#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αριστερά "θερίζει" την ιδεολογική κυριαρχία δεκαετιώνΣτην περίοδο της μεταπολίτευσης ο πατριωτικός χώρος, η καθημερινά λεγόμενη ‘δεξιά’ ιδεολογία, στιγματίστηκε και περιθωριοποιήθηκε.

Περάσανε δεκαετίες που στο χώρο της παιδείας, του πολιτισμού και των Μ.Μ.Ε. επικρατούσαν απόλυτα αφενός το «πας μη αριστερός φασίστας» και αφετέρου «πας μη αριστερός (ή καλύτερα) αριστερίζων βάρβαρος και απολίτιστος». Σαφώς επεβλήθη εντέχνως από την αριστερά διανόηση, η οποία βρήκε χώρο αρχικά να ξεθυμάνει από την συμπεριφορά της χούντας απέναντι της, καθώς η δεξιά κρυβόταν από τον ίδιο της τον εαυτό.

Αδρανοποιημένη και αμήχανη η δεξιά, έψαχνε να βρει την πολιτική της ταυτότητα, φοβούμενη να μιλήσει για τα ιδεώδη της μη θεωρηθούν φασιστικά και χουντικά. Στην προσπάθεια της να κυβερνήσει δημιούργησε, αγκάλιασε και γιγάντωσε τον ‘μεσαίο’ χώρο. Εκεί βρήκε στοργή και εκεί κατάφερε να απαγκιστρωθεί από την ταύτιση της με την επταετία. Και από την άλλη άφησε να την εκπροσωπούν μονάχα ρασοφόροι με ρουμπίνια και ενίοτε αστείοι βιβλιοπώλες.

Η χούντα λοιπόν ήταν αυτή που καταδίκασε την δεξιά σε αδράνεια, εν συνεχεία σε αφάνεια και αυτοκτονία, μέσα σε τάγματα πυροβολικού και παραλλαγές.  Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη βέβαια έκταση, παρατηρείται και σήμερα, όπου η Χρυσή Αυγή έχει πατριωτικές θέσεις αλλά τις θάβει μέσα σε αγκυλωτούς σταυρούς, Καιάδες, Αθανασίους Διάκους και βία.

Περάσανε δεκαετίες που δύο γενιές μεγάλωσαν με τις ιστορίες για την καταραμένη ‘δεξιά’, για τους βασανισμούς των ‘δεξιών’, για τους φασίστες δεξιούς. Δύο γενιές που τραγούδησαν τα τραγούδια των ινδαλμάτων της αριστεράς, που διάβασαν τα βιβλία των συγγραφέων της αριστεράς, που έβλεπαν αποκλειστικά τους αριστερίζοντες δημοσιογράφους και διανοούμενους, που έμαθαν να αποκαλούν, σχεδόν αντανακλαστικά, φασίστα όποιον μιλούσε για Ελλάδα. Κι αυτές οι δύο γενιές είναι τώρα το απόλυτο target group των εκλογών αλλά και της κοινωνίας : 20 – 40 ετών.

Κι έτσι σήμερα με το τέλος του δικομματισμού, ο οποίος καταρρέει όχι μονάχα γιατί απέτυχε και έπαυσε η πελατειακή σχέση, αλλά και γιατί αφενός όλη αυτή η σπορά της αριστεράς έπρεπε κάποτε να φυτρώσει και γιατί αφετέρου ο μεσαίος χώρος στερήθηκε ιδεολογικού στίγματος (ο Έλληνας θέλει την ιδεολογία του).

Η συντριπτική πλειοψηφία  λοιπόν που ψηφίζουν Τσίπρα, Κουβέλη, Οικολόγους κτλ δεν είναι Αριστεροί αλλά μεγάλωσαν σε μια αριστερίζουσα κοινωνία.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν συμφωνούν με τις θέσεις των ανωτέρω στα εθνικά θέματα και στο θέμα της Μακεδονίας, αλλά δε το φωνάζουν γιατί ο φίλος τους θα τους αποκαλέσει "φασίστα".

Η αριστερά έσπειρε τρεις και πλέον δεκαετίες. Δημιούργησε  τεράστιες μάζες φιλικά διακείμενες σε αυτήν.

Δεν υπολόγισε βέβαια το ξαφνικό χαλάζι (παγκόσμια οικονομική κρίση) που αποσταθεροποιεί τα πάντα.

Για να δούμε θα θερίσει;

Εφραίμ Κυριζίδης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θάνος avatar
  Θάνος 25/05/2012 09:57:28

  Καλη η προσπάθεια ερμηνείας των φαινομένων αλλά σας δεν αναφέρεστε σε ιστορικά δεδομένα, όπως: Ποιάς ιδεολογικής ταυτότητας ήταν οι χουντικοί αξιωματικοί; Ποιας ιδεολογικής ταυτότητας ήταν οι χαφιέδες στα Πανεπιστήμια επί χούντας; Γιατί δεν εμφανίστηκε έστω μια, δεξιάς ιδεολογίας, οργανωση με αντιχουντική δράση; Αρκούν τα παραπάνω για να μην αναφερθούμε στα ίδια φαινόμενα επί Γερμανικής κατοχής (1941-44) με τους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες (οι γόνοι τους "κοσμού" τη σημερινλή μας πολιτική)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Θάνος 25/05/2012 10:30:51

   Μπορώ να μάθω ποιες ήταν οι αντιστασιακές οργανώσεις της Αριστεράς κατά της Χούντας; Με την εξαίρεση του "μοναχικού λύκου" Αλέκου Παναγούλη δεν γνωρίζω καμία (και μην μου πεις το ΠΑΚ Σουηδίας...).
   Η εκπληκτική δήλωση Σεφέρη κατά της Χούντας προήλθε από έναν διανοούμενο και νομπελίστα ποιητή του αστικού-κεντροδεξιού χώρου.
   Γιατί η αστική αντίσταση κατά της Γερμανικής Κατοχής θάφτηκε; Γιατί οι αριστεροί δεν θέλουν να ακούν για Λέλα Καραγιάννη; Εχεις διαβάσει το βιβλίο του Γεωργίου Αριστείδη Ρωμανού "Μϊα αθηναϊκή βεγγέρα του '44";
   Γιατί δεν γίνεται λόγος για τόσους κληρικούς και μοναχούς που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και για άλλους τόσους που σφαγιάστηκαν (μέχρι και σταυρώθηκαν, ο π. Γεώργιος Σκρέκας στα Τρίκαλα) από τους σταλινικούς του ΚΚΕ στον αποσχιστικό πόλεμο που κήρυξαν στην Ελλάδα το 1946-49, βασισμένοι και στο σλαβικό στοιχείο ("Εμφύλιος").

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Θάνος 25/05/2012 11:05:10

   Θάνο λες:Γιατί δεν εμφανίστηκε έστω μια, δεξιάς ιδεολογίας, οργάνωση με αντιχουντική δράση;
   Με δυο λόγια: Εντός Ελλάδος ποια αριστερή οργάνωση εμφανίστηκε στα χρόνια της χούντας, εκτός από τους κοσμοπολίτες του ΠΑΚ, που ξέρουμε που βρίσκονται σήμερα; Απλά μετά τα μονοπωλούσε όλα η αριστερά, καθώς οι κεντρώες και δεξιές νεολαίες νοιάζονταν για τις σπουδές τους. Νοιάζονταν για το αύριο το δικό τους και της πατρίδας τους.Γιατί θέλαν τα πανεπιστήμια εστίες έρευνας και μάθησης και όχι άντρα του μπάχαλου και του κομματισμού. Γιατί δεν πήγαιναν μετά το μάθημα στις κόβες για να πάρουν γραμμή. Και γιαυτό δεν έβγαλαν Δαμανάκηδες, Μπίστιδες Τζουμάκες, Παπουτσήδες,Λαφαζάνηδες και αργότερα Τσίπριδες!!

   • aks avatar
    aks @ Δαναός 25/05/2012 11:50:32

    Δαναέ, επειδή το 1973 ήμουν Δευτεροετής Φοιτητής της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, Μέλος του Ρήγα Φεραίου και στέλεχος της Φοιτητικής του παράταξης που λεγόταν Δημοκρατικός Αγώνας , υπήρχαν και δρούσαν σε καθημερινή βάση,( μάλιστα μέλη τους συλλαμβάνονταν και βασανίζονταν στη Μπουμπουλίνας και το ΕΑΤ-ΕΣΑ ή στρατολογούνταν αναγκαστικά παρά την φοιτητική τους ιδιότητα)οι εξής αριστερές οργανώσεις: Ρήγας Φεραίος-Δημοκρατικός Αγώνας, KNE-Πανσπουδαστική, Σοσιαλιστές-ΠΑΣΚ, Μαοιστές- ΑΑΣΠΕ-ΠΠΣΠ, Τροτσκιστές,Αναρχικοί. Η μόνη παράταξη που δεν υπήρχε εντός του Πολυτεχνείου ήταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που εμφανίστηκε στο Πολυτεχνείο τον Οκτώβριο του 1974.
    Θα συμφωνήσω μαζί τους οτι τα μέλη της όταν εμείς αγωνιζόμασταν, αυτοί διάβαζαν, όπως και ο Χριστόδουλος.
    Εδωσες όντωσ την καλύτερη εξήγηση για την αποτυχία της Δεξιάς...

    • GO avatar
     GO @ aks 25/05/2012 12:00:06

     Στο Πολυτεχνείο, μέλη της παλιάς Ε.Ρ.Ε.Ν, δεν υπήρχαν;
     Λίγο μεροληπτικό σας βρίσκω.

