#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ασύμμετρη αντίδραση των ΗΠΑ στα σχόλια του Ahmadinejad

Η αντίδραση των καθεστωτικών πολιτικών και των μηντιακών φερέφωνων των επιχειρήσεων των ΗΠΑ, απέναντι στα σχόλια του Ιρανού προέδρου σε σχέση με την 9/11, θυμίζουν την αντίδραση ενός μικρού παιδιού όταν το πιάνουν με το δάχτυλο χωμένο στο βάζο της μαρμελάδας. Οι ασσύμετρες αυτές αντιδράσεις όμως, θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη από πολλούς ανθρώπους, πως οι δηλώσεις του Ahmadinejad, αν και τυλιγμένες σε πέπλο αντι-σημιτισμού, δεν παύουν να είναι ακριβείς.

Ο Ιρανός ηγέτης απλά ανέφερε πως εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που κατατείνουν στο ότι οι επιθέσεις της 9/11 ήταν μια δουλειά οργανωμένη από μέσα. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τις δηλώσεις «προσβλητικές και γεμάτες μίσος», ενώ δήλωσε παράλληλα «έξω φρενών και προσβεβλημένος». Λέγεται πως ακόμη και η ΕΕ αισθάνθηκε «αηδιασμένη», για αυτό και οι εκπρόσωποί της αποχώρησαν από την ομιλία του Ιρανού προέδρου.

Όμως μια τέτοια έντονη αντίδραση δεν έλαβε χώρα, όταν το 2008 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είχε συζήτηση για τα γεγονότα της 9/11, στη διάρκεια της οποίας διάφοροι ευρωβουλευτές μίλησαν για ασάφειες και ατέλειες στην επίσημη εκδοχή των επιθέσεων. Τα ΜΜΕ δεν επιτέθηκαν εναντίον τους, ίσως διότι το κύρος τους δεν τα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Το ίδιο έγινε και όταν ο διαπρεπής Ιάπωνας πολιτικός Yukihisa Fujita έθεσε σοβαρά ερωτήματα, ζητώντας από τον ΟΗΕ να ερευνήσει το θέμα της 9/11. Όταν ο πρώην  πρόεδρος της Ιταλίας F. Cossiga ανέφερε πως κατά τη γνώμη του οι επιθέσεις ήταν μια τεράστια επιχείρηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών,  πάλι κανένας δεν  αντέδρασε. Επίσης, όταν μέλη της επίσημης επιτροπής που ερεύνησε την 9/11, δήλωσαν πως οι μυστικές υπηρεσίες και η αμερικανική κυβέρνηση τους εμπόδισαν στις έρευνες… καμία αντίδραση από πουθενά. Όταν χιλιάδες στρατιωτικοί, επιστήμονες, μηχανικοί, νομικοί, πυροσβέστες κλπ αμφισβητούν την επίσημη κυβερνητική εκδοχή, τα ΜΜΕ σιωπούν.

Χωρίς την δικαιολογία της 9/11, δεν θα υπήρχε ο πόλεμος του Αφγανιστάν, και σίγουρα δεν θα υπήρχε διεθνής στήριξη στην εισβολή του Ιράκ από τις ΗΠΑ. Και αντί όλοι να επιμένουν για μια ενδελεχή έρευνα του πως έγινε η επίθεση της 9/11, σήμερα θεωρείται προσβλητικό, περίεργο, και κακό, το να ζητάει κάποιος εύλογες εξηγήσεις, ή ακόμη και το να μιλάει για το όλα θέμα. Αυτή η αντιμετώπιση είναι σαν να θέλουμε να σβήσουμε το γεγονός από την ιστορία. Δημιουργεί υποψίες που με τη σειρά τους οδηγούν όλο και περισσότερους στο να αναζητήσουν από μόνοι τους την αλήθεια.

Ακόμη και αν κάποιος δέχεται την επίσημη εξήγηση, αυτό δεν δικαιολογεί την εισβολή στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι αεροπειρατές εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ και το σχέδιο της 9/11 γεννήθηκε στην Ευρώπη. Επιπλέον, οι Ταλιμπάν συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Αμερική και να εκδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν τόσο πριν την 9/11, όσο και αμέσως μετά. Αν όμως τολμήσει κάποιος και ρωτήσει, ποιος είναι ο λόγος που έγινε η επίθεση στο Αφγανιστάν, θεωρείται «παράλογος», «προσβλητικός», και πως σπέρνει το μίσος.

Στη πραγματικότητα το πιο παράλογο από όλα είναι η αντίδραση του καθεστώτος, και η υποτίμηση της θέλησης του αμερικανικού λαού να μάθει τις αιτίες που οδήγησαν σε δέκα χρόνια παγκόσμιου πολέμου, και σε μια ηθική και οικονομική κατάπτωση της αμερικανικής κοινωνίας. Όσο πιο πολύ αντιστέκονται οι πολιτικοί, τόσο πιο ένοχοι μοιάζουν. Είναι ξεκάθαρο πως οι αντιδράσεις απέναντι στα λεγόμενα του Ahmadinejad, έχουν δυο σκοπούς: Να συγκεντρώσουν στήριξη για περαιτέρω κυρώσεις εναντίον του Ιράν, και  να δυσφημήσουν όλους όσους συνεχίζουν να ψάχνουν την αλήθεια σχετικά με την 9/11, χαρακτηρίζοντάς τους συμμάχους ενός κατασκευασμένου «εχθρού» του ελεύθερου κόσμου.

S.A.   Prisonplanet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 26/09/2010 09:54:04

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Το μέγεθος του κρατικού εγκλήματος - και η δικτατορία των πολυεθνικών αποτελεί κράτος - είναι που τρομοκρατεί περισσότερο και το ατιμώρητο...

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/09/2010 10:59:06

  Είναι δυνατόν να πιστεύει ακόμη κάποιος λογικός άνθρωπος ότι τα χτυπήματα τής 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οργανώθηκαν από έναν Σαουδάραβα με νεφρική ανεπάρκεια που κρυβόταν στις σπηλιές τού μεσαιωνικού Αφγανιστάν με τέτοια ακρίβεια που να μην έγιναν αντιληπτά από κανένα;

  Είναι δυνατόν να πιστεύει ακόμη κάποιος λογικός άνθρωπος ότι τρεις-τέσσερις Άραβες πιλότοι ψεκαστικών κατάφεραν να πιλοτάρουν Μπόινγκ 767 με τέτοια δεξιοτεχνία ώστε να το ρίξουν πάνω στους πύργους; Είναι σαν να λες ότι επειδή μπορώ να οδηγήσω παπάκι, μπορώ και να κερδίσω τον Φιτιπάλντι στη Φόρμουλα 1!

  Δείτε το παρακάτω βίντεο. Μη σας παραπλανά ο τίτλος με Ιλλουμινάτι κλπ. Το βίντεο κρατάει εννιάμισι λεπτά, αλλά δεν χρειάζεται να το δείτε όλο. Δείτε μόνο το κομμάτι από τα 2 ως τα 3:30 λεπτά, όπου θα δείτε αποσπάσματα από ταινίες που συσχετίζουν τη Νέα Υόρκη με τους αριθμούς 9 και 11 ήδη από το 1983!

  Μην ακούτε τι σας λέει ο δημιουργός τού βίντεο ή εγώ, απλώς σκεφτείτε τι νόημα έχει η τόσο συχνή παρουσία τού 9 και του 11 σε συνδυασμό με τη Νέα Υόρκη σε ταινίες τού Χόλιγουντ που γυρίστηκαν πριν το 2001 και μετά σκεφτείτε μόνοι σας για το ποιος βρίσκεται πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου, ο Μπιν Λάντεν ή το "βαθύ κράτος" των ΗΠΑ:

  h**p://www.youtube.com/watch?v=PBKDZhu-EZw

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Στέργιος 26/09/2010 11:38:37

   Στέργιο οι συμβολισμοί είναι μασωνικοί-αποκρυφιστικοί.
   Ο συμβολισμός 9/11 έχει να κάνει με αποκρυφισμό και όχι απλά με το περιστατικό των δίδυμων πύργων.
   Δύσκολο θέμα για συζήτηση καθώς ο "τοτεμισμός" τριγύρω του καλά κρατεί.
   Συμφωνώ όμως με την αρχική διαπίστωση σου στο σχόλιό σου.

   Τελευταία πιστεύω ότι καλύτερος τρόπος για να πείσεις τους σκεπτικιστές είναι να πας από τον άλλο δρόμο...το δρόμο του χρήματος.
   Να δείξεις δλδ τη δημιουργία και την συνέχεια του τραπεζικού συστήματος στην Αμερική και τον φόρο εισοδήματος.
   Αν μπορείς να υποδείξεις "σημεία αμφιβολίας" ίσως οι καλόπιστοι μπορούν να ενώσουν τις τελείες και να δουν την γενική εικόνα.

