#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βλακεία είναι αήττητη...Όλη μέρα χθες ξελαρυγγίζονταν στα κανάλια οι δημοσιογράφοι πως καταργείται το επίδομα τοκετού τόσο για όσες επίτοκες θα γεννήσουν σε δημόσιο νοσοκομείο όσο και για όσες θα γεννήσουν σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Φτάσανε μάλιστα σε σημείο να υπαινίσσονται πως μονάχα όσες θα γεννήσουν στο σπίτι (!) ή στο ταξί (!!!) καθοδόν προς το μαιευτήριο θα δικαιούνται το επίδομα αυτό. Διάφοροι μάλιστα καλοθελητές δημοσιογράφοι άμα τε και «πανελίστες» (κατά το νομπελίστες αυτό), προέβλεψαν μέσα στον μηδενιστικό τους οίστρο την επιστροφή της «μαμής» η οποία θα διενεργεί τους τοκετούς κατ’ οίκον στην Ελλάδα του 2013, ώστε να δικαιούνται οι επίτοκες το ανάλογο επίδομα τοκετού.

Η απλή αλήθεια ακούστηκε επιτέλους δια στόματος αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά: το επίδομα τοκετού δεν προβλεπόταν ήδη για όσες γεννούσαν σε δημόσιο μαιευτήριο, αφού ο τοκετός εκεί καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανεξαρτήτως του είδους του (φυσιολογικός, καισαρική, επιπλεγμένος). Με την θέσπιση του ΕΟΠΥΥ έγιναν συμβάσεις μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτικών μαιευτηρίων και καλύπτεται πλέον από τα ταμεία ο τοκετός και στα ιδιωτικά μαιευτήρια ανεξαρτήτως του είδους του. Παρόλα αυτά, δινόταν και πάλι το επίδομα τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούσαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια, από κεκτημένη μάλλον ταχύτητα. Αυτό το (παραπανίσιο) επίδομα που πλέον δεν είναι απαραίτητο αφού τα έξοδα τοκετού καλύπτονται από τα ταμεία, σταματά να χορηγείται όπως είναι φυσικό.

Αυτό πέρασε στον τύπο ως κατάργηση του επιδόματος τοκετού, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, δυσμενή σχόλια και ανέξοδες δημοσιογραφικές κορώνες. Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς εάν πράγματι μπορεί κανείς να μας γλιτώσει από την βλακεία – κακοπιστία – προχειρότητα (διαλέγετε και παίρνετε) διαφόρων δημοσιογράφων και από τα επικοινωνιακά κενά της κυβερνητικής μηχανής.

Κ. Ιατρίδης      

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 01/03/2013 10:11:59

  Οχι απο κεκτημενη ταχυτητα. Απο ελλειψη ειδημονων και στον ΕΟΠΥΥ και στο υπουργειο υγειασ σε οικονομικα και ασφαλιστικα θεματα, οχι μονον τησ τωρινησ φυσικα ηγεσιασ αλλα απο.υπαρξεωσ και του μεν και του δε! Θα επρεπε να ζητηθει αφενοσ η επιστροφη των επιδοματων και να επιβληθει η απολυση ολων των εμπλεκομενων τουλαχιστον εκ τησ συστασεωσ του ΕΟΠΥΥ. τρεισ τουλαχιστον διευθυνσεισ του πρεπει να ξηλωθουν μεχρι τισ γραμματεισ!
  Μονον ετσι χτιζεισ υγιεισ βασεισ! (Συγνωμη για την ελλειψη τονου και τελικου σιγμα,, τα ψαχνω...)

  • Κ. Ιατρίδης avatar
   Κ. Ιατρίδης @ Β.Κ.Σ. 01/03/2013 14:04:58

   Συμφωνώ μάλλον με όσα λέτε.

