#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πάει μέχρι το τέλος και όποιος αντέξει


Για για πρώτη φορά έχουμε πολιτική σύγκρουση ουσίας! Εδώ και πολλά χρόνια…

Κι ίσως είναι η πρώτη φορά που η Αντιπολίτευση κάνει τρία πράγματα:

Πρώτον, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, δε λαϊκίζει απλώς...
Δεύτερον, προτείνει δική της εναλλακτική λύση, συνολικά και αναλυτικά. Δεν γενικολογεί. Ούτε αοριστολογεί...
Τρίτον, δεν υποκύπτει στον πειρασμό της «σκανδαλολογίας». Χτυπάει σκληρά, αλλά όχι «κάτω από τη ζώνη»...

Το πιο σημαντικό: Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία ανατρέπει την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. «Στριμώχνει» τον – ως προχθές ανίκητο – προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Βήμα-βήμα, ανασκεύασε την εικόνα ότι για την υπαγωγή στο Μηχανισμό Στήριξης φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…

Τώρα όλοι γνωρίζουν - και οι περισσότεροι ομολογούν - ότι ήταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που άργησε να πάρει μέτρα, διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και γι’ αυτό μας πέταξαν έξω οι αγορές.

Τα spreads δεν ανέβηκαν όταν μαθεύτηκε το διψήφιο έλλειμμα για το 2009. Ανέβηκαν όταν επί μήνες η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνιόταν να πάρει μέτρα και γυρνούσε δεξιά κι αριστερά «πυροβολώντας τα πόδια της» με τις αψυχολόγητες δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «επικείμενου ναυαγίου».

Καμία από τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που έχουν ίδια προβλήματα με την Ελλάδα – και ορισμένες χειρότερα, όπως αποδείχθηκε – δεν αρνήθηκε να πάρει μέτρα εγκαίρως, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…

Καμία από τις άλλες χώρες αυτές δεν αυτό-διασύρθηκε διεθνώς, όπως έκαναν οι ιδεοληπτικοί του ΠΑΣΟΚ…

Γι’ αυτό και οι άλλες χώρες, απέφυγαν το Μνημόνιο. Ενώ η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα στο Μνημόνιο.

Τώρα αυτό αποδείχθηκε κι όλα: Η Ιρλανδία με έλλειμμα 32% - υπερδιπλάσιο από το δικό μας - και με συγκρίσιμο χρέος, βγήκε και δανείστηκε με ακριβό επιτόκιο, αντίστοιχο με εκείνο που θα δανειζόταν και η Ελλάδα πέρσι τον Μάιο.

Αλλά δεν υποτάχθηκε στο Μνημόνιο.

Ακόμα η Αντιπολίτευση παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να τη χτυπήσει ότι δήθεν κάνει «μαγικά»: Μηδενίζει το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο…

Όμως η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι απέκτησε πλέον  οξύτατα ανακλαστικά αντεπίθεσης:

Εμείς χρειαζόμαστε ενάμιση χρόνο τους απάντησε η ΝΔ. Εσείς, παιδιά, πόσο θέλετε για να μηδενίσετε ο έλλειμμα; Να το κουβεντιάσουμε…

Κι εκεί αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μηδενίζει το έλλειμμα ούτε μετά από πέντε χρόνια! Και επί πλέον αυξάνει υπέρμετρα το χρέος.

Γιατί όσο υπάρχει έλλειμμα (έστω και μικρό) αυξάνεται απολύτως το χρέος. Κι όσο υπάρχει έλλειμμα και ύφεση, αυξάνεται το χρέος και ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Οπότε λίγο ενδιαφέρει πλέον, αν το έλλειμμα θα μηδενιστεί σε ενάμιση ή σε δυόμιση χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της έχει ως προτεραιότητα να το μηδενίσει (και να μειώσει και το χρέος), ενώ το Μνημόνιο που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ δεν μηδενίζει το έλλειμμα και αυξάνει το χρέος!

Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ τους.

Τελικά η απόγνωση του κ. Παπανδρέου αποκαλύφθηκε χθές, όταν κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ήθελε να... «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους»!

Γιατί; Γιατί του υπέδειξε ότι μπορούσε «να δανειστεί στις αρχές του χρόνου, όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά ακόμα και να καλύψει όλες τις ανάγκες της για φέτος...

