#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2012 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανεργία και η φτώχεια οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις«Έσκασε» η ελληνική κοινωνία από τα μέτρα της τρόικας και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά είναι δραματικά και δείχνουν ότι η χώρα έχει μπει σε πολύ άσχημο λούκι.

Ειδικά τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία δεν έχουν προηγούμενο και κάποιος θα πρέπει να πάει να τα τρίψει στη μούρη του χερ Σόιμπλε.

Κάθε μέρα μένουν χωρίς δουλειά 1.000 άνθρωποι, κι αυτό είναι αν μη τι άλλο δραματικό. Στον ΟΑΕΔ υπάρχει αύξηση 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων. Για ένα κομμάτι ψωμί σπεύδουν για το επίδομα δηλαδή το οποίο είναι μάλιστα και τσεκουρωμένο με το νέο Μνημόνιο. Τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στα 761.769 Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.

Αυτά από τον ΟΑΕΔ. Από την άλλη, στην ατμομηχανή της οικονομίας, τις κατασκευές έρευνα αποκαλύπτει ότι μέσα σε 3 χρόνια από το 2008 έχασαν τη δουλειά τους 157.000 άνθρωποι. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο κάθε μήνα μένουν άνεργοι 6.500 από τον κλάδο. Μία στις 4 κατασκευαστικές εταιρείες έκλεισε από το 2004. Και παρ' όλα αυτά το 2011 το ΠΔΕ κόπηκε κατά 2 δισ. ευρώ κατ' απαίτηση της τρόικας.

Η ανεργία και η φτώχεια οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή με τη γυναίκα που απειλούσε να πέσει από το κτίριο του ΟΕΚ. Όπως οι καθημερινές αυτοκτονίες άνεργων που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Όπως οι ουρές στα συσσίτια ή οι εκατοντάδες άνθρωποι που έσπευσαν να πάρουν ένα κομμάτι κρέας που έψηναν οι κρεοπώλες στη Βαρβάκειο.

Δυστυχώς οι εικόνες είναι πολύ άσχημες για την ελληνική κοινωνία, ακόμη κι αν τα προηγούμενα χρόνια ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της. Δεν αξίζει σε μια χώρα να βιώνει καταστάσεις κατοχικού τύπου, δεν μπορεί να περάσει το μοντέλο που θέλει η Γερμανία να επιβάλει.

Μας θέλει πένητες, ρακένδυτους, πεινασμένους, χωρίς τα βασικά για να ζήσουμε. Μας θέλει και ικέτες για ένα δάνειο το οποίο μάλιστα θα πληρωθεί «χρυσό».

Και μας θέλει και χωρίς δημοκρατία, να αποφασίζουν οι άλλοι για τη ζωή μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 17/02/2012 17:13:52

  Tο πρώτο έγκλημα εναντίον της χώρας το διέπραξε ο Σημίτης βάζοντας μας στο ευρώ. Αν είχαμε τη δραχμή (και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φύγουμε τώρα από το ευρώ) δεν θα πεινούσαμε !!! Το δεύτερο τεράστιο έγκλημα ήταν η υπαγωγή στο μνημόνιο όπου πρωτεύθυνος είναι ο ΓΑΠ. Το άδικο είναι ότι θα τιμωρηθεί μόνο ο ένας...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ blue nile 17/02/2012 18:21:35

   Άψογο!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ blue nile 17/02/2012 18:49:46

   Σωστός!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ blue nile 17/02/2012 22:38:14

   !!!!!

  • nestrom avatar
   nestrom @ blue nile 18/02/2012 02:42:38

   Πολύ σιγουρος είσαι.
   Για την ώρα "τιμωρειται" ο λαός

 2. Giorgos avatar
  Giorgos 17/02/2012 17:33:26

  Bravo Ke Samara!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/02/2012 18:17:54

  Χθες το πρωί, 2.500 άνθρωποι μετέτρεψαν τη γιορτή που κατά παράδοση κάνουν οι κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς κάθε Τσικνοπέμπτη, σε συσσίτιο εξαθλιωμένων. Η μουσική που είχαν βάλει οι κρεοπώλες δεν μπορούσε να κρύψει τον πραγματικό λόγο της προσέλευσης των απελπισμένων...

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/02/2012 18:55:03

  Αυτοκτόνησε ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ γιατί δεν του ανανέωσαν τη σύμβαση.
  Έπεσε από τον όροφο.

  Στην Αργεντινή το ΔΝΤ είχε 25.000 νεκρούς σε μια δεκαετία (ασθένειες, κακουχίες, νεκροί στις ταραχές)

  Εμείς στα δύο χρόνια μετράμε ήδη μερικές χιλιάδες.

