#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2011 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αποτυχία ενός πειράματοςΗ ανάδειξη του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας και η κυβερνητική   θητεία του,  σίγουρα θα αποτελέσει  φαινόμενο, άξιο μελέτης.

Πως,  δηλαδή, ένας πολιτικός, περιορισμένων δυνατοτήτων, εκμεταλλευόμενος την οικογενειακή παράδοση,  τον κομματικό στρατό που δημιούργησε ο πατέρας του και το σύστημα διαπλοκής,  που γιγάντωσε το κόμμα του, κατάφερε παραπλανώντας έναν έξυπνο, υποτίθεται,  λαό να ..κλέψει μια  τεράστια νίκη.

Πώς στη συνέχεια,  αναιρώντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις πέτυχε, χωρίς ισχυρές αντιστάσεις,  να υποδουλώσει τη χώρα με το  μνημόνιο, το οποίο μάλιστα για αρκετούς μήνες μας το παρουσίαζαν  ως λύση σωτηρίας!

Τελικά ο Λίνκολν είχε δίκιο! Δεν μπορείς να παραπλανάς πολλούς, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η  πολιτική αποκαθήλωση του κ. Παπανδρέου, θα επερχόταν, ούτως ή άλλως νομοτελειακά, με δεδομένες της ικανότητες του ανδρός.  Επιταχύνθηκε, όμως, από το γεγονός ότι , σε μια έξαρση αλαζονείας, επέλεξε να κυβερνήσει   με  φίλους  και κολλητούς.  Λες  και διοικούσαν  ΜΚΟ!

Ενδεχομένως, ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Πρωθυπουργός που έλαβε λευκή επιταγή. Από εδώ και στο εξής τίποτα  δεν θα είναι το ίδιο. Και αυτό είναι μια …προσφορά του στη χώρα.

Η δεύτερη, εξ ίσου …μεγάλη προσφορά, είναι ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε μια  στρατηγική ήττα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται, σε πολύ  μεγάλο βαθμό, για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Όμως το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα, στρατηγική ήττα  δεν υπέστη. Για αυτό και ανέκαμπτε σχετικά σύντομα. Ό  κ. Παπανδρέου κατάφερε να διαλύσει τον μεγαλύτερο  μύθο  της μεταπολίτευσης,  με τον οποίον γαλουχήθηκε η ελληνική κοινωνία από το 1981 και μετά,  ότι δηλαδή «με το ΠΑΣΟΚ περνάμε καλά!» Του έφτασαν 20 μήνες! Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά «τα σπάει» με το σκληρό κομματικό του πυρήνα.

Η τρίτη μεγάλη προσφορά του κ. Παπανδρέου, είναι ότι αρχίζει να ξυπνάει έναν λαό, που εδώ και αρκετά χρόνια, είχε μάθει να ζεί σε μια εικονική πραγματικότητα. Χάρη στην …διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιεί ότι το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται επειγόντως επανίδρυση! Και όχι μόνο αυτό! Η κοινωνία δείχνει έτοιμη να αναλάβει και το σχετικό κόστος.

Όμως, η  μεγαλύτερη ….προσφορά του κ. Παπανδρέου είναι ότι αποδομεί  το  λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ»! «Κρατικοδίαιτοι»  εργολάβοι και προμηθευτές,  διαπλεκόμενα ΜΜΕ, επαγγελματίες συνδικαλιστές, κομματική ελίτ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση και ελάχιστοι απ’ αυτούς θα επιβιώσουν στην καινούργια ημέρα που ξημερώνει.

