#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2011 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απομυθοποίηση του κ. Βενιζέλου: από σωτήρας, ολετήρας!

 

[caption id="attachment_117960" align="alignnone" width="600" caption="Πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα την εποχή του αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ"][/caption]

του Κώστα Ροδινού

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευε η φήμη του ευφυούς, αλλά πολυπράγμονος πολιτικού.

Δεινός ρήτωρ, αγαπημένος των τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά από έργο, τίποτα το συγκλονιστικό. Και  πέρασε από πολλά υπουργεία. Οπότε τις ευκαιρίες του τις είχε.

Η ανάληψη του Υπουργείου  Οικονομικών, με το δέλεαρ της Αντιπροεδρίας, ήταν ένα υψηλό ρίσκο, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί  στο δόλωμα και ως εκ τούτου  υποτίμησε  την παγίδα. Κάπως έτσι την παθαίνουν τα περισσότερα θύματα.

Ύστερα αγωνίζονται να  ξεφύγουν. Ελάχιστα το καταφέρουν   

Παρόμοια λάθη διαπράττουν και οι αλαζόνες. Υπερεκτιμούν τις δυνατότητές  τους και υποτιμούν τις καταστάσεις, αλλά και τους αντιπάλους.

Το  ότι ο κ. Βενιζέλος δεν κατέχει οικονομικά ήταν γνωστό, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Πολλοί δεν γνωρίζουν οικονομικά. Μάλιστα, αρκετοί  μη οικονομολόγοι, τα πήγαν μια χαρά στο υπουργείο Οικονομικών.  Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου. Ύστερα είδαμε και τα κατορθώματα αυτών που γνώριζαν οικονομικά. Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου. "Οικονομολόγοι" δήλωναν! Να μην ξεχάσουμε  τον μεγαλύτερο όλων: τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος προτιμήθηκε για το Υπουργείο Οικονομικών επειδή, υποτίθεται, ότι γνώριζε από πολιτική διαχείριση. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, είχε αποτύχει ο προκάτοχός του. Έτσι, από την πρώτη μέρα επιχείρησε να  πολιτικοποιήσει τη συζήτηση για την οικονομία. Η επιλογή φάνταζε ορθή.

Δυστυχώς, όμως,  από τη θεωρία έως την πράξη, ενίοτε μεσολαβεί το χάος! Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αποτυγχάνει  ακόμα και στο  πεδίο δράσης του!

Στο MEGA έχουν ….απελπιστεί! Δεν ξέρουν πώς να τον …στηρίξουν! Δεν αναφέρομαι στις απροσδόκητες γκάφες του, που είναι πολλές. Με πιο χαρακτηριστική εκείνη που …νομοθετούσε και αναιρούσε τον εαυτό του…τηλεοπτικώς! Ούτε στο γεγονός ότι η τεχνητή εικόνα ευφορίας που επιχείρησε να δημιουργήσει, θρυμματίστηκε αμέσως. Θα έμαθε φαντάζομαι ότι είναι επικίνδυνο να προβλέπεις τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τρίτοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Βενιζέλου είναι η ταχύτατη αποδόμηση του πολιτικού του προφίλ. Ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδομήθηκε τόσο γρήγορα! Αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Προσωπικώς, ουδόλως μ’ ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του κ. Βενιζέλου. Σε λίγο θα είναι (αν δεν είναι ήδη) ένας αναξιόπιστος Υπουργός Οικονομικών. Και ένας αναξιόπιστος υπουργός δεν μπορεί ούτε να επιβάλλει, ούτε να υπερασπιστεί την πολιτική του, πολλώ δε μάλλον, αν η πολιτική  είναι σκληρή, όπως αυτή  που καλείται να εφαρμόσει ο κ. Βενιζέλος.

Θα αναφέρω δυο παραδείγματα:

Πρώτον, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από το 13% στο 23%!

Η αύξηση είναι θηριώδης!  Η Ελλάδα έχει πλέον τον υψηλότερο συντελεστή στον τομέα αυτό σε όλη την Ευρώπη! Για τις γειτονικές  ανταγωνίστριες χώρες δεν το συζητώ, η διαφορά είναι χαώδης!

