09/04/2011 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αναβολή απογραφής πληθυσμού στην Βόρειο Ήπειρο

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι αγώνες των Αλβανών για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και οι συνεχείς αναφορές για τα δικαιώματα των μειονοτήτων από τα διεθνή forum θα έπρεπε να αποτελούν το κατάλληλο πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος της Βορείου Ηπείρου.

Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914 από τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Ηπείρου (Ζωγράφος, Καραπάνος) και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά, προέβλεπε κατοχύρωση των δικαιωμάτων θρησκείας, παιδείας, γλώσσας και αυτοδιοικήσεως. Τα δικαιώματα αυτά τα αρνούνται οι Αλβανοί στους Βορειοηπειρώτες επί δεκαετίες παραγνωρίζοντας πως η Βόρειος Ήπειρος  υπήρξε ανέκαθεν ακραιφνώς Ελληνική.

Μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά και της ανάγκης εξευρωπαϊσμού της γείτονας χώρας με την προοπτική μελλοντικής της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνησή της είχε αναγγείλει πως εντός του Απριλίου 2011 θα γινόταν απογραφή πληθυσμού της Β.Ηπείρου.

Η απογραφή είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και πρωτίστως για τα Εθνικά μας θέματα.

Δυστυχώς όμως, η πλευρά της Αλβανίας για μια φορά ακόμη έδειξε το φασιστικό της πρόσωπο, που δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, παρ΄ότι έχουν παρέλθει είκοσι και πλέον χρόνια από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα της εποχής Χότζα.

Έτσι, με ανακοίνωση της Αλβανικής Κυβέρνησης η διαφαινόμενη απογραφή μετετέθη για τον Νοέμβριο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση πραγματοποίησής της.

Επίσημη αιτιολογία της αναβολής ήταν οι επικείμενες τοπικές εκλογές στις 8 Μαΐου 2011 και έτσι δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της  απογραφής προεκλογικά !!

Η πραγματική αιτία όμως ήταν ο φόβος που κυρίευσε Εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας λόγω του ότι η απογραφή θα περιείχε στοιχεία Εθνικά (καταγραφή Εθνικής καταγωγής) και θρησκευτικά (καταγραφή θρησκεύματος πολιτών) και θα τους ανάγκαζε να σεβασθούν κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας.

Γι΄αυτό, επέβαλαν στην Αλβανική κυβέρνηση την αναβολή της απογραφής.

Σε μια εποχή λοιπόν που οι γείτονες επιδεικνύουν ακραίες Εθνικιστικές τάσεις, αναβιώνοντας διεκδικήσεις περιουσιών και εδαφών μέσω του ανύπαρκτου «τσάμικου ζητήματος» απειλώντας πως θα προσφύγουν μέχρι και του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης προκειμένου «να δικαιωθούν», δεν μπορεί να αρνούνται και τελικά να απαγορεύουν την απογραφή πληθυσμού στην Β. Ήπειρο !!

 

Από Ελληνικής πλευράς τι κάνει η Κυβέρνηση με τον λαλίστατο και πολυπράγμονα  κατά τα άλλα Υπ.Εξ. κ. Δημήτρη Δρούτσα ;

Ασχολήθηκε με αυτή την πολιτική κίνηση της αναβολής από την κυβέρνηση της Αλβανίας ή εξάντλησε όλη του την δραστηριότητα με την ανάκληση του Έλληνα προξένου της Κορυτσάς, κ. Θεόδωρου Οικονόμου, λόγω των δηλώσεών που είχε κάνει προ καιρού για το θέμα της απογραφής;

«…υπάρχουν τα δικαιώματα της μειονότητας και πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας που απαρτίζουν την Βόρειο Ήπειρο. Εδώ είναι Βόρειος Ήπειρος. Η Β.Ήπειρος υπάρχει …»

 

Ναι κε Δρούτσα !!

Βόρειος Ήπειρος ΥΠΑΡΧΕΙ και όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι απανταχού Ηπειρώτες δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για μια Βόρειο Ήπειρο ελεύθερη και Ελληνική παρά την δική σας ατολμία και αναποφασιστικότητα σε όλα τα Εθνικά προβλήματα της γειτονιάς μας.