Το κόστος του …πειράματος

Μπορεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ  να βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο πολιτικός βίος που απομένει στην Κυβέρνηση Παπανδρέου  βραχύς, αλλά ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει στον ελληνικό λαό κάποιες απαντήσεις:

Πρώτον, γιατί καθυστέρησε επί έξι μήνες να πάρει μέτρα και τελικώς οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο; Πως δικαιολογεί την απραξία του;

Δεύτερον, γιατί αποδέχθηκε, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, όρους που ήξερε ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει;

Τρίτον, πόσο τελικά θα κοστίσει σ΄εμάς, αλλά και στις γενιές που έρχονται τα μνημόνια που έχει υπογράψει;

Τέλος, γιατί συνεχίζει να επιμένει σε μια πολιτική, που σύσσωμη η κοινωνία του φωνάζει ότι είναι αδιέξοδη;

Ο ελληνικός λαός, μια αυτός πληρώνει τον ….λογαριασμό, οφείλει να γνωρίζει πόσο κόστισε τελικά το project «Παπανδρέου Πρωθυπουργός»;

Αν δεν το κάνει αυτό ο κ. Παπανδρέου (που μάλλον αποκλείεται) αυτή ας είναι μια δέσμευση που θα τηρήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Πρωθυπουργός υπό κηδεμονία…

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίση που τον ξεπερνά και την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί. Η πρωθυπουργία απεδείχθη βάρος ασήκωτο και η χαρά κράτησε λίγο. Κάθε μέρα βυθίζεται  όλο και περισσότερο. Είναι  παγιδευμένος σε κινούμενη άμμο. Τελικά είχε  δίκιο όταν έλεγε ότι «σύντομα οι πολίτες  θα  μας πάρουν με τις πέτρες».

Η χώρα εδώ και μέρες ήταν ουσιαστικά  ακυβέρνητη. Την Τετάρτη, με μια πρωτοφανή ενέργεια, ο κ. Παπανδρέου υπέβαλε την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο! Δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται.

Την Πέμπτη,  όλη μέρα, οι …άνθρωποι του έβγαζαν σκελετούς από τα ντουλάπια και ανακάλυπταν φανταστικούς  εχθρούς!  Το απόγευμα τους κατατρόπωσαν (προσωρινά)  και η …ηρεμία αποκαταστάθηκε! Αργότερα,  άρχισαν τα νέα  για τη …..νέα κυβέρνηση.  Χθές ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός των …βαρώνων.

Ο …παραιτημένος  πρωθυπουργός βρίσκεται  υπό κομματική …ομηρία. Αρκετά με τα πειράματα, ανέλαβαν  δράση οι …βαρώνοι.  Εχουμε πλέον έναν πρωθυπουργό ο οποίος, δέσμιος των αδυναμιών και της αποτυχίας του, αναγκάστηκε να  μοιραστεί την εξουσία με τον …υποψήφιο διάδοχό του!  Κατά κάποιο τρόπο επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο κ. Καραμανλής με την κα Μπακογιάννη!  Πιθανότατα θα έχει και το ίδιο τέλος!

Και επειδή ο βίος αυτής της κυβέρνησης θα είναι άδοξος, θα παρασύρει στην πτώση του και τους ..βαρώνους.  Μήπως τελικά ο πρωθυπουργός   το …μισούσε το ΠΑΣΟΚ!

Ειλικρινώς δεν έχω πειστεί τι θα προτιμούσε  ο κ. Παπανδρέου. Να συγκυβερνήσει με τον κ. Σαμαρά ή να ….παραδοθεί στους  κομματικούς βαρώνους; Ιδού η απορία….

Αδέξιος ΔεξιόςΥΓ: Βέβαια η αποτυχία του πειράματος εξετάζεται από την πλευρά του ελληνικού λαού. Γιατί μπορεί για κάποιους άλλους το πείραμα να εξελίσσεται κατ΄ευχήν!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/06/2011 17:38:51

  Αναπηρη προσωπικοτητα.

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/06/2011 23:37:18

   Απλά Retarded

  • madprof avatar
   madprof @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 00:05:44

   Αδέξιε Δεξιέ !, εύγε σου, έγραψες αν και α.δ. Απολαυστικό και περιεκτικότατο !
   "έναν έξυπνο, υποτίθεται, λαό" ας εμβαθύνουμε όλοι σ' αυτή σου την φράση, να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί Φόρεστ Γ(κ)απ μας κόβω όλους (χαχα) !

