#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αντιρατσιστική πολιτική και η βράβευση του Αντετοκούμπο 

Η ύπαρξη του μεταναστευτικού προβλήματος και η προϊούσα ανάπτυξη ρατσισμού στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης επιχειρηματολογίας. Η πολιτική όμως που θα ακολουθηθεί χρειάζεται να συζητηθεί μιας και το θέμα είναι οξύ. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο για το ζήτημα. Ένα σημείο όπου χρειάζεται να αποφασίσουμε σύντομα, τόσο ως κοινωνία όσο και ως έθνος, για την πολιτική μας πάνω στο θέμα, αν δεν έχουμε ήδη καθυστερήσει.

Για να λάβουμε τη σωστή απόφαση είναι προαπαιτούμενο να αναγνωρίσουμε τις παραμέτρους του προβλήματος. Να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά το δημιουργεί.

Είναι η ανεργία; Μάλλον όχι. Οι εργασίες των μεταναστών κατά κανόνα δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων οι οποίοι τις θεωρούν λανθασμένα υποτιμητικές και ασύμφορες οικονομικά. Απόδειξη για αυτό η θέση της «κραυγάζουσας» αριστεράς πως «θα γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα αν κάνουμε αυτές τις δουλειές». Αυτό είναι το λανθάνον ρατσιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο των «χλιδάνεργων» που δυστυχώς είναι πολλοί, ακόμα και σήμερα που η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το άλλο σύνθημα «κάθε ξένος εργάτης, ένας Έλληνας άνεργος» είναι κενό νοήματος λοιπόν, εν πολλοίς λόγω του φαινομένου της «χλιδανεργίας».

Είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής; Μάλλον όχι. Ακόμα και η ίδια η Χρυσή Αυγή έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη ρατσιστική της ρητορεία σήμερα και ποντάρει στην αγανάκτηση των Ελλήνων εναντίον του πολιτικού προσωπικού και την επίκληση της βίαιης αντίδρασης. Το μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να έφερε την Χ.Α στο προσκήνιο, αλλά για την δημοσκοπική της έκρηξη ευθύνεται η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού στο σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Είναι η εγκληματικότητα; Μάλλον ναι. Η ανασφάλεια που νιώθουμε στις γειτονιές και τα σπίτια μας λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας προδιαθέτει σε αρνητικά αισθήματα απέναντι στους μετανάστες. Οι Έλληνες εκλαμβάνουν την παρουσία των μεταναστων ως απειλή για την προσωπική τους ασφάλεια.

Είναι η απειλή της εθνικής μας ταυτότητας. Ναι.  Ο φόβος του «να γίνουμε εμείς οι ξένοι στην Ελλάδα» απειλεί την αίσθηση του «σπιτιού του έθνους» που είναι για τον κάθε Έλληνα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, η χώρα μας. Είναι η απώλεια ένος κομματιού της προσωπικότητάς μας με την πιθανή απαλλοτρίωσή της από ξένους. Μας ενοχλεί ιδιαίτερα αν κάποιοι ξένοι γίνουν συνιδιοκτήτες της χώρας μας.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο «ξένοι»; Και ακολούθως, τι εννοούμε με τον όρο «Έλληνες»;

Εδώ πραγματικά εντοπίζεται ένα κρίσιμο σημείο για το θέμα του ρατσισμού. Ποιός εν τέλει είναι ο «ξένος»; Αυτός που αν και εκ καταγωγής αλλοδαπός έχει πλήρως προσαρμοστεί στην ελληνική κοινωνία και πειθαρχεί στους ελληνικούς νόμους πόσο ξένος μπορεί να θεωρηθεί; Πόσο μας έχει ενοχλήσει ο μετανάστης της διπλανής πόρτας που είναι οικογενειάρχης, δεν κλέβει, δεν συμμετέχει σε συμμορίες, δεν αυτοοργανώνεται σε γκέτο; Και από την άλλη, πόσο μας ενοχλεί ο Έλληνας που κλέβει, συμμετέχει σε συμμορίες, μπαινοβγαίνει στη φυλακή και αυτοοργανώνεται σε οργανώσεις που κάθε τρεις και λίγο προκαλεί επεισόδεια και πορείες με μολώτοφ ή μαύρα μπλουζάκια; Και το κρίσιμο ερώτημα είναι ποίος από τους δύο είναι περισσότερο Έλληνας;

Ένας αλλοδαπός που γνωρίζει και σέβεται τα ελληνικά έθιμα και την ελληνική ιστορία ή ένας Έλληνας που κραυγάζει σαν χιμπαντζής; Πόσο Έλληνας είναι ενώ αγνοεί βασική ελληνική ιστορία και θεωρεί τη σβάστικα ως σύμβολο της ελληνικής ιστορίας; Ένας αλλοδαπός που θέλει να είναι Έλληνας ή ένας Έλληνας που δεν θέλει να είναι Έλληνας ή είναι δυστυχής που είναι Έλληνας; Ο αλλοδαπός που επιθυμεί την κοινωνική ειρήνα ή ο Έλληνας που ονειρεύεται εξέγερση των μεταναστών; Εδώ είναι άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα: ποιός από τους δύο είναι πιο αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία σε κάθε περίπτωση;

Εδώ έγκειται και ο πολυεπίπεδος συμβολισμός της βράβευσης του Γιάννη Αντετοκούμπο από τον πρωθυπουργό. Με την κίνηση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε το μήνυμα πως η ελληνική κοινωνία δεν απορρίπτει κανέναν βάσει του χρώματος του δέρματος και μόνο αλλά αποδέχεται αυτόν που σέβεται τους νόμους της, τα ήθη της, τα έθιμά της. Αυτόν που σέβεται τη φιλοξενία της. Αυτόν που σέβεται τους ανθρώπους της. Και κυρίως, αυτόν που θέλει να είναι Έλληνας. Δίνει μήνυμα και στους Έλληνες και ταυτόχρονα και στους μετανάστες. Προς τους μετανάστες λέει πως αυτός είναι ο δρόμος για να ξεπεράσετε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, να σεβαστείτε τους Έλληνες και να θελήσετε να είστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Να γίνετε κομμάτι του πολιτισμού μας. Προς τους Έλληνες λέει πως όποιος επιθυμεί εμπράκτως να είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να γίνει αρκεί να σέβεται τους Έλληνες, τη χώρα τους και τον πολιτισμό τους. Εμπράκτως.

Είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση που γίνεται προς τη διαμόρφωση μιας σοβαρής αντιρατσιστικής πολιτικής, έστω και συμβολική. Είναι το βασικό μήνυμα που αποστέλλεται προς όλους για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της ρατσιστικής βίας. Δεν είναι κανένας νόμος που να ευνοεί τη μια ή την άλλη πλευρά. Είναι μια θέση ομοφωνίας για την ομογενοποίηση όσων κατοικούν στην Ελλάδα σε έναν πολιτισμό, τον ελληνικό,  και όχι σε πολλούς. Είναι  το όχι στο γκέτο. Είναι το μεγάλο ναι σε όποιον πραγματικά επιθυμεί να είναι Έλληνας και όχι σε όποιον έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα. Και δεν είναι θέμα καταπάτησης του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό αφού μπορεί ένα σύγχρονο κράτος να σέβεται τον άλλο πολιτισμό , αλλά τιμάει αυτόν που θέλει να συμμετάσχει στον δικό του πολιτισμό και τον αποδέχεται χωρίς άλλο κριτήριο.

Θωμάς Γ. Πράντζος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zugzwang avatar
  Zugzwang 07/07/2013 11:32:30

  Επικινδυνα ρομαντικη η αποψη σας κυριε Πράντζο. Η Ελλαδα δεν ειναι Λουξεμβουργο, Ολλανδια η Δανια. Η Ελλαδα εχει γειτονες την Αλβανια, τα Σκοπια, την Βουλγαρια και την Τουρκια που επωφθαλμιουν εδαφη μας, υφαλοκρηπιδα κλπ. Κανεις, μα κανεις Τουρκος, Αλβανος, η Σκοπιανος δεν θελει να γινει Ελληνας. Το αγνοειτε;
  Το μονο που θα γινει αν γενικευθουν αυτα που λετε ειναι να προσελκυσoume και αλλους λαθρομεταναστες.
  Και σας ερωτω. Πως θα ειχε κατορθωσει ο Μαριαν Κολα και οι συμμοριτες του να φθασουν κοντα στα αλβανικα συνορα αν δεν τον ειχαν βοηθησει συμπατριωτες τους που ζουν στην Ελλαδα πολλα χρονια και που παριστανουν οτι ειναι εντεταγμενοι στην ελληνικη κοινωνια;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Zugzwang 07/07/2013 14:02:00

   Παντως δεν εχει γιετονα τη Νιγηρια.Οσο για τους παραπανω οι Βουλγαροι ειναι ηδη κοινοτικοι υπηκοοι και εχουν δικαιωμα να ερχονται οσοι και οσο θελουν.Θα συμβει και με τους άλλους.

   • Θεωρία και Πράξη avatar
    Θεωρία και Πράξη @ ψυχραιμια 07/07/2013 14:26:13

    ''και εχουν δικαιωμα να ερχονται οσοι και οσο θελουν.Θα συμβει και με τους άλλους.''
    Θα έρχονται όσοι και όσο εμέις αποφασίσουμε οτι επιτρέπεουμε. Αν δεν τους προσφέρουμε εργασία, ας έρχονται ως ...τουρίστες. κανένα πρόβλημα

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ ψυχραιμια 07/07/2013 15:17:29

    @Ψυχραιμια
    Λαθος! Οι κοινοτικοι υπηκοοι γινονται δεκτοι σε μια αλλη ευρωπαïκη χωρα υπο τους ορους που προβλεπει η ευρωπαïκη νομοθεσια! Δεν εγκαθιστανται οπως και οταν αυτοι θελουν. Αλλα ποσα χρονια ζωης εχει ακομα μπροστα της η ΕΕ;
    Ειναι δε αλλο πραγμα η αδεια παραμονης και αλλο η χορηγηση υπηκοοτητας.
    Επισης, ας μην ξεχναμε οτι οι ευρωπαïκοι κανονισμοι δινουν μεγαλα περιθωρια ελευθεριας χειρισμων οταν προκυπτουν θεματα εθνικης ασφαλειας και υγειας. Οσο για την ενταξη της Τουρκιας, των Σκοπιων και της Αλβανιας στην Ε.Ε, ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι...

    Για την Νιγηρια που ανεφερες, ιδου μια "ρομαντικη" αλλα και κατατοπιστικη ειδηση απο το vima.gr:
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=521279

    • helios avatar
     helios @ Zugzwang 07/07/2013 16:12:39

     ετσι ακριβως ειναι.
     δεν σημαινει επειδη εισαι κοινοτικος μπορεις να εισβαλεις και να εγκατασταθεις τοσο ευκολα.
     τα ξενοδοχεια μας καθε σαββατοκυριακο γεμιζουν απο υπευθυνους απο γερμανια,ολλανδια,γαλλια κλπ... που παιρνουν συνεντευξεις απο ελληνες που θελουν να ματαναστευσουν σε αυτες τις χωρες.
     δεν θα ειχαν απολυτως καμια τυχη αν πηγαιναν μονοι τους σε αυτες τς χωρες,απλα θα επεστρεφαν μετα απο πολυ συντομο χρονικο διαστημα και παλι πισω στην Ελλαδα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Zugzwang 07/07/2013 17:46:50

     Θα δεχοσουν εσυ να προσφερεις ασυλο στους χριστιανους απο τη Νιγηρια που σφαγιαζονται απο τους ισλαμιστες;
     Διοτι ο Αντετονκουμπο ειναι χριστιανος.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ ψυχραιμια 07/07/2013 19:55:31

      @Ψυχραιμια
      Θα εξεταζα με συμπαθεια το αιτημα, εφ'οσον omws το καραβι Ελλας δεν βουλιαζε απο τα χρεη και απο την λαθρομεταναστευση. Δεν μπορεις να φορτωνεις και αλλους ανθρωπους σ'ενα καραβι που βουλιαζει. Οσο καλοι ανθρωποι και να ειναι αυτοι.

   • Κραντωρ avatar
    Κραντωρ @ ψυχραιμια 07/07/2013 16:50:48

    Δεν είναι ακριβώς έτσι, πρέπει να έχει εργασία και νόμιμη κατοικία. Είμεθα κατά της ακωλύτου διακινήσεως αγαθών , υπηρεσιών, κεφαλαίων και ιδίως ανθρώπων.
    Ο καθένας μας στην πατρίδα του. Δεν θα μας καταντήσουν όλους σε περιπλανόμενους Ιουδαίους.

    • Α.M avatar
     Α.M @ Κραντωρ 07/07/2013 18:12:44

     Σωστά. Ο καθένας στην πατρίδα του. Κι εμείς φεύγοντας στο εξωτερικό για δουλειά, σαν πολιτικοί πρόσφυγες είμαστε. Μας .. βομβαρδίσαν με τα μνημόνια και ψάχνουμε ζωή ξενιτευόμενοι.

   • helios avatar
    helios @ ψυχραιμια 07/07/2013 21:59:25

    ΄΄Παντως δεν εχει γιετονα τη Νιγηρια΄΄

    άρα να μαυρίσει όλη η Ελλάδα
    ωραία λογική

    ''Οσο για τους παραπανω οι Βουλγαροι ειναι ηδη κοινοτικοι υπηκοοι και εχουν δικαιωμα να ερχονται οσοι και οσο θελουν.

