16/10/2008 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανήμπορη κάθαρση και τα ιερά δεκανίκια

Είναι προφανές ότι η επαμφοτερίζουσα στάση της Αριστεράς στο μέγιστο θέμα της Μονής Βατοπεδίου δοκιμάζει τις σχέσεις της και με τους οπαδούς της και με τα ευρύτερα στρώματα που φιλοδοξεί να κατακτήσει. Επισήμως και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη ΝΔ στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ επιμένουν στην Προανακριτική - λέω «επισήμως» επειδή οι πιέσεις για αλλαγή γραμμής είναι έντονες και οι ηγεσίες αρχίζουν να τα μασάνε.

Αρκεί μόνο ένα παράδειγμα για να φανεί το νέο πολιτικό λάθος της Αριστεράς σε όλη του την μεγαλοπρέπεια: Στον σημερινό Τύπο της ΝΔ, τα παπαγαλάκια του Μαξίμου θριαμβολογούν και καταγράφουν ως μεγάλη επιτυχία του κ. Καραμανλή το ότι  κατόρθωσε «να απομονώσει το ΠΑΣΟΚ από την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ), η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να γίνει η πολιτική ουρά της αντιπολίτευσης, και να το εμφανίσει ως πολιτικό συνοδοιπόρο με τον ΛΑΟΣ».

Τις διαφορές της Εξεταστικής με την Προανακριτική τις έχουμε ξαναπεί ( βλέπε το Δραματικό πολιτικό παιχνίδι με τις επιτροπές). Η πρώτη ασχολείται κυρίως με πολιτικές ευθύνες, με γενικολογίες δηλαδή - πολύ κουβέντα και μηδέν ουσία.  Η δεύτερη διερευνά συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες, ασχολείται δηλαδή με την ουσία της υπόθεσης και μπορεί να οδηγήσει στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Η προθεσμία όμως για την άσκηση διώξεων λήγει τον Ιούνιο του 2009. Έτσι αν η Αριστερά συναινέσει στην χρονοβόρα Εξεταστική και δεδομένου του κινδύνου ενός νέου εκλογικού αιφνιδιασμού στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι μοιραία οδηγούμεθα σε παραγραφή.

Γύρω από αυτό το ζήτημα μαίνεται μια αντιπαράθεση για το τι είναι συνταγματικώς ορθόν και για το αν πρέπει η Αριστερά να συρθεί τάχα πίσω από το ΠΑΣΟΚ, ή το ΛΑΟΣ, αν η υπόθεση θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στον κ. Ρουσόπουλο, η θα πρέπει ενδεχομένως να φτάσει και μέχρι τον κ. Λαλιώτη και τρέχα γύρευε.

Δεν μας διακατέχει κανένα σύνδρομο δεκανικιού. Σε άλλες εποχές, αλλά κάτω από ανάλογες συνθήκες, είχαμε πρωτοστατήσει στην παραπομπή του τότε πρωθυπουργού και υπουργών του για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Και το πληρώσαμε πανάκριβα, όταν σημερινοί κήνσορες του δημόσιου βίου υποκλινόντουσαν ευλαβικά στην κα Λιάνη και το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους και σημερινοί κάτοικοι του Μαξίμου).

Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι η Αριστερά δεν είναι ούτε λογιστής (για να μετρά τα κουκιά που θα κερδίσει από το ΠΑΣΟΚ στην μία ή στην άλλη περίπτωση), ούτε συνταγματολόγος (για να ερμηνεύει το Σύνταγμα και τον  Κανονισμό της Βουλής). Είναι πολιτική παράταξη και μόνο η παραγωγή πολιτικής θα την δικαιώσει στον λαό. Και κάνει κανείς πολιτική σήμερα μόνον όταν επιταχύνει την απομάκρυνση από την εξουσία αυτής της απίστευτης και επικίνδυνης κυβέρνησης. Έτσι βρίσκεται σε συμφωνία με το λαϊκό αίσθημα και όχι με εκλογικούς υπολογισμούς που την απομακρύνουν από αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 16/10/2008 15:18:28

