#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2011 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αυτοδυναμία δεν είναι μακριά…


Η Ν.Δ. κερδίζει 52 περισσότερες έδρες από το ΠΑΣΟΚ, αν και προηγείται με διαφορά μόνο 0,5%, γεγονός που αναδεικνύει πόσο σημαντικός παράγοντας είναι το ποιος προηγείται έστω με μία ψήφο διαφορά!

 

 

Ούτε άπιαστο όνειρο ούτε σενάριο ουτοπικό είναι η αυτοδυναμία, παρά την έντονη ζύμωση για το αντίθετο. Όπως προκύπτει από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής της εταιρίας VPRC, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό «Επίκαιρα», η Ν.Δ. με διαφορά μόλις 0,5% από το ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωνε 137 έδρες, ενώ στην περίπτωση που η νέα Βουλή θα ήταν πεντακομματική θα μπορούσε να «κλειδώσει» την αυτοδυναμία της με ποσοστό της τάξης του 35%.

Η ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δεδομένα που έχουν κλειδώσει πάνω από την κάλπη με το «νόμο Παυλόπουλου», καθώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος με ποσοστά-ρεκόρ των αναποφάσιστων και με εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις του δικομματισμού.

 

Οι αριθμοί

 

Οι έδρες όμως μέσα από τον εκλογικό νόμο έχουν τους δικούς τους κανόνες. Τρανό είναι το παράδειγμα από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής της VPRC, όπου, εφόσον είχαμε εκλογές και τα κόμματα κατέγραφαν τα ποσοστά της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα θα συγκέντρωνε 137 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 85, το ΚΚΕ 34, ο ΛΑ.Ο.Σ. 21, ο ΣΥΡΙΖΑ 15 και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8.

Σύμφωνα με τους εκλογικούς αναλυτές, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Ν.Δ. κερδίζει 52 περισσότερες έδρες από το ΠΑΣΟΚ, αν και προηγείται με διαφορά μόνο 0,5%, γεγονός που αναδεικνύει πόσο σημαντικός παράγοντας είναι το ποιος προηγείται. Δηλαδή, ποιο είναι πρώτο κόμμα έστω με μία ψήφο διαφορά! Η «έκπληξη» αυτή συμβαίνει καθώς οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα διεξαχθούν με το λεγόμενο «νόμο Παυλόπουλου», ο οποίος τροποποίησε τον προηγούμενο εκλογικό νόμο (Σκανδαλίδη) δίνοντας στο πρώτο κόμμα μπόνους 50 εδρών (αντί 40).

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο για τους εκλογικούς αναλυτές είναι ότι οι έδρες που αναλογούν στα κόμματα εξαρτώνται και από το συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσαν τα κόμματα που δεν θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή, επειδή δεν ξεπέρασαν τον εκλογικό φραγμό του 3%. Στο παράδειγμα της εκτίμησης που κάνει η VPRC, το ποσοστό αυτό είναι συνολικά 10,5% και αναλύεται ως εξής: Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Χρυσή Αυγή 1%, Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 0,5% και διάφορα άλλα (λοιπά) κόμματα 4,5%. Το συγκεκριμένο ποσοστό (10,5%) είναι πολύ υψηλό και βοηθά ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, δεδομένου ότι η Ν.Δ. με λιγότερο από μία στις τρεις ψήφους (31%) στο συγκεκριμένο παράδειγμα κερδίζει σχεδόν το 46% των βουλευτών (137 έδρες).

Οι εκλογικοί αναλυτές σημειώνουν ότι θα μπορούσε μάλιστα η αναλογία αυτή να ήταν ακόμα ευνοϊκότερη, αν κέρδιζαν έδρες μόνο πέντε κόμματα και όχι έξι όπως συμβαίνει στο παράδειγμα, δεδομένου ότι το εκτιμώμενο ποσοστό για τους Οικολόγους ταυτίζεται οριακά με τον εκλογικό φραγμό του 3%. Αν ήταν κάτω από το 3%, οι οκτώ έδρες των Οικολόγων θα μοιράζονταν σε όλα τα κόμματα που κερδίζουν έδρες, ανάλογα με τη δύναμή τους, με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να κέρδιζε ακόμα δύο έδρες. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτοδυναμία με ποσοστό της τάξης του 35%.