    Στη Γερμανία προηγείται για μια κενή θέση εργασίας πρώτα ο γερμανός πολίτης,έπειτα πολίτης της Ε.Ε. και στο τέλος πολίτης από τρίτη χώρα(ο τελευταίος μάλιστα πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια).
    Για αλλοδαπούς από χώρες της Ε.Ε. μπορεί να εφαρμοστεί η επιβολή γλωσσικών κριτηρίων όπως γίντεται στη Γερμανία.
    Ανάλογες φόρμουλες αναζητούν Ισπανιά και Κύπρος για να απαλλαγούν από τους κοινοτικούς.
    Φυσικά και είναι πολύ πιο δύσκολο να εμποδίσεις από την εγχώρια αγορά εργασίας αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε., όμως υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να συμμαζέψεις την όλη κατάσταση ή και να την περιορίσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό .Φυσικά και δεν περιμένω τίποτα να κάνει για αυτό η ΝΔ, ΠΑ.ΣΟ.Κ.,ΑΡΙΣΤΕΡΑ κλπ....

    Με τη δική σας λογική δεν θα πρέπει να κάνουμε τίποτα και απλά να συνεχιστεί η αναίμακτη γενοκτονία που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ helios 08/07/2013 13:48:34

     Όχι και τόσο αναίμακτη, με τόσους φόνους και βιασμούς...

  • pan.pap avatar
   pan.pap @ Zugzwang 07/07/2013 18:52:00

   ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

   Δεν είναι μόνον δική μου άποψη, αλλά και πολλών άλλων με τους οποίους
   συζητήσαμε το περιεχόμενο του κειμένου. Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο. Απο τα λίγα κείμενα που είναι δομημένα σε επιχειρηματολογική βάση που σε αναγκάζουν τις όποιες διαφωνίες να τις
   εκφράσεις, όχι με επιδερμικές αναλύσεις και συνθήματα αλλά με ανάπτυξη της δική σου επιχειρηματολογίας περί του αντιθέτου. Με απλά λόγια το άρθρο είναι αυτό που λέμε: Τεκμηριωμένη άποψη για σοβσρό και γόνιμο διάλογο. Σε οτι με αφορά μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω στον κ. Θ. Πράντζο: Γιατί ένα παιδί μεταναστών που ζούν και εργάζονται
   στην Ελλάδα να μην αποκτά αυτομάτως με την γέννησή του και την Ελληνική υπηκοότητα; Αναμένοντας με ενδιαφέρον την απάντηση και πάλι συγχαρητήρια.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ pan.pap 07/07/2013 19:46:06

    @panpap Δεν ερωτησατε εμενα αλλα θα απαντησω ωστοσο γιατι το ζητημα ειναι πολυ σοβαρο. Θα κανατε εσεις ενα Τουρκο μεταναστη δευτερης γενιας, με ελληνικη υπηκοοτητα, πιλοτο της Πολεμικης Αεροποριας και θα τον στελνατε να αναχαιτισει τα τουρκικα αεροπλανα που παραβιαζουν καθημερινα τον εναεριο μας χωρο; Η ενα Πακιστανο, οταν ξερετe οτι η πακιστανικη αεροπορια συμμετεχει σε τουρκικες ασκησεις;

 2. Αρχιμήδης11 avatar
  Αρχιμήδης11 07/07/2013 11:49:00

  "Είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση που γίνεται προς τη διαμόρφωση μιας σοβαρής αντιρατσιστικής πολιτικής, έστω και συμβολική. "
  H δεύτερη που πέρασε απαρατήρητη, αν και πολύ σημαντικώτερη, είναι η απόρριψη απο τον Δένδια του Δουβλίνου ΙΙ, που ταυτίζεται και με τις πάγιες θέσεις της αντιπολίτευσης επι του θέματος και θα μπορούσε με ομόφωνη ψήφιση στη βουλή να γίνει απαίτηση προς την ΕΕ, ωστε να αρχίσει στα σοβαρά η λύση του μεταναστευτικού.
  Οταν είμαστε ισότιμοι εταίροι, πρέπει ισότιμα να μοιραζόμαστε και τους μετανάστες, ο καθείς ανάλογα με τις δυνατότητές του. Οπως έπρεπε να είχε γίνει εξ αρχής και με το χρέος...

 3. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 07/07/2013 12:06:07

  Τελικα οντως ημαστε ανωτερη φυλη.οπου πηγαμε εμεις μεταναστες ακομα και μετα απο εκατο χρονια παραμενουμε Ελληνες.
  Δεν γιναμε ποτε αμερικανοι,αυστραλοι,καναδοι,γερμανοι.παντου παραμενουμε ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Οι αλλοι μολις πατησουν το ποδι τους στα χωματα μας και πιουν και λιγο νερο ξεχνουν την φιλη τους τη χωρα τους τιυς προγονους τους την ιστορια τους και γινονται ελληνες"

  • Ελλην (ο κανονικος) avatar
   Ελλην (ο κανονικος) @ παπαδοπουλος ηλίας 07/07/2013 13:06:19

   Μπα ; Ο Τζωρτζ Στεφανοπουλος νοιωθει Ελληνας ; Ο Μαϊκλ Δουκακης; Και οι εχοντες δισυλλαβα επιθετα (Γκεκας, Πρεκας, Λεκας, κλπ) πρεπει να νοιωθουν Αρβανιτες ; Και οι εχοντες ονοματα οπως Καρα-ταδε, κλπ, πρεπει να νοιωθουν Τουρκοι ; Και τα παιδια που εχουν γεννηθει στην Ελλαδα, που εχουν ως μητρικη τους γλωσσα τα ελληνικα, που εχουν τελειωσει ελληνικο σχολειο και απλως καταγονται απο αλλη χωρα την οποια ακουνε απο διηγησεις των γονηων τους χωρις να την εχουν γνωρισει ποτε δεν ειναι Ελληνες ; Επειδη εχουν π.χ αλλο χρωμα ; Και ολοι οι ξανθοι απογονοι των Φραγκων και των Βαυαρων, συχνα με γερμανικα ονοματα, δεν ειναι Ελληνες ; (Η Μαριζα Κωχ π.χ ή ο Βασσενχοφεν δεν ειναι Ελληνες ;) Οσο για τα περι "ανωτεροτητας της φυλης" αγαπητε μου, αυτα τα παπαγαλιζουν οσοι εχουν συμπλεγματα κατωτεροτητας και προσπαθουν να κρυφτουν πισω απο τετοια παραμυθια. Οι Ελληνες ειμαστε εξαιρετικος λαος επειδη εχουμε προσφερει εξαιρετικα πραγματα στον πανανθρωπινο πολιτισμο, αλλα εξαιρετικοι ειναι ολοι οι λαοι που εχουν προσφερει κι αυτοι εξαιρετικα πραγματα στον παναθρωπινο πολιτισμο. Θα ισχυριστης οτι ο κουρεμμενος κι αγραμματος Ελληνας χουλιγκαν που δερνει ξενους για να εκτονωσει τα αισθηματα μισους και μεινονεκτικοτητας ειναι "ανωτερος" απο τον ευαισθητο, μορφωμενο και δημιουργικο ανθρωπιστη Ιταλο, Γαλλο, Αγγλο, Γερμανο, Αφρικανο ή Κινεζο ; Αντε να σοβαρευτουμε επιτελους.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Ελλην (ο κανονικος) 07/07/2013 14:14:25

    Ελλην (ο κανονικος),

    The question is "Were there ever been BLACK GREEKS BORN TO TWO NATIVE GREEK PARENTS?"

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Φωτεινή 07/07/2013 15:13:35

     Μεχρι στιγμης μαλλον οχι.Αλλά εαν παντρευτει ο Σχορτσιανιτης Ελληνιδα μπορει να υπαρξουν.

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:11:44

      Υπάρχουν ήδη. Ακόμα και εδώ στην επαρχία...

     • helios avatar
      helios @ Αρχιμήδης 08/07/2013 00:14:04

      πόσο απολαμβάνεις το να μαυρίσει όλη η Ελλάδα

   • ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
    ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ @ Ελλην (ο κανονικος) 07/07/2013 14:36:18

    Δεν μα τα λετε και τοσο καλα.

   • Χαιρετώ! avatar
    Χαιρετώ! @ Ελλην (ο κανονικος) 07/07/2013 14:57:42

    @Οι Ελληνες ειμαστε εξαιρετικος λαος επειδη εχουμε προσφερει εξαιρετικα πραγματα στον πανανθρωπινο πολιτισμο, αλλα εξαιρετικοι ειναι ολοι οι λαοι που εχουν προσφερει κι αυτοι εξαιρετικα πραγματα στον παναθρωπινο πολιτισμο

    Δεν συμμερίζομαι την άποψή σου περί ταυτοποίησης αρχαίων και νέων Ελλήνων, αλλά, πέραν τούτου, για πες μας τι "εξαιρετικα πραγματα έχουν προσφέρει στον παναθρωπινο πολιτισμο" οι υπόλοιποι, πλην αρχαίων Ελλήνων, σε παρακαλώ.

    • Ελλην (ο κανονικος) avatar
     Ελλην (ο κανονικος) @ Χαιρετώ! 07/07/2013 18:00:29

     Σοβαρολογεις ; Θελεις να σου απαρριθμησω τις κατακτησεις του ανθρωπινου πνευματος απο την Αναγεννηση και μετα ; Λιγακι δυσκολο, μπες ομως σε μια εγκυκλοπαιδεια και ψαξε π.χ στους τομεις Φυσικη, Χημεια, Μαθηματικα, Αστρονομια, Μουσικη, Θεατρο, Λογοτεχνια, Χορος, Κινηματογραφος, Ιατρικη, Ψυχιατρικη, Νευρολογια, Νευροφυσιολογια, Γενετικη, Ανθρωπολογια, Κοινωνιολογια, Ιστορια, Γλωσσολογια, Ηλεκτρονικη, Μηχανολογια, Γεωλογια, Αρχαιολογια, Παλαιοντολογια .... Ας μην το κουρασουμε. Παντου θα βρεις ενα σωρο ονοματα αξιολογων ανθρωπων απο καθε μερος του κοσμου, μεταξυ των οποιων βεβαιως και αρκετους Ελληνες (που συνηθως διαπρεπουν στο εξωτερικο, οπου τους ευνοουν οι συνθηκες, γιατι η Ελλαδα εχει τους τροπους να τους κοβει τα φτερα και να τους αναγκαζει να φευγουν !).

     • Χαιρετώ! avatar
      Χαιρετώ! @ Ελλην (ο κανονικος) 10/07/2013 16:18:58

      @Θελεις να σου απαρριθμησω τις κατακτησεις του ανθρωπινου πνευματος απο την Αναγεννηση και μετα ;

      "Ανα_γέννηση" ονομάστηκε, γιατί αφορούσε την αναγέννηση του αρχαίου ελλ. πνεύματος.

      @Φυσικη, Χημεια, Μαθηματικα, Αστρονομια, Μουσικη, Θεατρο, Λογοτεχνια, Χορος, Κινηματογραφος, Ιατρικη, Ψυχιατρικη, Νευρολογια, Νευροφυσιολογια, Γενετικη, Ανθρωπολογια, Κοινωνιολογια, Ιστορια, Γλωσσολογια, Ηλεκτρονικη, Μηχανολογια, Γεωλογια, Αρχαιολογια, Παλαιοντολογια

      Δεν μας κάνεις και μια... μετάφραση στα ελληνικά;

      ΥΓ. ΤΙΠΟΤΑ, απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχει εφεύρει ο άνθρωπος, φίλε, από τους αρχαίους Έλληνες και μετά. ΤΙ_ΠΟ_ΤΑ!

      Μπερδεύεις τις ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ανακαλύψεις των ΗΔΗ κατοχυρωμένων από τους αρχαίους Έλληνες Επιστημών, Τεχνών και Γραμμάτων.

      Εγώ σου μιλάω για εφευρέσεις Πολιτισμικές: ΘΕΑΤΡΟ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΕΣ κλπ

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ Ελλην (ο κανονικος) 08/07/2013 02:39:24

    Η πρόσφατη ιστορία του αθλητισμού έχει γεμίσει με ελληνοποιημένους για το χρήμα.Απο την περίπτωση Ρότσα-Μπουμπλή μέχρι διάφορους ρώσους τσετσένους και δεν ξέρω τι άλλο στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.Οι περισσότεροι ήρθαν σας έκαναν περίφανους τα πήραν και εξαφανίσθηκαν(Κακιασβίλη κλπ).Ανάλογα καραγκιοζιλίκια κανουν και άλλες χώρες όπως η Δανία η οποία αγόρασε κάποιους Κενιάτες για να τρέξουν με τα χρώματά της.
    Το ίδιο γίνεται και μετον "Γιάννη".Πούλησε την χώρα του και τους προγόνου του για τα χρήματα.Γιατί πρέπει να τον τιμώ?Εξακολουθώ να λέω οτι όλη η ιστορία είναι στημένη από τους μάνατζερ για να πάρει χαρτιά γιατί αλλιώς δεν μπορεί να πάρει βίζα για ΗΠΑ.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Ελλην (ο κανονικος) 09/07/2013 20:26:43

    @ Ελλην (κανονικέ ...;) τι παραλογισμούς γράφεις ;
    " Ο Ελληνας ξυρισμένος ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πού ...ΔΕΡΝΕΙ ξένους γιά να εκτονώσει αισθήματα μίσους και ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..."
    Τουλάχιστον οι 3 λέξεις με κεφαλαία πού λές είναι προιόν αυθαιρεσίας και φαντασίας σου :
    Γιατί είναι αγράμματος ; πού το ξέρεις;
    Πόσοι πιά δέρνουν ξένους ;;; ΕΛΕΟΣ με αυτόν τον μύθο-καραμέλλα !!!Οι εκατοντάδες ξένοι πού ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ Ελληνες, είναι ΟΚ ; Αυτό όμως-δυστυχώς-δεν είναι μύθος.
    Μειονεκτικότης ώς πρός ποιούς ;;;;;;;
    Τους Αφροασιατικοβαλκάνιους ;;;;
    Συνέλθετε παιδιά διότι το έχετε παρακάνει στον ΑΥΤΟ-ρατσισμό !
    Και αυτή είναι θλιβερή ελληνική πατέντα.