Τι λέει ο άνθρωπος;

Ποιος του είπε να «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους»;

Γιατί αυτό που του υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία είναι, τάχα, «κακό»;

Το να βγούμε να δανειστούμε όταν οι αγορές μας προσφέρουν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο δεν είναι «κοροϊδία», είναι συνήθης, συνετή και ορθολογική πράξη.

Και το να δανείζεσαι εκ των προτέρων όταν φοβάσαι τα χειρότερα, το κάνουν όλοι: Το έκανε μόλις τώρα η Ιρλανδία, που δανείστηκε (πολύ ακριβότερα, μάλιστα απ’ ό,τι μπορούσαμε εμείς να δανειστούμε τον περασμένο Ιανουάριο) για να καλύψει όλες τις ανάγκες της ως τα μέσα του 2011!

Ήθελε να… «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους» και η Ιρλανδία;

Και η Πορτογαλία;

Τρελαθήκαμε τελείως;

Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην επίθεση, άντεξε στις αντεπιθέσεις του ΠΑΣΟΚ κι εξαπέλυσε δικές τις αντεπιθέσεις.

Για πρώτη φορά επέβαλε την ατζέντα τη δική της κι ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να αμύνεται.

Για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τα αλλεπάλληλα ψέματα του ΠΑΣΟΚ («λεφτά υπάρχουν») και τον ανυπόφορο κυνισμό του («μαζί φάγαμε τα λεφτά»)!

Κι αυτό αληθινά λυτρωτικό. Για τη Δημοκρατία.

Διότι μια δημοκρατία ενισχύεται όταν δείχνει ανακλαστικά.

Κι αρχίζει να δείχνει τα ανακλαστικά της, όταν όσοι εξαπατούν το εκλογικό σώμα και επιδεικνύουν τέτοιο κυνισμό, το πληρώνουν ακριβά.
Αυτή η διαμάχη αξίζει να κλιμακωθεί ως το τέλος.
Κι όποιος αντέξει…
Γιατί αν δεν κλιμακωθεί αυτή η διαμάχη, δεν θα αντέξει η ίδια η Δημοκρατία. Ούτε η κοινωνία...

Άσε που όπως εξελίσσεται συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ από-συσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό, επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας...

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/10/2010 21:28:26

  Εξαιρετικά οξυδερκής ο ΝΖ, όπως πάντα.

  Πάντως εγώ δεν θα ήμουν τόσο επαινετικός προς τη ΝΔ. Συμφωνώ ότι έχουν γίνει άλματα σε σχέση με το παρελθόν, συμφωνώ ότι υπάρχουν οι ποιοτικές εξελίξεις που περιγράφει ο ΝΖ, όμως θέλει ακόμη να πέσει πολύ fine tuning στην επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ.

  Ενώ δηλαδή μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται πόσο δεινός σκακιστής είναι ο Σαμαράς, υπάρχουν πράγματα στην πολιτική καθημερινότητα που δεν δικαιολογούνται να περνάνε ακόμη σήμερα τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, έστω και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι πριν τη ΔΕΘ.

  Ωστόσο, το τελικό συμπέρασμα με βρίσκει κι εμένα σύμφωνο. Αυτή η μάχη πρέπει να κλιμακωθεί μέχρι το τέλος.

  Έχει να δώσει τέτοια μάχη η ΝΔ ίσως από το 1989. Μόνον που τότε την έδινε με τελείως διαφορετικούς (ευνοϊκότερους για αυτήν) όρους και είχε τελείως διαφορετικές κοινωνικές και συστημικές δυνάμεις με το μέρος της.

  Σήμερα η θετική έκβαση της μάχης για τη ΝΔ θα είναι λυτρωτική για τη Δημοκρατία, όπως σωστά λέει ο ΝΖ. Στην πραγματικότητα, είναι η μόνη λύση για να μην πάρει ο λαός τα όπλα. Και υπό την προϋπόθεση, φυσικά, να μην μας διαψεύσει ο Σαμαράς. Διότι αν μας διαψεύσει δεν τον σώζει ούτε αυτόν ούτε κανέναν άλλον τίποτα.

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 09/10/2010 21:52:35

  Ο τίτλος είναι λάθος, δεν υπάρχει αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπαρχει αντιπαράθεση Ελληνικών και Κατοχικών δυνάμεων.

  Δεν υπάρχει πλέον ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει μόνο μια άθλια παρέα ελληνόγλωσσων που συνθλίβοντας το 99% του λαού προσπαθεί να κρατήσει στην εξουσία ότι πιο άθλιο έχει αναδείξει η χώρα από την απελευθέρωση της από τους Τούρκους.

