#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2012 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αριστερά δεν είναι ιερή γελάδαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η αριστερά πάσης αποχρώσεως δεν αποτελεί την «ιερή αγελάδα» της πολιτικής και της Ιστορίας. Έχει κι αυτή στις περισσότερες εκδοχές της ευθύνη για την αποδόμηση του εθνικού φρονήματος, τον αφελληνισμό της παιδείας, την διάλυση των Πανεπιστημίων, την ιδεοληπτική υπεράσπιση του αναχρονιστικού θεσμού του «ασύλου», που στην ουσία κατέλυσε την ελευθερία γνώμης στους ακαδημαϊκούς χώρους και «νομιμοποίησε» την βία και τον εκφασισμό. Έχει ευθύνες για την απαξίωση των θεσμών, για την κατάλυση της αξιοκρατίας με τον άκρατο κομματισμό και την εξίσωση προς τα κάτω. Έχει ευθύνες για τον ανεύθυνο συνδικαλισμό, την «ποινικοποίηση» και απηνή καταδίωξη της επιχειρηματικότητας, τον αγκυλωμένο κι αντιπαραγωγικό κρατισμό, την παράλυση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας από μειοψηφικές κινητοποιήσεις.

Έχει και αυτή ευθύνες για την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας. Επίσης διαφορών ειδών παραφυάδες της επί χρόνια λειτούργησαν ως αβανταδόροι των δουλέμπορων και της λαθρομετανάστευσης, ως de facto υποστηρικτές της μαύρης εργασίας κι εχθροί των Ελλήνων εργαζομένων.

Ξόδεψε τεράστια ενέργεια και χρόνο υποστηρίζοντας με πάθος τις πιο απίθανες ολοκληρωτικές εξουσίες στα μήκη και τα πλάτη της γης, γυρνώντας την πλάτη στην κατεχόμενη Κύπρο, στους αγνοούμενους, στην τουρκική απειλή, στα δεινά του Κυπριακού και του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, στο αίμα  αγωνιστών του Έθνους μας. Οι λατινοαμαερικανοί και Ιρλανδοί αγωνιστές τιμούσαν και τιμούν την ΕΟΚΑ, τον Αρχηγό και τους Ήρωες της, τους ίδιους που όταν δεν τους λοιδορούσε και συκοφαντούσε, τους περιφρονούσε δια της σιωπής της η εν Ελλάδι αριστερά.

Η ελληνική αριστερά αγωνίστηκε με πάθος να επιβάλλει την εξουσία της, κατασπάραξε η ίδια πολλά από τα παιδιά της και ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης, με αντιπάλους εξίσου γενναίους, όχι κάποιους αλλοδαπούς μισθοφόρους αλλά στρατευμένα παιδιά του λαού, με λαϊκή καταγωγή κατά κανόνα.

Την ρεβάνς της η αριστερά την πήρε μετά το 1974 καταλαμβάνοντας αργά και μεθοδικά την κουλτούρα, τα ΜΜΕ, την Παιδεία, τα κέντρα διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου. Στην πλέον παρακμιακή εκδοχή της, τα υποπροϊόντα της ορθόδοξης αριστεράς, η ανακυκλωμένη αριστερά του Κολωνακίου, μαζί με ένα ιδιότυπο αντικομμουνισμό που ανέπτυξε, κράτησε ως σημαία έναν παράδοξο διεθνισμό. Πρακτική του έκφραση ο ενδοτισμός απέναντι σε κάθε δύναμη και συμφέρον αντίθετο με τα συμφέροντα του Έθνους. Νεοπροσήλυτοι ατλαντιστές, μαϊμού «εκσυγχρονιστές» και τρόφιμοι πρεσβειών, κρέμασαν κάθε ξένη φούντα στο βρώμικο σπαθάκι τους και υπηρέτησαν την πολιτική ορθότητα ως ευαγγέλιο, διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή, υπονομεύοντας την εθνική ταυτότητα.