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/06/2011 12:45:58

   Την σωστη απαντηση θα μας την δωσει η Ιστορια μετα απο χρονια,αν και οτι και να πουμε εμεις τωρα μεσα θα πεσουμε

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/06/2011 17:59:17

  Ο ΛΙΝΚΟΛΝ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ

 3. rally monkey avatar
  rally monkey 18/06/2011 18:00:31

  δεν νομιζω να υπαρχει ιστορικο προηγουμενο που 'ξενοι φιλοι & συμμαχοι' χωρις εξαιρεση στηριζουν με καθε τροπο πρωθυπουργο της Ελλαδας
  να το συνεκτιμησουμε και αυτο

  • dacord avatar
   dacord @ rally monkey 18/06/2011 20:24:02

   Αληθεια?? Στηριζουν γαπα?? Πως δεν ειδα ο ηλιθιος!!!

   ΠΛΑΚΑ ΣΠΑΝΕ μαζι του φιλε. Τελευταια ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ.
   Εχουν καταλαβει περι τινος προκειται και απλα κοροιδευουν..

   Ισως παιρνει και μας τους Ελληνες η ..μπαλα.
   Μα καλα ΤΟΣΟ ηλιθιοι ειναι αυτοι οι Ελληνες??
   ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΝΕ τι ψηφιζουν???

   • madprof avatar
    madprof @ dacord 19/06/2011 00:26:37

    Ξεχνάς ποιοι τον σπρώξανε με το ζόρι ? Να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί. Όσοι κυβέρνησαν από το '04 έως το '09. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ? Το φτυάρι φτυάρι και την σκάφη σκάφη alias τα του go to τω go to για όλους όσους μας διαγράψανε το αύριο και όχι μόνο το δικό μας !. No Mercy λοιπόν γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
    We never Know about !.

    • dacord avatar
     dacord @ madprof 19/06/2011 09:24:33

     Και δηλαδη "οσοι κυβερνησαν απο το 2004 μεχρι το 2009" ,ΠΩΣ σπρωξανε με το ζορι αυτον??

     Για καντο λιανα να το καταλαβουμε και εμεις ρε καρδαση...
     Προκαταβολικα εγω σου λεω οτι περναγα ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ απο το 2004 εως το 2009... Με μισθους ,δωρα,αδειες μιση τιμη στα καυσιμα κλπ κλπ κλπ κλπ..............................

     Υ.Γ
     Εχω κατι μηνες να ακουσω για το "σκανδαλο του αιωνα" το λεγομενο "σκανδαλο" Βατοπεδιου ,για το οποιον ΑΚΟΜΑ και το τουρκακι "πεταλωτης" ειπε "οτι δεν υπηρξε ζημια του δημοσιου"!!!!!

     Επ ευκαιρια κανε μας και μια ..ανααλυση του φαινομενου!
     Επι τρια τεσσερα χρονια ΟΛΑ τα μπουρδελοκαναλα ,ΟΛΗ η συμμορια "επαιζε" το "σκανδαλο Βατοπεδιου"!!!
     Και τελικα δεν προεκυψε ζημια του δημοσιου..
     Περιεργο,δεν ειναι?? Και μπορουμε να συζητησουμε και τα ..αλλα "σκανδαλα" με τα οποια σου .αμησαν τον ουτως η αλλο λειψο εγκεφαλο σου για να λες τετοιες λαλακιες...

     • Νίκος Α avatar
      Νίκος Α @ dacord 19/06/2011 11:03:50

      +1000

 4. kiki avatar
  kiki 18/06/2011 18:04:00

  " Ποτε ενας τοσο μικρος ανθρωπος
  δεν εκανε ενα τοσο μεγαλο κακο και
  ποτε τοσο λιγοι δεν εξευτελισαν τοσο πολυ ,
  τοσους πολλους "
  εξαιρετικη περιγραφη .

  • A.M. avatar
   A.M. @ kiki 18/06/2011 19:07:23

   @kiki έγραψε:
   «ποτε τοσο λιγοι δεν εξευτελισαν τοσο πολυ ,
   ...τοσους πολλους»

   Αυτοί οι πολλοί δυστυχώς αποδείχτηκαν «λίγοι» και επέτρεψαν - και δυστυχώς συνεχίζουν να επιτρέπουν - στους τόσο λίγους να τους εξευτελίσουν και να συνεχίζουν να τους εξευτελίζουν.

   Άξιοι της μοίρας τους (μας).