Έτσι πάντα θα είμαστε πιστοί, στα λόγια του Μακαριστού Μητροπολίτου Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης, κυρού Σεβαστιανού, που δεν έπαυε όσο ζούσε να αναδεικνύει  σε όλη την υφήλιο το Βορειοηπειρωτικό και να μεταλαμπαδεύει μέχρι τις ημέρες μας την δική του φλόγα για την επίλυση του τεράστιου Εθνικού μας προβλήματος.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου η Ελληνική Σημαία και ο Σταυρός θα υψωθούν στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά, στην Χειμάρρα, στους Αγίους Σαράντα, στο Τεπελένι, σ΄ αυτά τα ηρωικά και αιματοβαμμένα χώματα».

 

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΑΥΡΟΣ avatar
  ΣΤΑΥΡΟΣ 09/04/2011 21:06:35

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ Α' ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΙΤΑΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ...

 2. Τάκης avatar
  Τάκης 09/04/2011 21:41:15

  Εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια, ο Σεβαστιανός μας έλειπε με τα μισαλόδοξα κηρύγματα. Μη ξεχάσετε μετά το Τεπελένι να πάμε την Ελληνική σημαία και στην Αγιά Σοφιά.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Τάκης 09/04/2011 21:55:45

   Φιλτατε Τάσσο. Η Β. Ηπειρος κατοικείται απο Ελληνες, η ανάρτηση είναι απόλυτα σωστή και την προσυπογράφω. Οσον αφορά την Πόλη, με τέτοιο ηθικό, θα την χάσουμε και από τα όνειρά μας.

  • sotos avatar
   sotos @ Τάκης 09/04/2011 22:32:32

   Φιλαράκι την Ελληνική Σημαία θα την πάμε όπου είναι ελληνική γή . Εσένα αν δεν σου αρέσει πήγαινε από Τσίπρα και Αλαβάνου μεριά. Εκεί θα βρείς πολλούς σαν του λόγου σου.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 22:06:04

  Τα κόλπα και τα φοβικά σύνδρομα του αλβανικού καθεστώτος είναι γνωστά. Δύο φορές βρέθηκαν τα τελευταία 16 χρόνια στα πρόθυρα του εμφυλίου λόγω των μη-δημοκρατικών δομών εξουσίας, τόσα ζητήματα διαφθοράς έχουν που η Ε.Ε. τους τραβάει το αυτί, κι όμως... γι' αυτούς η Ελλάδα είναι το πρόβλημα. Φυσικά δε θέλουν να καταγραφεί καμμιά εθνοφυλετική ιδιαιτερότητα. Ο Σεβαστιανός (ο οποίος και προστάτεψε και Αλβανούς φυγάδες στα χρόνια του Χότζα και είχε μιλήσει και για δίκαια των Κοσσοβάρων) έχει δικαιωθεί επανειλλημένως. Και ο Σαμαράς που όταν ήταν ΥΠΕΞ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή.
  Μη ξεχνάμε ότι ο πρωτόγονος τσαμπουκάς του εκάστοτε αλβανικού καθεστώτος κόπηκε βίαια όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν του κουνήθηκαν με θρασύτητα από τα Τίρανα, τους έστειλε καραβιές πίσω τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι αγανακτισμένοι στράφηκαν εναντίον της τότε αλβανικής κυβέρνησης.
  Μέτρο αλλά και πυγμή χρειάζεται απέναντι σε τέτοιους γείτονες, να καταλαβαίνουν ότι πραγματικά θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί τους αλλά όχι σε βάρος των δικαίων μας και των δικαιωμάτων της μειονότητας.

  • sotos avatar
   sotos @ ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 22:34:00

   Σωστός!

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 23:12:23

   @ΝΙΚΟΛΑΣ έγραψε:
   «Μέτρο αλλά και πυγμή χρειάζεται απέναντι σε τέτοιους γείτονες, να καταλαβαίνουν ότι πραγματικά θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί τους αλλά όχι σε βάρος των δικαίων μας και των δικαιωμάτων της μειονότητας.»

   Αυτοί οι γείτονες πρέπει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ και ΕΜΠΡΆΚΤΩΣ να γνωρίζουν ότι ναί μέν δεν έχουμε τίποτε μαζί σας και θέλουμε να τάχουμε καλά μιάς και εμείς και εσείς βολευόμαστε όντας καλοί γείτονες ΑΛΛΆ.. αλλά! ΆΝ πατήσετε όχι το ποδαράκι σας ή το δαχτυλάκι σας αλλά και μόνον αγγίξετε το νυχάκι σας μέσα απ την κόκκινη γραμμή δεν θα σας κόψουμε το νυχάκι ούτε το δαχτυλάκι ούτε το ποδαράκι. Όοοχι!
   Θα σας κόψουμε το κεφάλι!