Πρώτο λάθος: με την κίνηση αυτή πλήττει τη μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον Τουρισμό. Και μάλιστα σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι και παρουσιάζει άνοδο!

Δεύτερο λάθος: οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες μικρά μαγαζιά που έβγαζαν τα προς το ζείν και συντηρούσαν τις οικογένειες τους στον κλάδο αυτό.

Τρίτο λάθος: αυξάνοντας τον ΦΠΑ στις τυρόπιτες και τα σουβλάκια, ουσιαστικά παραδίδει την πολιτική του στην αιχμηρή πέννα των γελοιογράφων. Ευτελίζει την στρατηγική του.

Και όλα αυτά, με πολύ  αμφίβολα αποτελέσματα.

Τα προσδοκώμενα οφέλη υπολογίζονται σε  300 εκατομμύρια για εφέτος, (αν τα εισπράξει) και 700 για το 2012 (αν πάλι τα εισπράξει)!

Η δε δικαιολογία που  επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη φοροεπιδρομή, κωμική. «Τα μέτρα ούτε δίκαια είναι, ούτε λογικά, αλλά προσωρινά!»

Ποιος και γιατί να εφαρμόσει ….προσωρινά μέτρα; Χαρακτηρίζοντας τα μέτρα άδικα και παράλογα,  τα …απονομιμοποιεί ο ίδιος.  Δίνει …σύνθημα  στους πολίτες, να κάνουν τα στραβά …μάτια. Πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο δεν θα εισπράξει (αν θα είναι ακόμα υπουργός) τα έσοδα που προσδοκά, αλλά μπορεί το ταμείο να είναι μείον από την πτώση του τζίρου στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το άλλο πάλι  εξωφρενικό επιχείρημα, ότι αυξάνουμε τους φόρους, επειδή οι εισπρακτικοί  μηχανισμοί δεν μπορούν να τους συλλέξουν! Είναι η  μεγαλύτερη μπαρούφα που έχω ακούσει από υπουργό Οικονομικών! Αν δεν μπορούν οι μηχανισμοί να συλλέξουν τους χαμηλότερους φόρους,  τι κάνει τον κ. Βενιζέλο να πιστεύει ότι θα εισπράξουν τους υψηλότερους;

Το δεύτερο ζήτημα, είναι ότι ο κ. Βενιζέλος, άρχισε πάλι να φλερτάρει με την ιδέα να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Εκτιμώ ότι είναι η πρώτη φορά που το εννοεί, τουλάχιστον αυτός!

Μπορεί και να το επιδιώξει!

Ο κ. Βενιζέλος  ξέρει,  ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Δεν μπορεί, για πολύ καιρό ακόμα, να  παίζει τον  …αναστενάρη; Θα τσουρουφλιστεί! Για αυτό και λαμβάνει τα μέτρα του!

Θέτοντας, λοιπόν, ζήτημα αυξημένης πλειοψηφίας πετυχαίνει δυο στόχους.

Αν επιτύχει, εγκλωβίζει τη Ν.Δ. , άρα βρίσκει …συνυπεύθυνους.

Αν αποτύχει, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οπότε απαλλάσσεται από ένα βάρος που προφανώς δεν θέλει!

Μόνο που ο κ. Βενιζέλος διαπράττει τριπλό λάθος:

Πρώτον η απόφαση δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από τον πρωθυπουργό. Και ίσως τα συμφέροντά τους δεν  συμπίπτουν!

Δεύτερον, με τέτοια διλήμματα συντηρεί την αβεβαιότητα, άρα δυσχεραίνει το έργο του.

Τρίτον, είναι σίγουρος ότι αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές;

Ο  Αντιπρόεδρος ….τραβάει από 30,  ποντάροντας στην ήττα του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου. Πιθανότατα θα  καεί! Θα θεωρηθεί και αυτός εκ των υπευθύνων  της ήττας γιατί πολλά από τα μέτρα φέρουν τη δική του υπογραφή. Και για έναν πρόσθετο λόγο: πήγε εκεί ως σωτήρας και καθημερινά αποδεικνύεται …ολετήρας!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/08/2011 09:32:49

  Ο κακός μάγος έκανε το Βενιζέλο να αισθάνεται λιοντάρι...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/08/2011 09:36:01

  Εκτός από τις φούσκες στην οικονομία, υπάρχουν και οι φούσκες στη πολιτική.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 16/08/2011 09:47:15

   Ειδικά όταν κάποιοι αποδεικνύουν ότι δεν κάνουν τελικά ούτε για να σκάνε φούσκες περιτυλίγματος.