 5. man8os avatar
  man8os 18/06/2011 18:27:49

  Συγνωμη αλλα πρεπει να ρωτησω ολους εσας τους σοφους.
  Μα καλα και πως εκανε ολους αυτους τους εκβιασμους με τοσο καλο τροπο και τωρα που εχασε τον βαφτιζετε παραπληγικο.

  Εγω νομιζω οτι ο Σαμαρας ειχε εναν αξιο αντιπαλο (τον ΓΑΠ η τον συμβουλου του) και απλα ο ΓΑΠ εχασε το πολιτικο παιχνιδι εξαιτειας των κακων επιλογων του στην οικονομια και της ιδεοληψιας του με την πρασινη αναπτυξη και τους μεταναστες.

  Περιμενω γνωμες.

  • kiki avatar
   kiki @ man8os 18/06/2011 20:13:36

   Μανος,
   επειδη ειμαστε πιο μεγαλοι, πολυ πιο μεγαλοι, και επειδη ζουμε την μεταπολιτευση απο την αρχη, ολη την εξελιξη της πολιτικης ιστοριας αυτης της χωρας, και επειδη ακομα πιο μεγαλοι σαν εμενα ολη περιπου την μεταπολεμικη ιστορια αυτης της χωρας , γνωριζαμε οτι το παιντι ειναι κουζουλο, απο το 81 , καλυτερα απο το 82, που πρωτοεσκασε μυτη και αρχισαν τα ιδιαιτερα στο Καστρι , και το σπρωξιμο της μαμυ στον ΓΑΠ.
   Το 2009 με τρομο βλεπαμε και παλι δεν το πιστευαμε οτι θα γινοταν πραγματικος αυτος ο εφιαλτης, οτι ο ευνουχισμενος μας λαος θα εβγαζε αυτο.
   Και ομως η αδυναμια της κυβερνησης της ΝΔ, την δευτερη τετραετια, η οποια μετατραπηκε σε ΠΑΣΟΚ του Σημιτη, τοσο γρηγορα, εσπρωξε τον κοσμο να ψηφισει και παλι σου λεω αυτο.
   Ολα τα εχει στα χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας του στο νεγκατιφ

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 18/06/2011 19:03:37

  Αυτοί δεν πάνε καθόλου καλά έχουν ξεφύγει εντελώς,
  αν συνεχίσουν έτσι με δεδομένο ότι στο μηχανισμό δανεισμού θα μπουν ιδιώτες το σκηνικό θα ξεφύγει εντελώς.
  Αν μέχρι τώρα η Ελλάδα μπορούσε να διαπραγματευτεί χαμηλότερα επιτόκια με την τρόικα ή διαφορετικούς όρους , παυει να υπαρχει η πολιτικη παρέμβαση, από την στιγμή που θα βάλει ιδιώτης κεφάλαια στον μηχανισμό, δεν τον δεσμεύει καμιά πολιτική απόφαση .
  Απ ότι φαίνεται, με θύμα την Ελλάδα θέλουν να οξύνουν την κρίση στην ευρω ζώνη

 7. aris avatar
  aris 18/06/2011 19:07:13

  o GAP δεν είναι τόσο κακός. Απλώς έγινε Πρωθυπ/γος. σε λάθος χώρα. Για Σουηδία, Ελβετία κλπ θα ήταν εξαιρετικός. Και δεν ήταν αρκετά Πασοκ. Και δεν ήταν αρκετά λέρα για τη Γαλέρα. Αχ μαμά Μagie...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ aris 19/06/2011 02:05:47

   Συμφωνώ...
   Στρατηγός σε στρατό μισθοφόρων βετεράνων μπεκρουλιάρηδων (το ακλόνητό ποσοστό του 20%)...
   Πρόκειται για τους ίδιους στρατιώτες (που διψασμένοι για χρήμα και εξουσία) προσέλαβε ο μπαμπάς του και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση...
   Μην αμφιβάλεις ότι πολλοί γύρω μας, και εμείς που βλέπαμε και δεν αντιδρούσαμε, φταίνε για το σημερινό χάλι...
   Πως θα αναδομήσουμε την κοινωνία με τέτοια υλικά?...Τον ΓΑΠ τον στέλνεις στο χρονοντούλαπο...με το "στρατό" του τι κάνεις?

