσθημα δικαιοσύνης μόνο. Αλλά σαν προσπάθεια να καταλάβω τι συμβαίνει. Χωρίς καμμία εμπάθεια. Που σκοτίζει την κρίση.

    Δεν θα με ακούσεις λοιπόν ευκολα να λέω εγώ “μας κανανε”, “μας ειπανε” και τέτοια. Δεν έχουν προσωπικά με μας εξάλλου οι άνθρωποι. Δουλειά κάνουνε.

    Αλλά πρώτα πρώτα με ενδιαφέρει να καταλάβω τον μηχανισμό που χρησιμοποιούν, ώστε να προτείνω τρόπους να τον ακυρώσουμε. Μπας και δούμε άσπρη μέρα.

    Αν πιστεύεις ότι η δημοκρατία απέτυχε, τότε γιατί ο κοινοβουλευτισμός μας λέει ότι είναι δημοκρατία; Γιατί η δημοκρατία είναι στο number one του hit parade λάών και αιώνων, αφού απέτυχε; Εχει τόσο ισχυρούς προπαγανδιστές; Δεν βλέπω κανέναν. Δεν βλέπω παρά ελάχιστους μάλιστα να ξέρουν τι είναι δημοκρατία.

    Ο Αλκιβιάδης δεν είναι γέννημα της δημοκρατίας. Ούτε ο Κριτίας και οι λοιποί. Είναι εχθροί της δημοκρατίας. Εν πάσει περιπτώσει ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι είναι περισσότερο γεννήματα του κοινοβουλευτισμόυ, από όσο ο Αλκιβιάδης της δημοκρατίας.

    Και στις ΗΠΑ, που είναι ο σύγχρονος προστάτης του κοινοβουλευτισμού και εξαγωγέας μεγάλος της εκδοχής του (Ιράκ, Αφγανιστάν), ζεσταίνουν ήδη το αυγό του φιδιού.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Kasut avatar
    Kasut @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:58:53

    Δημοκρατια δεν ειναι μονο το αμεσοδημοκρατικο μοντελο, υπαρχει και το κοινοβουλευτικο συστημα καθως και το δημοψηφισματικου τυπου αμαγαλμα της Ελβετικης συνομοσπονδιας που για μενα το καλυτερο. Αλλα απαιτει Ελβετους και οχι Ελληνες.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 16:08:09

    @Kasut

    Δεν έχει πολλές δημοκρατίες. Δημοκρατία με 0,1% λιπαρά ή light.

    Μία είναι η δημοκρατία.

    Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, ή θες να τα φρεσκάρεις, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω.

    h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/08/blog-post_4691.html
    h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html
    h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html

    Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία, φυσικά. Ολιγαρχία είναι.

    Είναι βασικώτατο αυτό.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Συμφωνεί μέχρι και ο Αριστοτέλης

 7. τραπεζικος avatar
  τραπεζικος 09/10/2010 19:45:15

  και αφου λοιπον το ηξεραν ολοι και πρωτοι πρωτοι η ΝΔουλιδες και Καραμανλης γιατι δεν εκαναν κατι τοσα χρονια...πρωτα σε αυτο πρεπει ν'απαντησει ο Σαμαρας ....μετα ερχεται ο GAP

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τραπεζικος 09/10/2010 20:02:26

   Δηλαδη τι να κανουν;να ανακοψουν την αναπτυξη 4% ετησιως μονο και μονο για να αντιμετωπισουν προκαταβολικα μια μελλοντικη κριση;
   ΔΕν γινεται αυτο.Μετρα επρεπε να ληφθουν αμεσως μετα την εναρξη της κρισης,το φθινοπωρο του 2008.Ωστοσο εγινε προκαταβολικη "επανασταση" το Δεκεμβρη 2008 για να μη ληφθουν μετρα.
   Οποιος ζητει απο την προηγουμενη κυβερνηση να ειχε παρει μετρα θα πρεπει να ζητει και το χτυπημα των αναρχοαριστεριστων αλλιως δεν λεει τιποτα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 09/10/2010 20:12:15

    Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να μη δώσει ούτε αυξήσεις ούτε ΕΚΑΣ ούτε να διορίσει δασκάλους ούτε να κάνει ολοήμερα σχολεία.

    Όλα αυτά αν τα έκοβε θα έκανε μια οικονομία στα 5 χρόνια περί τα 3 δις το χρόνο, συνολικά 15 δις. Αν τα έδινε αυτά σε εξόφληση ομολόγων θα ήταν λίγο καλύτερη η κατάσταση.

    Δε θα έκανε ούτε μια απόλυση ούτε μια μείωση μισθού. Παρόλα αυτά θα διακινδύνευε να πάθει ότι έπαθε ο Μητσοτάκης.

