#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2010 00:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απροκάλυπτη διαπλοκή των ΑΠΕΚύριε Πρωθυπουργέ:

Για να μην ξαναπείτε «Συγγνώμη, λάθος», θα επιμείνω.

Όταν κάτι που στοιχίζει €35 ή €40, μου λέτε να το αγοράσω €90, ή €250, ή €400, κάτι δεν πάει καλά. Όταν συμβαίνει στην χώρα με την μεγαλύτερη εντύπωση διαφθοράς στην Ευρώπη που, συμπτωματικά είναι και χρεοκοπημένη, με το συμπάθιο, περιμένω ατράνταχτα επιχειρήματα και αιτιολογήσεις.

Αλλά θα ξεχάσω, προς στιγμήν, ότι εσείς, γενικά οι πολιτικοί μας, έχετε κάποια «παράδοση» στο θέμα ατυχούς διαχείρισης δημοσίου χρήματος, και ότι οι επιχειρηματίες που σας περιτριγυρίζουν είναι κατ’ εξοχήν εξαρτώμενοι από χρήματα φορολογουμένων, που δεν έχουν πολλές επιλογές. (Μην δυσανασχετείτε, οι μη κρατικοδίαιτοι, σας αποφεύγουν). Θα υποθέσω, ότι εσείς, ο Πρωθυπουργός και η κυρία Μπιρμπίλη, πράγματι πιστεύετε ότι η προσέγγισή σας, με τα αιολικά, είναι τίμια, σωστή, και για το καλό της χώρας.

Με δεδομένη την δημοσιοποιημένη θέληση για αγορά αιολικού ρεύματος από τον ΔΕΣΜΗΕ σε τιμές εξαιρετικά υψηλότερες από άλλες εναλλακτικές λύσεις, κάτι άλλο συμβαίνει. Και αν το «κάτι άλλο» δεν είναι απροκάλυπτη διαφθορά, τότε τι είναι; Να δεχτώ ότι το «κάτι άλλο» είναι η άποψη ότι το κλίμα αλλάζει, οσονούπω, με καταστροφικές συνέπειες, ότι το κλίμα αλλάζει επειδή οι άνθρωποι κάνουν κάτι κακό, ειδικά ότι οι Έλληνες είναι σημαντικό κομμάτι του κακού, και επομένως πρέπει να βάλουμε αιολικά και να τα πληρώνουμε το ρεύμα 3 φορές και 10 φορές ακριβότερα; Κύριε Πρωθυπουργέ και κυρία Μπιρμπίλη, την περίοδο που αναλάβατε, αν δεν το έχετε ακούσει, ξέσπασε το Climategate. Όσο και αν το αρνείστε, αποκάλυψε λάθη και πιθανές σκευωρίες που ανατρέπουν τις κλιματολογικές παραδοχές στις οποίες βασίζετε τα σχέδιά σας -- τις οικονομικές παραδοχές υποθέτω τις ξέρετε. Είναι καταστροφικές.


Για να μην ξεχνιόμαστε, ενώ ελάχιστοι από εμάς είμαστε κλιματολόγοι, τα τελευταία 8-10 χρόνια μας λένε τα ΜΜΕ, και γνωστά και γενικά αποδεκτά περιοδικά όπως το Scientific American και το National Geographic, ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται από ανθρωπογενείς αιτίες και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό, π.χ. να βασιστούμε σε πράσινη αιολική ενέργεια. Και εγώ θα το πίστευα, αν δεν είχα ασχοληθεί, με ενέργεια, και με οικονομικά, και αν δεν είχα πρωτογενή εμπειρία με μαθηματικά μοντέλα πολύπλοκων φαινομένων. Αλλά δεν μιλάμε πια για επιστήμη και μαθηματικά και οικονομικά, ας μιλήσουμε για κοινή γνώμη.


Πρόσφατα το Spiegel, δημοσίευσε μία κατανοητή σειρά άρθρων για το θέμα. Κατέληξε στο ότι δεν υπάρχουν καθαρές απαντήσεις στο θέμα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Αναφέρει την κλιματολογία, σαν «μετακανονική επιστήμη» (postnormal science, παρά φύσιν θα την έλεγα εγώ). Αναφέρει σαν «λάθος» την έμφαση στην συλλογική άποψη, δηλαδή στο consensus. Ειλικρινά, συστήνω σε εσάς, και στους πολιτικούς μας, όλων το κομμάτων, να τα διαβάσετε αυτά τα δοκίμια, όχι για να δείτε πόσο ανόητη είναι η επίκληση κλιματικής αλλαγής για όνομα Υπουργείου, ή για ενεργειακή πολιτική, αλλά για παράδειγμα καθαρής σκέψης και κοινού νου, σε απλά αγγλικά, από γερμανικό περιοδικό.