 8. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 18/06/2011 19:10:44

  Φίλε καθόλου παράξενο. Απλά αποδεικνύεται ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ 'οτι τα ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τα έχουν ή πολλοί έξυπνοι ή πολλοί βλάκες και φυσικά εξαρτάται από ιδία οφέλη γιατί τρέχει ο καθένας από πίσω από τέτοιους τύπους. Γι' αυτό στα δύσκολα όλοι ομιλούν για ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ποία παιδεία;

 9. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 18/06/2011 19:49:09

  Ο ΓΑΠ εκτελεί διατεταγμένη Υπηρεσία.
  Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την πρεμούρα Σαρκοζί-Μέρκελ να επισπεύσουν την χορήγηση της δόσης (που αρνούνταν μέχρι εκείνη την ώρα) μόλις υπέβαλε την παραίτησή του στον Σαμαρά για να τον σώσουν

 10. dacord avatar
  dacord 18/06/2011 20:05:18

  Πως, δηλαδή, ένας πολιτικός, περιορισμένων δυνατοτήτων, εκμεταλλευόμενος την οικογενειακή παράδοση, τον κομματικό στρατό που δημιούργησε ο πατέρας του και το σύστημα διαπλοκής, που γιγάντωσε το κόμμα του, κατάφερε παραπλανώντας έναν έξυπνο, υποτίθεται, λαό να ..κλέψει μια τεράστια νίκη.
  ==
  Ενδιαφερουσα θεωρηση.
  Λοιπον . Δεν καταφερε καμμια νικη το γαπ. ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ .."πρωθυπουργο",
  καποιες συμμοριες,ΟΙ ΙΔΙΕΣ που τον κρατουν ακομα πρωθυπουργο..
  Αν αυριο τα ΜΜΕξαπατησης αρχιζουν και παιζουν τα προεκλογικα "σποτ" "σαρδαμ κλπ αυτουνου του ανεκδιηγητου φιογκου και ξεσηκωσουν τον κοσμο (οπως καναν επι Κ.Κ) αυτο το νουμερο ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ πανω απο μια βδομαδα..

  Υ.Γ
  Για την ιστορια επισης ας σημειωθει οτι ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ αυτος
  Απλα εχασε ο Κ.Κ. Επειδη οι ιδιες συμμοριες που στηριζουν γαπα τον απαξιωσαν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ,ονομαζοντας "σκανδαλο" οτι πετουσε ,οτι κολυμπαγε οτι περπαταγε και "φορτωνοντας τα" στον Κ.Κ.

  Του φορτωσανε σαν "σκανδαλο" ακομα και καποια δηλωση του μαρκογιαννακη (και μαλιστα εχοντας "ηχητικο ντοκουμεντο"!!!! απο ενα διανοητικα καθυστερημενο βλημα ,βοδι στην εμφανιση και βοδι και στο μυαλο)
  που το .."αποκαλυψε" μετα 8 μηνες!!!!!!$*%^(%^*
  Αν θελεις μπορω να .."θυμηθω" και αλλα τετοια πελωρια "σκανδαλα"..

  ΥΓ. 2
  Ψιλοπασοκο σε κοβω,ετσι δεν ειναι φιλε??

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ dacord 19/06/2011 11:14:20

   Παρακολουθήσατε φαντάζομαι κάποια προεκλογικά σπότ που έπαιξε τις τελευταίες μέρες (για τους δικούς του λόγους) το Alter. Απόλαυση. Χτές είχε τους συνδικαλιστές Κουτρουμάνη, Κουτσούκο σε "αγώνες επί δεξιάς". Γλέντια. Κάποιοι από μας, εδώ και καιρό, φωνάζουμε ότι αυτά τα βίντεο θάπρεπε να τους τα τρίβει στα μούτρα το κόμμα μας.