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ aks 25/05/2012 12:18:04

     Μάλλον aks δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Έγραψα: "Απλά μετά τα μονοπωλούσε όλα η αριστερά, καθώς οι κεντρώες και δεξιές νεολαίες νοιάζονταν για τις σπουδές τους."
     Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εγώ εκπροσωπούσα τη σχολή μου απ' τη Β.Ελλάδα στο Πολυτεχνείο, ήμουν αρκετές μέρες εκεί και δεν ήμουν αριστερός.Καλύτερα να μη μιλήσω γιατί τότε θα γράφουμε μέρες. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να την κάνουμε την απομυθοποίηση αυτή.Τελεία.
     Είπα ακόμη τι έγιναν οι μεγάλοι αγωνιστές, όπως οι " Δαμανάκηδες, Μπίστιδες Τζουμάκες, Παπουτσήδες,Λαφαζάνηδες και αργότερα Τσίπριδες" που ένα πουκάμισό τους κοστίζει όσο ένα δικό μου μηνιάτικο. Τέτοιοι επαναστάτες ήταν.

     • aks avatar
      aks @ Δαναός 25/05/2012 12:46:16

      Oυτε Δεξιός ήσουν τότε αγαπητέ Δαναέ αφού λες οτι ήσουν μέσα. (Κεντρώος ναι, αλλα οι κεντρώοι τότε κατατάσσονταν στην Αριστερά αν θυμάσαι)...
      Οσον αφορά τους "αγωνιστές" που αναφέρεις, εγώ τους είχα καταλάβει απο τότε τι κουμάσια ήτανε. Εσύ αργησες, αλλά πάλι καλα που τους κατάλαβες τώρα.
      Μην ανακατεύεις τον Τσίπρα γιατί όταν αυτοί
      έγιναν 'μεγάλοι αγωνιστές' το 1973, δεν είχε γεννηθεί ακόμα...
      Aλλωστε σε λίγες μέρες θα έχει την ευκαιρία να μας αποδείξει τι αξίζει...

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ aks 25/05/2012 14:06:40

      "Oύτε Δεξιός ήσουν τότε αγαπητέ Δαναέ αφού λες οτι ήσουν μέσα."
      Ε, για να το λες εσύ aks κάτι θα ξέρεις.Και τους αγωνιστές τους είδα και τότε, μη στεναχωριέσαι.
      Οσο για τον Τσίπρα που δεν είχε γεννηθεί να είσαι σίγουρος ότι είναι υ συνέχεια της αλυσίδας.

     • aks avatar
      aks @ Δαναός 25/05/2012 15:01:45

      Κάτι ξέρω εκτός αν το έκρυβες επιμελώς...Αφού τους είδες θα θυμάσαι την Εφη Δρίβα, την Εύη Τζαννετή, τον Αντρέα Κούρκουλα και τον Δημήτρη Ψαρά που ήταν ο πρώτος Ελληνας που έψαλλε τον Θούριο του Ρήγα σε δημόσια συγκέντρωση επι χούντας παρουσία των χαφιέδων. Θα μπορούσα να σου απαριθμίσω σελίδες πραγματικών αγωνιστών που εκείνες τις μέρες έπαιξαν το καφάλι τους ενσυνείδητα κορώνα-γράμματα και σήμερα δεν τους ξέρει κανείς γιατί είναι ακτήμονες και μάλλον άνεργοι και αυτοί...

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ aks 25/05/2012 15:48:56

      Με στεναχωρεί πάρα πολύ το ότι είσαι άνεργος φίλε aks, όπως και αρκετοί άλλοι της γεννιάς μας. Δυο γνωστοί μου πολιτικοί μηχανικοί,αντρόγυνο με παιδιά που σπουδάζουν, έχουν εισόδημα μηδέν! Κι επειδή μου ανέφερες κάποια ονόματα, μην το πάμε εκεί γιατί θα στεναχωρήσουμε πολύν κόσμο.Καταλαβαίνεις νομίζω. Παντού υπάρχουν οι άδολοι αγωνιστές!

    • aks avatar
     aks @ aks 25/05/2012 13:04:02

     Πάντως αναρωτήθηκες: "Εντός Ελλάδος ποια αριστερή οργάνωση εμφανίστηκε στα χρόνια της χούντας, εκτός από τους κοσμοπολίτες του ΠΑΚ, που ξέρουμε που βρίσκονται σήμερα?"

    • ΝΙΚΟΣ Π avatar
     ΝΙΚΟΣ Π @ aks 25/05/2012 15:49:18

     Η ΔΑΠ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Θάνος 25/05/2012 11:06:05

   Μόνο οι "οργανώσεις" πιστοποιούν την αντιχουντική δράση; Μεμονωμένοι, δεν σου κάνουν;

   Για το Σπύρο Μουστακλή, σου έχει μιλήσει κανείς; Μόνο αριστερό δεν θα μπορούσες να τον θεωρήσεις...

   • GO avatar
    GO @ Αυριανιστής 25/05/2012 11:25:46

    Ηταν καθαρός κεντρώος, όπως και ο Αλέκος Παναγούλης που μέχρι τη δολοφονία του ήταν σφοδρότατος αντιΠΑΣΟΚος.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ GO 25/05/2012 12:56:57

     Μια και ανέφερες τον Παναγούλη, σκέψου τη μαεστρία του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ να καπηλεύεται τα πάντα: μετά το θάνατο (δολοφονία κατ' άλλους) του Παναγούλη, το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο που εκμεταλλεύτηκε το θέμα όσο δεν έπαιρνε, δρέποντας και τους ανάλογους πολιτικοεκλογικούς καρπούς. Ούτε καν η ΕΚ-ΝΔ, της οποίας ο εκλιπών ήταν βουλευτής, δεν είχε "σηκώσει" τόσο το θέμα -και θυμάστε ποια ήταν η τύχη της: σε έξι χρόνια είχε αφανιστεί-λεηλατηθεί εντελώς από το ΠΑΣΟΚ.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Θάνος 25/05/2012 11:34:34

   Να σου απαντήσω λοιπόν φίλε μου εγώ, γιατι αυτά τα επιχειρήματα έχω βαρεθεί να τα ακούω:
   1. Οι χουντικοί κατέλυσαν τη δημοκρατία, άρα δεν μπορείς να τους εντάξεις πουθενά αλλού από τα άκρα, θες δεξιά, δεξιά, αλλά ακρέα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι οι δεξιοί και οι κεντροδεξιοί αποδεχόντουσαν την χούντα περισσότερο ή λιγότερο από τους αριστερούς. Άλλωστε οι περισσότεροι πολιτικοί (αριστεροί και δεξιοί) έκαναν αντίσταση από το Παρίσι και από άλλες μεγαλουπόλεις της ευρώπης.
   2. Το οτι οι χαφιέδες στην κατοχή ήταν δεξιοί είναι μια από τις προπαγάνδες των αριστερών. Ο χαφιές δεν είναι ιδεολογία αλλά στάση ζωής, ως εκ τούτου θα μπορούσε να είναι οποιουδήποτε χώρου όπως και πραγματικά συνέβη. Υπάρχουν πάρα πολλοί χαφιέδες και προδότες αριστεροί τους οποίους η αριστερή προπαγάνδα τους ανακύρηξε σε ήρωες... και μην αρχίσω να λέω ονόματα....
   3. Το ΄40 για να πάνε να πολεμήσουν οι αριστεροί, χρειάστηκε να στείλει ιδιαίτερη πρόσκληση ο Ζαχαριάδης από την φυλακή, σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ που μπήκαν στα τρένα να πάνε στο μέτωπο. Και ΑΝ γινότανε και καμια καραμπόλα και ο Σταλιν συμμαχούσε με τον χιτλερ να είσαι σίγουρος οτι οι αριστεροί θα πολεμούσαν στο πλευρό του, όπως έκαναν και οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι και οι άλλοι Κουμμουνιστές στην αρχή του πολέμου, όταν τα είχανε βρει.
   4. Το γεγονός οτι θεωρούν τον Στάλιν μέγα ηγέτη, τον σφαγέα εκατομυρίων ανθρώπων στο όνομα του κουμμουνισμού, εμένα μου φέρνουν την ίδια αηδία με τη χρυσή αυγή.... Αλλά ξέχασα, σύμφωνα με την επικρατούσα ιδεολογία, οι σφαγές, οι γενοκτονίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες αντιφρονούντων είναι δικαιολογημένα, όταν τα κάνουν αριστεροί στο όνομα του λαού....

  • Factorx avatar
   Factorx @ Θάνος 25/05/2012 12:56:19

   Ποιας ιδεολογικής ταυτότητας είναι οι "κουκουλοφόροι" προβοκάτορες της Ασφάλειας; ποιας ιδεολογικής ταυτότητας είναι οι "τρομοκράτες" - συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών;

   • Ζευς avatar
    Ζευς @ Factorx 25/05/2012 14:27:08

    Καμίας ιδεολογικής ταυτότητας. Πληρώνονται για να μην ρωτάνε... ακόλουθοι και τίποτε παραπάνω. Τυχόν ιδεολογία βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια, στην ηγεσία τους.
    Τάδε έφη Ζευς.

