#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2011 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αναδιάρθρωση ήταν στόχος από την αρχή;Ακούγεται ότι Έλληνας  υπουργός έδωσε σε γερμανική εφημερίδα συνέντευξη, που θα εμφανιστεί αύριο και θα λέει ότι πρέπει να κάνουμε, και θέλαμε να κάνουμε, από την αρχή,  αναδιοργάνωση, αλλά μας είπαν να περιμένουμε να ..θωρακιστούν (σε επίπεδο ΕΕ και ΕΚΤ) και να πάρουμε, ή να δείξουμε ότι παίρνουμε μέτρα.

Τώρα φαίνεται ότι θωρακίστηκαν και είναι θέμα αν έχουν, ή αν δεν έχουν συμφωνήσει με το Χ% των πιστωτών που τυπικά πρέπει να συμφωνήσει.  Είναι επίσης θέμα να έχουν λύσει, ή προβλέψει, όλες της εσωτερικές λεπτομέρειες.  Ακούγεται ότι υποτίθεται ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει πριν από το τέλος καλοκαιριού, που σημαίνει, πρακτικά, από Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι και μετά.

Όλα αυτά, γραφόμενα από εμένα, είναι ανεύθυνα και επικίνδυνα, γιατί βάζουν σε πειρασμό εμένα και τον καθένα να σκέφτεται τι σημαίνει αυτό «για μένα», αύριο το πρωί.   Όσοι έχουν ζήσει υποτιμήσεις, ξέρουν τι σημαίνουν κάτι τέτοια.  Δυστυχώς, η άγνοια προκαλεί φόβους που κάνουν καμιά φορά το πρόβλημα χειρότερο.

Υπάρχει μια εξαιρετικά αισιόδοξη εκδοχή η αναδιάρθρωση να μην επηρεάσει στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ιδιωτών και νομικών προσώπων μέσα στην χώρα, αν και αυτό θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, πολιτικά, έξω.

Σε εταιρικά επίπεδα, δεν θα εκπλαγώ εάν μερικές εταιρίες δεν μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν όλα τους τα τραπεζικά δάνεια, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτά που νόμιζα ότι έχω, μπορεί να μην τα έχω, ή μπορεί να μην μπορώ να τα πάρω.  Δηλαδή τα έχω εικονικά.     Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό σε οφειλές που έχω προς τρίτους, λογικά συμπαρασύρονται και αυτές.

Εάν νόμιζα ότι θα πάρω κάποτε σύνταξη, μάλλον δεν θα την πάρω – αυτό το ξέρω εδώ και χρόνια για άλλους, «μακροσκοπικούς και συστημικούς» λόγους.

Ενώ δεν ξέρω πως και τι θα είναι η μεταβατική περίοδος, νομίζω ότι ξέρω που θα είμαστε όταν ισορροπήσουμε.  Ξεκίνησα λέγοντας μεταξύ 1980 και 1990 αλλά μετά αναθεώρησα. Το 80-90 αυξήσαμε πολύ το εξωτερικό μας δανεισμό και φάγαμε έτοιμα προηγούμενων δεκαετιών. Μετά είπα 60-70, αλλά τότε υπήρχαν ιδιώτες με όρεξη και γεωργοί στην επαρχία.   Εάν μπορεί δηλαδή να θυμηθεί κανείς πώς ήταν τότε, το 60-70.

Έτσι, το μόνο που μεταφέρω, είναι βασικά τον φόβο μου.  Ξέρω πολύ καθαρά στο κεφάλι μου τι φταίει και είμαστε εδώ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Νομίζω ότι δεν εύχονται σήμερα καλή Ανάσταση, σίγουρα δεν λένε Χρόνια Πολλά… Τι λένε Μεγάλη Δευτέρα;

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. skeptiki avatar
  skeptiki 18/04/2011 22:38:03

  Τελικά καταλήγεις 70-80? Όλο το πακέτο?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ skeptiki 18/04/2011 22:57:46