Η μάχη λοιπόν επικεντρώνεται «στα σημεία» και στο κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές, όπου, όπως όλα δείχνουν, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τη Ν.Δ. Οπως αναφέρουν «γαλάζια» στελέχη, η Ν.Δ. ήδη πέρασε μπροστά σε δύο δημοσκοπήσεις -της VPRC και της Pulse που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα ο «ΤτΚ»- και όπως προκύπτει από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των ερευνών έχει παγιωθεί η τάση για ανοδική πορεία των ποσοστών του κόμματος.

 

Το στοίχημα

 

Πλέον, το στοίχημα της Ν.Δ. είναι ο Αντώνης Σαμαράς να κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης μέσα από το σταθερό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο του, προκειμένου η τάση να εξελιχθεί σε δυναμική. Κατά τα ίδια στελέχη, όσο περνά ο καιρός και το ΠΑΣΟΚ συνθλίβεται από τους εσωτερικούς κραδασμούς αλλά και από την οργή των πολιτών, στις δημοσκοπήσεις θα χάνει όλο και περισσότερο έδαφος, με αποτέλεσμα η πρωτιά να φαντάζει ανέφικτος στόχος.

Στον αντίποδα, η Ν.Δ., όπως αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, δεν επενδύει στη λογική του ώριμου φρούτου, αλλά καθημερινά δίνει τη μάχη της αξιοπιστίας, παρουσιάζοντας με σαφήνεια τις θέσεις της, ακόμη κι αν αυτές -όπως το κατηγορηματικό «όχι» στη συναίνεση- γίνονται αφορμή για μικροκομματικά παιχνίδια του πολιτικού συστήματος. «Εμείς δίνουμε λόγο στους πολίτες. Είναι οι μόνοι που μας κρίνουν», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kingmyrmidon avatar
  kingmyrmidon 05/06/2011 09:34:41

  Γιατί; Μήπως θα αλλάξει κάτι έτσι; Ακόμη και τώρα τσακωνεστε πάνω από το πτώμα που ζεχνει; Ανατροπή μόνο με επανάσταση και αλλαγή του πολιτικού συστήματος με άλλο. (λ.χ. Σκανδιναβικό μοντέλο διακυβέρνησης)

  • sauraki avatar
   sauraki @ kingmyrmidon 05/06/2011 13:28:40

   Λεπτομέρεια: Στη Σκανδιναβία ζουν Σκανδιναβοί...

   • kingmyrmidon avatar
    kingmyrmidon @ sauraki 05/06/2011 14:36:43

    Και στην Ελλάδα Έλληνες. Αυτό που είπες,αποτελεί επιχείρημα; Δηλαδή τι θέλετε; Ανακύκλωση εξουσίας που να αλλάζουν μόνο τα προσωπα και τα χρώματα; 37 χρόνια αυτό γίνεται. Το Σκανδιναβικό μοντέλο διακυβέρνησης δεν έχει τυπωμένο στο γενετικό του υλικο τα χαρακτηριστικά των λαών εκεί, απλά διέπεται από τις αξίες του αρχαίου ελληνικου και ελληνιστικού πνεύματος. Τερμα πια με τους ραγιαδες και τους ευνουχους της Πύλης των Αθηνών. Ανατροπή από το λαό που δεν ανήκει σε κανένα κομματικό στρατο, από τους Έλληνες για Τους Έλληνες.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ kingmyrmidon 05/06/2011 17:17:36

   ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ?
   ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ LACOSTE ?

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/06/2011 10:29:02

  Η στρατηγική του Α. Σαμαρά είναι η ενδεδειγμένη. Η πορεία του επίσης εμπαιδώνει κουλτούρα σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας, κατάκτηση που θα είναι σημαντική για την αντιμετώπιση χρονίων ζητημάτων με πετυχημένες μεθόδους και όχι με επιφανειακά και επικοινωνιακά αλα Χόλυγουντ θεάματα και δηλώσεις κούφιες και συνθήματα του τύπου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" κ.α.