  Επειδή, πολύ σωστά αναφέρεις πως η Αριστερά δεν είναι ούτε λογιστής, ούτε συνταγματολόγος αλλά πολιτική παράταξη, ακριβώς για το λόγο αυτό προκρίνει την πολιτική στο προσκήνιο με άξονα τη σαφή και χρονικά επαρκή ανάδειξη των πολιτικών (οι ποινικές έπονται) ευθυνών στο προσκήνιο.
  Στην αντίθετη περίπτωση οι πολιτικές ευθύνες θα είχαν κατακερματιστεί υπό το βάρος μιας ακαθόριστης και εξαιρετικά δύσκολης να προκύψει προανακριτικής επιτροπής με αποτέλεσμα την απόδοση στην κοινωνία πάλλευκων των υπουργών της Ν.Δ.
  Η επιχειρηματολογία "να φύγει τώρα η χειρότερη κυβέρνηση" αν δεν απαντάει στο ερώτημα ¨"προς όφελος ποιου και με ποιους πολιτικούς διαχειριστές" είναι σαν τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη που είδαμε που οδήγησε.
  Σε αυτή τη φάση καλώς η Αριστερά δεν μπαίνει στο τρυπάκι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί δική της, αυτόνομη και τη μόνη ενδεδειγμένη πορεία. Κάθε άλλη επιλογή θα ήταν αυτοκτονία.

 2. partime avatar
  partime 16/10/2008 15:23:03

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!
  Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
  Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
  Επειδή βάλανε τον άφθαρτο Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
  Όποιος αριστερός ψηφίσει πασόκ είναι άξιος της μοίρας του και να μην ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ για αυτά που θα λουστεί!

 3. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/10/2008 15:33:19

  ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ.
  ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ.

 4. nikosx avatar
  nikosx 16/10/2008 16:00:47

  Ας μην ξεχνάμε και τα ευρήματα γκάλοπ. Μαζί τον καταλληλότερο είχαμε τον κυρ αλέκο που "ασκεί την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση". Ελπίζω να αυξήσει τα ποσοστά του σε αυτό το ερώτημα ειδικά μετά το νέο του "κτύπημα" στην κυβέρνηση.

  :) :) :)

 5. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 16/10/2008 16:10:07

  Ανώνυμε, ο Θάνος Μικρούτσικος Υπουργός ήτανε. Ειχε πάει; Αν ψάξεις θα δεις και άλλους στις ανωτατες βαθμίδες της Διοίκησης του Κράτους που δεν ειχαν πάει.

 6. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 16/10/2008 16:10:51

  ... κι οπαδός του δικομματισμού, φίλτατε Φάκτορα;
  ... κι ένθερμος;
  ... κι όλοι αυτοί που νόμιζαν "ότι θα γινόσουν άλλος";
  ... τί κάνουμε τώρα;

 7. nas avatar
  nas 16/10/2008 16:12:51

  Φακτορα, μα το Θεό, αυτά σκεπτόμουν να γράψω, προσερχόμενος στη μεσημεριανή "συνεδρία". Ίσως θα έλεγα κάτι πιο χοντρό, υπενθυμίζοντας το μένος της ηγετικής ομάδας της αριστεράς προς το ΠΑΣΟΚ που την είχε οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές το θλιβερό '89. Όμως για να είμαι κόσμιος δεν το κάνω. Δεν μπορώ όμως να μην πω ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ... τουλάχιστον το '89 δεν είχε καταρρεύσει ο υπαρκτός... υπήρχε μιά απαντοχή τάχα μου στο κομμουνιστικό μπλοκ... σήμερα που καταρρέει ο ιμπεριαλισμός, η ντόπια αριστερά ξαναγίνεται δεκανίκι της άθλιας αυτής δεξιάς παρέας που κυβερνά; ΝΤΡΟΠΗ