  • WY avatar
   WY @ Θάνος 25/05/2012 20:37:22

   Θάνος
   _____

   Τί λές ρέ ανιστόριτε!!!!!!!
   Τό πρώτο κίνημα κατά τού Παπαδόπουλου τό οργάνωσε καί τό εκτέλεσε ό Βασιλιάς μέ τό Γ΄Σώμα Στρατού (Στρατηγός Περίδης) τόν Δεκέμβριο τού 1967.
   Στό δημοφήφισμα διά τό Σύνταγμα τού 1968,τήν πρώτη μεγάλη αντίδραση,πού έκανε τεράστια αίσθηση στό εξωτερικό,ήταν ή δήλωση τού Κωνστανίνου Καραμανλή,##ΝΑΙ στό ΟΧΙ##,πού εδημοσιεύθη στήν Βραδυνή τής εποχής καί οί αρχές ασφαλείας τού Παπαδόπουλου,τήν μάζευαν ακόμη καί από τά περίπτερα.
   Τό Ιουλιανό κίνημα τών αξιωματικών τού Β.Π.Ν./1973, τό οργάνωσαν ό Βασιλιάς κι ό αείμνηστος Ευάγ.Αβέρωφ,μέ τίς γνωστές διώξεις εντίμων αξιωματικών καί τών τριών όπλων,μετά τήν αποτυχία τού εγχειρήματος.
   Νά ρωτήσης τόν τ.Ναύαρχο Παππά,πού ήταν κυβερνήτης τού πολεμικού Βέλλος..
   Όλες οί διώξεις είχαν ώς θύμματα εντίμους κι άξιους αξιωματικούς τού Στρατού,Αεροπορίας,Ναυτικού,όπως Μουστακλής,Όμπρόπουλος,Παπαδόγκωνας καί πολλοί άλλοι,αλλά καί πολιτικοί τής δεξιάς τότε,όπως π.χ. Αβέρωφ,Κανελόπουλος!!!!!

   Έχετε παραλάβει τήν ιστορία καί τήν έχετε παραμορφώσει τόσο πολύ,πού ακόμη καί γεγονότα πού έχουν ζήσει καί όχι διαβάσει στίς σελίδες τής όποιας ιστορίας χιλιάδες Eλληνες πατριώτες,προσπαθήτε νά τά διαψεύσετε!!!!!!

   Λοιπόν καί διά νά τελειωνούμε μέ σάς τούς διαχρονικούς παραχαράκτες τής ιστορίας.
   Οί κουκκουλοφόροι-προδότες, επί Γερμανικής κατοχής,ήσαν μέλη τού ΕΛΑΣ,πού επρόδιδαν τούς ίδιους τούς συντρόφους τους κι όχι κάποιοι άλλοι,διότι ρέ ανιστοριτε,ένα μέλος μίας αντιστασιακής δήθεν ομάδος καί τελείως τσιμενταρισμένης,διά λόγους ευνόητους,πώς ήταν δυνατόν,νά τό γνωρίζει κάποιος άλλος απλός/άσχετος πολίτης ή μή μέλος τής ομάδος???
   Εσείς οί ίδιοι καρφώνατε τούς συντρόφους σας καί διά έναν άλλον λόγον,πού μού τόν εξήγησε ό πατέρας μου,αφού ό αδελφός τής μάννας μου,ήταν φρούραρχος τού ΕΛΑΣ/Πειραιά (γνωστός κι ώς καπετάν Τρομάρας,μέ τά χέρια του βαμμένα μέ αίμα ακόμη καί απλών πολιτών.Επεδείκνυε δέ μέ καμάρι,μία φωτογραφία,στήν οποία ήταν μία μεγάλη ομάδα συντρόφων του/σας δολοφόνων κι ό καθένας κρατούσε από ένα αποκεφαλισμένο κεφάλι,αθώου πολίτη!!!).
   Τούς κάφωναν λπν διότι έκτός τών άλλων,ήθελαν νά μειώσουν τόν παρανομοστή,δλδ νά μεγαλώσουν τό μερίδιο στήν μοιρασιά τών κλεμμένων καί χρυσών λιρών,λίρες τίς οποίες τούς έδιδαν οί ##εχθροί σας## Άγγλοι,διά νά ενισχύσουν τήν αντίσταση(???????????????????).
   Όταν απεφυλακίσθη δέ από τίς φυλακές Αβέρωφ,αφού παρέμεινε επί 7 χρόνια καί είχε καταδικασθή επτάκις σέ θάνατο,διά ειδεχθή καί στυγερά εγκλήματα,αφού επρόδωσε όλο τό δίκτυο τών συντρόφων του φυσικά,μετά από λίγες ημέρες,όπως μού έχει εξιστόρησει ό πατέρας μου,μέτραγε Φυσίγγια μέ δεκάλιρα Αγγλίας χρυσά!!!!.
   Καί δέν ήταν ό μόνος!!!!
   Τά ίδια κάνατε κι επί Παπαδόπουλου,πού οί περισσότεροι μετανοούντες (κι εγγράφως),καταδίδατε τό δίκτυο σας!!!!!!

   Στίς χώρες δέ τού παραπετάσματος,πού ξεκουμπισθήκατε,οί ίδιοι οί γηγενείς κάτοικοι τών χωρών αυτών,τούς μόνους ρουφιάνους πού εφοβούντο περισσότερο ήσαν οί σύντροφοί σου.
   Ακόμη καί τόν Βελουχιώτη επροδώσατε καί εκτελέσατε,δολοφόνοι!!!!!
   Όπως επρόδωσε κι ό Ανδρέας Παπανδρέου (Τροσκιστής) τούς άλλους επτά συντρόφους του στόν Μανιαδάκη (Κύρκο,Καστοριάδη κ.α.) διά νά εξαγοράση τό ταξίδι του στήν Αμερική καί φυσικά τήν ελευθερία του.
   Μέσα στό dna σας ρέ ανιστόριτε έχετε τήν ρουφιανιά,τήν ιδιοτέλεια καί τήν προδοσία!!!!
   Καί πές μου ρέ ΜΙΑ έστω καί ΜΙΑ μάχη πού είχατε εμπλοκή μέ τους Γερμανούς!!!!
   Μία ρέ,πού νά έχη καταγραφή στίς σελίδες τής Ιστορίας!!!!!!!

   Καθάρματα!!!!
   Εθνοπροδότες!!!!
   Εθνοδολοφόνοι!!!
   Παραχαράκτες καί πλαστογράφοι τής Ιστορίας μας!!!!
   ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Θάνος 26/05/2012 13:58:21

   Τον Γλέζο και το Σάντα τους έπιασαν αστυνομικοί της αστυνομίας πόλεων οι οποίοι και τους άφησαν ελεύθερους ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να τους παραδώσουν στους Γερμανούς. Το έχει αναφέρει αρκετές φορές ο Γλέζος αυτό.

 2. Mara avatar
  Mara 25/05/2012 10:00:58

  ".....Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν συμφωνούν με τις θέσεις των ανωτέρω στα εθνικά θέματα και στο θέμα της Μακεδονίας, αλλά δε το φωνάζουν γιατί ο φίλος τους θα τους αποκαλέσει “φασίστα”........"

  Αγαπητέ Εφραίμ, σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει το παραπάνω.
  Δεν συμφωνώ μαζί σου.
  Αυτοί που δεν μιλάνε για τα εθνικά, δεν είναι αυτοί που φοβούνται, αλλά αυτοί που δεν τους ενδιαφέρουν.
  Είναι αυτοί που έχουν μειωμένη εθνική συνείδηση ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν καθόλου....

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ Mara 25/05/2012 12:17:14

   Και δυστυχως Μαρα αποτελουν την πλειοψηφια των ακαδημαικων ελιτ που δηλητηριαζουν τα παιδια μας με το φαρμακι του εθνομηδενισμου.. (πολλοι εξ αυτων εξυπηρετουν και αλλοτρια συμφεροντα)...
   Εχουν γινει πλεον πλειοψηφια Μαρα μου...δυστυχως... και συνεχιζουν πλεον απο ολα τα μετεριζια την αντεθνικη εθνοαποδομητικη τους δραση...αλλοι συγκεκαλυμμενα και αλλοι με προστυχο θρασσος (οπως προσγατως η Κυρια Ρεπουση)....

 3. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 25/05/2012 10:29:41

  Η αριστερή ιδεολογία βασίζεται στο ψέμα και στο λαϊκισμό. Στην απλοϊκότητα που μόνο αληθινή δεν μπορεί να είναι, σε συνθήματα του τύπου "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Η ευρεία απήχησή της στην ελληνική κοινωνία δεν είναι τυχαία. Οι πολιτικές δυνάμεις της μεταπολεμικής Ελλάδας έπαιξαν το ρόλο τους. Καλλιέργησαν την φιλοαριστερή ιδεολογία γιατί έχει άμεση σχέση με το διεθνισμό. Είναι σπάνιο φαινόμενο η πατριωτική αριστερά αφού η ελληνική κουλτούρα δεν σχετίζεται με τον κομμουνισμό αλλά επιβλήθηκε από ξένα κέντρα. Η επιρροή των ξένων στην Ελλάδα είναι δεδομένη από την εποχή του Καποδίστρια. Ούτε στιγμή δεν έπαψε να υφίσταται αλλά υπήρξαν περίοδοι που έχασε την πρωτοκαθεδρία. Όποτε βέβαια συνέβαινε κάτι τέτοιο στη συνέχεια έπεφτε "γερή σφαλιάρα" κυρίως σε εθνικά θέματα. Σήμερα βιώνουμε το αποτέλεσμα της διαμάχης των ξένων δυνάμεων στο επίπεδο της οικονομίας. Οι ξένοι αν και οι ίδιοι πολέμιοι της αριστεράς γνωρίζουν πολύ καλά ότι όποιος τον υιοθετεί αποδυναμώνεται ή αδικεί τους πολίτες του οπότε όπου τους συμφέρει τον καλλιεργούν μέσω της επιρροής τους στις ντόπιες δυνάμεις. Ο απώτερος σκοπός της ενίσχυσης της αριστεράς είναι λοιπόν η αποδυνάμωση της Ελλάδας. Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες του φεύδους και στηρίξτε την παράταξη που σημειολογικά αλλά αληθινά χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις της την ελληνική σημαία. Στηρίξτε τη Ν.Δ!

