#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2010 14:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αναγκαιότητα του «Επιτελάρχη» στη Νέα ΔημοκρατίαΣε κάθε διοίκηση, ότι και αν αντιπροσωπεύει αυτή (στρατιωτική μονάδα, εταιρεία, πολιτική παράταξη) επιβάλλεται η ύπαρξη του Επιτελάρχη. Δηλαδή η ύπαρξη ενός συντονιστή, της απολύτου εμπιστοσύνης του εκάστοτε διοικητού – αρχηγού - προέδρου, ο οποίος μέσα από αυτή την εμπιστοσύνη αντλεί δύναμη να πει στον αρχηγό την γνώμη του και ας είναι αντίθετη με το σύνολο. Ο άνθρωπος αυτός, ο μόνος εξ απορρήτων του προέδρου έχει καθήκον να συντονίζει το επιτελείο, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του αρχηγού, και να αναθέτει αποστολές σε όλους όσους απαρτίζουν το επιτελείο του προέδρου. Ο πρόεδρος δίδει μόνο τις γενικές κατευθύνσεις. Δεν καταπιάνεται με λεπτομέρειες διότι τότε δεν θα είχε ανάγκη το παραπάνω επιτελείο.

Ας αναλογιστούμε όλοι. Υπάρχει επιτελάρχης στη Νέα Δημοκρατία; Ναι θα πούνε οι περισσότεροι. Είναι ο τάδε… Ωραία. Συντονίζει το επιτελείο αναθέτοντας αποστολές, ή είναι γαντζωμένος στον πρόεδρο περιμένοντας αυτός ο ίδιος να πάρει αποστολή από τον πρόεδρο; Προτείνει στρατηγικές εκμεταλλευόμενος τον κύκλο πληροφοριών;

Τι είπα τώρα; Κύκλο πληροφοριών; Όποιος από το επιτελείο του προέδρου γνωρίζει τι είναι αυτό και μας εξηγήσει ποιους κανόνες ακολουθεί, κερδίζει μια …δωρεάν συνδρομή στο Antinews.

Δεν θα κρίνω εγώ αλλά ο κάθε σκεπτόμενος αγωνιστής της παράταξης. Θα κρίνετε εσείς που τρέχετε και δίνετε το είναι σας για την ανάδειξη της ουσιώδους διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από την μάστιγα του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που εγώ μπορώ να κάνω είναι να ανησυχώ όταν ικανότατα στελέχη παραμένουν έξω από κομματικά όργανα, μόνο και μόνο γιατί έχουν την ατυχία να διαθέτουν ευφυΐα παλμό και αφοσίωση, στοιχεία που αμέσως τους καθιστούν επικίνδυνους για το κάθε πολιτικό κατεστημένο.

Δρομολογητής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 05/07/2010 15:40:59

  ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ Η ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟΥ? ΕΤΣΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ???

 2. Wolf avatar
  Wolf 05/07/2010 15:44:07

  Δρομολογητή, η συνδρομή στο Antinews θα είναι με ...πισίνα ή μπα?

  Δεν ξέρω αν ο όρος, επιτελάρχης, είναι ο δόκιμος όρος, για ενα αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά είναι αλήθεια ότι, όπως και αν τον ορίσεις αυτόν που θα έχει ενα τετοιο ρόλο, στη ΝΔ δεν υπάρχει!!!
  Chef of Staff, τον λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και επαναλαμβάνω, στο επιτελείο του Σαμαρά, δεν υπάρχει. Υπήρχε όμως!
  Και για να γίνουμε πιο σαφείς, δεν είναι εύκολη η επιλογή ενός ανθρώπου για μια τέτοια θέση.
  Δεν είναι εύκολη η επιλογή γιατί, η σχέση μεταξύ των δυο, πρέπει να είναι σχεση βαθειά προσωπική, σχέση απολύτου εμπιστοσύνης και αλληλο-εκτίμησης.
  Δεν είναι ευκολο λοιπόν -για τον κάθε ηγέτη- η εξεύρεση και αναθεση αυτης της εργασίας, σε ενα πρόσωπο.