 8. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 16/10/2008 16:14:11

  Επειδή ακόμα κι ένας προβοκάτορας μερικές φορές παρτακρανιάζει:
  Ακούω από το 1982 ότι «οι ΠΑΣΟΚοι είναι κλέφτες». Το ακούω ακόμα και όταν κυβερνά η ΝΔ (και έχει κυβερνήσει τα 9 από τα 26 αυτά χρόνια).
  Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν λοιπόν να σας θυμίσω ότι μια από τις σημαντικότερες διαφορές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από το ΦΑΣΙΣΜΟ το σοσιαλισμο του κάθε ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ και την ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΜΟΝΑΡΧΙΑ είναι ότι ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
  Αν δεν τις έχεις και τον αποκαλείς κλέφτη είσαι απλώς ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Διότι ισχύει, και έτσι πρέπει να είναι, το «άπιαστος κλέφτης, καθάριος νοικοκύρης».
  Θα είχα καλοδεχτεί τη χθεσινή επιχειρηματολογία του κ. Αλαβάνου, που συνοψίζεται στη φράση «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηθεί προανακριτική επιτροπή», αν δεν είχε αποκαλέσει στη Βουλή κλέφτες του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατ' επανάληψη, χωρίς ποτέ να έχει προσκομίσει το παραμικρό στοιχείο.
  Άρα κόφτε τις ηθικολογίες γιατί απλώς διαλέγετε τους κλέφτες σας. Πολύ περισσότερο που, από το 1989, όταν έγιναν προφανείς οι αδυναμίες του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΝ, ΑΝΈΛΑΒΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΉ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΎ ΠΑΛΙΣΊΟΥ. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΌΤΑΝ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΤΟΥΣ ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΈΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΘΕΣΗ ΠΡΟΤΆΣΕΩΝ ΝΌΜΟΥ.
  Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Βατοπεδίου έχουμε να πούμε πολλά. Και οφείλουμε να του καταλογίσουμε ότι, ακόμα και στα χρόνια της πρωθυπουργίας Σημίτη, οι βουλευτές του εκλέγονταν με χρήματα από τις μαύρες κάσες της Εκκλησίας. Και ότι όταν ο Αντώνης Τρίτσης τόλμησε να πει τη φράση «φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας» πάύθηκε από Υπουργός σε μια νύχτα και διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Και, εντελώς φυσιολογικά, οι Υπουργοί του έκαναν τεμενάδες στον κάθε ρασοφόρο, ενδεχομένως και με το αζημίωτο.
  Αλλά πώς να του καταλογίσετε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, όταν το μεν ΚΚΕ διαγράφει τα μέλη του που ζητούν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τον χαμηλών τόνων νέο Αρχιεπίσκοπο, έχει κάνει γαργάρα τα περί διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, ευθύς μόλις η πρώτη δημοσκόπηση του έδωσε διψήφιο ποσοστό;