   μπα... Άλλοι καιροί και χαμένοι στα δικά μας τους ξεχνάμε...67-80 είχε Βιετ Ναμ, 6, Ημέρες, Γιομ Κιπουρ. Θα μου πεις τώρα έχει άλλα... Τώρα δεν έχει και στρατό. Το πολύ "μη πολιτική" κυβέρνηση" αλλά και αυτό θα ήταν μέγα λάθος, όπως μέγα λάθος είναι και η δήθεν διακομματική συναίνεση. Όπως θα είναι και λάθος εάν δεν δούμε τους 2-3 τσιφλικάδες που κυβερνούν παρασκηνιακά και να τους χρεώσουμε την αυθύνη που τους αναλογεί. Δεν είμαι γενικά αισιόδοξος, αλλά ίσως υποτιμώ την σιωπηλή πλειοψηφία...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ archaeopteryx 18/04/2011 23:57:32

    Το γεγονός ότι τη "μη πολιτική" κυβέρνηση (νεοφιλελεύθερων) τεχνοκρατών (βλ. λήμμα "χασάπης"), την προωθεί με λύσσα το αλαφουζοσυγκρότημα ως επίσημο φερέφωνο του ΔΝΤ, είναι τυχαίο;

 2. Enzo avatar
  Enzo 18/04/2011 22:38:48

  Μη μασατε ωρε Έλληνες η ώρα του φοινικα είναι κοντά.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/04/2011 22:42:12

  Κι εγώ νομίζω, Αρχαίε, ότι η αναδιάρθρωση ήταν στόχος από την αρχή.

  Το ερώτημα, το μεγάλο ερώτημα, είναι πάντοτε: Με ποια στόχευση.

  Εγώ λέω: Με στόχευση τη μόνιμη υποταγή και την επίσημη προτεκτορατοποίηση της χώρας (ως τώρα ήμασταν ανεπίσημα προτεκτοράτο, κι αυτό μας έδινε κάποια περιθώρια).

  Έχω όμως μεγάλη απορία αν θα το καταγράψει αυτό το γεγονός ως τέτοιο, ο ιστορικός του μέλλοντος...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 18/04/2011 23:00:33

   Θα καταγραφεί, νομίζω, και ένα πράγμα που χρωστάμε εμείς οι ψευδώνυμοι είναι να τα θέσουμε αυτά τα θέματα, με πειθαρχία, χωρίς εμπάθεια, και άσε την Google και τα cache της να κάνουν τα υπόλοιπα.

   Από την αρχή φαινόταν ότι ο λεμές που μας προέκυψε με τόση άνετη πλειοψηφία, δεν έλεγε αλήθεια και πετούσε την μπάλα όλο κόρνερ.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Επώνυμος 19/04/2011 01:56:15

   Το πιστεύω κι εγώ και μάλιστα το είχα γράψει κάπου σε ένα σχόλιο το φθινόπωρο. Είναι θέμα απλής αριθμητικής. Νομίζω ότι το αρχικό πλάνο ήταν η “ελεγχόμενη αναδιάρθρωση” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) με ορίζοντα το '13, αλλά το πράγμα μάλλον δεν βγαίνει.

   Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία κρατούσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών ομολόγων πέρυσι τέτοιον καιρό. Η Γαλλία είναι αρνητική σε αναδιάρθρωση που σημαίνει είναι ακόμη αρκετά εκτεθειμένη. Οι Γερμανοί μάλλον θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο ευάλωτοι και ότι μπορούν να χειριστούν την κατάσταση.

   Το θέμα είναι αν οι Γερμανοί προσπαθούν να μας κάνουν να ζητήσουμε τώρα εμείς αναδιάρθρωση για να μας βγάλουν έξω από μια πιθανή ένταξή μας σε πακέτο συνολικής αναδιάρθρωση μαζί με Ιρλανδία, Πορτογαλία.

