#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2011 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βάση της ΝΔ περιμένει την δικαίωση των ονείρων τηςΕδώ και χρόνια καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να εμφανιστεί η δεξιά πτέρυγα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σαν μια παράταξη χωρίς ιδεολογία, στόχους και επιδιώξεις. Είναι η γνωστή προσπάθεια η οποία εκπορεύεται από την καθεστωτική αριστερά που κατέχει δεσπόζουσα θέση στα πανεπιστήμια, τον πολιτισμό και στην καθεστωτική δημοσιογραφία. Το ξέρουμε, το βλέπουμε κάθε μέρα.

Η προσπάθεια αυτή είναι δυστυχώς πετυχημένη. Και είναι επιτυχημένη γιατί παρερμηνεύει τις συνέπειες ενός άλλου, ακόμα μεγαλύτερου προβλήματος. Το κόμμα της ΝΔ δεν εκφράζει την ιδεολογία των ψηφοφόρων του.

Το εν λόγω πρόβλημα δεν αφορά αυτή την φορά την ηγεσία τους κόμματος, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε  ξεκίνησε την ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξης. Αφορά κυρίως την μεσαιοχωρίτικη ιδεολογία που συνεχίζει να διακατέχει το μεγαλύτερο τμήμα της Κοικοβουλευτικής Ομάδας και την πελατειακή αντίληψη με την οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πολιτική μαζί με μεγάλο μέρος – δυστυχώς – του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος ανθίσταται σκληρά στο εγχείρημα Σαμαρά.

Ο ¨κυβερνητισμός¨ δεν είναι καινούργιο φρούτο για τη ΝΔ. Γεννήθηκε με αυτό. Ήταν ένα κόμμα που δημιουργήθηκε ως κυβέρνηση το 1974 και δεν μπορεί να λειτουργήσει έξω από αυτό το πλαίσιο. Αν και τα περισσότερα χρόνια της μεταπολίτευσης το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται σαν κυβέρνηση. Σαν μια κυβέρνηση που σκοπό είχε να διαφυλάξει πάση θυσία το κοινωνικό status quo απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Και να διαφυλάξει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, έστω και αν θα έπρεπε να αδικήσει τους δικούς της ψηφοφόρους και να διαψεύσει τις προσδοκίες τους.

Η θέληση των Ελλήνων Δεξιών για ένα κράτος νοικοκυρεμένο και αυτοδύναμο είχε λιγότερη αξία για τα στελέχη της ΝΔ σε σχέση με τη διατήρηση των κοινωνικών ισορροπιών και κατά συνέπεια σε σχέση με τα συμφέροντα εκείνων που μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Πολλά από τα στελέχη αυτά προέβαλλαν τη φιλαυτία τους και τα ¨επιτεύγματά¨ τους (βουλευτιλίκια, υπουργιλίκια και υφυπουργιλίκια) σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν γύρω τους περισσότερους ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας τη γοητεία της ισχύος.

Μη νομίζετε κύριοι πως οι ψηφοφόροι δεν τα βλέπουν αυτά. Και μη νομίζετε πως τα επικροτούν.

Με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση της Ντόρας Μπακογιάννη ο κόσμος της ΝΔ έδωσε εντολή το κόμμα της ΝΔ να πάψει να είναι το κόμμα των στελεχών του και να γίνει το κόμμα των ψηφοφόρων του. Έδωσε εντολή να τελειώσουν τα φέουδα των ισοβίων βουλευτών που ελέγχουν το κόμμα μέσω των βουλευτικών τους γραφείων. Να τελειώσουν τα τζάκια που ήταν προνομιακοί συνομιλητές των οικονομικών και των διεθνών συμφερόντων.

Η βάση εξεγέρθηκε ενάντια στους μηχανισμούς της ΝΔ και έδωσε εντολή στον Αντώνη Σαμαρά για να εκφράσει η ΝΔ τα όνειρά τους.