 3. anonymous avatar
  anonymous 05/06/2011 11:05:28

  Το βασικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς είναι ότι διαλύεται το μεταπολιτευτικό σκηνικό. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ είναι και αυτή σε πορεία παρακμής.
  Για να μπορέσει να πάρει τις εκλογές πρέπει να αναστρέψει την παρακμιακή πορεία του κόμματος και για να μπορέσει να κυβερνήσει πρέπει να ξηλώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

 4. μαρκος avatar
  μαρκος 05/06/2011 11:12:55

  Φέξε μου και γλίστρησα....

  Σαμαράς ...και πράσινα άλογα.....

  Φορτωμένος με ολόκληρο το παρελθόν στο παρόν, της ΝΔ, (Μητσοτακέους, οικογενειακούς κληρονόμους γενικώς και τη «φοβερή» ομάδα που διέθετε ο Κωστάκης, ....ΔΕΝ τον παίρνεις τον αγώνα, τον θεό πατέρα να έχεις!...

  Τις εκλογές ναι, στην παρούσα κατάσταση.

  Μετά όμως θα κατέβεις αναγκαστικά στο γήπεδο....
  Και εκεί ...................το χάσαμε το παιχνίδι ........πληρώστε πάλι κορόιδα!!!........

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ μαρκος 05/06/2011 17:20:05

   ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΟΥΣ ? ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ.

 5. ink avatar
  ink 05/06/2011 11:30:49

  "...η Ν.Δ. με διαφορά μόλις 0,5% από το ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωνε 137 έδρες, ενώ στην περίπτωση που η νέα Βουλή θα ήταν πεντακομματική θα μπορούσε να «κλειδώσει» την αυτοδυναμία της με ποσοστό της τάξης του 35%....."

  Eδώ κυριοι κοιτάμε πως θα απαλαγούμε ποιό νωρίς απο αυτά τα κόματτα και εσείς συζητάτε εάν η ΝΔ με μια ψήφο θα έχει τοσσους παραπάνω βουλευτές??
  Πολυ ποιό σοβαρός είναι ο Βασίλης Λεβέντης απο αυτούς τους δύο!!

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ink 05/06/2011 11:45:41

   Σωστά....
   Άλωστε "όλοι ίδιοι είναι". Το ΄πε και ο ΣΚΑΙ.

  • man8os avatar
   man8os @ ink 05/06/2011 11:53:43

   Ψηφισε Βασιλη Λεβεντη, εαν πιστευεις οτι ειναι αδυνατο να σε εκφρασει η ΝΔ. Με την αποχη σου, μονο το ΠΑΣΟΚ βοηθας γιατι εχει τεραστιο κομματικο στρατο.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ ink 05/06/2011 13:43:30

   Άλλο το τί κοιτάς εσύ κι άλλο το τί κοιτάμε ΕΜΕΙΣ ώ Ιπποκράτειον Χαλκείον!

 6. Μνημων avatar
  Μνημων 05/06/2011 12:08:04

  Και θα ερθει με το ιδιο επιτελειο που νεκραναστησε το ΠΑΣΟΚ παραγαφοντας ολες τις κλεψιες για να εχει αλλοθι για τις δικες της. ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . Βεβαια με την ευρεια νικη του 37 τοις 100 θα εχει και πλατεια κοινωνικη απηχηση .Προφανως το αρθρο απευθυνεται σε ηλιθιους η κομματοσκυλα δλδ το αυτο.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Μνημων 05/06/2011 17:24:10

   ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ.
   ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΛΛΑ.
   ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ
   ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ? ΑΠΕΙΡΕΣ .

 7. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 05/06/2011 12:15:30

  ....θέλει δουλειά πολύ.....

 8. Νικος avatar
  Νικος 05/06/2011 12:23:38

  Εκπροσωποντας το 35% του λαου και μαλιστα εαν υπολογισουμε λευκο-Ακυρο-αποχη ακομα μικροτερο ,περιπου 25% του Ελληνικου λαου...θελετε και κυβερνηση................

  ΝΑ ΓΙΑΤΙ φτασαμε στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 05/06/2011 12:42:05

  Άμεσα το ΦΠΑ και σε ορίζοντα τριετίας το επιπρόσθετο ΕΦΚ των καυσίμων. Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις και καμιά πρόταση εκτός από την γραμμή της Ιπποκράτους θα πάρεις τις απαντήσεις σου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 05/06/2011 12:44:38

   Φυσικά και το ότι το 15% αφορά και το συνοικιακό μαγαζάκι λιανεμπορίου που δίνει ψωμί και σε 2-3 υπαλλήλους δεν το υπολογίζουμε ε?

