#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2011 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απομυθοποίηση του κυρίου ΠαπαδήμουΟ κύριος Παπαδήμος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι βάζει σε κίνδυνο  την υστεροφημία του συμμετέχοντας ως βασικός πρωταγωνιστής σε παιχνίδια που έχουν σχεδιάσει ΜΜΕ, οικονομικά συμφέροντα, ΠΑΣΟΚ, Λάος, και οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο κεντρικός στόχος της παραπάνω αταίριαστης συνομοταξίας προσώπων και  κομμάτων είναι να ανακοπεί  με κάθε τρόπο η αναρρίχηση της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Τα ΜΜΕ και τα οικονομικά συμφέροντα πιστεύουν ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου τα μέτρα λιτότητας θα υλοποιούνται ταχύτερα και χωρίς σοβαρές  κοινωνικές αντιδράσεις.

ΠΑΣΟΚ, Λαος, οικογένεια Μητσοτάκη θέλουν την ΝΔ μέσα σε μια κυβέρνηση μεγάλης διάρκειας   για να την απονευρώσουν πολιτικά και να την αποξενώσουν κοινωνικά.

Αυτό όμως που θέλουν  περισσότερο από όλα  είναι η  πολιτική εξόντωση του Αντώνη Σαμαρά.

Θέλουν την συντριβή κάθε φωνής  με διαφορετική άποψη σε αυτά που έχουν αποφασισθεί στα παρασκήνια.

Η συμμετοχή του  σημερινού  πρωθυπουργού σε αυτό το άθλιο πολιτικό παιχνίδι πιστοποιείται:

Από την ανοχή που έχει δείξει στις συνεχείς επιθέσεις του Υπουργού Οικονομικών σε ΝΔ και Σαμαρά.


Από την ανοχή που έχει δείξει σε δηλώσεις στενών συνεργατών του (Σταυρόπουλος-Γιαννίτσης) σχετικά με τον χρόνο των εκλογών  προβοκάροντας στην ουσία τις σχέσεις Πρωθυπουργού –ΝΔ.


Από την επιλογή του κυρίου Καψή ως κυβερνητικού εκπροσώπου που είναι γνωστό σε ποια σχολεία έχει θητεύσει και τι σηματοδοτεί ως πρόσωπο.

Βέβαια ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να προσανατολίσει στην ίδια κατεύθυνση τέτοιες ετερόκλητες συμμαχίες.

Έτσι καθημερινά ο κύριος Παπαδήμος κινδυνεύει  από τους  «υποστηρικτές»  που αντί να  τον βοηθούν τον τραυματίζουν.

Οι συγκρούσεις,  Γεωργιάδη εναντίον Παπουτσή,  Βορίδη εναντίον Βενιζέλου και Ραγκούση,  Χρυσοχοίδη εναντίον Παπανδρέου,  αποδεικνύουν την αδυναμία του Πρωθυπουργού να βάλει σε τάξη την κυβέρνηση του και απομυθοποιούν την εικόνα του δεινού μάνατζερ που μπορεί να δίνει λύσεις.

Αποδεικνύουν επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να στηρίζετε ούτε σε έναν πολιτικό σαλτιμπάγκο όπως ο Καρατζαφέρης ούτε σε έναν πολιτικά νεκρό όπως ο Παπανδρέου που ψάχνει  την δική του Κυριακή του Λαζάρου.

Εάν έχει  αντιληφθεί τους κινδύνους που κρύβουν «περίεργοι σχεδιασμοί» και αποφασίσει να αλλάξει ρότα στο πρόσωπο του Σαμαρά θα βρει έναν πραγματικό συμπαραστάτη.

Σε  άλλη περίπτωση ο μοναδικός του στόχος είναι να συνεχίσει την προσπάθεια των κυρίων Παπανδρέου-Βενιζέλου να εγκλωβίσουν την ΝΔ και τον Σαμαρά σε ένα αδιέξοδο σχήμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση η προσπάθεια του είναι πολύ δύσκολη και βάζει σε κίνδυνο την χώρα αλλά και την φήμη του.