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ ψυχραιμια 10/10/2010 15:18:38

    Και χωρίς την "επανάσταση" μέτρα δεν θα είχαν ληφθεί, δεν το αντέχει η Νέα Δημοκρατία ως πολιτικός οργανισμός να κάνει ο,τιδήποτε ξεφεύγει από τη διεκπεραίωση των πεπατημένων. Υπενθυμίζω ότι οι εκλογές του 2007 προκηρύχθηκαν για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την οικονομία. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Δεκέμβριο του 2008 μεσολαβεί ένας και χρόνος. Τι περίμενε τόσον καιρό άπραγος ο Καραμανλής, να ξεσπάσει η "εξέγερση" για να κρυφτεί από πίσω της;

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ τραπεζικος 09/10/2010 20:03:55

   @τραπεζικος: Το nick name σου δείχνει την ιδιότητα του ως τραπεζικός των τραπεζών ή τραπεζικός γιατί την κάνεις ταράτσα στα τραπέζια με τα τραπεζώματα. Λοιπόν, για να σοβαρευτείς λίγο, σου προτείνω να ακούσεις ή να διαβάσεις την ομιλία του Αντώνη στη ΔΕΘ, για να δεις που πήγαν τα δάνεια της ΝΔ επί ΚΚΒ'. Επειδή, μάλλον δεν θα το κάνεις, σου υπενθυμίζω ότι από τα 80 δις, τα 60 δόθηκαν για ξεχρέωση δανείων του Σημίτη (1993-2004)και του πατέρα του Forest(1981-1990)!
   Επιτέλους, ξυπνήστε υποστηλώματα του πασοκ.

 8. αντισταση avatar
  αντισταση 09/10/2010 19:48:34

  akoyste mia anadromh toy Pasok prin tis ekloges mexri kai shmera
  http://www.youtube.com/watch?v=Mz3Dekc2OxU

 9. karamanlikos avatar
  karamanlikos 09/10/2010 20:11:56

  Πρέπει να συμπληρώσετε ότι...
  Πρωτίστως δικαιώνεται ο Καραμανλής, ο οποίος ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη διαχείρηση της κατάστασης με αποκλειστική Ευρωπαϊκή συνδρομή και συνενόηση...
  Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται το Πασοκικό ψεύδος περί υψηλού και κρυμμένου ελλείματος... Όλοι ήξεραν!
  Ο τραγικός χειρισμός GAP από Οκτώβριο 2009 και μετά οδήγησε στο ΔΝΤ και στην πολιτική της κατάρρευσης!

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ karamanlikos 09/10/2010 20:15:24

   Σε λίγο οι Ευρωπαίοι θα λένε και τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών, όπως είπαν Σημίτης με Goldman Sachs.

   Ήδη έδειξαν αυτόν που είπε "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα!"

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ karamanlikos 09/10/2010 20:17:47

   Ναι, έχεις δίκιο, φάινεται ότι ήταν όντως σε απόλυτη συμφωνία με τους τότε (και σημερινούς) ηγέτες στην ΕΕ: Μαζί λέγανε ψέματα, μαζί μας δουλεύανε. Και τους Έλληνες και τους λοιπούς Ευρωπαίους πολίτες. Μαζί κρύβανε το ψηλό έλλειμμα!
   Τώρα βγήκε ο Γιουνκέρ και τους ξεμπροστιάζει. Άρα;

   • karamanlikos avatar
    karamanlikos @ Ο Θείος 09/10/2010 20:47:57

    Επειδή ο Θείος Σωκράτης σας έμαθε να είστε αμετανόητοι...
    Σου λέω απλώς ότι αφού ήξεραν τα πάντα ΟΛΑ σημαίνει ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ! Άλλωστε η Ιρλανδία έχει έλλειμα 32%, ναι 32%, ακριβώς 32%!!!!!!!!
    Η αρχική εκτίμηση ήταν περίπου 15%... Έπεσαν έξω, αλλά ξέρεις γιατί δεν χρεωκόπησαν και συνεχίζουν να δανείζονται; Διότι ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΡΑ... αυτά τα μέτρα που είπε ο Καραμανλής στο GAP να πάρει όταν του παρέδωσε οικονομία με spread στο 130!!!
    Όταν το GAP πήρε μέτρα 6 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ(!!!) το spread ήταν στο 1000... ΕΓΚΛΗΜΑ! Θα το πληρώνουν τα παιδιά μας και εσύ και τα παιδιά σου ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ, ΠΑΣΟΚΕ, ΕΛΛΗΝΑ!!!