   • dacord avatar
    dacord @ Νίκος Α 19/06/2011 11:52:33

    ΟΧΙΙΙ.
    Εχω σταματησει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να βλεπω μπουρδελοκαναλα.
    Πιστευω ΝΑΙ θα πρεπε να τους τα τριβει στην μουρη ας πουμε σαν "ενθετα CD" στις φιλιες εφημεριδες και περιοδικα.
    Εγω αρκουμαι στο Youtube . Μου αρεσει ,γελαω πικροχολα με το βλημα που μπλεξαμε ,νευριαζω ,σιχτιριζω ...απ ολα!
    Π.χ

    h--p://www.youtube.com/watch?v=-oqU-sjwoog&NR=1

    Αυτος παριστανει τον ..πρωθυπουργο τωρα.
    Ο τεμπορα ο μορες

 11. αν .βορινος avatar
  αν .βορινος 18/06/2011 20:35:30

  Aγαπητοι φιλοι,το Πασοκ εξακολουθει να αποτελει κυριαρχη και ισχυρη πολιτικη δυναμη ,διαθετει τεραστιες εφεδρειες,και μεγαλη δεξαμενη αντλησης ψηφοφορων . Ειναι περισσοτεροι και ειμαστε λιγοτεροι.Στρατηγικη ηττα και ανατροπη μπορει να επελθει στο βαθος 20ετιας υπο προυποθεσεις,αναλογες με εκεινες που δινουν στο γειτονα Ερντογαν συντριπτικες νικες . ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ .ΑΡΑ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΤΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ.

 12. kp8 avatar
  kp8 18/06/2011 21:09:00

  Πάντως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο αγαπητός μας Jeffrey υπήρξε συνεπής και σε κάτι από τα προεκλογικά του συνθήματα. Τήρησε με συνέπεια και απαρέγκλιτα το σύνθημα Πρώτα ο Πολίτης. Και πράγματι :πρώτα ο πολίτης μείωσε το μισθό και τη σύνταξή του, πρώτα ο πολίτης μπήκε στην ανεργία, πρώτα ο πολίτης πλήρωσε παραπάνω ΦΠΑ, γενικά πρώτα ο πολίτης υπέστη τις σαρωτικές συνέπειες της καταστροφικής του πολιτικής. Ολα κι όλα ...

 13. anonymous avatar
  anonymous 18/06/2011 21:22:21

  το έχω ξαναγράψει κι άλλη φορά. Ο αντίπαλος είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και τώρα στην κρίση βγήκαν τα ζόμπι του 80, που ευθύνονται για την κατάντια μας, ο Μπέης, ο Κασσιμάτης κλπ. να μας πουν πως θα σωθούμε. Αυτοί, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, θα ανασυνταχτούν γρήγορα, θα φτιάξουν άλλο σχήμα και θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Μόνο όταν αντιμετωπίζονται ως κοινοί θνητοί θα ψοφήσουν.
  Η μαγκιά της ΝΔ, αν ποτέ έρθει αυτοδύναμα στην εξουσία, είναι να δημιουργήσει θεσμούς που να μην επιτρέπουν σε κανένα το διαγούμισμα του δημόσιου βίου και χρήματος κάτι στο οποίο απέτυχε παταγωδώς ο ΚΚ ο Β' και γι αυτό έχασε.

 14. Νοήμων avatar
  Νοήμων 18/06/2011 22:12:21

  Εχετε παρατηρήσει ότι οι γυμνοσάλιαγκες της διαπλοκής δεν έχουν βγάλει καμία δημοσκόπηση μετά τα τελευταία γεγονότα για να μή φανούν τα χάλια του Τζέφρυ, του ΠΑΣΟΚ και η αρνητική γνώμη του κόσμου για το Μπένυ. Απλά συνεχίζουν τον οχετό εναντίον του Α Σαμαρά για να δώσουν την όποια ανάσα μπορουν στους τελειωμένους και να κρύψουν τη γύμνια της πολιτικής τους.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Νοήμων 19/06/2011 11:16:26

   Το παρατηρήσαμε.

 15. ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ avatar
  ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 18/06/2011 22:37:44

  Το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει ανάγκη από επανίδρυση! Εχει ανάγκη από ΟΡΙΣΤΙΚΟ ...ενταφιασμό!!!!