 4. Nik avatar
  Nik 25/05/2012 10:59:06

  Δεν υπάρχει πιο συντηρητικό άτομο από τον Ελληνα αριστερό. Δεν υπάρχει πιο θλιβερή έκφραση από "τον Χ τον είχα στην καθοδήγηση όταν ήμασταν φοιτητές"!!! Ατομα που θέλουν να λογαριάζονται "αντί" στα πάντα, θεληματικά πέρασαν από καθοδήγηση στην εφηβεία ή τα νιάτα τους!!

  Καλυμμένος πίσω από την θρησκοληψία που αναγάγει τον Μαρξ σε αλάθητο άγιο ο αριστερός δεν αναλύει, δεν ψάχνει, δεν ακούει τίποτε. Με απεριόριστη αλαζονεία πιστεύει ότι έχει την λαβή σε κάθε θέμα, από την αστροφυσική μέχρι την οικολογία μέσα από τον Μαρξ, άρα δεν έχει ανάγκη τίποτε άλλο. Με αυτή την υπερμαρξιστική αντίληψη η αριστερή προσέγγιση έχει αφήσει την ελληνική κοινωνία πίσω, ενώ της έχει περάσει την αίσθηση ότι είναι μπροστά. Εχουμε αποκοπεί από τα διεθνή δρώμενα.

  Η αριστερή αντίληψη για το χρήμα και την ανοικτή οικονομία εμπεριέχει τρομακτικό κυνισμό. Προφανώς ο αριστερός επιχειρηματίας, πεπεισμένος ότι το χρήμα είναι γενικώς βρώμικο, πιστεύει ότι η ενασχόληση με αυτό δικαιολογεί την
  την παραβίαση των κανόνων. Ρωτήστε όποιον έχει δουλέψει για αριστερό εργοδότη.

  Οσο για το ποιοι δεξιοί αντιστάθηκαν κλπ. στην Ελλάδα ίσως κανείς, αλλά ούτε η αριστερά δεν ανέπτυξε ουσιαστική αντίσταση στη χούντα, τίποτε που έγινε εδώ δεν συγκρίνεται με την αντίσταση των Κυπρίων, δεξιών και αριστερών, στην χούντα με το γνωστό τίμημα. Οι κροτίδες εδώ και οι διαδηλώσεις στο εξωτερικο δεν είναι αντίσταση.

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ Nik 25/05/2012 11:21:57

   Έτσι είναι.

   Γνωρίζεις αριστερούς, εξαιρετικά άτομα, κοινωνικά, μορφωμένα, με λόγο, γνώσεις, για να ανακαλύψεις μετά από κάμποση κουβέντα ότι έχουν ουσιαστικά "λοβοτομηθεί" ιδεολογικά από την εφηβεία τους.

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 11:35:34

    Μάλλον έχει διαστρεβλωθεί η έννοια αριστερός. Αυτό που περιγράφεις είναι η θλιβερή "προοδευτική" εκδοχή της γενιάς που γαλουχήθηκε με ΚΛΙΚ Κωστόπουλου, σπουδές σε μπαζοκολέγια της Αγγλίας και δανεικά ισχυρής Ελλάδας. Για μένα, αριστερός σημαίνει να δίνει η κοινωνία ίσες ευκαιρίες μέσω του συστήματος παιδείας, της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών και της ισονομίας. Να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε ποιοτικό σύστημα υγείας και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως νερό και ρεύμα. Σημαίνει ακολουθία λόγων και έργων, δηλαδή και "αριστερή" τσέπη.

    • GO avatar
     GO @ καθηγητής 25/05/2012 11:45:59

     Δεξιός και κεντροδεξιός σημαίνει...
     να δίνει η κοινωνία ίσες ευκαιρίες μέσω του συστήματος παιδείας, της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών και της ισονομίας. Να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε ποιοτικό σύστημα υγείας και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως νερό και ρεύμα. Σημαίνει ακολουθία λόγων και έργων...
     'Αρα;

     • καθηγητής avatar
      καθηγητής @ GO 25/05/2012 12:12:54

      Άρα, οι τίμιοι πολίτες δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν, ανεξάρτητα από ιδεολογική τοποθέτηση, σε αντίθεση με το διχασμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει το σάπιο σύστημα της διαπλοκής. Για μένα, το δίλημμα αριστερά ή δεξιά είναι πλαστό, το πραγματικό δίλημμα είναι γνήσιοι ή κίβδηλοι.

    • juliet avatar
     juliet @ καθηγητής 25/05/2012 11:47:28

     Kαθηγητά μου ,
     δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός για ν´ έχεις αριστερή τσέπη...απλά να μην είσαι πλεονέκτης και να σέβεσαι τον εργάτη σου .Βέβαια μιλάμε πάντα για αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων,προυπόθεση.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/05/2012 11:02:03

  Και μια και ο λόγος για την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, θυμίζω δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου (και πάλι, ω του παραδόξου θαύματος!, βουλευτή της υπό κατάρρευση ΝουΔου) το 2005 στη Βουλή (τις αντιγράφω από άρθρο της Λώρης Κέζα, στο "Βήμα"):
  «Αυτή η κοινωνία και ο λαός της θεωρεί το μετανάστη ιερό, γι' αυτό κάνουμε προσπάθεια όλοι οι παράνομοι μετανάστες να νομιμοποιηθούν, χωρίς καμία εξαίρεση, και εάν χρειαστούν και παρατάσεις και διορθώσεις θα το κάνουμε».
  Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε εκπρόσωπο της μεταπολιτευτικής "Δεξιάς"....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 25/05/2012 13:07:49

   Στο ίδιο άρθρο περιλαμβάνονταν και οι ευχαριστίες προς τους λάθρο επειδή επέλεξαν την Ελλάδα, ή ήταν σε άλλη δήλωση που είχε κάνει;

 6. juliet avatar
  juliet 25/05/2012 11:03:34

  Νik
  χαχαχα...με μια λέξη ,ΣΤΟΚΟΙ.

 7. aks avatar
  aks 25/05/2012 11:15:39

  Aγαπητέ Εφραίμ ,
  Διερωτήθηκες ποτέ μήπως η Αριστερή Ιδεολογία επικράτησε αυτά τα 40 χρόνια επειδή έιναι ισχυρότερη απο την Δεξιά Ιδεολογία?
  Ή αντίστροφα μήπως η Δεξιά Ιδεολογία ήταν και παραμένει ανίσχυρη και γι' αυτό ηττήθηκε κατά κράτος?
  Και εγώ μια ζωή πιστεύω οτι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα. Αλλά η Πραγματικότητα λέει άλλα...
  Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξει η Δεξιά Ιδεολογία? Ιδιαίτερα τώρα που το τελευταίο προπύργιό της ο Νεοφιλελευθερισμός καταρρέει Παγκοσμίως?

  • GO avatar
   GO @ aks 25/05/2012 12:11:26

   Ο Νεοδημοκράτης τον έχει εξορκίσει τον νεοφιλελευθερισμό από μακρού.
   Είναι, ανέκαθεν, ριζοσπάστης/κοινωνιστής φιλελεύθερος.
   Πάντως, αυτό που έχει σίγουρα καταρρεύσει είναι ο υπαρκτός.

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ aks 25/05/2012 12:12:28

   Εσύ διερωτήθηκες ποτέ ότι η σημερινή κατάστασή μας είναι απότέλεσμα των ιδεολογιών-ιδεοληψιών που επικράτησαν τα τελευταία 40 χρόνια;

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ aks 26/05/2012 14:06:06

   Και η αριστερή ιδεολογία κατέρρευσε πριν 20 χρόνια (Σοβιετία) ή μεταλλάχτηκε (Κίνα).
   Ο τεμπέλης δεν μπορεί να αμοίβεται το ίδιο με τον εθελοντή. Η ευδαιμονία θέλει προσπάθεια. Στα βασικά όμως όλοι έχουμε δικαίωμα.

 8. S.R. avatar
  S.R. 25/05/2012 11:31:14

  Σωστη αναρτηση.... Αλλα μηπως και σημερα τα φοβικα συνδρομα των δεξιων,ειτε σε ιδεολογικο ειτε σε οικονομικο επιπεδο, δεν συνεχιζουν να υπαρχουν ; Γι αυτο τον λογο η Ν.Δ. δεν πειθει και δεν μπορει να επιβληθει ιδεολογικα. Οταν εισαι ενα ιδεολογικο υβριδιο και "δεξιος" αλλα και "κρατικοσοσιαλιστης", απλα συντηρεις ιδεολογικα τον κρατικοσοσιαλισμο , και ενισχυεις τους γνησιοτερους φορεις του... Τα υβριδια δε, ειναι βραχυβια και μη αναπαραξιμα... Πολυ περισσοτερο οταν πανε κοντρα στην λογικη...

 9. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 25/05/2012 12:05:23

  Η αριστερή προπαγάνδα είναι παντού. Τόσο απλά διαμορφώνουν συνειδήσεις. Και μετά απορούμε γιατί οι νέοι ψηφίζουν αριστερά.
  Σίριαλ του 2007-2008
  στο 6:51 http://www.youtube.com/watch?v=MEycB_tlpTE
  Και δεν αναφέρομαι καν στο Λαζόπουλο.

