04/05/2008 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αντιπολίτευση απορρίπτει τη «Νέα Μακεδονία»

(Ανανεωμένο) Η αποδοχή από την κυβέρνηση οποιασδήποτε ονομασίας των Σκοπίων χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό θα σημάνει το τέλος της γραμμής εθνικής συναίνεσης που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα. Αυτό προκύπτει τόσο από δημοσιογραφικές πληροφορίες, όσο και από την  συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» του υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στην οποία  διαφωνεί με στελέχη της κυβέρνησης, που δηλώνουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συναινέσει στο όνομα «Νέα Μακεδονία» και τονίζει ότι «το όνομα “Νέα Μακεδονία” είναι αλυτρωτικό». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει το «Νέα Μακεδονία» -αντιμετωπίζει το «νέα» ως χρονικό και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό- και στο βαθμό που η κυβέρνηση προωθεί αυτή τη λύση, «η σκληρή αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ» θα επεκταθεί και στον κρίσιμο τομέα των θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα εξάλλου με τον σημερινό ΕΤ, η σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των Σκοπίων οφείλεται στην προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δείξει ότι η ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα και να συνδέσει το κλίμα αντιπαράθεσης με την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Επίθεση όμως στην κυβέρνηση για το «Νέα Μακεδονία» εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης από τη Λαμία, όπου παρέστη σε εκδήλωση για τον Αθανάσιο Διάκο, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος προειδοποίησε με δυναμικές αντιδράσεις, αν υπάρξει λύση που θα συμπεριλάβει τη λέξη Μακεδονία στο όνομα και κάλεσε το ποίμνιο του σε προσευχή, λέγοντας από άμβωνος: «Μας έλεγαν «τι θέλετε και μιλάτε, δεν υπάρχει θέμα». Να το όμως το θέμα! Δεν λέω τίποτα άλλο. Προσευχή εμείς θα κάνουμε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε να υπάρξει λύση, να υπάρξει ειρήνευση, παρ΄ ότι ξέρουμε τι θέλουμε. Αλλά εμείς θα λέμε, να δούμε τι ο Θεός να δώσει. Ό,τι καλύτερο. Και την τελευταία ώρα μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο από εκείνα που ελπίζουμε, ευλογημένα, χριστιανικά, ορθόδοξα, Ελληνικά, Μακεδονίτικα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 04/05/2008 22:09:06

  Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση Φάκτωρ, μιας και τα ξέρεις καλά τα θέματα. Η πρόταση της Ελλάδας για μία και μόνο ονομασία περιλαμβάνει και αλλαγή του όρου "Δημοκρατία της Μακεδονίας" όπως αυτός αναφέρεται στο σύνταγμά τους; Δηλαδή, αυτό που τους προτείνουμε είναι να αλλάξουν και το όνομα στο εσωτερικό τους;

 2. Christo avatar
  Christo 04/05/2008 22:23:29

  Μπράνκο Τσερβενκόφσκι (Branko Crvenkovski, στα σλαβομακεδονικά Бранко Црвенковски) πολιτικός της ΠΓΔΜ.
  Γεννήθηκε στο Σαράγεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Πρώην κομμουνιστής, ανήκει σήμερα στο κόμμα Σοσιαλδημοκρατική Ένωση των Σκοπίων (SDSM)

  http://www.president.gov.mk/

 3. ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ avatar
  ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ 05/05/2008 01:49:44

  Παιδιά μην το κουράζουμε το θέμα. Αφού αυτοί οι κοπρίτες θαυμάζουν τόσο πολύ το κάθε τί ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ το πιό δίκαιο ίσως θα ήτανε να τους ονομάσουν PART-USA. Θα το προτείνω και στον Ξεβρακόνφσκι ή όπως αλλοιώς διάβολο λέγεται.

 4. bill avatar
  bill 05/05/2008 13:42:53

  ρε παιδιά πώς τα καταφέραμε και κάναμε ακόμη ένα εχθρό στα σύνορα μας?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.