   Παρεπιπτόντως:

   h**p://www.infowars.com/articles/sept11/rockefeller_predicted_event_to_trigger_war_months_before_911.htm

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Στέργιος 26/09/2010 12:02:51

   Oι συγκεκριμενοι πιλοτοι δεν εμαθαν ποτε να απογειωνουν και να προσγειωνουν αεροπλανα γιατι δεν ειχαν τετοιο σκοπο.Το 90% της δυσκολιας ειναι αυτο.Εμαθαν τα οργανα και μερικες βασικες γνωσεις για να ανεβαινει ή κατεβαινει και στριβει ενα αεροπλανο που δεν ειναι δυσκολο.Ουτε ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να ριξεις ενα αεροπλανο σε εναν ουρανοξυστη.
   Οσον αφορα το Μπιν Λαντεν αυτος ηταν ο ιδεολογικος καθοδηγητης και αυτος που συνελαβε την ιδεα.Πολλοι στρατηγοι σε πολεμους ηταν αρρωστοι και δεν ειχαν προβλημα αφου δεν πολεμουσαν οι ιδιοι προσωπικα.Ο Ρουζβελτ διηυθυνε παγκοσμιο πολεμο απο αναπηρικη καρεκλα.Η επιχειρηση σε τακτικες λεπτομερειες οργανωθηκε απο το Μοχαμεντ Αττα και αλλους φανατικους ισλαμιστες στο Αμβουργο και σε αλλες πολεις της Ευρωπης και Αμερικης.
   Εκεινο παντως που δεχομαι ειναι οτι ειναι δυνατον η κυβερνηση Μπους να αγνοησε τις προειδοποιησεις και να μην ελαβε μετρα ασφαλειας για να εξυπηρετηθουν οι σκοποι της.Κατι παρομοιο ειχε γινει με το Περλ Χαρμπορ.Αλλα ενεργητικη συμμετοχη αμερικανικων υπηρεσιων αποκλειεται γιατι απλουστατα οσο και αν στην Ελλαδα δεν το πιστευουν ο αμερικανικος πατριωτισμος και η δημοκρατια ειναι τετοιοι που το μυστικο θα διερρεε.

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 26/09/2010 12:12:34

  'Αν όσα είπε ο Πέρσης έχουν "χέρια και ποδάρια", αναζητείστε πίσω απο το έγκλημα τα παιδιά της Σιών. Και τούτο επειδή ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, όπως και εσείς ότι, οι Αμερικανοί, τα αμεριακανάκια, θα είχαν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο νοητικών συνδυασμών και δυνατοτήτων. Και θα ήταν, μετά απο εθνική ζωή δύο μόνον αιώνων, τόσο ποτισμένοι και πλήρεις με ζήλεια, μοχθηρία και μίσος εναντίον παντός μή σιωνιστικού.

  Για να γυρίσει ο ήλιος
  θέλει δουλειά πολλή

  λέει το τραγούδι ...

  και έτσι με τίποτε δεν μου βγαίνει απο το μυαλό ο κ. Κίσσιγκερ

  ο γνωστός μας Εβραίος, που παίζει δυστυχώς ακόμα με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή των Αμερικανών.

  Σκεφθείτε καλά την σημερινή πραγματικότητα για να μπορείτε να φθάνετε στο βάθος όλων των εξελίξεων που ζούμε καθημερινά.

  +++++++++++++

  Και μονο για φρεσκάρισμα των μνημών

  Ποιός είπε, παραμονές των πρότελευταίων εκλογών

  - Πολύ θα ήθελα να αγοράσω μερικά στρεματα σε κάποιο νησί του Αιγαίου για περάσω εκεί τα γεράματά μου. Θα το κάνω όμως μόνο, άν βγεί ο Γιωργάκης Πρωθυπουργός.

  Δηλαδη άν προκύψει και αμερικανάκι και εβραίος

  γκέ γκε ;

  +++++++++

  όποιος το βρεί κερδίζει ... ποδηλατάκι

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Jim Panousis avatar
   Jim Panousis @ PELIAS 26/09/2010 18:10:29

   Γεια σου ανδρεα Πελια ειναι οπως τα λες...

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 12:12:56

  Εχω δει, στο Zeitgeist και αλλού, το βίντεο της πτώσης των δίδυμων πύργων σε αργή κίνηση. Η πτώση οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη ΙΔΙΑ με αυτή που γίνεται στις κατεδαφίσεις τέτοιων κτιρίων. Δεν οφείλεται φυσικά στην σύγκρουση των αεροπλάνων με τα κτίρια. Εγώ, τουλάχιστον, είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Και οι εκρήξεις αυτές ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι έργο αεροπειρατών, τρομοκρατών κλπ κλπ, διότι ένα τέτοιο κτίριο για να "βισματωθεί" με εκρηκτικά, θέλει βδομάδες.

  Μπορεί να έριξαν τρομοκράτες τα αεροπλάνα στους πύργους, αν και αυτό μου φαίνεται επίσης δύσκολο. Ομως οι πύργοι ΔΕΝ έπεσαν από τα αεροπλάνα.

  Και φυσικά, 8 χρόνια μετά, κι ακόμη δεν έχουν βρεθεί όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Τα οποία όπλα απετέλεσαν και την "αιτία" του πολέμου, μαζί με την υποτιθέμενη σχέση Σαντάμ Χουσεϊν και Αλ Κάϊντα.

  Οι "δημοκρατίες" οι σύγχρονες, όπως η Ισλαμική "δημοκρατία" του κ. Αχμαντινετζάντ και η Προεδρική "δημοκρατία" των κ.κ. Μπους και Ομπάμα, είναι ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ καθεστώτα. Δεν είναι φυσικά δημοκρατίες.

  Στην αντιμετώπιση του απλού ανθρώπου (φόροι, νομιμοφροσύνη, προπαγάνδα κλπ) τα καθεστώτα αυτά εμφανίζουν σύμπνοια. Είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ εναντίον μας. Μεταξύ τους έχουν φυσικά διαφορές οι οποίες ξεσπούν βίαια και διαλύουν τις κοινωνίες. Στήνουν τεράστιες προβοκάτσιες με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και πόνο, απλώς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ των καθεστώτων αυτών. Τέτοια δουλειά ήταν η 11η Σεπτεμβρίου.

  Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των καθεστώτων είναι ένας: η δημοκρατία. Η ελληνική δημοκρατία. Αυτή που μας έμαθε ο δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο.

  Αν εμφανιστεί κάποια χώρα και εφαρμόσει τέτοια δημοκρατία, θα δούμε όλες τις άλλες "δημοκρατίες" να αφήνουν στην μπάντα τις διαφορές τους, και να συνασπίζονται εναντίον της.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 12:25:37

   Οι Αμερικανοι δεν εχουν μεγαλες γνωσεις για το εξωτερικο.Αν τα κομματα τους και τα καναλια τους τους πουν οτι ο Σανταμ εχει σχεσεις με την Αλ Καιντα θα το πιστεψουν.Το ιδιο και για τα πυρηνικα.
   Εκεινο ομως που δεν μπορει να γινει ειναι μια ομαδα Αμερικανων κυβερνητικων υπαλληλων να ανατιναξει στην Αμερικη κτιριο με νεκρους Αμερικανους πολιτες και να μην το καρφωσει καποιος ή να μην αποκαλυφθει.Δεν ειναι δυνατον καν να δοθει παρομοια διαταγη χωρις αντιδρασεις και χωρις να το μαθουν οι εφημεριδες.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 17:18:41

   Αφήνοτας στην άκρη τις συνωμοσιολογίες για το αν έπεσαν οι πύργοι με ελεγχόμενες εκρήξεις. Αλήθεια με ποιο τρόπο ? Συγκρίνεις τώρα μια δημοκρατία με τα οποια προβλήματα της με ένα καθεστώς που σε κρεμάει αν είσαι ομοφυλόφιλος, λιθοβολεί γυναίκες, ακρωτηριάζει φτωχοδιάβολους που κλέβουν για ένα κομμάτι ψωμί. Νομίζω πως είναι τουλάχιστον αισχρό και ιδεοληπτικό.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Kasut 26/09/2010 17:46:20

    @Kasut

    Θενκς για τα κομπλιμέντα και το τακτ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 26/09/2010 17:47:44

    welcome

 5. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 26/09/2010 13:07:13

  Ακριβώς αυτά έλγαν και λένε όσοι αξιωματούχοι διαψεύδουν το οτι η 11/9 (9/11) ήταν εσωτερική υπόθεση.

  Υπάρχει περίπτωση φανατικός ισλαμιστής να τρώει χοιρινά κοψίδια όπως έκανε ο Αττα;
  Τι πιθανότητες υπήρχαν οι μελοθάνατοι να κουβαλούν μαζί τους τα διαβατήρια σε εσωτερική πτήση; Πως εξηγείται το ότι τα ίδια διαβατηρια βρέθηκαν στην συνέχεια κοντα στην περιοχή για ταυτοποιηση των δραστών;
  Στην βαση Σαντ Αντριους κοντα στο πενταγωνο τα πολεμικά απογειονονται σε λιγωτερο από λεπτό για να αναχαιτίσουν οποιοδήποτε αεροσκαφος έχει πορεία προς το Πενταγωνο. Εκείνη την ημέρα γινόταν ασκηση με σχετικό περιεχομενο και έμειναν καθηλωμένα. Τι πιθανότητες ειχε ο Αττα και οι λοιποι συγγενείς να το γνωρίζουν;
  Τα Μποινγκ 737 (;) εχουν την δυνατοτητα τηλεχειρισμού και αν ναι μήπως παίχτηκε κάτι τέτοιο;

  Το Αφγανισταν τώρα.