   Βέβαια μπορεί να παίζει πρώτα το θέμα της “μικρής” αναδιάρθρωσης του χρέους ΕΕ -ΔΝΤ το οποίο θα συνοδεύεται ουσιαστικά από νέο μνημόνιο τον Μάιο. Το να προχωρήσουν άμεσα, εδώ και τώρα, σε “ωμή” αναδιάρθρωση του χρέους των 265 δις της αγοράς το βρίσκω λίγο απίθανο υπό αυτά τα δεδομένα. Πιστεύω ότι αυτό θα συνδυαζόταν με άμεσες πολιτικές εξελίξεις.

   Πάντως ο Μάϊος και Ιούνιος είναι κρίσιμοι μήνες. Και αν όχι τότε. Ο Αύγουστος είναι ακόμη καλύτερος: αποχαύνωση, μπάνια του λαού, και ο Σεπτέμβριος για εκλογές κοντά.

 4. Απορία avatar
  Απορία 18/04/2011 22:43:31

  Ο στόχος από την αρχή ήταν η ελεγχομένη χρεωκοπία με καταληκτική ημερομηνία το 2013. Η αναδιάρθρωση αποτελεί απλά τρόπο καθυστερησης του χρόνου της χρεωκοπίας.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/04/2011 22:48:02

  Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης την τοποθετούν το αργότερο ως το τέλος Αυγούστου.
  Η επείγουσα παρέμβαση όλων των τραπεζιτών αυτές τις μέρες μάλλον σημαίνει ότι επίκειται.
  Ότι και να λέμε, η Αλέκα έχει δίκιο όταν λέει ότι "θα καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου για να προκύψει ένα άλλο".
  Δε χρειάζεται να γνωρίζεις μαρξιστικά οικονομικά - όποια και να είναι αυτά τέλος πάντων - για να αντιληφθείς ότι συμβαίνει ΤΩΡΑ!

 6. Orestios avatar
  Orestios 18/04/2011 22:53:12

  Το βαθύ λαρύγγι είναι ένα. Όπως πέρυσι τέτοια εποχή είχε ξαναχτυπήσει.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Orestios 19/04/2011 14:31:40

   ΝΑΙ δικιο εχεις και ταχα τον "εψαχναν" ενω ειναι ο Παπανδρεου φυσικα οπως και παλι..!!

 7. zame avatar
  zame 18/04/2011 22:59:01

  στόχος από την αρχή?..! όχι βέβαια..δεν θα τολεγα...
  αλλα εκλογικευμένη διεκδίκηση.."στεκεται"..γιατι οχι ?
  ο Φόβος μου ενεργοποιήθηκε στα Μέγιστα απο την επικίνδυνη ανευθυνότητα των επιπόλαιων & κυριολεκτικά στο γόνατο όπως λένε.. μέτρων που ΜΑΡΑΖΩΣΑΝΕ την ΑΓΟΡΑ και φέρανε την ΚΑΤΑΘΛΥΨΗ στον κόσμο.

 8. zame avatar
  zame 18/04/2011 23:00:36

  (θα καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου για να προκύψει ένα άλλο”.)
  ΣΟΦΟ!!!

 9. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 18/04/2011 23:12:53

  Πολλοί θεωρούν την αναδιάρθρωση πανάκεια. Δεν ξέρω τελικά ποια χαακτηριστικά θα έχει αυτή κι αν πραγματικά τίθεται ως σοβαρό ενδεχόμενο στο τραπέζι, ή κάποιοι σπεκουλάρουν και πιέζουν το ευρώ.
  Εξαιρετικό το κομμάτι Αρχαίε. Εξαιρετικό κι ανθρώπινο. Τους χαιρετισμούς μου