  • kouvari avatar
   kouvari @ Β.Κ.Σ. 01/03/2013 18:24:04

   Το τελικο σιγμα ειναι το W....και ο τονος (εγω βαριεμαι να βαζω) πατας πρωτα την ανω και κατω τελεια ή το ερωτηματικο διπλα απο το L...και μετα το φωνηεν που θες και ο τονος μπαινει μονος του...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/03/2013 10:16:18

  Με μία διαφορά. Το όποιο ποσό δικαιολογούσε ο ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά μαιευτήρια δεν έφτανε ούτε για τη νοσηλεία ακόμα και σε εξάκλινο θάλαμο και όλα ζητούσαν "καπέλο", αλλιώς τοκετός γιοκ. Επίσης, σε αυτό το όποιο ποσό, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόταν βεβαίως η αμοιβή του ιατρού, οπότε πάλι τοκετός γιοκ.

 3. maquis avatar
  maquis 01/03/2013 10:26:07

  2 παιδιά νεκρά στη Λαρισα και 3 σοβαρα στο νοσοκομειο Λάρισας (όπου δε βρισκανε και κρεβάτια) γιατι στην ευρωπαϊκη Ελλάδα του 2013, 5 φοιτητές δεν είχαν 22 @@@@ευρώ να πάρουν ενα αερόθερμο, αφού το πετρέλαιο είναι ακριβότερο απο την κόκα. Καλή σας μέρα.

  • o avatar
   o @ maquis 01/03/2013 11:01:56

   απο κατι τετοια απροβλεπτα θα σκασει. ειμαστε μονο 5 λεπτα πριν. αντι να πιασουν τους λαθρεμπορους του πετρελαιου ...

   • maquis avatar
    maquis @ o 01/03/2013 11:13:55

    Εδω πάνε να τους δώσουν και τον ΟΠΑΠ!

  • cynthia avatar
   cynthia @ maquis 01/03/2013 11:37:29

   Αντικατοπτρισμός θλίψης και παρακμής. Ποιός ξέρει με τι θυσίες τα είχαν στείλει οι γονείς τους προκειμένου να πάρουν τα πτυχία της τριτοβάθμιας ελληνικής εκπαίδευσης που χρόνο με τον χρόνο χάνουν σε αξία και χρησιμότητα. Η ανυπαρξία υποστήριξης της διαβίωσης τους - ένα προστιθέμενο χρόνιο λάθος στο όλο εκπαιδευτικό σύστημα με τις τραγικές συνέπειες που είδαμε. Αναίσχυντη προδοσία στις ελπίδες και τα όνειρα που καταλήγει να γίνεται ύβρις στην ίδια την ζωη .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ maquis 02/03/2013 17:21:15

   Λαϊκισμός και στο συγκεκριμένο θέμα από τους εκμεταλλευτές του πόνου! Να είμαστε σοβαροί λοιπόν. Δε γίνεται να σπουδάζουν μακρυά από την πόλη τους παρέα με 5 άτομα και να έχουν να περνάνε το μήνα και να τρέφονται κανονικά για να πηγαίνουν να παρακολουθούν μαθήματα (κόστος μετακίνησης κλπ.), και να τους λείπουν από 10Ε του καθενός εδώ και 3 μήνες που έβαλε κρύο να πάρουν μια σόμπα. Και το θέμα με το μονοξείδιο που δηλητηριάζει σε κλειστό χώρο, είναι πολύ απλό και έπρεπε να το έχουν μάθει 20 ετών άνθρωποι. Η προσωπική ευθ'υνη του καθενός για τις βλακείες που κάνει καταργήθηκε; Από πότε; Πάντα γίνονται ατυχήματα σε διάφορα πεδία της ζωής των ανθρώπων.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 01/03/2013 11:33:48

  Καλύπτονται "τα πάντα" στα ιδιωτικά μαιευτήρια; Ακόμη και η τσιμπημένη αμοιβή του γυναικολόγου-μαιευτήρα; Δεν νομίζω. Στο δημόσιο νοσοκομείο που δεν έχει "δικό της" γιατρό η γυναίκα, όντως δεν νοείται τέτοια αμοιβή. Αν όμως είσαι σε ιδιώτη γιατρό, όπως σχεδόν όλες οι Ελληνίδες, τότε τον πληρώνεις αδρά.

  Αυτό το κόστος κάλυπτε το επίδομα τοκετού και δεν δίνονταν από "κεκτημένη ταχύτητα".

