#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απεργία στα λιμάνια επιτάφιος στην χρεοκοπία του πολιτικού συστήματοςΗ απεργία στην οποία προχωρούν οι ναυτεργάτες από τη Μ. Τρίτη, δείχνει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της χώρας να διαχειριστεί μια κρίση μείζονος σημασίας σε μια περίοδο που η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Αποδεικνύει επίσης ότι κυβερνήσεις σαν και τη σημερινή του Παπαδήμου δεν έχουν καμιά τύχη και καλά κάνει ο Σαμαράς κι επιμένει στην αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το μείζον θέμα, ωστόσο, είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν αντιληφθεί ούτε την κρισιμότητα των στιγμών, ούτε την φανερή διάθεση των πολιτών να ξεφύγουν από νοοτροπίες του παρελθόντος σαν και αυτές που ακολουθούν οι ναυτεργάτες ή άλλες κοινωνικές ομάδες που στρέφονται κατά του συνόλου της χώρας.

Προς θεού, δεν είμαστε κατά της απεργίας, ειδικά όταν τα εισοδήματα όλων έχουν συντριβεί. Αλλά, αν ο κόσμος ήθελε να τα βάλει με την κυβέρνηση, την τρόικα, το Μνημόνιο, ας έβγαινε στο δρόμο. Ολοι μαζί αν έκαναν μπάχαλο τη χώρα ίσως οι ξένοι και οι υπηρέτες τους αντιλαμβάνονταν τα λάθη τους. Διότι η κοινωνική έκρηξη είναι θεμιτή όταν έχει τη στηρίξη του συνόλου της κοινωνίας, κι όχι όταν ένας κλάδος όπως οι ναυτεργάτες βρίσκονται απέναντι από όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Αυτό, όμως είναι άλλο θέμα. Το βασικό είναι ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα… Πάθη του λαού θα είναι μεγάλα αφού η ταλαιπωρία από το μπάχαλο δεν έχει τελειωμό. Για να μη μιλήσουμε για τη… σταύρωση της οικονομίας των νησιών, τις τεράστιες απώλειες για τις ναυτιλιακές εταιρείες από τις ακυρώσεις, τον τουρισμό που στιγματίζεται για άλλη μια φορά, τους ξενοδόχους και εμπόρους και τους αγρότες που δεν μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Νομίζαμε ότι η οικονομική λαίλαπα θα άλλαζε τα μυαλά ορισμένων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια. Νομίζαμε ότι θα διέλυε και τους συνδικαλισταράδες παντός κομματικού χρωματισμού που παίζουν με τις τύχες ολόκληρης της χώρας. Διαψευστήκαμε.

Το ένα κόμμα ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο και αφήνουν τη χώρα να καταστρέφεται. Η Αννα Διαμαντοπούλου ευθέως μίλησε για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που κάνουν κουμάντο στο λιμάνι. Δεν έχει άδικο. Περιφερόμενοι ή μόνιμοι επαναστάτες δημιουργούν μπάχαλο για να δικαιολογήσουν απλά την κομματική τους ταυτότητα. Τσιμπόγλου και Νταλακωγιώργος είναι γνωστοί στο λιμάνια κι από μπάχαλα στο παρελθόν, από κλείσιμο λιμανιών, από μπλοκάρισμα κρουαζιερόπλοιων.

Εδώ έχει δίκιο η Άννα να οδύρεται αλλά ας κάνει κι αυτή την κριτική της διότι τίποτε δεν έκανε ώστε η κρίση να μη φτάσει στο αμήν. Κι όταν έφτασε τι έκανε; Έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση ή για να ακριβολογούμε στο Μαξίμου.  Δήλωσε «έτοιμη, όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της Κυβέρνησης  ακόμα και την ύστατη στιγμή», είπε. Μα καλά αυτή δεν είναι υπουργός, δεν έχει αυτή τη θέση για να λύνει προβλήματα; Όχι φυσικά, προεκλογικά να κάνει επιστράτευση και να τη χρεωθεί η ίδια; Ας τη χρεωθεί ο Παπαδήμος, σκέφτηκε η πονηρή. Έτσι όμως δεν αλλάζει η χώρα.

