#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2011 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανασφάλεια είναι χειρότερη από την φτώχεια

[caption id="attachment_120761" align="alignnone" width="600" caption="Ομόνοια"][/caption]

Φέτος στην ΔΕΘ ο κόσμος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να ακούσει την άποψη της ΝΔ, μέσα από τα χείλη του Σαμαρά, με την ιδιαιτερότητα όμως, ότι αυτή τη φορά όλοι μα όλοι γνωρίζουν, πως θα μιλάει ο εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Θα  ήθελα λοιπόν να επισημάνω την ανάγκη αυτή την φορά η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ να μην επικεντρωθεί μόνο στην οικονομία. Αλλά να ασχοληθεί ο Α. Σαμαράς και με τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τον νεοέλληνα, και κυρίως το μέγιστο ζήτημα της ασφάλειάς του, που άπτεται της αθρόας λαθρομετανάστευσης, και της εν γένει εγκληματικότητας.

Είχα γράψει κάποτε πως η ανασφάλεια μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από την φτώχια. Τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα.  Η πείνα, κουτσά στραβά, αντιμετωπίζεται. Ο φόβος όχι. Ως χώρα ήμασταν επί χιλιάδες χρόνια φτωχοί. Οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν ανέκαθεν πένητες. Μεροδούλι μεροφάι. Και όμως, η Ελλάδα όχι μόνο επιβίωσε, όχι μόνο πρόκοψε, αλλά στάθηκε υπόδειγμα για τους ξένους, και μάλιστα  ουκ ολίγες φορές.

Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα με την έξαρση της εγκληματικότητας, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ο φύσει ξένοιαστος και φιλόξενος, κοινωνικότατος Έλληνας μετατράπηκε σε καχύποπτο φοβισμένο ανθρωπάκι. Καταντήσαμε να αισθανόμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα, κλειδαμπαρωμένοι από παντού, και μη γνωρίζοντας από πού θα μας έρθει το επόμενο χτύπημα. Και αυτό έγινε εξαιτίας της γενικευμένης λαθρομετανάστευσης, της απουσίας πολιτικής αντιμετώπισής της, της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας, και της ατιμωρησίας.

 Επειδή λοιπόν πιστεύω πως η υπερβολική χαλαρότητα του δικαστικού και σωφρονιστικού μας συστήματος είναι για άλλες εποχές… παχέων αγελάδων, που όμως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Επειδή θεωρώ πως η, και καλά, ανθρωπιστική μας διάθεση ως λαού, μας έχει καταντήσει χωματερή των απανταχού κακοποιών και λαθρομεταναστών.

Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι και οικονομική κρίση να μην είχαμε, η έξαρση της εγκληματικότητας θα συνέχιζε να υπάρχει, εξαιτίας της παρουσίας εκατομμυρίων «ξένων σωμάτων», που είδαν φως και μπήκαν.

Επειδή βαρέθηκα να ακούω τις ψυχοπονιάρικες αηδίες των δήθεν αριστερών, ότι δηλαδή οφείλουμε να είμαστε φιλόξενοι και μεγάθυμοι απέναντι στους τριτοκοσμικούς «πρόσφυγες», που έχουν καταλάβει τα… φανάρια, και τα κέντρα των πόλεων μας.

Επειδή, επειδή, επειδή… αφιερώνω το παρακάτω απόσπασμα από την εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή, σε όλους όσους «διεθνιστές», «προοδευτικούς», βάζουν τους ξένους τυχάρπαστους επάνω από τους Έλληνες, και σε όσους «δημοκράτες» θεωρούν ότι το να μας σφάζουν οι κάθε λογής Τσετσένοι και Μαροκινοί μέσα στα σπίτια μας αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα, που οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Αφιερωμένο επίσης,  εξαιρετικά, σε όλους όσους πιστεύουν ότι και χωρίς τους ξένους εισβολείς, την ίδια εγκληματικότητα θα είχαμε, και πως όποιος επισημαίνει το αντίθετο είναι σώνει και καλά ρατσιστής! Πριν λοιπόν διαβαστεί, ας θυμηθούμε ότι η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10-11 εκατομμύρια, εκ των οποίων υποθέτω ότι τα 9 τουλάχιστον είναι γηγενείς, οι υπόλοιποι: Ξένοι, νόμιμοι και μη. Έτσι για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης.Τι λέει λοιπόν η εφημερίδα;

«Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναλύει τη συμμετοχή των αλλοδαπών στα διάφορα αδικήματα, σχηματίζοντας την εικόνα ότι οι παρανόμως διαμένοντες έχουν σημαντική συμβολή στην αύξηση των κυριότερων δεικτών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία α` εξαμήνου 2011, στις ανθρωποκτονίες οι γνωστοί δράστες είναι μοιρασμένοι. Για τις 140 εξιχνιασμένες ανθρωποκτονίες (συνολικά τελέστηκαν 92, ενώ 86 ήταν οι απόπειρες) κατηγορούνται 100 ημεδαποί και 100 αλλοδαποί.