 9. rs avatar
  rs 16/10/2008 16:33:18

  Μήπως θυμούντε εκεί στο ΠΑΣΟΚ τι είχε πεί ο πολιτικός "ογκόλιθος" (και συγχωρεμένος πλέον) Μένιος;
  "Εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε"
  Ας κάνουν λοιπόν την προτροπή του Μέντορά τους πράξη, αυτοί που έστρωσαν τον δρόμο στα νέα πολιτικά λαμόγια.
  Και τον έστρωσαν παντοιοτρόπως. Με νόμους που ψήφισαν (ο "περι ευθύνης υπουργών" δεν είναι δικός τους;) με πρακτικές που δίδαξαν (μίζες) και με ήθος εξουσίας (οιηματική θρασσύτατη αλαζονεία).
  Αλλά για να ακριβολογώ σχετικά με το θέμα.
  Ούτε και με ενδοιφέρει πως θα ονομάσουν την όποια επιτροπή για να ψάξει την "κόπρο (την όποια κόπρο)του Αυγεία". Το ζητούμενο είναι να την καθαρίσουν. Ο κόσμος δεν είναι έχει πλέον καμμία ανοχή.
  Αν λοιπόν κρύβονται πίσω απο νομικίστικα τερτίπια για να αποφύγουν ή να συγκαλύψουν αυτό είναι ορατό απο χιλιόμετρα πλέον.
  Έχουν ευτελίσει κάθε έννοια και κανόνα δικαίου όταν πρόκειται να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.
  Το ζητούμενο είναι να ξεμπροστιαστούν όσοι περισσότεροι λαδιάρηδες γίνεται και να αποκαλυφθούν όλοι οι μηχανισμοί μαύρου πολιτικού χρήματος.Γιατί περί αυτού πρόκειται.
  Μηχανισμοί για την χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί και θα αποκαλυφθούν.
  Αϊ σιχτίρ πλέον.Καθόμαστε και τρώμε στην μάπα το κάθε κνώδαλο να μας αραδιάζει διάφορους νόμους και κανόνες σύμφωνα με τους οποίους όλοι... μένουν ατιμώρητοι.
  Οχι μετά απο εξεταστική δεν μπορεί (!!!!) να ξαναγίνει δεύτερη ή θα γίνουν εκλογές και θα παραγραφούν (!!!) και...άλλες ιστορίες με αγρίους και φαλακρές αρκούδες.
  Και τί με νοιάζει εμένα ρε καλόπαιδα; Εσείς δεν είστε υπεύθυνοι να καθαρίσετε τον τόπο απο τα λαμόγια; Βρείτε τον τρόπο.
  Πως διατείνεστε (να το δούμε φυσικά πρώτα)οτι θα τα πάρετε πίσω απο τον Εφραίμ;. Έτσι να βρεθεί τρόπος να μην μείνει κανένας ατιμώρητος.
  Και μετά ...ξύπνησα θα μου πείτε. Και θάχετε και δίκαιο.
  Όχι λοιπόν.Το ξεσκέπασμα των κομπιναδόρων δεν πρέπει να μπλέξει την Αριστερά σε δικολαβίστικες αποφάσεις και ενέργειες.
  Καλά κάνει και δεν ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.Και δεν νομίζω οτι θα την κατηγορήσουν οτι συμπλέει με την ΝΔ.

  Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με τί σκεπτικό απάλλαξε το Στρατοδικείο Αθηνών αυτό το καλόπαιδο του ΛΑΟΣ;.

 10. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 16/10/2008 16:36:32

  Φαίνεται ότι στο ζήτημα αυτό θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

 11. NTANTON avatar
  NTANTON 16/10/2008 16:46:28

  ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ …ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΞΙΑ – ΑΛΛΑ ΚΑΙ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΑ¨…

  Την ώρα που στη Βουλή γινότανε συζήτηση για τη σύσταση ¨Εξεταστικής Επιτροπής¨ ( για τον εντοπισμό μόνο των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ευθυνών ) ή ¨Προ-Ανακριτικής Επιτροπής¨ ( για τον εντοπισμό ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ).

  Την ώρα που δύο Εισαγγελείς παραιτούνται διότι διαβλέπουν σοβαρές ¨αποχρώσεις ενδείξεις για την διάπραξη ΠΟΙΝΙΚΩΝ εγκλημάτων από ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ –ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ υπαλλήλους.

  Την ώρα που είναι γνωστό στους πάντες ότι εάν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη και σύσταση ¨Ειδικού Δικαστηρίου¨ από τη Βουλή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ Π Α Ρ Α Γ Ρ Α Φ Ο Ν Τ Α Ι τον Ιούνη του 2009 !

  Η Λιάνα Κανέλλη και οι ¨λοιπές ¨Αριστερές¨ δυνάμεις ¨ ζητά την ενεργοποίηση της ¨Επιτροπής Θεσμών και Δ Ι Α Φ Α Ν Ε Ι Α Σ ¨ της Βουλής για την ¨διερεύνηση –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ ¨ μεταξύ των Βουλευτών… προφανώς για να κτυπηθεί , θα λέγαμε , ¨αλύπητα¨ το σύστημα !