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 25/05/2012 14:03:20

   6:51-9:00
   Γιατί να ψηφίσεις Τσίπρα.
   -Γιατί είναι σέξυ.
   -Γιατί έχει λακάκια.
   -Γιατί είναι ο Τσε της Ελλάδας
   -Γιατί φοράει πορτοκαλί πουκάμισο.
   -Γιατί δεν είναι ουγκ!
   -Γιατί ξέρει τι θα πει νομοτελειακό προτσές.
   -Γιατί πήγε σε εκπομή για την Παπαρίζου ( μη κομπλεξικός και gay-friendly)
   -Γιατί είναι ΠΑΟ.
   Τα πιο βλακώδη επιχειρήματα, τόσο εύπεπτα όσο να τα υιοθετήσει ο ανυποψίαστος 18χρονος που δεν ασχολείται με την πολιτική (γιατί δεν του αρέσει). Θα ψηφίσει τον Τσίπρα γιατί δεν είναι ουγκ και θα πάει για καφέ. Τίποτα άλλο δε χρειάζεται. Γυαλιστερό χαρτί περιτυλίγματος και διακοσμητικές κορδέλες με μπουκλάκια. Σαπουνόφουσκα. Κιτς εμπορικό προϊόν. Αυτό κατάντησε να είναι η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/05/2012 12:14:26

  Δεν υπάρχει καμμια απολύτως "Ελληνική ιδιομορφία" ως προς την κατανομή των ψηφοφόρων κατά μήκος της γραμμής "αριστερά - δεξιά".
  Είναι η τυπική κατανομή των Ευρωπαικών χωρών, περίπου 45 έναντι 50 %.
  Προσθέστε από τη μία πλευρά ΝΔ + ΑΝΕΛ + ΧΑ + Δράση + ΔΗΣΥ + ΔΞ. Βγάζει άθροισμα 45 %
  Από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ + ΔΗΜΑΡ + Ανταρσία. Προσθέστε και το "κεντροαριστερό" ΠΑΣΟΚ καταχρηστικά, και τους ΟΠ. Βγάζει 49 %.

  Συγκρίνετε με τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών 2012 Α' γύρος (βγάζοντας έξω τον καθαρά κεντρώο Μπαιρου):
  Σαρκοζύ + Λεπέν 45 %
  Ολλάντ + Μελανσόν + Πράσινοι + λοιποί Τροτσκιστές και αριστεροί 47 %

  Αρκετά δυσμενέστερα για το "δεξιό" φάσμα είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων Γερμανικών εκλογών Β. Ρηνανίας Βεστφαλιας (1/3 των ψηφοφόρων της Γερμανίας):
  CDU + FDP + Πειρατές διαδικτύου (μάλλον είναι "στημένοι" από δεξιά) 40 %
  SPD + Πράσινοι + Linke 52 %
  Αλλά αυτά αποκλίνουν προς τα "αριστερά", σχετικά με τον Ευρωπαικό μέσο όρο.
  Οι αριθμοι δεν λένε ψέμματα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 25/05/2012 12:33:37

   Είναι σωστό αυτό που λες. Στην ουσία, όμως, το θέμα είναι ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς ξεπέρασε κατά πολύ στην Ελλάδα την πραγματική εκλογική της δύναμη. Τα λόγια του τ. υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου στη Βουλή για τους μετανάστες του αποδεικνύουν: Ενας καθαρά δεξιός πολιτικός και υπουργός που προσπαθεί να υπερθεματίσει και να φανεί αριστερός για να αρέσει σε ποιούς άραγε; Όχι φυσικά στους ψηφοφόρους του, ούτε φυσικά στους εν δυνάμει ψηφοφόρους, αλλά στο αριστερό κατεστημένο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 25/05/2012 14:21:52

    Συμφωνώ για την διαπίστωση (και περί κ. Παυλόπουλου ktl).
    Eχω και μια απόπειρα ερμηνείας. Είναι όμως "μαρξίζουσα" και αφορά τις ανίερες συμμαχίες της παραδοσιακής κεντροδεξιάς με την "δεξιά τσέπη" των "καθώς πρέπει radical αριστερών", στην καλή εποχή της φούσκας.
    Η περίπτωση του Πανεπιστημιακού χώρου είναι χαρακτηριστική, και την θυμήθηκα λόγω του κ. Μαρκάτου: Η στοιχειώδης προσπάθεια εξορθολογισμού της κ. Γιαννάκου (όσα αρνητικά και να της καταλογίσει κανείς - από την πλευρά του), σκόνταψε στην ενιαία "δεξιά τσέπη" του μανδαρινάτου.
    Άν τα μέλητου μανδαρινάτου ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, ελάχιστη σημασία είχε. Το πάν ήταν, να συνεχίσει αυτή η αγελάδα να βγάζει γάλα. "Ιδεολογικές" δικαιολογίες εν προφάσει βρήκαν εύκολα, και τα 2 διαμερίσματα της ¨δεξιάς τσέπης", και το "πούρο αριστερό" και το "ακραιφνώς δεξιό".
    Σε πολλά που είπε ο Κάρολος Μάρξ είχε άδικο. Σε ένα πράγμα όμως ήταν σωστός: "Το είναι καθορίζει τη συνείδηση"

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 25/05/2012 12:35:23

   Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έφερε αδυναμία κυβερνησιμότητας, και αυτό οφείλεται κυρίως στην διάσπαση της δεξιάς - με δημιουργία ισχυρής εξτρεμιστικής δεξιάς και ολοκληρωτικής ακροδεξιάς: ΝΔ 19 %, ΑΝΕΛ + ΧΑ 18 %.
   Χωρίς τον κατακερματισμό της δεξιάς, η ΝΔ θα είχε πανηγυρική αυτοδυναμία, τουλάχιστον 35 %.
   Η άνοδος των ΣΥΡΙΖΑ + ΔΗΜΑΡ είναι πολύ δευτερεύων λόγος για την μη κυβερνησιμότητα, άντλησε κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.
   Συμπέρασμα:
   Ο πραγματικός εκλογικός αντίπαλος της ΝΔ στις 6/5 ήταν σαφώς προς τα δεξιά της. Αλλά δεν είχαν καταλάβει τίποτε οι στραβοί "επιτελείς": Χτυπούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ! Όλη η εκλογική τακτική της ήταν ένα τερατώδες λάθος.
   Τώρα τα πράγματα ειναι αρκετά διαφορετικά: Η ΝΔ λογικά θα έπρεπε να κάνει διμέτωπο, τόσο πρός τα "αριστερά", όσο και πρός τα ακροδεξιά. Και με τρόπο ευφυή - όχι "αρνητική διαφήμιση"
   Πάλι κάνουν λάθος. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς. Και το μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ ειναι κυρίως "αρνητική διαφημιση".
   Θέλει πολλή σκέψη για να προβλέψουμε το αποτέλεσμα;

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 25/05/2012 12:38:11

   Από πότε ο Μαρκάτος έγινε δεξιός; Ο Κοντογιαννίδης; Ο Βαλλιανάτος; Τον Μιχαλολιάκο εάν τον χαρακτηρίσεις δεξιό θα σου φωνάξει ότι είναι υπέρμαχος του εθνικού-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Γιατί θέλετε ντε και καλά να μας πείτε ότι ο ελληνικός λαός κατά 45% πιστεύει στον ορθολογισμό; Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα φτάναμε εδώ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 25/05/2012 13:01:33

    Άχ αγαπητέ, ένα βαθύ Ελληνικό πρόβλημα είναι που λείπει ο ορθολογισμός στην έρημη αυτή χώρα, τόσο στα "αριστερά" όσο και στα "δεξιά". Αλλά άς μη ξύνουμε κι άλλο τις ανοιχτές πληγές.
    Ο κ. Μαρκάτος πάντοτε κάργα δεξιός ήταν στο βάθος (όπως και όλο το λούμπεν μανδαρινάτο, που μερικοί το φαντασιώνεστε ως "αριστερό", γιατί κολακεύουν τις ιδεοληψίες σας).
    Δεξιά τσέπη = δεξιά καρδιά. Πολύ πιό δεξιός π.χ. από την κ. Γιαννάκου, που φάγανε όλες μαζί οι δεξιές τσέπες.
    Οι κ. Κοντογιαννίδης και Βαλλιανάτος, χε χε. Υπάρχουν ένα σωρό αναλύσεις για το μεσοπόλεμο, πώς οι λούμπεν πολιτισμικοί εκπρόσωποι του εξαγριωμένου και καυ@ωμένου μεσο-μικροαστού έφθασαν να χειροκροτούν τον Ντούτσε. Θυμάμαι τώρα και το φίλμ 1900 του Μπερτολούτσι....
    Καλώς ήλθατε στην μεταμοντέρνα Βαιμάρη των Βαλκανίων...

    • Δεξιόχειρας avatar
     Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 25/05/2012 13:05:43

     Τί όμορφη πιρουέτα! Ό,τι δεν είναι καλό είναι δεξιό, θαυμάστε. Ό,τι δεν σας συμφέρει είναι στο βάθος... Ό,τι σας συμφέρει είναι στο φως.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Δεξιόχειρας 25/05/2012 13:13:42

      Όχι αγαπητέ.
      Δεν είμαι δεξιός. Αλλά και δεν θέλω ν' ανήκω σ' αυτό που αποκαλούν "αριστερά" στη χώρα της φαιδράς μπανανέας.
      Όμως με την δημοκρατική Ευρωπαική δεξιά της Ελλάδος, μοιράζομαι πολλά κοινά - και τα θεωρώ αξίες που πρέπει να υπερασπιστώ.
      Μην τα αναλύσω, μάλλον προφανή είναι.
      Με την ακροδεξιά όμως - ολοκληρωτική, αντιευρωπαική και ανορθολογική - δεν έχω να μοιραστώ τίποτε. Τίποτε.
      Με το άλλο άκρο - ενώνονται "από πίσω" - επίσης.