Ο Βενιζέλος από την άλλη, γνωστός από τη μακρά του θητεία στον πλανήτη Άρη, μόλις ήρθε στη Γη και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Τα έριξε όλα στη Νέα Δημοκρατία κι έτσι καθάρισε για τις ευθύνες της κυβέρνησής του; Μα η συνταγή που ακολούθησε πιστά δεν οδήγησε στη διάλυση όλων των κοινωνικών κλάδων και των εργαζόμενων;  "Υπάρχουν κόμματα που κινούν τα νήματα της απεργίας, πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να διαλύσουν τον τόπο. Υπάρχουν άλλα κόμματα που αντί να πάρουν σαφή και υπεύθυνη στάση, δείχνουν μια αντιφατική συμπεριφορά που να ενθαρρύνει την απεργία.Η δικιά μας θέση είναι ξεκάθαρη. Απεργίες στα ΜΜΜ μέσα στα μεγάλη εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες". Αυτά είπε ο κ. Βενιζέλος, λες και βγήκε από παρθενογένεση.

Ευθύνες έχει και η Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε:
«Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της Π.Ν.Ο.  Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν».

Ως εδώ καλά, αλλά ξέχασαν δύο πράγματα στη Συγγρού. Τους βουλευτές της που ζητούν να μην ενταχθεί ο Οίκος Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, το βασικό δηλαδή αίτημα των ναυτεργατών για το οποίο γίνεται η απεργία. Εμ, και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δε γίνεται. Άλλωστε, κορυφαίο στέλεχος της ΠΝΟ είναι ο κ. Χαλάς, με στενούς δεσμούς με τη ΝΔ. Μήπως θα μπορούσε η τελευταία να τραβήξει το αυτί ενός ανθρώπου που απειλεί να κάνει μπάχαλο τη χώρα;

Θα πρέπει να πούμε και για τις ευθύνες των συνδικαλιστών. Εδώ και μέρες υπάρχουν καταγγελίες ότι ο ένας συνδικαλισταράς παίρνει 15.000 ευρώ το μήνα καθαρά, ο άλλος 9.000 ευρώ κ.λπ. Κανείς δε βγήκε επίσημα να διαψεύσει αυτά τα νούμερα, αντιθέτως, διαρρέουν ότι πράγματι τα παίρνουν αλλά το προβλέπει το… Καταστατικό και είναι λεφτά από εισφορές κι όχι από τον προϋπολογισμό. Μα καλά δεν ντρέπονται να λένε τέτοια πράγματα; Δεν ντρέπονται να παλεύουν, όπως υποστηρίζουν, για το μισθό και τη σύνταξη του κακόμοιρου ναυτικού κι αυτοί να παίρνουν απίστευτους μισθούς που ούτε ο πρωθυπουργός δεν έχει δει στη ζωή του;

Μήπως να μας απαντήσουν αν κάποιοι από τους συνδικαλιστές έχουν να βγάλουν εδώ και πολλά χρόνια ναυτικά φυλλάδια και να κάνουν ένα ταξίδι;

Η υπόθεση αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της ναυτιλίας ο οποίος έχει πλέον μαραζώσει. Και το ΠΑΣΟΚ του έδωσε ακόμη μια χαριστική βολή όταν κατάργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ας καταλάβουν πριν είναι αργά όλοι οι πολιτικοί ότι μόνο οι καθαρές κουβέντες και οι καθαρές λύσεις περνάνε πλέον. Αν δεν το αντιληφθούν θα καταστρέψουν τη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 10/04/2012 09:50:23

  Τελικά σ΄αυτή τη χώρα ακόμη και σήμερα που έχουνε στενέψει τα πράγματα ,που άνθρωποι αυτοκτονούν από χρέη ,που γέροντες θεωρούν την υπάρσή τους βάρος για τα παιδία τους .....το καλύτερο επάγγελμα είναι του συνδικα ληστή!!

 2. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 10/04/2012 10:06:07

  Factor τα είπατε όλα ...
  Ότι συμβαίνει στα λιμάνια συμβαίνει σε όλη τη χώρα και σε όλους τους τομείς.
  Και επειδή "έξις δευτέρα φύσις" κατά την ταπεινή μου γνώμη θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 έτη για να αλλάξουν τέτοιες νοοτροπίες και με την αυστηρή
  προϋπόθεση οι πολιτικοί να αποτάξουν τον λαϊκισμό που καλλιέργησαν επί
  35 και πλέον έτη. Δυστυχώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους και δεν είμαι σίγουρη ότι θέλουμε να τηνν καταβάλλουμε .
  Καλή ανάσταση.

