#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βάση της ΝΔ, δεν είναι ο κομματάρχης της επαρχίας

Ο Πρωθυπουργός είναι Εθνικός Ηγέτης , δεν ανήκει μόνο στη ΝΔ


 

Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία με αφορμή τα δημοσιεύματα κάποιων καλοθελητών ότι τάχα "η ΝΔ χάνει την λαϊκή βάση της" κι αυτό επειδή βγήκαν  ύστερα από ενάμιση χρόνο κάποια γκάλοπ που δίνουν την πρωτοπορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέμε ότι γη κατάσταση είναι καλή, δεν λέμε ότι δεν γίνονται λάθη, γκάφες και παραλείψεις. Αντιθέτως...παραλέμε το αντίθετο.

Όμως καιρός να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μέρος της βάσης της ΝΔ είναι αυτό που έφυγε πρώτο και υπό το κράτος της οργής βρήκε στέγη σε αποκόμματα και έδωσε πολιτική ζωή σε γελοία πρόσωπα.. Ο λόγος είναι ότι αυτό το κομμάτι της βάσης ήταν ταυτισμένοι με πρόσωπα και καταστάσεις του χθες.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ από τον λαό, τον απλό ψηφοφόρο της παράταξης και όχι από την οργανωμένη βάση. Ήταν η μάχη του νέου με το παλαιό, η επικράτηση του είναι αίτημα για αλλαγές , μήνυμα για την ανανέωση και τον εξορθολογισμό όχι μόνο του κόμματος αλλά και του κράτους.

Δεν εκφράζει  ο Α. Σαμαράς τον Νεοδημοκράτη που έχει πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του 80, που θα ήθελε να έχει κάνει την αρπαχτή αλλά δεν ήταν στην εξουσία για να το κάνει. Ποτέ δεν θα εξέφραζε άτομα στενής κομματικής λογικής με σκοπό το βόλεμα.

Η  βάση της ΝΔ, δεν είναι ο κομματάρχης της επαρχίας που δικτυώθηκε στην δημόσια διοίκηση – συνδικαλισμό  ή στην τοπική αυτοδιοίκηση και  δεν αφήνει χώρο σε νέα παιδιά μορφωμένα να ασχοληθούν με τα κοινά. Αυτού του είδους οι παράγοντες δεν εκφράζουν πλέον κανένα.

Ο κομματικός στρατός στελεχών και τοπικών παραγόντων, ακόμα και πολιτευτών, δημάρχων κλπ που έχουν ταυτίσει στο μυαλό τους την εξουσία και το παραγοντισμό με το προσωπικό όφελος και τα μικροκομματικά οφέλη, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την πολιτική του Πρωθυπουργού.

Εδώ σπάνε ταμπού δεκαετιών με κυβερνήσεις συμμαχιών  με σκοπό την τακτοποίηση του χάους που προκλήθηκε από την κομματική λειτουργία του κράτους, πως μπορεί ένας κομματικός που περίμενε την σειρά του,  να αποδεχθεί ότι το πάρτι τελείωσε ???

Ο απλός κόσμος όμως της παράταξης που είναι επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτοί όλοι αυτοί που για να τα βγάλουν πέρα βασίζονται μόνο στις δυνάμεις τους είναι μαζί με τον Πρωθυπουργό. Ελπίζουν να μπουν επιτέλους οι βάσεις για μια δίκαιη κοινωνία, για μια υγιή επιχειρηματικότητα για ένα αποτελεσματικό κράτος.

Δεν είναι μόνο Νεοδημοκράτες αυτοί που θέλουν να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις και να γίνουν οι αλλαγές, όλοι οι δημιουργικοί και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ χωράει όλους τους έλληνες πέρα από κόμματα και μικροσυμφέροντα.

Όσοι είναι κολλημένοι στο παρελθόν απλώς θα δουν το τρένο να τους προσπερνάει , το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι υγιείς  δυνάμεις δεν δρουν μικροκομματικά αλλά με βάση το Εθνικό συμφέρον.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι γέννημα θρέμμα της παράταξης αλλά έχει αποδείξει ότι είναι ριζοσπαστικός πολιτικός που έχει σαν γνώμονα την Πατρίδα και  είναι ικανός να βρει κοινά σημεία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το κοινό καλό.