Για τις 8.372 εξιχνιασμένες κλοπές (συνολικά καταγγέλθηκαν 48.262 περιπτώσεις κλοπών και 2,513 απόπειρες κλοπής), η ασφάλεια έχει σχηματίσει δικογραφία για 4.707 ημεδαπούς και για 3.833 αλλοδαπούς.

Την πρωτιά έχουν οι αλλοδαποί στις ληστείες και στις πλαστογραφίες. Σε σύνολο 3.363 ληστειών και 144 αποπειρών ληστειών, έχουν εξιχνιαστεί οι 947 και έχουν κατηγορηθεί συνολικά 562 ημεδαποί και 651 αλλοδαποί…. Η ίδια σχεδόν εικόνα υπήρχε και πέρσι, με εξαίρεση τους αλλοδαπούς δράστες κλοπών, που ήταν τότε περισσότεροι από τους Έλληνες, 3.583 αλλοδαποί έναντι 2.928 ημεδαπών, το α` εξάμηνο του 2010».

 

Λοιπόν; Τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, ούτε βγήκαν από κάποια ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ.9 εκατομμύρια Έλληνες, απέναντι σε 2 εκατομμύρια ξένους (χοντρικά). Και όμως η αναλογία στο έγκλημα είναι 50/50 στη καλύτερη περίπτωση.

Τι άλλο να πούμε; «Φέρτε μας κι άλλους; Αντέχουμε»!!!

Αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής εδώ και τώρα, και αυστηρότερη δικαστική και σωφρονιστική αντιμετώπιση του εγκλήματος.

‘Έτσι απλά. Πριν δούμε φαινόμενα Νορβηγίας και κατά δω μεριά…

Γίναμε Σικάγο προ πολλού.

Μη γίνουμε και Μογκαντίσου…. (ή και Όσλο).

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 07/09/2011 13:54:47

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ; ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ. ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 07/09/2011 13:56:17

  Να μην κυκλοφορούν ΓΥΝΑΊΚΕΣ - ΆΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ μετά την δύση του ηλίου. Τι άλλο θέλετε για την προστασία μας, να κάνει ο Παπατσής και το ΓΑΠ.

 3. ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ avatar
  ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ 07/09/2011 14:15:51

  Μαγος εισαι νικο .!!! Αλα μηνπεριμενετε και μην τρεφετε αυταπατες .Πια ειναι
  αυτα τα δυο κοματα ξερουμε πολυ καλα Ακομα ξερουμε και τις διαχρονικες ευθινες τους. λοιπον παμε για αλλα

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/09/2011 14:18:11

  Και όμως η αναλογία στο έγκλημα είναι 50/50 στη καλύτερη περίπτωση

  Aν βάλεις τις επιθέσεις και τις κλοπές από αλλοδαπούς στο δρόμο που είναι εκατοντάδες και δε συλλαμβάνεται κανείς η αναλογία μόνο 50/50 δεν είναι. Δε νομίζω ότι ο Σαμαράς θα πολεμήσει σοβαρά τη λαθρομετανάστευση ακόμη κι αν εκλεγεί πρωθυπουργός. Ούτε ο Καραμανλής τόλμησε να το κάνει. Το ζήτημα έχει σχέση με ευρύτερες γεωπολιτικές-πολιτισμικές στρατηγικές τεράστιων συμφερόντων. Γιατί το αν θα επικρατήσει η παγκοσμιοποίηση είναι πρωτίστως θέμα του αν θα αντέξουν οι εθνικές κοινωνίες και η Ελλάδα είναι κομβικής σημασίας. Θα συγκρουστεί ο Σαμαράς ανοιχτά με την παγκοσμιοποίηση; Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να του κάνει πλάτες το ελληνικό έθνος. Πώς θα το συσπειρώσει; Με οικονομικά μέτρα; Δε παραμερίζουν την ατομική τους ευκολία οι άνθρωποι για εισοδήματα αλλά για αξίες. Ποιοι στη ΝΔ έχουν ιδέα από τέτοια πράγματα; Ποιους διανοούμενους από αυτούς που ξέρουν τι εστί ελληνισμός και δεν έχουν αποβλακωθεί από τον ιστορικό υλισμό πήρε στο κόμμα του; Αλλά βέβαια, αν έπαιρνε έστω κι έναν θα έβγαζαν σπυριά οι περισσότεροι από τους νεολαίους του και θα τον κατηγορούσαν ως εθνικιστή. Μην ξεγελιόμαστε. Οι ψηφοφόροι και οι κομματάνθρωποι της ΝΔ δε συμπίπτουν με τους αναγνώστες του antinews.
  Αντιστρέψτε το σχήμα του Μαρξ οικονομία-πολιτική-πολιτισμός και θα δείτε πολύ καλύτερα την πραγματικότητα και τι μας επιφυλάσσεται.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Δημήτρης 07/09/2011 15:44:53