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ Ο Θείος 25/05/2012 13:16:17

      Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε! Την πέταξες τη μπάλλα στην κερκίδα Θείο.

  • Panas avatar
   Panas @ Ο Θείος 25/05/2012 14:49:48

   Ναι αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Το κομμουνιστικό στοιχείο δεν έπρεπε καν να ήταν υπολογίσιμο. Μάλλον η εκπαίδευση (πανεπιστημιακη και μη) και τα ΜΜΕ εκαναν καλα τη δουλεια τους. Ο κοσμος ξεχνά τι έγινε στον εμφύλιο, τι έκανε ο Στάλιν και που εφαρμόστηκε με επιτυχια αυτη η μισαλόδοξη και ουτοπική ιδεολογία.

 11. aks avatar
  aks 25/05/2012 12:20:05

  Aν υπήρχαν κρύβονταν. Η απλά απο το 1971 έως το 1974 δεν έτυχε να συναντήσω κανέναν όπως συνάντησα πολλούς απο τις άλλες παρατάξεις που ανέφερα...

 12. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 25/05/2012 12:22:28

  Αφού "αγωνιστήκατε" μετά αναλάβατε να φτιάξετε το κράτος και μας φτάσατε στη χρεοκοπία. Τώρα όμως θα δώσουμε την εξουσία στα παιδιά σας (ΣΥΡΙΖΑ) για να τιμωρηθείτε πραγματικά.

  • aks avatar
   aks @ Δεξιόχειρας 25/05/2012 12:55:07

   Εγώ φίλε μου δεν ανέλαβα κανένα κράτος, δεν διορίστηκα ποτέ ούτε κανείς απ' την οικογένειά μου, ήξερα απ το 1974 οτι η οικογένεια Παπανδρέου ήρθε απο τις ΗΠΑ σε ειδική αποστολή απο τη CIA με επικεφαλής την Μαργαρίτα, και κανένας από τους φίλους και συναγωνιστές μου εκείνης της εποχής (Β' Αρχιτεκτόνων) δεν μπλέχτηκε με το κράτος και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την χρεωκοπία που μας φόρτωσαν οι Τσοχατζόπουλοι,Τσουκάτοι, Χριστοφοράκοι και ΣΙΑ.
   Σήμερα εδώ και 1 χρόνο είμαι άνεργος με μηδεν επίδομα απο τον ΟΑΕΔ. Ζώ αποκλειστικά με δανεικά γιατί για τις μελέτες μου ουδέποτε πληρώθηκα στό ακέραιο, ενώ πλήρωνα προκαταβολικά το φόρο εισοδήματός μου και μερικές φορές χωρίς να πραγματοποιήσω το εισόδημα.
   Και απ' ότι ξέρω σήμερα είμαστε πολλοί έτσι. δεν είμαι μόνος μου...

 13. aks avatar
  aks 25/05/2012 12:23:25

  Aυτό παθαίνω εγώ αντιστρόφως αγαπητέ Στρατηγέ.
  Γνωρίζω δεξιούς εξαιρετικά άτομα, κοινωνικά, μορφωμένα, με λόγο, γνώσεις, για να ανακαλύψω μετά από κάμποση κουβέντα ότι έχουν ουσιαστικά “λοβοτομηθεί” ιδεολογικά από την εφηβεία τους.

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ aks 25/05/2012 13:33:09

   Εμας καθοδηγητές μας είναι η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, άντε και, να σου κάνω το χατήρι γιατί φαίνεσαι καλό παιδί, οι δυνάμεις της αγοράς!

   • Ζευς avatar
    Ζευς @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 14:49:30

    Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι»
    Αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
    το παμπάλαιο χώμα πατώντας.
    Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
    Έφεραν το Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη
    Βίβλους γραμμάτων και...
    αριθμών
    την πάσα Υποταγή και δύναμη
    το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.
    Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.
    Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχινήσει παιχνίδι
    ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές.
    Έστησαν και θεμελίωσαν
    στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα
    πύργους κραταιούς κι επαύλεις
    ξύλα κι άλλα πλεούμενα
    τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα
    στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.
    Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.
    Ούτε καν ένα χνάρι Θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε
    Ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά δεν είπε να πάρει.
    Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι»
    αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
    τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
    Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
    παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
    Στ’ ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
    μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.
    Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

 14. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 25/05/2012 12:27:48

  Οι ιδεολογίες, όπως και οι θρησκείες, δημιουργήθηκαν με στόχο τον έλεγχο των μαζών και την επικράτηση συμφερόντων.
  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όταν θέλεις να επιβληθείς παρά οι διαιρέσεις των ανθρώπων, οι οποίοι έτσι ξεχνούν από που κατάγονται, παγκοσμιοποιούνται, χάνουν την ΕΘΝΙΚΗ τους ταυτότητα.
  Από την εποχή του ψυχρού πολέμου, όπου ξεχώρισαν οι δύο ιδεολογίες του καπιταλισμού και του κομμουνισμού, αιχμαλωτίστηκαν χώρες, λαοί, άνθρωποι που δυστύχησαν ενώ άλλοι μεγαλούργησαν σε βάρος άλλων. Ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, το ανατολικό μπλόκ έδεσε τον κόσμο στο μαντρί για ν΄αναλωνίζει το άλλο μπλόκ, να ελέγχει τους παγκόσμιους ενεργειακούς πόρους, να επιτύχει αλματώδη ανάπτυξη με παραγωγή εξαγωγικών προϊόντων, με τον έλεγχο σε όλα τα εμπορικά γεωγραφικά περάσματα για την διακίνηση των προϊόντων του κλπ. Και όλα καλά και ωραία, μέχρι που κατέρρευσε το ανατολικό μπλόκ και απαίτησαν κι΄αυτοί οι λαοί μερίδιο από την πίττα.
  Από κει και μετά άρχισε η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, με αποκορύφωμα την σημερινή εικόνα, νέων αναδυόμενων οικονομιών, απειλή για τις παλαιές κρατούσες οικονομίες , όπως αυτή της Ευρώπης.
  Μέσα σ΄αυτό το πάνθεον των ισχυρών παλαιών και των αναδυομένων οικονομιών και μέσα από ένα πόλεμο που διέξάγεται σήμερα χωρίς όπλα, με μετακινούμενα κεφάλαια και ένα πολύπλοκο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρακολουθούμε έντρομοι οι λαοί πως θα λήξει αυτός ο πόλεμος.
  Όπως και να λήξει όμως, όποια πλευρά χάσει δεν θα δεχθεί την χασούρα και ο ¨οικονομικός πόλεμος¨ θα μετατραπεί σε πραγματικό πόλεμο.
  Εμείς , η Ελλάδα, που βρισκόμαστε σε σχέση με όλα όσα συμβαίνουν;
  Εμείς δυστυχώς καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο του φυτιλιού για να ξεκινήσει η παγκόσμια έκρηξη.
  Και δυστυχώς αυτόν τον ρόλο θα τον παίξουμε , βάζοντας φωτιά πρώτα στην Ευρώπη και μετά στον υπόλοιπο κόσμο επειδή έχουμε κάνει το ολέθριο λάθος να χωριζόμαστε σε φατρίες, επενδεδυμένες με δήθεν ιδεολογίες και να μην έχουμε καταφέρει να έχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, χωρίς δεσμά, χωρίς τεχνητές διαιρέσεις του λαού μας.
  Για μένα , καμμιά απολύτως αξία δεν έχουν οι ιδεολογίες, ως μέθοδος χειραγώγησης των μαζών, σημασία έχει να έχουμε μόνο Εθνική - πατριωτική συνείδηση και να μην μας χρησιμποιήσει ΚΑΝΕΙΣ , που θέλει να βάλει φωτιά στη χώρα μας και στην καρδιά της Ευρώπης.

 15. akenaton avatar
  akenaton 25/05/2012 12:55:56

  Το βασικό πρόβλημα είναι πως μετά την μεταπολίτευση ΔΕΝ υπήρξε κατά τη γνώμη μου ποτέ ΔΕΞΙΑ στην Ελλάδα! Με την εξαίρεση της πάλαι ποτέ ΕΠΕΝ, της ΧΑ τώρα και της ΔΡΑΣΗΣ του ΜΑΝΟΥ (ίσως και των ΑΝΕΛ τώρα), όλα τα υπόλοιπα κόμματα ήταν ψευδεπίγραφα όσον αφορά την ιδεολογία τους. Η ΝΔ ήταν (και είναι) πάντα κοντύτερα στη Σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα θολό ιδεολογικά ΚΙΝΗΜΑ που ανδρώθηκε με αριστερά συνθήματα και ενώθηκε με την "κουτάλα" σε έναν αποϊδεολογικοποιημένο συρφετό βολεψάκηδων, ενώ Συνασπισμός και ΚΚΕ προήλθαν από το ίδιο Σταλινικό καζάνι.
  Αυτό που χρειάζεται η χώρα, είναι κόμματα αρχών. Μια Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά αρχικά και μια καθαρή Σοσιαλδημοκρατία αργότερα. Ο Πατριωτισμός είναι κάτι που πρέπει να διαρρέει οριζόντια όλα τα κόμματα και δεν υπάρχει λόγος να μονοπωλείται από καμιά Δεξιά. Αριστερά δε αυτών των δύο, καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός πόλος που να μην έχει σχέση με "μπαχαλάκηδες" και Σταλινικούς. Το ΚΚΕ μπορεί να παραμείνει σε θέσεις απολίθωσης αλλά κατά τη γνώμη μου θα απορροφηθεί αργότερα, σε ένα κράτος που θα αρχίσει να ευημερεί στη Δύση. Ομοίως θα μπορούσε να υπάρχει ένα ποσοστό (μικρό) ακροδεξιών για να παλαντζάρει το φάσμα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που περνάμε. Θέση σε αυτή την πολιτική γραμμή μπορεί να έχει και ένα κόμμα "πασπαρτού" όπως οι Πράσινοι που θα βοηθά στην σύμπυξη κυβερνητικών σχημάτων όταν είναι απαραίτητο. Όπως προείπα, όλα αυτά για να γίνουν, προϋποθέτουν κόμματα αρχών, με ιδεολογική καθαρότητα και ξεκάθαρες θέσεις και όχι πολυσυλλεκτικοί "πολτοί" όπως αυτοί που δημουργήθηκαν στη χώρα μας. Προϋποθέτει ακόμη πολίτες που έχουν ξεμπερδέψει ιδεολογικά τις θέσεις τους και δεν μπερδεύουν τον Φιλελευθερισμό με τον Κρατισμό ή την Σοσιαλδημοκρατία με τον Κομμουνισμό! Αυτό το τελευταίο το γράφω, επειδή και μέσα στο αντινιουζ είναι πάρα πολλοί αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται "Δεξιοί" με όρους όμως κάθε άλλο παρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ. Φρονώ οτι μια αναδιάταξη των Πολιτικών Κομμάτων σε ιδεολογική - πολιτική βάση είναι απαραίτητη τούτη την ώρα, αν θέλουμε να προχωρήσουμε την Δημοκρατία μας ένα βήμα παρά πέρα και να περάσουμε σε φάση συνεννόησης και σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και όχι υποχρεωτικών λυκο-συμπράξεων.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ akenaton 25/05/2012 13:39:49

