#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2011 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απελπιστική μοναξιά του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα ΔημοκρατίαΘέλω να υπογραμμίσω αυτά, που πέρα από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές συζητά σήμερα ο λαός μας, σε πλατείες “Αγανακτισμένων” και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυριών, σε γραφεία και καφενεία.

1ο:‘Οχι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, και επειδή δεν τα φάγαμε μαζί, λύση χωρίς τιμωρία των υπευθύνων, χωρίς απονομή δικαιοσύνης και χωρίς κάθαρση, δεν είναι αποδεκτή από τον λαό.Απαιτείται να αποδοθεί δικαιοσύνη,να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι στο βαθμό και στο ποσοστό που έφταιξαν.

2ο:  Απ’αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, κι απ’αυτούς που δεν αντιμετώπισαν την κρίση, λύσεις δεν μπορούμε να περιμένουμε, ούτε και συμμετοχή στη προσπάθεια ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, όπου κι αν ανήκουν.

3ο: Τα βαρίδια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αυτοί που σαμποτάρισαν συνειδητά ή ασυνείδητα τις όποιες προσπάθειες του Κ. Καραμανλή, αυτοί που  πλήγωσαν την παράταξη, αυτοί που εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσα μας,    σκελετοί στις κομματικές ντουλάπες, σε αναμονή αυριανών ρόλων, αλλά και οι ταμίες,  οι επαγγελματίες έμποροι ψυχών και ελπίδων, οι μεταλλαγμένοι ψευτοπατριώτες δενέχουν θέση ανάμεσα μας. Η αναφορά στην επίπλαστη ενότητα για τη διάσωση τους, είναι πρόφαση αμνήστευσης τους και τέλεση νέου πολιτικού εγκλήματος σε βάρος του λαού.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

4ο: Το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντεθνικό. Δεν δεσμεύει την Ελλάδα. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και είναι τουλάχιστον λυπηρό, η πνευματική και ακαδημαїκή ηγεσία του τόπου μας που κινείται στο χώρο της ΝΔ, να μην έχει τοποθετηθεί στο θέμα αυτό.

Γιατί άραγε ; Μήπως περιμένουν την κατάληψη χρυσοπληρωμένων θέσεων των νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών που θα δημιουργηθούν από τα  όργανα κατοχής της  πατρίδας μας του ΔΝΤ ;

Η ΝΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα από τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, ούτε να παραπαίει με θέσεις και συμπεριφορές που προσβάλουν την δημοκρατική πολιτική φυσιογνωμία της. Η μάχη δεν δίνεται μόνο στο κοινοβούλιο. Δίνεται συντονισμένα και στο κοινοβούλιο και στους εργασιακούς χώρους και με τις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις και με τα σωματεία και με τους φορείς, και στις πλατείες με τους Αγανακτισμένους.

Την ώρα των πλατειών κοινωνικών συμμαχιών πρέπει η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΚΕ να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο της στους εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Αλλά για να τα πετύχει όλα αυτά η ΝΔ, πρέπει να ξεπεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα  που την χαρακτηρίζει και που κληρονομήθηκε στη σημερινή φάση.

Το πρόβλημα αυτό ακούει στο όνομα έλλειμα πολιτικής αξιοπιστίας της ΝΔ. Ο κόσμος δεν μας πιστεύει, δεν μας εμπιστεύεται, μας θεωρεί συνυπεύθυνους, μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και διστακτικότητα.

Διαβάζω από την έρευνα της Kappa Research, ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10 Ιουλίου 2011:

54% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση Σαμαρά να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, 40% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά, 68,5% κρίνει ότι υπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα η στάση Σαμαρά, 24,6% κρίνει ότι είναι ειλικρινής. Το 54% κρίνει θετική τη στάση και το 68,5% μας θεωρεί μικροπολιτικούς και ανειλικρινείς, κάνοντας εμφανές το έλλειμα αξιοπιστίας.

Επίσης από την έρευνα βγαίνει ότι από τους ερωτηθέντες, 80,4% θεωρεί αρνητική εξέλιξη τον τερματισμό των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα (15,6% θετικό). 49,6% επιδοκιμάζει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών έναντι 40,5% που αποδοκιμάζει. 61,4% τα επεισόδια είναι αυθόρμητα. 58,1% θεωρεί ότι κύριο ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι η πολιτική επιβίωση καθενός από τα μέλη της.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω ;

Ο λαός αποδέχεται την αντιμνημονιακή στάση Σαμαρά, δεν εμπιστεύεται την ΝΔ, αποζητά και εγκρίνει την κοινωνική πολιτική αντίδραση στην κυβέρνηση, είναι υπέρ ενός κινήματος αυθόρμητης αντίδρασης, δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση που ασχολείται με την προσωπική επιβίωση των μελών της.

Τι ακόμα αποδεικνύουν όλα αυτά ;

Ο κόσμος θέλει την ΝΔ και τις συνδικαλιστικές εκφράσεις της με παρουσία στους επί μέρους χώρους, κι εμείς είμαστε απόντες.

Ο κόσμος επιθυμεί λαїκή δράση και αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα, και αναμένει την παρουσία μας εκεί.

Αποδεικνύουν, ακόμα το έλλειμα αξιοπιστίας της ΝΔ, που παρ’όλη την αντιμνημονιακή ρητορεία και επιχειρηματολογία του Προέδρου της Α. Σαμαρά, εμφανίζεται άτολμη, ανακόλουθη στη πράξη, απούσα από τους αγώνες, κι ακόμα :

- Δεν έχει ολοκληρώσει εδώ και 20 μήνες ούτε μιά καμπάνια που να κατέβει πλήρως στον κόσμο, και να ανοίξει μέτωπα στη παραπαίουσα κυβέρνηση.

- Δεν έχει προσαρμόσει την πολιτική της φυσιογνωμία στο νέο της πολιτικό ρόλο.

- Δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς και τις ταχύτητες του Προέδρου της που πορεύεται μόνος, και μακράν πρώτος.

- Δίνει την εικόνα έλλειψης στελεχών και επιτελείων ενώ διαθέτει χιλιάδες στελέχη με εμπειρία και άποψη.

- Υποβαθμίζει τα όργανα της, καταδικάζοντας τα σε αδράνεια.

- Υστερεί σε ταχύτητες αντίδρασης στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

- Αδυνατεί να εκφράσει αποκεντρωμένο εξειδικευμένο πολιτικό, εναλλακτικό λόγο.

- Παρακολουθεί τις προκλήσεις των δανειστών μας και την απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας να διαλαλείται και να ομολογείται από τον κ. Γιούνγκερ και την κυβέρνηση να στέκεται με απάθεια, όπως πρόσφατα είδαμε.

Τι ζητάμε όλοι, από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά :

Να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων σημερινών εθνικών περιστάσεων.

Να πρωτοπορήσει στον αντιμνημονιακό αγώνα με λόγια και με πράξεις, και να προστατέψει την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Να προστατέψει το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πρώτα με την αυτοκάθαρση της, γιατί η ΝΔ αποκατέστησε τη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974.

Με αναβάθμιση της λειτουργίας και του κύρους των κεντρικών και περιφερειακών οργάνων, και των κυττάρων της οργάνωσης μας σε τοπικό, νομαρχιακό, συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Με συγκρότηση μηχανισμού πολιτικής εκλογικής μάχης κι επικράτησης.

Με το χτίσιμο ενός Παλλαїκού Μετώπου όλων των Πατριωτικών Δυνάμεων πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές με στόχο την Αναγέννηση της Πατρίδας, την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας μας σαν λαός και σαν κοινωνία.

Στην απειλή του φασισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης με 16,2% επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία, με 25% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας, απαντάμε με την πρόταση για προσπάθεια ανάπτυξης με επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και στις “νέες εμπράγματες εγγυήσεις” απαντάμε με τον αντικειμενικό προσδιορισμό του πρωτογενούς χρέους, και μόνον μ’ αυτό.

Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο των οικονομικών εργαστηρίων του μη παραγωγικού διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Από την Αγανάκτηση περνάμε στην πολιτική Αντίσταση, κι από εκεί στην Εξέγερση με  στόχο τις εκλογές, όπου ο κυρίαρχος λαός θα δώσει την απάντηση του.

Στα αποπροσανατολιστικά ψευτοδιλήμματα που προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω των δημοψηφισμάτων που σχεδιάζει, απαντάμε με την απαίτηση μας για άμεσες εκλογές.

Μόνη λύση οι εκλογές, και η εφαρμογή της πολιτικής και των προτάσεων του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος, Τομεάρχης Ετεροδημοτών, ομιλία στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, την περασμένη Τετάρτη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. axis avatar
  axis 16/07/2011 13:42:53

  Δεν έχει άδικο ο άνθρωπος. Ο κόσμος θέλει τον Σαμαρά αλλά δεν εμπιστεύεται το κόμμα. Αν εξαιρέσουμε 2-3 ανθρώπους του προέδρου δείτε ποιους βγάζει η ΝΔ στα αθηναϊκά και επαρχιακά κανάλια. Ο Καραμανλής κράτησε ισορροπίες με τα τζάκια και είδαμε που κατέληξε...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ axis 16/07/2011 16:00:58

   Ενώ έχει δίκιο ο Γ. Αναγνωστάκος, υπερβάλλει κιόλας.

   Ο Σαμαράς είναι μπροστάρης, όπως μπροστάρηδες είναι όλοι οι ικανοί και άξιοι ηγέτες.

   Μην περιμένετε το κόμμα της ΝΔ να προπορεύεται. Αυτό δεν μπορεί να γίνει για ορισμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την γενικότερη κοινωνική συγκρότηση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

   Η γκρίνια για το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ είναι στην ουσία μια διαπίστωση ότι στην ΕΛΛΑΔΑ (και όχι μόνο στη ΝΔ) υπάρχει γενικώς λειψανδρία. Και τούτο γιατί ξέπεσαν οι αξίες τα τελευταία 30 χρόνια και εν πολλοίς πασοκοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία.

   Οι δημοκρατίες σαν την Ελληνική, λοιπόν, μπορεί να αναγεννηθεί μόνο ΜΕΤΑ από ένα τέλμα, όπως αυτό που βρισκόμαστε σήμερα.

   Είναι προφανές ότι δειλά δειλά ξεκινάει η κοινωνική και εν τέλει κάθε άλλη ανάκαμψη (πολιτιστική, οικονομική). Έτσι είναι το σχέδιο της θείας πρόνοιας, ή όπως θέλετε πείτε το, αλλιώς η αλλαγή δεν είναι ρεαλιστική ούτε εφικτή.

   Το σχέδιο είναι αυτό:

   Πρώτα εμφανίζεται ένας εμπνευσμένος αρχηγός μέσα σε μια κοινωνία σε τέλμα. Απ' ό,τι έχει φανεί, αυτό έγινε. Εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ασχέτως αν στην αρχή δεν τον χωρούσε το μάτι ορισμένων.