   • danaos avatar
    danaos @ TopGunZ 16/08/2011 11:03:03

    Σκας όμως και με κρότο αν είσαι ο ίδιος φούσκα!!!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ danaos 16/08/2011 11:40:58

     Μετά την υδρογονοβόμβα, ο Βενιζέλος εισάγει στην γκάμα του στρατηγικού οπλισμού και την υδρογονόφουσκα!

 3. sereos avatar
  sereos 16/08/2011 09:45:26

  .....και η μεγαλύτερη από αυτές είναι ο Βενιζέλος!!!!!!!!!!!!!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/08/2011 09:48:32

  O άνθρωπος δεν είναι κουτός, ούτε ...διαφανής. Να θυμίσω ότι αυτός "οργάνωσε" τους Ολυμπιακούς.

  Άσε που υπάρχει και η ρήση του σιορ Διονύση στον Καραγκιόζη, "μην τους πιστεύεις τους χοντρούς, πόσο μπορούν να φάνεεεε, μόνο εμάς τους νηστικούς, στην λόρδα που τραβάμε".

  • spiros avatar
   spiros @ archaeopteryx 16/08/2011 10:00:40

   Καλόοοοοοοο

  • juliet avatar
   juliet @ archaeopteryx 16/08/2011 10:05:31

   Αρχαίε μου, ο Καραγκίοζης λέει και το άλλο ..καλώς τ΄αφεντικό απ΄οοοόξω....ΟΟΟΞΩ.
   Οσο για το διαφανής ....μεγάλη κουβέντα είπες ,και αν μου επιτρέπεις όχι ''οργάνωσε'' -''όργωσε''.

 5. pikras57 avatar
  pikras57 16/08/2011 09:59:26

  αυτουνού το μάτι ας γυαλίζει... τα δικά μας μάτια να αφήσει στην θέση τους....

 6. ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16/08/2011 10:01:23

  Τι να προσδοκά κάποιος από ένα υπέρμετρα φιλόδοξο άτομο το οποίο στο βωμό της φιλοδοξίας του άλλαξε μέχρι και το επίθετό του;Μήπως κε.Ροδινέ θα έπρεπε να γίνει ένα flash-back στην πολιτική διαδρομή του ανδρός και ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο "αναρριχήθηκε" στην κομματική ιεραρχία;
  Υ.Γ.
  Προς όσους έχουν σπουδάσει ψυχολογία ή ψυχιατρική:προσέξτε τη "γλώσσα του σώματός του" και τις εκφράσεις του προσώπου του όταν συναντάται με τα "αφεντικά" της Ε.Ε. και αντιπαραβάλλετε την αντίστοιχη εικόνα όταν αγορεύει από βήματος "Βουλής" ή στα "παράθυρα" της τηλοψίας...

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16/08/2011 14:06:30

   Πολύ εύστοχο το ΥΓ. Χωρίς να είμαι ψυχολόγος μ'έκαναν εντύπωση οι χαριεντισμοί του.

 7. popolaros avatar
  popolaros 16/08/2011 10:08:35

  O Μπέννι είδε το τυράκι...δεν είδε την φάκα όμως.
  Όποιος συνδέεται με τον τζέφρι με οποιοδήποτε τρόπο, καίγεται.
  Ούτε φωτογραφία δεν έπρεπε να βγαίνει.
  Αλλά ας όψεται η καρέκλα του deputy p.m χαχαχα.

  Σιγά μην σου κάνει τη χάρη ο γιωργάκης να πάει σε εκλογές.
  Δεκάρα δεν δίνει , το αγροτικό του κάνει.
  Ούτως η άλλως θα φύγει για τα ξένα και θα μας έρχεται μόνο για τα μπάνια του το καλοκαίρι.