  Και τι θα συμβεί εάν η γυναίκα επιθυμεί να γεννήσει σε ιδιωτικό μαιευτήριο που δεν είναι συμβεβλημένο; Για να είναι όπως τα λέει το άρθρο και να μην χρειάζεται όντως το επίδομα, τότε πρέπει να είναι όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια συμβεβλημένα. Εξ όσων γνωρίζω, δεν είναι. Αν πας κάπου που δεν είναι συμβεβλημένο, τότε θα δίνεται το επίδομα τοκετού;

  Επίσης: Ακόμη και κλινικές όπου ήταν συμβεβλημένος ο ΕΟΠΥΥ, έβαζαν τη γυναίκα σε τετράκλινο δωμάτιο. Μπορεί όμως η γυναίκα να θέλει την ησυχία της, να σιχαίνεται (άπειρες κοπέλες σιχαίνονται και δεν θέλουν να είναι με άλλες στον ίδιο θάλαμο), ειδικά εάν είναι ο πρώτος τοκετός και δεν έχουν συνηθίσει και τρομάζουν στην ιδέα. Όχι μόνον αυτό, για να μπορεί να μείνει η μητέρα τους μαζί τους ή ο άντρας τους. Ειδικά αν είχαν δύσκολη γέννα, αυτό είναι σημαντικό.

  Τώρα λοιπόν τι γίνεται; Ο ΕΟΠΥΥ που είναι "συμβεβλημένος" θα σου λέει "τετράκλινο και άμα θέλεις" και ο τρυφερός σύζυγος που δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί η καλή του πρέπει να πουλήσει τίποτα χρυσές λίρες του παππού του για να γεννήσει στο μονόκλινο τον ή την διάδοχο; Καθότι εύκολα μπορείς να πεις έξω από το χορό ότι "να πάνε σε τετράκλινο και όποιος έχει να πάει σε μονόκλινο", αλλά όταν σου συμβαίνει εσένα τον ίδιο εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να μπεις στη λογική να κάνεις οικονομία, καθότι φοβάσαι κιόλας μήπως κάτι δεν πάει καλά επειδή θα έχεις στενοχωρήσει τη γυναίκα σου, που "απαιτεί" με τον γνωστό γυναικείο τρόπο.

  Άρα, τα 900 ευρώ του επιδόματος τοκετού ήταν ένα μέτρο δικαιοσύνης για όσους πήγαιναν στις ιδιωτικές κλινικές (δηλαδή: για όσους δεν ήθελαν να γεννήσουν μαζί με τις τσιγγάνες και τις Αλβανίδες) και ένα μέτρο ελευθερίας, που τους έδινε τη δυνατότητα να επιλέξουν ό,τι ακριβότερο μπορούσαν, εάν μπορούσαν.

  Καλύτερα δηλαδή να μην καλύπτει τίποτα ο ΕΟΠΥΥ.

  Και κάτι τελευταίο: Υποψιάζομαι ότι η κάλυψη "όλων των δαπανών" από τον ΕΟΠΥΥ, αντί του επιδόματος, γίνεται για να μπορούν να καθυστερούν όσο μπορούν τις πληρωμές. Διότι, αν βέβαια είναι να πληρώσουν στον πολίτη, δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να καθυστερήσουν. Αν είναι να αργήσουν να πληρώσουν στον κλινικάρχη, εκεί μπορεί και να βρουν συμπαράσταση κιόλας!

  • Κ. Ιατρίδης avatar
   Κ. Ιατρίδης @ Διογένης 01/03/2013 14:03:48

   Τα 900 ευρώ του επιδόματος ούτως ή άλλως δεν έφταναν για να καλύψουν έναν τοκετό σε ιδιωτικό μαιευτήριο ειδικά σε μονόκλινο!!!! Πόσο μάλλον αν μιλούσαμε για καισαρική ή επιπλοκές. Μην λαϊκίζουμε. Η κάλυψη του ΕΟΠΥΥ "αξίζει" οπωσδήποτε πάνω από τα 900 ευρώ του επιδόματος. Κατά τα άλλα, ελάχιστα μαιευτήρια (προσωπικά πιστεύω κανένα) δεν θα μείνουν εκτός σύμβασης και οπωσδήποτε αν θέλει κανείς μονόκλινο και γιατρό "αστέρα" θα πληρώνει από την τσέπη του όπως γινόταν και παλιά που το επίδομα δεν κάλυπτε ούτε το 1/3 με 1/4 του κόστους απλού τοκετού σε μονόκλινο!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 15:25:01

    Το τι γινόταν "παλιά" αφήστε το, που τα ταμεία είχαν πολύ περισσότερες παροχές και οι κλινικές είχαν πολύ υψηλότερες τιμές. Μιλάμε για τον καιρό από τον οποίο και μετά εισέβαλε η μιζέρια του ΕΟΠΥΥ και των Μνημονίων.