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 18/04/2011 23:31:55

  Από την αρχή ήταν και δεν ήταν στόχος.
  Αν υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι τού μεγάλου αδερφού, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα για όλους. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί, είναι στην πλειοψηφία τους, αδαή ανθρωπάκια. Δεν έχουν "εκλεγεί" για να παράγουν πολιτική, αλλά χρήσιμη διαχείρηση. Αν υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι τού μεγάλου αδερφού, λίγοι είναι οι "διεθνείς πολίτες" πολιτικοί, πού ξέρουν την συνέχεια τού σεναρίου.
  Αν δεν υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι τού μεγάλου αδερφού, τότε φαίνεται, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης ( τραπεζική και δημόσιου χρέους ) είχε τα στοιχεία, κάνοντας και βλέποντας. Ολοι ακολουθούν ένα τυφλοσούρτη αντιμετώπισης κρίσεων, πού και οι σκράπες πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών, τον ξέρουν απέξω.
  Η μόνιμη υποταγή και η επίσημη προτεκτορατοποίηση της χώρας, πού αναφέρει ο επώνυμος, υπήρχε έτσι και αλλιώς. Δεν χρειάζονταν τόσο κόπος, να πετύχουν κάτι, πού έτσι κι αλλιώς το είχαν διαθέσιμο.Και το Ιράκ κυβέρνηση ιρακινών έχει. Δεν νομίζω ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας, βολεύει τούς ευρωπαίους. Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Οπως και η τραπεζική κρίση τούς έπιασε στη κυριολεξία στον ύπνο, έτσι και οι κρίση δημόσιου χρέους. Ολοι την έβλεπαν να έρχεται, μετά την τραπεζική κρίση και όλοι την εξόρκιζαν. Και οι δύο οικονομικές κρίσεις ( τραπεζική και δημόσιου χρέους ) είχαν προβλεφθεί εδώ και χρόνια. Αντίδραση δεν υπήρξε καμμιά. Και αυτό, γιατί οι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι διαχειριστές, όπως και οι δικοί μας.
  Θα συμβούλευα στούς αναγνώστες τού Antinews χαλάρωση για το πάσχα. Φάτε καί πίετε οίνον και ζύθον, όσο τουλάχιστον υπάρχει. Μόνοι μας δεν θα πέσουμε στον γκρεμό. Θα μας ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι.

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 18/04/2011 23:33:45

  Συγνώμη γιά την παράλειψη. Τα σέβη μου στον Αρχαιοπτέρυγα. Προηγείτε του Ιαπετού.

 12. Θετταλός avatar
  Θετταλός 19/04/2011 00:53:55

  Το μεγάλο αφεντικό θύμωσε και στρίμωξε στη γωνιά τον υπηρέτη του.
  -Γιατί είσαι ανυπάκουος; Πώς θέλεις να σε τιμωρήσω; Mε πυραυλάκια, ή με αναδιάρθρωση;
  -O υπηρέτης με σκυμμένο το κεφάλι και με τρεμάμενη φωνή απάντησε : έλεος μεγάλο αφεντικό, όχι με πυραυλάκια.
  Και ζήσαν ΑΥΤΟΙ καλά και εμείς Καλή Ανάσταση

 13. noldor avatar
  noldor 19/04/2011 01:29:15

  "Όταν, λοιπόν, ένας από τους βασικούς «νόμους» της αγοράς ορίζει ότι τα τοκογλυφικού ύψους επιτόκιά τους δικαιολογούνται διότι περιέχουν και την πρόβλεψη του κινδύνου μη αποπληρωμής, τότε τους «νόμους» παραβιάζει όποιος δεν τολμά να εφαρμόσει στην πράξη αυτό τον κανόνα."