  Οι ταλιμπαν απαγορεψαν την καλιέργεια της παπαρούνας. Περα από τις όποιες γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτό στέρησε κάποιους μεταξύ άλλων μυστικές υπηρεσίες από ζεστό χρήμα αξίας δις. Φυσικό δεν είναι να θελήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση;
  Τέλος να θυμίσω ότι αυτό δεν είναι νεο. Ο Κάσσιος στην Ρώμη ήλθε σε επαφή με τους πειρατές που είχε πληρώσει ο Σπάρτακος ώστε να διαφύγει προς την Σαρδηνία (;) για να τον αναγκάσει να βαδίσειπρος την Ρώμη. Εκμεταλλευόμενος την απειλή του σπάρτακου ο Κάσσιος μπόρεσε να ναριχηθεί στην εξουσία.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 13:13:12

  Εδώ κάποιοι φάγανε κοτζάμ πρόεδρο των ΗΠΑ και 50 χρόνια μετά, κανένας δεν ξέρει την αλήθεια, και θα την μάθουμε για τους πύργους; Ίσως σε 60-80 χρόνια. Πάντως δεν νομίζω να έπεσαν από τη πρόσκρουση των αεροσκαφών. Και οι τρείς! Και να βρέθηκε άθικτο διαβατήριο στα χαλάσματα!!! Τα κενά είναι πάρα πολλά. Δείτε πχ το φιλμ "9/11, loose change" μεταξύ αρκετών άλλων.

 7. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 26/09/2010 13:18:25

  Peter Levenda - "Sinister Forces".

  Βιβλίο (τρίτομο) για όποιον ενδιαφέρεται λίγο παραπάνω. Θα φωτιστεί αρκετά...

 8. tsilivithras avatar
  tsilivithras 26/09/2010 13:27:37

  Ψυχραιμια:

  "Αλλα ενεργητικη συμμετοχη αμερικανικων υπηρεσιων αποκλειεται γιατι απλουστατα οσο και αν στην Ελλαδα δεν το πιστευουν ο αμερικανικος πατριωτισμος και η δημοκρατια ειναι τετοιοι που το μυστικο θα διερρεε."

  !!!!!!

  Συγνώμη..από την μια η "δημοκρατία-πατριωτισμός" δεν είναι αρκετά στις υψηλές θέσεις της ιεραρχίας (ας πούμε προεδρία) ώστε να παραβλέψουν προειδοποιήσεις για επίθεση επί του έδαφους και των πολιτών τους...

  ...και από την άλλη αυτή η "δημοκρατία-πατριωτισμός" ΕΙΝΑΙ αρκετή ώστε να διαρρεύσουν (από χαμηλότερα στελέχη) ΑΜΕΣΑ μυστικά περί συνωμοσίας κατά της χώρας τους;;;;

  Ποιο από τα δυο ισχύει;;

  Είναι ή δεν είναι πατριώτες;;
  Γιατί αν πιστεύεις ότι στα υψηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια ΔΕΝ είναι πατριώτες-δημοκράτες τότε είσαι ένα κλικ πριν συμφωνήσεις με την πιθανότητα του inside job!!!

  Στο Περλ Χάρμπορ είχαν την ίδια πληροφόρηση που είχαν και την 9/11.
  Τότε τους έκατσε μια χαρά η επίθεση μιας και σόκαρε τον κόσμο που υποστήριζε στάση αποφυγής εμπλοκής και έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο της αμερικής στον Β'ΠΠ.
  Με τους δίδυμους πύργους έγινε το ίδιο πράγμα...σοκαρίστηκε το αμερικάνικο κοινό μπροστά στην "κτηνωδία" και υπέγραψε λευκή επιταγή στην κυβέρνησή του να πάει και να ρημάξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να είχε (ή να φέρεται ότι είχε) την παραμικρή σχέση με τις επιθέσεις (βλέπε Ιράκ, Αφγανιστάν).
  Το Ιράκ αποδεδειγμένα δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής.
  Τα μόνα όπλα μαζικής καταστροφής στον Β’ΠΠ ήταν αυτά που πέταξαν οι γιάνκηδες στην Ιαπωνία.
  Το Ιράν αυτή τη στιγμή που μιλάμε ΔΕΝ έχει πυρηνικά όπλα, έχει δηλώσει επανειλλημένα ότι ΔΕΝ σκοπεύει να αποκτήσει και επιπλέον έχει υπογράψει το Nuclear Non-Proliferation Treaty και έχει δεχτεί ελέγχους στις εγκαταστάσεις του (μαντέψτε ποιοι ΔΕΝ έχουν υπογράψει και έχουν αρνηθεί τους ελέγχους).

  Να μην το κουράζω κιόλας γιατί αυτές οι πληροφορίες είναι διάχυτες στο ίντερνετ…

  Δεν βλέπεις το pattern;;
  Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν ήταν ΕΝΕΡΓΟ μέλος αλλά απλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ στις πληροφορίες που είχε που ακριβώς διαφέρει αυτό στο τελικό αποτέλεσμα;;;
  Ο Tokugawa, ο Μακιαβέλι, ο Σουν Τζου και άλλες ιστορικές φιγούρες πίστευαν ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να κάνεις τον εχθρό σου να κάνει αυτό που θες χωρίς να «ξοδευτείς» εσύ.

  Αυτό είναι το πρόβλημα δλδ;;; Να πιστέψουμε ότι «μπορεί και να…» αλλά να μην πιστέψουμε ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τους δικούς τους ανθρώπους;;;

  Οι αμερικάνοι έχουν σοκαριστεί μετά την πρώτη θητεία του Θάμνου και η πίστη τους στην δημοκρατία έχει κλονιστεί γιατί απλούστατα βλέπουν το pattern και άρχισαν να εχθρεύονται την κυβέρνησή τους για την οποία πλέον πιστεύουν ότι λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντά τους.

  Γι αυτό και ετοιμάζονται για martial law και αστυνομικό κράτος…εδώ και καιρό.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/09/2010 13:37:29

  Τα υψηλα κλιμακια εχουν σκοπιμοτητες.Ο Ρουζβελτ ηθελε να γινει η επιθεση στο Περλ Χαρμπορ και αγνοησε τις προειδοποιησεις μη παιρνοντας μετρα ασφαλειας.Κατι παρομοιο μπορει να εκανε και ο Μπους το 2001.Αυτο ομως μπορει και να θεωρηθει αβλεψια ή ανικανοτητα.
  Εκεινο που δεν μπορουσε να κανει ο Ρουζβελτ ειναι να διαταξει αμερικανικα αεροπλανα να χτυπησουν τον αμερικανικο στολο.Απλουστατα η διαταγη θα διερρεε και θα παρεπεμποταν σε δικη οπως ο Νιξον.
  Δεν υπαρχει μυστηριο σε αυτο.Οι παραλειψεις μπορουν να δικαιολογηθουν,οχι ομως οι πραξεις.

 10. Κάποιος avatar
  Κάποιος 26/09/2010 13:44:43

  Βρέθηκε άθικτο διαβατήριο που ταυτίστηκε με τρομοκράτη-αεροπειρατή στα ερείπια των δίδυμων πύργων, ενώ στο πεντάγωνο δεν βρήκαν ούτε τους κινητήρες από το αεροπλάνο που υποτίθεται ότι το χτύπησε.
  Μάλιστα!

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 13:45:57

  Η Αμερική μπήκε ενεργά στο Βιετνάμ ως αποτέλεσμα μιας (δήθεν) επίθεσης εναντίων σκαφών της στον κόλπο του Τόνκιν. Λίγο μετά αποδείχθηκε πως ήταν στημένη δουλειά από τους Αμερικανούς. Ε και; Ο πόλεμος στο Βιετνάμ έγινε, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί χάθηκαν, η κοινωνία τους άλλαξε οριστικά κλπ. Από μια επιχείρηση μαϊμού.
  Το ίδιο και στο πέρλ χάρμπορ, το ίδιο και με τα μαζικά όπλα καταστροφής, το ίδιο και με την 9/11 και το Αφγανιστάν. Τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ (κάψιμο ΡάΙχσταγκ), το ίδιο έγινε και με τη βύθιση του Λουζιτάνια στον Α` ΠΠ. Γιατί όχι;
  Απορώ με την έκπληξη κάποιων όταν ακούνε τέτοια πράγματα. Διαβάστε ιστορία. Όλα είναι γραμμένα. Ουδέν καινόν υπό τον ήλιο.

 12. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 26/09/2010 14:16:06

  Αμέσως μετά την επίθεση συνέλαβαν σχεδόν όλους τους πράκτωρες του Ισραήλ στο αμερικανικό έδαφος. Τους κράτησαν δε 3 μήνες πριν τους αφήσουν. Αυτά δημοσίευσε τότε το ποντίκι από πληροφορίες του μακαρίτη Λάμπρου Παπαντωνίου εξαιρετικού ανταποκριτή μας στη Γουάσινγκτων. Για ενέργεια που αποσκοπεί στο ξέσπασμα του 3ου παγκόσμιου πόλεμου μίλησαν αμέσως μετά τα μήντια πριν ενορχηστρωθούν...
  Είναι τερατώδες πράγμα το ρατσιστικό πογκρόμ, σιχαμένο και "άρρωστο", αλλά φαίνεται ως να προκαλείται κα μάλιστα σε πλανητική κλίμακα. Κι ο ρατσισμός πριν το 2ο μεγάλο πόλεμο, όπως και η επανάσταση πριν τον πρώτο εισάγουν σε πόλεμο.