   Δημήτρη, σωστά όσα επισημαίνεις. Ζώντας σε πόλη με οξύτατο πρόβλημα μεταναστών, τα πράγματα είναι άσχημα . Υπάρχει μια αυξανόμενη και διογκούμενη αγανάκτηση η οποία αγγίζει τα όρια του ρατσισμού ειδικά στα χαμηλώτερα εισοδήματα. Ανεξαρτήτως κόμματος, εκτός των γνωστών θολοκουλτουριάρηδων. Οσο ο κόσμος πιέζεται από το φόβο και τη φτώχεια , τόσο ολισθαίνει σε ακραίες νοοτροπίες. Και τότε πάντα υπάρχουν οι ακραίοι που θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά με την ανοχή και στήριξη της πλειοψηφίας.Αν ο Α.Σ. προτάξει αυτό το θέμα και προσπαθήσει να βρει λύση, θα έχει την στήριξη του κόσμου και πιστεύω θα βρει τις αναγκαίες πλάτες για να κάνει την αρχή που του χρειάζεται και να προχωρήσει.

 5. anonymous avatar
  anonymous 07/09/2011 14:30:17

  Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου:

  *Σύλληψη Ιρακινού με διεθνές ένταλμα
  *Σύλληψη Έλληνα δραπέτη
  *Συνελήφθη Έλληνας δουλεμπορος που μετέφερε 19 λαθρομετανάστες
  *Συνελήφθη 24χρονος ιρακινός επιδειξίας που τρομοκρατούσε γυναίκες στο Αίγιο παρακολουθώντας τις προβαίνων ενώπιόν τους σε πράξεις αυτοικανοποίησης
  *Συλλήψεις Πακιστανού ληστή και βιαστή εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για βιασμό και ληστεία στην
  Ελλάδα
  *Στα Χανιά πανοπλη συμμορία είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και διακινησης ναρκωτικών
  *Εριξαν χειροβομβίδες στην Αγορά Λουλουδιών στην Αθήνα
  *Ένα χωριό της Μαγνησίας κοντά στο Βελεστίνο, το Περίβλεπτο, θα προσλάβει σεκιούριτι, άλλα δύο είναι το Στεφανοβίκειο και ο Ριζόμυλος του νέου διευρυμένου δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας
  *Βούλγαροι λήστεψαν Ελληνική οικογένεια και ασέλγησαν στην κόρη τους, κρατώντας τους αιχμάλωτους
  *9 Βούλγαροι συνελήφθησαν για σωρεία ληστειών και κλοπών στο νομο της Λάρισας και στην περιοχή της Φθιώτιδας.
  *Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 32 και 35 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στη Σούγια στα Χανιά καθώς επιτέθηκαν σε ένα κάτοικο της περιοχής με μαχαίρι τον έβρισαν και τον τραυμάτισαν
  *Κρατούσαν όλη σχεδόν τη νύχτα όμηρο τη σύζυγό επιχειρηματία για αποσπάσουν κωδικούς καρτών, τα αυτοκίνητά τους, μετρητά κ.α.
  *Μαχαίρωσαν αλλοδαπό στο χώρο των ΚΤΕΛ που απασχολεί συχνά πυκνά τις Αρχές, με επεισόδια και συμπλοκές
  *Σκότωσαν και πέταξαν το σώμα 19χρονου Έλληνα στο Βόλο, άγνωστοι δράστες
  *Αλβανός κατακρεούργησε τη γυναίκα του
  *Δράκος ημεδαπός κυκλοφορεί στη Μυτιλήνη γυναίκες, ασύλληπτος

  *Συμπλοκή εκατοντάδων Αφρικανών Σομαλών Σουδανών εναντίον Ιρακινών Αφγανών Αλγερινών στην Ομόνοια όπου ετραυματίστηκαν 3 διερχόμενοι πολίτες, δύο γυναίκες οι οποίες εργάζονται στο Δήμο Αθηναίων και ένας εργαζόμενος σε κάποιο κατάστημα. Η συμπλοκή έγινε το Σ/Κ που πέρασε.