   Στο επόμενο στάδιο, ο λαός ακούει τον ηγέτη με δυσπιστία. Το ίδιο κάνει και ο κομματικός του οργανισμός. Η κοινωνική και ηθική κατάπτωση που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την αποδεσμεύσει (αλλά ούτε και την κομματική οργάνωση που είναι μέρος της κοινωνίας αυτής) από απαισιόδοξα φίλτρα. Αυτό το στάδιο το ξεπεράσαμε πριν λίγες εβδομάδες όπως αποτυπώθηκε και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

   Στο επόμενο βήμα, αυτό που τώρα βρισκόμαστε, ο λαός αγκαλιάζει προοδευτικά και σιγά σιγά τον ηγέτη, και αχνοφαίνεται η υιοθέτηση της ΕΛΠΙΔΑΣ για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της μέσω όσων υπόσχεται ο ηγέτης. Σε αυτό το στάδιο αρχίζει να αποκτά δύναμη και αυτοπεποίθηση η ομάδα ανθρώπων (η ηγετική ομάδα) που θα πλαισιώσει τον ηγέτη. Μην περιμένουμε λοιπόν να δούμε έτοιμη μια ομάδα 200 ανθρώπων να είναι κλώνοι του Σαμαρά αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν γίνεται. Με τον καιρό θα αναδεικνύονται οι άξιοι. Και όσοι δεν είναι θα απαξιώνονται και θα εξαφανίζονται με τις αντιδράσεις του ίδιου του λαού και ιδίως των κομματικών φίλων, οι οποίοι πια δεν αστειεύονται καθόλου. Έτσι, σε σύντομο σχετικά διάστημα, θα δημιουργηθεί και πλειοψηφικό ρεύμα, οπότε περνάμε στο τελικό στάδιο.

   Το τελικό στάδιο είναι η ανάδειξη του ηγέτη σε πρωθυπουργό και η εξουσιοδότηση του λαού προς αυτόν για τις απαραίτητες αλλαγές στο πολίτευμα ώστε αυτό να καταστεί αληθινά δημοκρατικό χωρίς αγκυλώσεις, μίζες, ρεμούλες και προνόμια σε ημετέρους, με την ταυτόχρονη διεκδίκηση και επαναδιαπραγμάτευση με τους διεθνείς και ευρωπαίους εταίρους μας μιας καλύτερης οικονομικής προοπτικής και συνεργασίας. Αυτό το στάδιο δεν θα αργήσει να έρθει.

   Παρεμπιπτόντως με το τελευταίο:

   Όταν ο ηγέτης Σαμαράς φτάσει στα σκαλιά του Μαξίμου η Ελπίδα θα είναι εδραιωμένη ως πλειοψηφική διάθεση του ελληνικού λαού.

   Σε αυτό "πόνταρε" ο Σαμαράς και αυτό είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει, και πιστεύω ότι θα γίνει.

   Μετά από αυτό, για όσα χρόνια θα χρειαστούν να δουλέψουμε σκληρά ως Ελλάδα και Έλληνες, εμείς οι ίδιοι, ο λαός, θα στηρίξουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Θα δεχτούμε να υποστούμε τις απαραίτητες θυσίες γιατί δεν θα νιώθουμε προδομένοι, όπως συμβαίνει τώρα. Θα νιώθουμε ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο και οδηγούν στο καλύτερο.

   Αυτό θα τονώσει την εθνική πίστη και αυτοπεποίθηση και θα διώξει πέρα μακριά τα μεταπρατικά πρότυπα της παγκοσμιοποίησης και του ευρωλιγουρισμού.

   Έτσι, θα έχουμε και μια πολιτιστική ανάκαμψη που θα πλαισιώσει την επάνοδο της Ελλάδας στον χώρο της διεθνούς αξιοπρέπειας από όπου εκδιώχθηκε με ευθύνη κυρίως του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως του σημερινού υπό αποχώρηση πρωθυπουργού.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/07/2011 16:02:35

    Εννοώ: "Μην περιμένετε το κόμμα της ΝΔ να προπορεύεται" του Σαμαρά.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/07/2011 16:07:28

    (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

    Ενώ έχει δίκιο ο Γ. Αναγνωστάκος, υπερβάλλει κιόλας.

    Ο Σαμαράς είναι μπροστάρης, όπως μπροστάρηδες είναι όλοι οι ικανοί και άξιοι ηγέτες.

    Μην περιμένετε το κόμμα της ΝΔ να προπορεύεται του Σαμαρά, του αρχηγού της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει για ορισμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την γενικότερη συγκρότηση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

    Η γκρίνια για το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ είναι στην ουσία μια διαπίστωση ότι στην ΕΛΛΑΔΑ (και όχι μόνο στη ΝΔ) υπάρχει γενικώς λειψανδρία. Και τούτο γιατί ξέπεσαν οι αξίες τα τελευταία 30 χρόνια και εν πολλοίς πασοκοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία.

    Μια δημοκρατία σαν την Ελληνική μπορεί να αναγεννηθεί μόνο ΜΕΤΑ από ένα τέλμα, όπως αυτό που βρισκόμαστε σήμερα.

    Είναι προφανές ότι δειλά δειλά ξεκινάει η κοινωνική και εν τέλει κάθε άλλη ανάκαμψη (πολιτιστική, οικονομική). Έτσι είναι το σχέδιο της θείας πρόνοιας, ή όπως θέλετε πείτε το, αλλιώς η αλλαγή δεν είναι ρεαλιστική ούτε εφικτή.

    Το σχέδιο είναι αυτό:

    Πρώτα εμφανίζεται ένας εμπνευσμένος αρχηγός μέσα σε μια κοινωνία σε τέλμα. Απ’ ό,τι έχει φανεί, αυτό έγινε. Εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ασχέτως αν στην αρχή δεν τον χωρούσε το μάτι ορισμένων.