Τα όνειρα για αξιοκρατία.

Τα όνειρα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα όνειρα για ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Τα όνειρα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη από τους ξένους

Τα όνειρα για μια αποτελεσματική παιδεία

Τα όνειρα για μια αποτελεσματική υγεία

Τα όνειρα για ένα κράτος που ο κάθε Έλληνας είναι αφεντικό του εαυτού του και όχι υπάλληλος του οποιουδήποτε.

Τα όνειρα για ένα κράτος Ελλήνων και όχι ένα κράτος φιλελλήνων.

Τα όνειρα αυτά έμειναν αδικαίωτα από την εκάστοτε κυρίαρχη τάση στην ΝΔ. Μόνο επί εποχής  Αβέρωφ εξέφραζε την βούληση των ψηφοφόρων του. Αλλά δεν είμαστε σε εκείνη την εποχή. Και οι ψηφοφόροι έχουν πλέον καταλάβει πως ένα κόμμα – κλειστό κλάμπ στελεχών που κάνανε καριέρα ερπόμενα και ελισσόμενα δεν πρόκειται ποτέ να εκφράσει τις προσδοκίες τους.

Στις εκλογές του 2009 το ένα τρίτο των ψηφοφόρων της ΝΔ αποστασιοποιήθηκε. Καταγγέλλοντας την ανικανότητα του κόμματος αυτού να κυβερνήσει καθώς και τις εκπτώσεις στην ηθική του. Τα άλλα δύο τρίτα παρέμειναν αναγνωρίζοντας το δίκαιο όσων απείχαν. Όλοι όμως ζητούν κάθαρση. Όλοι έχουν εξεγερθεί απέναντι στα χρεοκοπημένα πρόσωπα της ελληνικής δεξιάς και τις λογικές τους. Και οι περισσότεροι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για ένα κόμμα αντάξιο της βάσης του στον Αντώνη Σαμαρά και όχι σε μια ομάδα βουλευτών που έχασε τις τελευταίες εκλογές με 11 μονάδες διαφορά. Όσο αυτοί παραμένουν μπροστά, το κόμμα δεν θα ξεκολλάει γιατί αυτοί αφήσαν τα όνειρά μας αδικαίωτα.

Είμαστε εξεγερμένοι γιατί τα όνειρά μας ζήτησαν έκφραση. Και έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στις υγιείς δυνάμεις της παράταξης για να πλαισιώσουν το Σαμαρά στον αγώνα του. Και περιμένουμε να δούμε αυτές τις δυνάμεις μπροστά, όχι πίσω.

Κάσσανδρος ο Κυανός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pyrros avatar
  Pyrros 28/03/2011 07:57:04

  Πράγματι, ακόμη περιμένουμε. Περιμένουμε να δούμε τη ΝΔ να εκφράσει τη νοικοκυρεμένη, τεχνοκρατική και πατριωτκή μάζα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της. Αυτό περιμέναμε και από τον Καραμανλή στην πρώτη τετραετία. Και αυτό που είδαμε ήταν τη ΝΔ να μιμείται το ΠΑΣΟΚ σε ασκήσεις "επικοινωνιακής διαχείρισης" και λαικισμό. Αλλά φαίνεται ότι η ΝΔ του Σαμαρά συνεχίζει το Ιδιο τροπάρι με τα Ιδια "στελέχη". Και συνεχίζει να μας θεωρεί δεδομένους...

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Pyrros 29/03/2011 01:54:34

   +1.000.000

 2. spiros avatar
  spiros 28/03/2011 08:13:56

  Πολύ καλό......

 3. christof avatar
  christof 28/03/2011 08:24:03

  Συγχαρητηρια για το αρθρο.Ξεκαθαρισμα των στελεχων τωρα.Ιδεολογικος καθορισμος του κομματος τωρα.Θεσεις για την οικονομια,για τηνεξωτερικη πολιτικη, Κυπριακο, ΑΟΖ,μεταναστευτικο, ΤΩΡΑ.