 4. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 07/07/2013 12:13:00

  ΤHN ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;;;
  ΄Η ΣΑΣ ΤΥΦΛΩΣΕ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ....ΝΒΑ;;;
  ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΑΡΑΙΟΙ ΤΟ 74 ΠΗΡΑΝ 7%, ΤΟ 78 ΠΗΡΑΝ 11% ΚΑΙ ΤΟ 81 ΠΗΡΑΝ 48%
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΗΔΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟ 11%

  • Σιντεμόλ avatar
   Σιντεμόλ @ IOKLOS ZARAS 07/07/2013 14:42:16

   Τι πάθατε όλοι πια με αυτή τη ''μία'' Ελληνίδα μαθήτρια που ήρθε πρώτη στις πανελλαδικές και επέλεξε να πάει για σπουδές στη ....Γερμανία; Τόσες χιλιάδες φοιτητές φεύγουν ανά την Ευρώπη και τον κόσμο για σπουδές συνεχώς και αδιαλείπτως!!! Έλεος πια με το λαϊκισμό μας και τα κολλήματα. Δικαίωμά της να σπουδάσει όπου μπορεί και επιθυμεί. Δε λέει τίποτε αυτό ειδικά, που επιλέγεται να μεγιστοποιήσετε. Κάτι τέτοια φαιδρά τσαμπουνάτε και χάνετε το δίκιο σας όλοι εσείς οι ...αντικαθεστωτικοί. Κουραστικοί πια. Δεν είστε ικανοί ούτε καν να φωταγωγήσετε τα κραυγαλέα προβλήματα κι αρπάζεστε από τα επουσιώδη. Βα ρε τοί.

   • eksothen avatar
    eksothen @ Σιντεμόλ 07/07/2013 16:03:46

    Εσυ τι επαθες με την ακαταπαυστη αγαπη για οτι μη Ελληνικο;;
    Την παροιμια εαν δεν αγαπας το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει την ξερεις;; Εαν οχι τοτε ηρθε καιρος να την μαθεις. Διοτι το σπιτι ειναι ετοιμορροπο!!
    Δηλαδη ειναι πιο σπουδαιος ο αφρικανος Αντετοκουμπο απο την Ελληνιδα που χανουμε σε ξενη χωρα, για εσενα;; Προφανως θελεις να απολαυσεις ΝΒΑ και τα playoffs, σωστα;;

    • Σιντεμόλ avatar
     Σιντεμόλ @ eksothen 07/07/2013 16:44:09

     ''Εσυ τι επαθες με την ακαταπαυστη αγαπη για οτι μη Ελληνικο;;'' Η αγάπη για την Ελλάδα, δεν εκφράζεται με επιθετικές υστερίες. Ο φανατισμός δεν είναι καλός σύμβουλος και πας μη εθελοτυφλών μισαλλόδοξος, δεν κατέχει και την αποκλειστικότητα της ελληνολατρείας. Απλά διακατέχεται από εμμονές και φοβίες. Σας έπιασε τάχα ο πόνος για μία Ελληνίδα που έφυγε στη Γερμανία για να σπουδάσει, κατ΄επιλογήν της. Φαρισαίοι! Οι χιλιάδες που ''εξάγουμε'' καθημερινά για να εργασθούν εξ ανάγκης στο εξωτερικό, δε σας πονάνε; Οι άνεργοι που τους συστήνετε με θράσος να μαζεύουν φράουλες για 25 E για να ζήσουν, δε σας στεναχωρούν; Δε συγκινείσθε! Αντίθετα ψέλνετε τα φιλοτροϊκανικά σας υμνολόγια και σας φταίει τάχα ο Αφρικανός που αισθάνεται Έλληνας, που σήκωσε την Ελληνική σημαία και τίμησε τη χώρα που του πρόσφερε παιδεία κι ένα κομμάτι ψωμί. Αν πονάς τη χώρα, μη βολεύεσαι πίσω από τα μνημόνια και την ανεργία του 30%. Μην κρύβεσαι πίσω απ΄ τον δίμετρο Αντετοκούμπο, γιατί η υποκρισία σου περισσεύει και σε προδίδει. Οι τιμητές εκ του ασφαλούς, μας τελείωσαν.

     • eksothen avatar
      eksothen @ Σιντεμόλ 07/07/2013 17:29:56

      Εχεις παρερμηνευσει την πολιτικη και κοινωνικη μου πεποιθηση/ταυτοτητα.
      Και ναι υπαρχει αποκλειστικοτητα στον Πατριωτισμο και την Εθνικοφροσυνη.

      Ουτε ο ασιατης ουτε ο αφρικανος ουτε ο αμερικανος ουτε ο ευρωπαιος ειναι Ελληνα.
      Ο Ελληνα ειναι Ελληνας γιατι εξασφαλιζει συγκεκριμενα κριτηρια που βρισκονται ΜΟΝΟ στο Ελληνικο Γενος.
      Εαν εσυ νιωθεις την αναγκη να δεχτεις τον καθε τι που αποφασισε να ποδοπατηση τα Ελληνικα χωματα ή να μαθει την Ελληνικη γλωσσα, ως Ελληνα αυτο ειναι δικο σου θεμα και θα σε συμβουλευα πως πρεπει να το κοιταξεις αυτο.
      Υ.Γ. Ο Lord Byron, Sheley, William Washington, Mark Twain, ηταν Ελληνες;; Θελανε να ειναι Ελληνες;;
      Η παραφροσυνη του διεθνισμου ειναι αρρωστια που πρεπει να φυλαχτουμε ολοι, εσυ τι λες;; Διοτι εαν δεν το εχουν καταλαβει μερικοι. εδω ζει Εθνικο κρατος με ομογενες Εθνος. Τα αλλα στον κληδονα!!

     • Σιντεμόλ avatar
      Σιντεμόλ @ eksothen 07/07/2013 18:02:29

      Για να το κλείσουμε, φυσικά και '' Ο ΄Ελληνας ειναι ΄Ελληνας γιατί εξασφαλίζει συγκεκριμένα κριτήρια που βρίσκονται ΜΟΝΟ στο Ελληνικό Γενος ''. Και βεβαίως '' Ούτε ο Ασιάτης ουτε ο Αφρικανός ουτε ο Αμερικανός ούτε ο Ευρωπαίος είναι ΄Ελληνας''. Όμως κατ΄εξαίρεση, επιλεκτικά και σε ειδικές περιπτώσεις, εγώ θεωρώ οτι η Ελληνική υπηκοότητα ως τιμητικός τίτλος σε ανθρώπους που προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο στη χώρα και την τιμούν, μπορεί να δίδεται. Δεν παύει ο Γιάννης Αντετοκούμπο να είναι Νιγηριανός στην καταγωγή και Αφρικανός στη φυλή, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να αισθάνεται Έλληνας και να σέβεται όλα όσα μπορέσαμε να του προσφέρουμε στα 18 χρόνια παραμονής του εδώ. Αυτό με υποχρεώνει να τον σεβαστώ εγώ και να χαίρομαι που έχει την Ελληνική υπηκοότητα. Εσύ μη χαρείς. Δεν πειράζει.

     • Σιντεμόλ avatar
      Σιντεμόλ @ Σιντεμόλ 07/07/2013 17:48:20

      πας (μη) εθελοτυφλών μισαλλόδοξος, δεν κατέχει και την αποκλειστικότητα της ελληνολατρείας

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ IOKLOS ZARAS 08/07/2013 03:26:50

   Να σας θμίσω ότι στις πρώτες εκλογές (74)το ΠΑΣΟΚ πήρε 14%, στις δεύτερες (που έγιναν το 77 και όχι το 78) 24%, και το 81 48%.
   Η κοπελλιά που ήλθε πρώτη "και εν τούτοις φεύγει στη Γερμανία" , φεύγει για τη Γερμανία επειδή είναι τόσο καλή ώστε να έρθει πρώτη. Πιθανώτατα θα έφευγε κι αν ερχόταν 32η .

 5. αΠύθία avatar
  αΠύθία 07/07/2013 12:32:23

  '' Πόσο μας έχει ενοχλήσει ο μετανάστης της διπλανής πόρτας που είναι οικογενειάρχης, δεν κλέβει, δεν συμμετέχει σε συμμορίες, δεν αυτοοργανώνεται σε γκέτο; Και από την άλλη, πόσο μας ενοχλεί ο Έλληνας που .... ''
  Δεν μας ενοχλεί αγαπητέ ο...μετανάστης που ήρθε νόμιμα, εργάζεται νόμιμα και παραμένει νόμιμα στη χώρα. Ο ΛΑΘΡΟ-μετανάστης όμως, δυστυχώς μας ενοχλεί. Όχι ό ένας, οι δέκα, οι εκατό, οι 200. Τα εκατομμύρια που εισέρχονται παρανόμως και εγκλωβίζονται χωρίς δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης στη ''χωματερή'' στην οποία έχουν μετατρέψει οι Δουβλινονόμοι την πατρίδα μας. Και δεν μας ενοχλούν ως άτομα φυσικά. Ούτε το χρώμα, ούτε η γλώσσα, ούτε καν η θρησκεία τους, όταν δεν προσπαθούν να επιβάλλουν τα ήθη και τις συνήθειές τους με τη βία. Μας ενοχλούν ως ένας ακόμη ανεξέλεγκτος κίνδυνος, με πολλές προεκτάσεις και αρνητικά παρελκόμενα. Και πολύ σωστά μας ενοχλούν. 'Οσο για τους Έλληνες που παρανομούν, είναι διαφορετικό να λειτουργήσει παραβατικά ο αδελφός σου, διαφορετικό να εισάγεις παραβάτες στην ...οικογένεια. Από τον αδελφό σου δεν μπορείς να απαλλαγείς, δεν τον επιλέγεις και δεν σου ανήκει περισσότερο το κοινό σας ''σπίτι''. Όταν λοιπόν προσπαθείς με κόπο να επιβάλεις τη νομιμότητα και να συμμορφώσεις τους γηγενείς που παρεκτρέπονται, δεν ωφελεί να δυσκολεύει το έργο σου η συνεχής....εισαγωγή παραβατών που ούτε καν τα σωφρονιστικά σου καταστήματα δεν αντέχουνε τον υπερβολικό αριθμό τους πια!
  Ο συμπαθέστατος κ. Γιάννης Αντετοκούμπο, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του ήθους και της ψυχικής ανωτερότητας που μπορεί να καλλιεργήσει η Ελληνική παιδεία, σ΄εκείνους που έχουν την ευκαιρία, τη διάθεση και την ικανότητα να δεχτούν την ευεργετική της επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της κοσμοαντίληψής τους. Πραγματικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τιμή μας και καμάρι μας που αισθάνεται κι επέλεξε να είναι Έλληνας. Αλλά αποτελεί μονάχα μία φωτεινή εξαίρεση κατά τη γνώμη μου, εν τω συνόλω των εκατοντάδων χιλιάδων ΜΗ εχόντων το δικαίωμα να τιμηθούν με την Ελληνική Ιθαγένεια.
  Ο ταλαντούχος κ. Γιάννης Αντετοκούμπο πάλεψε, κέρδισε και επέλεξε την Ελληνικότητά του, σε αντίθεση με τους περισσότερους που τη …διεκδικούν (κι αυτούς που τους υπόσχονται να τους την παραχωρήσουν) από συμφέρον, ενώ δεν την αξίζουν.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ αΠύθία 07/07/2013 14:24:17

   ". . .ο…μετανάστης που ήρθε νόμιμα. . ."

   Προσκαλέσαμε μετανάστες καί ἐάν ναί, πότε καί ὑπό ποῖες συνθῆκες; ῾Η ἐρώτηση δέν εἶναι ρητορική.

   ". . .Γιάννης Αντετοκούμπο πάλεψε. . ."

   ᾿Αντιφατικά ὅσα ἔχω διαβάσει. . .

