#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2011 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απόλυτη διάψευση του κ. Παπανδρέου

“Ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας: Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Το σχέδιο, το οποίο θα υιοθετηθεί έως το τέλος του χρόνου, καθορίζει έναν αριθμό κρατικών περιουσιακών στοιχείων προς μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων κρατικών ακινήτων, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια εκ των οποίων τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ το 2011. Μια πλήρης απογραφή της κρατικής περιουσίας θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2011 και θα εκτιμηθεί η προοπτική υψηλότερων μεσοπρόθεσμων στόχων. Η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών θα καθοδηγηθεί ως προς τη χρήση διάφορων μεθόδων ανάλογα με το είδος του περιουσιακού στοιχείου προς αποκρατικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων απευθείας πωλήσεων, δημοπρασιών, συμβάσεων παραχώρησης”.Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι η αναφορά που κάνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο που συντάχθηκε από την κυβέρνηση αμέσως μετά την τρίτη επιθεώρηση της Τρόικας, στις 22 Νοεμβρίου 2010 . Αν παραβλέψουμε τα νούμερα που αναθεωρήθηκαν προς τα...πολύ πάνω, ήτοι 50 δισ. ευρώ, αλλού είναι το σημαντικό.

Σήμερα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια ο ίδιος μιλά για μη πώληση κρατικής περιουσίας και ότι είναι ιστορική στιγμή ο νόμος που θα απαγορεύει την πώληση δημοσίων ακινήτων. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που υπέγραψε τον Δεκέμβριο το αναθεωρημένο Μνημόνιο, απόσπασμα του οποίου διαβάσατε πιο πάνω.

Με απλά λόγια, πριν από δύο μήνες ο κ. Παπανδρέου έδωσε το πράσινο φως για να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο πώλησης κρατικών ακινήτων. Δύο μήνες μετά ο ίδιος απαγορεύει, όπως υποστηρίζει πωλήσεις κρατικής περιουσίας.

Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας τότε τι είναι; Η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες ένα σχέδιο για να εκποιήσει “ασημικά”. Τα συμφώνησε με την τρόικα, τα υπέγραψε αρχές Δεκεμβρίου και είπε να τα υλοποιήσει ώσπου της χάλασε τη σούπα η τρόικα με την αποκάλυψη του σχεδίου και το σάλο που ξέσπασε.

Η ουσία, όμως, είναι μια. Με τι πρόσωπο ο κ. Παπανδρέου βγήκε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν πωλείται; Ποιος θα τον πιστέψει πλέον όταν θα διαβάσει το Μνημόνιο που ο ίδιος έβαλε τη σφραγίδα του και τώρα κάνει τον ανήξερο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zio avatar
  Zio 17/02/2011 22:47:07

  σας ξεφεύγει κάτι απλό. ο ΓΑΠ πετάει τσιτάτα για να του τα παίζουν οι προσκυνημένοι στο μέγα και στα άλλα διαπλεκόμενα. Μην περιμένετε και μην απαιτείτε ο απλός κόσμος να κάθεται να ψάχνει αν και που και ποτε και πως του κρύβει κάτι ο ΓΑΠ.
  έτσι δουλεύει η προπαγάνδα. και σου πετάει και ένα "τα 50δις εσείς τα προτείνατε" και ψάχνουμε νερό να ξεπλύνουμε τη λάσπη και αυτός συνεχίζει τις "δεσμεύσεις".
  αυτοί που τον κατευθύνουν είναι πολύ καλοί, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.
  Το θέμα είναι πως η ΝΔ θα αποκτήσει προβολή στα μέσα ή θα φτιάξει αξιόπιστα δικά της μέσα ενημέρωσης στα οποία θα προβάλλεται όσο το δυνατόν ευρύτερα.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Zio 17/02/2011 22:58:53

   +άπειρο.

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 17/02/2011 22:55:36

  ..Σαμοθράκη....μου θυμίζει Καστελόριζο!!

 3. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 17/02/2011 22:56:08

  Θα κάνει νόμο να αυτοπεριοριστεί ο ίδιος.

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 17/02/2011 23:03:20

   !!!

   • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ @ factorx 17/02/2011 23:25:05

    Φάκτορα,
    Εννοώ τον νόμο που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου ότι θα κάνει και ο οποίος θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας.
    Προφανώς θα τον κάνει για να αυτοπεριοριστεί και να αυτοδεσμευτεί ο ίδιος. Δεν βλέπω ποιος άλλος θα μπορούσε να πωλήσει την δημόσια περιουσία μας.

 4. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 17/02/2011 23:03:05

  δύο γήπεδα γκόλφ πρότεινε λεεί τάχα μου ο ασεμπίγιος, απορώ εδώ στο ένα και που είναι στην γλυφάδα, περνάς απ' έξω και είναι ξεραίλα, στα άλλα δύο ποιοί θα το(ν) παίζουν;
  Για να μη πώ οτι ΕΝΟΕΙΤΑΙ η πρόσβαση μέσα στον χώρο αυτό δεν θα επιτρέπετε εκτός απο τους παίχτας.

  ΕΤΣΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ....
  ΑΛΗΤΕΣ!

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 18/02/2011 00:20:48

  Ξεπουλιέται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο.
  Ξεπουλιέται και το δίνω όσο κι όσο (το οικόπεδο Ελλάδα) γιά να γλυτώσω!
  Oχι, δεν πουλάμε. Ούτε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επιτρέπουμε.
  Κι αυτά τα περί «αξιοποίησης», στο Leech Lake, Minnesota, τα επιστρέφουμε.

  Αλήθεια, προς τι αυτή η καθυστέρηση οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ;
  Ο.. «φίλος» απ'τα παλιά ο μαυρογυαλιάς, τα ελληνικά πετρέλαια
  ανενόχλητος «αρμέγει» και θησαυρίζει, με τις εξέδρες του εξώρυξης,
  στην Ιεράπετρα σχεδόν νά έχουν φθάσει.

 6. δημης avatar
  δημης 18/02/2011 00:57:08

  ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ....

 7. dimos avatar
  dimos 18/02/2011 09:26:37

  Συγνώμη κ. Ροδινέ αλλά η άποψη σας περί ιδιωτικοποιήσεων ποιά είναι ?? Αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει να μειωθεί η κρατική περιουσία (assets) η οποία και δεν αποδίδει και φορτώνει με χρέη το φορολογούμενο πολίτη ?? Κανονικά η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κάνει μεγάλα βήματα σε αυτό τον τομέα αλλά ο ΓΑΠ είναι άχρηστος. Φτάνει πια με το λαικισμό της αντιπολίτευσης - η ΝΔ θα έπρεπε να είναι υπέρ της πώλησης και ιδιωτικοποίησης κρατικών εταιριών και ακινήτων αλλά είπαμε ο κομματικός της πυρήνας παθαίνει αλλεργία όταν του παίρνουν τα φιλέτα για τη μάσα.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 18/02/2011 10:19:09

  Η πάγια ανικανότητα του Ελλαδικού κράτους και δη αυτού που δόμησαν ειδικά οι ΠΑΣΟΚικές κυβερνήσεις αποτελείται απο δύο συναφή και αλληλενδετα στοιχεία:
  1) Τα κρατικά κεφάλαια και την περιουσία (assets) τα μετατρέπει "μαγικά" σε παθητικό (liabilities), και
  2) Το συσσωρευμένο παθητικό πλέον το μετέτρεψε σε επαχθές δάνειο με υποθήκευση των κεφαλαίων, κλείνοντας τον κύκλο της ανικανότητας και της αντεθνικής της δράσεως.

 9. johnnythespecs avatar
  johnnythespecs 18/02/2011 11:05:20

  "...Το θέμα είναι πώς η ΝΔ θα αποκτήσει προβολή στα μέσα ή θα φτιάξει αξιόπιστα δικά της μέσα ενημέρωσης στα οποία θα προβάλλεται όσο το δυνατόν ευρύτερα."

  Αν και ακούγεται και, κυρίως, φαντάζει ουτοπικό και αδύνατον, συμφωνώ απόλυτα οτι το παραπάνω είναι η μοναδική λύση αντιμετώπισης της χουντογκαιμπελικής προπαγάνδας του συνόλου των ΜΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.