 4. ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 28/03/2011 09:00:45

  Απορώ-Απορώ-Απορώ

  Μπροστά στην καταστροφή της χώρας, ο ΓΑΠ στον κόσμο του, (σύμβουλος του Καντάφι) τα στρουμφάκια του στον κόσμο τους, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που είναι, ή μήπως βολεύονται.
  Αν δεν φύγουν από τομεάρχες κάτι νούμερα Γιαννόπουλοι, Αρούληδες, Μητσοτάκηδες, ανίκανοι Αβραμόπουλοι, Λικουρέζτηδες και δεν κατέβουν στον δρόμο δεν γίνεται τίποτε.
  Θυμάται κανείς την ΟΝΝΕΔ του 85-90
  Καλημέρα σας και όνειρα γλυκά.

 5. αντιλαικος avatar
  αντιλαικος 28/03/2011 09:30:52

  Το εγραψα και σε αλλη αναρτηση:
  πριν απο λιγο καιρο αδημονουσα και γω μαζι με ολους τους φιλους εδω στο site γιατι ο Σαμαρας δεν προχωρει την “καθαρση” του κομματος απο τα φθαρμενα στελεχη.
  Νομιζω οτι πλεον καταλαβα την τακτικη του. Παρεδωσε ολα τα φθαρμενα και διεφθαρμενα στοιχεια στην απαξια του κοσμου. Μερα τη μερα ο κοσμος τους σιχαινεται ολο και περισσοτερο! Μερα τη μερα τελειωνουν στη συνειδηση του!
  Πιστευει κανεις οτι οι Αρης, Χατζηδακης, Μητσοτακης, Μιλτικος, και ολα τα κρατικοδιαιτα φυντανια θα συνεχισουν να αλωνιζουν ανενοχλητοι μετα απο μια εκλογικη αναμετρηση? Η οργη του κοσμου ειναι πλεον ανεξελεγκτη! Ειναι νωπες οι μνημες του επεισοδιου με το Χατζηδακη! Εχουμε φτασει σε οριακο σημειο χωρις γυρισμο.
  Αυτο το ξερουν και το εχουν καταλαβει ολοι οι παραπανω και "εκβιαζουν" με χτυπηματα κατω απο τη μεση. Ο μονος τροπος να διασωθουν ειναι η "προστασια" του αρχηγου, εκβιαζοντας τον.
  Επειδη ομως ο αρχηγος και πανισχυρος ειναι και σε καμια περιπτωση δεν σκεφτεται να αυτοκνονησει πολιτικα θα δουμε την φοβερη εκεινη σκηνη απο το μονομαχο να επαναλαμβανεται: οι μελλοθανατοι συγκεντρωμενοι στην αρενα παρακλητικα να περιμενουν το μέρσι του αυτοκρατορα ενω ο οχλος διεγερμενος εχει ηδη αποφασισει το θανατο τους... και την τελευταια στιγμη ο αυτοκρατορας γυρναει τον αντιχειρα προς κατω...

  Στα καθ' ημας, πιστευω ακραδαντα οτι στις επομενες εκλογες ο κοσμος θα κανει την καθαρση, και θα το δειτε. Οπως τοτε τον Νοεμβρη του 09.
  Θυμηθητε, για παραδειγμα, την περιπτωση της Γιαννακου στις εκλογες του 07 και πως ο κοσμος την εστειλε στο σπιτι της. Με τον ιδιο τροπο θα στειλει πολυ κοσμο σπιτια του. Η, απο την αλλη πλευρα, την περιπτωση της Αποστολακη. Μολις και μετα βιας εξελεγη στην τελευταια αναμετρηση (ειχε εκλεγει πρωτη στην Β' Αθηνων).
  Νομιζω οτι στο κομμα θα κανει καποιες μικρες διορθωτικες κινησεις αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα κυβερνησει με αυτο τον συρφετο. Και καθως κανεις δεν γνωριζει τον ακριβη χρονο των εκλογων τα δικα του ατομα δεν θελει να τα καψει. Και εχει ατομα...