 5. Οικαδεκοντούτης avatar
  Οικαδεκοντούτης 17/02/2012 18:59:29

  Πιστεύω ότι επειδή οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, εκτός από χιούμορ και πειραματικούς προβληματισμούς που είναι βασικό υλικό γιά χρήσι πολλαπλώς, πρέπει να καταθέτουμε και οπτικές που όλοι μας έχουμε από τον χώρο που βιώνουμε και επομένως είμαστε αυθεντικότεροι. Αυτό σημαίνει κατ'εμέ ότι η εμπειρική κατάθεσι μιας πχ εργάτριας μπορεί να είναι πλέον χρήσιμη από έναν london school επειδή η πρώτη αποδίδει μία ζώσα πραγματικότητα για ότι ζη, παράγοντας πραγματικό και αδιαφιλονίκητο εθνικό προιόν, ενώ ο δεύτερος αντιλαμβάνεται μία εικονική πραγματικότητα για αυτό, αλλά βεβαίως μεγάλη επιστημοσύνη περί αυτού που λέγεται χρηματοπιστωτική λειτουργία.
  Θα πη κάποιος ότι έτσι με την αλήθεια του καθενός, χωρίς επαΐοντες ινστρούχτορες, θα είχαμε ένα κομφούζιο οικονομικής και κυβερνητικής αναρχίας, πολύ ορθώς εάν οι αναλαμβάνοντες την συγκέντρωσι και επεξεργασία των δεδομένων ενήργουν υπέρ της ευδοκιμήσεως των λαικών συμφερόντων- αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο της δημοκρατίας, όμως από τότε που καταφανώς και ανερυθριάστως οι βουλευτικές αποζημιώσεις, από το υστέρημα της πτωχής εργάτριας ή επαγγελματίου ή αγρότου ή χαμηλομίσθου, εθεωρήθησαν ανεπαρκείς και έπρεπε διαπλεκομένως να ενισχύονται χωρίς οι london να αντιλαμβάνονται οτιδήποτε, αλλά να ισχυρίζονται προεκλογικώς και εν συνεχεία ότι όλα βαίνουν καλώς, προωθώντας την καταναλωτική επι πιστώσει δαπάνη των αμνών, τότε αυτοί "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"... είναι το ολιγότερο ζητούμενο.
  Αυτοί άλλωστε οι ξενοσπούδαστοι, που αρκετοί δεν ήσαν ικανοί δια να εισέλθουν στα παλαιά ημεδαπά κραταιά πανεπιστήμια είτε ήσαν γόνοι μεγαλοαστών, που βεβαίως πόρρω απείχαν από τα λαικά συμφέροντα που θα εκαλούντο να υπηρετήσουν, είτε εζήλωναν την κρυφή γοητεία της μεγαλομπουρζουαζίας στην οποία και ενέδωσαν πλησίστιοι- μέγκα θέαμα! Ακολουθεί η "παρεοποίησι", η ανακύκλησι, η στρατοπέδευσι και η δημιουργία της κάστας των ανευγενών που μας κυβερνά και ενημερώνει επι παντός επιστητού κληρονομικώ δικαίω. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ιστορικώς υπήρξαν και εντιμότεροι πολιτικοί όμως το διαπλεκόμενο κλιμα, που απέκτησε πυρηνικα όπλα με την άνευ όρων παράδοσι των MME για μια και μόνο αναμέτρησι!!!!, δεν τους "σήκωνε" και είτε απεχώρησαν είτε επερίμεναν- αλήθεια τι όταν είμεθα στην τελευταία περιστροφή της ιστορικής κλεψύδρας.
  Παλαιότερα οι δομές δεν ήσαν διαφορετικές, όμως έπρεπε ο λαός να είναι ηθικώς εύρωστος, διότι λόγω γεωστρατηγικών αντιθέσεων εννοείτο έξωθεν "παρά πόδα", θα εκαλείτο δε δύο φορές- την πρώτη βιαίως και με τραγικώς ανεπίστρεπτα αποτελέσματα, να ματώση με την επιτρεπομένη τότε άνωθεν βεβαιότητα ότι υπερασπίζεται όσια και ιερά...τότε ήτο ήρως τώρα δεν χρειάζεται...ελύθησαν γαρ τα γεωπολιτικά... delenda graecia. Ένα ερώτημα προς απάντησι είναι που θα ευρισκόμεθα σήμερα εάν ο λαός ήτο σοφότερος ή εάν η ιντελιγκέντσια και η διοίκησι της χώρας ήτο πλέον υπεύθυνη και εγκρατής, ειλικρινώς δεν γνωρίζω πάντως δεν θα υφιστάμεθα τον παρόντα εξευτελισμόν, που στρατηγικώς προηγείται της όποιας τελικής επιθέσεως.
  Τι κάνουμε τώρα; είμαι απαισιόδοξος γιατί το μόνο ασφαλές κοινό, που έχουμε σε τελική ανάλυσι ως λαός, είναι η κοινή μας γλώσσα ( γιαυτό πρέπει να την καλλιεργούμε επαρκώς καθότι είναι το άπαρτο όπλο μας-το διαβατήριο με το παρελθόν μας, ως προς την χώρα μας από την οποία επιθυμούν να μας πετάξουν έξω οι σύγχρονοι φαλμεράϋερ τύπου μπαρμπαγιάννη κανατά- και όχι επιδειξι λογιοτατισμού) όλα τα άλλα κατώρθωσαν οι μίσθαρνοι αποδομητές να τα λειτουργούν προς διάστασι και όχι πρός συνοχή μας, ίσως εάν "γονατίζαμε" υλικώς να επανευρίσκαμε τον "μπεσαλήδικο" χαρακτήρα των παππούδων μας συντρίβοντας τον ανόητο εγωισμό μας ( ιδιότητα απαράδεκτη γιά κατοίκους χώρας στόχου) και κάτι να "έπαιζε" όμως οι καιροί ου μενετοί.
  Θα έπρεπε οι παλαιοί πατέρες του έθνους να είχαν (με βάσι το ευδημαγώγητό μας που μόνο με δικτατορίες απαλύνεται, αλλά... "εύδαιμον το ελεύθερον") προβλέψει μία περιοχή οιονεί Αγίου όρους... και πλέον ανεξάρτητου ει δυνατόν, για έναν σκληροπυρηνικό ελληνικό ανθρωποχώρο απρόσβλητο συνταγματικώς από γραικυλισμούς, νεποτισμούς καί συβαριτισμούς, όπου όσοι πιστοί θα... προσήρχοντο -ακόμη και ξένοι, τώρα θα πρέπει να χειρισθούμε τήδε κακείσε τα συν επι πλην μας.