    Δείτε λοιπόν εδώ:

    http://www.genikikliniki.gr/images/stories/pdf/prices.pdf

    ενδειτικά τις τιμές μιας ιδιωτικής κλινικής στην τύχη για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, π.χ. ΙΚΑ. Πληρώνει 1600 ευρώ για μονόκλινο. Έπαιρνε και τα 900 ευρώ του επιδόματος και του έβγαινε 700 ευρώ η διαφορά στο μονόκλινο, ενώ στη συγκεκριμένη κλινική στο τρίκλινο του έβγαινε 900 ευρώ, ακριβώς όσο και το επίδομα. Όσο για τον γιατρό, μάλλον θα αστειεύεστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει κανένας γιατρός τοκετό με κάτω από 1.000 - 1.500 ευρώ. Αλλά ούτε και κανένας που να παίρνει περισσότερα. Απλώς οι "αστέρες" έχουν πολύ περισσότερη πελατεία. Οι τιμές είναι στάνταρ στην σχετική "αγορά" και υποθέτω ότι απλώς δεν γνωρίζετε για τι πράγμα μιλάτε. Αλλά να γράφετε άρθρα στα οποία κατηγορείτε απλώς τους άλλους ως βλάκες και μάλιστα "αήττητους", βλέπω ότι γνωρίζετε καλά.

 5. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 01/03/2013 13:05:15

  Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, είναι η εξής:

  «Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει όλη τη δαπάνη του τοκετού και έχει κάνει συμβάσεις με όλα τα θεραπευτήρια. Υπήρχε το επίδομα, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να το παίρνει διπλά ο ασφαλισμένος, αφού η δαπάνη καλύπτεται. Δεν γίνεται τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν δύο φορές»

  Προσέξατε τι λέει; Υπήρχε. Άρα από τώρα και στο εξής δεν θα υπάρχει.

  Το επίδομα τοκετού ήταν για το 2012, 19 εκατομμύρια ευρώ και το υπουργείο θέλει να εξοικονομήσει 15 εκατομμύρια, γι’ αυτό και το κόβει.

  Το έπαιρνε διπλά ο ασφαλισμένος, όπως λέει ο υπουργός; ΟΧΙ.
  Είναι άλλο τα έξοδα νοσηλείας κατά τον τοκετό και άλλο το επίδομα του τοκετού.

  Η σκοπιμότητα του επιδόματος, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ, στην κατηγορία «Παροχές Μητρότητας», όπου γράφει: «Η φροντίδα και η διαρκής μέριμνα για την εργαζόμενη μητέρα και τις ανάγκες της, αποτελούν από τις κύριες προτεραιότητες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων στην Ελλάδα.
  Για το σκοπό αυτό και με την πεποίθηση ότι η εργαζόμενη μητέρα με τους πολλαπλούς απαιτητικούς ρόλους της θα πρέπει να προστατεύεται, ιδιαίτερα στην περίοδο της κύησης και της λοχείας, το ΙΚΑ συμβάλλει μ' ένα σύνολο παροχών (χρηματικών επιδομάτων αλλά και ολοκληρωμένων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών).»

  Αυτά, γιατί καλό είναι κύριε Ιατρίδη να έχετε όποια άποψη θέλετε, αλλά πιο καλό είναι να μας πει ο υπουργός την αλήθεια. Κύριοι θα πρέπει να το κόψουμε το επίδομα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, και όχι να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

  • Κ. Ιατρίδης avatar
   Κ. Ιατρίδης @ Balafara Hunter 01/03/2013 13:58:54

   Υπήρχε, μονάχα για όσες γεννούσαν στα ιδιωτικά μαιευτήρια και ήταν ύψους 900 ευρώ. Για όσες γεννούσαν στα κρατικά νοσοκομεία δεν υπήρχε. Για τις πρώτες, υπήρχε για την κάλυψη μέρους των εξόδων τοκετού στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Εφόσον αυτό το μέρος καλύπτεται πια από το ταμείο όλα όσα γράφετε είναι επιεικώς γενικότητες για να μην πω ανακρίβειες.