  Απο τους τωρινους αν αρχιζαμε την ονοματολογια δεν θα κρατουσαμε παραπανω απο πεντε ατομα. Τοσο καλα. Αυτη τη στιγμη ομως δεν μπορει να τους διωξει ολους. Να ειστε βεβαιοι οτι θα κυβερνησει με την δικη του ομαδα. Ποιοι θα ειναι αυτοι? Αυτους τους ξερει αυτος και μονον!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αντιλαικος 28/03/2011 10:42:18

   Μακάρι να είναι έτσι. Αυτή είναι η κρυφή ελπίδα όλων μας.

  • Καλά τώρα... avatar
   Καλά τώρα... @ αντιλαικος 29/03/2011 10:43:07

   Η ελπίδα πεθαίνει πρώτη. Αν νομίζεις ότι "...παρεδωσε ολα τα φθαρμενα και διεφθαρμενα στοιχεια στην απαξια του κοσμου. Μερα τη μερα ο κοσμος τους σιχαινεται ολο και περισσοτερο! Μερα τη μερα τελειωνουν στη συνειδηση του!
   Πιστευει κανεις οτι οι Αρης, Χατζηδακης, Μητσοτακης, Μιλτικος, και ολα τα κρατικοδιαιτα φυντανια θα συνεχισουν να αλωνιζουν ανενοχλητοι μετα απο μια εκλογικη αναμετρηση?" και ότι "...σε καμμια περιπτωση δεν θα κυβερνησει με αυτο τον συρφετο..." δικαίωμά σου. Αλλά δευτέρα πλάνη κλπ...

 6. xenios avatar
  xenios 28/03/2011 09:37:26

  Με το 70% της κοινοβουλευτικής ομάδας, να έχουν υποστηρίξει την Ντόρα, στις εσωκομματικές εκλογές, περίμενε κανείς τίποτα διαφορετικό;

  Οι μόνοι που μπορούν να επέμβουν και να επιβάλουν την αλλαγή στην παράταξη, είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, στέλνοντας στα σπίτια τους όσους πλήγωσαν και εξακολουθούν να τους πληγώνουν.

  Φοβάμαι ότι η ηγεσία δεν μπορεί να το επιβάλει αυτό, δεν μπορεί να κτυπήσει την μπουνιά, στην κόψη του μαχαιριού.

 7. Y. avatar
  Y. 28/03/2011 09:49:28

  Υπάρχει ικανό μέγεθος δεξαμενής πολιτών του περίφημου Λούλιου “μεσαίου χώρου”, όχι βέβαια με την πολιτικοκομματική έννοια έκφρασης (κέντρο-αριστερά-δεξιά), αλλά της κοινωνικής (ευταξία-νοικοκύρεμα-ευνομία), που αγωνιούν. Εξ άλλου αναφέρεται και στο άρθρο, “... ένα κράτος νοικοκυρεμένο και αυτοδύναμο ”. Ο πολιτικοκομματικός οργανισμός που θα μπορέσει να πείσει τους πολίτες επ΄αυτών, θα είναι και αυτός που θα πλειοψηφίσει. Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ θα μπορέσει να αρθρώσει λόγο και εφαρμόσει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Με τον Καραμανλή το διακήρυξε (η περίφημη επανίδρυση του κράτους), απέτυχε όμως στην εφαρμογή του. Ας το κάνει η ΝΔ με τον Σαμαρά. Προσωπικά το πιστεύω. Ας το πιστέψουν και στο κόμμα, και να δουλέψουν σ’ αυτό

 8. ANNITA avatar
  ANNITA 28/03/2011 09:59:05

  σίγουρα τα όνειρα μας ζήτησαν και ζητούν έκφραση. Στο πρόσωπο του κ.Σαμαρά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για όλα αυτά που αναφέρει ο Κάσσανδρος. ΄Εχει όλα τα προσόντα του ηγέτη πατριώτη τα λόγια του είναι σταράτα, δεν διαφέρουν από τις πράξεις του. Η πορεία του είναι σταθερή, μπορεί να πετύχει περισσότερα αρκεί να περνά στην επίθεση πιο γρήγορα. Διότι η καλλίτερη άμυνα στην πολιτική είναι η αιφνιδιαστική επίθεση.