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 17/02/2012 20:52:22

  "Η ανεργία και η φτώχεια οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή με τη γυναίκα που απειλούσε να πέσει από το κτίριο του ΟΕΚ."
  Τις 80.000 δανειοληπτών από την εργατική κατοικία τις υπολογίζει κάποιος;; Έχεις σκεφτεί κανείς από τη μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά πως οδηγούνται σε κατασχέσεις σπιτιών οι πάμφτωχοι δανειολήπτες, που τα δάνειά τους θα τα αναλάβουν οι τράπεζες; Αν μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο τότε να περιμένουμε άσχημες εξελίξεις....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 17/02/2012 22:39:33

   Οι μισοί Έλληνες είναι χρεωμένοι τουλάχιστον για το σπίτι που διαμένουν....

 7. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 18/02/2012 00:51:13

  η τροικα ξερει πολυ καλα τι κανει. απο την πρωτη στιγμη τους ειχε κατσει παρα πολυ στραβα το γεγονος οτι οι ελληνες εχουμε δικα μας σπιτια. ετσι ολοι μας νιωσαμε την απιστευτου μεγεθους φορολογια στα ακινητα. οσο προχωρουν θα επιβαλουν ολο και πιο μεγαλη φορολογια στα ακινητα με αποτερο σκοπο οποιος δεν αντεχει να πουλαει για ενα κομματι ψωμι το σπιτι του. γιατι αν καταληξει καποιος να περνει 300 ευρω μοισθο η συνταξη τι θα κανει θα πουλησει οτι εχει και δεν εχει. αυτο ηθελε η τροικα απο την αρχη αυτο θελουν και αυτο θα θελουν.
  ελπιζω να μην τους βγει αν και βλεπω οτι μεχρι σημερα το σχεδιο τους βγαινει 100%

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 18/02/2012 01:17:51

  Οι δανειούχοι της εργατικής κατοικίας είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση.. Όταν μιλάμε για τους πιο φτωχούς Έλληνες που παίρνουν τον ήδη μειωμένο μισθό και αν, θα πρέπει να βρουν από το πουθενά να πληρώσουν μια αυξημένη δόση στις τράπεζες...

 9. Nik avatar
  Nik 18/02/2012 11:13:05

  Και τι κάνουμε για να ενθαρρύνουμε όσους ακόμη θέλουν να στήσουν μια δουλειά στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα πάει καλά και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας; Τίποτε. ΟΛΟΙ οι γείτονες μας καλωσορίζουν ακόμη και πολύ μικρές επενδύσεις με ανοικτές αγκάλες.Δείτε την διαφήμιση των Σκοπίων στο CNN για μια μικρή γεύση.

  Διεθνή στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: 95% των θέσεων εργασίας είναι σε ειχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενους. Καμία μεγάλη εταιρεία δεν άρχισε μεγάλη, όλες ήταν μικρές που μεγάλωσαν σε κατάλληλες συνθήκες. Εμείς ακόμη περιμένουν τις "μεγάλες" ξένες επενδύσεις, αλλά ούτε τις λίγες από αυτές δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε όταν υπάρχει ενδιαφέρον.

  Που είναι το περιβόητο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο; Μήπως πρόκειται για ακόμη έναν μύθο;

  Πως θα χαρακτηρίζατε μια πολιτική τάξη που δυσχεραίνει με νόμους και δοικητικά μέτρα την εγχώρια παραγωγή αλλά επιτρέπει τα ίδια προϊόντα να εισάγονται ελεύθερα από την Τουρκία, μεταξύ άλλων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.