   • αΠύθία avatar
    αΠύθία @ Φωτεινή 07/07/2013 15:24:48

    Να σας διευκρινίσω λοιπόν αγαπητή μου Φωτεινή :-).
    Κατά τη δική μου γνώμη, νόμιμα στην Ελλάδα ΔΕΝ ήρθε κανείς. Ωστόσο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε διαφορετικά πάμε αλλού), κάποιοι θεωρούνται πλέον νομίμως διαμένοντες στη χώρα.
    Ο κ. Γιάννης Αντετοκούμπο βρέθηκε στη χώρα μας, χωρίς να ευθύνεται προσωπικά ούτε για την ανεξέλεγκτη ροή των λαθροεισβολέων, ούτε για την αδυναμία του κράτους μας να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Κατόρθωσε εργαζόμενος σκληρά (σαν παιδί), ταυτόχρονα να μετέχει της Ελληνικής παιδείας και να διακριθεί στον αθλητισμό, σε ανώτατο επίπεδο. Δεν μας χρειάζεται πλέον, θα μπορούσε να μας γράψει στα παλαιότερα των Νίκε του και να επιλέξει να φωταγωγήσει τα αρνητικά και τα μίζερα που σίγουρα θα έζησε κοντά μας. Αντιθέτως, επιδεικνύει ήθος, σεβασμό και ανωτερότητα, μας τιμά και του το ανταποδίδουμε. Τι πιό ωραίο και απόλυτα αξιοπρεπές; Τι θέλετε; Ένα κράτος μικρόψυχο που περνάει σαν οδοστρωτήρας ακόμη και πάνω από τα ελάχιστα διαμάντια που τυχόν λάμπουν, μέσα από το σωρό των επιζήμιων; Μην είστε άδικη και άκαμπτη. Το αγόρι είναι μιά θαυμάσια φωτεινή εξαίρεση, μπορεί να αποτελέσει και πρότυπο. Δε σημαίνει οτι σαλπίζουμε κάποιο αμετανόητο.... προσκλητήριο για να μας....προτιμήσουνε όλοι της γης οι κολασμένοι!! Αλλά να ανταποδώσουμε την τιμή, ως Έλληνες, υποχρεούμαστε. Οι Έλληνες υπήρξαν πάντα μεγαλόψυχοι κι ευγενείς. Ποτέ φοβικοί και αμυνόμενοι. Δε θ΄αλλάξουμε σήμερα, υπό την πίεση της ανέχειας και της μιζέριας…. Κατανοητό;
    Καλό σας απόγευμα

    • Johny avatar
     Johny @ αΠύθία 07/07/2013 16:11:17

     "Κατά τη δική μου γνώμη, νόμιμα στην Ελλάδα ΔΕΝ ήρθε κανείς. Ωστόσο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε διαφορετικά πάμε αλλού), κάποιοι θεωρούνται πλέον νομίμως διαμένοντες στη χώρα.
     Δε θ΄αλλάξουμε σήμερα, υπό την πίεση της ανέχειας και της μιζέριας….
     Κατανοητό;"

     Δεν νομίζω να είναι και τόσο εύκολα κατανοητό αυτό.
     Ένα δεδομένο είναι το ότι "κανένας δεν ήρθε νόμιμα".
     Δεύτερο δεδομένο είναι ότι "σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάποιοι θεωρούνται πλέον νομίμως διαμένοντες".
     Πως γίνεται να μην έχει έρθει κανένας νόμιμα και σήμερα να είναι νομίμως διαμένων;
     Ψηφίστηκε κάποιος νόμος που βάφτιζε τους λαθρομετανάστες σε νομίμως διαμένοντες;
     Και αυτός ο νόμος είναι έγκυρος;
     Δηλαδή νόμος που να καθιστά νόμιμη μια παρανομία τόσο σοβαρή όσο η λαθραία είσοδος στη χώρα;

     Και μετά είναι άλλο το «νομίμως διαμένων» και άλλο το «Έλληνας».
     Στην Ελλάδα εκτός του ότι νομιμοποιούμε σοβαρότατες παράνομες πράξεις βαφτίζουμε και Έλληνες ανθρώπους που καμμία σχέση δεν έχουν με αυτό που γνωρίζουμε ως «Έλληνας» και επιπλέον κατηγορούμαστε και ως φοβικοί και μίζεροι.
     Λίγο αντιφατικά δεν είναι τα παραπάνω;
     Και ακατανόητα.

     • αΠύθία avatar
      αΠύθία @ Johny 07/07/2013 16:55:01

      ''Πως γίνεται να μην έχει έρθει κανένας νόμιμα και σήμερα να είναι νομίμως διαμένων;'' Τα παράπονά σας στο Ελληνικό κράτος που αναγνωρίζει κάποιους μακροχρόνια ζώντες στη χώρα, ως νομίμως διαμένοντες. Εγώ απλά δεν σέβομαι α λα καρτ τις δεδομένες αποφάσεις (ακόμη κι όταν διαφωνώ), γιατί τότε θα πάμε πολύ μακριά και θα...χαθούμε. Όλοι οι λαθρομετανάστες, φυσικά και δεν είναι ...Έλληνες. Ούτε επιθυμούμε να...γίνουν. Να γυρίσουν στις χώρες τους είναι το ζητούμενο.
      Ο κ. Γιάννης Αντετοκούμπο είναι Έλληνας γιατί έτσι αισθάνεται και γιατί έτσι έκρινε η Ελληνική πολιτεία. Εκτάκτως και ειδικά. Εγώ απλά συμφωνώ με τη συγκεκριμένη επιλογή. Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε. Κανένα πρόβλημα.

     • eksothen avatar
      eksothen @ αΠύθία 07/07/2013 17:51:47

      Εγραψες, "...Ο κ. Γιάννης Αντετοκούμπο είναι Έλληνας γιατί έτσι αισθάνεται και γιατί έτσι έκρινε η Ελληνική πολιτεία. Εκτάκτως και ειδικά...."

      Τον ερωτησες, πως αισθανεται, η κατεχεις μαντικες ικανοτητες;;
      Η ελληνοφωνη πολιτεια, ας πουμε, εκρινε και αλλα, εκρινε την 'χαρτογραφηση' προς την Ιθακη, βλ. ΔΝΤ. Η 'ελληνικη΄πολιτεια εκρινε σωστο με τον τοτε κο. σαμαρα να 'βοηθησουμε' τους αλβανους με το τελος εποχης της κυριαρχιας του Χοτζα. Η 'ελληνικη' πολιτεια εκρινε σωστο πως επρεπε να δημιουργησουμε γκριζες ζωνες στα Ιμια, εκρινε σωστο οτι η Κυπρος ειναι μακρια, εκρινε σωστο να μην γινουν γνωστα τα αποθεματα που εχουμε απο υδρογονανθρακες (οχι υδατανθρακες κατα τον υφυπουργο και τον κο. καμμενο)...και ποσα αλλα εκρινε ως σωστα αυτη η περιβοητη και 'ελληνοφωνη' πολιτεια που εσυ δινεις τοσο σεβασμο και σημασια;;
      Λιγο αυτοκριτικη κανει καλο!!

     • αΠύθία avatar
      αΠύθία @ eksothen 07/07/2013 19:18:27

      '' Με μία απλή και απέριττη φράση, ο Γιάννης Αντετοκούμπο επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι ο ίδιος αισθάνεται Έλληνας και είναι περήφανος γι' αυτό το γεγονός.
      Μιλώντας στη «Real News», ερωτήθηκε για το αν πραγματικά αισθάνεται Έλληνας. «Ναι, είμαι Έλληνας και αισθάνομαι περήφανος γι' αυτό. Χαρούμενο και όμορφο συναίσθημα μαζί», απάντησε ο 18χρονος άσος των Μιλγουόκι Μπακς. '' Τώρα τι θέλετε; να πιστέψω εκείνον ή εσάς; Θα πιστέψω εκείνον. Με τα υπόλοιπα δε θα ασχοληθώ γιατί είναι εκτός θέματος, χιλιοεξηγημένα και τα βαριέμαι. Καλό βράδυ :-)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ αΠύθία 07/07/2013 23:14:01

      "Που ξέρετε; Μπορεί κάποια μέρα να παίξει και στην Εθνική Ελλάδος, διαθέτοντας και την Ελληνική υπηκοότητα εκτός της …Αμερικανικής"

      GLOBALIZATION, they call it dear αΠύθία, οἱ ἐμπνευστές καί τά think tank!!!!!!!

     • αΠύθία avatar
      αΠύθία @ αΠύθία 08/07/2013 07:52:29

      Η παγκοσμιοποίηση και τα σχέδια της Νέας τάξης πραγμάτων, είναι εντελώς διαφορετικό και πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Στο μπάσκετ η διπλή υπηκοότητα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και το μπάσκετ είναι απλά, ένα παιχνίδι. Δεν ωφελεί να βλέπουμε παντού ...Δράκους ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν! Αρκεί να εξολοθρεύουμε τους υπαρκτούς, όταν βρεθούνε στο δρόμο μας. Καλή σας ημέρα.

     • αΠύθία avatar
      αΠύθία @ αΠύθία 08/07/2013 08:12:32

      :-)  Αγαπητή Φωτεινή, φυσικά και η  πιθανότητα να του δώσουν οι Αμερικανοί  υπηκοότητα πολύ σύντομα, είναι κάτι παραπάνω από ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο. Γιατί πρέπει να προσεγγίσουμε όμως μικρόψυχα την ευτυχή του εξέλιξη και την οικογενειακή του ευημερία; Μακάρι να γίνουν όλα όπως τα περιγράφετε και η Ελλάδα ας μείνει στην ψυχή και στη σκέψη του, ως η χώρα των παιδικών και εφηβικών του χρόνων, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και ας τη  θυμάται με σεβασμό και αγάπη. Δεν είναι ανταλλακτική η χορήγηση της υπηκοότητας. Είναι η ελάχιστη βοήθεια που μπορούσαμε να του προσφέρουμε στο προκλητικό ταξίδι της ζωής του.  Που ξέρετε; Μπορεί κάποια μέρα να παίξει και στην Εθνική Ελλάδος, διαθέτοντας και την Ελληνική υπηκοότητα εκτός της ...Αμερικανικής :-) !

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ αΠύθία 08/07/2013 12:38:54

      Καλημέρα αΠύθία. :D

      ῾Η παγκοσμιοποίηση ἐμφύτευται πάντα διά τῆς πλαγίας ὁδοῦ!!!

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Johny 07/07/2013 17:49:58

      Υπαρχει νομος (προ Ραγκουση) που οριζει οτι οι ανιθαγενεις που γεννηθηκαν στην Ελλαδα δικαιουνται με την ενηλικιωση τους την ελληνικη ιθαγενεια.
      Ο Αντετονκουμπο ειναι παρομοια περιπτωση.Δεν ηλθε απο πουθενα ουτε μπηκε παρανομα γιατι γεννηθηκε εδω και δεν ειχε άλλη ιθαγενεια.

     • helios avatar
      helios @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:00:31

      τα 2 αυτα αδερφια απεκτησαν την ελληνικη ιθαγενεια λογω ανιθαγενειας,κατι τετοιο ομως δεν μπορει να ισχυει γιατι δεν ειναι ορφανα μια χαρα νηγιριανους γονεις εχουν,αρα και εδω πρεπει να υπαρχει ακυρωση.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ helios 07/07/2013 23:08:04

      ". . .μια χαρα νηγιριανους γονεις εχουν. . ."

      Καί μάλιστα πολύ ἄνετοι μέ τόν πρωθυπουργό. . .ἐγώ πάντως θά εἶχα τράκ, τράκ, τράκ. :D

     • αΠύθία avatar
      αΠύθία @ Φωτεινή 08/07/2013 07:56:34

      Απλοί, φυσιολογικοί, ακομπλεξάριστοι άνθρωποι. Ούτε τρακ ούτε τρουκ. :-)

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:13:44

      ΕΤΣΙ!!! πολύ απλά...

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:18:17

      @Ψυχραιμια
      Η οικογενεια αυτη μου μου ειναι συμπαθης και εχουν ολοι ενα ευχαριστο χαμογελο. Αυτο ομως δεν με κανει να ξεχνω οτι οι περισσοτεροι λαθρομεταναστες δεν εχουν χαρτια και, επομενως, μπορουν να δηλωσουν οτι θελουν για την ταυτοτητα η την υπηκοοτητα τους (οι δε ευρωπαïκοι κανονισμοι μας "υποχρεωνουν" να τους πιστεψουμε). Αυτο ομως δεν σημαινει οτι καποιος ειναι απατρις (επειδη δεν παρουσιαζει χαρτια).

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ Johny 09/07/2013 22:55:20

      @ αΠύθιά μου...α, πρώτη φορά δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, καλή μου, αλλά περισσότερο με τον @ Johny.
      Οσο πιά γιά τον... Οσιο Γιάννη και εδώ το παρακάνατε :
      Πώς τον κάναμε καταπληκτικό παιδί, ευγενή, ανώτερο και μεγαλόψυχο επειδή δεν μας...κατηγορεί , πού τα ξέρετε όλα αυτά ;
      Το παιδί είπε "δεν βίωσα ρατσισμό" γιατί να λέει ψέματα από ...ανωτερότητα ντέ και καλά;
      Δεν σκεφθήκατε ότι γιά να φτάσει ώς εδώ θα πεί ότι η Ελλάδα του έδωσε τη δυνατότητα να πάει σχολείο επί ίσοις όροις , να κάνει αθλητισμό επί ίσοις όροις και να διακριθεί. Εάν υφίστατο χλευασμούς, περιθωριοποίηση, ψυχολογικούς εκβιασμούς κλπ. ΔΕΝ θα τα κατάφερνε προφανώς όλα αυτά...
      Σαν επιστέγασμα, τον δέχθηκε ο ΙΔΙΟΣ ο Πρωθυπουργός , τι μεγαλύτερη τιμή ;;;
      Είμαι δε, τελείως αντίθετη με αυτό, ΟΧΙ επειδή είναι ξένος, αλλά ακόμη και εάν επρόκειτο γιά Ελληνα αθλητή...
      "εδώ καράβια χάνονται..." λέει η παροιμία.
      Οσο γιά το περίφημο σήκωμα της σημαίας, να την κράταγε τουλάχιστον σωστά ...
      Επιτρέψτε μου λοιπόν να έχω μεγάλη επιφύλαξη γιά την "άδολη" αγάπη του γιά μάς, διότι αυτήν την στιγμή το ότι βρέθηκε από την μιζέρια της Νιγηρίας να γίνει εκατομμυριούχος εν μία νυκτί το οφείλει στην Ελλάδα και όχι στην Νιγηρία...

 6. zuper avatar
  zuper 07/07/2013 12:41:31

  γιαυτο η (Ελληνιδα φετος) μαθητρια που ηρθε πρωτη στην πανελλαδικες την κανει με ελαφρα πηδηματακια για Γερμανια

  οι ανθρωποι των γραμματων και της επιστημης ειναι επικινδινοι για το συστημα της κλεψιας και της αναξιοκρατιας

  ειναι κοστος και βαρος

  στη χωρα θελουμε μονο 1000 φεουδαρχες και εκατομμυρια αγραμματους εργατες
  και αγροτες

 7. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 07/07/2013 13:09:26

  Η Ελλάς ως χώρα και ως εθνικό κράτος δεν είναι τόπος υποδοχής μεταναστών, γι΄αυτό δεν υπήρχε μεταναστευτική πολιτική.
  Όσοι αλλόφυλοι ευρίσκονται αδικαιολόγητα στην ελληνική επικράτεια είναι απλώς εισβολείς.
  Νόμιμοι μετανάστες δεν υφίστανται, υπάρχουν παρανόμως «νομιμοποιημένοι» μέσα από διακασίες αισχίστης διαφθοράς στην οποία συμμετέχουν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και ο...υπόκοσμος.