 9. Misha avatar
  Misha 28/03/2011 10:18:29

  Tα όνειρα θα παραμείνουν όνειρα...
  144 δις από τον Δεκέμβριο του 2008 στη μαύρη τρύπα των τραπεζών.
  Δεν περισσεύτει ΤΙΠΟΤΑ , για οτιδήποτε άλλο, όποιος και εάν αναλάβει την ηγεσία, εάν δεν κλείσει αυτό το άπατο βαρέλι των νομιμοφανών τοκογλύφων.

  Όσο δεν κλείνει αυτός ο Πίθος των Δαναΐδων θα παραμένουμε «κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων», ούτε καν κράτος φιλελλήνων.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 28/03/2011 10:44:39

   Ας μην είμαστε απόλυτοι με αυτό. Δεν πρόκειται για πραγματικά χρήματα που δίνονται στις τράπεζες, αλλά για εγγυήσεις, που στην πραγματικότητα, μέσω του ότι δίνονται στην ΕΚΤ, αποτελούν κόψιμο χρήματος.

   Φυσικά και υπάρχει θέμα με τις τράπεζες, αλλά ΟΧΙ αυτό. Το θέμα είναι η πολιτική τους υπερεξουσία και η εσφαλμένη διαχείριση των εθνικών μας αποταμιεύσεων. Όχι υπέρ της οικονομίας, αλλά υπέρ των συμφερόντων των ίδιων των τραπεζών.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 28/03/2011 11:06:00

    Επώνυμε, ακόμα και οι εγγυήσεις στερούν ρευστό από αυτό που λένε «πραγματική οικονομία».
    Θέλεις με«κούρεμα» στο 70% ; Δλδ από τα 144 στα 100 δις ευρω ζεστο χρήμα; Ας το δεχτούμε!
    Είναι σαν τις εγγυήσεις του Δημοσιου στο Μέγαρο Μουσικής ,που γινονται τελικά ανεπίστροφες επιδοτήσεις, «δανεικά κι αγύριστα»!!!

    Με αίτιο αλλά και αποτέλεσμα , αυτο που λες « την πολιτική υπερεξουσία των τραπεζών και την εσφαλμένη διαχείριση των εθνικών μας αποταμιεύσεων. Όχι υπέρ της οικονομίας, αλλά υπέρ των συμφερόντων των ίδιων των τραπεζών.»

    Κι αυτό είναι το εξοργιστικό!!! Ενω η ΕΕ μας πίεζε να μην επιδοτούμε τον εθνικό μας αερομεταφορέα που επιτελούσε πρωτίστως κοινωνικό έργο, στην πολυνησιακή πατρίδα και την διεσπαρμένη στα έσχατα της γης ομογένειας μας, μάς επιβάλει να επιδοτούμε ασταμάτητα τις ιδιωτικές τράπεζες!!!

    Κι αυτό οι μαυρογιαλούροι του ΓΑΠ και των συνεργαζόμενων σωματείων το λένε «πατριωτισμο»!

  • neotera avatar
   neotera @ Misha 28/03/2011 10:48:33

   Ετσι ακριβώς Μίσα. Και το άρθρο πολύ καλό, αλλά απουσιάζει η διεθνής διάσταση (ως συνήθως). Με δυό λόγια ότι τα 2 μεγάλα κόμματα "νομιμοποιούνται" όχι μόνον από την Αλήτ που τα χρηματοδοτεί, αλλά και με ξένες πλάτες του διεθνούς παράγοντα, ο οποιος τώρα με καθεστώς ΔΝΤ έχει τον πρώτο ρολο. Οσο για τους ψηφοφόρους, τους υπολογίζουν όσο το ισχύον Σύνταγμα και τους άλλους θεσμούς του Κράτους που κάποτε κουτσά στραβά υπηρξαμε.