   • Balafara Hunter avatar
    Balafara Hunter @ Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 15:39:55

    Οι δύο μου γιοί γεννήθηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο, το 2004 και το 2008. Και τις δύο φορές η γυναίκα μου πήρε το επίδομα. Που είναι το "ανακριβές";

 6. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 01/03/2013 14:44:28

  Μακάρι πάντως νά διατηροῦνταν τό ἐπίδομα τοκετοῦ καί νά καταργοῦνταν τό ἐπίδομα γιά τά ἔξοδα τοκετοῦ ἀπό τά ταμεῖα...

 7. ΝΠ avatar
  ΝΠ 01/03/2013 15:45:00

  Ο τοκετός είναι ανάγκη να υποστηρίζεται ,όσο το δυνατόν περισσότερο...
  Είναι και ανάγκη για το έθνος η ενίσχυση...
  Μα από αυτό πετσοκόβουμε αντί να ενισχύουμε;

 8. takis400 avatar
  takis400 01/03/2013 15:57:15

  κε ιατριδη απλα εσεις λετε ανακριβειες και αφηστε το επιθετικο υφος,η δικη μου γυναικα γεννησε σε δημοσιο και λαβαμε κανονικα και απολυτως νομιμα το επιδομα,μην κανετε το ασπρο μαυρο γιατι διωχνετε τον κοσμο ακομα πιο μακρια

 9. Kostas G avatar
  Kostas G 01/03/2013 16:20:47

  Την ανικανότητα και την αδιαφορία των κυβερνώντων (με ταυτόχρονη συγκάλυψη των μεγάλων φοροκλεπτών και φοροφυγάδων) να προχωρήσουν σε σωστές μεταρρυθμίσεις αντί να κόβουν την ισόβια τιμητική σύνταξη των πολυτέκνων μητέρων και το επίδομα τοκετού που οπωσδήσποτε είναι τιμητικό τη χρεώνετε στη βλακεία των δημοσιογράφων ή οτιδήποτε άλλο εννοείτε και στα επικοινωνιακά κενά της κυβερνητικής μηχανής. Και συζητάμε για το δισθεώρητο ποσό των 15-20 εκ. ευρώ το χρόνο για το επίδομα τοκετού. Μεγαλύτερη στήριξη δεν θα μπορούσε να βρεί ο Υ.Υγείας που έκανε το μεγάλο κατόρθωμα να μειώσει τις δαπάνες υγείας σε βάρος της μικρομεσαίας και φτωχής τάξης. Σε λίγο που θα κόψουν και τα έξοδα κηδείας, άν δεν το έχουν κάνει ήδη, γιατί θα δούν οτι ο αριθμός των θανάτων μεγαλώνει, τότε τί θα πείτε?

 10. Κ. Ιατρίδης avatar
  Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:01:48

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=214132&catID=1

  http://www.real.gr/audiofiles/214128.mp3

 11. Κ. Ιατρίδης avatar
  Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:04:22

  http://www.real.gr/audiofiles/214128.mp3

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=214132&catID=1

 12. Κ. Ιατρίδης avatar
  Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:16:43

  Για άλλο επίδομα μιλάτε εσείς. Εδώ μιλάμε για το επίδομα των 900 ευρώ που δίνονταν μόνο σε όσες γυναίκες γεννούσαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια και πλήρωναν από ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ τους τα έξοδα τους τοκετού, καθώς δεν υπήρχαν συμβάσεις των ταμείων με τα μαιευτήρια. Ο ΕΟΠΥΥ έχει τώρ αυπογράψει συμβάσεις με όλα τα μαιευτήρια και άρα δεν υπάρχει η ανάγκη να δίνεται το επίδομα των 900 ευρώ που δίνονταν μονάχα για κάλυψη των εξόδων στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Τι δεν καταλαβαίνετε πια;

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:24:26

   Δηλαδή τι πρέπει να κάνω για να σας πείσω; Να σας στείλω τα παραστατικά από τα επιδόματα που πήραμε;