 8. helios avatar
  helios 07/07/2013 13:11:08

  Εύχομαι στο παιδί να είναι πάντα καλά και να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα.Δεν δέχομαι όμως άνθρωποι που εισβάλουν στην Ελλάδα(παρανομία),πουλάνε cd(παρανομία),οδηγούν έλληνες εργαζομένους στην ανεργία κλπ...να τους χορηγούν ότι πιο ιερό υπάρχει την ελληνική ιθαγένεια και να επιβραβεύεται με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο εποικισμός της πατρίδας μας.Το παιδί έπρεπε να πάρει την νιγηριανή υπηκοότητα και να αξιοποιήσει οσα θετικα του προσεφερε η Ελλάδα και να βοηθήσει την χώρα καταγωγής του.Μεταναστευτική πολιτική σημαίνει σχεδιασμός,οργάνωση,ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια,χρονικές συμβάσεις εργασίας(contract workers)κλπ...,και όχι φυσικά εισβολή,εποικισμός,εκτοπισμός ελλήνων εργαζομένων,πληθυσμιακή αλλοίωση,διάλυση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και δημιουργία ελληνικής μειονότητας στην Ελλάδα.

 9. Αρχιμηδης avatar
  Αρχιμηδης 07/07/2013 13:16:24

  Oταν και αν προλάβει ο Σαμαράς λοιπόν να κάνει πράξη τα λόγια του Δένδια και οι εταίροι πάρουν απο εμάς τους λαθρομετανάστες που τους αναλογούν με βάση τον πληθυσμό την έκταση και το ΑΕΠ τους και μείνουν εδώ ΜΟΝΟΝ αυτοί που μας αναλογουν και που μπορούμε να τους αντέξουμε, τότε θα τους δίνουμε ευχαρίστως την ελληνική υπηκοότητα όπως στον Γιάννη Αντετοκούμπο υπό την προυπόθεση οτι θα δείχνουν σαφή δραστηριότητα να μιμηθούν το παράδειγμά του. Τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν θα αποτελεί μονάχα μία φωτεινή εξαίρεση, αλλά το φωτεινό παράδειγμα για όσους μετανάστες αποφασίσουν και μείνουν τελικά στην Ελλάδα.
  Αν αυτά δεν τα δεχτούν οι "εταίροι" μας σε συνδυασμό με τη διαγραφή του επαχθούς μέρος του χρέους που μας επέβαλαν, δεν θα έχουμε πλέον κανέαν λόγο να επιμένουμε να τους γλύφουμε για να μας κρατήσουν "εταίρους" με μορφή κατοικιδίων ζώων.
  Ανεπίσημα θα μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, οπότε και μείς οφείλουμε να Αντισταθούμε...

  • ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ avatar
   ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ @ Αρχιμηδης 07/07/2013 22:36:28

   Και απο ποτε αποφασιζουν ελευθερα οι λαθρομεταναστες αν θα μεινουν εδω η αν θα πανε να εγκατασταθουν σε αλλη χωρα της ευρωπης?
   Το μονο που μπορουνε ελευθερα οι λαθρομεταναστες αφροασιατες να αποφασισουν ειναι να επιστρεψουν στις πατριδες τους.

 10. Scarface avatar
  Scarface 07/07/2013 13:25:24

  "Τι εννοούμε με τον όρο «Έλληνες»;

  Ειναι ευκολο να δωθει απαντηση σε αυτο το ερωτημα. Εκεινους που οι προγονοι του δεν ηρθαν στη χωρα σαν τυχοδιωκτες αλλα, οντας γηγενεις κι ενωμενοι απο την κοινη γλωσσα, θρησκεια και εθιμα, εχυσαν ποταμους δακρυων, αιματος και ιδρωτα για να χτισουν αυτη τη χωρα απο το μηδεν, σκοπευοντας να την κληροδοτησουν στα παιδια τους και οχι σε οποιον παρεσυρε το κυμα στις ακτες μας.

  "Είναι το μεγάλο ναι σε όποιον πραγματικά επιθυμεί να είναι Έλληνας ".

  Και φτασαμε στο μεγαλο παραμυθι. Η υπηκοοτητα κυριοι δεν ειναι βραβειο για να τη δινουμε εδω κι εκει. Ουτε και ανθρωπινο δικαιωμα. Οι "μεταναστες" ας κατσουν να φτιαξουν τις πατριδες τους και ας μην τις εγκαταλειπουν σαν τα ποντικια το καραβι που βουλιαζει. Εκεινοι που δεν ειναι διατεθειμενοι να δουλεψουν, πολεμησουν, αγωνιστουν για την ιδια τους την πατριδα, θα βοηθησουν να φτιαξουμε τη δικη μας? Γιατι, μηπως μας αγαπησανε ξαφνικα?

  Οσοι μεταναστες κριθει οτι ειναι απαραιτητοι για την υφεσιακη ελληνικη οικονομια, καλως να μεινουν, με αυστηρους ορους και προυποθεσεις. Ολοι οι αλλοι φορτωμα κι εξω απο εδω. Η ελλαδα δεν ειναι το ελντοραντο των "κατατρεγμενων". Στο σπιτι μας θα βαλουμε οποιον θελουμε εμεις. Οχι οποιον σκαρφαλωνει στο μπαλκονι.

 11. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 07/07/2013 13:48:51

  Το πρόβλημα δεν είναι πως θα κατανεμηθούν οι Αφροασιάτες εισβολείς ανά ευρωπαϊκή χώρα αλλά πως θα μηδενίσουμε τις ροές.
  Ερωτήσατε τους Ιταλούς ή Γάλλους αν επιθυμούν την επέκταση του εποικισμού στη χώρα τους;
  Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς τώρα η Αγγλία ή Ολλανδία το έχουν από τη δεκαετία του ΄60.

  Η αιτία του κακού έγκειται στην ανεξέλγκτο αύξηση των πληθυσμών της Ασίας κ Αφρικής και στην αδυναμία τους να συντηρηθούν, έτσι επιδιώκουν την εισβολή στα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη για να παρασιτίσουν.

  • Αλύτρωτος πόντος avatar
   Αλύτρωτος πόντος @ Κραντωρ 08/07/2013 02:50:39

   Σας είναι εύκολο να μας εξηγήσετε τον λόγο που αδυνατεί
   η αφρικανική ήπειρος να συντηρήσει τον πληθυσμό της?
   Και γιατί το πρόβλημα των αποικιοκρατών το τοποθετείτε
   στην δεκαετία του '60 και όχι νωρίτερα.
   Ξεχνάτε,ελπίζω όχι ηθελημένα,ότι τους αφρικανούς τους
   έφεραν αυτοί που εσείς θεωρείτε ανεπτυγμένα κράτη.
   Γνωρίζετε βέβαια κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιους
   λόγους.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αλύτρωτος πόντος 08/07/2013 03:42:14

    Η ανεξέλεγκτη αύξηση των πληθυσμών Ασίας και Αφικής που γράφει ο Κράντωρ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλλές χώρες δεν μπορούν να συντηρήσουν τον πληθυσμό τους.Μπορείτε να το δείτε κι από την ανάποδη σκοπιά. Το Ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο στηρίχθηκε ως ένα βαθμό και από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν πλέον (αν κάνουν) πολλά παιδιά.

 12. kkourk avatar
  kkourk 07/07/2013 13:55:15

  Φαντάρος θα πάει?? Θα υπηρετήση και 6 μήνες στα σύνορα?? Ή όπως κάποιοι άλλοι ελληνοποιημένοι (π.χ.Στογιάκοβιτσ, αστέρι του ΝΒΑ) που δεν πέρασαν ούτε από έξω. Μετά όμως ο Ε.Σ. θα ζητάει την δική μου στράτευση. Να θυμίσω επίσης ότι ισχύει ακόμα, ο αντισυνταγματικός νόμος περι χορήγησης ιθαγένειας?? Μήπως με τον Γιαννάκη πέφτει χοντρό δούλεμα και ανεβαίνουν η ψήφοι κάποιου κόμματος, όχι πάντως της Ν.Δ. νομίζω.

  • Scarface avatar
   Scarface @ kkourk 07/07/2013 15:17:58

   Γιατι μονο εξη μηνες στα συνορα? Εγω υπηρετησα 15!!! Μαζι με τα υπολοιπα κοροιδα που δεν ειχαν μπαρμπα...

   • kkourk avatar
    kkourk @ Scarface 07/07/2013 15:26:15

    Λέω 6 γιατί αυτό νομίζω ισχύει τώρα.

    Υ.Γ. συγγνώμη για το υπηρετήση(ει)

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/07/2013 14:04:48

  Ποιο χρεος επεβαλαν;Εξ οσων γνωριζω τα ομολογα του Δημοσιου τα εβγαζε το υπουργειο Οικονομικων.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:17:54

   Σε αγαστή συνεργασία με την Bundesbank, Τον Τσοχατζόπουλο και την Frrostahl.
   Πριν αποδεχτούμε το χρέος ως νόμιμο το ελέγξαμε?
   Το λογαριασμό στο εστιατόριο δεν τον ελέγχουμε ?
   Ξερει κανείς με ποιά απόφαση της βουλής ΟΛΟ αυτό το χρέος κρίθηκε νόμιμο ? Εγώ πάντως όχι.

   • Αλύτρωτος πόντος avatar
    Αλύτρωτος πόντος @ Αρχιμήδης 10/07/2013 06:07:16

    Το σχόλιο πήγαινε στον Zugzwang.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αρχιμήδης 10/07/2013 06:57:04

    Δεν χρειαζεται αποφαση της βουλης για να κηρυχθε νομιμο.Ειναι νομιμο αφου τα ομολογα τα εξεδιδαν νομιμες κυβερνησεις.

  • Αλύτρωτος πόντος avatar
   Αλύτρωτος πόντος @ ψυχραιμια 10/07/2013 06:04:14

   εσείς κύριε @Zugzwang είστε έλλην ?
   Αν ναι,πως τολμάτε και ρωτάτε κάποιον που έχει για ψευδώνυμο τον τιμημένο πόντο αν είναι έλληνας ?
   Αν πάλι δεν είστε έλληνας ψάξτε να μάθετε την ιστορία των ποντίων.
   Όσο για τα δεινά που υπέφεραν οι πρόγονοι μου να είστε
   σίγουρος πως τα γνωρίζω καλύτερα από εσάς,όχι όμως
   από τους αφρικανούς.
   Το σχόλιο μου κύριε,αν δεν το καταλάβατε,αφορούσε τους
   αποικιοκράτες ευρωπαίους και σε κάποιους εδώ μέσα που
   θέλουν να ταυτίζονται με τις πρακτικές τους.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Αλύτρωτος πόντος 10/07/2013 09:24:43

    @ Αλύτρωτος Πόντος :
    είναι δυνατόν να είναι " επιχείρημα" ...ελληνικότητας
    η επιλογή ψευδωνύμου ; τι λογική είναι αυτή ;
    είμαστε πολλοί εδώ πού έχουμε ξένα ψευδώνυμα και άν προσέξετε οι περισσότεροι έχουμε πολύ πατριωτικές θέσεις... Η πλειοψηφία (κατά τη γνώμη μου) είναι Ελληνες πού έχουν ζήσει λίγο-πολύ στο εξωτερικό και αυτή ή σύγκριση σε συνδυασμό με την νοσταλγία τους κάνει "2 φορές Ελληνες" άν μπορώ να το πώ έτσι.
    Τέτοια είναι η περίπτωσή μου.
    Πάντως, αγαπητέ Πόντε, σε καμία περίπτωση το ελληνικό ψευδώνυμο δεν είναι ...εγγύηση γιά τον πατριωτισμό σου !
    Πιό πάνω, π.χ. υπάρχει έας @ Ελλην (κανονικός) του οποίου οι θέσεις δεν είναι και τόσο πατριωτικές.
    Φιλικά

    • Αλύτρωτος πόντος avatar
     Αλύτρωτος πόντος @ je ne regrette rien 10/07/2013 15:57:11

     @je ne regrette rien διακρίνετε κάτι το αντεθνικό στα σχόλια μου?
     Και τι σχέση έχει ο πατριωτισμός με τον ρατσισμό?Σεις που ζήσατε στο εξωτερικό θα
     έχετε πέσει θύμα ρατσισμού.Ή κάνω λάθος ?
     Και για να σας προλάβω,δεν κάνω σύγκριση
     του τρόπου που εσείς πήγατε μετανάστες με τον
     τρόπο που αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην πατρίδα μας.
     Θα γνωρίζετε,ίσως, ότι οι πρόσφυγες της
     Σμύρνης και του πόντου έπεσαν θύματα της ξενοφοβίας του ντόπιου πληθυσμού.
     Γι' αυτό επιτρέψτε μου αυτή την ευαισθησία μου.
     Όσον αφορά τον ¨ελλην(κανονικός) δεν θα απολογηθώ για τις απόψεις του.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Αλύτρωτος πόντος 10/07/2013 13:49:06

    @Αλυτρωτος Ποντος
    Το σχολιο της Je ne regrette rien (την οποια ευχαριστω και καλημεριζω) με καλυπτει πληρως. Ωστοσο θα ηθελα να προσθεσω τα εξης:
    Zugzwang ειναι ενας σκακιστικος ορος. Τον χρησιμοποιω για να αποφυγω ψευδωνυμα με πατριωτικη, θρησκευτικη, φιλοσοφικη η αλλη φορτιση. Πιστευω ακραδαντα πως ο καθε λαος πρεπει να ειναι αφεντης στον τοπο του. Επομενως υποστηριζω π.χ τους Νιγηριανους στην Νιγηρια αλλα και τους Ελληνες στην Ελλαδα. Αν καποιος ξενος θιξει τους Νιγηριανους στη Νιγηρια, ειμαι με το μερος των Νιγηριανων. Το ιδιο, αν καποιος θιξει τους Ελληνες στην Ελλαδα, τον τοπο μου, ειμαι (Ελληνας και εγω) με τος μερος των Ελληνων. Σημερα ο τοπος μου υφισταται εισβολη λαθρομεταναστων, η οποια, σε συνδυασμο με την οικονομικη καταστροφη, μπορει να ειναι θανατηφορα για τον Ελληνισμο.
    Αν εφαρμοσθουν τα οσα ρομαντικα προτεινει ο κ. Παντζας, υπαρχει κινδυνος σε λιγο η Ηπειρος, η Μακεδονια, η Θρακη να παψουν να ειναι ελληνικες. Το ιδιο και καποια νησια. Με συγχρονες "ουμανιστικες" διαδικασιες τυπου Κοσσυφοπεδιου.
    Επαναλαμβανω, λιγοι αφρικανικοι λαοι εχουν υποφερει σκλαβια πεντε αιωνων, οπως εμεις οι Ελληνες. Και θυμιζω οτι κατα την δεκαετια του πενηντα (!) οι Κυπριοι αγωνιζονταν συγχρονως με τους Κενυατες για να απελευθερωθουν απο τους "ουμανιστες" Αγγλους, οι οποιοι εχουν το θρασος να θελουν να μας κανουν σημερα μαθηματα "αντιρατσισμου"!