Οι πάλαι ποτέ «επαναστάτες», μια ιδιόρρυθμη διασταύρωση του Τσε Γκεβάρα με τον Χατζηαβάτη, αφού ονειρεύτηκαν ένοπλους αγώνες και σήκωσαν την γροθιά τους εκ του ασφαλούς, υποστηρίζοντας κοινωνικά συστήματα, στα οποία δεν θα άντεχαν να ζήσουν ούτε Σαββατοκύριακο, τελικά στρατολογήθηκαν μαζικά στους μηχανισμούς της λεηλασίας της Πατρίδας και υπηρέτησαν πιστά τους διεκπεραιωτές της εξάρτησης. Κατ’ επανάληψη έχω εκφράσει τον σεβασμό μου στην αριστερά που αγωνίστηκε με πάθος για τις λάθος ιδέες της. Είναι ένας αντίπαλος πάλαι ποτέ ρωμαλέος, που έβγαλε άντρες και γυναίκες που έδωσαν τη ζωή τους για τις ουτοπικές ιδέες τους. Πίστευαν σε κάτι. Είναι ένας αντίπαλος που έχει κάποιες αρχές, έστω και απαρχαιωμένες, βλαπτικές για την Πατρίδα. Έχει όμως κάποια Τιμή.

Όμως για την άλλη αριστερά, για τους μεταλλαγμένους βοηθητικούς της μεταπολιτευτικής παράγκας, μόνο περιφρόνηση αισθάνομαι. Εύκαμπτοι υποκριτές, με τσίγκινα «παράσημα». Αν ήταν τόσοι πολλοί οι «αγωνιστές του Πολυτεχνείου», δεν θα τους χωρούσε ούτε το Πολυτεχνείο, ούτε καν το Ολυμπιακό Στάδιο. Την δικτατορία δεν την έριξαν αυτοί, που μετά κι επί τριάντα τόσα χρόνια πήγαιναν στο εκλογικό ταμείο για να εισπράξουν ξανά και ξανά την ίδια πλαστογραφημένη επιταγή από το Λαό. Την δικτατορία την έριξε το αδικαίωτο αίμα της Ελληνικής Κύπρου, οι χιλιάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι, οι διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, η κόκκινη σημαία του αίσχους που λέρωσε και λερώνει την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την γενέτειρα του Γρηγόρη Αυξεντίου, την Λύση. Αυτοί δεν είχαν το δικό τους Γουδί. Μνημείο της αμάθειας και της ανοησίας μας το πρόσφατο σύνθημα «Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73». Δεν τελείωσε το ’73, γλύστρησε και έπεσε στο αίμα του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974 στην γη του Ευαγόρα και του Κυριάκου Μάτση.

Σήμερα, στην ακραία κατάσταση που ζούμε, μια ικανή μερίδα της αριστεράς προτείνει και πάλι «λύσεις», που καμμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των καιρών και των απλών ανθρώπων. Τριτοκοσμικές ιδεοληψίες που φλερτάρουν με το χάος και την έξοδο της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Επενδύουν στην κατάρρευση, υιοθετώντας ακόμη και πατριωτικά συνθήματα, για μια πατρίδα στην οποία ποτέ δεν πίστεψαν, ήταν έξω από τις ετερόφωτες κι ολοκληρωτικές δοξασίες τους.

Σε πολλές περιπτώσεις  οι συνδικαλιστές και συνεταιριστές που συνέργησαν στην λεηλασία των δανεικών και των επιδοτήσεων ήταν καθαρόαιμοι «προοδευτικοί», από ράτσα με κόκκινα, πράσινα και ροζ εύσημα. Πολλές φορές τα πολυτελή αυτοκίνητα που άραζαν σε ντουζίνες, σαν μανταλάκια, έξω από τα σκυλάδικα, αγορασμένα με το πλιάτσικο των δανεικών που πληρώνει σήμερα ο Λαός, ανήκαν σε «κοινωνικούς αγωνιστές». Όταν η προσέγγιση σου δεν είναι ανθρωποκεντρική, δηλαδή ελληνική, όταν πιστεύεις πως τα πάντα είναι η οικονομία, οι απρόσωποι μηχανισμοί, τότε ο «αγωνιστής» απέχει μια τρίχα από το λαμόγιο με το βρώμικο μάτι.

Η πολιτική αντιπαράθεση λοιπόν με αυτά τα κομμάτια της αριστεράς, δεν είναι «αντικομμουνισμός», είναι καθήκον. Άλλωστε αυτοί είναι τόσο «κομμουνιστές», όσο εγώ πυρηνικός επιστήμονας.

Η έξοδος λοιπόν από την κρίση δεν απαιτεί μόνο αγώνα για ανάπτυξη, χτύπημα της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, ώστε να ανασυστήσουμε την παραγωγική μας βάση και να απαλλαγούμε από τα δεσμά των δανεικών και των δανειστών με ρεαλιστικό τρόπο. Απαιτεί κι αγώνα στο πεδίο των ιδεών, στα Μαρμαρένια Αλώνια της Ιστορίας και της ζώσας πολιτικής. Κι εκεί δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες, μόνο η Αλήθεια και η Ανάγκη.