Και το αν το Spiegel είναι στην Γερμανία, η Gallup είναι στην Αμερική. Σε έρευνα για "ποιο από τα παρακάτω ερωτήματα εκφράζει τις απόψεις σας σχετικά με την παγκόσμια θέρμανση", δείτε πως απαντάνε (και όλη την έρευνα μπορείτε να την δείτε εδώ):


Σε ένα ή δύο χρόνια, η κλιματική αλλαγή σαν αιτία πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων θα χλευάζεται. Στις προηγούμενες αναρτήσεις υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το όλο θέμα, και πιστέψτε με, είμαι αυστηρός όταν ψάχνω θέματα. Δεν έχω αμφιβολία, ότι υπάρχουν συμφέροντα ένθεν και ένθεν, αλλά δεν έχω προσωπικό συμφέρον, άλλο από αυτό του Έλληνα πελάτη της ΔΕΗ. Και όπως παντοδύναμα είναι τα συμφέροντα που προωθούν την θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, και το τέλος του κόσμου, υπάρχουν και αυτά που αποκαλύπτουν την πιθανή κοροϊδία. Απομένει λοιπόν να δούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το Υπουργείο "Κλιματικής Αλλαγής", και όταν έρθει ο φουσκωμένος λογαριασμός ΔΕΗ, σε καιρό φτώχειας και ύφεσης, μην πείτε κύριε Πρωθυπουργέ «συγγνώμη, ίσως κάναμε λάθος» , πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω.Η εικόνα του Ήλιου είναι από το Spiegel και από εδώ. Το απόκομμα του BBC από εδώ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/05/2010 02:25:54

  Αρχαίε, μου θυμίζεις τον Δον Κιχώτη που κυνηγούσε ανεμόμυλους.
  Κυνηγάς ανεμογεννήτριες.
  Μαζί σου.

  Δεν το περιμένω. Αλλά θέλω να το ελπίζω. Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις.
  Τι;
  Κρεμάλες.
  ΚΑΙ για τις "ΑΠΕ".

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 17/05/2010 08:14:40

   είναι απλό: Θα πληρώνεις και θα πληρώνω κερατιάτικα, για να δουλέψουν φάμπρικες στην Γερμανία και την Δανία, για να μην έχεις ανταγωνιστικό ρεύμα, να σου γίνει η αυλή άνω κάτω, και όλα επειδή έτσι κατάλαβε κάποιος Ινδός μηχανικός τρένων που έγινε κλιματολόγος, και ...αρέσει στν ΓΑΠ.

   Ας πληρώσει ο ΓΑΠ να τα κάνει αυτά στο σπίτι του, με δικα του λεφτά. Αυτός κυνηγάει χίμαιρες. Εγώ δεν θέλω τον λογαριασμό και την ακαταστασία.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 17/05/2010 11:20:02

    Μα ακόμα και οι Τούρκοι που τους κοροϊδεύουμε θα έχουν "καθαρή" ενέργεια, εμείς θα έχουμε τα πράσινα άλογα των ανεμόμυλων των ηλιθίων.
    Όμως τους κατανοώ είναι πολλά τα λεφτά ...για φάγωμα

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 17/05/2010 03:13:17

  Παραθέτω κάποια από τα συμπεράσματα έρευνας μιας ομάδας του Universidad Rey Juan Carlos με τίτλο: Study of the effects on employment of public aid to renewable energy sources:

  "7. The study calculates that since 2000 Spain spent €571,138 to create each “green job”, including subsidies of more than €1 million per wind industry job.

  8. The study calculates that the programs creating those jobs also resulted in the destruction of nearly 110,500 jobs elsewhere in the economy, or 2.2 jobs destroyed for every “green job” created.

  10. Each “green” megawatt installed destroys 5.28 jobs on average elsewhere in the economy: 8.99 by photovoltaics, 4.27 by wind energy, 5.05 by mini-hydro.

  11. These costs do not appear to be unique to Spain’s approach but instead are largely inherent in schemes to promote renewable energy sources.

  12. The total over-cost – the amount paid over the cost that would result from buying the electricity generated by the renewable power plants at the market price - that has been incurred from 2000 to 2008 (adjusting by 4% and calculating its net present value [NPV] in 2008), amounts to 7,918.54 million Euros (appx. $10 billion USD)"

 3. Benny Hill avatar
  Benny Hill 17/05/2010 07:03:59

  Απο το ίδιο άρθρο του BBC :

  Professor Latif is based at the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University in Germany and is one of the world's top climate modellers.
  But he makes it clear that he has not become a sceptic; he believes that this cooling will be temporary, before the overwhelming force of man-made global warming reasserts itself.

 4. diasapollon avatar
  diasapollon 17/05/2010 07:41:14

  Η αειφόρος ανάπτυξη είναι η ποιό σωστή οικολογική κίνηση που υπάρχει σήμερα,την πρεσβεύει και την διδάσκει ο Τακτικός καθηγητής και Μέγας διδάκτορ της μπουρδολογίας του Πανεπιστημίου του Λευκού οίκου των ΗΠΑ Τζέφρεϋ Τσάντ Μινέϊκο Παπανδρέου ο Επιφανής.