  Τα λόγια είναι φτώχια. Η μόνη λύση είναι το μαύρισμα των ελληνόγλωσσων τον Νοέμβρη. Εαν δεν γίνει αυτό η καταστροφή της χώρας μέσα σε λίγα χρόνια είναι βέβαιη.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/10/2010 22:26:29

  Ποιούς περιλαμβάνει το "όποιος αντέξει";

  Μήπως το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ;
  Και γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα αν θα αντέξει το ΠαΣοΚ ή η ΝΔ, όταν ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΕΓΩ;

  Τι θέλει να πει εντέλει αυτή η διάζευξη;

  Οσο για τη "δημοκρατία" που "ενισχύεται", εγώ λέω μη την ενισχύετε άλλο. Να συχωρεθούν τα ποθαμένα σας. Φτάνει μ' αυτή τη δημοκρατία. Θα μας ξεκάνει όλους. Ενισχυμένη κιόλας; Ζωντανούς θα μας φάει.

  Αλλαγές γίνονται δεκτές; Πάρτε πίσω αυτή τη δημοκρατία και δώστε μας μια άλλη. Αυτή δεν δουλεύει. Χαλασμένο μηχάνημα μας πουλήσατε.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Θραξ Αναρμόδιος 11/10/2010 08:07:44

   να σε κρατησει στο μαντρι φιλε μου, να σε κρατησει στο μαντρι

 4. Aggelos avatar
  Aggelos 09/10/2010 23:09:53

  πολυ σωστο το αρθρο..
  μπραβο..

  εχουμε μετωπικη συγκρουση,,αλλα ουσιας πια..

  και τα μελη της ΝΔουλας τους βλεπω οτι πηραν φορα απο την ορμη του σαμαρα και βουλωνουν τους δημοσιογραφους..

  Αέεραααααα,, ;)

 5. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 09/10/2010 23:36:01

  h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_09/10/2010_418008
  Ενα αρθρο που τα λεει ολα με λιγα λογια

  Το δούλεμα συνεχίζεται...
  Του Σωκρατη Tσιχλια

  Δύο αυθεντικοί –θέλω να πιστεύω– ερμηνευτές της ρητορικής του Γιώργου Παπανδρέου, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης και Γ. Πεταλωτής, έριξαν πριν από λίγες μέρες περισσότερο φως στην περίφημη προεκλογική ρήση του πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν». Και οι δύο, σε τηλεοπτική εμφάνιση ο υπουργός Επικρατείας και στο πρες ρουμ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ισχυρίστηκαν ότι όταν ο Γ. Παπανδρέου εκφωνούσε αυτή την υπόσχεση δεν αυταπατάτο, ούτε εψεύδετο, ούτε καν αγνοούσε, απλώς εννοούσε κάτι άλλο! Το βαθύτερο νόημα λοιπόν, κατά τους δύο υπουργούς, του «λεφτά υπάρχουν» ήταν «τι να έγιναν άραγε τα λεφτά που έπρεπε να υπάρχουν, τα λεφτά που δυνητικά υπάρχουν, τα λεφτά που χάθηκαν από τη Ν.Δ...». Εννοείται ότι αναμένουμε με πρώτη ευκαιρία μια νέα τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ίσως δώσει οριστική απάντηση στο αίνιγμα.

  Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προεκλογικά, όποια ερμηνεία κι αν δώσετε, λαγούς με πετραχήλια. Από «πράσινες» επενδύσεις που θα σάρωναν την επικράτεια φέρνοντας χρήμα βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι αυξήσεις που θα έφταναν τουλάχιστον το ύψος του πληθωρισμού. Οπως ήταν επόμενο, το ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε. Ηταν όμως αδύνατο την επομένη των εκλογών ένας φιλεύσπλαχνος σοσιαλιστής να πει την αλήθεια στα εκατομμύρια των μη προνομιούχων: ότι δηλαδή λεφτά δεν υπήρχαν, ότι το έλλειμμα θα έφτανε το 15%, ότι έπρεπε να παρθούν οδυνηρά μέτρα που θα έφταναν έως και το ψαλίδισμα συντάξεων ανήμπορων γερόντων. Ο κ. Παπανδρέου φοβήθηκε, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, φτάσαμε στον Ιανουάριο, οπότε άρχισε να μιλάει για Τιτανικό και να διαφημίζει παγκοσμίως το πρόβλημά μας. Πολύ σύντομα το δημοσιονομικό βατερλώ έγινε και βατερλώ δανεισμού. Ακολούθως άρχισαν οι κατάρες προς τους κερδοσκόπους και ο πολιτικός εκβιασμός: Μνημόνιο ή χρεοκοπία... Εκτοτε ενοχοποιήσαμε δημοσίους υπαλλήλους και επαγγελματίες, πραγματοποιήθηκαν μικρές και μεγάλες αλλαγές, χωρίς ωστόσο ακόμη να θιγεί ο πυρήνας του άπληστου κλεπτοκρατικού κρατικοδίαιτου μοντέλου ανάπτυξης. Εν τω μεταξύ, η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, την ανεργία και την απόγνωση, περιμένοντας ένα θαύμα. Εκ των πραγμάτων δε, λεφτά δεν υπήρχαν.