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 01/04/2012 15:06:06

  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αριστεράς είναι ο σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός εδράζεται στην αναδιανομή του πλούτου στο όνομα της ισότητας. Η αναδιανομή όμως επιτυγχάνεται με την κρατική παρέμβαση και τον περιορισμό της ατομικής οικονομικής ελευθερίας. Ενώ η ελευθερία των ατόμων περιορίζεται η ισότητα ως παραλογισμός μπορεί να επιτευχθεί μόνο ως ισότητα των ζητιάνων. Ο Έλληνας δυστυχώς επιθυμεί σοσιαλισμό. Ας πούμε την αλήθεια μπας και ξυπνήσει κάποτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dexi Extrem 01/04/2012 18:25:39

   Πρέπει όμως σε τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος του μεγαλύτερου μέρους του λαού να παρεμβαίνει το κράτος για να προστατεύει το συμφέρον της πλειοψηφίας που πάντα είναι οι αδύναμοι οικονομικά να προστατευθούν απέναντι σε πολυεθνικές και ανήθικους πλούσιους που έχουν 10 δικηγόρους και κάνουν ότι θέλουν. Γιατί να μην επαναλειτουργήσει η αγορανομία που κατάργησε ο Μητσοτάκης και από τότε οι τιμές στα τρόφιμα απογειώθηκαν;

 2. LamprosM avatar
  LamprosM 01/04/2012 15:12:44

  Ναι εισαι καλα ρε Φαηλο. Σε ευχαριστώ για το σημερινό σου άρθρο εκ μέρους του μακαριτη του Παππου μου που ποτε δεν καταλαβε γιατι ειχε κυριαρχησει αυτη η αριστερη ρητορική. Πηγε και πολεμησε με την Πατριδα του και βρεθηκε να ειναι και κατηγορουμενος απο πανω. "να τους δινουμε και συνταξη που εσφαζαν τους φανταρους μας"...? Τι να του απαντησω εγω ο "γραμματιζουμενος εγγονος" του?

 3. Nik avatar
  Nik 01/04/2012 16:01:22

  "τρόφιμοι πρεσβειών"

  Αυτούς και αν τους θυμόμαμαστε τις ημέρες προ του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αννάν.! Αυτοί που κατηγόρησαν σε ζωντανή εκπομπή τους Αυξεντίου και Μάτση για εθνοκάθαρση.

  ΄Και μαζί με την αριστεροφροσύνη μας έφεραν και το φρούτο της ψευτο-οικολογίας που χρησιμοποιούν ασύστολα για να ακυρώσουν όποια βήματα οικονομικής ανάκαμψης μπορεί να κάνουμε. Με απειλές για προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν δεν περάσει το δικό τους, ή αν δεν αμοιφθούν μέσω "μελετών" τύπου Copy Paste.

  Ωραία να τα λέμε, όμως επί του πρακτέου τι γίνεται κύριε Κρανιδιώτη; Πως θα απαλλάξετε τη χώρα από τους υπονομευτές πράσινους και ρόζ; Η δική σας παράταξη δείχνει να διστάζει να άρει την ασυλία τους.

 4. theo1611 avatar
  theo1611 01/04/2012 16:02:10

  Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, του συστήματος "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Αριστεράς", όπως το αποκαλώ, είναι ότι ποτέ δεν ξόδεψε χρόνο για να κατανοήσει την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ή εν δυνάμει ψηφοφόρων του.

  Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα: Ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας μου ήταν του Λαϊκού κόμματος και η μητέρα μου συντηρητική. Ο παππούς μου από την πλευρά του πατέρα μου πέθανε το 1923, ο πατέρας μου έκανε τη θητεία στη Μακρόνησο, και μετά ποτέ δεν έκανε πολιτική κουβέντα ή υποδείξεις στα παιδιά του. Εγώ βγήκα ας πούμε κεντροαριστερός ψηφοφόρος(ψήφιζα άλλοτε ΠΑΣΟΚ, άλλοτε Συνασπισμό, άλλοτε για κυβέρνηση δηλαδή και άλλοτε για αντιπολίτευση, αυτό ήταν το κριτήριο) και η μόνη αποτυχία μου ήταν το 2007 που ψήφισα για κυβέρνηση και βγήκε άλλο αποτέλεσμα (δεν συμμετείχα στις εκλογικές αναμετρήσεις μεταξύ 1985 και 1990, γιατί ήμουν στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές).