   Φίλοι φίλοι αλλά δεν θα μας @#*@ετε κιόλας!

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ A.M. 09/04/2011 23:22:41

    Καλά το πάς!

 4. ο ανήσυχος avatar
  ο ανήσυχος 09/04/2011 22:09:38

  Κάποιοι θα ξυπνήσουν όταν τα σύνορά μας θα είναι από το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου μέχρι την Λάρισα.
  Συνυπογράφω και εγώ το άρθρο.

 5. HΛΙΑΣ avatar
  HΛΙΑΣ 09/04/2011 22:28:35

  οπως ολες οι χωρες παγκοσμιως ενδιφερονται για τις μειονοτητες τους ετσι πρεπει και η Ελλαδα. χαιρομαι να διαβαζω τετοιες αναρτησεις.

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/04/2011 22:41:35

  Ερώτηση κρίσεως.
  Μπορούμε να ελληνοποιήσουμε τούς Τόσκηδες;

 7. sotos avatar
  sotos 09/04/2011 22:48:34

  Δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες. Καλύτερα να εμπιστευθείς έναν μουσουλμάνο Αλβανό πάρα έναν ορθόδοξο Αλβανό. Αυτοί έφτιαξαν την Αλβανία.

 8. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 22:48:34

  Φοβάμαι πως δε θέλουμε..

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/04/2011 22:53:38

  Δεύτερη ερώτηση κρίσεως
  Μπορούμε να δημιουργήσουμε, ένα είδος νέας αμφικτυωνίας ελληνογενών λαών;

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Ιαπετός 09/04/2011 23:20:41

   Κύριε Αποστόλου συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.
   Φίλε Ιαπετός, όταν άνοιξαν τα σύνορα και βγήκαν οι πεινασμένοι έξω,
   μπορούσες να αγοράσεις ολόκληρη την Αλβανία. Ο Μητσοτάκης είχε άλλα σχέδια... Ο Σεβαστιανός προσπαθούσε να κρατήσει τους Έλληνες μέσα, στέλνοντας όσα χρήματα είχε στη φτωχή του Μητρόπολη. Σε αντίθεση με την πλούσια Μητρόπολη Ιωαννίνων, με τις 2.000.000 μετοχές στη Εθνική Τράπεζα.
   Ο Σεβαστιανός μπορεί να θεωρηθεί από τους κορυφαίους Έλληνες πατριώτες, που πέρασαν από τον τόπο.
   Εμείς δεν έχουμε κάνει ούτε το αυτονόητο. Να γίνουμε ένα με τους Βορειοηπειρώτες. Η προτασή μου είναι: σύνδεση των πατριωτικών blogs με αυτά των Βορειοηπειρωτών. Καθημερινά μπείτε και γράψτε εδώ για παράδειγμα

   http://borioipirotis.blogspot.com/

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ιαπετός 09/04/2011 23:21:11

   Μια αμφικτυωνία μπορεί να λειτουργήσει όμοια, εντός, παράλληλα ή σε άλλου είδους σχέση με το παραπάνω σχήμα. Σίγουρα δεν πρέπει να γνωρίζει εξαρτήσεις. Οι λαοί που αισθάνωνται ότι έχουν ισχυρό το στοιχείο του ελληνισμού στον αυτοπροσδιορισμό τους θα πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθεροι να συνεργαστούν για την ενδυνάμωση του οικουμενικού ελληνισμού ως πρότασης πολιτισμού και πολιτικού βίου. Αλλά ας μη σας κουράζω άλλο, πιο δημιουργικά μυαλά σίγουρα μπορούν να δώσουν περισσότερα σε τέτοια ζητήματα.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Ιαπετός 09/04/2011 23:28:02

   Μια προσπάθεια γίνεται από το δήμο Π.Ψυχικού και "τους φίλους της Μαριούπολης".

   h..p://www.odeg.gr/html/5_60/400.pdf

   Μαζί με αυτούς συνεργάζεται και η "Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου"

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/04/2011 23:51:21

    Φαίνεται πολύ αξιόλογη προσπάθεια, μπράβο.