 10. skeptomenos avatar
  skeptomenos 28/03/2011 10:45:50

  20 χρόνια πέρασαν με τα κόμματα εξουσίας να περιδινίζονται εναλλάξ:
  Νεκροψία για τους προηγούμενους> ευχολόγιο για εμάς. (ΠΑΣΟΚ)
  Νεκροψία για τους προηγούμενους> ευχολόγιο για εμάς. (ΝΔ)
  Νεκροψία για τους προηγούμενους> ευχολόγιο για εμάς. (ΠΑΣΟΚ)
  Το παρήγορο είναι ότι ο Σαμαράς δεν ακολουθεί αυτό το δρόμο.
  Εάν όμως δεν κατορθώσει να απαλλαγεί από τους ηλίθιους του παρελθόντος, που νομίζουν ότι τα κόμματα είναι άσυλο ανιάτων, τα όνειρα θα παραμείνουν όνειρα.

 11. tiramola avatar
  tiramola 28/03/2011 10:48:51

  Είναι μιά μεγάλη ευκαιρία τώρα με την Πορτογαλία και τον αυριανό πρωθυπουργό Κοέλιο να δούμε το άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής.

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ tiramola 28/03/2011 12:50:36

   αυτο κι αν ειναι απο τα αγραφα!!!

   πηραμε και τον τιραμολα μαζι μας!!!

   τον πηραμε τον αγωνα παιδια!!

 12. Tonia G avatar
  Tonia G 28/03/2011 10:50:01

  Ωραία τα λες Κάσσανδρε. Ωστόσο η κάθαρση μπορεί να ζητηθεί από σήμερα από την ηγεσία της ΝΔ. Ο κόσμος της ΝΔ θα γυρίσει μόνο αν γίνουν όσα λες συν τα παρακάτω:
  α) η ΝΕΑ ΝΔ να μην αποδεχθεί το χρεός των 300 δις + 110 δις της Τρόικας
  β) να ξεκινήσει η ίδια η ΝΕΑ ΝΔ έρευνα (φυσικά και επί κυβερνήσεων της) για το πως φούσκωσε το χρέος.
  γ) η ΝΕΑ ΝΔ να παραδώσει πρώτα τα στελέχη της που εμπλέκονταν σε σκανδαλα και παράλληλα να εκθέσει και τα στελέχη του ΠαΣΟΚ (η αναλογία απατεωνων είναι 1 (ΝΔ) προς 9 (ΠΑΣΟΚ). Το ηθικό πλεονέκτημα το έχει η ΝΔ... γιατί να την πληρώνουν όλοι για τα σκάνδαλα μιας χούφτας απατεώνων.
  δ) να εξαγγείλει τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων (162 δις συν τόκους 62 ετών)

 13. Misha avatar
  Misha 28/03/2011 12:25:47

  Πώς να εξαγγείλει η (όποια) ΝΔ διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ,όταν ο ιδρυτής της «εθνάρχης» Καραμανλής, είχε δώσει εκείνοτο αισχρό συγχωροχάρτι στους ναζήδες εγκληματίες πολέμου ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 28/03/2011 12:32:13

   .... και πηγε και ο Παμπουκης στη Μερκελ και τα εκλεισε τα θεματα !!!
   Διστομο και Μιζενς..
   Οταν ερθει η ωρα, ξερεις ποσο ομορφα θα ανοιξουν???
   Σε αναμονη....