  ¨Παρεμβαίνοντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε να προσέλθει στην -Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- της Βουλής ο πολιτικός προϊστάμενος του Αγίου Όρους, ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση και παρά τα όσα γίνονται με τη Μονή Βατοπεδίου παραμένει «άφαντος» ¨

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4770255&publDate=16/10/2008

  Την ώρα που η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή ( ¨Νέα¨ ¨Δημοκρατία¨ ) προσπαθεί να περιορίσει το Σκάνδαλο στο επίπεδο του ¨μπλά – μπλά ¨ σε μια μακροχρόνια ΣΥΖΗΤΗΣΗ σε ¨Εξεταστική¨ Επιτροπή που θα καταλήξει σε πορίσματα της ¨πλειοψηφίας¨ και της ¨μειοψηφίας¨ … το ¨Κ.Κ.Ε.- Το Κόμμα σου Λαέ¨ και η ¨Ριζό –σπαστικότατη Αριστερά ( ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ) συμφωνούν και ομονοούν με την πρόταση της κατά τα άλλα ¨κυβέρνησης του κεφαλαίου¨ για σύσταση ¨Εξεταστικής¨ ΜΟΝΟ Επιτροπής για να …¨ξεσκεπάσουν την υποκρισία των ¨φαιό- πράσινων δυνάμεων ¨ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ!

  Μετά το Νεοταξικό όρο ¨φαιό- κόκκινο μέτωπο¨ , εισάγεται , εμμέσως , καινούργιος σημειολογικός όρος ¨ οι φαιό – πράσινες δυνάμεις¨ … ( η ¨ρελάνς¨ της ¨ρελάνς¨ ,ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ )!

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ :

  ¨Κάνει ρελάνς με πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή το ΠΑΣΟΚ ¨

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4770156&publDate=16/10/2008

  ¨Προανακριτική ζητά κι ο ΛΑ.Ο.Σ.¨

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4770197&publDate=16/10/2008

  ¨ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
  Πλήρη διερεύνηση με όλους τους τρόπους
  Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ¨

  Ο Αχιλλέας Κανταρτζής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου:
  «Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζουμε ότι το ΚΚΕ ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου με όλους τους τρόπους και με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για να αποκαλυφθεί η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και οι συναλλαγές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες να προχωρήσουμε και σε Προανακριτική Επιτροπή».

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4770179&publDate=16/10/2008

  ¨ΣΥΡΙΖΑ

  Εξεταστική σε βάθος χρόνου και σ' εκτεταμένο πεδίο¨

  Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος δεκαετίας τα της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε χτες ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει συγχρόνως εξεταστική και σε εκτεταμένο πεδίο, για τα οικονομικά, «αλλά και τις ενδεχόμενες διασυνδέσεις των δραστηριοτήτων της ηγεσίας της Μονής Βατοπεδίου με παρακρατικές δυνάμεις και με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών».
  Ο Αλ. Αλαβάνος ζήτησε ακόμα την άμεση παράδοση στη Βουλή του φακέλου που έχουν οι εισαγγελείς, ενώ δεν απέκλεισε, εφόσον υπάρξει σχετική εκτίμηση, να προχωρήσει η σύσταση «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη Διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης». Τέλος, διαφώνησε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ να αντιπαραθέσει στην εξεταστική την προανακριτική επιτροπή.

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4770169&publDate=16/10/2008

  Σοσιαλισμός στα λόγια , δεξιά πολιτική στην πράξη ( Επί Στάλιν αυτό εξειδικεύτηκε σε ¨Σοσιαλισμός στα λόγια –Φασισμός στην Πράξη¨ , αλλά είναι άλλο κεφάλαιο… )

  Και όλα αυτά βέβαια επενδύονται με μια ακατάσχετη ¨αριστερίστική¨ ρητορεία .