  Που θέλω να καταλήξω. Το 2004 που έδωσα ψήψο ανοχής στη ΝΔ με διέψευσε οικτρά και το 2007 ψήφισα για κυβέρνηση.

  Θέλω να ψηφίσω τώρα για κυβέρνηση, έτσι αντιλαμβάνομαι την υποχρέωσή μου ως πολίτη στις παρούσες περιστάσεις. Γιατί να δώσω την ψήφο μου στη ΝΔ, για πρώτη φορά στη ζωή μου?

  • airman avatar
   airman @ theo1611 01/04/2012 18:34:17

   Η συμμετοχή στην εκδογική διαδικασία είναι δικαίωμα αλλά και καθήκον. Ο καθένας αποφασίζει και επιλέγει με προσωπικά αλλά και συλλογικά κριτήρια, αφού λάβει υπόψη τα προγράμματα, τις προτάσεις, την αξιοπιστία αλλά και την πορεία του κάθε διεκδικητή της ψήφου του.
   Προσωπικά αποκλείω κατ' αρχήν επιλογές που δεν οδηγούν πουθενά και στη συνέχεια εξετάζω βαθύτερα τις εναπομείνασες, εκ των οποίων προκρίνεται η καλύτερη,
   Είναι όμως γεγονός πως στην τελική επιλογή, που γίνεται κατά βάση με τη λογική, υπεισέρχεται και η πίστη ότι αυτός ο οποίος επιλέγω είναι άξιος και ικανός να φέρει σε πέρας τις ευθύνες που του ανατίθενται.
   Καταθέτω την προσωπική μου άποψη, χωρίς προτροπές ή τάσεις καθοδήγησης.

 5. karenin avatar
  karenin 01/04/2012 16:06:47

  Αχ βρε Φαήλο, τι τις θέλεις τωρα εσυ τις ιδεολογικές αντιπαραθέσει με την αριστερα, και σε ζητήματα μάλιστα που η ιστορία έχει αποφανθεί.
  Για παράδειγμα το εθνικό φρόνημα αποδομείται όταν σαν λαός, κανουμε την κυρίαρχη επιλογή, πρώτα πλούσιοι εμείς, και το κράτος να πάει να γα........, σε αντίθεση με τους βορειοευρωπαίους. Οταν ασελγούμε στην πατρίδα μας σπέρνοντας ανα την επικράτεια αυθαίρετα. Οταν, όταν, και χίλια όταν.
  Τι εμπόδισε την ΝΔ αυτούς τους μήνες να δώσει δείγματα γραφής σε σχέση με αυτά που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο;
  Νομίζω θα τα πας καλύτερα, και θα είσαι πιο χρήσιμος, αν παραμείνεις στην πολιτική αφέλεια που σε διακρίνει, και σε λόγο έντιμο, όχι ιδεολογικό που δεν βγάζει πουθενά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 01/04/2012 19:38:20

   Κάτι σου έθιξα, ε;

 6. Nικόλας avatar
  Nικόλας 01/04/2012 16:32:41

  Εμένα πάντως αυτή η λύσσα που έβλεπα από αριστερές ομάδες μέσα στα αμφιθέατρα (2004-2008) στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο από παιδιά που δεν έχουν βιώματα μόνο τρόμο και απορία μου προκαλούσε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nικόλας 01/04/2012 18:29:54

   Μα αυτή είναι η αριστερά της Ελλάδας. Ο κόκκινος φασισμός! Και μετά λένε φανατικούς τους χρυσαυγίτες. Αφού τις ίδιες ακριβώς πρακτικές χρησιμοποιούν. Κι όμως ποτέ κανείς στην τηλεόραση δε το έχει πει...

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/04/2012 16:35:19

  Σαν μια από τις ¨πάσης φύσεως αγελάδες¨ αντιγράφω από το ¨fb¨ μια ¨ έκτακτη Πρωταπριλιάτικη είδηση ¨

  Από “fb” ..