 13. Κ. Ιατρίδης avatar
  Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:30:02

  Αυτό που λέει ο τιμοκατάλογος που επισυνάπτετε μάλλον πρέπει να είναι η επιβάρυνση αν επιλέξει κανείς δωμάτιο πέραν του τετρακλίνου όπου δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Αυτό μετά τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τα ιδ. μαιευτήρια. Πριν να συμβεί αυτό, ο στοργικός πατέρας που λέτε πλήρωνε τα πάντα ΟΛΑ ακόμη και σε τετράκλινο και έπαιρνε μονάχα 900 ευρώ. Τώρα σε τετράκλινο δεν πληρώνει τίποτε και για τρίκλινο και πάνω πληρώνει τα ποσά που φαίνονται. Φυσικά, δεν παίρνει τα 900 ευρώ πλέον. Νομίζω ότι βγαίνει κερδισμένος. Φυσικά, αν τα νοσήλεια ήταν αυτά που φαίνονται (λόγω πληρωμής από το ταμείο του τετράκλινου τοκετού) ΚΑΙ έπαιρνε και το 900ρι όπως γινόταν εκ παραδρομής, τότε θα ήταν πολύ καλύτερα αλλά ο ΕΟΠΠΥ θα πλήρωνε δύο φορές για κάθε τοκετό...... Δεν πιστεύω να φαντάζεστε ότι τα ταμεία μας μπορούν να πληρώσουν ΚΑΘΕ τοκετό σε μονόκλινο ιδιωτικού θεραπευτηρίου με συμμετοχή του ευτυχούς πατέρα όλο κι όλο 700 ευρώ;;;;;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 22:04:20

   Είναι φανερό ότι δεν καταλάβατε τίποτε από όσα σας έγραψα. Αφετηρία της σκέψης σας, για ένα θέμα το οποίο ολοφάνερα δεν γνωρίζετε, ίσως λόγω ηλικίας και επειδή δεν είχατε έως τώρα παιδιά, είναι ότι το μονόκλινο είναι "πολυτέλεια". Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Ειδικά για τις πρωτότοκες, το μονόκλινο είναι ανάγκη. Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι έχουν ένα ή δύο παιδιά, αντιλαμβάνεται ότι οι πρωτότοκοι τοκετοί είναι ίσως και 40% του συνόλου. Και πάντως ΚΑΘΕ γυναίκα που κάνει παιδιά το περνάει. Να σας θυμίσω επίσης ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι γυναίκες γεννούσαν στο σπίτι, όπου είχαν την ησυχία και την ιδιωτικότητα που έχει ανάγκη η γυναίκα σε αυτές τις στιγμές.

   Αυτή λοιπόν η υπαρκτή ΑΝΑΓΚΗ δεν καλύπτεται πλέον στο παραμικρό με το νέο σύστημα, που υποκριτικά προσποιείται ότι "καλύπτει τα πάντα", εκτός από τη βασική ψυχολογική ανάγκη της γυναίκας στην άκρως ευαίσθητη αυτή στιγμή, να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει, να χαρεί, να κοιμηθεί χωρίς να ροχαλίζει η δίπλα της βρε αδερφέ! Τα υποτιμάτε αυτά; Αν ναι, αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι ο σύζυγος θα ξεπουληθεί ολόκληρος για να φέρει τα παιδιά του στον κόσμο με ηρεμία και γαλήνη η μητέρα, τότε καλύτερα να ασχοληθείτε με πράγματα που γνωρίζετε.

   • Κ. Ιατρίδης avatar
    Κ. Ιατρίδης @ Διογένης 02/03/2013 15:28:29

    Εξηγώ στο σημείωμα ότι ια κάποιαν που θα γεννήσει σε ιδιωτικό μαιευτήριο, ίσως να είναι καλύτερα από οικονομικής απόψεως τώρα με την σύμβαση του ΕΟΠΠΥ, παρά παλιότερα με το επίδομα - βοήθημα των 900 ευρώ και μόνο. Καλύτερα θα ήταν φυσικά αν έπαιρνε και το επίδομα και ακόμα καλύτερα αν έπαιρνε και ένα μπόνους 20.000 ευρώ! Το θέμα είναι τι αντέχει το σύστημα να πληρώσει, όχι τι θέλουμε εμείς να παίρνουμε.
    Εσείς μου απαντάτε με ένταση (γιατί;), χωρίς ειρμό και κυρίως συναισθηματικά και μόνο.