 16. Τάκης avatar
  Τάκης 18/06/2011 22:51:00

  Έχω γνωρίσει αρκετούς μετανάστες, κυρίως από Αλβανία. Σε 2-3, άντε 5 χρόνια μιλούσαν τα Ελληνικά αρκετά καλά και με την πάροδο του χρόνου ορισμένοι άριστα. Ο πρωθυπουργός μας επί 40 περίπου χρόνια δεν έχει καταφέρει να τα μιλήσει καλά. Αν συνυπολογίσει κανείς την πτώση από το ποδήλατο, την εμμονή με το γυμναστήριο και κάποια άλλα καθημερινά δε μένει καμία αμφιβολία. Ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος στη χειρότερη στιγμή.

 17. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 18/06/2011 23:23:36

  τον γιωργακη,που εγινε γιωργος και ξαναεγινε γιωργακης στους ψηφοφορους του πασοκ, απο τα πουλημενα προδοτικα μμε,τον στηριζουν και τον καθοδηγουν τα αδερφια του.
  το γεγονος οτι οι δυο αλλοι μιλανε καλα ελληνικα,αντιθετα με τον γιωργακη,ειναι αρκετο για να μας πεισει το ποσο εξυπνος ειναι.
  επιπροσθετα αν κανουμε μια επισκεψη στα καναλια,για μια κουβεντουλα μαζι τους,η αν τους βρουμε στον δρομο,πεφτοντας αυτα θα πεσει και το συστημα του γαπ.
  τωρα με τον βενιζελο σε αρχηγικη θεση,θα δυσκολεψουν τα πραγματα για την αντιπολιτευση και θελει πιστους-ορκισμενους στον αντωνη σαμαρα και με γνωσεις για το αντικειμενο που θα μιλανε.
  τελος να ειμαστε ετοιμοι για εκλογες,γιατι η αλλαγη ηγεσιας στο πασοκ ειναι θεμα χρονου και με τον βενιζελο,θα παλεψουν να κρατηθουν στην εξουσια,οπως εκαναν με επιτυχια απο το 1981.μπροστα στην κουταλα και την χυτρα παραμεριζουν καθε εσωτερικα μαχη.
  αντωνη σαμαρα να εισαι ετοιμος για ΟΛΑ.

 18. Thomaidis nikos avatar
  Thomaidis nikos 19/06/2011 01:09:28

  Τογραψε ο Γ.Σουρης πριν 100 χρονια και εξακολουθει επικαιρο μεχρι σημερα
  ΄΄δυστυχια σου Ελλας
  με τα τεκνα που γεννας.
  Ω Ελλας ηρωων χωρα
  τι γαιδουρια βγαζεις τωρα.

 19. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 19/06/2011 01:16:04

  Εκανε πάντως και ένα καλό,σήκωσε τους Ελληνες από τους καναπέδες,κάποιους τελοσπάντων γιατί μερικοί δε σηκώνονται ούτε με Βιάγκρα.Δεν ξέρω όμως αν σήκωσε περισσότερους αυτός ή ο Λιακόπουλος.....

 20. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/06/2011 04:28:08

  Η δεύτερη, εξ ίσου …μεγάλη προσφορά, είναι ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε μια στρατηγική ήττα.

  Μακάρι. Μην υποτιμάμε όμως τα τεράστια ιδεολογικά ερείσματα του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, ερείσματα άρρηκτα δεμένα με την πολιτισμική παρακμή των τελευταίων δεκαετιών (την οποία το ίδιο τροφοδοτεί έχοντας βάλει λακέδες του παντού).
  Δυστυχώς η ΝΔ δεν είναι καθόλου σε θέση να αγωνιστεί σε αυτό το πεδίο κι ούτε θέλει να μάθει.

 21. trellakias avatar
  trellakias 19/06/2011 06:37:12

  Θα με συγχωρέσετε αλλά το αναλύεται πολύ και δεν χρειάζεται! Ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση των παιδικών μας χρόνων, όλων εμάς που μεγαλώσαμε στις αλάνες και πάντα είχαμε ένα Ζαβό για να το κοροϊδεύουμε, τσακίζοντας τα νεύρα της μάνας μας που μας φώναζε να μην τον πειράζουμε. Ο έχων το επώνυμο αυτό, αμερικανοτραφής πρίγκιπας της Μάγκυ, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δουλέψει πουθενά με το εύρος της πνευματικής του κατάστασης. Και ερωτώ: Ποιός από εσάς θα τον έπαιρνε για εργασία σε δική του δουλειά; Βρε ούτε για τα γαλιά δεν έκανε! Αι σιχτίρ με τον μα****** που μπλέξαμε!