 8. spiros avatar
  spiros 16/08/2011 10:09:01

  Κώστα Καλημέρα
  Εξαιρετικό.

 9. juliet avatar
  juliet 16/08/2011 10:12:13

  Ο λαός λέει''Το έξυπνο πουλί απο τη μύτη πιάνεται''.Οσο για την αύξηση του ΦΠΑ,στα είδη εστίασης ,γιατί δεν σκεφτόσαστε μήπως ο έρμος θέλει να μας προφυλλάξει απο τα πάχη και μόνο για το καλό μας το κάνει;
  Ο έξυπνος μπορεί να ξεφύγει ,ο εγωΐστής και φιλαυτής έξυπνος όχι, γιατί γίνεται αλαζονικός.

 10. Απορία avatar
  Απορία 16/08/2011 10:13:46

  Το πιθανότερο είναι ακόμα και εντός του 2012 να έχουμε γυρίσει στη δραχμή οπότε όλοι να είναι "ευχαριστημένοι"...

  • popolaros avatar
   popolaros @ Απορία 16/08/2011 10:26:06

   εδώ και 2 χρόνια βάση σχεδίου, μας 'σφίγγουν' τόσο πολύ ώστε να το ζητάμε μόνοι μας.

   • Απορία avatar
    Απορία @ popolaros 16/08/2011 10:55:00

    Οι ευρωπαίοι δεν είναι τόσο βλάκες όσο νομίζουμε.
    Εντάξει τους δουλέψαμε ένα χρόνο, άντε τους δουλέψαμε και τον δεύτερο. Τον τρίτο χρόνο θα θέλουν να δουν "φως", δηλαδή αποκρατικοποιήσεις και περιουσία του δημοσίου κοψοχρονιά.

    Μόνον έτσι θα τους συμφέρει να μας κρατήσουν εντός ΟΝΕ. Εαν δεν προχωρήσουν τα παραπάνω εντός του 2011-2012 θα μας αναγκάσουν να βγούμε από την ΟΝΕ, π.χ. ζητώντας παράλογα πραγματα για να εκταμιεύσουν τις δόσεις.

    Το χρέος της χώρας πλέον χωρίς δυνατότητα υποτίμησης δεν είναι διαχειρίσμο. Δεν είναι αντιληπτό το τι περιμένουν να γίνει οι κυβερνώντες.

    Μάλλον τελικά το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθήσουν να διαχειριστούν κομματικά το timing της επανόδου στη δραχμή και να το παρουσιάσουν σαν ιστορική και εθνικής σημασίας απόφαση...

 11. Σταύρος avatar
  Σταύρος 16/08/2011 10:18:01

  Αλλόφρων Τριπολιτσιώτης vs Benny= 1-0
  http://3.bp.blogspot.com/_JNVYgeDs5oA/TBENY8HgrFI/AAAAAAAAAP0/PO4dSPbu_Is/s1600/alofron+antipasokos.jpg

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/08/2011 10:22:36

  H απομυθοποίηση προϋποθέτει την ύπαρξη μύθου για την οποία αμφιβάλλω έντονα στην προκειμένη περίπτωση

  • sanderson avatar
   sanderson @ Γιώργος 16/08/2011 17:30:02

   Μα το ντου στο Ζάππειο είναι ήδη μύθος.

   Μπένι, ο πολιτικός που έχασε από έναν... φραπέ.

 13. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 16/08/2011 10:30:15

  Στο πολύ καλό άρθρο υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις: Είναι λάθος να νομίζουμε, οτι στη σημερινή εποχή ο υπουργός οικονομικών δεν χρειάζεται να είναι ειδικός στις οικονομικές επιστήμες. Είναι εξίσου ακατανόητο λάθος να κατηγορείται ο Γ. Αλογοσκούφης και άρα η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 - 2009. Ας θυμηθούμε μόνο τους ρυθμούς αναπτύξεως, την τάση της ανεργίας, την τάση των εξαγωγών (απ΄ αυτές καταλαβαίνουμε αν υπάρχει αληθινή βιομηχανία, καθώς ο τουρισμός δεν είναι ούτε ποτέ θα γίνει βιομηχανία), τα έργα υποδομής κ.λ.π.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/08/2011 10:31:37

  Ροδινέ, οι διαπιστώσεις σου είναι για ακόμη φορά μέσα.
  Αυτό το θυμάσαι;
  h__p://www.antinews.gr/2011/06/20/107602/

 15. Orestios avatar
  Orestios 16/08/2011 10:34:02

  Ο αντισυνταγματικός συνταγματολόγος

  • Απορία avatar
   Απορία @ Orestios 16/08/2011 10:39:28

   Κατ'αρχας τι νόημα υπάρχει να υπάρχουν συνταγματολόγοι.