 13. καινός avatar
  καινός 26/09/2010 14:37:07

  Strange attractor, μη χρησιμοποιείς το ψευδώνυμό μου επι ματαίω, το ρητό είναι "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" (και όχι καινόν ;)

  με ειλικρινή διάθεση χιούμορ, Καινός

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 15:03:19

  Τα αλίευσα πρόχειρα:

  Η σωστή παροιμιώδης φράση αποκύημα της αρχαίας ελληνικής διανόησης είναι το "ΟΥΔΕΝ ΚΑΙΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ" που σημαίνει "τίποτα καινούριο δεν υπάρχει κάτω από τον ήλιο". Οι αρχαίοι Έλληνες με αρχή τους Ίωνες κοσμολόγους και τον Αναξίμανδρο είχαν κυκλική αντίληψη του χρόνου. Δεν πίστευαν όπως οι χριστιανοί ότι από κάπου ξεκίνησε ο χρόνος και κάποτε θα τελειώσει με τη δευτέρα παρουσία. Έτσι δικαιολογείται και η φράση αυτή. Τίποτα δεν είναι πραγματικά νέο, αλλά παρουσιάζεται συνέχεια το ίδιο με κάποιες παραλλαγές.

  Mάριος Ο Εσωτεριστής - 18 Σεπτ., 2008
  ...κάτι που όλοι μπερδεύουν καλή μου φίλη(σχετικά με την τελευταία σου πρόταση)
  Δεν είναι ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ αλλά ΟΥΔΕΝ ΚΑΙΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.
  η φράση αυτή αναφέρεται στο βιβλίο Εκκλησιαστής της Παλαιάς Διαθήκης, ένα βιβλίο το οποίο ελάχιστα έχει διαβαστεί από τους πιστούς της Ορθόδοξης Θρησκείας στην Ελλάδα, και πολλοί μάλιστα έχουν άγνοια ότι υπάρχει τέτοιο βιβλίο.
  Η φράση ΟΥΔΕΝ ΚΑΙΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ σημαίνει ότι για τον Θεό (Ήλιο) δεν υπάρχει τίποτα καινούριο, κάτι σαν αυτό που λέμε "τα 'χω δει όλα".Mάριος Ο Εσωτεριστής - 18 Σεπτ., 2008
  κάτι που όλοι μπερδεύουν καλή μου φίλη(σχετικά με την τελευταία σου πρόταση)

 15. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 26/09/2010 15:03:44

  Έχουμε τούς καλλίτερους μελετητές-αναλυτές στόν κόσμο.

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Ορθολογιστής 27/09/2010 10:54:19

   Είσαι και εσύ τέτοιος; Ή απλά μασάς από Μέγκα;

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 15:03:56

  Nothing is new under the sun.

 17. tsilivithras avatar
  tsilivithras 26/09/2010 15:28:51

  ψυχραιμια

  "Οι Αμερικανοι δεν εχουν μεγαλες γνωσεις για το εξωτερικο.Αν τα κομματα τους και τα καναλια τους τους πουν οτι ο Σανταμ εχει σχεσεις με την Αλ Καιντα θα το πιστεψουν.Το ιδιο και για τα πυρηνικα."

  Έχουν πολύ καλύτερη γνώση πλέον και είναι πολύ πιο υποψιασμένοι.Η προπαγάνδα των media που τους θέλει χαζούς και αγνοώντες δεν περνάει ΠΛΕΟΝ παρά μόνο σε αυτούς που δεν τους γνωρίζουν και δεν έχουν ζήσει μαζί τους.
  Η κυβέρνησή τους τους πέρασε όλο το ψέμμα για την αναγκαιότητα της επίθεσης στο Ιράκ υπό καθεστώς ΤΡΟΜΟΥ.
  Δεν θα ρίσκαρε μια δεύτερη επέμβαση τέτοιου μεγέθους στο Ιράκ ελαφρά τη καρδία χωρίς ένα καλό "άλλοθι"...και τι καλύτερο άλλοθι από τον φόβο;;;
  The same plan will always work.

  "Εκεινο ομως που δεν μπορει να γινει ειναι μια ομαδα Αμερικανων κυβερνητικων υπαλληλων να ανατιναξει στην Αμερικη κτιριο με νεκρους Αμερικανους πολιτες και να μην το καρφωσει καποιος ή να μην αποκαλυφθει.Δεν ειναι δυνατον καν να δοθει παρομοια διαταγη χωρις αντιδρασεις και χωρις να το μαθουν οι εφημεριδες."

  Πρέπει να διαβάσεις λίγο την ιστορία της CIA.
  Από το ξεκίνημα του OSS (Office of Strategic Services) έως και τα πρόσφατα χρόνια της και την απο-διαβάθμιση απόρρητων εγγράφων.
  Το OSS ασκούσε κατασκοπευτική δράση δλδ πληροφορίες, αντι-πληροφόρηση, σαμποτάζ, προπαγάνδα, εκπαίδευση ανταρτών και υποκίνηση δράσης, ενεργή ανάμιξη σε επαναστατικά κινήματα σε τρίτες χώρες κτλ.
  Αυτή η δράση ήταν καθαρά ΠΟΛΕΜΙΚΗ.Είχε όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου plus ασκήθηκε ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ(Β'ΠΠ).
  Μετά την νίκη του πολέμου οι δραστηριότητες χωρίστηκαν σε ανάλυση δεδομένων (data) και ενεργή δράση (field operations).
  Από κει και έπειτα απλώνεται ένας αχανής λαβύρινθος μυστικών υπηρεσιών και αποσπασματικών δράσεων μέσα στην αμερικάνικη κυβέρνηση καθώς φυσικά οι ΗΠΑ γιγαντώνονται στο παγκόσμιο στερέωμα ως η οικονομική/στρατιωτιή υπερδύναμη που γνωρίζουμε σήμερα.
  Η τεχνογνωσία δλδ που αρχικά πήραν από τους βρετανούς χαλουγήθηκε άμεσα εν καιρώ πολέμου και είχε όλη την ευχέρεια να ραφιναριστεί σε καιρό "ειρήνης".
  Έδωσε εξετάσεις επανειλλημένα σε όλα τα μικρά και μεγάλα "πολεμικά θέατρα" των αμερικανών από το Β'ΠΠ και μετά.
  Πιστεύω ότι η τέχνη της κατασκοπείας με τον συνδυασμό της τεχνολογίας έχει κυριολεκτικά απογειωθεί στα χέρια των αμερικανών.Γνωρίζοντας και το "ήθος" των χορηγών τους είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς τι είναι ικανοί να κάνουν με χειρουργική ακρίβεια.
  Πόσο μάλλον αν κάποιος παρατηρήσει αντικειμενικά τα στοιχεία γύρω από το 9/11.

  Δεν χρειάζεται κανένας πρόεδρος να επιτρέψει/συμμετέχει ή όχι να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς και η δική του ενημέρωση έχει "φιλτραριστεί" από τις μυστικές υπηρεσίες και οι υπογραφές του ορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό που όλοι οι αμερικανοί πλέον αναγνωρίζουν ως το shadow government.

  Όσο για τις εφημερίδες και τα media...αστείο και μόνο να το σκέφτεται κανείς.

 18. vassilis avatar
  vassilis 26/09/2010 17:02:07

  Ανεξαρτητα για το ποιος ευθυνεται για τα γεγονοτα στις 9/11 εντυπωση προκαλει η αποχωρηση των Ευρωπαιων ηγετων και των ΗΠΑ απο την συνελευση του ΟΗΕ ενος οργανισμου που ιδρυθηκε για τη διευθετηση κρισεων και την αποσοβηση πολεμων.Κανενας απο τους πολιτισμενους δυτικους ηγετες δεν μπορουσε να αποστομωσει εναν απολιτιστο δικτατορα περση και επρεπε να αποχωρησουν;Μηπως η φυγη δειχνει ενοχη;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ vassilis 26/09/2010 17:04:25

   Όταν είσαι δεμένος με σπάγκο, και το σημείο στο οποίο είναι δεμένη η άλλη άκρη του απομακρύνεται, θες δε θες θα απομακρυνθείς κι εσύ.

   Πόσο μάλλον αν αντί για σπάγκο πρόκειται για λουρί σκύλου...

  • pizza avatar
   pizza @ vassilis 26/09/2010 17:20:29

   Ο απολιτιστος περσης δικτατωρας εχει πει επισης οτι το ολοκαυτωμα των εβραιων απο τους γερμανους ειναι ψεμα και εβραικη εφευρεση. Σε λιγο καποιος θα μας πη οτι ο επικεφαλης των αεροπειρατων στους πυργους ηταν μακρινος ξαδελφος του Μπους και το εκανε για να μπουν οι Αμερικανοι στο Αφγανισταν. Αμα ηταν δουλεια Αμερικανων απο μεσα, τοτε τι ηταν η δουλεια στα τραινα του Λονδινου, η της Ισπανιας? Και αυτα οι Αμερικανοι τα εκαναν? Θα γινη και αλλο κτυπημα στην Αμερικη. Ειναι θεμα χρονου. Τοτε τι θα πουμε? Πολυ συνωμοσια ρε παιδια. Αμαν. Φτανει πια.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ pizza 26/09/2010 17:34:17

    ...Ο απολιτιστος περσης δικτατωρας εχει πει επισης οτι το ολοκαυτωμα των εβραιων απο τους γερμανους ειναι ψεμα και εβραικη εφευρεση...

    Μήπως μόνο αυτός το λέει; Αν δεν ήταν ποινικό αδίκημα, όπως είναι σε πολλές χώρες, πολλοί θα τό`λεγαν.