 22. AZ avatar
  AZ 19/06/2011 08:08:40

  Ο ανεκδιηγητος αυτός πρωθυπουργευων πασχει εκτος των άλλων και από περιεργες εμμονες, οι οποιες αποτελουν αντικειμενο ψυχιατρικής διερευνησεως. Μηρυκαζει τις ιδιες και τις ιδιες μπουρδες και αδυνατει να κανει μια συνθετη σκεψη. Ειναι τοσο θλιβερός ωστε δεν εχει το γνωθι σαυτον να αποσυρθει και να παψει να διασυρεται και να μας σπρωχνει στην αβυσσο, ελεω ανεγκεφαλων συμπολιτων μας....

  ΑΖ

 23. ΣΥΝΕΣΙΟΣ avatar
  ΣΥΝΕΣΙΟΣ 19/06/2011 10:41:05

  Υπάρχει πρόβλημα στη δημοκρατία μας.Βέβαια δε δημιουργήθηκε τώρα ,αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο.Κ δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει αυτό.
  Το πολίτευμα μας λειτουργεί κάπως παράδοξα .Έχουμε έναν ανώτατο άρχοντα που δεν εκλέγεται από το λαό κ δεν έχει σχεδόν καμία εξουσία,ενώ στην πράξη θα έπρεπε να είναι η αρχή της εκτελεστικής εξουσίας κ εγγυητής της ανεξάρτητης κ ομαλής λειτουργίας του δικαστικού μας συστήματος.
  Από την άλλη έχουμε πανίσχυρα κοινοβούλια πολυπληθέστατο για τα δεδομένα της χώρας,με ανυπολόγιστες συνέπειες για το χαρακτήρα του πολιτεύματός μας που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει.Οι βουλευτές μας απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια που φαντάζουν εξωτικά στα μάτια των αφελών ψηφοφόρων τους κ αποτελούν ύβρη για το θεσμό της δημοκρατίας μας.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το "βουλευτιλίκι" να έχει καταντήσει ένα ελκυστικότατο επάγγελμα που να μεταπηδά από τον παππού στον εγγονό!
  Αλλά το κακό δε σταματά εδώ.Οι κυβερνήσεις μας εκτός από το να νομοθετούν κ να κυβερνούν
  έχουν αναλάβει σχεδόν πραξικοπηματικά εκτελεστικά καθήκοντα.
  Χειραγωγώντας τη δικαστική εξουσία έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κράτος φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης.
  Τώρα αν συνυπολογίσουμε τα κίνητρα κ τα προνόμια των κυβερνώντων μας είναι θαύμα πως επιβιώσαμε τόσα χρόνια.
  Τι πρέπει να γίνει από εδώ κ πέρα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν αυτά.
  Πρώτα απ όλα δραστική μείωση των βουλευτών μας, δραστική περικοπή των προνομίων τους.
  Κατά δεύτερο λόγο ενίσχυση του πρόεδρου της δημοκρατίας με απευθείας εκλογή από το λαό,με συμβουλευτικό όργανο την ακαδημία Αθηνών , ουσιαστικό αρχηγό του κρατικού μηχανισμού , της άμυνας της χώρας μας κ εγγυητή της ανεξαρτησίας του δικαστικού μας συστήματος.
  Χρειαζόμαστε μια συντακτική εθνοσυνέλευση από ανθρώπους μακριά από κόμματα , μηχανισμούς που θα έχουν την ικανότητα να καθορίσουν ενδελεχώς τα όρια των εξουσιών αποτρέποντας άτομα ή κ φορείς που θα προσπαθήσουν να τα υπερβούν.
  Με τη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση , να έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια κοινωνία ευμάρειας,ισοπολιτείας,ανάπτυξης κ ευρυνομίας.
  Συνέσιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.