24/12/2007 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αστυνόμευση ως υποκατάστατο της πολιτικής

Ομάδα «εσωτερικού ελέγχου» συγκροτεί τώρα η κυβέρνηση προς αποφυγή νέων σκανδάλων. Θα αποκαλείται «Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων», όπως στα φτηνιάρικα αστυνομικά που βλέπουμε στην τηλεόραση- ούτε στο όνομα δηλαδή δεν πρωτοτύπησαν, κι αυτό δανεικό είναι. Επικεφαλής του οργάνου θα είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Γιάννης Αγγέλου και μέλη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστας Σταϊκούρας, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Μ. Δασκαλάκης και δυο ακόμη συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τα στελέχη της νέας γενιάς. Τι θα κάνουν; Όσοι λέει «γνωρίζουν ύποπτες δραστηριότητες αξιωματούχων θα ενημερώνουν τα πρόσωπα-κλειδιά στο Μαξίμου και στο κόμμα και εκείνοι θα φροντίζουν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει». Με άλλα λόγια θα ανοίξουν στο Μαξίμου γραφείο παραπόνων και αλληλοκαρφωμάτων. Και θα ακούνε όσους από την κυβέρνηση έχουν να καταγγείλουν συναδέλφους τους, ή προϊστάμενους τους, για κρούσματα διαφθοράς, λαδώματα, γκομενιλίκια, απειθαρχίες, απιστίες, εξωσυζυγικές περιπέτειες, βόλτες με κότερα διαπλεκομένων και θα τα προλαμβάνουν.

Όπως το ίδιο το Μαξίμου διαρρέει, η απόφαση για τη δημιουργία της ομάδας ελήφθη με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και τον κατακλυσμό αποκαλύψεων για το περιβάλλον του πρωθυπουργού, την υπόθεση Μαγγίνα (όπου αναζητείται ο εσωτερικός δάκτυλος που «έδειξε» το «αναψυκτήριο» του πρώην υπουργού και τους ινδούς εργαζόμενους)  Στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης «κινήσεις κορυφαίου υπουργού, για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει τροφοδοτήσει συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με στοιχεία εναντίον συναδέλφων του».

Όπως το ίδιο το Μαξίμου διαρρέει, η απόφαση για τη δημιουργία της ομάδας ελήφθη με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και τον κατακλυσμό αποκαλύψεων για το περιβάλλον του πρωθυπουργού, την υπόθεση Μαγγίνα (όπου αναζητείται ο εσωτερικός δάκτυλος που «έδειξε» το «αναψυκτήριο» του πρώην υπουργού και τους ινδούς εργαζόμενους)  Στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης «κινήσεις κορυφαίου υπουργού, για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει τροφοδοτήσει συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με στοιχεία εναντίον συναδέλφων του».

Παραδέχεται δηλαδή το ίδιο το Μαξίμου ότι η έλλειψη συνοχής στην κυβέρνηση έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, ότι ο ένας υπουργός καρφώνει τον άλλον και ότι κορυφαία στελέχη της προσπαθούν να αναζωογονήσουν την ανήμπορη αντιπολίτευση τροφοδοτώντας την με στοιχεία. Και ότι μπροστά στην έλλειψη πυγμής και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ καταφεύγει τώρα σε αστυνομικά μέτρα για να ελέγξει την κατάσταση. Προφανώς μόνο αυτό μπορούν να κάνουν πλέον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Leftfoot avatar
  Leftfoot 24/12/2007 14:15:35

  υπάρχουν σοβαρότερες καταγγελίες για μίζες και κακοδιαχείριση. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κάποιοι από τους κρατικούς λειτουργούς έχουν ήδη τεθεί υπό παρακολούθηση με στόχο να διακριβωθεί ο τρόπος διαβίωσής τους. Κοινώς, αν έχουν μετακομίσει σε ακριβή συνοικία, αν κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα, αν σπαταλούν περισσότερα από όσα παράγουν

 2. i - Reporter (Press Room) avatar
  i - Reporter (Press Room) 24/12/2007 14:28:29