   • Kasut avatar
    Kasut @ pizza 26/09/2010 17:44:19

    Σαφέστατα με τον ίδιο τρόπο που ποινικό αδίκημα δεν είναι να πεις την σφαγή του Διστόμου ψέμα, τους γερμανοτσολιάδες ήρωες και τον Χίλτερ τον καλύτερο άνθρωπο.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ pizza 26/09/2010 18:32:16

    Δυστυχώς η συνωμοσία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα φταίει το ότι οι άνθρωποι (γενικά) είμαστε (για την ακρίβεια θεωρούμαστε από τους κυβερνήτες μας) μωρά.

    Όπως σε ένα σπίτι τα παιδιά λαμβάνουν παιδαριώδεις εξηγήσεις ή απαντήσεις από τους γονείς, διότι η αλήθεια δεν είναι φτιαγμένη για να λέγεται σ'ένα παιδί...

    -Μπαμπά, που είναι η γατούλα που μου χάρισε η γειτόνισα χτες?
    -Την πάτησε αυτοκίνητο παιδί μου (την πετάξαμε με τη μαμά 10 τετράγωνα παρακάτω γιατί έχεις αλλεργία)


    -Μπαμπά, γιατί ο Θείος Γιάννης έφυγε από το σπίτι?
    -Βρήκε μια καλή δουλειά στη Γερμανία παιδί μου (έπιασε τη Θεία Δήμητρα στο κρεββάτι με τον υδραυλικό και την παράτησε)


    -Μαμά, γιατί ...

    Το πιάσατε το νόημα πιστεύω...
    ΟΛΗ η ιστορία της οικογένειας είναι μια αλυσίδα συνωμοσιών σε βάρος του μικρού που ρωτάει...

    Μαμ, κακά και νάνι λοιπόν...
    Όποιος ρωτάει "μα Μπαμπά, αυτά που μου λες δεν στέκουν, και δεν είμαι διατεθειμένος να τα χάψω μόνο και μόνο γιατί μου τα λες εσύ, αφού βλέπω ότι είναι αρλούμπες", είναι αμέσως κακό παιδί που δεν ξέρει τι λέει... Άκου εκεί να αμφισβητεί το Μπαμπά και τη Μαμά, (το κωλόπαιδο...)

 19. tsilivithras avatar
  tsilivithras 26/09/2010 17:30:58

  Η φυγή δεν δείχνει ένοχη...ΕΙΝΑΙ ένοχη.
  Ειδικά όταν στην αμερική καταγράφονται ιστορικά χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και -θεός φυλάξοι- ένας μουσουλμάνος ηγέτης "μιλάει" στους γιάνκηδες περισσότερο από ότι ο πρόεδρός τους.

  Να αποστομώσει ποιος και με τι;;;
  Με τις αναφορές των αμερικανών που έλεγαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχαν WMD'S στο Ιράκ;
  Με τις αναφορές των ελεγκτών για τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Ιράν;;
  Ή μήπως με την αναίδεια των Ισραηλινών επίμονα να αρνούνται οποιοδήποτε έλεγχο στο τεράστιο πυρηνικό τους οπλοστάσιο;;

  ""This call [for an international investigation] didn't start in the Middle East. It stated more than a year ago in Canada, in Europe, in Latin America, and increasingly in America itself," he continued.

  "There are just too many questions raised by architects, by pilots, by experts, by engineers, by [US Department of] Homeland Security employees and the FBI," the international lawyer reiterated.

  "There is every reason to have an inquiry and the [US President Barack] Obama administration should join this call, not oppose it," he underlined.

  The lawyer added what President Ahmadinejad said was a 'logical proposal' and that "the president of Iran is now in synchronization with the majority of the American people."


  h**p://www.presstv.ir/detail/143885.html


  Ζητάει αυτό το οποίο απασχολεί εκατομύρια ανθρώπους ανά τη γη τα τελευταία 9 χρόνια...μια αντικειμενική εις βάθος διερεύνηση για τους υπαίτιους του 9/11.

  Και το κάνει για να γλυτώσει τα "μανιτάρια" που θέλουν να φυτέψουν πάνω από το κεφάλι του οι θανατολάγνοι θιασώτες της καταστροφής.

  ΠΟιος ΟΗΕ;;;;Πλάκα κάνουμε;;;
  Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί λειτουργούν προς όφελος των banksters.

  • Kasut avatar
   Kasut @ tsilivithras 27/09/2010 03:02:42

   Σαν τον οργανισμό που έχει καταδικάσει την Τουρκια για την εισβολή στην Κύπρο. Λυπάμαι αλλα στα σχήματα απόλυτης ηθικής που χρησιμοποιούν κάποιοι εδώ δεν αναγνωρίζουν την συμφεροντολογική φύση της πολιτικής. Αποτέλεσμα είναι η ταύτιση με τον δικό μας υποκειμενικά αδύναμο αντικείμενο έναντι του εξ ορισμού αδικου ισχυρού. Περισσότερο με μελοδαραμα μοιάζει αυτή η συμπεριφορά παρα με πολιτική. Εν προκειμένω πως οι τραπεζίτες έστησαν τα ψηφίσματα υπέρ της Κύπρου είναι αξιοπερίεργο. Βεβαια μπορούμε να πάμε και κόντρα στους banksters απεμπολώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.

 20. athamas avatar
  athamas 26/09/2010 21:51:27

  *Κανένας* και ίσως *ποτέ* να μην αποδείξει και άρα - όχι μόνον εμείς αλλά ούτε οι επόμενες γενιές - ποτέ να μην μάθουμε τι *ακριβώς* παίχτηκε με τους δίδυμους πύργους.

  *Το* ερώτημα όμως είναι:
  Έχει αυτό κάποια ιδιαίτερη σημασία;

  Προσωπικά νομίζω πως όχι.

  Σημασία έχουν οι μετέπειτα εξελίξεις σε όλη την υφήλιο.
  Το πώς διαμορφώθηκε δηλαδή το γεωστρατηγικό σκηνικό, η αμερικανονατοϊκή εξωτερική πολιτική, η στρατηγική των ΗΠΑ.


  Απ' αυτές τις μετά την 11η Σεπτεμβρίου ωφελήθηκαν οι ΗΠΑ ναί ή όχι;

  Σαφώς και ναί!

  Αυτό που *κανένας* δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι τα μετά την 11η Σεπτεμβρίου πεπραγμένα εκ μέρους των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ επειδή πολύ απλά αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα. Ούτε βέβαια θα μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τα όσα θα γίνουν στην συνέχεια εκ μέρους των ΗΠΑ στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.


  Άρα είτε η ίδια η τότε κυβέρνηση οργανώσε και εκτέλεσε αυτό το εγκληματικό σχέδιο, είτε κάποιες υπηρεσίες των ΗΠΑ εν αγνοία της κυβέρνησης, είτε κάποιοι τρίτοι το γεγονός παραμένει ότι...*οι_ΗΠΑ_ωφελήθηκαν_τα_μέγιστα_απ_αυτήν_την_εξέλιξη*.

  Απέκτησαν μια διεθνή νομιμοποίηση για όσα έπραξαν και θα πράξουν στην συνέχεια στον πλανήτη στο όνομα της υπαρκτής ή φανταστικής τρομοκρατίας.


  «εκ των καρπών αυτών γνώσεσθαι αυτούς»

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ athamas 26/09/2010 22:04:34

   athamas

   Με μπέρδεψες...είσαι κυνικός ή όντως το πιστεύεις ότι οι ΗΠΑ ωφελήθηκαν (και μάλιστα τα μέγιστα);;;

   Η κυβέρνησή τους εννοείς ή ο αμερικάνικος λαός;;

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 26/09/2010 23:24:34

    athamas

    Από απορία σε ρώτησα...για να διευκρινήσεις αν στο "οι ΗΠΑ ωφελήθηκαν" περιλαμβάνεις και τον αμερικάνικο λαό.
    Αν εννοούσες κάτι τέτοιο θα είχα μεγάλη διαφωνία.

    Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα.

    Το πετρέλαιο, τα drug-money, οι βάσεις και τα "πατήματα" στη Μέση Ανατολή (προς όλες τις κατευθύνσεις) είναι τα επιμέρους.
    Το κύριο ζητούμενο γι αυτούς είναι να πουσάρουν την ατζέντα του ολοκληρωτικού ελέγχου...και η δημιουργία και ενστάλαξη φόβου στον γενικό πληθυσμό είναι τρελός επιταχυντής!!!

 21. athamas avatar
  athamas 26/09/2010 21:56:05

  Πιστεύω προσωπικά - χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο στοιχεία γι αυτό γράφω «πιστεύω» και όχι «γνωρίζω» - ότι η ομιλία του Ιρανού δεν απέχει της αλήθειας. Και αυτό ενόχλησε. Και ενόχλησε πολύ.

  Και κατά την δική μου γνώμη το Ιράν όπως και κάθε άλλη χώρα έχει δικαίωμα να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια και πυρηνικά όπλα.
  Αναφαίρετο δικαίωμα!
  Όπως έχουν αποκτήσει το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ρωσία κλπ κλπ

  • Maya avatar
   Maya @ athamas 27/09/2010 02:27:57

   Δε πάτε μια βόλτα μέχρι τον Μαραθώνα να ξελαμπικάρετε λίγο?

   Είναι τραγικό πώς για να ικανοποιηθεί ο αντιαμερικανισμός και ο αντιεβραϊσμός προσκυνάτε τον... Ιρανό. Γιατί για προσκύνημα πρόκειται.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Maya 27/09/2010 02:49:03

    Απ'το να προσκυνάμε τον Νετανιάχου... (φήμες λεν ότι βρωμάνε και τα πόδια του...)