    Στο επόμενο στάδιο, ο λαός ακούει τον ηγέτη με δυσπιστία. Το ίδιο κάνει και ο κομματικός του οργανισμός. Η κοινωνική και ηθική κατάπτωση που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την αποδεσμεύσει (αλλά ούτε και την κομματική οργάνωση που είναι μέρος της κοινωνίας αυτής) από απαισιόδοξα φίλτρα. Αυτό το στάδιο το ξεπεράσαμε πριν λίγες εβδομάδες όπως αποτυπώθηκε και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

    Στο επόμενο βήμα, αυτό που τώρα βρισκόμαστε, ο λαός αγκαλιάζει προοδευτικά και σιγά σιγά τον ηγέτη, και αχνοφαίνεται η υιοθέτηση της ΕΛΠΙΔΑΣ για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, μέσω όσων υπόσχεται ο ηγέτης. Σε αυτό το στάδιο αρχίζει να αποκτά δύναμη και αυτοπεποίθηση η ομάδα ανθρώπων (η ηγετική ομάδα) που θα πλαισιώσει τον ηγέτη. Μην περιμένουμε λοιπόν να δούμε έτοιμη μια ομάδα π.χ. 200 ανθρώπων να είναι "κλώνοι" του Σαμαρά αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν γίνεται. Με τον καιρό θα αναδεικνύονται οι άξιοι. Και όσοι δεν είναι, θα απαξιώνονται και θα εξαφανίζονται με τις αντιδράσεις του ίδιου του λαού και ιδίως των κομματικών φίλων, οι οποίοι πια δεν αστειεύονται καθόλου. Έτσι, σε σύντομο σχετικά διάστημα, θα δημιουργηθεί και πλειοψηφικό ρεύμα, οπότε περνάμε στο τελικό στάδιο.

    Το τελικό στάδιο είναι η ανάδειξη του ηγέτη σε πρωθυπουργό και η εξουσιοδότηση του μεγαλύτερου τμήματος του ελληνικού λαού (και όχι μόνο των κομματικών φίλων) προς αυτόν για τις απαραίτητες αλλαγές στο πολίτευμα.

    Ώστε αυτό να καταστεί αληθινά δημοκρατικό χωρίς αγκυλώσεις, μίζες, ρεμούλες και προνόμια σε ημετέρους, με την ταυτόχρονη διεκδίκηση και επαναδιαπραγμάτευση με τους διεθνείς και ευρωπαίους εταίρους μας μιας καλύτερης οικονομικής προοπτικής και συνεργασίας. Αυτό το στάδιο δεν θα αργήσει να έρθει.

    Παρεμπιπτόντως:

    Όταν ο ηγέτης Σαμαράς φτάσει στα σκαλιά του Μαξίμου η Ελπίδα θα είναι εδραιωμένη ως πλειοψηφική διάθεση του ελληνικού λαού.

    Σε αυτό “πόνταρε” ο Σαμαράς και αυτό είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει, και πιστεύω ότι θα γίνει.

    Μετά από αυτό, για όσα χρόνια θα χρειαστούν να δουλέψουμε σκληρά ως Ελλάδα και Έλληνες, εμείς οι ίδιοι, ο λαός, θα στηρίξουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Θα δεχτούμε να υποστούμε τις απαραίτητες θυσίες γιατί δεν θα νιώθουμε προδομένοι, όπως συμβαίνει τώρα. Θα νιώθουμε ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο και οδηγούν στο καλύτερο.

    Αυτό θα τονώσει την εθνική πίστη και αυτοπεποίθηση και θα διώξει πέρα μακριά τα μεταπρατικά πρότυπα της παγκοσμιοποίησης και του ευρωλιγουρισμού.

    Έτσι, θα έχουμε και μια πατριωτική πολιτιστική ανάκαμψη που θα πλαισιώσει την επάνοδο της Ελλάδας στον χώρο της διεθνούς αξιοπρέπειας από όπου εκδιώχθηκε με ευθύνη κυρίως του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως του σημερινού υπό αποχώρηση πρωθυπουργού.

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/07/2011 13:47:41

  Η παράταξη ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ στελέχη ικανά και βουλευτές μαχητικούς...ΟΧΙ πριμαντόνες,που χαρακτηρίζονται από προσωπική προβολή,αλληλοκαρφώματα,ήξεις αφήξεις,απερίγραπτη ακινησία και παρατεταμένη σιωπή....

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ Komis Montechristo 16/07/2011 13:55:27

   Μπραβο Κομη.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Komis Montechristo 16/07/2011 14:48:40

   υπαρχουν ικανοι ανθρωποι για μεγαλα πραγματα αλλα ειναι εξω στην αγορα οι ανθρωποι και δουλευουν.
   πως να τα αφησουν ολα και να ερθουν στην ΝΔ.
   Τα στελεχη πρεπει να τα πληρωνεις κιολας, λεφτα υπαρχουν?

 3. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 16/07/2011 13:53:20

  Είναι ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά να αναδείξει ικανά στελέχη από την κοινωνία που ξέρουν να δίνουν μάχες και όχι να βασιστεί σε θεσιθήρες, ανεπάγγελτους και εντέλει άχρηστους να οδηγήσουν την Ελλάδα στη Νέα Διακυβέρνηση Σαμαρά.

 4. LamprosM avatar
  LamprosM 16/07/2011 13:54:46

  Δικιο εχει ο Axis, και ο αρθρογράφος. Μαι ζωη, το κομμα εχει την κακια συνήθεια τρωει τα παιδιά του, και να επιπλέουν οι φελλοι και οι δημοσιοσχετιστες. Αυτομαστιγωνόμαστε, τιμωρουμε τα παιδιά μας, και πανικοβάλλονται τα βουλευτάκια μας μήπως τους στριμώξει καμια Τρέμη στο Μεγκα επειδή "ο χ γαλαζιος βουλευτής πινει καφε με στραβο καλαμακι! Σκανδαλοοοοο!!".
  Παρτε το χαμπαρι νωρις και ξεκαθαρα. Χρειαζονται υποψήφιοι Commando στις επομενες εκλογές, (και στην επομενη κυβέρνηση) και οχι γατακια τυπου Παυλοπουλου. Οι Πασοκοι δεν πιανονται φίλοι και πρεπει να ματωσου, πριν και μετα τις εκλογές.-

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ LamprosM 16/07/2011 14:09:09

   ... ματωσουΜΕ εννουσα... (!!) μετα τις εκλογες

 5. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 16/07/2011 14:34:48

  Δεν ανήκω σε κανένα κομματικό χώρο , αλλά μου φάνηκε σωστό να το υπογραμμίσω γιατί μού φάνηκε ότι αφορά όλους τούς έντιμους πολιτευόμενους :
  "οχι γατακια τυπου Παυλοπουλου" και "Οι Πασοκοι δεν πιανονται φίλοι".
  Βέβαια στον "τύπο Παυλόπουλου" , περιλαμβάνονται και κάτια άλλα αστέρια (π.χ. υιοί τάχατες επιφανών "βαρώνων" , επίτιμων και ομότιμων , κάποιοι λιμοκοντόροι κομψευόμενοι που απαντιώνται σε όλα βέβαια τα κόμματα κ.λ.π.) που πάντοτε ξέρουν τα πάντα και είναι κατάλληλοι για παντού !
  Από τις πιό πετυχημένες παρατηρήσεις σχετικά με τον πολιτικό κόσμο κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων .

 6. juliet avatar
  juliet 16/07/2011 14:37:10

  Eμείς το καταλαβαίνουμε αυτά τα ανθρωπάκια δεν το αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι τους εκλέξανε για να διασφαλίζουνε τα συμφέροντα της παράταξης και των οπαδών και όχι τα δικά τους που είναι να τα έχουμε καλά μ΄όλους.
  Ας ελπίσουμε ότι ο Σαμαράς δεν θα κάνει τα λάθη του Καραμανλή.Ο έρμος δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι όλοι εκείνοι γύρω του αν δεν ήτανε Καραμανλής ούτε που θα του έδιναν σημασία.
  Ο Σαμαράς έχει να πολεμήσει και τις φάτσες που πιάνουν πρώτο στασίδι και εκεί που λες συμφωνώ και κτυπά τις ευαίσθητες χορδές σου ο λόγος του ,να σου μπροστά -μπροστά τον Πάκη, την Δημητράκη,τον Μάκη κλ π ,ευτυχώς και η Ντόρα έφυγε,σκέψου να την έβλεπες και ν΄αγορεύει λες και αυτή ήτανε απ΄άλο πλανήτη.Ενας τρόπος υπάρχει να δηλώσουνε ότι στις επόμενες κλογές δεν θα βάλουνε υποψηφιότητα και ετσι του λύνονται τα χέρια για τις αλλαγές.

 7. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 16/07/2011 14:43:44

  Αντί να δίνει η ΝΔ 21 ξενέρωτες απαντήσεις σε 21 επίκαιρες (αλήθεια ποιος τις όρισε ως τέτοιες) ερωτήσεις, καλό θα είναι επιτελούς να ανταποκριθεί με τα πραγματικά επίκαιρα αιτήματα και τις αγωνίες του απλού κόσμου της πλατείας.

  Ποιους βολεύει ο αποκλεισμός του λαϊκού παράγοντα από την σηματοδότηση της δράσης της παράταξης;

  Υπεύθυνο κόμμα είναι αυτό αδρανοποιεί τον λαϊκό παράγοντα ή αυτό που τον ενεργοποιεί στην κατεύθυνση προάσπισης της Πατρίδας;

  Η άσκηση πολιτικής από τα κόμματα εξαντλείται σε κλειστές συσκέψεις ''ειδικών'' και σε προσωπικές στρατηγικές διαφόρων γόνων της καλής κοινωνίας ή κυρίως πρέπει να διαμορφώνεται από την δημοκρατική ώσμωση με τις κοινωνικές δυνάμεις ;

  Μετά φταίει ο κόσμος που δυσπιστεί;

 8. ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 16/07/2011 15:44:32

  Ο κόσμος θέλει την ΝΔ και τις συνδικαλιστικές εκφράσεις της με παρουσία στους επί μέρους χώρους, κι εμείς είμαστε απόντες.

  Ο κόσμος επιθυμεί λαїκή δράση και αντίδραση στα κυβερνητικά μέτρα, και αναμένει την παρουσία μας εκεί.

  Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος, Τομεάρχης Ετεροδημοτών, ομιλία στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, την περασμένη Τετάρτη

  Αυτή την ερώτηση την είχα απευθύνει σε κάποιο σημαντικό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ παρουσία και ενός "λιμοκοντόρου" σε πολύ υψηλή θέση πριν τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου .

  Η απάντηση και των δυο ήταν : Είμεθα Αστικό Κόμμα εμείς και δεν κατεβάζουμε τον κόσμο στο πεζοδρόμιο !!!!!!!!!!!

  Κρίσεις -επικρίσεις και συμπεράσματα δικά σας , εγώ τα δικά μου δυστυχώς τα έβγαλα .

  Σε εσάς κύριε Αναγνωστάκο τι απάντησαν ύστερα από την ομιλία σας μέσω της οποίας θέσατε και εσείς το ίδιο ερώτημα ;

  Άλλαξε κάτι στην απάντηση τους από τον περασμένο Νοέμβριο μήπως αναθαρρήσουμε ;;;;;;

 9. armagedon avatar
  armagedon 16/07/2011 17:17:56

  ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ

 10. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 16/07/2011 19:16:17

  Μερικές φορές η Ν.Δ. μας δίνει την εντύπωση ότι τελικά δε χρειάζεται (ή δε θέλει) την υποστήριξή μας. Ως μέλος της ΔΑΚΕ ομιλώ. Ας αποφασίσουν τι θέλουν και ας μας το πουν. Περιμένουμε.

 11. φωνη avatar
  φωνη 16/07/2011 19:41:29

  Υπάρχουν μερικοί μ***κες που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να βολεύονται κάνοντας κακό στη χώρα και στο κόμμα.

  Θα τους πετάξει έξω ο Αντώνης Σαμαράς που είναι πρόεδρος εκλεγμένος από τη βάση και όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο αμφισβητεί τη βάση.
  Όποιος αμφισβητήσει τη βάση τον έφαγε η μαρμάγκα για πάντα.