 10. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 23:11:27

  Πολύ καλή ερώτηση, κάνει την δημιουργικότητα να λειτουργεί. Σύντομη απάντηση αποκλείεται να δοθεί κι ευτυχώς.. Πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργηθούν ισχυρές συνεργατικές δομές μεταξύ κοινοτήτων του Ελληνισμού μεταξύ τους καθώς και με την πατρίδα αλλά ως ελάχιστες προϋποθέσεις πρέπει να εξετάσουμε ότι, πρέπει οι δομές αυτές να μην εξαρτώνται από ένα αθηναϊκό κέντρο, να μπορούν να προωθούν τη δημιουργία πλούτου και πολιτισμού εκτός συνόρων και να διοχετεύουν μέρος του απευθείας σε άλλες μή ελλαδικές ελληνικές οντότητες, να επιτρέπουν την ανάδειξη ηγετικών μορφών και την επεξεργασία οραμάτων και ιδεών, να χαράσσονται στρατηγικές και να αποφασίζονται μηχανισμοί υλοποίησης για συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον απανταχού ελληνισμό... κ.α. πολλά μπορούμε να λέμε . Μα καλά υποτίθεται ότι κάτι παραπλήσια δεν κάνουν διάφοροι κρατικοί φορείς σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού; Ε, λοιπόν όχι, δεν τα κάνουν. Άρα, απεμπλοκή από τα ήδη δοκιμασμένα σχήματα και κατά προτίμηση ελάχιστη συμμετοχή των ελλαδικών κομματοκρατικών μηχανισμών. Και όλοα γίνονται..

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/04/2011 23:48:02

  ...Οι λαοί που αισθάνωνται ότι έχουν ισχυρό το στοιχείο του ελληνισμού στον αυτοπροσδιορισμό τους ...
  Μια καλή πρόταση, για μιά μεγαλύτερη προσέγγιση. Πώς θα αντιδρούσαν, για παράδειγμα, οι Καλαβρέζοι ή οι Σικελοί σε τέτοιου είδους σκέψεις;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ιαπετός 09/04/2011 23:59:49

   Ευχαριστώ για το σχόλιο. Όρεξη για δουλειά και φαντασία να υπάρχει και ίσως μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά πράγματα. Για τις περιοχές που αναφέρετε έχω άγνοια, αν μπορούσε κάποιος να εμβαθύνει θα βοηθούσε. Φαντάζομαι βέβαια πως πληθυσμούς όπως τους Καλαβρέζους θα τους ενδιέφερε να επενδύσουν σε ότι κοινό μπορεί να έχουν με άλλες, ειδικών χαρακτηριστικών ομάδες όπως π.χ. με τους ομογενείς μας στη Β.Αμερική, την ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο ή τους Βορειοηπειρώτες. Πρώτα από όλα οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν.

 12. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/04/2011 00:09:20

  Πρίν δεκαπέντε, τόσα χρόνια, βρέθηκα κατά λάθος στην Καλαβρία. Εμεινα δεκαεπτά μέρες σαν τουρίστας και όχι σαν εξερευνητής παλαιού ελληνικού μεγαλείου. Μετά το πρώτο κοσκίνισμα από τούς ντόπιους, έκπληκτος ανακάλυψα μια μεγάλη Ελλάδα εν υπνώσει. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο, απο τίς εμπειρίες μου. Αυτό πού έμεινε και με συγκίνηση πάντα θυμούμε, ήταν η μόνιμη απάντησή τους, στην προβοκατόρικη ερώτηση πού τούς έθετα: Εσύ τελικά τί είσαι; Η μοναδική απάντηση πού πήρα, από όλους ανεξαιρέτως ήταν: Ιο Καλαμπρέζε. Μίο Πάδρε αντίκο Γκρέκο.

 13. East avatar
  East 10/04/2011 00:43:50

  Ακολουθούμε λανθασμένη πολιτική για την Αλβανία, η οποία είναι τεχνητά κατασκευασμένο έθνος και κράτος για την εξυπηρέτηση της Δύσης που ήθελε την διάσπαση της Ρωμιοσύνης.

  Οι Αλβανοί είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες. Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(Λατινόφωνων) Ρωμιών.

  Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποίησει ολόκληρη την Αλβανία, θυμίζοντάς τους την καταγωγή τους, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ East 10/04/2011 00:57:51

   Μήπως είμαστε πολλοί περισσότεροι, απ ότι μετρούμαστε;

   • East avatar
    East @ Ιαπετός 10/04/2011 01:17:10

    Είμαστε απείρως περισσότεροι αδελφέ. Αλλά δυστυχώς δεν συμπεριφερόμαστε ως περήφανοι Έλληνες-Ρωμιοί-οικουμενιστές, αλλά ως Ελληνόφωνοι που έχουν φραγκέψει κομπλεξικοί.