    ΥΓ. Αντίθετα με όσα "μαντέψατε" έχω παιδιά, κοντέυω να γίνω παππούς πια. Επίσης, είμαι σχετικός με το αντικείμενο, ελπίζω να είστε κι εσείς (αν και αμφιβάλλω με τα όσα γράφετε), ώστε τουλάχιστον οι μομφές σας για δική μου άγνοια να έχουν κάποια ελάχιστη βάση συζήτησης. Να είστε καλά.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κ. Ιατρίδης 16/05/2013 15:45:34

   Τετράκλινο ΔΕΝ υπάρχει σε καμία κλινική και ακόμη και να έχει ΔΕΝ πρόκειται να του τη διαθέσουν ΠΟΤΕ. τι είναι αυτά που λέτε ?

   Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Σας είπα κύριε Ιατρίδη, αν αμφισβητείτε αυτά που λέω στείλτε μου Mail να σας δώσω το τηλέφωνό μου να σας τα δείξω ένα προς ένα! Θα πάρουμε τηλέφωνα σε 10 κλινικές σε όλη την Ελλάδα και αν μας διαθέσουν έστω και σε μια ένα 4κλινο θα σας ζητήσω δημοσίως συγγνώμη.

 14. Κ. Ιατρίδης avatar
  Κ. Ιατρίδης 01/03/2013 17:32:53

  Όσο για τους μαιευτήρες και τις τιμές τους, αφήστε το καλύτερα, είναι μια μεγάλη συζήτηση. Δεν ξέρω πόσο γνώστης είστε αλλά ήδη από 1000 έως 1500 που λέτε είναι μια σημαντική διαφορά που ανοίγει κι άλλο για ορισμένους "τοπ" μαιευτήρες....

 15. wheel45 avatar
  wheel45 01/03/2013 17:34:22

  Ηρώδης Σαλμάς κατά το Σαμαράς με τα οικογενειακά επιδόματα κλπ.

 16. roadrunner avatar
  roadrunner 01/03/2013 17:57:14

  Η μόνη αλλαγή που θα υποδεχόμασταν με ευχαρίστηση,
  θα ήταν η ενίσχυση της επιδοματικής πολιτικής απέναντι στις επίτοκες.
  Ειδικά, τώρα που οι συνθήκες διαβίωσής τους, αναγκαστικά επιδεινώθηκαν λόγω μνημονίων.
  Πως θα κτυπηθεί η υπογεννητικότητα, όταν συγκρίνοντας,
  την κοινωνική πολιτική απέναντι στις άγαμες θυγατέρες,
  με την αντίστοιχη στις επίτοκες, διαπιστώνουμε ότι επιδοτείται δυσανάλογα την ατεκνία ;

 17. kat avatar
  kat 01/03/2013 21:08:50

  Γέννησα το τρίτο τον Δεκέμβρη σε ιδιωτική κλινική της επαρχίας ,όταν ο μεγαλοκαθηγητής στο Δημόσιο Νοσοκομείο μ' εγκατέλειψε στον ένατο μήνα
  για να πάρει συνταξη.Εδωσα 1250 ευρώ για το τρίκληνο,300(!)για τα φάρμακα
  ,250 για αναισθησιολόγο,και τα λεφτά του γυναικολόγου.Η αμοιβή του είναι πάντα τουλάχιστον όσο και του δωματίου. Έκανα τα χαρτιά στον ΕΟΠΠΥ.Δεν έχω πάρει δεκάρα και ουτε προβλέπω να παίρνω....

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ kat 01/03/2013 21:43:55

   Ξεχάσατε τή μαία..

 18. kat avatar
  kat 01/03/2013 22:02:24

  Δεν είχα μαία... ήταν επείγουσα καισαρική.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ kat 01/03/2013 22:05:58

   Συγνώμη.

 19. kat avatar
  kat 02/03/2013 14:35:12

  Kανένα πρόβλημα Κυθήριε, ολα πηγαν καλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.