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 05/06/2011 12:46:28

  Βλέπω η κασέτα "όλοι ίδιοι είναι" καθώς και η "όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ είναι κομματόσκυλο" είναι ακόμα τεράστια χιτάκια στο τοπ-τεν του κλασικού λοβοτομημένου Παστόκου προπαγανδιστή.

  • Ένας avatar
   Ένας @ TopGunZ 05/06/2011 14:23:26

   Το “όλοι ίδιοι είναι” έχει διαποτίσει πολύ κόσμο. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα του Σαμαρά.

 11. Ίωνας avatar
  Ίωνας 05/06/2011 13:50:55

  ΠΑΣΟΚάνθρωποι,όσο και να παριστάνετε τους απλούς και ουδέτερους παρατηρητές των πολιτικών τεκταινομένων, κάνετε μπαμ από χιλιόμερτρα μακριά. Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι,σταγόνα - σταγόνα και σύντομα. Ο Σαμαράς είναι ΕΔΩ, για να κάνει πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες σας. Όσες και όποιες διαταγές της πράσινης κομαντατούρ κι αν εκτελείτε πειθήνια, το τέλος είναι κοντά και θα είναι επώδυνο. Το μόνο που κάνετε,είναι να προκαλείτε γέλιο για την κατάντια σας.

 12. anonymous avatar
  anonymous 05/06/2011 14:15:41

  Ούτε να σκεφτόμαστε την αυτοδυναμία. Δεν μας συμφέρει. Αλλοιως θα επαληθευθεί το σενάριο μετά την σύντομη πράσινη παρένθεση θα ακολουθήσει μια πιο σύντομη μπλέ.

 13. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 05/06/2011 14:49:13

  Αν δημιουργήσει ένα καινούργιο κόμμα ο Σαμαράς μόνον τότε θα απαλλαχθούμε από την ασθένεια ΠΑΣΟΚ.
  Διαφορετικά θα μας φορέσουνε ακόμα μια φορά έναν νέο "σωτήρα" της μετα-μεταπολίτευσης με Global προδιαγραφές.Ούτε τον πλάτανο δεν θα προλάβουμε να χαιρετίσουμε.

 14. Kennan avatar
  Kennan 05/06/2011 15:15:08

  kingmyrmidon (πόσο νούμερο είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τέτοιο ψευδώνυμο;;;) ο Alexis είσαι; Μετά τη Ντόρα, τον Μάνο, τον ΓΑΠ και τον Καραγκιοζάκο, συγνώμη Καρατζαφέρη, δεν σας κάνει κανένας πλέον;

  ΤΙ είπε ο Σαμαράς από το Ηράκλειο;. "Εγώ δεν γύρισα για να συμβιβαστώ" - για να σας κάνω δηλαδή τα χατήρια....χ α χαααααα χα. Πονάει έ;

 15. Kennan avatar
  Kennan 05/06/2011 15:17:11

  Μνήμων είναι εντελώς αμνήμων. Που την είδες τη "ίδια σύνθεση;". Στον Λαζαρίδη; Στην ΚΟ που κληρονόμησε απο τη Ντορα και τον Καραμανλή; Περίμενε και θα τρίβεις τα μάτια σου

 16. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 05/06/2011 15:18:26

  Γιατι δεν υπογραφεις καλύτερα "σκεπτώμενη Ντόρα";

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Αυτόνομος 05/06/2011 17:09:36

   Μα γιατί με βρίζεις?
   Μήπως είσαι από αυτούς που φοβούντε την ανανέωση?
   Εκτός από την Ντόρα (είστε) είναι πολλοί ακόμα μέσα στην ΝΔ που πρέπει να πάνε σπίτι τους.

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ daughter of mercy 05/06/2011 17:11:39

    Προσωπικά εμπιστεύομαι μόνο τον Αντώνη.