  • juliet avatar
   juliet @ φωνη 16/07/2011 20:11:57

   Eχεις απόλυτο δίκιο αν διώξει έναν και μάλιστα με τρόπο που δεν θα σήκωνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω .....οι άλλοι θα μαζευτούνε .
   Εχει με το μέρος του την βάση και η βάση πίστεψε σ΄αυτόν ,όλοι αυτοί ήτανε απέναντί του ,δεν θα πρέπει να το ξεχνά.

   • stoxastis avatar
    stoxastis @ juliet 17/07/2011 10:39:38

    να διώξει κάθε μία και κάθε έναν που αποτέλεσε μέρος του προβλήματος στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα. Φαντάζομαι οτι δέν θέλει κανείς να φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια τα γνωστά παιδιά της ρεμούλας που ¨ανήκουν¨στην παράταξη και ¨εδωσαν αγώνες ¨ για αυτήν?

 12. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 16/07/2011 19:48:01

  Η ΝΔ πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ΔΑΚΕ. Στους κόλπους της υπάρχουν τρεις πολιτικές τάσεις, που η κάθε μια κοιτάει να βγάλει τα μάτια των άλλων δύο. Δυστυχώς πολλά στελέχη της ΔΑΚΕ, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η ατυχήσασα κόρη του μπαμπά της και ότι αυτή εκπροσωπεί, βρίσκεται σε άλλον πολιτικό χώρο, και προσπαθούν να διατηρήσουν ενδοπαραταξιακά, προνόμια και οφίτσια, που τους είχαν παραχωρηθεί από την ίδια, ή από τους περί αυτήν, προωθώντας ίδια ωφέλη και όχι το συμφέρον της Παράταξης. Αυτού του είδους οι νοοτροπίες και πρακτικές πλήγωσαν την ΔΑΚΕ και τη ΝΔ, συμβάλλοντας εν πολλοίς στην βαρειά ήττα του 2009. Κάποιος φίλος πιο πάνω υποστηρίζει ότι η ΝΔ δείχνει σαν να μην θέλει την στήριξη της ΔΑΚΕ και μέχρι κάποιο σημείο έχει δίκιο. Το κόμμα δείχνει επιφυλακτικό απέναντι στην συνδικαλιστική του παράταξη, κάτι όμως που είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Σαν Δακίτες, πρέπει να δώσουμε τα πάντα στο κόμμα και στην Παράταξη, για την τελική επικράτηση και την σωτηρία της Πατρίδας από την πράσινη, τροικανή, μνημονιακή λαίλαπα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ. Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός μας ΕΠΟΝΤΑΙ κατά πολύ. Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή και δύσκολη, ειδικά τώρα, που το πράσινο τέρας ξεψυχά και γίνεται πιο επικίνδυνο. Ας πλαισιώσουμε όλοι μαζί τον Πρόεδρό μας, που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, και ας τον στηρίξουμε με την εμπιστοσύνη μας και με την παρουσία μας, ειδικά στους χώρους εργασίας μας, όπου τα πράσινα παπαγαλάκια οργιάζουν. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

  • EΛΛΗΝΑΣ avatar
   EΛΛΗΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 16/07/2011 23:05:22

   Kάθε μέρα δίνουμε τη μάχη στο χώρο της εργασίας μας απέναντι σε πολύ αντίξοες συνθήκες έχοντας να αντιμετωπίσουμε τόσο τη δυσπιστία των συναδέλφων όσο και τις τρικλοποδιές των - πολύ καλά οργανωμένων, η αλήθεια να λέγεται - πασόκων. Η ανιδιοτέλεια Ίωνα μας περισσεύει αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι μέσα από το κόμμα που δεν αφήνουν τη ΔΑΚΕ να ανοίξει τα φτερά της ούτε και άτομα ικανά και άξια να αναδειχτούν. Αυτοί λοιπόν οι ικαοί και άξιοι άνθρωποι κάποτε θα βαρεθούν να είναι απλοί θεατές. Εγώ είμαι μέλος της Ν.Δ. από το 1988 και δε θυμάμαι ποτέ να έχω δει τέτοια απαξίωση, τέτοια αποστροφή του κόσμου απέναντί μας. Πέρισυ το καλοκαίρι συνάντησα σε μια ομιλία του Σαμαρά ένα κορυφαίο στέλεχός μας. Του μίλησα για τη ΔΑΚΕ στην οποία ανήκω και με κοίταζε σαν UFO. Δεν αρκεί όμως ένα ελεεινό και άχρηστο ΠΑΣΟΚ να φέρει στην αξουσία τη Δεξιά. Πρέπει η Δεξιά να αποδείξει ότι έχει αλλάξει η ίδια, έχει προοπτική και έχει πλουραλισμό προσώπων που να μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια τις θέσεις του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στην τηλεόραση τον κάθε άσχετο βλαχομπαρόκ βουλευτή να πει το παραμυθάκι του - και μάλιστα χωρίς αντίλογο. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια. Ποτέ ένα κόμμα δεν κατάφερε να υλοποιήσει πρόγραμμα μόνο και μόνο επειδή έχει έναν άξιο και ικανό αρχηγό. Για να μην κουράσω άλλο καταλήγω στο δια ταύτα : μην περιφρονείτε αυτόν τον απλό εργαζόμενο που σας στηρίζει χωρίς αντάλλαγμα. Είναι αυτός που αύριο θα σας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσετε τον τόπο και ανάλογα με την ικανότητά σας να βρείτε τις λύσεις που απαιτούνται.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ EΛΛΗΝΑΣ 18/07/2011 17:41:21

    Προσυπογράφω!

    • ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ avatar
     ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 18/07/2011 17:47:45

     KAI ΓΩ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Η ΔΑΚΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ.