 10. δημητρης avatar
  δημητρης 09/10/2010 20:35:30

  Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ-ΕΚ-Ε.Ε

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δημητρης 09/10/2010 20:40:50

   Τι είπε δηλαδή ακριβώς; Και μήπως τόσα χρόνια δεν είχε προκύψει απλώς επειδή δεν είχαμε κάποιον Γιωργάκη να μας ξεπουλήσει;

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 09/10/2010 20:47:43

    Είχαμε Σημίτη. Και Μητσοτάκη .
    Και στην Ιρλανδία δεν κυβερνουσε ο Γκιοργκάκις, ούτε στην Ισλανδία.
    Πριν ξεπουλήσουν εμας, Επωνυμε,οι ευρωφασίστες ξεθεμέλιωσαν την Γιουγκοσλαβία, ήπιαν το αίμα των Ιρακινών, τωρα ακόμα κάνουν μπιζνες με τις παπαρούνες του Αφγανιστάν και τους πρόσφυγες.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 22:11:24

    Δεν είναι αναγκαστικά κακό να είσαι μέσα και να έχεις ψήφο που μετράει και μπορείς να τη στρέψεις κατά των δημίων σου.

    Αν είσαι έξω πρέπει να είσαι και αρκετά ισχυρός για να αντέξεις μόνος σου. Δεν λέω ντε και καλά να μην είσαι, αλλά δεν λέω ντε και καλά να είσαι.

    Είτε μέσα είτε έξω, το πρόβλημα είναι η νοοτροπία του κράτους προτεκτοράτου.

    Και τα Σκόπια έξω είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολύ περισσότερο προτεκτοράτο από εμάς. Μόλις το θελήσει ο θείος Σαμ, θα γίνουν χίλια κομμάτια.

    Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και οι έξω μας φταίνει λιγότερο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/10/2010 22:19:02

    Tη Γιουγκοσλαβια τη ξεθεμελιωσαν οι Γιουγκοσλαβοι.Ποιοι Γιουγκοσλαβοι μπορουμε να καυγαδιζουμε ωρες.Αλλα ο πολεμος αρχισε το 1991.Πριν πεσει εστω μια ξενη σφαιρα ειχε διαλυθει το συμπαν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/10/2010 22:20:26

    Ναι. Και την πορτοκαλί επανάσταση του 2008 την έκανε ο Αλαβάνος και τα Συναπιστήρια από μόνα τους.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 09/10/2010 22:25:14

    Tην Γιουγκοσλαβία την ξεθεμέλιωσε το Δ Ράιχ με τον Γκένσερ (κώλος και βρακί με τους Δρακουμέλ) και τον Κόλ και την εκβιαστική αναγνώριση του νεοναζιστικού κράτους των Ουστάσα.

    Το Βατικανό από πίσω κι από δίπλα με όλα του τα αξεσουάρ.
    Μετά πλάκωσαν κι οι αμερικανοφερτοι μουτζαχεντιν του Αλλάχ που τότε ήταν μαχητές της ελευθερίας και προασπίζονταν τα συμφέροντα της Δυσης.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 10/10/2010 14:46:45

    Η Γιουγκοσλαβια ηταν διαλυμενη απο τον καιρο των Ουστασι, τι το ψαχνετε εβαλαν με το ζορι κροατες, σερβους, σλοβενους να ζησουν μαζι. Αυτα ειναι τα πολυπολιτισμικα πειραματα.

 11. popolaros avatar
  popolaros 09/10/2010 22:00:57

  Jean-Claude Juncker

  “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,”

  (Ελεύθερη μετάφραση: 3 ή 4 χρόνια πρίν ήξερα ότι ένα βασικό Ελληνικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφθορά… Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει, “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο δεκαετίες πριν).
  h**p://giorgosvagionis.wordpress.com/2010/10/09/374/

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 14:11:43

  Αντώνης Σαμαράς: "Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του"

  Εγώ προσπαθώ.

  Καταλαβαίνω την τακτική σας κίνηση να εκλάβετε ως δική σας δικαίωση την δήλωση Γιούνγκερ, που μάλλον έχετε δίκιο, και αμέσως μετά να στρέψετε το φως της συζήτησης στα εσωτερικά μας, τα πολιτικά.

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, μια και ως κόμμα είσαστε εναντίον του Μνημονίου (κι εγώ το ίδιο) που κάνει τεράστιο κακό στη χώρα, γιατί δεν λέτε κάτι, έστω κάτι, εναντίον των διεθνών εκείνων μηχανισμών που επέβαλλαν στην χώρα μας το Μνημόνιο. Και βγάζουν και "τεράστια κέρδη" από αυτό, τρώγοντας τις δικές μας σάρκες.

  Δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Που τώρα με την γνωστή δήλωση αποκαλύπτονται οι προθέσεις τους. Τα "τεράστια ποσά" και τα "τεράστια κέρδη".