   • pizza avatar
    pizza @ Maya 27/09/2010 06:25:26

    Πεστα Μaya

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Maya 27/09/2010 10:45:32

    Maya

    Δεν ξέρω που είδες τον αντιαμερικανισμό σε αυτά που λέμε πάντως εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.
    Τουναντίον μάλιστα.
    Άλλο όμως ο αμερικάνικος λαός και άλλο η αμερικάνικη κυβέρνηση και τα δεινά που έχει επιφέρει η ηγεμονία της.

    Και τι παιδιάστικη αντίληψη είναι αυτή που θέλει να "υποστηρίζεις" τον αντίπαλο αυτού που κατακρίνεις;;
    Αυτή είναι η αντίληψη του δόγμα Θάμνου (ή μαζί μας ή εναντίον μας).

    Όποιος έχει μάτια βλέπει και αντιλαμβάνεται ποιοι κινούν τα νήματα, χρηματοδοτούν και πιέζουν την αμερικάνικη κυβέρνηση χρόνια τώρα να δρα ως νταβατζής του πλανήτη.
    Μέχρι και οι αφελείς αμερικάνοι το χουν πάρει χαμπάρι πλέον ότι η κυβέρνησή τους έχει γίνει σκυλάκι των ισραηλινών.

    Δεν με ενδιαφέρει ο Αχμαντινετζάντ ούτε οι μουσουλμάνοι και το τι κάνουν ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ είναι δικό τους θέμα.

    Αλλά όχι και να κλείνουμε τα μάτια στην θανατολαγνεία των αμερικανο-σιωνιστών που ονειρεύονται "μανιτάρια" πάνω από τη Μέση Ανατολή.

    Ακούς εκεί "προσκύνημα"...!!!

   • Maya avatar
    Maya @ Maya 27/09/2010 13:00:48

    (Α)θανάσης
    Πρέπει δηλαδή σώνει και καλά να προσκυνάτε κάποιον;

    ~~~

    tsilivithras
    Διάβασα πολλά μαζεμένα ό,τι να ναι, σόρρυ δεν φταίω εγώ.
    Εσύ αν δεν κάνω λάθος λίγο πιο πριν λες ότι "η φυγή είναι ενοχή" όταν μιλάγατε για την αποχώρηση των δυτικών αντιπροσωπειών από την αίθουσα του ΟΗΕ. Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή μιλάει η πλήρης ασχετοσύνη ή η τέλεια εμπάθεια.
    Έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, "αποχωρείς ως ένδειξη διαμαρτυρίας", όπως ακριβώς είχε αποχωρήσει για παράδειγμα και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλ. Μαλλιά, από τις εργασίες της συνόδου της "πρωτοβουλίας κατά της διασποράς όπλων μαζικής καταστροφής" που είχε πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιμείνει στη χρήση της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" στο πλαίσιο της συνόδου. Η αποχώρηση έλαβε χώρα τη στιγμή που στην αίθουσα εισερχόταν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους Στιβ Χάντλεϊ. Ταυτόχρονα, είχε αποχωρήσει και η κυπριακή αντιπροσωπεία. (Απρίλιος, 2008)

    Λέει ο athamas από την άλλη, "δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε... αλλά ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ (σ.σ.: κυβέρνηση και λαός είναι το ίδιο όταν μιλάμε για δημοκρατίες) είχαν τεράστιο κέρδος από την πτώση... άρα ουσιαστικά αυτό απαντάει και στο ποιος το έκανε..." Μιλάμε για την απόλυτη τρικυμία εν κρανίω.

    Και για να χουμε και πολύ καλό ερώτημα, δεν λες και σε μας ποιος κινεί τα νήματα; Πριν φτάσεις συνολικά στον πλανήτη ή ολόκληρη την Μ.Ανατολή, ξεκίνα από το Ελλάντα όπου 1 εκ. ΝΔκράτες έχαψαν ότι το Βατοπαίδι είναι η σκανδαλάρα του αιώνα, την στιγμή που ο ίδιος ο τότε ΠΘ ανέλαβε μάλιστα τις πολιτικές ευθύνες (!) και περίπου 3 εκατ. ψηφουλάκια έκαναν ξανά τον Πάγκαλο ΘΕΟ ενώ συνεχίζουν να τρέχουν πραγματικές σκανδαλάρες αυτή τη φορά, και δεν κουνιέται φύλλο είτε μιλάμε για τοπικές κοινωνίες είτε για δικαστικούς, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, δημοσιογραφικούς και λοιπούς κύκλους και φορείς.

    Δεν με ενδιαφέρει πόσο φιλοαμερικανός ή όχι είναι κάποιος. Παθαίνω αλλεργία όμως όταν βλέπω να τρέχουν τα σάλια για τον Αχμαντινετζάντ ή τον Ερντογάν.

    Γιατί αυτό συμβαίνει όταν κανείς για παράδειγμα δε λέει ότι αυτός ο τύπος δεν έχει κάνει τίποτα για το λαό του, δεν έχει κάνει τίποτα για να ενώσει σουνίτες και σιίτες κριτικάροντας τους πάμπλουτους σεϊχηδες για την ολοκληρωτική τους ενοχή-απουσία, προκειμένου να βοηθηθεί ο φτωχός μουσουλμανικός κόσμος από την Αφρική μέχρι το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν όπου κυριαρχούν οι τύραννοι, οι εμφύλιοι, η φτώχεια, η ανεργία, ο καρκίνος και το AIDS. Δεν λέει ποτέ ποιος φταίει για τα χάλια του δικού του σπιτιού, ποιος συντηρεί συνολικά την δυστυχία και την εξαθλίωση, ποιος βάζει βόμβες στις δικές του εκκλησίες, ποιος μπλοκάρει το google και ρίχνει στην πυρά την διαφορετικότητα και την ελευθερία έκφρασης, ποιος "κρατάει" ολόκληρες περιοχές που του είναι πολύ πιο κοντά στον τρόπο ζωής και σκέψης.
    Έχει όμως άποψη για το ποιος έριξε το σύμβολο της Δυτικής Οικονομίας στην άλλη άκρη του πλανήτη υπό τους ήχους τζιχάντικης ρητορικής. Τυχαίο;

    Όσο για τα μανιτάρια και τα πυρηνικά. Και η Γαλλία έχει, και η Ιαπωνία έχει, και το Ισραήλ έχει, και η Τουρκία αποκτάει, και η Ρωσία έχει όπως και το Ιράν.
    Ποιος απειλεί όμως ότι θα εξαφανίσει ποιον από τον χάρτη και γιατί; Τι του έχει κάνει και τι συνεπάγεται αυτό για τον όποιο επόμενο που θα ναι η σειρά του;

    Εκτός αν προσκυνάς και δίνεις γη και ύδωρ, οπότε η Αθήνα για παράδειγμα δεν έχει λόγο να ανησυχεί.

    Υπάρχουν όμως κάποιοι που μπορεί και να θέλουν να απαντάνε στις επαναλαμβανόμενες απειλές. Οι επιστήμονες το αποκαλούν και "ένστικτο επιβίωσης", οι ιστορικοί το λένε "έθνος".

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Maya 27/09/2010 13:39:01

    Maya

    Καλό θα ήταν να προσέχεις λίγο εκφράσεις όπως «εμπάθεια» και «προσκυνήματα» «να ξελαμπικάρετε» ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.
    Συζήτηση κάνουμε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
    Περί των κομματικών που αναφέρεις δεν με αγγίζουν προσωπικά. Δεν ανήκω σε κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα παρά μόνο την λογική και το «ορθό» με το λίγο μυαλό που μου δωσε ο Θεούλης.

    Το σχόλιο περί αποχώρησης και ενοχής ήταν semantics…σημειολογία για να πω αυτό που ήθελα. Φυσικά και ανάλογες κινήσεις χρησιμοποιούνται από διπλωματικές ομάδες ως ενδείξεις ή για να προσθέσουν θεατρικότητα.

    Το «ποιος κινεί τα νήματα» αγαπητή μου Maya στον αιώνα της διασποράς της πληροφορίας (ίντερνετ) είναι τριγύρω σου. Πλείστες όσες πηγές έχεις στη διάθεσή σου να μελετήσεις και να αξιολογήσεις ανάλογα.
    Δεν θα σου υποδείξω εγώ ΠΟΥ να κοιτάξεις καθώς προφανώς είσαι αρκετά μεγάλο παιδί για να μπορείς να διατυπώνεις άποψη εγγράφως.

    Το τι κάνει ο Αχμαντινεντζάντ στην ΧΩΡΑ ΤΟΥ είναι δικαίωμά του.
    Δεν με αγγίζει, δεν με αφορά.
    Έχω αρκετά προβλήματα με την δική μου χώρα η οποία έχει γίνει μπάτε-σκύλοι αλέστε και άντρο απάτριδων και «πολυπολιτισμικών».
    Δεν είμαι ούτε φιλομαερικανός ούτε φιλομουσουλμάνος ούτε φιλοεβραίος αλλά σίγουρα όχι φιλοισραηλινός.