    • je ne regrette rien avatar
     je ne regrette rien @ Zugzwang 11/07/2013 01:54:05

     Γειά σου αγαπητέ @Zugzwang !
     Σωστός ,τεκμηριωμένος και λογικός, όπως
     πάντα. Ενστερνίζομαι απόλυτα την θεωρία "ο καθένας κυρίαρχος στον τόπο του "...
     Επίσης,επιτέλους έμαθα και το νόημα του ψευδωνύμου, πού άν και γερμανομαθής ...δέν καταλάβαινα.
     Υ.Γ : Με παρόμοιο σκεπτικό διάλεξα και το δικό μου ψευδώνυμο: ένα "ανώδυνο " ρομαντικό τραγούδι πού έγινε διαχρονικό !
     Υ.Υ.Γ : Επίτρεψέ μου μία μικρή παράκληση:
     γράφεις τόσο ωραία ελληνικά...βάλε και ...οξείες !
     Φιλικώτατα

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ je ne regrette rien 11/07/2013 11:04:19

      Αγαπητη Je ne
      regrette rien
      Καλημερα
      Ευχαριστω για τα καλα σου λογια, τα οποια σπευδω ν'ανταποδωσω γιατι τα σχολια σου δεν ειναι ποτε στυγνα και ανανεωνουν παντα την συζητηση.
      Συγγνωμη για την ελλειψη τονων, η οποια οφειλεται σε τεχνικους λογους
      Φιλικα

 14. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 07/07/2013 14:13:07

  "Η υπηκοοτητα κυριοι δεν ειναι βραβειο για να τη δινουμε εδω κι εκει. Ουτε και ανθρωπινο δικαιωμα. "
  Κάνεις λάθος αγαπητέ Scarface Ολες οι Δημοκρατικές κυβερνήσεις και το Διεθνές δίκαιο θεωρούν την υπηκοότητα ανθρώπινο δικαίωμα και βραβείο. Γι' αυτό και σε όλες τις χώρες υφίσταται η σχετική νομοθεσία με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αν η Ελλάδα αρνηθεί να δίνει υπηκοότητα, θα καταδικαστεί αμμέσως απο το Ευρωπαικό και το Διεθνές δικαστήριο.

  • Scarface avatar
   Scarface @ Αρχιμήδης1 07/07/2013 15:16:00

   Δηλαδη εγω αν παω περπατοντας στην ελβετια, υποχρεουνται να μου δωσουν διαβατηριο? Εφυγα, τα λεμε σε κανα μηνα που θα'χω φτασει!!! Φανταζομαι στις προβλεπομενες διαδικασιες θα περιλαμβανεται και το πηδημα του συνοριακου φραχτη, αλλωστε ολοι οι "μεταναστες" στην ελλαδα στους οποιους και υποχρεουμαστε να δωσουμε συμφωνα με το διεθνες δικαιο υπηκοοτητα, ετσι ηρθαν. Το ιδιο δικαιο ισχυει και για την ελβετια ετσι?

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Scarface 07/07/2013 20:23:15

    Μην βιάζεσαι γιατί είπα "σε όλες τις χώρες υφίσταται η σχετική νομοθεσία με τις προβλεπόμενες διαδικασίες".
    Αν τηρήσεις όλες αυτές τις διαδικασίες θα την πάρεις σίγουρα.
    Να σου αναφέρω μερικές: Ραντεβού με τον πρόξενο της Ελβετίας και συνέντευξη μαζί του για να αποδείξεις οτι κατέχεις επαρκώς τη γλώσσα και δεν είσαι προφανώς κακοποιός.
    Θες να συνεχίσω? Θα νυχτώσουμε...

    • Scarface avatar
     Scarface @ Αρχιμήδης 07/07/2013 21:58:26

     Δε βιαζομαι, μην ανησυχεις. Εγω διαβασα τι εγραψες. Εσυ διαβαζεις μισα εκεινα που γραφω. Ξαναδιαβασε τη δευτερη προταση του σχολιου μου. Ποιες προυποθεσεις πληρουν οι "μεταναστες" στην ελλαδα για παροχη υπηκοοτητας? Σιγουρα το να εχεις γεννηθει εδω απο λαθρομεταναστες γονεις που πηδηξαν το συρμα, δε μπορει να αποτελει προυποθεση.

     Εχω λευκο ποινικο μητρωο κα γνωριζω αριστα αγγλικα με cambridge proficiency και mba απο πολυ καλο αγγλικο πανεπιστημιο. Να κανω αιτηση για αγγλικη υπηκοοτητα? Η ακομη καλυτερα αμερικανικη? Που ειναι το προξενειο να παω αυριο?

  • eksothen avatar
   eksothen @ Αρχιμήδης1 07/07/2013 16:10:25

   Την παροιμια αγρον αγορευε, την ξερεις;; Διοτι αυτα που ισχυριζεσαι ειναι τουλαχιστον παραμυθια της Χαλιμας.
   Α ρε τι κανει η αναγκη του διεθνισμου.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ eksothen 11/07/2013 12:30:24

    @ Εξωθεν : νομίζω ότι η σωστή έκφραση είναι " αγρόν αγόραζε"...( είναι και πιό λογικό).
    Ας μας το επιβεβαιώσουν οι αγαπητοί σχολιαστές !

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ je ne regrette rien 11/07/2013 17:27:24

     Je ne regrette rien, eιναι πραγματι "αγρον ηγορασε" η "ηγοραζε"
     Φιλικωτατα

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ Αρχιμήδης1 07/07/2013 16:42:46

   Το Διεθνές Δίκαιο ουδαμού προβλέπει την απόδοση ιθαγενείας ενός κράτους σε κάποιο «περαστικό» που θα το αιτηθή.
   Το δίκαιο της ιθαγενείας ανήκει στα κυριρχικά δικαιώματα των ελευθέρων κρατών.
   Ελληνικό δικαστήριο έκρινε ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί « ανθρώπινο δικαίωμα» του κάθε τυχοδιώκτη μετοίκου.

   • Σιντεμόλ avatar
    Σιντεμόλ @ Κραντωρ 08/07/2013 00:25:38

    Και πολύ σωστά το έκρινε. Η ιθαγένεια δεν είναι ...ανθρώπινο δικαίωμα.

 15. Καλκουτας avatar
  Καλκουτας 07/07/2013 15:46:07

  Αν θέλει να είναι ελληνας να πάει φαντάρος αυτός και τα αδέρφια του και να πληρώσουν και πρόστιμο από τις παράνομες δραστηριότητες που είχαν πουλοντας λαθραία προϊόντα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Καλκουτας 07/07/2013 17:02:17

   Ἄν ἔρθει σέ δυό χρονάκια στόν Ὀλυμπιακό,καθαρίζει γιά ὅλα...

 16. Kimon avatar
  Kimon 07/07/2013 16:57:27

  Οι συντάχτες παρομοίων «αντιρατσιστικών» άρθρων αρνούνται να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: 1) Γιατί οι κεντροευρωπαϊκές και βόρειες χώρες απαίτησαν και επέβαλαν την πολιτική του Δουβλίνου ΙΙ που εγκλωβίζει τους λαθρομετανάστες στην Νότια Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα ; 2) Από την πληθυσμιακή δεξαμενή των δισεκατομμυρίων του τρίτου κόσμου, πόσους επίλυδες μπορεί να θρέψει η χώρα με τους περιορισμένους οικονομικούς και φυσικούς της πόρους; 3) Γιατί οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις ευνοούν την αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα; (οι νέοι φεύγουν, οι γέροι πεθαίνουν γρήγορα). Εάν απαντηθούν αυτά τα τρία ερωτήματα, τότε ίσως μας πείσετε για τις αγαθές και καλοπροαίρετες προθέσεις του πολιτικού συστήματος στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι φυλετικό η «καλού και κακού πολίτη». Είναι θέμα πολιτισμικό και οικονομικό που σχετίζεται με την απαξίωση της εργασίας και την καταστροφή της μεσαίας αστικής τάξης στο βάθος του χρόνου. Όσο για τον συμπαθέστατο Γιάννη και την οικογένεια του που αισθάνονται Έλληνες και άρα τους αξίζει να είναι, ο πρωθυπουργός επέπεσε στο διαχρονικό σύνδρομο της ετεροχρονισμένης νομιμοποίησης της παρανομίας στην χώρα μας, αφού οι γονείς του παρανόμως εισήλθαν στην Ελλάδα. Φαντάζομαι όμως ότι το πολιτικό σύστημα και η πολιτικά ελεγχόμενη διοίκηση, άμεσα και υποκριτικά θα έσπευσαν να του χορηγήσουν την Ελληνική υπηκοότητα στην περίπτωση που δεν την είχε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Kimon 07/07/2013 17:43:45

   Σου απαντω εγω : 1) Γιατι δεν θελουν αλλους ανεξελεγεκτους μεταναστες.
   2) Μια χωρα της οποιας ο πληθυσμος ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ έχει αναγκη απο μεταναστες.Ο ελαχιστος αριθμος ειναι αυτος τη διαφορας θανατων - γεννησεων για να μη μειωνεται ο πληθυσμος.Οσο για το ποσους μπορει να θρεψει οσους μπορουν να απασχολησουν οι επιχειρησεις και η οικονομια της χωρας αυτης.Η Ελλαδα παντως ειναι απο τις αραιοκατοικημενες χωρες.Το απο που θα παρει μεταναστες και ποιους θα παρει ωστε να ειναι ευκολη η ενσωματωση τους ειναι αυτο που λεμε "μεταναστευτικη πολιτικη".
   3) οι πολιτικες και οικονομικες δυναμεις ευνοουσαν τα προηγουμενα χρονια την εισροη μεταναστων γιατι ηθελαν εργατικο δυναμικο.Τωρα και για οσο διαστημα διαρκει η κριση δεν ευνοουν τιποτα.

   • helios avatar
    helios @ ψυχραιμια 07/07/2013 19:26:46

    ''Οσο για το ποσους μπορει να θρεψει οσους μπορουν να απασχολησουν οι επιχειρησεις και η οικονομια της χωρας αυτης.΄΄

    με σχεδον 2 εκ. ανεργους επιβαλλεις οι επιχειρησεις να απασχολουν ελληνες(ανεξαρτητα απο φυλο και ηλικια).
    επιβαλλεις επισης την χρησιμοποιηση της τεχνολογιας σε ολα τα σταδια της παραγωγικης δραστηριοτητας-διαδικασιας(απο το πιο απλο μεχρι το πιο περιπλοκο) επειδη ακριβως το προβλημα της πατριδας μας ειναι η ελλειψη προσφορας εγχωριων εργατικων χεριων.
    απο εκει περα αν εχεις αναγκη απο αλλοδαπους επιβαλλεις να ερχονται με χρονικες συμβασεις εργασιας ως contract workers που μετα το τελος της συμβασης θα επιστρεφουν πισω στις πατριδες τους.

   • Scarface avatar
    Scarface @ ψυχραιμια 08/07/2013 00:22:20

    Η ενωμενη ευρωπη εχει 500+ εκατομμυρια κατοικους και μικροτερη εκταση απο τις ηπα των 300 εκατομμυριων. Μεγαλο παραμυθι οτι χρειαζομαστε τις ορδες των αφροασιατων για να λυσουμε το δημογραφικο μας. Γιατι δε διωχνουν τους λαθροεισβολεις και να δωσουν τα επιδοματα που τους δινουν οι πονοψυχοι βορειοι σε ζευγαρια ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ για να κανουν παιδια?