 3. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 10/04/2012 11:32:56

  Καλημέρα σε όλους.Θέλω να απομονώσω μια φράση του άρθρου ''από νοοτροπίες του παρελθόντος σαν και αυτές που ακολουθούν οι ναυτεργάτες ή άλλες κοινωνικές ομάδες που στρέφονται κατά του συνόλου της χώρας''.Το να ονομάζεις μια απεργία,ως κάτι που στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο,δεν είναι νοοτροπία παρελθόντος;;;Υπάρχει απεργία που να μην δημιουργεί προβήματα σε κάποιον άλλον;;Προφανώς όχι...Άρα τι να κάνουμε τώρα,να καταργήσουμε τις απεργίες και να ενεργοποιούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό,όσο ακόμα λειτουργεί, ή να στηρίζουμε τους αγώνες του ελληνικού λαού χωρίς να λέμε ότι νάναι;;

 4. skopelos news avatar
  skopelos news 10/04/2012 14:02:36

  ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ?
  Απάντηση στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια και στα κομματόσκυλα από το skopelosnews για την απεργία της ΠΝΟ για 25 επιβάτες και 4 ΙΧ αυτοκίνητα !!!
  http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/skopelosnews-25-4.html

 5. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 10/04/2012 14:17:10

  Νά αφήσης τά μεγαλοσυνθήματα/χαρακτηρισμούς καί τίς καταγγελίες.
  Ή Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί πάσχουμε όλοι από τό σύνδρομο τής Στοκχόλμης καί τού μαζοχισμού.
  Δέν γνωρίζω πότε εσύ βγήκες νά διαμαρτυρηθής καί νά διαδηλώσης ,αυτά τά 3 πέτρινα χρόνια τού γαπ καί τής μαφίας τού μνημονίου,διεκδικώντας τήν προσωπικήν καί Εθνικήν σου αξιοπρέπεια!!!!!!

  Διεκδικούν διά δύο ΄μέρες οί ναυτεργάτες καί κυρίως οί αξιωματικοί πού οί διαχρονικές σάπιες πολιτικές τών δημοκρατικών δυνάμεων (μπατσοκ + αριστερά),τούς έχουν φέρει σέ επίπεδα κοινωνικο-οικονομικής εξαθλίωσης καί χάνεται ή Ελλάς καί οί καφενόβιοι πρασινομισθοσυντήρητοι ρέμπελοι αγρότες καί τό υπόλοιπο συνάφι τής πράσινης μαφίας τών δήθεν επαγγελματιών,τών κρατικών επιδοτήσεων,διά τούς δήθεν αγρούς πού καλλιεργούν!!!!!!

  Άντε πιά μέ ΄σας τούς οσφυοκάπτες,εραστές τού καναπέ καί τού φραπέ,πού φιλοσοφείτε μέσω τού πληκτρολογίου τής βλακείας,πετώντας τήν λάσπην σας,σέ μία εργατική τάξη πού τόσα έχει προσφέρει διαχρονικά στήν χώραν μας!!!!!

  Νά κατεβάσετε καί τά παντελόνια σας (εάν πράγματι φοράτε)!!!!

  Υ.Γ.
  Γνωρίζεις πόσες φορές τά νησιά έχουν αποκλειστεί (απαγορευτικό) καί διά πόσες ΄μέρες,Χριστούγεννα,Πάσχα,Καλοκαίρι λόγω καιρικών συνθηκών????
  Τότε δέν χανόταν ή Ελλάς ή μήπως καί ό θεός άνεμος είναι μπαχαλάκιας!!!!!

  Έλεος!!!!!!!

 6. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 10/04/2012 14:29:04

  Επί τού πιεστηρίου.
  ------------------------

  Ό γ.γ. ΠΝΟ Χαλάς είναι ό διαχρονικός υποτελής στόν εκάστοτε ΥΕΝ,ανεξαρτήτως κόμματος καί τά τελευταία χρόνια οί συνδικαΛΗστές τής Ν.Δ.,στόν χώρον τής Ναυτιλίας,είναι σέ αγαστή συνεργασία μέ τούς τής ΝΣΚ/ΚΚΕ.
  Ό γιός του εξελέγη δημ.σύμβουλος μέ τό ψηφοδέλτιο τού Μιχαλιολάκου καί στίς επερχόμενες εκλογές θά είναι καί υποψήφιος βουλευτής στόν Πειραιά!!!!

  Ανεξάρτητα όμως από τίς πρακτικές τών συνδικαΛΗστών τής Π.Ν.Ο.,πού δέν εκπροσωπούν από χρόνια πολλά τά συμφέροντα τών αξιωματικών Ε.Ν., κι έχουν δημιουργηθή περιουσίες τεράστιες/καριέρες,από τό αίμα τους, τά αιτήματα είναι καί διαχρονικά καί μεγάλα κι ώς έκ τούτου ή απεργία είναι 100% κι επιβεβλημένη αλλά καί δικαιολογημένη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.