   Απορώ.
   Υπάρχουν ακόμα αριστεροί και δεξιοί;
   Το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και απ'ότι φαίνεται
   στις 17/06 θα έχουμε την πλήρη αποκάλυψή του !

   • Πανας avatar
    Πανας @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 25/05/2012 14:55:15

    Μάλλον υπαρχουν έλληνες στη ταυτότητα και έλληνες στη ψυχή. Η αριστερά είναι μόνο στη ταυτότητα και η κεντροδεξιά το ίδιο. Δήλωσε πατριώτης και θα σε πουν φασίστα - ας με πούν οτι θέλουν όμως, εγώ είμαι Έλληνας συνειδισιακά και μη. Απόδειξη οτι υπάρχουν μη Έλληνες: η πολιτική σκηνή της Ελλαδας (Ρεπουση, Μπιστης και λοιποι)

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/05/2012 13:19:12

  Τα λέμε στις 17/6, φίλε μου.

 17. Georgios Vlachopoulos avatar
  Georgios Vlachopoulos 25/05/2012 13:29:30

  "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ' ΚΑΙ 'ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ" ή Περι της βολικής ταμπέλλας...

  Είναι χαρακτηριστικό των "προοδευτικών" δήθεν δυνάμεων, και όχι μόνο αλλά ιδιαίτερα στον ελληνικό πολιτικό χώρο, να πετάνε στους αντιφρονούντες αντιπάλους τους - λές και η λασπολογία είναι επιχείρημα- την ρετσινιά του "συντηρητικού".

  Συνήθως αυτό γίνεται για τις εντυπώσεις, για να κλείσει μια συζήτηση πριν αρχίσει, όταν οι "προοδευτικοί" τα βρίσκουν σκούρα και χρειάζονται να μειώσουν στην συλλογική συνείδηση τον αντίπαλο για να κερδίσουν χρόνο.

  Αντίθετα, οι πραγματικά προοδευτικοί μιας παράταξης ουδέποτε χαρακτήρισαν αποδοκιμαστικά ως συντηρητικούς ή μη προοδευτικούς τους αντιπάλους τους. Και αυτό, διότι σπάνια έχουν την ανάγκη να φτιάξουν ...συρταράκια για να τοποθετήσουν τους άλλους. Αντίθετα, χαιρέτιζαν πάντα θετικά τα σώφρονα μετρημένα βήματα πραγματικά προοδευτικών ανθρώπων, που είχαν συνείδηση της ιστορικής τους ευθύνης.

  Αλλά αξίζει να ασχοληθούμε λίγο με το περιεχόμενο των όρων: Τι είναι "συντήρηση"; Τί είναι "πρόοδος; Τί είναι καλύτερο; Κι ακόμα: Πρόκειται για αντικείμενες ιδεολογικά έννοιες ή μήπως είναι οι δύο πλευρές του νομίσματος που στο καθεστώς της δημοκρατίας λέγεται "υπεύθυνος πολίτης"; Μήπως χαρακτηριστικό της φύσης των δύο αυτών εννοιών είναι η αλληλοπεριχώρηση και η συνύπαρξη επ αγαθώ;

  Την απάντηση μας την δίνει η ίδια η έννοια της συντήρησης και της προόδου. Τι "συντηρεί" ένας υπεύθυνος πολίτης άλλο, από τις αξίες πάνω στις οποίες έχει στηρίξει την προσωπική, θρησκευτική και πολιτική του υπόσταση; Σε τί άλλο συνίσταται η "πρόοδος", από την ουσιαστική και ποιοτική καλυτέρευση και εξυγίανση της ζωής μας;

  Είναι "συντήρηση" το να ασκώ τα ήθη και έθιμά μου, να πιστεύω στο Θεό μου, την πατρίδα μου, την οικογένειά μου, να μιλώ την γλώσσα μου και να υπερασπίζομαι την ιστορία μου;

  Είναι "συντήρηση" να απεχθάνομαι τον ολοκληρωτισμό, καπιταλιστικό είτε κομμουνιστικό, γιατί πιστεύω στην πολλαπλότητα και πολυμορφία της αλήθειας;

  Είναι συντήρηση να τιμώ τα εθνικά μου σύμβολα και να μη καίω τη σημαία μου για ψύλλου πήδημα;

  Είναι "συντήρηση" το να σέβομαι την περιουσία του διπλανού μου, που με κόπο και μόχθο δουλειάς απόκτησε, να μη καταστρέφω δημόσια περιουσία, πανεπιστημια, εργαστήρια και τόπους μάθησης - απελευθέρωσης απο τη μιζέρια;

  Ή μήπως είναι "πρόοδος" η καθημερινή ύβρις, η βαναυσότητα στη χρήση της γλώσσας, η ισοπέδωση κάθε αξίας , η καταστροφή περιουσίας, κράτους δικαίου, εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που βιώνουμε τελευταία καθημερινά απο ούτω καλούμενες "προοδευτικές" κυβερνησεις.
  Κακά τα ψέμματα! Στίς μέρες μας, μέρες όπου τα πάντα ανατρέπονται και αναθεωρούνται, φεύγουν τα φτιασίδια και οι σοβάδες και βγαίνει στην πραγματικότητα το αληθινό πρόσωπο των δήθεν προοδευτικών. Ενα πρόσωπο απάνθρωπο, σκληρό και αλαζονικό. Το ίδιο αλαζονικό, όπως εκείνων των πετρωμένων και πνευματικά ακίνητων δήθεν συντηρητικών.

  ΄Ομως το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στην παρεξήγηση που κάνουν "συντηρητικοί" και "προοδευτικοί" σχετικά με την πραγματική ουσία των ιδεολογημάτων αυτών: Διότι στην πραγματικότητα, δεν νοείται "συντήρηση", δηλ. διατήρηση της παράδοσης μας ( εθνικής, θρησκευτικής,πολιτιστικής) που να μη συνοδεύεται συγχρόνως απο την αναζωογονητική κίνηση, την ανανέωση, την στόχευση της "προόδου".

  Και δεν μπορεί να υπάρξει "πρόοδος" , δηλαδή συνέχεια με στόχο αναβατικό και υπερβατικό, άν δεν ξεκινήσουμε απο την πατρογονική βάση των αξιών, που είναι η παράδοσή μας.

  Συμπερασματικά, όπως η στείρα εμμονή και προσκόλληση σε μιά "παράδοση" με μοναδικό σκοπό την "εξασφάλιση" κάποιου "ψυχικού και συναισθηματικού και πολιτικού" βολέματος οδηγεί σε αποτελμάτωση και βούρκο της προσωπικής ζωής, μέσα στον οποίο τελικά χάνεται κάθε όραμα για ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπου και της κοινωνίας μας, έτσι και με την επιπόλαιη και φλύαρη και ανεξέλεγκτη αποδοχή κάθε νεωτερισμού, ξένου προς την παράδοσή μας θυσιάζουμε στον αμφίβολο βωμό της "προόδου" αξίες και συστήματα που αποτελούν πεμπτουσία της ύπαρξής μας και οδηγούμαστε σε απώλεια του πραγματικού ανθρώπινου προσώπου.

  Και όλα αυτά, τη στιγμή που συντήρηση και πρόοδος χέρι χέρι έχουν ένα προορισμό.Τόν άνθρωπο και την υπέρβασή του.

  Παράδοση χωρίς ανανέωση και πρόοδο γίνεται τέλμα απώλειας και φέρει καρπόν θνησιμότητας. Σαν δέντρο που σταμάτησε να βγάζει κλαδιά...

  Πρόοδος χωρίς συναίσθηση του καθήκοντος και της γνήσιας παράδοσης, χωρίς επαφή με τις ρίζες μας, είναι επίσης καταδικασμένη σε θνησιμότητα.

  Σαν δέντρο χωρίς ρίζες...