   ΠΠ

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Misha 28/03/2011 13:58:55

   Misha
   Υπήρχε Ελλάδα το 1957 ή ένας σωρός ερειπίων και πεινασμένων που ήσαν υποχρεωμένοι να ζουν με το σχέδιο Μάρσαλ?
   Οι ίδιοι οι Αμερικανοί μας υποχρέωσαν να μην εγείρουμε αξιώσεις έναντι της Γερμανίας της οποίας και χρηματοδοτούσαν την ανάπτυξη για να σταθεί απέναντι στην ΕΣΣΔ.
   Ο Ψυχρός Πόλεμος τότε ήταν πραγματική αντιπαράθεση και όχι προπαγάνδα των ΗΠΑ όπως διέδιδε τότε το ΚΚΕ.
   Ποιους συμμάχους θα μπορούσε τότε να βρει η Ελλάδα για να πάει κόντρα στις ΗΠΑ?

   • Misha avatar
    Misha @ ΣΟΝ ΠΕΝ 28/03/2011 14:20:56

    Kαλά, Σον Πέν...
    Όταν αθωώνεις , έστω κατόπιν απαιτήσεων των επιβητόρων, αυτούς που κατέστρεψαν τη χωρα, ε ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    Κι αυτό έκανε ο Καραμανλής.
    Τα περί ψυχρού πολεμου δεν τα θεωρώ σοβαρά, εφόσον όλα είχαν συμφωνηθεί στη Γιάλτα. Αλλιώς οι Σοβιετικοί θα έκαναν πάρτυ ΧΑΛΛΑΡΑ,αν ήθελαν κατι τετοιο.
    Στην πατρίδα σου τη Μάνη,η βεντέτα ήταν νόμος άγραφος και απαράγραπτος. Εδω πήρανε συγχωροχαρτι όλα τα καθίκια , που εκτελούσαν παιδιά και εκαιγαν χωριά, κι εσυ υποστηρίζεις αυτό το ανοσιουργημα;

 14. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 28/03/2011 12:44:26

  Το ξεκαθάρισμα θα γίνει και πρίν τις εκλογές, αν τελικά γίνει η επιλογή των υποψηφίων από τη βάση. Η ειρωνία είναι (και πρόβλημα μαζί), πως αυτή την καθαρτήρια διαδικασία την ανακοινώνει με συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος Αβραμόπουλος.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Νίκος Α 28/03/2011 14:01:16

   Ο οποίος (Αβραμόπουλος) φροντίζει σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του να παίρνει αποστάσεις από το Σαμαρά.
   Τα ναυτάκια που πηδούσαμε γίνανε καπεταναίοι.

 15. tiramola avatar
  tiramola 28/03/2011 13:11:52

  Η βάση της ΝΔ ενδεχομένως περιμένει την οπαδική δικαίωση των ονείρων της.
  Εκείνο που θα έπρεπε να προσδοκά η βάση της κοινωνίας και να αγωνίζεται για αυτό είναι η "κοινωνία των πολιτών" γιατί ένα κράτος δεν μπορεί διαφορετικά να είναι δημοκρατικό.
  Βασικές αρχές, ελευθερία και ισότητα.
  Η ελευθερία της πλειοψηφίας εντοπίζεται στο αν οι συλλογικές πολιτικές αποφάσεις πράγματι αντανακλούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις προτεραιότητες της πλειοψηφίας και όχι κάποιων μικρότερων ομάδων, οι οποίες όμως στην πράξη μπορεί να ελέγχουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
  Οι εκλογές κάθε 4 χρόνια μολονότι είναι ελεύθερες ως προς την συμμετοχή και έντιμες στην διαδικασία, αποτελούν ένα αναγκαίο-αλλά καθόλου ικανό-στοιχείο της Δημοκρατικής δομής.
  Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ένα πραγματικό βήμα υπέρ της ελευθερίας αυτό είναι η διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των πολιτών.Η αδιαφάνεια δημιουργεί σύγχηση και αυτό είναι κάτι που ευνοεί όσους επιθυμούν τον περιορισμό της ελευθερίας.
  Η ισότητα εμφανίζεται σαν έννοια που συγκρούεται με την ελευθερία, ειδικά όταν εννοούμε την ισότητα πρόσβασης σε υλικά αγαθά.
  Στην πραγματικότητα ισότητα και ελευθερία είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.Η έμφαση στην έννοια της ισότητας πρέπει να καταδυκνύει ότι είναι απαραίτητο ώστε η πλειοψηφία να πραγματώνει την δική της ελευθερία και να ενθαρρύνει την ελευθερία των μειοψηφιών.