  Το περιστατικό αποκρύβεται από τα μέσα ενημέρωσης

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/09/2011 14:38:22

  Στην περίπτωσή μας, η αθρόα εισδοχή των λάθρο είναι σχεδιασμένη ώστε να προκαλέσει ανασφάλεια (μέσω της εγκληματικότητας), αλλά και να επιτείνει τη φτώχεια (κινεζοποιώντας τις αμοιβές και κονιορτοποιώντας τα εργασιακά δικαιώματα).

  • JOHN avatar
   JOHN @ Αυριανιστής 07/09/2011 17:59:10

   Αυριανιστη,δεν ειναι μονο αυτο.Πολυ πιο ευκολα εξουσιαζεται και χειραγωγειται ενα κοινωνικο μπαχαλο απο ενα ομοιογενες κοινωνικο συνολο.Αυτο ακριβως επιδιωκει η παγκοσμιοποιηση,πως να εξισωσει ολους δραματικα προς τα κατω με τις δυνατον λιγοτερες κοινωνικες αντιδρασεις και να επικρατησει ο εργασιακος μεσαιωνας οπου ειναι και ο στοχος.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/09/2011 14:40:16

  Eύγε Antinews, εύγε Strange Attractor!

  Διάβασα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να βρει νομική φόρμουλα για απελάσεις αλλοδαπών που έχουν διαπράξει αδικήματα εδώ πριν από τις δίκες τους, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθουν οι φυλακές όπου οι μισοί και πλέον κρατούμενοι είναι ξένοι.

  Ένας που έχει διαπράξει κλοπές και ληστείες ας πάει στην πατρίδα του να συνεχίσει.

  Αυτός που έχει διαπράξει έγκλημα; Απέλαση έτσι;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 07/09/2011 15:49:23

   Να τους φυγαδεύσουν γυρεύουν, αλλενάκι, για να μην κατηγορηθούν από τους εδώ "προοδευτικάριους" ότι... "προκαταλαμβάνουν τη Δικαιοσύνη".

   (Και φυσικά, με το πρώτο δουλεμπορικό, να σου πάλι πίσω ο μακελάρης λάθρο, να συνεχίσει τους φόνους και τις ληστείες.)

 8. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 07/09/2011 18:06:17

  Η αναλογια στην εγκληματηκοτητα 50/50 μεταξυ ημεδαπων και αλλοδαπων δεν ειναι αντικειμενικη. Υπαρχουν δυο παραμετροι που δεν υπολογιζονται. Α/ Στους ημεδαπους περιλαμβανουν τους Τσιγγανους, οι οποιοι ειναι αλλοφυλοι με ινδικη καταγωγη. Διακρινονται δε για θηριωδη εγκληματικη δραση και συμμετεχουν στην παραβατικοτητα δυσαναλογα με τον περιπου 400000 αριθμο τους. Β/ Χαρακτηριζονται ως ομογενεις Ποντιοι αλλογενεις Γεωργιανοι, Αμπχαζιοι, Οσετιοι, Τσετσενοι, Νταγκεστανοι , που εχουν παρατυπως λαβει ελληνικη υπηκοοτητα. Αυτη η κατηγορια καυκασιων εθνικοτητων διακρινεται επισης για ροπη στο εγκλημα. Δραστηριοποιειται κυριως στην Β.Ελλαδα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Kραντωρ 07/09/2011 18:12:25

   Πόσο δίκιο έχεις...
   Έτσι είναι.

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Kραντωρ 07/09/2011 18:34:17

   Λησμονησα την τριτη παραμετρο. Σε καθε κατηγορια εκνομου συμπεριφορας το ανεξιχνιαστο αποτελει το μεγαλυτερο μερος. Σ' αυτο συμμετεχουν κατα συντριπτικην πλειοψειφιαν οι αλλαδοποι, σε ποσοστο τουλαχιστον 80%. Οι ημεδαποι ειναι συνηθως σεσημασμενοι, εχουν ταυτοτητα και αναγνωριζονται ευκολα.

 9. Ignoramus avatar
  Ignoramus 08/09/2011 09:30:31

  το 50% των δηθεν ημεδαπων είναι κατα τα 2/3 νόμιμοι μεταναστες απο την Γεωργια και την πρωην σοβιετική ένωση.
  δεν είναι μονο οι λαθρομεταναστες που εγκληματουν. πρεπει να δουμε και το θεμα των νομιμων μεταναστων που αγορασαν βιζες και αλλα χαρτια ως ομογενεις αλλα που ακομη δεν εμαθαν ουτε λεξη ελληνικα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.