 17. Eυβοευς avatar
  Eυβοευς 05/06/2011 15:20:10

  Mε τετοιο ορυμαγδο μετρων, με τοσο κοσμο στα ορια της εξαθλιωσης, αναρωτιεμαι που βρισκουν ορισμενοι το κουραγιο να πανηγυριζουν επειδη η ΝΔ προηγειται κατα μιση μοναδα απο τη συμμορια των ξενοδουλων μειοδοτων, και απορω που βρισκουν την ορεξη καποιοι να κανουν χαρουλες που η ΝΔ μπορει να "παρει αυτοδυμανια" με το 35% του 70%(μειον τα λευκα και ακυρα).
  Θα ειμαι σκληρος:
  Αν ο Προεδρος συνεχισει να ζητα επαναδιαπραγματευση του μνημονιου και την ιδια ωρα υψωνει το αντιμνημονιακο λαβαρο,

  Αν η ΝΔ δεν καταγγειλει απο τωρα τη Δανειακη Συμβαση της οποιας αποτοκος ειναι το μνημονιο επαναδιαπραγματευση του οποιου σημαινει οτι αποδεχεται τη Αντισυνταγματικη αυτη Συμβαση που εκχωρει τα κυριαρχικα μας δικαιωματα κατα τροπο που μονο οι δοσιλογοι της Κατοχης επραξαν,

  τοτε πολυ φοβαμαι οτι το να συζηταμε για πρωτια και αυτοδυναμια ειναι κενο γραμμα.

  Εχω ξαναγραψει (και μαλλον δεν αρεσε γιαυτο και κοπηκε) οτι, στην Αργεντινη αυτος που εφυγε με το ελικοπτερο δεν ηταν ο Μενεμ που οδηγησε τη χωρα στο ΔΝΤ αλλα ο Ντε Λα Ρουα που τον διαδεχτηκε.Και τελικα αυτος που εγραψε Ιστορια δεν ηταν καποιος που ζητουσε "επαναδιαπραγματευσεις" με το ΔΝΤ ουτε αυτος που ηξερε να "ξεπουλαει" το Δημοσιο πλουτο βαφτιζοντας το ξεπουλημα αξιοποιηση, αλλα ο Κιρχνερ που διαολοστειλε το ΔΝΤ και επανεθνικοποιησε οτι οι προηγουμενοι διαγκωνιζονταν να πουλησουν.

  Κι αν για καποιους η Αργεντινη "κειται μακραν" υπαρχει και η πιο κοντινη μας Ουγγαρια, οπου οι Τραπεζιτες κλπ τοκογλυφοι, και μονο στο ακουσμα του ονοματος του Πρωθυπουργου της βγαζουν σπυρια...

  • PanosWasHere avatar
   PanosWasHere @ Eυβοευς 05/06/2011 23:21:16

   Aψογο ποστ. Συμφωνω 1000%. Παρακολουθω καθημερινα αυτο το site αλλα σπανια αναφερει κανεις οτι επαναδιαπραγματευση σημαινει και νομιμοποιηση... Aυτη ειναι η ουσια και ο λογος που η διαφορα ειναι μιση μοναδα και οχι δεκα... Κριμα..

 18. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 05/06/2011 15:45:32

  Η πρωτιά έχει κλειδώσει..το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία..Ο Σαμαράς το πάει πολύ καλά..όλοι μαζί μια γροθιά να πέσει το πασοκ!!!!!!!!

  • Eυβοευς avatar
   Eυβοευς @ περήφανος δεξιός 05/06/2011 15:55:06

   Παει τοσο καλα το πραγμα που η ΝΔ κερδιζει το ΠΑΣΟΚ του 19% με...19,5%!!!
   Αν τελικα αυτο ικανοποιει, σορρυ για την ενοχληση...

 19. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 05/06/2011 17:23:14

  Ούτε δεξιά είμαι, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα μόνο ελληνίδα.
  Εσύ?

 20. Κωστας Χ avatar
  Κωστας Χ 05/06/2011 17:47:20

  Προτάσεις: 7 Υπουργοί και 12 Υφυπουργοί χωρίς Γεν. Γραμματείς και πολιτικά γραφεία. Κατάργηση όλων των μελών Δ.Σ. Οργανισμών.200 Βουλευτές με μισθό 2.000 ευρώ και έως 8 χρόνια θητείας. 20 χρόνια φυλάκισης άνευ μείωσης ποινής για τους Δ.Υ. που τα παίρνουν και δήμευση περιουσίας. Αυτά και πολλά άλλα αν επιθυμούν να βγούμε από την κρίση.Να τα πει ο ΣΑΜΑΡΑΣ αν θέλει άμεσα αυτοδυναμία