Είναι τουλάχιστο ανεύθυνο να ζητάει μία μερίδα του κομματικού μηχανισμού να έχει προνόμια στην Ελλάδα του μνημονίου στην υπερχρεωμένη χώρα μας που διέλυσε ο κομματισμός.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκφράζει τον παλαιοκομματικό μηχανισμό αλλά  τις υγιείς δυνάμεις για την διάσωση και  εξυγίανση της χώρας.

Jim Beam

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 24/01/2014 12:06:56

  Ωραίο άρθρο, αλλά δεν κρατήθηκε το ύφος της προεδρικής εκλογής. Αντί αυτού λοιπόν, διεσώθη η Ντόρα και γίνονται και στραβά μάτια για τα υπερ-βολέματα της κόρη της στον Ερυθρό Σταυρό, τον ΟΠΑΠ, κτλ. (Για να αναφέρουμε μόνο αυτό).

 2. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 24/01/2014 12:07:06

  Ωραίο άρθρο. "Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκφράζει τον παλαιοκομματικό μηχανισμό αλλά τις υγιείς δυνάμεις για την διάσωση και εξυγίανση της χώρας."
  Τότε γιατί δεν διέλυσε αυτόν τον παλαιοκομματικό μηχανισμό αμμέσως μόλις εξελέγη? Θα το κάνει έστω και τώρα?

 3. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 24/01/2014 12:17:16

  Οι ¨κρατικοδίαιτοι¨ της ΝΔ, με ¨μαθηματική ακρίβεια¨ οδηγούν τη χώρα στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η πολιτική ευθύνη κύριοι της ΝΔ, δεν μπορεί ν΄αποδίδεται μόνο στις αντιλήψεις Στουρνάρα.
  Επιτέλους ξυπνήστε κι ελάτε σ΄επαφή με την κοινωνική βάση της ΝΔ.
  Αυτό δεν είναι κόμμα της επιχειρηματικότητας.
  Πρόεδρε επιτέλος, πάρε την χατζάρα στα χέρια σου! Είσαι η τελευταία ελπίδα μας!

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ GEORGE_SPOROS 24/01/2014 13:07:53

   Μου θυμίζεις το έργο του Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ο πλήρης μεσσιανισμός.

 4. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 24/01/2014 12:17:52

  Ωραία τα γράφεις.....να ηταν και πραγματικότητα θα ηταν ακόμα πιο ωραία....

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/01/2014 12:29:30

  Ετσι θα θέλαμε , αυτό επιθυμούμε........αλλά δεν.........
  Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στις υγιείς δυνάμεις.......... περιλαμβάνεται και ο βενιζέλος....

  • airman avatar
   airman @ ΠΕΛΙΑΣ 24/01/2014 20:12:05

   Ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον υπέργηρο παππού και τη σύνταξή του.
   Όπως στηρίζουν τον παππού μη τυχόν τον αναπαύσει ο Θεός και χαθεί η σύνταξη, έτσι αναγκαστικά "υποβαστάζεται" το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος.
   Ο παππούς έχει "προίκα" τη σύνταξη και το ΠΑΣΟΚ τους (τελευταίους) βουλευτές του, μια και δεν θα συμμετάσχει σε άλλη εκλογική αναμέτρηση.
   Υ.Γ Αλέξη, πάμε Αργεντινή;;;

 6. Anti-νεος avatar
  Anti-νεος 24/01/2014 12:30:16

  Jack Daniels ...είσαι σε καλό δρόμο.
  Πολυ καλό άρθρο, για να μπαίνουν τα θέματα στη θέση τους!

 7. Eva avatar
  Eva 24/01/2014 13:38:08

  Ο οποίος κομματάρχης της επαρχίας για να γίνει αρεστος
  σε συγκεκριμένες ομάδες, η ευρύτερα γνωστός
  μας κάνει και αντιπολίτευση με μπαρούφες
  του τύπου -είμαστε υπο κατοχή-κλπ

 8. GLAD avatar
  GLAD 24/01/2014 14:35:58

  "...Ο απλός κόσμος όμως της παράταξης που είναι επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτοί όλοι αυτοί που για να τα βγάλουν πέρα βασίζονται μόνο στις δυνάμεις τους.....".
  Μήπως όμως οι υπόλοιποι είναι πιο πολλοί ?????