 14. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/04/2011 01:03:38

  Αλήθεια τι θα γινόταν, άν το ελληνικό κράτος θεωρούσε ότι, αλλόφωνοι όμορων κρατών ( και της τουρκίας ), εφόσον αυτοπροσδιορίζονται ως έλληνες, δικαιούνται και ελληνικής υπηκοότητας; Απλά ρωτώ.

  • East avatar
   East @ Ιαπετός 10/04/2011 01:21:28

   Πρέπει να διαδόσουμε τον πολιτισμό μας(Ορθοδοξία, Αρχαία Ελληνική κληρονομιά, Ελληνική γλώσσα, Ρωμιοσύνη, φιλότιμο, κτλ) σε όλο τον πλανήτη. Και να αποδεχτούμε ως αδελφούς μας όποιον άνθρωπο(ή κράτος ή έθνος ολόκληρο) ασπαστεί τον πολιτισμό μας(και θέλει να γίνει τμήμα της Ελλάδας). Πρακτικά, να δώσουμε υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο θέλει να γίνει Έλληνας. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα χρειαζόμαστε παγκόσμιο χάρτη για να δείξουμε ολόκληρη την έκταση της Ελλάδας.

   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολιτισμό, και ο πολιτισμός μας είναι όπλο ισχυρότερο από πυρηνικά.

 15. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/04/2011 01:46:42

  Αλήθεια, πόσοι σύγχρονοι ελληνες διάβασαν, έναν έστω, πατέρα της εκκλησίας; Εχουμε ένα ανεξάντλητο, παραδομένο πνευματικό πλούτο. Είναι βέβαια in και απείρως πιό εύκολο να διαβάζουμε (προπάντων να τσιτάρουμε), την προτεσταντική ηθική του Kant και τον υπεράνθρωπο τού Nitze, από τον Μάξιμο τον ομολογητή. Ο Μάξιμος οδηγεί στην θέωση. Ο Kant στην ηθικιστική ανυπαρξία.

  • East avatar
   East @ Ιαπετός 10/04/2011 01:57:03

   Φραγκέψαμε...

   Και ακριβώς επειδή δεν πιστεύουμε και επειδή προδώσαμε τον πολιτισμό μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να μην προσδιοριζόμαστε πολιτιστικά, αλλά με βάση το "αίμα" και την "εδαφική καταγωγή".

   Ο εθνοφυλετισμός, που είναι απαράδεκτη θεωρία και αστήρικτη(καμία Θρησκεία-επιστήμη-ιδεολογία δεν την αποδέχεται), όχι μόνο δεν μας αφήνει να επεκταθούμε, αλλά μας περιορίζει και μας διασπά.

   Τον εθνοφυλετισμό τον κληρονομήσαμε από τους Φράγκους. Και κάναμε τον οικουμενικό πολιτιστικό Ελληνισμό, μια χούφτα κομπλεξικών στην άκρη της Ευρώπης και των Βαλκανίων, που φοβούνται την σκιά τους.

   Ο νεογραικός(=Ελληνόφωνος που έχει φραγκέψει), ακόμα και αν έχει σωματική ελευθερία, είναι σκλάβος, διότι έχει σκλαβωθεί πνευματικά. Και ο μεγαλύτερος φόβος του είναι η ελευθερία. Πασχίζει να κερδίσει τα καλά λόγια των Δυτικών, και κάνει το μάγκα μόνο με την στήριξη των Δυτικών, ενώ η μόνη συνεργασία με άλλους λαούς που φαντάζεται, είναι αν εμείς είμαστε δούλοι.

 16. GA avatar
  GA 10/04/2011 16:33:36

  Το καλύτερο site για το Βορειοηπειρωτικό είναι μακράν το www.sfeva.gr. Πάρα πολύ ιστορικό υλικό (παρόλο που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε για δραστηριότητες 1982-2005) και σοβαρά-υπεύθυνα μηνύματα. Ο αγνός πατριωτισμός στα καλύτερά του, χωρίς ρατσισμό αλλά ούτε και υποχωρητικότητα. Αναφέρει και ποιος πραγματικά ήταν ο Σεβαστιανός, που ήταν γίγαντας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.