Aris A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 26/12/2011 09:33:42

  Όταν αναλαμβάνεις ως "Πρωθυπουργός έκτακτης ανάγκης" για να προωθήσεις μεταρρυθμίσεις που το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη για να πάει μπροστά και να βγει από το τέλμα και κρατάς , μεταξύ άλλων, στην Κυβέρνηση υπουργό που έχει δηλώσει δημόσια ότι θα εξυγειάνει τον ΟΣΕ "...χωρίς απολύσεις και χωρίς μειώσεις μισθών...", τότε για πια "υστεροφημία" μιλάμε!
  Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκεται ο άνθρωπος και θα απολαύσει το αποτέλεσμα των υπηρεσιών του στο μέλλον, εκτός Ελλάδος φυσικά, με κάποια σημαντική θέση!

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 26/12/2011 11:13:30

   Όταν αναλαμβάνεις ως “Πρωθυπουργός έκτακτης ανάγκης”ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ?
   ΠΟΤΕ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ?
   ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ?
   ΠΟΤΕ ΕΝΙΩΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ?
   ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ................

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 26/12/2011 09:45:45

  Πώς θα μας φαινόταν αν κάποιος δήλωνε πως το 2011 θα είναι χρονιά ανάπτυξης και επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές; Πώς θα χαρακτηρίζαμε αυτόν που θα έκανε την παραπάνω δήλωση; Μήπως είναι τάχα σοβαρός και αξιόπιστος; Θα τον κάναμε πρωθυπουργό ή δεν θα του εμπιστευόμασταν ούτε περίπτερο να διοικήσει;
  Και όμως αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις έχει κάνει, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ανάγκη για αυτοκριτική εκ των υστέρων, ο πολύ σοβαρός κ. Παπαδήμος:

  -28/9/2010
  Αποκλείει αναδιάρθρωση χρέους
  Παπαδήμος: ανάπτυξη από το 2011
  " «Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αναμένουμε μία σταδιακή επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε ο κ. Παπαδήμος, σε συνέντευξή του, στις Βρυξέλλες, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

  «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν εξετάζεται ως επιλογή. Δεν είναι επιλογή για οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης», προσέθεσε.

  «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος», σημείωσε και επισήμανε ότι «το 2011 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα περίμενα να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες και η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές θα είναι πολύ υψηλή»."
  http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4596448

  Αυτός είναι. Τόσο σοβαρός. Τόσο ειδικός. Τόσο επιτυχημένος. Ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές το 2011. Και δεν ντρέπεται. Ο προιστάμενος των κκ Γιαννίτση, Ροντούλη, Γεωργιάδη και Καψή.
  Αλλά η μοίρα των αχυρανθρώπων είναι κοινή.
  Αν βρει το θάρρος-που δεν θα το βρει αλλά λέμε-να παραστεί στο Σύνταγμα στις 25/3 θα γνωρίσει την αποθέωση.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Κώστας ΜΠ 26/12/2011 18:37:04

   Αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την μεγαλύτερη απάτη στη νεώτερη Ελλάδα , το φιάσκο του χρηματιστηρίου, ήταν ο ίδιος στον σχεδιασμό της εισόδου της χώρας μας στο ευρώ αλλά και στην απάτη απόκρυψης του χρέους της Ελλάδας με τα swaps με την Goldman Sacks, σε πλήρη σύμπνοια με τον αρχιερέα της διαπλοκής τον Σημίτη.