 9. Marsal avatar
  Marsal 24/01/2014 14:45:18

  Το ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τη ΝΔ μπροστά με ανησυχούσε. Τώρα αρχίζω να αισθάνομαι πιο ήρεμος διότι θεωρώ πως όλο αυτό το σπρώξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον γκρεμοτσακίσει και δεν θα τον στείλει ψηλά. Συνεχίστε έτσι παπαγαλάκια!

 10. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 24/01/2014 15:05:22

  μέχρι τώρα άλλα είδαμε, αλλά έστω επιμένουμε!

 11. giorgos avatar
  giorgos 24/01/2014 15:21:15

  Στην φωτογραφία βλέπω Ελληνικές σημαίες σε συγκέντρωση κόμματος???? Είναι δυνατόν????

  • Eva avatar
   Eva @ giorgos 24/01/2014 17:15:42

   Γιωργο δεν βλέπετε τον Αντώνη οταν μιλάει, μου φαίνεται...

 12. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 24/01/2014 15:50:14

  Ωραία είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και του σύγχρονου κράτους αλλά, Τον παλιοκομματικό ψηφοθήρα Καρασμάνη ποιός θα τον σταματήσει;
  Ο αισχρός αυτός κλεπτης θέλει να βάλει χέρι στο αποθεματικό ταμείο του ΕΛΓΑ με τροπολογία στην Βουλή που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα (διεύρυνση των αιτιών αποζημιώσεων χωρίς επιστημονική αναλογιστική μελέτη).
  Είναι τόσο αισχρός (μαζί με άλλους 26 Βορειοελλαδίτες βολευτές) που κάνει αυτή την κίνηση αγνοώντας το γεγονός πως 3 ανώτερα στελέχη του ΕΛΓΑ βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσουν βαρύ πρόστιμο απο την ΕΕ για ανάλογη εντολή πολιτικών επι Χατζιγάκη να πληρωθούν αγρότες της Θεσσαλίας με 500 εκ.
  ΑΙΣΧΟΣ
  Κάποιοι αγοράζουν ψήφους με χρήματα δημόσιων οργανισμών
  Αντώνιε πάρε τον βούρδουλα

  • Ενημερωμένος Αγρότης avatar
   Ενημερωμένος Αγρότης @ Ελλην Πολίτης 25/01/2014 16:45:31

   Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αλλά σε ποιους απευθύνεται ; Γιατί για παράδειγμα ο «’Ελλην Πολίτης» ανακάλυψε… τον Καρασμάνη και τους 26 βουλευτές της Ν.Δ. (από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη) και την προσπάθειά τους να πάρουν επιτέλους αποζημιώσεις οι χιλιάδες αγρότες-δενδροκαλλιεργητές που πάθαμε πέρσι μεγάλη ζημιά και μήνες τώρα δεν είδαμε ούτε σέντσι αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, ενώ του σκάσαμε κανονικά και με το αζημίωτο τα ασφάλιστρα από τις κοινοτικές μας επιδοτήσεις.
   Και τι είναι αυτό που ζητούν οι βουλευτές: να συσταθεί επιστημονική επιτροπή για να βγάλει ακριβώς αυτήν την αναλογιστική μελέτη που αναφέρεις έλλην πολίτη. Και εφ’ όσον οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες μας έχουν κάνει ζημιά στη σοδειά μας τότε να αποζημιωθούμε. Δεν είναι δίκαιο; Που βλέπεις ότι υπάρχει αίσχος;
   Ε! λοιπόν αυτά τα υψηλόβαθμα στελέχη που αναφέρεις έχουν χαρακτηρίσει την τροπολογία αυτήν νομοτεχνικά άρτια, καλογραμμένη, που χτυπά ακριβώς στην καρδιά του προβλήματος.
   Και κάτι άλλο. Τον γνωρίζεις καλά τον Καρασμάνη; Σίγουρα όχι γιαυτό είσαι και τόσο άδικος.
   Για την αποκατάσταση της αλήθειας σου λέω ότι οι χαρακτηρισμοί σου είναι απειικός άδικοι και απαράδεκτοι. Η κοινωνία μας είναι τόσο μικρή που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας πάρα πολύ καλά και δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτε. Τον τιμά λοιπόν ένα λαός 7 συνεχείς φορές και τον βγάζει πάντα πρώτο, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες. Χωρίς ποτέ να έχει βρεθεί, ούτε ένας, να πει ότι έχει πάρει έστω και ένα ευρώ. Διακρίνεται για το ήθος του, την εντιμότητά του και την αποτελεσματικότητά του.
   ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει φίλε.