 21. Πυθία avatar
  Πυθία 05/06/2011 20:09:32

  Το πρόβλημα είναι το όνομα αυτού που θα μας θάψει; Για να καταλάβετε ότι ΟΛΑ τα κόμματα τέλειωσαν, τι χρειάζεται;

 22. Μνημων avatar
  Μνημων 06/06/2011 01:30:25

  Επανερχομαι πρωτον για να ευχαριστησω ολους οσους μου εκαναν την τιμη να απαντησουν στο σχολιο μου ,και δευτερον να δωσω καποιες εξηγησεις στους συνομιλητας μου.Δεν ειμαι αμνημων ενθυμουμε πολυ καλα τις συνθηκες αποβολης του ΣΑΜΑΡΑ με την συμφωνο γνωμη "εθναρχη "μητσοτακη για την θεση του στο ονομα των Σκοπιων, οι σημερινοι οψιμοι θαυμαστες του τον εγκατελειψαν για χρονια στην αφανεια ,πληρωσε βεβαια το φιλι της ζωης που εδωσε στο παραπαιον ΠΑΣΟΚ με την προταση για προεδρια του ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.Η Ν. Δ. τον επηρε στην 2 τετραετια αφου πηρε την αδεια απο το Μητσοτακεικο τον χρησιμοποιησε σε ενα ησσονος σημασιας ποστο ,αυτο ειναι και το κυριο προσον του στον κοσμο της .Δεν ανακατευθηκε με σκανδαλα ουτε με κουκουλωμα τους.Αυτο συν την εθνικη σταση στο ονομα των Σκοπιων τον τοποθετει ψηλα στην συνειδηση των οπαδων της Ν.Δ. Αν δεν ειχε γινει η εκλογη απο την βαση γνωριζουμε ποιος θα ηταν σημερα αρχηγος της Ν.Δ. αραγε με αυτον τον κομματικο μηχανισμο ποσο ευκολο θα ειναι το εργο του?Μηπως λεω μηπως η πεμπτη φαλαγγα της θυγατερας παραμονευει?Ειναι απολυτως σωστη η αποψης του ιδεολογικου προσανατολισμου .Η ΔΕΞΙΑ κυβερνησε οπως την κατηγορουσαν οι αντιπαλοι της 40 χρονια σαν ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ποσα?ενας αλοιθωρος δεν μπορεις να καταλαβεις που κοιταζει πως να τον εμπιστευθεις που πηγαινει απλως δινεις το δικαιωμα στον καθε "κωλοτουμπα"να σου παιρνει δικους σου ανθρωπους.Τελος δεν πιστευω οτι η νικη ειναι αυτοσκοπος.Ηνικη πρεπει να αποβλεπει στην επιτυχια του προγραμματος για το οποιο εδωθηκε η μαχη .Σημειωστε οτι απεχθανομαι τις υβρεις πως να το κανουμε ομως που κομματοσκυλα υπαρχουν ολων των χρωματων οποιος το αρνειται εχει το ελαφρυντικο της αγνοιας.

 23. Ακης avatar
  Ακης 06/06/2011 10:00:41

  Τέρμα η ηττοπάθεια και οι παπαριές φίλοι μου. Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει οτι η ΝΔ με αυτόν τον ηγέτη, δεν θα πάρει περίπατο ένα 40% minimum; Να συγκρίνω τι; Λόγο, εμφάνιση, σπουδές, πρόγραμμα, συνεργάτες; Τα γκάλοπ είναι όλα εγκάθετα και για τα μπάζα, σιγά στο μάτι του ¨Ελληνα να μη γίνει 'μάχη' μεταξύ του 'τίποτε' και του 'μέλλοντος'. Επειδή δηλαδή έχαμε κακές στιγμές με τον βουτυρομπεμπέ θα πάρει η μπάλλα όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους αυτής της παράταξης; Προδότης πάντως ποτέ δεν ήταν ο Σαμαράς και αν μάλιστα συνδεθεί περισσότερα με τις ΗΠΑ και ξεμακραίνει από την τιποτένια -τελικά- Ευρώπη, θα δείτε έναν Πρωθυπουργό που δεν έχετε ξαναδει. Αυτά. Άκης/Κιλκίς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.