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΩΡΩΝ ΤΗΣ ¨1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ¨

  Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος , ο οποίος αποφοίτησε στην Γερμανία/Βόννη και είναι πρωτοστάτης διαφόρων ¨Επιτροπών Ελληνογερμανικής Φιλίας¨, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ σήμερα τον ¨Σιδηρούν Σταυρό Τιμής¨ της Γερμανίας , διαμαρτυρόμενος για την άρνηση της να καταβάλει τις οφειλόμενες Πολεμικές Αποζημιώσεις προς την Ελλάδα και παράλληλα ζήτησε από την Γερμανική Βουλή να ζητήσει συγνώμη για τις φυλετικού τύπου επιθέσεις των Μ.Μ.Ε. της Γερμανίας κατά του ελληνικού λαού και πολιτισμού.

  Ο έτερος στην Γερμανία αποφοιτήσας τις σπουδές του Υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογο του να επιστρέψει, με εξηγήσεις και την συγνώμη του Υπουργείου του , τους 800 φακέλους υπόπτων Γερμανών για εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα , τους οποίους είχε παραλάβει το 1959 επίσημα από ¨Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Εγκληματιών Πολέμου , με την υπόσχεση να τους ασκήσει ποινική δίωξη και οι οποίοι απαλλάχτηκαν όλοι από την Δυτικογερμανική Δικαιοσύνη με ¨Βουλεύματα¨ ( χωρίς να παραπεμφθούν σε Δικαστήριο ) που διαπίστωναν πως όποιες πράξεις ¨Αντιποίνων¨ και εάν έγιναν στην Ελλάδα ( Δίστομο , Καλάβρυτα , Κομμένο , Κάνδανο… ) ήταν ¨σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο για την Διεξαγωγή του Πολέμου ¨

  Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος και επίσης μεταπτυχιακός σπουδαστής στην Γερμανία με δήλωση του προς τα διεθνή Μ.Μ.Ε. ζήτησε σήμερα συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για το γεγονός ότι σταμάτησε το 2000/2001 την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα υπέρ των θυμάτων της Ναζιστικής κατοχής και απέρριψε μετά βδελυγμίας συκοφαντικές αναφορές που λένε πως , μαζί με τον μακαρίτη πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ι. Ματθία και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη , έδρασαν σαν ¨Γερμανοτσολιάδες¨ , χαρίζοντας στην Γερμανία μ΄ένα ¨Ειδικό Δικαστήριο¨ δικαίωμα ¨Κρατικής Ασυλίας¨ απέναντι σε αγωγές πολιτών για εγκλήματα πολέμου , δέκα χρόνια πριν πράξει το ίδιο το λεγόμενο ¨Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης¨ Μ΄ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ …

  Επίσης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς , δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα η οποία αυτοκτόνησε την 6η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 , διαμαρτυρόμενη για την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα , με ¨δελτίου τύπου¨ του κόμματος δήλωσε πως στο ¨Προεκλογικό Πρόγραμμα¨ της Ν.Δ. για τις εκλογές που θα γίνουν όποτε το επιτρέψει η Γερμανία , ¨πρώτη προτεραιότητα¨ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα είναι η διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων με όλα τα ένδικα μέσα που προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συμβάσεις ( Λονδίνου 1953 για τα εξωτερικά χρέη της Γερμανίας ) και γι’ αυτό τον σκοπό θα απευθύνει επιστολές / διάβημα στους Προέδρους των πρώην συμμαχικών χωρών κ.κ. Πούτιν και Ομπάμα.

  Όλα τα κόμματα , ιδιαίτερα της Αριστεράς , δήλωσε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να θέσουν αυτό το εθνικό και δημοκρατικό αίτημα που είναι υπογεγραμμένο με το αίμα τουλάχιστον 500 χιλιάδων Ελλήνων , σε πρώτη προτεραιότητα στα Προεκλογικά τους Προγράμματα.

  Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Σαμαράς , προκαλώντας την μήνι των Μ.Μ.Ε. της Γερμανίας , σαν Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη ( ο ποίος είχε μεγαλώσει προπολεμικά με Γερμανίδες νταντάδες για να μάθει καλά γερμανικά ) , είχε δηλώσει το -1991 – επίσημα στην Ελληνική Βουλή , παρά την θέληση του τότε ¨προέδρου του¨ , πως μετά την Ενοποίηση της η Γερμανία οφείλει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την καταβολή Επανορθώσεων/Αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

  Μετά από δύο χρόνια ¨Σύσσωμη η Γερμανία¨ χαιρέτησε την Αποπομπή του ¨Εθνικιστή Υπουργού¨ από το Υπουργείο Εξωτερικών , με την ανοιχτή η σιωπηρή συμφωνία όλων των κομμάτων, υποτίθεται μόνο για το ¨Μακεδονικό¨ ζήτημα.

