18/10/2008 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βασανιστική πορεία του κ. Καραμανλή προς το τέλος

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια ανασχηματισμού, μετά τις  προχθεσινές δηλώσεις  του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Και, δεν ξέρω, μπορεί να τον κάνει κι αυτή την στιγμή. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι μόνο ένας ανίδεος πολιτικά πρωθυπουργός θα έκανε τώρα ανασχηματισμό, πριν δηλαδή τις ψηφοφορίες στην Βουλή. Επειδή αν γίνει τώρα ο ανασχηματισμός στις τάξεις των διαμαρτυρομένων βουλευτών θα προστεθούν όσοι απομακρυνθούν από το υπουργικό συμβούλιο. Και όσοι δεν μπουν, ή δεν ξαναμπούν στην κυβέρνηση. Πέταξε λοιπόν ο κ. Καραμανλής όσα είπε για ανασχηματισμό («μόνον εγώ τον κάνω» κλπ κλπ) για να δημιουργήσει προσδοκίες στους βουλευτές και να μην του φύγει κανένας στις ψηφοφορίες για τις επιτροπές.

Το άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τον Τύπο είναι η τύχη του κ. Ρουσόπουλου. Θα μείνει ή θα φύγει από το Μαξίμου; Διότι αυτό είναι επί της ουσίας το ερώτημα για τον ίδιο. Επειδή να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο (πχ το Πολιτισμού, όπως γράφουν) το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γι αυτόν με το να πάει σπίτι του: θα τον «λιώσουν» πολιτικά οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του , από την στιγμή που δεν θα έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ και της διαπλοκής στα χέρια του.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται εξάλλου ότι ο κ. Ρουσόπουλος γνωρίζει πάρα πολλά για τον κ. Καραμανλή κι αυτό δυσχεραίνει την απομάκρυνσή του, συν βεβαίως το γεγονός ότι έχει καταστεί απαραίτητος στον Πρωθυπουργό. Οι φίλοι του κ. Ρουσόπουλου πάντως στα ΜΜΕ αφήνουν από τώρα να διαφανεί για το τι θα ακολουθήσει αν φύγει από το Μαξίμου, στρέφοντας τα πυρά τους εναντίον του άλλου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, του Γιάννη Αγγέλου, η μιλώντας ακόμα και για «Τέλος του Καραμανλή» (η φιλορουσοπουλική εφημερίδα του Σπ. Καρατζαφέρη).

Από την άλλη μεριά , η απομάκρυνση του κ. Ρουσόπουλου θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επειδή θα τον έχουν αναγκάσει να «φάει» τον «αντ΄ αυτού». Δύσκολο λοιπόν το παζλ και να προσέχετε τις ...απομιμήσεις.

Ποια είναι η γνώμη μας; Αν ο κ. Καραμανλής κρατήσει τον κ. Ρουσόπουλο δίπλα του θα πέσουν όλοι μαζί με το στίγμα του «διεφθαρμένου». Αν τον απομακρύνει, θα έχει υποστεί ο ίδιος ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα (επί της ουσίας θα τον έχουν αναγκάσει να ενεργήσει έτσι) και θα είναι κι αυτό μια διαφορετική αρχή του τέλους από την προηγούμενη.

Εκεί λοιπόν οδηγήθηκε ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας που κέρδισε με σχεδόν 5% διαφορά από έναν αντίπαλο σε κατάσταση παράλυσης και το μόνο που κατάφερε, στα λίγα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν να τον κάνει υπολογίσιμο αντίπαλο. Θα είναι λοιπόν ο κ. Ρουσόπουλος ο μοιραίος άνθρωπος για τον κ. Καραμανλή - και για τη Νέα Δημοκρατία φυσικά.