 13. George Α avatar
  George Α 24/01/2014 16:44:34

  Γραφεις στο αρθρο σου οτι ο Σαμαρας εκλεχθηκε απο τον λαο & οχι απο την οργανωμενη βαση της ΝΔ. Μπορει να ειναι και ετσι αλλα εχω στο συρταρι μου το εντυπο που μου ειχε στειλει (αφου ημουνα οργανωμενο μελος) ο Σαμαρας & στο οποιο ανεφερε τους λογους για τους οποιους επρεπε να ψηφισω αυτον & οχι την αλλη . Σε αυτο ανεφερε οτι θελει να τα αλλαξει ολα , να διωξει τα λαμογια & να βαλει τελος στα τζακια μεσα στο κομμα. Τελικα μαλλον εννοουσε να διωξει τους αλλους τους γνησιους ΝΔ & να βαλει τους δικους του της ΠΟΛΑΝ, οσο για τα τζακια τους εδιωξε ολους αφου οπως ειναι γνωστο σχεδον τα μισα μελη που ειναι στον κυβερνητικο σχηματισμο αποτελειται απο απογονους των λεγομενων τζακιων πχ. βλεπεται γεματο απο το Μητσοτακεικο? απο Σιουφα? απο Βαρβιτσιωτη? απο Αναγνωστοπουλο? απο Ψυχαρη? Τι αλλο να πω, βλεπω οτι εμεις οι παραδοσιακοι & οργανωμενοι στη ΝΔ ειμαστε περριτοι οποτε φτιαξτε μαζι με το ΠΑΣΟΚ την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ & αφηστε μας ησυχους.

 14. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 24/01/2014 20:46:32

  Συμφωνώ πλήρως. ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ MantisKalhas 25/01/2014 01:29:30

   Τυφλοί εμπιστοσύνη είχαν κι οι πασόκοι στον Ανδρέα...!!!

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 24/01/2014 21:27:14

  Ποιός μπορεί να διαφωνήσει!
  Όμως, η Ελλάδα μας πάσχει από έλλειψη θεσμών κι όχι προθέσεων!
  Δεν θέλουμε επομένως ως εθνική στρατηγική με βάση το μοντελο του ηγέτη / πρίγκιπα.
  Θέλουμε θεσμούς που θα διασφαλίζουν στο μέτρο του δυνατού την πέρα των βουλήσεων, καλών ή κακών, δημοκρατική, νόμιμη, αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία του Κράτους και της Κοινωνίας.
  Εδώ που βρισκόμαστε οι πολιτικοί μας θα κριθούν όχι με βάση την ανακύκλωση βουλητικών διαγγελμάτων, αλλά με βάση τι Κράτος και Κοινωνία διαμορφώνουν.
  Πρώτιστα, αν έχουν την πρόθεση να τελειώνουμε με τη μπακαλίστικη συνδιαλλαγή, με "τους δικούς μας", και τους νταβατζήδες.

 16. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 24/01/2014 22:45:27

  Ποια είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;!

 17. NONOS avatar
  NONOS 24/01/2014 23:11:23

  Η βαση απωλεσθη προ πολλού.....ε ε ερχεται...ξυπνατε.....

 18. Καπετάν Γκιολέκας avatar
  Καπετάν Γκιολέκας 25/01/2014 07:42:55

  Ολα τα είχαμε, οι αγιογραφίες των αποτυχημένων ανεπαρκών πολιτικάντηδων μας έλειπαν. Κείμενο που δε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά στη φαντασία και wishful thinking . Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Δώσαμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.