  Εδώ και μέρες ερωτώ τον "ταπεινό" περίγυρο μου : πληρώνουμε υψηλοτερο επιτόκιο λόγω του ρίσκου των δανειστών μας. ΟΚ "προϋπολογιστικά" το καταλαβαίνω, αν όμως αποπληρώσουμε τότε δεν πρέπει να πάρουμε bonus που επιστρέψαμε το δάνειο με το υψηλότερο επιτόκιο; Διαφορετικά δεν είμαστε και πολύ μακάκες?????? Όποιος δύναται ας μου απαντήσει;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ noldor 19/04/2011 02:07:28

   Δεν υπαρχουν τοκογλυφικα επιτοκια.Ονομαζονται τοκογλυφικα γιατι ετσι θελουν να τα ονομασουν αυτοι που θελουν να μη πληρωσουμε.
   Σε ολη τη δεκαετια του ευρω μεχρι να ελθει ο Παπανδρεου η Ελλαδα δανειζοταν με σπρεντ ελαχιστα μεγαλυτερο απο το γερμανικο - ηδη και το φθινοπωρο του 2009 ηταν 130 μοναδες βασης ητοι 1,3% περισσοτερο απο της Γερμανιας.Αυτο δεν ειναι τοκογλυφικο,ειναι σχεδον σκανδαλωδως χαμηλο.
   Μετα τον παπανδρεικο χορο του Ζαλογγου απο μεν το ΔΝΤ δανειζομαστε με 2.5% και απο την ΕΕ με 5%.Ουτε αυτα ειναι τοκογλυφικα.

 14. Κωστας avatar
  Κωστας 19/04/2011 02:02:49

  Τελικα επεσε κανα μηνα εξω αλλα το πετυχε...

  για τον τορναδορο μιλαω

 15. Σύγχρονος Σίσσυφος avatar
  Σύγχρονος Σίσσυφος 19/04/2011 02:03:26

  http://protovoulia1.blogspot.com/2011/04/welt-online-1842011.html

 16. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 19/04/2011 02:12:34

  Αρχαίε,
  Ελπίζω να διαψευστείς..ή μάλλον όχι..
  Δεν μπορώ να καταλάβω πλέον τι μας συμφέρει και τι όχι..

  Εσύ, δεν ήταν να χαλαρώσεις για τις μέρες του πάσχα και να "αναδιαρθρώσεις" τα κείμενά σου?
  Τι φωτιές μας βάζεις βραδιάτικα...

 17. spiros avatar
  spiros 19/04/2011 07:15:08

  Κώστα εκείνο που μάλλον ενισχύει τον προβληματισμό σου είναι η χλιαρότατη διάψευση που έγινε από την Κυβέρνηση γενικά. Επομένως είναι σαφέστατο ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Εδώ όμως από τις δηλάσεις των διαφόρων φαίνεται ότι δεν ήταν όλοι ενήμεροι από του εταίρους και φαίνεται από τον τρόπο των δηλώσεων τους ότι μάλλον γνώριζε πολύ καλά η Αμερική και ο ΔΝΤ. Η αναδιάρθρωση είτε συμφωνημένη είτε επιβαλλόμενη.... βλάπτει σοβαρά την ΕΕ . Εμείς είμαστε το πιονάκι. Σκέψου ότι στον ίδιο δρόμο ακολουθείται και στην Ισπανία. Μήπως αυτή η κίνηση οδηγήσει στην καθιέρωση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;

 18. spiros avatar
  spiros 19/04/2011 07:16:09

  Το σχόλιο δεν απευθύνεται στον Κώστα αλλά στον Αρχαίο. Συγνώμη λάθος.

 19. skeptiki avatar
  skeptiki 19/04/2011 08:28:40

  Και τώρα έχει Βιετναμ :) και 6 ημέρες (ξεχνάτε Λίβανο, Γεωργία? αλήθεια την Γεωργία 8/8/2008 ποτέ δεν την κατάλαβα) .... και για τη μη πολιτική κυβέρνηση πολλές φωνές ακούγονται, όπως λέει και αυριανιστής.... Ψαχνόμαστε στο "η ζωή μου κύκλους κάνει" ?