Και κάτι τελευταίο. Αφήστε τους άλλους να λένε. Μόνο με πρόωρες εκλογές λύνονται τα αδιέξοδα του Καραμανλή,.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 18/10/2008 14:26:17

  Ένα δημοσίευμα: Ο Γιάννης Αγγέλου, θεωρεί ότι πίσω από τις διαρροές που βγαίνουν για την φιλική σχέση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΕΔ Κ. Γκράτσιο, βρίσκονται πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του Θ. Ρουσόπουλου. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, ο Αγγέλου αφήνει να εννοηθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας μετρά μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Άλλο δημοσίευμα: Αρκετοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που δικαιολογούν την οργή του κ. Χατζηγάκη, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας, που παρακάμπτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανάμεσα στο Μαξίμου και τα ηγετικά κλιμάκια της δικαστικής εξουσίας. «Φωτογραφίζουν» δε ως κεντρικά πρόσωπα σε αυτήν την παρασκηνιακή «συνεργασία» τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργ. Καρρά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κ. Καρράς διατηρεί ισχυρές διασυνδέσεις στον δικαστικό χώρο από την εποχή που ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης (επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) και εσχάτως πολλοί στη Ν.Δ. αναφέρουν ότι και ο ρόλος του δίπλα στον κ. Καραμανλή είναι αναβαθμισμένος. Την εικόνα αυτή μάλιστα, περί «υπόγειας συνεννόησης» του Μαξίμου και της δικαστικής ηγεσίας, ενισχύουν με τον τρόπο τους και στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη, οι οποίοι επισημαίνουν με νόημα ότι ο υπουργός «μόνον τις προαγωγές αντιπροέδρων εισηγήθηκε, τους επικεφαλής στη διοικητική πυραμίδα της Δικαιοσύνης τούς βρήκε εκεί και δεν ήταν επιλογή του...».

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 18/10/2008 14:26:52

  Λέτε να επιλέξει τελικά τον τόπο γένεσης μου για κατοικία

 3. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 18/10/2008 14:32:29

  Είναι ρομαντικά πάντως με Szopen , Mickiewicz κλπ αλλα και πολλούς φιλέλληνες δεν θα έχει χρόνο να πλήξει

 4. Factorx avatar
  Factorx 18/10/2008 15:10:12

  Καλά τι σε επιασε με τον Χάρη; Που στηρίζεις αυτα που λές;

 5. Le canard avatar
  Le canard 18/10/2008 17:57:35

  Γιατί Φακτορ έχει άδικο;

 6. potamiotis avatar
  potamiotis 18/10/2008 18:14:17

  ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ...

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 18/10/2008 21:43:14

  Τελικά κοιτάμε το δάσος και δεν βλέπουμε τα δένδρα.
  Προχθές πολύ εύστοχα ο Καρατζαφέρης - πολιτικός, είπε ότι "σε λίγο θα δούμε τον Ρουσόπουλο να προσπαθεί να ξεκοιλιάσει τον Αγγέλου".
  Και θα ρωτήσει ο οποιοσδήποτε.
  Καλά αν το επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών του Πρωθυπουργού βρίσκεται σ' αυτό το σημείο, εμείς περιμένουμε να διοικηθεί η χώρα;
  Και η απάντηση είναι ότι η χώρα δεν διοικείται γιατί αυτές ακριβώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών.
  Το έχω ξαναγράψει και το πιστεύω.
  Η Ν.Δ. έχει καταντήσει συνάθροιση παραγόντων σε συσκευασία κόμματος.
  Η μεγαλύτερη δε απόδειξη είναι ότι σ΄ αυτό το αλαλούμ που ζούμε εδώ και πολύ καιρό, το κόμμα δεν έχει καμμία δυνατότητα παρέμβασης.
  Μεμονωμένες φωνές και τίποτε περισσότερο. Καίγονται καθημερινά όλα τα στελέχη με την αδυναμία τους να παρέμβουν. Τραγικό.

 8. Ανατόλ avatar
  Ανατόλ 19/10/2008 00:00:29

  γιατί γάϊδαρε, πού τα έχεις δει εσύ τα δέντρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.