  Τέλος τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου 2012 ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας , ο οποίος ολοκλήρωσε επίσης τις σπουδές του στην Γερμανία , όπου έζησε για πολλά χρόνια και απόλαυσε , ο ίδιος και η Οργάνωση που ηγείτο ( Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση/ΣΔΕ ) , μεγάλη –ανιδιοτελή – ¨ψυχική¨ υποστήριξη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας/SPD για τον αγώνα ενάντια στην Χούντα , επανέλαβε αυτό που δήλωσε και την 28η Οκτωβρίου 2011 , πως ¨και αυτός πολέμησε σαν ΕΠΟΝίτης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Γερμανία¨ ( την … Ναζιστική ) είναι Πατριώτης δήλωσε και γι΄αυτό κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να προσφύγει κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με Αίτημα ν αναγνωριστεί η Συνθήκη της Γερμανικής Ενοποίησης ( 1990, Συνθήκη των 2 Γερμανιών με τους 4ρεις πρώην Συμμάχους στον Β΄Π.Π. ) σαν Οριστική ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ και λήξης του Β΄Π.Π. μεταξύ των πρώην Εμπολέμων κρατών και λαών , όπως επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο για αυτές τις περιπτώσεις, και συνεπώς υποχρεούται η Γερμανία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την εξόφληση των οφειλών της απέναντι στον ελληνικό λαό , για έναν άδικο , επιθετικό και αιφνιδιαστικό πόλεμο , όπως διαπίστωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Νυρεμβέργης ΚΑΙ ο Καταστατικός Χάρτης του Ο.Η.Ε.

  Τέλος εντύπωση προκάλεσε η διαπίστωση του Προέδρου πως η Ελλάδα ήρε το 1952 την ¨εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία¨ ( ¨Βασιλεύς Παύλος¨ τότε ¨Αρχηγός Κράτους¨ , όπως σήμερα ο κ. Κ. Παπούλιας ) ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ …¨ διά της συναθροισμένης ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ των εκ του πολέμου προκυψάντων ζητημάτων και υφισταμένων διαφορών¨ ( Ν. 2023 / 30.6.1952 , ΦΕΚ 61 τεύχος Α΄) , ως εκ τούτου δήλωσε ο κ. Κ. Παπούλιας πως υποχρεούται βάση του Ελληνικού Συντάγματος ( Άρθρο 36 ) με το οποίο είναι στην αρμοδιότητα του να ¨κηρύσσει πολέμους ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ¨ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ , να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια κατά της Γερμανίας , διότι , όχι μόνο ¨άτυπα¨, βρισκόμαστε ακόμα σε ¨εμπόλεμη κατάσταση¨ μαζί της , ιδιαίτερα μετά από το 1990 μετά την Ενοποίηση της , όπου αρνήθηκε και αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της , ιδιαίτερα απέναντι στην Ελλάδα.

  Για την αντιγραφή των τηλεγραφημάτων από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΤΟΥ 2012
  Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

  Υ.Γ. XA-XA-XA , Αυτό δεν είναι ΠρωτοπρIλιάτικο … μετά από 70 χρόνια η επίσημη ¨δημοκρατική Γερμανία¨ λέει αυτά που έλεγε ΚΑΙ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ , έχει χιούμορ η άρχουσα τάξη της Γερμανίας… http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4707479

  «Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων» ξεκαθαρίζει το Βερολίνο στην Ελλάδα …

 8. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 01/04/2012 17:09:01

  Καί ποιές κοινοβουλευτικές πλειοψηφείες επέτρεψαν στήν αριστερά νά αποδομήσει τήν κατά τά άλλα 'στέρεα δομημένη' πατρίδα, ποιές ψήφισαν τόν δαίδαλο τών νόμων -πού καί δέν ετήρησαν- ποιές καταλήστευσαν τίς αποταμιεύσεις καί τά ασφ.ταμεία, ποιές ξεφτύλισαν τό Συνταγμα, ποιές ξεπούλησαν τή χώρα?

  Τό διακύδευμα είναι ανεξαρτησία ή αποικία, κανένα άλλο.