 20. sxolioblog avatar
  sxolioblog 19/04/2011 09:02:07

  Αγαπητέ πτέρυγα αρχαίε
  Τι σημασία έχει ποια είναι η τεχνική μορφή της όποιας λύσης ?
  Τι θα πει αν η αναδιάρθρωση ήταν αποφασισμένη από την αρχή η όχι ?
  Κάνοντας τα πράγματα περίπλοκα χάνεται η ουσία.
  Η αναδιάρθρωση, η επιμήκυνση , το κούρεμα, η μερική στάση, η ελεγχόμενη χρεωκοπία είναι διαδικασίες που αποφασίζονται με βάση την συγκύρια της στιγμής και τους ανταγωνισμούς μεταξύ δανειστών για λόγους που συχνά ξεπερνούν τον δανειζόμενο.
  Το μνημόνιο ήταν από την αρχή μια διαδικασία που επέτρεπε στις τράπεζες, ασφαλιστικές και founds έκθεταa στο ελληνικό χρέος να ξεφορτώσουν όσο γίνεται στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Και φυσικά σε κάποιους από αυτούς να σπεκουλάρουν σε δευτερογενείς αγορές.
  Το κόστος μετακινήθηκε στους πολίτες και κύρια τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  Οι δανειστές μας απλά δεν άφησαν τον δανειζόμενο να χρεοκοπήσει γιατί αυτό δεν ελέγχεται αλλά οργάνωσαν την διαδικασία επιτήρησης, ενεχυριασμού και κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του μηχανισμού στήριξης του μνημονίου.
  Τώρα όσο πιο πολύ διαρκεί το μνημόνιο τόσο το ρίσκο για τις εμπορικές τράπεζες και άλλους τοκογλύφους μετατοπίζεται στην ευρωπαϊκή τράπεζα και τελικά στον ευρωπαίο πολίτη όσο κι αν δεν μας αρέσει. Αλλά τα κράτη που εγγυούνται το μηχανισμό θα αποζημιωθούν κατάσχοντας ( στην πραγματικότητα ) μέσω της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας την αγαπημένη σου ΔΕΗ και όλα τα αλλά. Και θα τα ξαναδώσουν στις τράπεζες τους που σε βάθος δεκαετίας θα βγουν δυο και τρεις και φορές κερδισμένες από την ελληνική τραγωδία
  1- Μια φορά μέσω της αποπληρωμής ληστρικών δανείων που οι ελληνικές κυβερνήσεις συσσώρευσαν από τη μεταπολίτευση και μετά. Εκεί πάνε τα λεφτά του μνημονίου
  2- Άλλη μια φορά από την παράπλευρη σπέκουλα που δημιούργησαν γύρω από την ελληνική κρίση. Διότι οι ίδιοι έβγαλαν πολλές φορές το ελληνικό χρέος σπεκουλάροντας με ασφάλιστρα, ισοτιμίες ευρώ δολαρίου και έντοκα γραμμάτια με επιτόκια στα ύψη
  3- Και ακόμα μια φορά αγοράζοντας σε τιμή ευκαιρίας δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία σε χαμηλή χρηματιστηριακή αποτίμηση που προφανώς προκλήθηκε από όλη αυτή τη σπέκουλα.
  Η Μέρκελ ξέρει πολύ καλά ότι θα πάρει τα λεφτά της πίσω ακόμα κι αν τα λεφτά που δανείζει τα παίρνει από το γερμανό φορολογούμενο και εργαζόμενο για να τα δώσει άμεσα και έμμεσα στις τράπεζες της.

  Αυτό γίνεται και προφανώς η μόνη αναδιάρθρωση – όπως και να την βαφτίσουν – που δεν είναι καταστροφική για τον δανειζόμενο είναι εκείνη που κάνει μόνος τους.
  Τι περιπλέκουμε τα περάματα και ασχολείται ο κόσμος με τις τεχνικές λεπτομέρειες που έτσι κι αλλιώς θα ρυθμιστούν την τελευταία στιγμή από τους δανειστές ?
  Προφανώς και τους είπαν από την αρχή περιμένετε και θα σας πούμε …κάντε τώρα το μνημόνιο να πληρωθούν οι τράπεζες μας και μετά βλέπουμε.

 21. δημης avatar
  δημης 19/04/2011 18:52:41

  τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ...Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΧΕΙ...ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.