 13. Apatsi avatar
  Apatsi 16/07/2011 19:58:51

  Δεν υπήρξε σκάνδαλο Βατοπεδίου, ή άλλο σκάνδαλο, αλλά η ευθύνη εξίσου μεγάλη από τη στιγμή που ένα κόμμα που κυβερνά δεν διαθέτει εκείνους τους μηχανισμούς που να καταπνίγει (κι ακομη παραπέρα) τις κινήσεις του παρακράτους που έχει στήσει το πασόκ από το 1974 κι εντεύθεν, όπως και οι λοιποές δημοκρατικές δυνάμεις.
  Και η ΝΔ πως να θέλει κάτι από τα στελέχη της όταν προϊστάμενοι τίθενται άτομα του στύλ Πάκη και λοιπων λιμοκοντόρων, οι οποίοι δεν θέλουν φασαρίες με τα αριστερά και πασοκικά παιδιά?
  Τελικά το μόνο που μένει στην Ελλάδα είναι η ανάληψη της εξουσίας από ένα ξεροκέφαλο και άφοβο στην μοναξιά άτομο. Σαν εκείνον τον άντρα που τον στέλνεις στα μαύρα τα σκοτάδια κάνει ΄μιά δουλειά και δεν σε πρήζει τ' @ρχίδια με δικαιολογίες και αναβολές (για όσους έχουν τέτοιες εμπειρίες, ξέρουν τί λέω).
  Προσωπικά δηλώνω ότι η πορεία του Κ.Κ. ιδίως στα εθνικά θέματα και εκείνα που άπτονται της ενδυνάμωσης των κοινωνικών ιστών ήταν άψογη αλλά οι εκτελεστές των αποφάσεων ήταν κάποιοι κατω του μετρίου.
  Ώρα λοιπόν για τον Α. Σαμαρά, έναν νέο άφθαρτο, ξεροκέφαλο και εθνικά σκεπτόμενο ιδεαλιστή ο οποίος αφού από τώρα με δυό-τρείς ανθρώπους τραβά το άρμα της ΝΔ, παρά τις τρικλοποδιές από κρυφοπουτ..νες που το παίζουν βουλευτές μας και κομματικά στελέχη και κλείνουν πονηρά το μάτι σε μνημονιακές πολιτικές, σημαίνει ότι είναι σε θέση να βάλει τον τόπο ξανά στην αναπτυξιακή τροχιά και φυσικά να επανελληνοποιήσουμε τη ΄χώρα μας

 14. Grigoris avatar
  Grigoris 16/07/2011 20:02:44

  Προσφατα γνωρισα εναν βουλευτη της ΝΔ και του ειπα οτι εχετε εναν θαυμασιο αρχηγο, αλλα ειναι μονος του! Γιατι δεν το βοηθατε? Οταν αποχωρησα απο το γραφειο του.... "δεν θα ηθελα να ημουν στην θεση του αρχηγου της ΝΔ..." Πραγματικα ο Αντωνης Σαμαρας ειναι "one man show!" "Πως να οδηγησει το καραβι χωρις πληρωμα...? "

  • juliet avatar
   juliet @ Grigoris 16/07/2011 20:37:47

   Αν ήτανε ένας ......είναι πολλοί,γλύφτες και ζηλόφθονοι και πάνω απ΄όλα φελλοί.
   Πλήρωμα έχει ,τη βάση που τον ψήφισε.Αν έχεις μια επιχειρήση και δεν σου κάνουνε οι υπάλληλοι ,σιγα-σιγά τους αντικαθιστάς,και για να δουλέψει το μαγαζί πελάτες θες αλλιώς ....κλείνεις το μαγαζί.

 15. juliet avatar
  juliet 16/07/2011 20:26:58

  @Apatsi
  Ενώ η πράσινη χλέπα απλωνότανε επικίνδυνα ,η Ν.Δ δεχότανε στωΐκά την ήττα της ,τους πετούσανε και κανένα κόκαλο και όλοι μαζί φιλαράκια.
  Αυτά τελείωναν ,ακριβώς είπε ςτην σωστότερη κουβέντα που θα πρέπει να γίνει ευαγγέλιο,να στέλνεις άτομο τα μαύρα μεσάνυχτα και να μη σου λέει να ξημερώσει,η ανάγκη επιτάσσει τώρα ,τώρα να πηγαίνει.Αν πρόσεξες είπα άτομο,μην κάνεις διαχωρισμούς σε άνδρες -γυναίκες,υπάρχουνε γυναίκες που είναι καλύτερες απο κάποιους που φοράνε'' φούστες'',καταλαβαινόμαστε.
  Κόμμα είναι στρατός ,με διαφωνίες ,με ελευθερίες αλλά στρατός,μόνο ετσι μπορείς να αντιτάξεις δυνάμεις και να έχεις και αποτελέσματα.
  Ο Ιωνας εντόπισε τώρα που το θεριό ξεψυχά θα γίνεται πιο επικίνδυνο ,και εδω χρειάζεται ο ''στρατιωτικός νόμος''.

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ juliet 17/07/2011 10:43:51

   δευτερη φορά σωστή

 16. Εnzo avatar
  Εnzo 16/07/2011 21:03:00

  οι περισσοτεροι βουλευτες στην βουλη ειναι για τα πανηγυρια.
  Βλαχομπαροκ καταστασεις.

 17. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 16/07/2011 22:11:04

  Συγχαρητήρια στον Γιώργο Αναγνωστάκο για τον καθαρό, πατριωτικό του λόγο. Θα σε στενοχωρήσω λίγο Γιώργο αλλά ορισμένα απ' αυτά που είπες με παρρησία και σαφήνεια, ΔΕΝ είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος της ΝΔ. Και τίποτα απολύτως δεν δείχνει ότι θα γίνουν ποτέ πολιτική γραμμή και πρόταση της ΝΔ. Τρανό παράδειγμα η αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και η διαγραφή του χρέους (το τελευταίο το υπονόησες εμμέσως πλην σαφώς). Δεν λέω άλλα (ούτε καν αναλύω περαιτέρω τα ήδη προαναφερθέντα) για να μη στενοχωρήσω κάποιους φίλους. Συγχαρητήρια Γιώργο Αναγνωστάκο και πάλι.