    Τώρα που είδες εσύ να τρέχουν τα σάλια για τον μουσουλμάνο;;;
    Όταν δλδ λέμε την αλήθεια και υποδεικνύουμε την θανατολαγνεία των αμερικανο-σιωνιστών είμαστε φιλομουσουλμάνοι;;;
    Αν διαφωνούμε με την πολιτική του ισραήλ και την επιθετικότητα στην μέση ανατολή είμαστε φιλο-μουσουλμάνοι;;
    Πες το μου αν είναι να ξέρω που στέκεσαι να μην σου απευθύνω ξανά τον λόγο.
    Μήπως είσαι κι εσύ του δόγματος «μαζί μας ή εναντίον μας»;;;
    Μήπως θεωρείς ότι οι αμερικανοί προωθούν την δημοκρατία στο Ιράκ;;
    Μήπως είσαι υπέρ του δόγματος της παρεμβατικής πολιτικής σε ξένες χώρες;;
    How about pre-emptive strikes??

    Βλέπεις τι ωραία μπορώ κι εγώ να γενικεύω;;
    Μπορώ να το κάνω και με λιγότερο τακτ αν θέλεις…αλλά δεν χρειάζεται.

    Το Ιράν έχει υπογράψει το Non Proliferation Treaty και έχει δεχθεί ελέγχους στα εργαστήριά του.
    Πράγμα που δεν ισχύει για το Ισραήλ.
    Για πες μου…ποιος από τους δύο απασχολεί την κοινή γνώμη για την εμπλοκή του σε βίαιες εχθροπραξίες (είδες τι ευγενικά το είπα;;) εδώ και δεκαετίες;;
    Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης αμερικάνικης οικονομικής στήριξης ετήσια και ο μεγαλύτερος λομπίστας στις ΗΠΑ;;;

    WMD δεν υπήρχαν στο Ιράκ αλλά το ψέμμα πέρασε.
    Το ίδιο ψέμμα που ξεκίνησε –κατ’εμέ- με την πτώση των πύργων και την εισαγωγή στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» και την εποχή του ολοκληρωτικού ελέγχου.
    Το ίδιο ψέμμα υποδεικνύει ο Αχμαντινετζάντ σήμερα προσπαθώντας να αποφύγει την σύρραξη που βλέπει πάνω από το κεφάλι του.
    Και δεν είναι ο πρώτος που μίλησε κατά τρόπο επιθετικό κατά των σιωνιστών (ψάξτο λίγο).
    Όλη η αμερική σιγά σιγά ξυπνάει στην πραγματικότητα που βλέπει.

    Ποιος είναι πιο επικίνδυνος;;
    Ο σκύλος που γαβγίζει για να προφυλάξει το σπίτι του ή οι σιωπηλοί απέναντι που ΕΧΟΥΝ τη δύναμη να καταστρέψουν τη γη από 100 φορές ο καθένας;;;

    Ελπίζω να μην φορμάρεις γνώμη πίσω από κομματικά γυαλιά.

    Υ.Γ.

    «(σ.σ.: κυβέρνηση και λαός είναι το ίδιο όταν μιλάμε για δημοκρατίες)»

    Πήγαινε πες το αυτό στους αμερικανούς που ξυπνάνε από το πολιτισμικό σοκ και έχουν εξοργιστεί με την κυβέρνησή τους.
    Πήγαινε πες τους ότι τους θεωρείς ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ με την κυβέρνησή τους.
    Η καλύτερα…πήγαινε δώσε τα εύσημα στον Πάγκαλο που μας χαρακτήρισε «συμμέτοχους» στην αρπαγή και στο φάγωμα…

    Καλή σου μέρα Maya

   • Maya avatar
    Maya @ Maya 27/09/2010 18:45:06

    Είπες "ξέρουμε ποιος κινεί τα νήματα", και σου ζήτησα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, αν γίνεται. Σου ανέφερα το παράδειγμα της Ελλάδας που αλλού πατά και αλλού βρίσκεται και σου ζήτησα να μου εξηγήσεις ποιος κινεί τα νήματα εδώ, σε μια περιοχή του άμεσου οπτικού μας πεδίου. Δεν σου χρέωσα κομματισμό, λάθος πράγματα κατάλαβες.

    Εξακολουθώ να μην παίρνω απαντήσεις και να με παραπέμπεις στον ωκεανό του θείου google όταν ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά ότι μιλάμε για χάος πληροφοριών και πως εκεί που βγαίνει ότι γίνεται κάτι, αμέσως κατασκευάζεται και το -κάτι.

    Δεν θέλω να μου υποδείξεις όπως λες και εσύ, θέλω να μου στοιχειοθετήσεις αυτό που υποστηρίζεις. Αν μπορείς. Εκτός αν το πετάς μόνο για τις εντυπώσεις σαν τον Αχμαντινετζάντ στην προκειμένη περίπτωση ή επειδή απλά κάπως έτσι μας πιπιλίζουν τα μυαλά τα ΜΜΕ και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτά δημιουργούν. Και εδώ είναι το παράδοξο: Αν τα ΜΜΕ και όλος ο πλανήτης ελέγχεται από τους εβραίους πώς γίνεται ΟΛΟΙ να είναι εναντίον του Ισραήλ και όλες οι ειδήσεις να μιλάνε για εγκλήματα των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος της Χαμάς και των Αράβων, καλλιεργώντας και ενισχύοντας συστηματικά τον αντιεβραϊσμό ή τουλάχιστον μην κάνοντας το παραμικρό για να μειώσουν την δυναμική του;

    Εννοείται πως το τι κάνει ο συγκεκριμένος τύπος στη χώρα του και εκτός συνόρων του, θα έπρεπε να σε αφορά, ειδικά από την στιγμή που έχει μπει το Ιράν υπό την ομπρέλα της Τουρκίας. Θα έπρεπε να σε αφορά σαν ουμανιστή, σαν ευρωπαίο και σαν πολίτη του κόσμου γενικότερα.
    Συμφωνείς με κάποιον για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να σε ενδιαφέρει να μάθεις πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι σε όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε συνάρτηση με αυτό.
    Περίεργα πράγματα.

    Όσο για τον "αμερικανοσιωνισμό", μου απαντάς με συνθήματα, όχι με επιχειρήματα. Η καραμέλα του σιωνισμού είναι ίσως χρήσιμη για τις επιταγές της μόδας, αλλά δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Δεν απαντάει στο τι ζόρι τραβάει το Ιράν και ζητάει ο κάθε αγιατολάχ και Μαχμούντ τον αφανισμό των Ισραηλινών και του κράτους τους.

    Μην με κάνεις να επαναλαμβάνω τα ίδια ερωτήματα, σε παρακαλώ, απάντα πιο συγκεκριμένα.
    Ποιος δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ; Ποιος απειλεί άλλο κράτος να το εξαφανίσει; Γιατί;
    Τι κάνουν οι Άραβες; Γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν εξεγείρονται εναντίον της Ιορδανίας; Ποιο είναι το μανιφέστο της Χαμάς; Ποιες οι τακτικές της; Ποιος ο ρόλος του Ισλάμ;

    Όσο για τις εμπάθειες και τα προσκυνήματα, είσαι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος να με βγάλεις λάθος.

    Αν σε πειράζει που οι Ισραηλινοί έχουν μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ, θα ξέρεις φυσικά ότι την ίδια επιρροή θα μπορούσε να έχει και η ελληνοαμερικανική κοινότητα αν η πολιτική ηγεσία ήταν σοβαρή. Ψηφίζει όμως Κατάρ και Αραφάτ, χρόνια πολλά τώρα και επιτρέπει στην Αθήνα να καεί κατά τις εντολές του κάθε αγιατολάχ (δες ΟΛΕΣ τις δηλώσεις τους μέχρι και τις 13 Σεπτ. για το πώς επιβάλλεται κάποιος να καεί αν πειράζει σελιδούλες από το Κοράνι) αφήνοντας θέματα όπως το μακεδονικό να τα τρώει η σκόνη του χρόνου και της έλλειψης πολιτικού οράματος.

    Είναι απόλυτα λογικό όμως οι εβραίοι να έχουν δεσμούς με τις ΗΠΑ, αφού ήταν η μοναδική χώρα που τους καλοδέχτηκε όταν διώκονταν από παντού. Πού βλέπεις το κακό;

    Είπες:
    ~Ελπίζω να μην φορμάρεις γνώμη πίσω από κομματικά γυαλιά.~

    Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μου πεις τίνος κόμματος είναι αυτά τα γυαλιά που ελπίζεις να μην φοράω. Προσπαθώ να βρω τι να ψηφίσω στις 7 του Νοέμβρη και δεν βγάζω άκρη.

    Και καταλήγεις:
    ~Πήγαινε πες το αυτό στους αμερικανούς που ξυπνάνε από το πολιτισμικό σοκ και έχουν εξοργιστεί με την κυβέρνησή τους.~

    Την πάτησαν με τον Ομπάμα. Τους πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

    Ας πάρουν το τζαμί στο σημείο μηδέν τώρα και περαστικά μας γενικώς.

 22. athamas avatar
  athamas 26/09/2010 23:13:04

  Όχι, προφανώς δεν εννοώ ότι καλώς σκοτώθηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι.
  Για όνομα του Θεού!
  Αναφέρομαι ότι εξυπηρετήθηκαν τα γεωστρατηγικά σχέδια - και ίσως όχι μόνον αυτά - των ΗΠΑ.
  Εξυπηρετήθηκαν, φρόντισαν οι ίδιες οι ΗΠΑ να «εξυπηρετηθούν» απ το γεγονός αν δεχτώ ότι δεν το προκάλεσαν οι ίδιες (κατά την γνωστή έκφραση «χρήσιμοι νεκροί») ή όπως και νάχει το γεγονός έδωσε το «δικαίωμα» (ή οι ίδιες οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι απόκτησαν το «δικαίωμα») να παρεμβαίνουν όπου και όπως και όταν κάνουν κέφι και να επιβάλλουν διά της βίας τα όποια τους σχέδια με την επίκληση της δικαιολογίας ότι κινδυνεύει η ασφάλεια ή (καί) τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ απ την τρομοκρατία.