   Είναι δυνατό να περιμένουμε διαφορετική συμπεριφορά από ένα τέτοιο άνθρωπό, εκτός από το να είναι σε πλήρη ταύτιση με την διαπλοκή και ότι χειρότερο υπάρχει στη χώρα, ενάντια στον Ελληνικό λαό;

   Νομίζουν μερικοί ότι ο Ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται;

   Επειδή μας τον σερβίρουν για σωτήρα όλα τα φερέφωνα της διαπλοκής και μέγας φιλόσοφος Γιανναράς, σημαίνει ότι εμείς τους πιστέψαμε;

 3. Tassos avatar
  Tassos 26/12/2011 10:06:21

  Δείτε την καταγγελία Βαρουφάκη για τον φραγκοφονιά Παπαδήμο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=659977

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Tassos 26/12/2011 11:26:19

   ο κ. Παπαδήμος συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξη, μία από τις πολλές συντάξεις που θα έχει όταν με το καλό αποσυρθεί. Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που κατοικούσαν στα χώματα που πατάμε πριν 2.500 χρόνια, όταν έλεγαν πως χωρίς την ανδρεία (με την έννοια της γενναιότητας) καμία άλλη αρετή δεν μπορεί να κατακτηθεί από τον άνθρωπο.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ ΕΛΛΑΣ 26/12/2011 12:35:56

    Τασσο,
    ευχαριστουμε για το λινκ.
    Απο την Αυγη:

    Για μία από τις πολλές συντάξεις του!

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/12/2011
    Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Συγκεκριμένα: “Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους.”

    Επειδή το θέμα ήταν σοβαρό, τηλεφώνησα στον κ. Βαρουφάκη για να διασταυρώσω την ακρίβεια της πληροφορίας που είχα εντοπίσει. Μου την επιβεβαίωσε και με πληροφόρησε πως τελικά ο κ. Παπαδήμος συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξη, μία από τις πολλές συντάξεις που θα έχει όταν με το καλό αποσυρθεί. Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που κατοικούσαν στα χώματα που πατάμε πριν 2.500 χρόνια, όταν έλεγαν πως χωρίς την ανδρεία (με την έννοια της γενναιότητας) καμία άλλη αρετή δεν μπορεί να κατακτηθεί από τον άνθρωπο.

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ stanley@gr 26/12/2011 12:36:27

     Για να μαθαινουμε περι τινος προκειται!!!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/12/2011 10:43:32