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 01/04/2012 17:13:03

  διακΗδευμα

 10. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 01/04/2012 17:56:05

  Εξαιρετικό άρθρο!
  Σε καμιά δεκαριά χρόνια, σε κάποιο αντίστοιχο άρθρο, η αριστερά θα κατηγορείται ότι συνυπέγραψε τα μνημόνια, ολόκληρα ή τα πιο νευραλγικά άρθρα αυτών.
  Θα κατηγορείται ακόμα, η αριστερά, ότι προστάτευε από την οργή του λαού τις κυβερνήσεις συνεργασίας που τα υπέγραφαν και τα εφάρμοζαν.

 11. leon avatar
  leon 01/04/2012 18:56:16

  Πέστα ρε Φαήλο γιατί μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα τόσα χρόνια με την πουτάνα την αριστερά και συμφωνώ με το σχόλιο του dexiextrem

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/04/2012 19:10:51

  "Αριστεροί", "δεξιοί", "κεντρώοι" και ό,τι άλλο καταφερτζήδες, μαζί τα φάγανε και μαζί φτιάξανε το πάπλωμα για να καλύψουν το ριφιφί.
  Ήλθε μετά ο παχύς αμπελουργός και μετάλλαξε σε πρώτο το τρίτο πληθυντικό του ρήματος.
  Αυτό που λέει ο φίλος από πάνω "πρώτα πλούσιοι εμείς, και το κράτος να πάει να γα……..", και "η σπορά αυθαιρέτων ανα την επικράτεια", δεν καταπολεμάται με ιδεολογήματα.
  Σαράντα χρόνια σ' αυτή τη χώρα, "δεξιοί" και "αριστεροί" ιδεολογίζουν και ιδεοληπτούν για να μην εφαρμόσουν την απλή λογική: Όποιος κλέβει από το πορτοφόλι της οικογένειάς του πρέπει να αποκληρώνεται.

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 02/04/2012 21:14:35

   Θείε , τά ίδια έγιναν και στην Ιταλία.
   Είδες πόσα αυθαίρετα φανέρωσε εκεί ο δορυφόρος?
   Θα τα κατεδαφίσουν? Στην Ισπανία πάλι τα ίδια, και στη Γαλλία . Η διαφθορά είναι πανταχού παρούσα. Αλλού είναι απροκάλυπτα και αλλού πολύ καλά καμουφλαρισμένη . Παντού οι άνθρωποι μόλις νοιώσουν οτι κάνοντας μια παρανομία θα κερδίσουν κάτι παραπάνω απ' τους άλλους χωρίς να πιαστούν, το κάνουν, είτε είναι Νορβηγοί είτε είναι Νιγηριανοί...
   Παντού οι απο πάνω τα τρώνε μαζί με τους συνεργούς τους . Ο αριθμός διαφέρει. Ολες οι χώρες είναι έγκυες απο διαφθορά. Μερικές ισχυρίζονται οτι είναι "ολίγον" και άλλες το καυχιώνται οτι παραείναι και μπορεί ναχουν και δίδυμα. Μην το ψάχνεις, δεν υπάρχει ιδανική χώρα, ιδανικό σύστημα και ιδανικοί άνθρωποι.

 13. thanos avatar
  thanos 01/04/2012 19:44:59

  Φαντάσου, κε Φαήλο για να στρέφεται τόσος κόσμος στην αριστερά του μηδενισμού, της άρνησης, των λαθρομεταναστών κλπ. αλλά κ στην άκρα δεξιά των ναζιστών κ στο λευκό, τι αηδία του προκαλούν τα δύο μεγάλα κόμματα.
  Για να κερδίσετε την ψήφο του λαού, θέλει πράξεις, από λόγια μας τά 'παν κ άλλοι.
  Ή αλλιώς, η απόσταση (μιλάμε για χάος) μεταξύ λόγων κ έργων, δίνει ψήφο αλλού.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/04/2012 20:28:59

  Σε γενικές γραμμές, εγκρίνω και επαυξάνω με όλα όσα γράφεις Φαήλο.
  Και προς τιμήν σου αναγνωρίζεις τον "αντίπαλο" σου, χωρίς να ισοπεδώνεις τα πάντα, όπως κάνουν πολλοί "πούροι δεξιοί".

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/04/2012 22:06:04

  "Αν ήταν τόσοι πολλοί οι «αγωνιστές του Πολυτεχνείου», δεν θα τους χωρούσε ούτε το Πολυτεχνείο, ούτε καν το Ολυμπιακό Στάδιο"!!!!
  To "καλυτερότερο" που έχω ακούσει για τη γενιά του Πολυτεχνείου! Όλα τα λεφτά!