  Συμφωνώ μαζί σας για την καταστροφικότητα του ΠαΣοΚ και τον ρόλο του στην έλευση του Μνημονίου. Μα δεν φταίει μόνο το ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ δεν έφερε μόνο του το Μνημόνιο.

  Είναι κακό μόνο το ΠαΣοΚ και καλοί εκείνοι που σχεδίασαν το Μνημόνιο; ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ;

  Είναι μόνο του το ΠαΣοΚ; Δεν έχει συνεταίρους έξω; Αυτοί στο απυρόβλητο;

  Προσπαθώ αλλά δεν καταλαβαίνω κ. πρόεδρε. Βοηθείστε με κι εσείς.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Προσπαθώ επίσης κ. πρόεδρε να καταλάβω τι λόγο είχε το κόμμα σας να ψηφίσει το Fight against extremism: achievements, deficiencies and failures - Resolution 1754 (2010) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης [h**p://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta10/ERES1754.htm], το οποίο προβλέπει περιορισμούς στην ελευθερία του συνέρχεσθαι. Και τις άλλες επικίνδυνες ρυθμίσεις αυτού του κειμένου.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 14:41:13

   @Θραξ Αναρμόδιος
   ¨Ενας-ένας να απαντάτε, μη σπρώχνεστε!
   Διότι Θράκα όσο βρυξελλιώτης είναι ο παπακωνσταντίνου άλλο τόσο και περισσότερο είναι τα γαλάζια στελέχη. Η ΕΕ είναι τα άγια των αγίων γι αυτούς, χώρια που αυτοί οι λίγοι που ωφελήθηκαν από το αλισβερίσι με την ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι τα κοινωνικά τους στηρίγματα. Όταν δε με το καλό γίνουν κυβέρνηση το "μα να μη τηρήσουμε την υπογραφή μας;" θα πηγαίνει σύννεφο. Χώρια που οι περισσότεροι από τη δεξιά παράταξη πιστεύουν στο νεοφιλελεύθερο παραμύθι ότι γταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για το χρέος της χώρας. Η δήλωση του Γιούνγκερ δείχνει επίσης που πήγαν τα λεφτά (του δημοσίου). Δεν πήγαιναν σε μισθούς, σε γαλλικά και γερμανικά όπλα, υποβρύχια, μηχανήματα, κλπ πήγαιναν. Γιαυτό η μη αναγνώριση μεγάλου μέρους του χρέους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τους πατριώτες!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ τηλέμαχος αναγνώστου 10/10/2010 14:47:48

    @τηλέμαχος αναγνώστου: "Ενας-ένας να απαντάτε, μη σπρώχνεστε"

    ?

    Θραξ Αναρμόδιος

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 14:57:32

   Εννοώ ότι δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση γιατί είναι αρκετά εύστοχο και δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα.

 13. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/10/2010 15:13:23

  @ Kasut says:
  10/10/2010 at 15:03

  "
  Ετερον εκατερον, η ιστορια της δικης μας αποτυχιας δεν μπορει να ειναι το αν της ιστοριας των αλλων. Μπορει και οι Γαλλοι αγροτες να τα επαιρναν, αλλα δεν σημαινει κατι αυτο. Δεν τα πηραν και εμεις τωρα ειμαστε χρεωμενοι.
  "

  Ε, πως δεν σημαίνει; (και τα πήραν και Γάλλοι και άλλοι πολλοί...).

  Σημαίνει ότι η διαφθορά είναι ΕΓΓΕΝΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ του πολιτικού συστήματος. Οχι των λαών και των ανθρώπων.

  Ιδιες συνθήκες, παρόμοια αποτελέσματα.

  Δεν αποτύχαμε. "Μας απέτυχαν" και το ομολογούν γιατί είχαν "τεράστια κέρδη".

  Μαφιόζοι είναι, μαφιόζικα ενέργησαν. Τι κάνει ένας μαφιόζος; Διαφθείρει. Τι συμβούλεψαν οι Θηβαίοι τον Πέρση βασιλιά; Με το χρυσό θα νικήσεις του είπαν, αυτούς τους τρελλούς.

  θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Αυτοί να δεις τι χρεωμένοι που είναι. Και το δημόσιό τους χρέος είναι μεγάλο, αλλά εκεί που χτυπάνε πρωτάθλημα είναι το Ιδιωτικό χρέος.

 14. FRIDA avatar
  FRIDA 10/10/2010 22:44:42

  Ας πει καποιος του πεταλωτη οτι αυτα που λεει ειναι μπουρδες γιατι ολα ξεκινησαν απο το τσοβολα δωστα ολα τι μας περνα για βλακες εκτος και εαν δεν θελει να το θυμάται αυτός και η ομάδα του όλοι η καταστροφη της ελλαδας ειναι αυτοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.