  ...Περιμένει κανένας από τον Αγγέλου ή τον Δασκαλάκη να ξεσκεπάσει σκάνδαλο και να παραπέμψει κυβερνητικό στέλεχος στη Δικαιοσύνη; Το πολύ-πολύ να τους δώσουν συμβουλές πως θα κάνουν σωστότερα «τη δουλειά». Εκτός αν τους ...συμβουλέυουν, πως να...φουντάρουν (όταν "πιάνονται").Αν ο Αγγέλου θέλει να κάνει εσωτερικό έλεγχο και να αποδείξει ότι είναι αδέκαστος, ας αρχίσει τους ελέγχους από την οικογένειά του. Κι ας μας πει τι γίνεται με εκείνη την υπόθεση της κουνιάδας του, που είναι στον ΕΟΦ και την οποία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παραλίγο να αποκαλύψει στη «Ζούγκλα» του.
  Με την ευκαιρία. Αλήθεια Μάκη, πότε θα βγάλεις το θέμα; Θα το βγάλεις, τελικά, ή έχεις αρχίσει «διαπραγματεύσεις» με τους ενδιαφερόμενους;

 3. Τάκης avatar
  Τάκης 24/12/2007 14:28:52

  H έλλειψη συνοχής στην κυβέρνηση συνεπάγεται απουσία κυβερνητικού συντονισμού και ως εκ τούτου υποδηλώνει την αδυναμία ή και ανικανότητα του πρωθυπουργού να ελεγξεί τους υπουργούς του. Ο κάθε ένας υπουργός φαίνεται πως χαράσσει τη δική του πολιτική αγνοώντας την κεντρική γραμμή. Μετά τη Ντόρα και τη φιλοαμερικανική της στάση, έχουμε τον Σουφλιά να φροντίζει να δημουργίσει προεδρικό προφίλ εν όψει των προεδρικών εκλογών γλείφοντας τις κατασκευαστικές εταιρίες των νταβατζήδων και τον Αλογοσκούφη να ασχολείται με τις συνεδριάσεις της λέσχης Μπιλντερμπεργκ. Οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν να τα αρπάξουν με κάθε τρόπο. Υπάρχει και καταγγελία από την εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη για υπουργό που τσάκωσε 800.000 ευρώ απο επιχειρηματία. Το όνομα είναι γνωστό αλλά περιμένουμε αποκαλύψεις.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/12/2007 15:35:17

  Νομίζω ότι τα σκάνδαλα Μαγγίνα/Ζαχόπουλου δείχνουν ότι ο Καραμανλής στέλνει κόσμο στο σπίτι του όταν η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι αργεί να τους στείλει ότι προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες και ότι θα έπρεπε να είχε στείλει πολύ περισσότερους.

 5. factorx avatar
  factorx 25/12/2007 04:03:45

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (25/12). Κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα για τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίον ασκούν την εξουσία υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη του κρατικού μηχανισμού -προφανώς για να μη δοθεί δραματικός χαρακτήρας στην υπόθεση. Είναι, ωστόσο, σαφές ότι από την επομένη των εκλογών του Σεπτεμβρίου, πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη του ελέγχου πληροφοριών για «ύποπτες κινήσεις» στελεχών, που έρχονται σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου. Τον ρόλο αυτό ασκεί κατά προτεραιότητα ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου - εκ των στενότερων και πλέον έμπιστων συνεργατών του κ. Καραμανλή - με τη συνδρομή άλλων στελεχών, τα οποία κατά περίπτωση αναλαμβάνουν να φωτίσουν διάφορες υποθέσεις που έρχονται σε γνώση του κυβερνητικού επιτελείου.

 6. factorx avatar
  factorx 25/12/2007 04:11:24

  Και η κυβερνητικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παραδέχχεται σήμερα οτιτο τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ενδείξεις περί εντάσεων στις σχέσεις υπουργών, οι οποίες - κατά ορισμένους - οδηγούν σε αλληλοκαρφώματα και σε τροφοδοσία των ΜΜΕ με αποκαλύψεις για τον πολιτικό βίο ενός εκάστου. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΟΧΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.