 16. fantomas avatar
  fantomas 01/04/2012 22:27:22

  Τσαμπα μαγκες ειναι....... και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι κατεστρεψα το ονειρο!

 17. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 01/04/2012 23:09:22

  Τι γράφεις άνθρωπε μου και μάλιστα προεκλογικά.
  Πόσο διαφορετικός είσαι τελικά,μακάρι να μην τους μοιάσεις.
  Πόσο νάνοι φαίνονται μπροστά σου,νάνοι που βγαίνουν όταν αρχίζει να πέφτει ο ήλιος για να ξεγελιούνται απο τη μεγάλη τους σκιά.

 18. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 02/04/2012 00:27:50

  Φαήλο με έπεισες να ψηφίσω αριστερά μόνο για ένα λόγο.
  Είμαι περίργος να δω πόσα μπορεί να κάνει αν ποτέ κυβερνήσει, εφ' όσον κατάφερε να κάνει τόσα όσα λες με πενιχρά ποσοστά.
  Εξ' άλλου για το τι μπορούν να κάνουν Πασοκ - ΝΔ μου έχει φύγει η περιέργεια

 19. Pluto avatar
  Pluto 02/04/2012 00:42:36

  Η πουτάνα η Αριστερά που λέει παρα πάνω καί ένας σχολιαστής σαφώς καί δεν είναι ιερή αγελάδα καί εκτός κριτικής.Αν νομίζετε ότι αυτή καί όχι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αντίπαλος βουρ!Στον γάμο του Καραγκιόζη,επιτρέψτε μου να παρατηρήσω! Αν έχετε frustration από τις δημοσκοπικές επιδόσεις της ΝΔ τότε το πουτάνα πέφτει λίγο ,τόσο φτωχό λεξιλόγιο έχετε;
  Ομως,Φαήλο, ότι τάχα η Αριστερά έχει βλαπτικές ιδέες για την Πατρίδα άσε καλύτερα!!
  Να (επι)κριθούν οι αριστεροί γιά την πολιτική τους 1000 φορές! Οχι όμως να καταδικάζονται διότι συμβαίνει να είναι αριστεροί ή να λοιδορούνται σαν ανθέλληνες!
  Ερωτώ : αριστεροί μας πήγαν στο ΔΝΤ,αριστεροί εκτόξευσαν την φαρμακευτική δαπάνη μεταξύ 2004-20009,αριστεροί τα πιάσαν από την Siemens;
  Ο Γλέζος που κατέβασε την σημαία όταν άλλοι συμβούλευαν να περιμένουμε να ελευθερωθούμε από τους Εγγλέζους ή (βλ. Τσολάκογλου,Λογοθετόπουλος) ορκίζονταν πρωθυπουργοί των Γερμανών, ήταν ο ανθέλληνας;;
  Δεν βγάζει πουθενά αυτού του είδους η κριτική Φαήλο.Η Αριστερά είναι αντίπαλος, όμως οι εχθροί κάθονται ανάμεσά σας :Βενιζέλος,Παπαδήμος,Κούλης ,Χατμάνος, Αris,κοκ.
  Να επικρίνεις 1000 φορές ανεπάρκειες στο πρόγραμμα της Αριστεράς αλλά να μην ξεχνάς ένα:την Ελλάδα την ξεπούλησαν καί την ξεπουλούν άλλοι ,όχι οι αριστεροί.
  Καί μην χρεώνετε στην Αριστερά όσους διέβησαν καί σταδιοδρόμησαν στην αντιπέρα όχθη (π.χ.Πάγκαλος,Λοβέρδος, Δαμανάκη ,Ανδρουλάκης,Μπίστης, Γεωργαλάς,Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου, Σάββας Κωνσταντόπουλος) ή άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ αριστεροί αλλά πάντοτε με την εξουσία (ΓΑΠ,Διαμαντοπούλου,κοκ).Αυτά!

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Pluto 02/04/2012 09:55:42

   "Ουδείς χειρότερος από τους πρώην"
   Θεμελειώδες αξίωμα της αριστεράς από τότε που πρωτοεμφανίσθηκαν τα κομμουνιστικά κόμματα!
   Όσο για το ΓΑΠ και τη Διαμαντοπούλου και τους λοιπούς που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, όσο εγώ είμαι ο Αϊνστάιν, αλλό τόσο αυτοί είναι αριστεροί. Μην τρελαθούμε κιόλας!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.