  Σαν πολυ κουβεντα γινεται για τον υπερεκτιμημενο και ηδη βαρεια λαβαωμενο Παπαδημο.Ο ανθρωπος δεν εχει κανενα προσον να ηγηθει οχι κυβερνησης αλλα γραφειου συνοικεσιων!Απο που ως που να βρει τα χαρακτηριστικα ενος ηγετη ο Παπαδημος με τι προυπηρεσια ,τι γνωσεις και τι σπουδες σε θεματα ηγεσιας?Εδω χρειαζεται στρατηγικο σχεδιασμο και τακτικες σαμουραι για να αποπερατωσει 2 αποστολες το PSI και την δανειακη συμβαση {προσδιορισμος στοχων ΟΧΙ μετρα } και εχει αφησει τον ανεκδιηγητο Βενιζελο να λεει τις βουβουζελιες του καθε φορα που του διδεται ευκαιρια κοιτωντας λοξα προς την διαδοχη στο ΠΑΣΟΚΟΚΟΜΜΑ .Στο μεταξυ η χωρα δεν αποφευγει ουτε κατ'ελαχιστο τον κοστος και την φθορα απο την 50μελη δοτη κυβερνηση του.Τι μας νοιαζει εμας η υστεροφημια του Παπαδημου και της ομαδας του ΔΟΛιου οργανισμου και της MEGAπροπαγανδας ?Αυτο που μας νοιαζει ειναι να περιοριστουν στην στρουγκα που τους εχει οριστει και να μηνξαμολυονται σαν ξωτικα στην παραπληροφορηση και στα ρουσφετια της ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑΣ που συνεχιζει να κανει ο,τι εκανε παντα με τον φερετζε της συγκυβερνησης τωρα ! Σ'αυτο το παιχνιδι μονο η ΝΔ και η οργανωση της {οταν ξυπνησει κι'αυτη ! } μπορει να βαλει φρενο και με δημοσιοποιηση των ενεργειων της και οχι εν κρυπτω .ΠΧ
  *Στοπ στις τοποθετησεις και προαγωγες πρασινων στελεχων!
  *Αμεση αλλαγη προσωπων στην διοικηση και στις γενικες δνσεις της ΕΡΤ.
  *Αλλαγες στις διοικησεις των Τραπεζων & των ΔΕΚΟ {Ειδατε τι εγινε με την διοικηση της ΔΕΗ !}
  *Ποιος πιστωνεται την εκ νεου αναβολη επιβολης του ειδικου φορου τηλεορασης ο Καψης και το ΠΑΣΟΚ ? Γιατι αυτη η επιλεκτικη εξαιρεση προς τα ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΑ οταν ολα τα σφαζουμε και ολα τα μαχαιρωνουμε στις συνταξεις και τους μισθους ?
  *Εδω και τωρα οικονομικολογιστικη εκτιμηση των Ασφαλιστικων Ταμειων και των απωλειων που θα εχουν απο το PSI .Tωρα για να μας πει ο Βενιζελος απο που και πως θα καλυψει τις απωλειες οπως εχει υποσχεθει !{Αυτα να δει ο κ Μουρμουρας και να αφησει την προπαγανδα υπερ του PSI !}
  Αυτα και πολλα αλλα συνθετουν ενα ευρυ δικτυο δρασης της ΝΔ με τις οργανωσεις της ΤΩΡΑ και να αφησει τις συναξεις για αντιμνημονιακες δρασεις και αλλα κουραφεξαλα του Μανωλη που ευελπιστει να κατεβει στην Β Αθηνων!{Τον περιμενουμε να δει ποσα απηδια παιρνει ο σακκος .Ο λαος δεν ξεχνα τα του Σεπτεμβριου του 2009 και τα παιχνιδια του !}

  • antikatathliptikos avatar
   antikatathliptikos @ Ραβινος 26/12/2011 18:51:35

   Η φράση ''με τι προυπηρεσια ,τι γνωσεις και τι σπουδες σε θεματα ηγεσιας''
   χρήζει διευκρίνισης γιατί παραπέμπει σε κάποιε λέσχες. Δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να έχει τέτοιου είδους εκπαίδευση.

 5. stanley@gr avatar
  stanley@gr 26/12/2011 10:56:59

  "Αυτό όμως που θέλουν περισσότερο από όλα είναι η πολιτική εξόντωση του Αντώνη Σαμαρά."

  Ο Αντωνης Σαμαρας οτι και να κανουν ειναι γραφτο να κυβερνησει.
  Και να κυβερνησει για πολυ!
  Ειτε το θελουν ειτε οχι!!

 6. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 26/12/2011 11:19:35

  Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.

 7. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 26/12/2011 11:46:32

  Μου αρέσει που οι διαπλεκόμενοι με την εξουσία του πασοκ εκδότες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Εληνικός λαός εγκρίνει τον τραπεζουπάλληλο που παριστάνει τον πρωθυπουργό στην κυβέρνηση πασοκ.

 8. Mak avatar
  Mak 26/12/2011 17:01:10

  Παπαδήμος... όπως Παπανρέου

 9. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 26/12/2011 17:44:43

  Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει είναι να ξεφορτωθεί τους άχρηστους, υπερόπτες, άσχετους με τα οικονομικά, που του επέβαλε η Τροϊκα, η ευρωπαϊκή και το άχρηστο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Τι τους κρατάει , αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, μπορούν να κατανοήσουν τους σύνθετους οικονομικούς όρους; Άντε και να μάθουν κάποιους όρους, μπορούν να παράγουν οικονομκή πολιτική, άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτή; Ή πιστεύει στα θαύματα ή παίζει και αυτός το παιχνίδι τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.