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/10/2010 23:44:42

  Όντως βρισκόμαστε σε κατοχή. Δεν κατάφεραν να μας βάλουν από κάτω οι Γερμανοί την Κατοχή του 40, σήμερα μας έβαλαν από κάτω με τις ανερμάτιστες ενδοτικές συμπεριφορές της ηγεσίας της χώρας. Α, ρε Παπανδρέου μας διέλυσες!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/10/2010 23:47:17

   Πάντως, ελπίδα υπάρχει. Η ΝΔ αν συνεχίσει έτσι θα πάρει κεφάλι και όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός θα πετάξει πέρα τα δεσμά στα οποία μας έβαλε ο Παπανδρέου.

 7. Καρδιτσιώτισα avatar
  Καρδιτσιώτισα 10/10/2010 10:05:46

  Επώνυμε,
  αληθινά πιστεύεις ότι αν πέσει πολύ fine tuning στην επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, αρκεί; Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές καταστροφικών συνηθειών; Μόνο εξωραϊσμός στα λόγια;
  Ο Σαμαράς είναι όντως δεινός σκακιστής αλλά, ο δημοσιοποιημένος στόχος του να ξεκουνήσει τις δυνάμεις που αυτοπεριθωριοποιούνται και να τις πάρει μαζί του δεν πρέπει να υπονομευτεί από τίποτε, προπάντων από την κατάρα της ΝΔ που λέγεται΄ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ΄! Οφείλει ο ίδιος ο Σαμαράς να περιφρουρεί αδιάκοπα την εφαρμογή της στρατηγικής και των εκάστοτε προδιαγραφών που θέτει, προς αποφυγή τροποποιήσεων από κάθε λογής παρατρεχάμενους! Πολύ δύσκολο, πολύ ζόρικο, αλλά απολύτως αναγκαίο για να μην επαναληφθουν ιστορίες του παρελθόντος!
  Μπορεί πέρυσι το Νοέμβριο ο Αντώνης Σαμαράς να ήταν το μόνο ¨καθαρό ρούχο της ΝΔ¨, τώρα πλέον είναι η ελπίδα όλων των Ελλήνων! ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΝΤΩΝΗ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ!

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/10/2010 10:42:11

  Χμμμ, πολύ σωστά αυτά που λες. Όντως χρειάζονται, αλλά νομίζω ότι χρειάζονται για ένα πιο ψαγμένο κοινό, αυτούς που έχουν καταλάβει τι γίνεται. Ο πολύς κόσμος που πρέπει ακόμη να έρθει-επανέλθει στη ΝΔ είναι αυτοί που θεωρούν τον Καραμανλή ότι τους πρόδωσε και εγκατέλειψε, αυτοί που ήταν κάπως ντορικοί και δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τι εστί Αντώνης και τον θεωρούν ακόμη "προδότη", λόγω 1993, και άλλοι τέτοιοι, που δεν είχαν πρόβλημα με τη σάπια ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η σάπια ΝΔ δεν είχε πρόβλημα να παίρνει στάνταρ 38-39% και στα χειρότερά της (με εξαίρεση την εξαίρεση της εξαίρεσης 1981, που πάλι πήρε 36%), ενώ τώρα κάτι άλλο συνέβη και πήρε 33%. Αυτό που συνέβη ήταν η έλλειψη πίστης στην εκλογική μάχη αυτής της παράταξης, που φταίει ο Καραμανλής με την προκήρυξη εκλογών χαμένων από χέρι.