 5. ataktos avatar
  ataktos 17/05/2010 09:01:43

  Μαζί σου.

 6. Stasa avatar
  Stasa 17/05/2010 10:01:06

  lol η μεγάλη απάτη του αιώνααααααααα!!!!!


  Η χειραγώγηση καλά κρατεί. Ααα! ΚΑΙ φταίμε κι όοολοι εμείς για το global warminng ε;;.. ΠΑΛΙ.

  • kuk avatar
   kuk @ Stasa 17/05/2010 14:15:44

   GIA DES LIGO TI GINETAI ME TIS FUSIKES KATASTROFES...(I KLIMATIKI ALLAGI DEN EINAI TO GLOBAL WARMING MONO) ENIMERWSOU KAI META MILA GIA XEIRAGWGISI (BBC KAI SPIEGEL EINAI GURU TIS EGYRIS ENIMERWSIS!)
   KAI NAI FTAIME OLOI...POSA AYTOKINITA EXEI MIA MESI OIKOGENEIA STIN ELLADA?

  • kuk avatar
   kuk @ Stasa 17/05/2010 14:18:10

   NAI NAI TO PETYXES

 7. pedro avatar
  pedro 17/05/2010 10:58:19

  Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων χρόνων. Αλλά αναλογιστείτε ότι πέρα από τα άπειρα φράγκα που κονομάνε από το εμπόριο του παραμυθιού της πράσινης ανάπτυξης, το γεγονός ότι προσπαθώντας να μειώσουν την παραγωγή CO2 ουσιαστικά μειώνουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων που βρίσκονται στο στάδιο εξάντλησης (> 50% των συνολικών αποθεμάτων για το πετρέλαιο ηδη η πολύ σύντομα).
  Μήπως τελικά αυτή είναι η βασική τους επιδίωξη?

 8. Λευτέρης avatar
  Λευτέρης 17/05/2010 14:49:42

  Δηλαδή σας αποσχολεί μόνο το αν υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας ή όχι? Μήπως θέλει ο φίλος που έγραψε το άρθρο να πάει να ζήσει στη Μεγαλόπολη κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ να δει τη γλύκα? Να δει ανθρώπους νέους να πεθαίνουν από καρκίνο και να υποφέρουν από άσθμα? Φίλε μου κάθε φορά που εσύ κάθεσαι στον υπολογιστή σου για να γράψεις τις "σοφίες" σου και καις ρεύμα, σε κάποιο ΑΛΛΟ μέρος της Ελλάδας καίγεται ορυκτό καύσιμο και οι άνθρωποι που ζουν εκεί υποφέρουν. Δεν υπάρχει μόνο μια Σπιναλόγκα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Λευτέρης 17/05/2010 15:30:27

   παλιό το επιχείρημα με τους καρκίνους, αλλά άντε για σένα θα γράψω και μια ανάρτηση για σύγχρονους τρόπους καύσης κάρβουνου (και λιγνίτη). 1000 ή 10.000 ανεμογεννήτριες δεν θα κλείσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ συμβατική θερμική μονάδα. Ούτε εδώ ούτε στην Γερμανία http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,606763,00.html

   Το δεύτερο έγκλημα (βιομηχανικών ΑΠΕ) δεν μπορεί να διορθώσει ή να καταργήσει το πρώτο. Αν θες ρεύμα και ισχύ βάσης, δυστυχώς, σε όλο τον κόσμο και όλη την οικουμένη, ή κάρβουνο, ή πυρηνικό. Δες τα energy flows που έχω αναρτήσει για ΗΠΑ, Γερμανία Δανία και Ιταλία. Διάλεξε. Εμένα μου κάνουν και τα δύο. Εάν πάλι προτιμάς ήπια ζωή και επιστροφή στον προβιομηχανικό αιώναμ και αυτό δεν με χαλάει. 10.000 ανεμογεννήτριες δεν σε εξασφαλίζουν (εισαγωγές από την Βουλγαρια και την Τουρκία, κάτι γίνεται).

   Σου χρωστάω ένα κομμάτι για σύγχρονους τρόπους καύσης κάρβουνου, τα λέγαμε παλιά με τον άτακτο, αλλά άντε βρες τα... Θα το ανεβάσω, σήμερα, αύριο.

   • Giokwoman avatar
    Giokwoman @ archaeopteryx 17/05/2010 21:14:04

    http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8726971&service=141

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 17/05/2010 23:05:13

    και όλοι τραγουδάνε: where is the money... where is the money σε μουσική και σκηνοθεσία από εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=6BE-sS06BWQ
    χαχαχαχα
    (το κακό είναι ότι ψάχνουν τις τσέπες μας...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.