  Χρειάζεται ομως να το βρεί?
  Ναι, σαφώς και χρειάζεται, είναι η απάντηση.
  Είναι απολύτως απραίτητο, θα έλεγα.
  Οποιός κι αν αναλάβει να κάνει κάτι τετοιο -περαν της σχέσης μεταξύ των δυο- πρεπει να έχει και πολλά αλλα στοιχεία που θα διακρίνουν την προσωπικότητα του.
  Θα αναφερώ σε μερικά απο αυτά:
  γνώσεις,
  αυτοπεποιθηση,
  ακεραιότητα,
  τιμιότητα,
  στρατηγική,
  ευφυϊα,
  αφοσίωση.
  Ειναι μερικά, ενδεικτικά, προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να επιλεγεί για ενα τετοιο πολυσύνθετο ρόλο. Γιατί ο ρόλος αυτός απο μόνος του απαιτεί, σύνθεση.

  Συμφωνω, λοιπόν, μαζί σου πρώτον για την ανάγκη της υπάρξης και δευτερον για την απουσία αυτη τη στιγμή.

  • DOC avatar
   DOC @ Wolf 05/07/2010 20:05:30

   Ο τελευταίος που θυμάμαι με τα παραπάνω προσόντα,ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι!

  • gram avatar
   gram @ Wolf 06/07/2010 09:05:39

   To Chief of Staff μπορεί να αποδωθεί με το Επιτελάρχης, Αρχηγός του Επιτελείου ή, προτιμότερο στην προκειμένη περίπτωση, Διευθυντής (ή Επικεφαλής) του Επιτελείου.

   Συμφωνώ και υπερθεματίζω για τη δημιουργία της θέσης τώρα που επίκειται και η μετακόμιση και ελπίζω οτι ο παρά τω Αντώνη γνωστός, έμπειρος και έμπιστος να την καταλάβει, όπως επρόκειτο άλλωστε...

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/07/2010 17:36:18

  Δρομολογητή, πάντα θα υπάρχουν παράπονα και πάντα ορισμένοι ικανοί θα βρίσκονται έξω από το κομματικό γίγνεσθαι. Αυτό όμως δεν είναι απαγορευτικό στο να προσφέρουν στην παράταξη.
  Προσωπικά εγώ ζω σ΄ενα νησί του Αιγαίου, είμαι μέλος της ΝΔ ,αλλά ποτέ δεν επεδίωξα κομματική ανέλιξη. Παρόλα αυτά αγωνίζομαι κι απ΄αυτό το μακρυνό μετερίζι για να περάσουν οι ιδέες της ΝΝΔ, στον κόσμο που έχει απογοητευθεί.

 4. gram avatar
  gram 05/07/2010 19:00:10

  Εγώ πάντως γνωρίζω ποιός έχει τα ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα για τον ρόλο αυτό και νομίζω πως ένας στενός κύκλος θα συμφωνούσε απόλυτα στο πρόσωπο που έχω υπ' όψη μου...

  • Wolf avatar
   Wolf @ gram 06/07/2010 11:50:47

   Δώσε μας κατι, να μπούμε και εμείς στον ...κύκλο!!!

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 05/07/2010 20:00:14

  Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ μέσα να λέμε για τη φτώχεια της ΝΔ από ικανά, άξια και άφθαρτα στελέχη. Υπάρχει δίψα του κόσμου για νέα πρόσωπα από επιτελάρχη μέχρι απλό στέλεχος.

 6. δημης avatar
  δημης 05/07/2010 22:10:08

  ¨"μόνο και μόνο γιατί έχουν την ατυχία να διαθέτουν ευφυΐα παλμό και αφοσίωση, στοιχεία που αμέσως τους καθιστούν επικίνδυνους για το κάθε πολιτικό κατεστημένο...."
  Αυτή ακριβώς είναι η μηχανική της "ΕΞΕΛΙΞΗΣ" ....
  Το χειρότερο είναι ελεγχόμενο και,ποτέ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την ιεραρχία....
  Προσωπικά όσο ζώ ελπίζω...

  ,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.