Η ανατροπή της κυβέρνησης θέλει και τον λαό Αλέξη...
22/05/2014 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανατροπή της κυβέρνησης θέλει και τον λαό Αλέξη...

Ο Αλέξης που θα σκίσει τα μνημόνια, που έχει κάνει προεκλογική σημαία την οπισθοδρόμηση της Ελλάδας, που καπηλεύεται τους αγώνες της αριστεράς και κάνει συμμαχίες με τους φασίστες και τη διαπλοκή για λίγα ψηφαλάκια, ούτε την Ομόνοια δεν μπόρεσε να γεμίσει...

Ο Τσίπρας… εσωτερικού μίλησε στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια. Όμως, ούτε μεγάλη ήταν, ούτε παλμό είχε και φυσικά δεν θύμισε κάτι από τις συγκεντρώσεις του «μέντορα» του Αλέξη, του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως το μόνο που θύμισε ήταν οι προεκλογικές φανφάρες και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, σαν κι αυτές με τις οποίες ο Ανδρέας κορόιδευε τους Έλληνες.

«Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς ήρθε η ώρα της Αριστεράς» φώναζε ο κόσμος και κουνούσε σημαίες όταν άκουγε από τον Τσίπρα να υπόσχεται τα πάντα αλλά χωρίς για άλλη μια φορά να μας λέει από πού θα τα βρει. Τζάμπα υποσχέσεις.

Ο κ. Τσίπρας , συνόψισε παράλληλα τις δεσμεύσεις του κόμματός του εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας:

Κατάργηση Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 ευρώ, για όλους.

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.

Όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όχι σε απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Φτηνά φάρμακα

Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Εκεί πάντως που έπεσε το πολύ… γέλιο ήταν όταν ο Τσίπρας κήρυξε ανένδοτο και ουσιαστικά έφερε την Ελλάδα πίσω στα χρόνια της Βασιλείας.

«Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα μας».

Δίνοντας τον τόνο στο σύνθημα «40 χρόνια είναι αρκετά ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς" ο κ. Τσίπρας διατράνωσε ότι «40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση». Και βεβαίως αυτή τη Μεταπολίτευση θα την κάνει ο Τσίπρας. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει άραγε;

Στο σύνολό της η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν ένα προσκλητήριο ενότητας του ελληνικού λαού, ενώ ιδιαίτερα συχνές ήταν οι αναφορές του στην ανάγκη οι πολίτες να στείλουν την Κυριακή ένα μήνυμα στην ΕΕ, ότι «η Ευρώπη του αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία, χωρίς ισότητα των λαών, χωρίς αλληλοσεβασμό, χωρίς αλληλεγγύη». Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. «Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, «το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού».

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ' το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ' τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο.

Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι «θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο», και πρόσθεσε ότι «δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

Ωστόσο, ο Αλέξης που θα σκίσει τα μνημόνια, που έχει κάνει προεκλογική σημαία την οπισθοδρόμηση της Ελλάδας, που καπηλεύεται τους αγώνες της αριστεράς και κάνει συμμαχίες με τους φασίστες και τη διαπλοκή για λίγα ψηφαλάκια, ούτε την Ομόνοια δεν μπόρεσε να γεμίσει.Ευτυχώς που ο σύντροφος Κουτσούμπας είχε περισσότερο κόσμο στο Πεδίον του Άρεως, μπας και σωθεί η αριστερά.

Η ανατροπή της κυβέρνησης θέλει και τον λαό Αλέξη...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 22/05/2014 20:41:33

  τι συμβαίνει όταν ένας λαός θέλει να στείλει ένα μήνυμα "φτάνει πια" στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν εμπιστεύεται την αντιπολίτευση;

  • airman avatar
   airman @ foros1 22/05/2014 22:37:36

   Όποιος πιστεύει ότι βολεύεται με την αποχή, καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί. Με τον τρόπο αυτό "υιοθετεί" το μήνυμα που πρόκειται να στείλουν κάποιοι άλλοι γι' αυτόν, το οποίο εάν τελικά δεν αποδειχθεί "βολικό" τότε θα φέρει ευθύνη για κάτι που δεν επέλεξε αλλά επέτρεψε!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ foros1 23/05/2014 00:36:30

   Δεν ψηφίζει τον ακόμη χειρότερο πάντως...

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ foros1 23/05/2014 16:59:24

   Παίρνει παράταση,ψηφίζοντας μικρά και αξιοπρεπή σχήματα...αποφεύγει πάντως,κάθε είδους,ψεκασμένους και εμφανώς χειραγωγημένους...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ foros1 23/05/2014 17:59:24

   Στέλνει sms "Φτάνει πια !" σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα στελέχη που γνωρίζει. Ή στέλνει επιστολή ή mail ή τους βρίσκει κατ' ιδίαν ή δημοσίως και τους τα ψέλνει. Πάντως η λύση δεν είναι να κάνει χαρακίρι ο λαός, για να φτάσει σίγουρα το σχετικό μήνυμα.

 2. radiomedic avatar
  radiomedic 23/05/2014 15:58:52

  Εγώ πρόσεξα δύο άλλα σημεία στην ομιλία Τσίπρα. 1. Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα λιμάνια της χώρας (και να τα διαχειρίζονται οι δήμαρχοί τους μήπως;) 2. Φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης (και επαναφορά της διαφοράς τιμολόγησης για να μπορέσει και πάλι να ανθήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων μήπως;) Και μετά ψάχνουμε που βρήκε ο Τσίπρας τα λεφτά και πως δημιουργούνται εντυπώσεις (θυμίζω την προβοκάτσια του σταθμού ALPHA το βράδι των προηγούμενων εκλογών πως πέφτει η κυβέρνηση με τα exit poll. Αλήθεια αυτό το κανάλι ποιός το έχει, ποιός το έχει;;;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.