  Το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσουμε την γνήσια και πραγματική παράδοση μέσα μας και στο πολιτικοκοινωνικό μας σύστημα και τότε θα διαπιστώσουμε ότι μόνο μια εξαγνισμένη σχέση με τις παραδόσεις που συντηρήθηκαν και διατηρήθηκαν αναλλοίωτες μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο.

  Το ποτάμι αιώνες (παραδοσιακά) φέρνει το καθάριο νερό του απο τα βουνά στη θάλασσα. Και είναι ποταμι ζωής, όταν κουβαλά συνέχεια μάζες απο συνεχώς ανανεώσιμο καθάριο νερό.

  Νερό που μόνο η άνοιξη παράγει απο τα λειωμένα χιόνια του χειμώνα....

  Εμένα πάντως μου αρέσει να είμαι συνειδητα "συντηρητικός" παρά ασυνείδητα "προοδευτικός!

  YG Θυμάστε τη Χούντα; Ηταν τόσο κατ επίφαση "παραδοσιακά συντηρητική" και απάνθρωπη, όσο και η κατ επίφαση "προοδευτικότητα" των σκληροπυρηνικών ( διάβαζε..παραδοσιακών) αριστερών. Γιατί ούτε οι μέν, ούτε οι δέ είχαν ποτέ συνείδηση της πραγματικής παράδοσης εν ελευθερία, δεν είχαν την ανθρωποκεντρική στόχευση αλλά μοναδικό στόχο την έξωθεν επιβολή ενός "συστήματος" , δηλ. την απο-θέωση και απ-ανθρώπιση του Προσώπου. Και αυτή την α-νοησία συνεχίζουν οι "χουντοαριστεροί" μέχρι σήμερα: Είναι το απάνθρωπο πρόσωπο των καπιταλο-κομμουνιστικών δομών. Και ας μη αρχίζουν να γκρινιάζουν οι προοδευτικοί φιλοι των διαφόρων ΚΚ, δεν αναφέρομαι - μόνο - σε αυτούς....

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/05/2012 13:43:27

  Ρε ποιοι αριστεροι που επεβαλαν την ιδεολογια τους οταν οι νεοδημοκρατες συνεργαζονταν;
  Πριν λιγες μερες δεν ειπε ο Μειμαρακης οτι οσο μεγαλυτερο ΚΚΕ υπαρχει τοσο περισσοτερα λεφτα θα μας δωσει η Ευρωπη;
  Ποιος ειναι που εχει νοοτροπια ζητουλα και σκεφτεται ετσι;
  Ο Καραμανλης δεν γυριζε στον Αη - Στρατη και δηλωνε οτι σεβεται και τιμα τους αγωνες της αριστερας;
  Ειναι η δεν ειναι η ΝΔ το μοναδικο κομμα - μελος του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος που καταψηφισε το ψηφισμα του Συμβουλιου της Ευρωπης για τα εγκληματα του κομμουνισμου μετα απο αιτημα της Παπαρηγα;
  Mας δουλευετε τωρα ενω ησαν ολοι μιλημενοι και συνεννοημενοι;
  Απο ποτε εγινε η ΝΔ αντιαμερικανικο κομμα για να εχουμε τον Κακλαμανη να καταδικαζει ως δημαρχος τη Πρωτοχρονια του 2006 μιλωντας στο πληθος την καταδικη του Σανταμ Χουσειν;
  Ομως οι Αμερικανοι εχουν μια καλη εκφραση : The chicken are coming home to roost.
  Kαλα κρασια.

 19. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 25/05/2012 13:58:57

  http://www.youtube.com/watch?v=U_RObg4NvVM&feature=relmfu

 20. Nik avatar
  Nik 25/05/2012 14:08:32

  Η Δεξιά αυτοαναιρέθηκε μεταπολιτευτικά. Αλλά δεν ήταν η μόνη. Οταν οι Οικολόγοι, που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν ότι είναι καλό για το περιβάλλον επειδή είναι καλό για τον άνθρωπο (κάτι που δεν ισχύει πάντα, αλλά είναι άλλο θέμα), εισέρχονται σε πεδία όπως η μετανάστευση, το όνομα των Σκοπίων, και ένα κάρο άλλα, πάντα με αριστερή ιδεοληψία, αυτό δείχνει ότι η κοινωνία έχει ένα αριστερόφρον υπόβαθρο. Ολα αναλύονται με τα αριστερά γυαλιά του δήθεν επιστημονικού σοσιαλισμού.

  Η Δεξιά δεν διεκδίκησε και δεν ανέπτυξε δικό της λόγο, στην Ελλάδα, σε νέα θέματα που προέκυψαν μεταπολιτευτικά, όπως πχ το περιβάλλον και την θέση των ΜΚΟ σε μια δημοκρατική κοινωνία. Προτίμησαν την αριστερή τακτική της απευθείας ανάθεσης σε ΜΚΟ θεμάτων που σε μια δημοκρατία ανήκουν αποκλειστιικά σε εκλεγμένους εκπρόσωπους. Αυτά τα βρίσκουμε μπροστά μας τώρα, και θα ενταθούν στο μέλλον. Ειδικά το θέμα των ΜΚΟ που δεν λογοδοτούν σε κανένα.

 21. Αλέξης avatar
  Αλέξης 25/05/2012 14:50:47

  Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα (αλλά και σε πολλά άλλα κράτη - μην το ξεχνάμε αυτό) αλλά περιορίζεται στη "μάχη του καφενείου" και δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Αν ρωτήσεις έναν αριστερό θα σου πει πως η "δεξιά" (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ) κυβερνάει σαράντα χρόνια παρόλο που η αριστερά στήριξε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν αριστερά κορόιδα που θα πιστεύουν στις αριστερές ονειρώξεις που τους σερβίρει το ερμαφρόδιτο ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίζουν ανάλογα αλλά αυτό είναι πρόβλημα των ηγεσιών των ΣΥΡΙΖΑ ο.ε. και ΚΚΕ.
  Με την ίδια λογική οι gay που κυριαρχούν στις μεσημεριανές εκπομπές θα έπρεπε να ανεβάσουν τα ποσοστά του Βαλλιανάτου στο 15%!
  Επομένως κατά τη γνώμη μου η "ιδεολογική κυριαρχία" της αριστεράς χρησιμοποιείται κάθε φορά ως άλλοθι για τους αποτυχημένους αρχηγούς των δεξιών κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια. Και βλέπουμε τι γίνεται σήμερα στη βάση της παράταξης!
  Οι Έλληνες είναι βαθιά συντηρητικός λαός και κοιτάνε πρώτα το πορτοφόλι τους και το σπιτάκι τους (και έτσι ψηφίζουν - απόδειξη το ΠΑΣΟΚ που σκόρπιζε τα λεφτά απ' τα γεμάτα ταμεία που άφησε η Δεξιά - και που βρίσκεται τώρα που άδειασαν τα ταμεία) και μετά το κοινωνικό-επαναστατικό προτσές.
  Ξαφνικά δεν αγάπησαν τους λαθρομετανάστες οι Έλληνες και ανέβασαν το ΣΥΡΙΖΑ στο 30%. Τους υποσχέθηκε 100.000 θέσεις στο δημόσιο και οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι και χρεωμένοι μέχρι το λαιμό μόνο αυτό βλέπουν σαν ελπίδα και ψηφίζουν σαν να ναι στο Κούγκι. Αν είναι να καταστραφούμε, σκέφτονται, τουλάχιστον θέλω να δω και τις τράπεζες να πάνε στο διάολο που βάλανε τους δοσατζίδες να παίρνουν τηλέφωνο πρωί βράδυ.
  Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο εξαγριωμένος είναι ο κόσμος.
  Οι ιδεολογίες είναι ψιλά γράμματα.

 22. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 25/05/2012 16:40:02

  Αν θέλεις να καταστρέψεις και να ενοχοποιήσεις[διαχρονικά] τα εθνικά και υγιή πατριωτικά ιδεώδη ενός λαού,αυτών που παραδοσιακά είχαν φορέα την αποκαλούμενη ''δεξιά'',κατασκευάζεις μιαν επταετή δικτατορία που φορά τον σχετικό μανδύα και τα μετέπειτα σύνδρομα εξηγούνται εύκολα.

 23. dracon avatar
  dracon 25/05/2012 20:29:22

  Αν η δεξιά είναι πατριωτική τότε που κολλάει η Γιαννάκου και το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού;
  Η ο Ανδριανόπουλος και Μάνος οι.............. γνωστοί πατριώτες!!!
  Το αρχικό άρθρο κάνει το σφάλμα να εξετάζει τον πατριωτισμό με παρωχημένα κριτήρια,αφαιρώντας τη νέα συνθήκη της παγκοσμιοποίησης.
  Οσο εθνομηδενιστική είναι η αριστερά λόγω του διεθνισμού της,άλλο τόσο εθνομηδενιστική είναι η δεξιά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης .
  Και οι μεν και οι δε βρίσκονται πάνω στην ίδια γαλέρα.
  Χώρος για τον πατριωτισμό υπάρχει μόνο πέραν της αριστεράς και της δεξιάς.

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ dracon 25/05/2012 20:56:50

   Δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς,αλλά μόνο στους πολίτες που τους δένουν κοινά χαρακτηριστικά.Η ιστορία των κομμάτων, δυστυχώς,δεν ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες και την παράδοσή μας,την συνεκτική δηλαδή ουσία της ύπαρξής μας σαν εθνική οντότητα.

 24. popaia avatar
  popaia 26/05/2012 17:20:34

  Δεν είναι δεξιός, θα ήταν αριστερός αλλά όχι στην Ελλάδα, λατρεύει την ΕΕ (όχι την Ευρώπη), κι απεχθάνεται την Ακροδεξιά. Κύριε Πάσχο εσείς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.