  Δεν φαίνεται αυτό;

  Απ την άλλη με όσα γράφω *δεν* αγνοώ τον υπαρκτό πράγματι κίνδυνο της επέκτασης προς δυσμάς του ισλαμικού φονταμενταλισμού με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις χώρες της δύσης.

  Αλλά αυτά τα δόγματα περί «προληπτικών χτυπημάτων» για να γλυτώσουμε απ τον Μπίν Λάντεν και την όποια τρομοκρατία και να ξεπαστρέψουμε ολόκληρες χώρες για να ελέγξουμε τα πετρέλαιά τους κάπου δεν μου φαίνονται αθώες και μοναδικές επιλογές για να γλυτώσουν οι ΗΠΑ και η δύση απ την τρομοκρατία.

  Όπως διάβαζα χτές κάποιες σημειώσεις σχετικά με τον Θουκυδίδη ο συγγραφές έγραφε πως όλα αυτά τα τόσο περίπλοκα ο αρχαίος μας πρόγονος θα τα περιέγραφε στυγνά, στεγνά και ωμά με μία φράση:

  «Οι ΗΠΑ έκαναν πόλεμο για να ελέγξουν τα πετρέλαια του Ιράκ».

  Δυσκολεύομαι να διαφωνήσω με αυτήν την τόσο απλή προσέγγιση.
  Αντιθέτως δεν δυσκολεύομαι καθόλου να βρώ αρκετά περιπλοκες της δικαιολογίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τον πόλεμο με το Ιράκ και ίσως αύριο με το Ιράν. Πολλά σενάρια για κάτι πολύ απλό: τον έλεγχο των πετρελαίων και του πλούτου όσον αφορά το Αφγανιστάν.

 23. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 27/09/2010 10:56:52

  Μαγια, το πολύ φιλοαμερικανικό και ο αμερικάνος το βαριέται. Άλλο να κριτικάρεις την πολιτική τους και άλλο να λατρεύεις τους μουλάδες, Μην τα μπερδεύεις.

 24. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 27/09/2010 11:49:55

  Η φωτογραφία είναι από εικόνα του BBC της 11ης Σεπ 2001 στη Νέα Υόρκη και λέει:
  "Στις 11 Σεπ 2001 το BBC έκανε ζωντανή αναμετάδοση -από την Νέα Υόρκη καί είπαν- ότι το Σάλμον κτίριο (ονομασία του πύργου # 7) έχει κι αυτό γκρεμιστεί ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ". (Δηλαδή το γκρέμισμά του)!!!!!
  Το βέλος στα δεξιά της εικόνας δείχνει ότι ο πύργος #7 ήταν ακόμα άθικτος. Περιττόν να πούμε, ότι μόλις κατάλαβαν την εγκληματική τους γκάφα οι του BBC, "διεκοψαν" την εικόνα και δικαιολογήθηκαν ότι δήθεν "έχασαν" το σήμα.
  Είμαστε σίγουροι, ότι το σχετικό κομμάτι βίντεο της αναμετάδοσης του BBC, πρέπει να βρίσκεται στο διαδύκτιο.
  Μια άλλη λεζάντα του εξώφυλλου στη κορυφή, μας υπενθυμίζει: "60 Ισραηλινοί Εβραίοι συνελήφθησαν αμέσως μετά την 11 / 9 /2001, αλλά στάλθηκαν πίσω στο Ισραήλ - σταμάτησαν οι έρευνας"!!!!!

 25. tsilivithras avatar
  tsilivithras 27/09/2010 20:45:34

  @Maya

  Για την ώρα 3 σημεία σε όσα είπες (γιατί είπες αρκετά και δεν προλαβαίνω):

  1.
  «Όσο για τον “αμερικανοσιωνισμό”, μου απαντάς με συνθήματα, όχι με επιχειρήματα»
  Οι σιωνιστές απαντούνε με τοτεμισμούς και branding (αντισημιτισμός κτλ) όχι εγώ.
  Αυτοματισμοί του συστήματος για να σταματάνε την κριτική ευθύς εξαρχής.

  2.
  «Εννοείται πως το τι κάνει ο συγκεκριμένος τύπος στη χώρα του και εκτός συνόρων του, θα έπρεπε να σε αφορά»
  Δεν εννοείται καθόλου. Στην χώρα του και στον πολιτισμό του ας κάνει ότι γουστάρει. Τον «ουμανισμό» τον αφήνω στους «επαγγελματίες» του είδους (διεθνείς οργανισμούς και λοιπούς ανθρωπιστές).
  Έχω δικά μου προβλήματα ως πολίτης μιας χώρας με σχεδόν ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική που φέρνει τους γείτονες πολύ επικίνδυνα ενεργούντες απέναντί μου.
  Είμαι υποστηρικτής της μη παρεμβατικής πολιτικής ειδικά των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά όταν αυτές ελέγχονται από αμφιβόλου ποιότητας συμφέροντα.

  Και

  3.
  «Είπες “ξέρουμε ποιος κινεί τα νήματα”, και σου ζήτησα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, αν γίνεται»

  Ένα παράδειγμα:

  Sharon to Peres: "Don't worry about American pressure; we control America"
  Occupied Jerusalem: 3 October, 2001 (IAP News)
  An acrimonious argument erupted during the Israeli cabinet weekly
  session last week between Israeli Prime Minister Ariel Sharon and
  his foreign Minister Shimon Peres during which Sharon reportedly
  yelled at Peres, saying "don't worry about American pressure, we
  control America."
  According to Israel radio (in hebrew) Kol Yisrael, Peres warned
  Sharon Wednesday that refusing to heed incessant American
  requests for a cease-fire with the Palestinians would endanger
  Israeli interests and "turn the US against us."
  At this point, a furious Sharon reportedly turned toward Peres,
  saying "every time we do something you tell me Americans will do
  this and will do that. I want to tell you something very clear,
  don't worry about American pressure on Israel, we, the Jewish
  people control America, and the Americans know it."
  The radio said Peres and other cabinet ministers warned Sharon
  against saying what he said in public because "it would cause us
  a public relations disaster."

  h**p://www.wrmea.com/html/newsitem_s.htm


  Κοντολογίς…το ίντερνετ είναι τεράστια δεξαμενή πληροφοριών.
  Κάνε αυτό που κάνω κι εγώ (εάν θέλεις τη γνώμη μου φυσικά).
  Δες, ψάξε, διάβασε, διασταύρωσε και εν καιρώ αποφάσισε ποια πηγή/πληροφορία σου φαίνεται πιο αξιόπιστη χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα!
  Αυτό είναι το καλό του διαδικτύου...σε "αναγκάζει" να εξασκήσεις προσωπικό κριτήριο.

  Τα υπόλοιπα τα συζητάμε εν ευθέτω χρόνω.

  Τα λέμε

  • Maya avatar
   Maya @ tsilivithras 28/09/2010 17:51:39

   tsilivithras

   1. ?

   2. Ο "πολιτισμός του" έχει άμεσο αντίκτυπο και τρομερή αποδοχή στη γειτονιά μας και εντός των συνόρων μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από ισλαμολάγνους, η έλλειψη ελευθερίας και η προπαγάνδα έχουν γίνει καθεστώς.
   Η Τουρκία στέλνει στρατιές μουσουλμάνων, η Τουρκία θωρακίζει τα μουσουλμανικά Βαλκάνια, διεκδικεί το Αιγαίο, και η Τουρκία είναι πρέσβης του Ιράν στην διεθνή κοινότητα. Δεν απέχει πολύ το Ισραήλ από την Κύπρο και η Κύπρος από το Καστελόριζο και το Αθηνιστάν.

   Πώς όμως λες ότι δεν σε αφορά τι κακό κάνει ο Ιρανός ηγέτης εντός και εκτός συνόρων του, αλλά σε νοιάζει τι κάνουν οι Εβραίοι στις ΗΠΑ; Κάτι δεν κολλάει καλά.

   3. Είπε μια μλκ ο Σαρόν το 2001 και το χετε κάνει παντιέρα. Μια φράση που την είπε "furious" και αυτό είναι απόδειξη; Περιμένω πολλά περισσότερα. Πολλά περισσότερα κι από το "Οι Εβραίοι έχουν την Ντίσνευλαντ και το Χόλιγουντ χάρη στον Σπίλμπεργκ".
   Ακόμα και αν ίσχυε το "ελέγχουν τις ΗΠΑ", πάλι δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα-πρόβλημα. Καλά κάνουν αν είναι ικανοί και τα συμφέροντά τους ταυτίζονται. Οι ΗΠΑ τους έδωσαν στέγη και πατρίδα για να αναπτυχθούν όχι για να κρυφτούν. Το πρόβλημα ποιο είπαμε ότι είναι;

   Η καλύτερη απόδειξη ότι μιλάμε για μύθους πάντως είναι α.η εκλογή του Ομπάμα στο αξίωμα του Προέδρου και β.το γεγονός ότι ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι εναντίον του Ισραήλ. Να χαρώ εγώ νήματα, τα ριάλια ριάλια αραβοριάλια.


   Περιμένω να επανέλθεις. Είπα πολλά γιατί δεν ήθελα να σε αφήσω χωρίς απάντηση σε όσα πρώτος έθεσες.

   Με την ησυχία σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.