   Το σύνταγμα δεν πρέπει να χρήζει ερμηνειών. Πρέπει να είναι και είναι γραμμένο έτσι ώστε να γίνεται πλήρως αντιληπτό από την πλειοψηφία των πολιτών και φυσικά των ...δικαστών.

   • juliet avatar
    juliet @ Απορία 16/08/2011 15:35:49

    +++++++++++1000000000
    Πες τα χρυσόστομε!!!!!!!!!

 16. nicvel avatar
  nicvel 16/08/2011 10:44:03

  ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ( ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΓΠ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ) ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ( ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ , ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΦΟΡΕΣΕ ΚΑΠΕΛΟ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ , ΛΟΓΩ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ . ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΗΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ? ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ .

 17. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/08/2011 11:10:40

  Ούτε το'' MEGA δεν ξέρει πως να τον στηρίξει ''. Σωστός κύριε Ροδινέ.
  Αλλά έχω μία ερώτηση, το MEGA της Ν.Δ. ποιό είναι ; δεν έπρεπε τόσα χρόνια να έχει δημιουργηθεί και τώρα ακόμα τι προσπάθειες γίνονται πρός την κατεύθυνση αυτή;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΠΥΡΟΣ 16/08/2011 17:50:09

   Τι προσπάθειες γίνονται;
   Καμιά απολύτως προσπάθεια δεν γίνεται!!!

 18. Κραντωρ εφα avatar
  Κραντωρ εφα 16/08/2011 11:24:53

  Οι συνταγματολογοι, οπως λειτουργουν στην απο καθεδρας διδασκαλια τους, δεν ειναι παρα προπαγανδισται των ατομικιστικων ιδεων της γαλλικης επαναστασεως. Οι αγαπημενες τους λεξεις ειναι το "ατομο" και το "δικαιωμα". Ειναι ιερεις η καλυτερα μουλαδες και ιμαμηδες που ιερουργουν στο ονομα της ατομικιστικης λιμπεραλιστικης ιδεολογιας. Ετσι και ο Ε.Βενιζελος ως καθηγητης Συνταγματικου Δικαιου δεν εχει επιστημονικη ιδιοτητα, αλλα ειναι ενας φονταμενταλιστης της Ιδεολογιας του Ατομικισμου.

 19. Tassos avatar
  Tassos 16/08/2011 14:09:03

  Ο τύποε είναι σκοτεινός και φαύλος. Αλλά χρωστάει χάρη στον φάκτορα που δεν μ'αφήνει να τα γράψω (καλά κάνει βέβαια γιατί θα τρώει αγωγές μέχρι 2ας παρουσίας :-) Ο τύπος εκτός των άλλων είναι και άπληστος.

 20. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 16/08/2011 14:10:36

  Tα πράγματα είναι απλά:
  "Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους..."
  Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή...Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
  Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
  Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
  Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
  Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..
  Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθεί και να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού...

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html

 21. Ignoramus avatar
  Ignoramus 16/08/2011 14:33:24

  Η βασικη του ιδιοτητα με την οποια & πρόκοψε είναι γαμπρός.

  • juliet avatar
   juliet @ Ignoramus 16/08/2011 15:37:56

   Πούλησε το μυαλό του σε καλή τιμή...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ juliet 16/08/2011 17:50:42

    Juliet,
    ταλέντο είναι και αυτό!

 22. promitheas avatar
  promitheas 16/08/2011 16:02:53

  Και τί μυαλό; Να θυμίσω μόνο την ενσωμάτωση του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ στην συνολική αξία της επιχείρησης με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της εταιρείας να την θεωρούν απόλυτη ιδιοκτησία τους. Τέτοια αντίληψη εφαρμογής της ισονομίας από συνταγματολόγο μόνο ένας πανεπιστημιακός του καθεστώτος της μεταπολίτευσης θα είχε.