 17. Σταυρος avatar
  Σταυρος 07/07/2013 17:03:14

  Ποιος ειναιο πιο Ελληνας?
  Ενας που αγωνιζεται για τα δικαιωματα των Ελληνων στον τοπο του και αγωνια για τους νεους που φευγουν για καλυτερη ζωη η ενας που βραβευει μεταναστες.
  Ενας που θλιβεται που η χωρα του εχει απωλεσει ουσιαστικα την εθνικη της κυριαρχια η ενας που παραδιδει γη και υδωρ στους νεους "Ναζι" σας νεο-δοσιλογος?
  Ενας που βλεπει στο εξωτερικο οτι μεταναστες δευτερης και τριτης γενιας δεν μπορουν να ενσωματωθουν στον κοινωνικο ιστο και αποκεφαλιζουν κοσμο στον δρομο η προκαλουν επεισοδια σε πολεις α λα Δανια η ενας που ξεκαθαρα θλιβεται που η χωρα του το 2100 θα εχει μονο 2εκ Ελληνες.
  Τελος, αυτος θετει ψευδοδιλημματα χωρις να αναφερει οτι ο νεος τροπος αλλωσης εθνικων ταυτοτητων μεσω σκοπευμενης μετναστευσης κυριως ισλαμικου background η αυτος που δεν θελει απλα να γινει η Ελλαδα αυτο που εχει γινει ηδη η Βρετανια (το "Μεγαλη" μας τελειωσε) που π,εον το πιο δημοφιλες ονομα παιδιων ειναι Μοχαμετ.
  Και οχι δεν ειμαι φανατικος, νεοναζι, αμορφωτος κλπ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σταυρος 07/07/2013 19:08:36

   Δεν ξερω τι εισαι εσυ αλλά ξερω πολυ καλα τη σημειολογια της φωτογραφιας που εβγαλε ο Σαμαρας με τον Αντετονκουμπο.
   Η φωτο βγηκε με φοντο το γνωστο πινακα "η Ελλας ευγνωμονουσα" που ειχε αποσυρει ο Παπανδρεου και επανεφερε ο Σαμαρας.Υπηρχε επισης σημαια με μεγαλο σταυρο και ο Αντετονκουμπο κρατουσε μια ορθοδοξη εικονιτσα.Και ενω υπαρχει ολος αυτος ο συμβολισμος γραφεις για ισλαμικα μπαγκραουντ και μικρα ονοματα Μοχαμετ.Μονο που το μικρο ονομα του Αντετονκουμπο ειναι Γιαννης.

   • eksothen avatar
    eksothen @ ψυχραιμια 07/07/2013 20:06:04

    Η γραφη σου μου θυμιζει, αυτος που νοιαζεται εαν το σκαρπινη του ειναι σωστα γυαλισμενο, οταν το σπιτι του εχει καταντησει να ειναι μια παραγκα που μπαζει απο παντου. Δυστυχως αυτο ειναι μια κοντοφθαλμη αντιληψη.
    Και ξερεις ποσο ευγνωμων ειναι ο ταδε αθλητης;;
    Δες το βιντεακι, τι ωραια συμπεριφερεται στην Γαλανολευκη...Ενδεχομενως για εσενα αυτο ειναι κατι ανουσιο, σωστα;;

    Δες λοιπον:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ihe_7SUJqsc

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ eksothen 07/07/2013 21:41:44

     Πως συμπεριφερεται δηλαδη;Οπως ολοι οι αθλητες οταν εχουν μια μεγαλη επιτυχια,ολυμπιακα μεταλλια ή παγκοσμιο ρεκορ και πανηγυριζουν με τη σημαια της χωρας τους.

     • eksothen avatar
      eksothen @ ψυχραιμια 08/07/2013 03:12:55

      Αποδεικνυεις περιτρανα αυτο που εγραψα, οτι η συμπεριφορα του ταδε αθλητη να περιφερει την Γαλανολευκη σκισμενη, αναποδα, και τον Σταυρο αντιθετα για εσενα ειναι ανουσιο.
      Ευχαριστω για την ευαισθησια σας, ειμαι σιγουρος πως οσοι εχουν ματωσει και επιλεξανε την αυτοθυσια για να υπερασπιστουν την Σημαια μας και τα Πατρια εδαφη εξισου σας ευχαρστουν. Δηλαδη την επιλεκτικη ευαισθησια, οτι μη Ελληνικο το λατρυεουμε το αγαπαμε το εχουμε ερωτευτει, οτι εχει να κανει με Ελληνικα ηθη εθιμα, Πατριδα και Εθνικη υπερηφανεια, το απαξιωνουμε, το μηδενιζουμε.
      Τι να πει κανεις ενδεχομενως το δελεαρ του διεθνισμου, να αυτοαποκαλουνται μερικοι 'πολιτες' του κοσμου ειναι μεγαλο. Μονο κακο θα φαιρεται για το Γενος των Ελληνων εσεις.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ eksothen 10/07/2013 10:46:30

      Το αξιοσημείωτο είναι ότι κρατάει "όπως ν'άναι" τη σημαία όχι γιατί την απαξιώνει ή αδιαφορεί, αλλά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ !
      Τόσο Ελληνας είναι...
      Αααχ φίλοι μου.
      Απλά, λογικά πράγματα πού στο όνομα του διεθνισμού, ανθρωπισμού και άλλων ανόητων "ισμών" τα κάνουμε πολύπλοκα...

    • Θεωρία και Πράξη avatar
     Θεωρία και Πράξη @ eksothen 08/07/2013 00:13:33

     Έξωθεν δεν παίζεσαι! Είσαι υπεργαλαξιακός νούς τελικά!

     • eksothen avatar
      eksothen @ Θεωρία και Πράξη 08/07/2013 09:03:32

      Δεν ειμαι τοσο σιγουρος πως να δεχτω το σχολιο, ως κολακια ή ως ειρωνια;;

      Δηλαδη να πω thank you?? ή why??

     • Θεωρία και Πράξη avatar
      Θεωρία και Πράξη @ eksothen 08/07/2013 21:27:33

      Δεν κολακεύω ποτέ και κανέναν.

    • Κραντωρ avatar
     Κραντωρ @ eksothen 08/07/2013 15:11:32

     Φίλε μην ασχολήσαι! Δεν είναι Έλλην, ο τύπος είναι Ισραηλινός.

 18. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 07/07/2013 17:41:34

  Ο Αντετούκομπο έχει πληρώσει φόρους ποτέ αυτός ή η οικογένειά του?
  ΑΦΜ τώρα που είναι υποχρεωτικό για όσους είναι πάνω από 18 έχει?
  Στρατό θα πάει?
  Φόρους τώρα που θα πάρει εκατομμύρια θα πληρώσει για τόσα χρόνια που χρησιμοποιούσε αυτός και η οικογένειά του τις υποδομές και τις υπηρεσίες του κράτους δωρεάν (υγεία, παιδεία, κ.λπ.)?
  ΕΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ?

 19. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 07/07/2013 19:53:27

  αΠύθία,

  Τόν "μαγικό" κόσμο τοῦ ΝΒΑ τόν γνωρίζω πολύ καλά! ῎Αν ὁ Γιάννης διαπρέψει, θά ξεχάση ὅτι εἶναι "῞Ελληνας", θά πάρη τήν ᾿Αμερικάνικη ὑπηκοότητα, καί θά ἀρχίση νά μεθᾶ ἀπό τά ἑκατομύρια. ῾Η οἰκογένεια του θά τόν ἀκολουθήση γιά ἡθική ὑποστήριξη καί ὄχι μόνον. . .:D Καί ὡς προβλέπω ὅλοι θά πολιτογραφηθοῦν ᾿Αμερικανοί πολῖτες! Αὐτή εἶναι ἡ σύνηθης διαδικασία στόν μαγικό κόσμο τοῦ ΝΒΑ! Τί νά τήν κάνη ὁ Γιάννης τήν ῾Ελληνική ὑπηκοότητα ὅταν ἀποκτηση τήν USA πού προσφέρει καί EQUAL OPPORTUNITY AND TREATMENT??? :D

  Τήν καλησπὲρα μου!

 20. dem avatar
  dem 07/07/2013 21:20:00

  Εχω διαβάσει οτι ο νόμος περί ανιθαγένειας με τον οποίο έλαβε την ελληνική ιθαγένεια ο νεαρός νιγηριανός είναι ακριβώς ο Νόμος Ραγκούση που ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί οτι θα καταργήσει και δεν το ετήρησε και έχει κριθεί και αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

 21. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 07/07/2013 21:30:27

  Ο Σαμαράς ορθώς έδωσε την υπηκοότητα στον Αντετοκούμπο ,παλαιότερα είχε πάρει και ο Μπατίστα της ΑΕΚ. Το παιδί έκανε κάτι ξεχωριστό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μας κάνουν υπερήφανους οι Πακιστανοί,Μπαγλαντασιανοί ή Αφγανοί. Αυτοί δεν διακρίνονται σε κανένα σπορ πέρα από το κλέψιμο και τους βιασμούς

  • Scarface avatar
   Scarface @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 08/07/2013 00:12:48

   Αν θυμαμαι καλα ο μπατιστα ειχε ολλανδικη υπηκοοτητα πριν παρει και την ελληνικη, αφου καταγοταν απο καποια πρωην ολλανδικη αποικια. Κατα τ'αλλα συμφωνω με οσα γραφεις.

 22. roadrunner avatar
  roadrunner 07/07/2013 21:43:00

  Άριστα έπραξε ο Σαμαράς, δε χωρά αμφιβολία .
  Μα σκέφτομαι και όσους τώρα μόνοι και απόμακροι… θλίβονται ..
  ας πούμε: τον καημένο τον κυρ-Φώτη …
  Να γίνονται όλα αυτά, τώρα που έφυγε ο ίδιος κι η δημάρ, από την κυβέρνηση ;;; Να μην έχει την ευκαιρία να κάνει πρώτος δηλώσεις στις κάμερες και να παραδώσει, μέσω της χορήγησης υπηκοότητας στον Αντετοκούμπο, αντιρατσιστικά μαθήματα σε όλο το πανελλήνιο ;;;!!! Πίκρα….

 23. pan.pap avatar
  pan.pap 08/07/2013 00:56:27

  Απάντηση στον Zagzwang

  Όταν στην ηλικία των 18 ετών θα τον καλούσε το κράτος να διαλέξει ποιά υπηκοότητα θέλει να κρατήσει και επέλεγε την Ελληνική αντί της Τουρκικής ή Πακιστανικής θα τον έστελνα. Εσύ τον
  Καλάθη τον μπασκεμπολίστα που δεν ξέρει ούτε πως είναι το NO στα Ελληνικά θα τον έστελνες σε μια φαντασική εμπλοκή Ελλάδας- ΗΠΑ; Τον συναδελφό του Τόμιτς θα τον έστελνες σε αναχαίτιση αεροπλάνων Σερβικών; Είναι ο Καλάθης πιο Έλληνας απο κάποιον που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήγε σχολείο στην Ελλάδα, μεγάλωσε με τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων, αγάπησε την Ελλάδα και την αποκαλεί πατρίδα του;

  • ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ avatar
   ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ @ pan.pap 08/07/2013 01:04:23

   pan.pap αυτο που ζητας να γινει θα παραμεινει ονειρο.Θα καθυστερησετε τα πραγματα κανα 2,3 χρονακια ακομα και μετα ΟΛΟΙ οι λαθρομεταναστες θα πανε σπιτια τους η στη αμερικη.Ειναι αδυνατον ο ελληνικος λαος να ταιζει και να περιθαλπει οποιον περναει τα συνορα και γενναει.
   Οι τριτοσμικοι ειναι δισεκατομμυρια.
   Ουτε εναν απο αυτους δεν θελουμε στη ευρωπη.Αργα η γρηγορα θα καταλαβετε οτι παιζατε με τη φωτια.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ pan.pap 08/07/2013 11:08:05

   @pan.pap
   Αν πιστευετε πραγματικα οτι δινοντας στον Τουρκο η στον Αλβανο ενα χαρτι που να λεει οτι εχει την ελληνικη υπηκοοτητα, θα κανετε τον Τουρκο η τον Αλβανο να παει να σκοτωσει Τουρκους και Αλβανους, τοτε η ειστε και εσεις αθεραπευτα ρομαντικος η αγνοειτε την πραγματικοτητα.
   Εκτος και αν ειστε κατι αλλο...

   • pan.pap avatar
    pan.pap @ Zugzwang 08/07/2013 14:35:17

    Πρός zugzwang:

    Για τον Έλληνα Καλάθη θα μας πείς; Για τον Έλληνα Τόμιτς θα μας
    πείς; Για τον Καστίγιο που παρακαλούσαμε να τον κάνουμε Έλληνα για να παίξει στην Εθνική
    θα μας πείς; Αυτοί είναι Ελληναράδες! Θα πολεμούσαν υπέρ
    βωμών και εστιών σίγουρα! Να στο θέσω αλλιώς; Αν εσύ είχες γεννηθεί και μεγάλωνες στην Αυστραλία ποιά θα θεωρούσες πατρίδα σου; Αυτή που ποτέ δεν γνώρισες;

 24. Αλύτρωτος πόντος avatar
  Αλύτρωτος πόντος 08/07/2013 06:47:21

  Θα αστειεύεστε βέβαια.
  Είναι δυνατόν η ασία και η αφρική με τόσο
  μεγάλο ορυκτό πλούτο να μην μπορούν να
  θρέψουν τον πληθυσμό τους ?
  Γιατί δεν λέμε την αλήθεια ?
  Πήγαμε στα σπίτια τους (δίχως να μας το ζητήσουν)και τους κλέψαμε.
  Υποσιτίζονται τα παιδιά τους για να κάνουμε τα δικά μας παιδιά παχύσαρκα.
  Και άλλες πολλές αλήθειες που ο εγωισμός δεν μας αφήνει να πούμε.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Αλύτρωτος πόντος 08/07/2013 10:55:03

   Δεν ξέρω για σένα.
   Εγώ δεν πήγα ποτέ στην Αφρική για να κλέψω το φαγητό των παιδιών τους.
   Αυτοί γιατί ήρθαν στο σπίτι μου ?