  • Misha avatar
   Misha @ tiramola 28/03/2011 14:24:01

   Τιραμόλα

   Ασε τις παλαιοπασοκικές λεκτικές πομφόλυγες για πλέρια δημοκρατια και συμμετοχική παπαρολογία και πές μας τη γνωμη σου για τα 144 δις που έχουν πάρει οι απατεώνεςτραπεζίτες τα δυο τελευταία χρόνια.

   Όλα τα άλλα είναι καλά για καμμιά μάζωξη πρασινορουφιάνων αλλά χωρίς καμμία αντανάκλαση στη ζοφερή πραγατικότητα μας.

 16. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 28/03/2011 13:23:46

  Με δεδομένη την πολιτική που έχει εξαγγείλει η ηγεσία της ΝΔ και την αντιπολίτευση που ασκεί, 1) και το ΠαΣοΚ θα αφεθεί ανεμπόδιστο να μας εξαθλιώσει 2) και μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία ΤΙΠΟΤΕ σημαντικό προς την καλυτερευση δεν θα δούμε.

  Και μακάρι ψεύτης να βγω.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Καλά τώρα... avatar
   Καλά τώρα... @ Θραξ Αναρμόδιος 29/03/2011 10:44:55

   Μην ανησυχείς για την υστεροφημία σου. Δε θα βγείς ψεύτης. Δυστυχώς.

 17. tak avatar
  tak 28/03/2011 14:13:33

  Βρε παλιόφιλε, ξέρω πως βλέπεις όλα τα σχόλια του κόσμου... Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες σου, αλλά το σίδερο κολάει στη βράση... Και βράση δεν είναι οι μακροσκελείς ανακοινώσεις των επικεφαλής τομεαρχών, που σε διαβεβαιώνω δεν τις διαβάζει κανείς πλέον. Φτάνει και παραφτάνει ο Μιχελάκης... Ξεκίνα μόνος σου, χωρίς συνοδούς και κατέβα στον κόσμο, στο λαό που σε αγαπάει και σε ξεχωρίζει... Δώσε ξανά ίχνη ελπίδας, εγωισμού και θάρρους στους Έλληνες... Τώρα όμως, τώρα!

 18. zame avatar
  zame 28/03/2011 22:09:23

  Η Ν.Δ μετα τον ακρωτηριασμό που υπέστη από τον ΑντρεαΠαπανδρεου με το γνωστό συνθημα (ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια)... δηλαδη να χουν & ενοχες αυτοι που ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝΕ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -νομιμ. το ΚΚ & δια δημοψηφισματος.εδιωξε την Βασιλευομενη Μοναρχία-..τα στελεχη ( μετα την μακροχρονη αδρανια..εως την πολυ χλιαρη αντιδραση.. στο συγκεκριμενο θεμα) εχουν υποχρεωση απεναντι σε αυτο που υπηρετουν να αποκαταστησουν πρωτα την ΑΛΗΘΕΙΑ ( που με τοσο Μαεστρια και Πιασαρικα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ο Αντρεας Παπαδρεου η μεγαλυτερη απατη του αιωνα) στέλνοντας για τόσα πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση..που και ακόμα μέχρι τώρα αδυνατεί να "υψώσει λογο" απέναντι στους κατεπαγγελμα ΨΕΥΤΕΣ..και οχι μονον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.