  • juliet avatar
   juliet @ promitheas 16/08/2011 17:43:48

   Αρα συμφωνούμε.
   Είχε να χάρισμα να λέει και να μην καταλαβαίνεις τι λέει,γιατί ποτέ δεν έλεγε τίποτε.

 23. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/08/2011 17:28:00

  Ασφαλής μέσα στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, κάνοντας τον καμπόσο σε φοιτητές και βερμπαλίζοντας ακατάσχετα,άλλαξε το επώνυμό του και στρογγυλοκάθησε και στα λεφτά της γυναίκας του.......Ετσι φουσκώνοντας από θαυμασμό για την διάνοιά του , δεν μπορούσε να δει την μπανανόφλουδα που του πέταξε ο ΓΑΠ και την πάτησε!!!!Και είναι και χοντροκομμένος.Θυμηθείτε με τι άπληστο και άκομψο τρόπο ,μπήκε από την πίσω πόρτα του Ζαππείου τη νύχτα των εκλογών του 2007 για να τη 'φέρει 'στο ΓΑΠ!Αν μη τι άλλο, πολιτική είναι η τέχνη των λεπτών χειρισμών κ. καθηγητά! Οσο για την επίσης φούσκα της συναίνεσης των 180,σιγά μη΄'τυλίξει' το Α. Σαμαρά . Ο Πρόεδρος και έξυπνος είναι και πατάει γερά στα πόδια του.

 24. deldio avatar
  deldio 16/08/2011 23:00:02

  Συμπληρώνοντας παραπέμπω στο anti-ntp.blogspot.com για να διαβάσετε αναλυτικά τί εστί Βενιζέλος.

 25. η Dimi avatar
  η Dimi 16/08/2011 23:41:11

  «Εχει σημασία να ερμηνεύσουμε σωστά, το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Ε.Ε, η ευρωζώνη στις αγορές, έστειλε ένα αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, για διαφάνεια..» ~υπουργός οικονομικών

  Eίδωλο πολιτικού φαντάσματος. Γιά την απώλεια της Κυριαρχίας, της Ανεξαρτησίας και της Αξιοπρέπειας των Ελλήνων, άκρα του τάφου η σιωπή.

  Μόνιμος ο εκφοβισμός και αποπροσανατολισμός των Ελλήνων με τις απρόσωπες «αγορές», οι οποίες μέσω τοκογλυφικών και στο διηνεκές ανεξόφλητων δανεικών, έχουν υποθηκεύσει την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές Ελλήνων, και ασύστολα ποδηγετήσει τους ασπόνδυλους πολιτικούς οι οποίοι, γονυπετείς ασπάζονται τη Νέα Αταξία Πραγμάτων.

  Οι δήθεν απρόσωπες «αγορές» οι οποίες καθημερινά ταλανίζουν τη ζωή μας, έχουν ονοματεπώνυμο και είναι πασίγνωστοι τραπεζίτες, με κοινή την Εβραϊκή τους καταγωγή:

  • JPMorgan Chase Bank, N.A. (New York)
  • Goldman Sachs (New York)
  • Τhe Rothschilds Bank of London
  • The Lazar Brothers LLC of Paris
  • The Warburg Brothers of Hamburg
  • Israel Moses Seif Banks of Italy
  • Kuhn, Loeb & Co. (New York)

 26. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 17/08/2011 11:32:07

  η παράταξη που στηρίζει ψωμιάδη παρακαλείται να μην πιάνει στο στόμα της πανεπιστημιακούς

  • juliet avatar
   juliet @ εξυπνάκιας 17/08/2011 15:52:07

   Σωστοοοός!!!!!!!Αυτούς τους πιάνει το ΣΔΟΕ!!!!!!

 27. hotdog avatar
  hotdog 19/08/2011 12:43:32

  Γιατί γυαλίζει το μάτι του; ....μα αφού έφαγε σαγανάκι με μύδια κάργα στις διοξίνες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.