   • helios avatar
    helios @ Σπορέας 08/07/2013 12:06:25

    ο πληθυσμος της αφρικης απο το 70 μεχρι σημερα διπλασιαστηκε

    • Κραντωρ avatar
     Κραντωρ @ helios 08/07/2013 14:31:28

     Αρχας του 20ου αιώνος ο πληθυσμός των φυλών της σημερινής Κένυας , κικούγιου, Λούο ( η φυλή του Ομπάμα), Καλεντζίν κλπ ηρίθμη 2,9 εκατ., σήμερα 43 εκατ. σε μία τριακονταετία θα φθάσουν τα 90εκατ.
     Οι νοούντες, νοήτοσαν...

   • Αλύτρωτος πόντος avatar
    Αλύτρωτος πόντος @ Σπορέας 09/07/2013 03:33:34

    Το παρακάτω σχόλιο του κραντωρ μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις με ποιον τρόπο έκλεψες το φαί των αφρικανών.Μην προσπαθείς να βγάλεις απ' έξω την "ουρά"σου με εξυπνάδες του τύπου "δεν ξέρω για σένα,αλλά εγώ δεν...."

    • Αλύτρωτος πόντος avatar
     Αλύτρωτος πόντος @ Αλύτρωτος πόντος 09/07/2013 03:34:47

     σχόλιο πήγαινε στον σπορέα

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ Αλύτρωτος πόντος 08/07/2013 13:38:14

   Ο ορυκτός πλούτος δεν τρώγεται, ούτε γνωρίζουν τι σημαίνει χρώμιο,κοβάλτιο, βανάδιο. Εμείς οι Ευρωπαίοι τα γνωρίζουμε και τα χρειαζόμεθα , τα ανευρίσκουμε , τα εξορύσουμε και τα μεταποιούμε σε μέταλλα και μετά σε χρήσιμα προϊόντα, δημιουργήματα του πολιτισμού μας.
   Όσα για τα σπίτια , σε καλύβες και τρώγλες κατώκουν και κατοικούν.
   Έμείς τους επιμηκύναμε το μέσον όρον ζωής γι΄αυτό αυξάνονται ιλιγγιωδώς.

   • Αλύτρωτος πόντος avatar
    Αλύτρωτος πόντος @ Κραντωρ 09/07/2013 03:48:10

    Αν δεν τους κλέβαμε τον ορυκτό πλούτο αλλά τον αγοράζαμε θα είχαν λεφτουδάκια να ταϊσουν τα παιδάκια τους,κύριε.Αφήστε λοιπόν τα εφυολογήματα.
    Όσο για τα "εμείς οι" και "εμείς τους" δεν τα σχολιάζω.Από μόνα τους δείχνουν πως βλέπετε τους
    συνανθρώπους σας.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Αλύτρωτος πόντος 09/07/2013 18:08:07

     @Αλύτρωτος πόντος
     Αυτα να πατε να τα πειτε στους Ευρωπαιους που ειχαν τις αποικιες στην Αφρικη. Να σας θυμισω οτι η Ελλαδα ηταν αποικια των Τουρκων για καμποσους αιωνες και οτι οι προγονοι σας (αν ειστε Ελληνας) υπεφεραν τοτε τα ιδια και ισως και χειροτερα απο πολλους λαους της Αφρικης; Ξερετε πολλες αφρικανικες χωρες που ηταν αποικιες επι πεντε αιωνες; Ποτε απελευθερωθηκε η Μακεδονια; Ποτε η Κυπρος;

 25. sos avatar
  sos 08/07/2013 09:32:31

  +1000.

 26. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 08/07/2013 09:51:24

  ειναι κατάντια ο λόρδος βύρωνας , ο σανταρόζα και χιλιάδες άλλοι που άφησαν τα κόκκαλα τους εδώ να είναι φιλ-έλληνες και ο γιαννάκης επειδή παιζει καλό μπάσκετ Έλληνας.
  Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ κ. Πράντζο. θέλω να δω την αντίδραση σας σε κυβερνηση τσίπρα που οι γιαννακηδες θα γίνονται Έλληνες κατά χιλιάδες

 27. Σταυρος avatar
  Σταυρος 08/07/2013 10:18:35

  Για να μην ξεχασω το πιο βασικο: Το γνωριζετε το αρθρο του Συνταγματος περι δικαιωματος στην περιουσια; Αν υποθεσουμε οτι η χωρα εχει περιουσια 300δις (υποδομες, νοσοκομεια,δημοσια ακινητα κλπ) δια 10.000.000 Ελληνες αντιστοιχει 30.000€ στον καθε Ελληνα σαν περιουσια. Αν ομως στα 10εκ προστεθουν αλλα 3εκ λαθρομεταναστες τα 300δις θα διαιρεθουν δια 13εκ αρα θα αντιστοιχουν 23.000€ σεκαθε κατοικο αρα ο καθε Ελληνας θα χανει 7.000€ (!) περιπου απο την περιουσια του. Η μη οκονομικη διασταση των αραπανω γινονται αντιληπτα ως "δεν υπαρχουν θεση σε νοσοκμεια (τις εχουν πιασει λαθρομεταναστες), σε παιδικους σταθμους, παγκακια κλπ, δηλαδη τις δημοσιες υποδομες-περιουσια των Ελληνων τις εκμεταλλευονται αλλοδαπου που ως γνωστον δεν πληρωνοτν φορους και ο,τι χρηματα βγαζουν τα στελνουν εξω.

  • eksothen avatar
   eksothen @ Σταυρος 08/07/2013 15:29:18

   Αμ μπραβο.
   Αυτο το απλο γεγονος, τους ξεφευγει. Χωρις περιπλοκες φιλοσοφιες και ιδεολογικες αναλύσεις, ΜΟΝΟ αυτα τα απλα της καθημερινοτητας ειναι εκτος σκεψης για πολλούς 'ανθρωπιστες' τους νεοφωτιστους υπερδημοκρατες.....
   Κριμα που αυτοαποκαλουντε και Ελληνες!

 28. Σταυρος avatar
  Σταυρος 08/07/2013 10:27:36

  Αλλο υπηκοοτητα και αλλο ιθαγενεια (ιδιο+γενος) . Σκοπιμα συγχεεται. Ενας Ελληνας δεν μπορει να παρει ποτε την κινεζικη ιθαγενεια, μπορει ομως να παρει υπηκοοτητα. Ετσι ο οποιοσδηποτε Αντετοκουμπο δεν μπορει να ποτε να γινει ιθαγενης Ελκηνας μονο υπηκοος. Εχετε παρατηρησει οτι οταν γραφουν για καποιον στο εξωτερικο πχ Ζεραρ Ντεπαρτιε γραφουν πηρε την ρωσικη υπηκοοτητα ενω οταν λενε για πς Αντετοκουμπο γραφουν πρεπει να παρει Ελληνικη ιθαγενεια; Προσεξτε το, τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

  • helios avatar
   helios @ Σταυρος 08/07/2013 13:25:41

   ειτε το πουμε ιθαγενεια ειτε το πουμε υπηκοοτητα νομικα ειναι ακριβως το ιδιο,ακριβως τα ιδια δικαιωματα απορρεουν

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ helios 08/07/2013 19:30:22

    Προσωπική πεῖρα: Τό ῾Ελληνικό κράτος ἀπεφάνθη ὅτι εἶμαι ΧΧΧ ὑπήκοος, ἀλλά ῾Ελληνίδα ἱθαγενής καί ὡς ἐκ τούτου δέν ἵσχυσαν οἱ ἐργατικές νομοθεσίες τοῦ κράτους πού εἶχα τήν ὑπηκοότητα, ἀλλά ἡ ἐργατική νομοθεσία τῆς ῾Ελλάδας ἐφ ὅσον ἤμουν ἔστω καί προσωρινή κάτοικος ῾Ελλάδας. ῎Αλλαξε ὁ νόμος γιά τόν ὁρισμό ὑπηκοότητας-ἱθαγένειας;;;

    • helios avatar
     helios @ Φωτεινή 08/07/2013 21:25:55

     όταν αποκτάς ελληνικό διαβατήριο θεωρείσαι πλέον έλληνας πολίτης,τελεία και παύλα, όλα τα άλλα είναι απλά για να συζητάμε.
     ενοιολογικά φυσικά και υπάρχει διαφορά μεταξύ ὑπηκοότητας-ἱθαγένειας,νομικά όμως δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά.
     ο κάθε εισβολέας ούτε που τον ενδιαφέρει αν θα λέγεται ελληνική ἱθαγένεια ή ελληνική ὑπηκοότητα,με το που θα την αποκτά και θα έχει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο θα γίνεται και αυτός κυρίαρχος αυτού του τόπου και θα επηρεάζει τις πολιτικές,κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις στην ΕΛΛΑΔΑ.
     τις κοινωνικές και οικονομικές τις επηρεάζει σε ένα βαθμό και σήμερα.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Σταυρος 08/07/2013 13:54:22

   Έτσι ακριβώς...

 29. Zugzwang avatar
  Zugzwang 08/07/2013 15:08:53

  @pan.pap
  Να σου θυμισω τον Στιβεν Λαλα;
  Να σου θυμισω επισης οτι η Τουρκια, η Αλβανια και τα Σκοπια εκφραζουν συνεχως εδαφικες και αλλες διεκδικησεις εις βαρος μας. Ως και η "ευρωπαïκη" Βουλγαρια κατασκευασε χαρτη της με ελληνικα εδαφη μεσα. Αυτα συμβαινουν σημερα. Ειναι πραγματικοτητα και δεν ειναι ουτε παιγνιδια ουτε "δομημενες" θεωριες.
  Φιλικα

 30. eksothen avatar
  eksothen 09/07/2013 14:06:07

  Το πιο κατω, το αφιερωνω στους υπερ δημοκρατες και υπερ ανθρωπιστες που αρθρογραφουν κειμενα οπως και το συγκεκριμενο, "Η αντιρατσιστική πολιτική και η βράβευση του Αντετοκούμπο"

  "Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ.), σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων, αναφέρει: "Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχουμε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς". (Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25)

  Στην αρχαία ελληνική: «....Ταύτην γάρ οικούμεν ούχ εταίρους εκβαλόντες ούδην έρημον καταλαβόντες ούδην εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλά ούτω καλώς καί γνησίως γεγόναμεν, ώστε εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τόν χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες καί τών ονομάτων τοίς αυτοίς οίσπερ τούς οικειωτάτους τήν πόλιν έχοντες προσειπείν: μόνοις γαρ ημιν των Ελλήνωντην αυτήν τροφόν και πατρίδα και μητέρα καλέσαι προσήκει..»
  (Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)."

  Υ.Γ. Για αυτους τους ανθρωπους που βιωνουν μια υπερευαισθησια μια εμμονη στον συναισθηματικο τους πυρινα, απεναντι σε εξωτρικα γεγονοτα της καθημερινοτητας στην Πατριδα μας, την Ελλαδα.. θα ελεγα οτι οδευουν προς μια ιατρικη κατασταση και καλο ειναι να ζητησουν ιατρικη διαγνωση σε κατι που προφανως εχει/προδιδει μια ιδιορρυθμια στον ψυχοσυνθετικο τους κοσμο.
  Σας ευχομαι καλη αναρρωση, κυριοι και κυριες του υπερευαισθητου κλαμπ, αφηστε αυτο που δεν αντεχετε, την πραγματικοτητα, για εμας που ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !!

  • helios avatar
   helios @ eksothen 09/07/2013 16:18:52

   +1000000

 31. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 09/07/2013 20:03:53

  @ Πεισίστρατε, από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί !
  Από τί πληροφορίες ή... μαντίες,αντλείς αυτήν την αισιοδοξία ;
  Είναι η πρώτη φορά πού ακούω τέτοια πρόβλεψη γι'αυτό το ακανθώδες θέμα.
  Ολοι λένε ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο και λύση δεν υπάρχει λόγω των γνωστών διεθνών νόμων, ευρωπαικής πολιτικής, την γεωγραφική μας θέση κλπ.κλπ.
  Οσο γιά τον φίλο @Zugzwang να είναι καλά γιατί κάθε φορά πού εμφανίζεται ...αναθαρρώ ! Ξέρω ότι θα πεί σωστά και τεκμηριωμένα , θα με απαλλάξει από τον κόπο να το κάνω εγώ ...με τον καλύτερο τρόπο !
  Διότι , με πιάνει βαθιά μελαγχολία-στά όρια της απελπισίας- όταν βλέπω σχόλια συμπατριωτών μας πού "κόπτονται" να κάνουν Ελληνες τους αλλοδαπούς ! ΓΙΑΤΙ ;
  Μπορούν να μού απαντήσουν ; Από ...πονοψυχία; η άδεια παραμονής δεν τους φτάνει ;;;
  Οσο γιά την ανόητη θεωρία του "αγαπό-μετρου " μά το Θεό είναι γιά γέλια...
  Λέει ο @pan pap " αλλοδαποί πού έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην Ελλάδα και ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ..." Πού το ξέρεις καλέ μου ότι την αγαπούν ;;;;; Λόγω συνθηκών ή εξ ανάγκης φέρονται να την αγαπούν... Ο νεαρός παίκτης (ούτε το όνομα δεν συγκρατώ) με τους γονείς του μιλάει στη γλώσσα τους και σίγουρα θα ψάξει τις ρίζες του άμα αποκτήσει χρήματα και ανεξαρτησία. Αλλως τε ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ! Προσωπικά , έγραψα και σε άλλη ανάρτηση δεν δίνω δεκάρα γιά να παίρνουν Ελληνική ιθαγένεια ταλαντούχοι αθλητές. Διότι ανοίγονται κερκόπορτες...
  Το παράδειγμα του Καλάθη...ατυχέστατο. Μπορεί να μην ξέρει να πεί "οχι" ελληνικά αλλά έχει και τους 2 ΓΟΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ίδια περίπτωση με τον Νιγηριανό είναι;
  Θα τρελλαθούμε τελείως...

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ je ne regrette rien 10/07/2013 09:41:24

   διόρθωση : μαντΕΙες...
   συγγνώμη !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.