 18. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 16/07/2011 22:39:00

  Τον Γιώργο Αναγνωστάκο, έχω την τιμή να τον γνωρίζω, είναι παλιός Οννεδίτης, παλικάρι, ελεύθερος επαγγελματίας, αγωνιστής της ζωής και της παράταξης, Έλληνας πατριώτης με τα όλα του. Αυτά που λέει τα έχει ζήσει στο πετσί του, από τους καρεκλοκενταύρους της ΝΔ.

  Να σε καλά Γιώργο, χαίρομαι που υπάρχεις ακόμη στο χώρο και αγωνίζεσαι.

 19. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 16/07/2011 23:39:28

  Ο κομματισμός στις δημόσιες υπηρεσίες είναι απαράδεκτος...είναι συνυπεύθυνος για την κατάντια της χώρας...μη στεναχωριέστε τώρα που φθίνει..

 20. δημης avatar
  δημης 17/07/2011 01:28:46

  "Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος"
  ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ....ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟΤΟ ΣΟΥ ΠΟΛΛΟΙ....
  ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ...ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ....
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ....
  "ΘΕΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
  ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ...
  ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ
  ΧΙΛΙΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ" (ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ)

 21. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 17/07/2011 02:51:45

  Κύριε Αναγνωστάκο

  +1000000000000..............
  Νομίζω οτι όσα μηδενικά και άν προσθέσω θα είναι λίγα.

  Συγχαρητήρια

  Μου επιβεβαίωσες την κρυφή ελπίδα - αίσθηση οτι υπάρχουν και άλλες πολλές φωνές και καθαρά μυαλά μέσα στο κόμμα πέραν των γνωστών Τζαβάρα-Φαήλου-Χρύσανθου-Μανώλη-Τζίμα..........

 22. trellakias avatar
  trellakias 17/07/2011 08:18:57

  Σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 17/07/2011 10:34:31

  Αυτά που λέει ο συγγραφέας τα έχουμε πει ένα εκατομμύριο φορές. Κινδυνεύει ο καπετάνιος να την πάθει σαν τον προηγούμενο καπετάνιο (ΚΚ). Πολύ σαβούρα στα αμπάρια.

 24. ΝΙ-ΜΙ avatar
  ΝΙ-ΜΙ 17/07/2011 18:11:03

  Ήρεμα παιδιά , λίγες μέρες είμαστε πρώτο κόμμα και αρχίσαμε τους δημόσιους εναγκαλισμούς. Άτιμη παράταξη…....

 25. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ 17/07/2011 20:47:29

  Έτσι είναι,δεν μπορεί κανείς να αναμένει με αισιοδοξία και να γίνει πόλος έλξης,όταν βλέπει πως στο εσωτερικό του κόμματος,υπάρχουν πρόσωπα που έχουν λειτουργήσει αδιάφορα και προσβλητικά πρός την δημοκρατία μας και την υποστήριξή της πραγματικά εθνικά!Και εθνική βάση,είναι γιά παράδειγμα η σωστή προσέγγιση και υποστήριξη της παιδείας μας,είναι η δυκαιοσύνη,είναι η αξιοκρατεία,είναι το προσωπικό αβόλευτο,εν ονόματι της καλύτερης δυνατής προσφοράς πρός το έθνος,δηλαδή τους νέους που θα εδραιώσουν μία ισχυρή βάση υγειούς ανάπτυξης και πέρα από την λογική της κάθε λογής προσωπικής μίζας.Είναι αδιανόητο,έλληνες είτε στρατιωτικοί είτε πολιτικοί να έχουν στο μυαλό τους την προσέγγιση προσοδοφόρων θέσεων σε προσωπικό επίπεδο,μέσα από μίζες κατόπιν επιλογής στρατιωτικού υλικού που έχει ως κίνητρο,όχι την υπηρεσία πρός την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της άμυνας και προστασίας της πατρίδας μας,αλλά τα προσωπικά αγαθά .Τέτοιου είδους μίζες θα έπρεπε να ανήκουν κατευθείαν στα κρατικά ταμεία ,γιά να μην πω οτι θα έπρεπε να ενισχύουν ασφαλιστικά κοινωνικά και εκπαιδευτικά ταμεία και ταμεία πολιτισμού,πργματικού πολιτισμού.όχι δήθεν.Πρέπει η κρατική αδιαφορία μέσα απο την υποβάθμιση των υπηρεσιών παροχής ασφαλούς καθημερινής διαβίωσης των πολιτών,να αποκατασταθεί σε κάθε περίπτωση.Και να καταλάβει ο πολίτης πως υπάρχουν άνθρωποι που τους τείνουν το χέρι γιά συμμετοχή στα κοινά πολίτης είναι στην πράξη,αυτός που συμμετέχει πολιτικά στα κοινά!Αυτό θέλουμε όλοι μας.

 26. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 23/07/2011 15:48:50

  Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματικά πορεύεται μόνος. Οι περισσότεροι στην νέα Νέα Δημοκρατία αποτελούν ξεφτισμένα κύταρα της παληάς Νέας Δημοκρατίας, ανήμποροι, ανίκανοι να προσαρμοστούν τα νέα κοινωνικά δεδομένα, εγωιστάκηδες και πολύ μέτριοι, αδυνατούν να ακολουθήσουν και να αποδεχτούν τον νέο Αρχηγό, πραγματικό διαμάντι της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα και η πραγματικότητα. Τί πρέπει να γίνει; Aμεσο άνοιγμα σε ικανούς και άξιους από όλο το κοινωνικό φάσμα με ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ του Σαμαρά. Ταυτόχρονα, παραμερισμό των λιμοκοντόρων "μικρών" που παραμένουν υπό τη σκέπη ισχυρών εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσο πιό γρήγορα ανεργήσει ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιό αποτελεσματική και δυνατή θα γίνει η νέα Νέα Δημοκρατία, που πρέπει όλοι να του πιστώσομε τη δημιουργία της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.