19/10/2010 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανοικτή διακυβέρνηση ζει, αυτή μας οδηγεί...

Θυμάστε την περίφημη ανοικτή διακυβέρνηση και την επιλογή στελεχών του κράτους με βάση το βιογραφικό τους; Σιγά μην το θυμάστε, εδώ το ξέχασε ο πρωθυπουργός και ο εμπνευστής τους, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος.

Ετσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε σήμερα το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου. Ο κ. Χάρης Καστανίδης τοποθέτησε στη θέση αυτή τον κ. Αθανάσιο Ξηρό ο οποίος είναι δικηγόρος και  Διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προφανώς η αξιοσύνη του ανθρώπου δεν αμφισβητείται, μπορεί να είναι ο καλύτερο για τη θέση αυτή. Μήπως, όμως, επελέγη από τον κ. Καστανίδη επειδή από πέρυσι τον Οκτώβριο κατέχει τη θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού;

Αλλωστε, ο κ. Καστανίδης έχει παράδοση στο... αντί-e-govern. Τη θέση του γενικούς γραμματέα στο υπουργείο κατείχε μέχρι πρότινος και πριν παραιτηθεί ο Γ. Δημήτραινας, ο οποίος και πάλι επελέγη από τον ίδιο τον υπουργό. Οι φήμες πάντως, έλεγαν ότι η επιλογή είχε γίνει διότι ο κ. Δημήτραινας ήταν συνεργάτης με τη σύζυγο του κ. Καστανίδη με την οποία είχαν συγγράψει και βιβλίο.

Η ανοικτή διακυβέρνηση ζει, αυτή μας οδηγεί...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zara avatar
  Zara 19/10/2010 21:09:33

  Απασχολεί πολλά φιντάνια στο βουλευτικό γραφείο του ο συγκεκριμένος υπουργός. Δημόσιους υπάλληλους που έχει να τους δει η υπηρεσία τους δεκαετίες. Και που όμως καταλαμβάνουν πολύτιμες οργανικές θέσεις. Υπέρμαχος της αξιοκρατίας ανέκαθεν.

 2. Misha avatar
  Misha 20/10/2010 00:39:00

  Πάν-καλοι και Παν-άρετοι οι υποταχτικοί του ΔΝΤ κυβερνώντες μας.

  Τι παιχνίδα παίζει η μοιρα κάποιες φορές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.