  Οι ιστορίες του 1989 και του 2009, συνδυασμένα, δίδαξε ότι όταν σε χτυπούν από παντού, τους αφήνεις να σε ρίξουν, δεν τους κάνεις του χατήρι να πέσεις μόνος σου. Ο κόσμος εγκαταλείπει τον ηγέτη, όταν δει ότι αυτός εγκαταλείπει τη μάχη.

  Πολύ ουσιώδη λοιπόν αυτά που λες και πολύ ζωτικά, αλλά σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο. Σε βραχυπρόθεσμα επίπεδο, κρατούμε αυτά που λέει ο ΝΖ και με κάμποσο fine tuning θα πάμε σε καλύτερα δημοσκοπικά και καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Το κρίσιμο είναι, μετά, να εφαρμοστούν αυτά που λες για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά ο Αντώνης και η Ελλάδα, όπως πολύ σωστά λες. Αν δεν γίνουν , πράγματι, τη βάψαμε...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 10/10/2010 10:45:52

   Προς Καρδιτσιώτισσα αυτά.

 9. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 10/10/2010 12:24:26

  Για να δούμε και γιατί δεν υπάρχει σύγκρουση για τις δημοτικές έκλογές στο Ηράκλειο Κρήτης;
  Ο υποψήφιος του Πασόκ Γιάννης Κουράκης κάνει βόλτα. Όμως είναι γνωστό ότι έχει την υποστήριξη της ΝΔ μέσω Κεφαλογιανναίων και λοιπών "φίλων".

  Που είναι ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας των δημοτικών εκλογών στο Ηράκλειο;

 10. Καρδιτσιώτισσα avatar
  Καρδιτσιώτισσα 10/10/2010 15:37:11

  Eπώνυμε,
  στις προσεχείς εκλογές ο Σαμαράς απευθύνεται μόνο στους ΝεοΔημοκράτες; Θα τον πειράξει βραχυπρόθεσμα να προσελκύσει ψηφοφόρους που δεν είναι και δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΝΔ αλλά θέλουν να αντιδράσουν στο μνημόνιο και τα υπόλοιπα χάλια μας; Στο κάτω κάτω θα κλείσουν τις "τρύπες" από τους αμετανόητους ντορικούς, τους λάτρεις της συνεργασίας με το στριμωγμένο ΚΚΕ και λοιπούς όμοιους! Εγώ πάντως κατάλαβα ότι στοχεύει στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Ενώ όμως πολύ νωρίς η επιλογή Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής αντήχησε σαν συναρπαστικό σάλπισμα απελευθέρωσης από το παλιό, η συνέχεια στην επικράτεια δεν ήταν παντού ανάλογη, ως ώφειλε! Έγιναν χλωμές,εσωστρεφείς επιλογές . Κανένας δεν πρέπει να έχει δικαίωμα πλέον να ψαλιδίζει την ελπίδα του κόσμου για το νέο, αυτό πρέπει να περιφρουρηθεί αποτελεσματικότερα! Γι αυτό με ανησυχεί το deja vu με τους κουμπάρους, δυστυχώς!

 11. nina avatar
  nina 10/10/2010 20:07:53

  σας παρακαλώ λύστε μου την απορια αφού η ΝΔ έχει τη λύση γιατί δεν κηρύσει ανένταχτο μέχρι να πέσει η κυβέρνιση να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης και να τελειώσουν τα προβλήματά μας σαν λαός? τί περιμένει? άν ο λαός εξοντωθεί
  τί σημασία έχει άν η ΝΔ ρίξει το Πασοκ στο καναβάτσο ?έχει σημασία? για μένα καμμία.
  @θράκα συμφωνώ

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ nina 10/10/2010 20:17:20

   Μα ο Αντώνης έχει κηρύξει ανένταχτο, γιατί εάν είχε κηρήξει ανένδοτο θα κινδύνευε να αναδειχθεί γρήγορα πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε ότι δεν βιάζεται να φορέσει το φράκο.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Φαινότυπος 10/10/2010 21:45:47

    Αυτός μπορεί να μην βιαζεται αλλα βιαζόμαστε εμείς γιατι δεν θα αντεξουμε νεα μέτρα

 12. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 13/10/2010 10:27:54

  Εγώ θα είμαι με τον Γιωργάκη!

  Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ, αλλά είμαι με τον Γιωργάκη!

  Το είπε ο Γιωργάκης : "Εχουμε Πόλεμο"!

  Ναι, έχουμε Πόλεμο, έχουμε Πόλεμο μέ ό,τι ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα Εκπροσωπούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.