  ¨Αντικαπιταλισμός¨. ¨Δεν μας ενδιαφέρουν τα ¨σκανδαλάκια¨ μπροστά στο ¨μεγάλο σκάνδαλο ύπαρξης του καπιταλιστικού συστήματος της ελεύθερης αγοράς.¨

  ¨Το ζήτημα είναι να καταργηθεί ο καπιταλισμός , που γεννά τα σκάνδαλα , και να εγκαθιδρυθεί η ¨Λαϊκή –Λαϊκή Εξουσίας¨ στο ¨δρόμο¨ για τον ¨Σοσιαλισμό¨…Μέχρι τότε ¨άσε τους αστούς ( Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ) να κονταρομαχούν¨ .

  Τι να ενοούσε ο Λένιν όταν έγραψε κάποτε ότι :

  ¨Ο Αγώνας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό που δεν είναι αδιάρρηκτα δεμένος με τον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό είναι μια απάτη ¨ …

  Έχω πάντως την υποψία ότι η πολιτική αυτή εδράζει και στην ΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ που ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ( για την διάσωση των εκτελεστικών οργάνων του συστήματος εκμετάλλευσης )ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ τους ΘΕΣΜΟΥΣ ¨ΜΑΣ¨ ….ΚΑΙ ΣΤΗΝ ¨ΛΗΘΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ¨ ( ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ¨ΑΡΙΣΤΕΡΑ¨ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ¨ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ¨ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΕΘΝΙΚΗ –ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ¨ , που δεν την ονομάζουμε αλλά την εννοούμε καθημερινά στην πράξη .

  Ως εκ τούτου , δεν έκανε λάθος ο Κ.Καραμανλής που κατέθεσε στεφάνια σε διάφορους τόπους εξορίας Κομμουνιστών ( Φολέγανδρο , Ανάφη και αλλού ) , για τα θύματα της ¨μισαλλοδοξίας¨ . Εγώ αναμένω να καταθέσει την επόμενη Πρωτομαγιά ( εάν την προλάβει ) και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

  Γιατί όχι (;) , καλά και παρεξηγημένα παιδιά οι κομμουνιστές ( οι προπάτορες του Κ. Καραμανλή δεν είχαν την ψυχραιμία να τους το αναγνωρίσουν …).

  Μόνο ¨Εξεταστικές¨ ζητούν. Ποτέ δεν επιτέθηκαν σε κανένα μας προσωπικά. Αυτοί μόνο ¨γενικά¨ το σύστημα κτυπούν . Που το ξέρουμε όλοι ( το ξέρουν μάλλον και ίδιοι ) , ότι με την πολιτική τους ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει !

 12. nas avatar
  nas 16/10/2008 16:54:18

  Εντάξει, αναμενόμενο είναι τα διάφορα παπαγαλάκια του "συμψηφισμού" να αρχίσουν να λένε τα δικά τους... όμως έχουν τίποτα "φρέσκα κουλούρια"; γιατί αυτά που έλεγε ο Μένιος, τα έλεγε μιά εποχή που οι δεξιοί και οι χουντικοί του κερατά ήταν ακόμα χωμένοι παντού...κι όταν μίλαγαν τους άξιζε μιά απάντηση... αφήστε τα αυτά και πείτε για ποιό λόγο δεν έστειλε ούτε ΕΝΑ λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ όχι στη φυλακή αλλά ούτε στο δικαστήριο ο Καραμανλής; Ή δεν υπήρχαν, οπότε έλεγε ψέματα, ή δεν το έκανε για να τους κρατάει οπότε είναι εκβιαστής... τώρα όμως που αναδείχτηκαν τα δικά του λαμόγια, τώρα που πιάστηκαν στα πράσα οι δεξιοί απατεώνες πραγματικά ο Μένιος είναι ξανά επίκαιρος: κανένας δεξιός ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ!!! εντάξει...καλόπαιδα;

 13. leon avatar
  leon 16/10/2008 16:58:12

  Μπορουν να τρεξουν και οι 2 επιτροπες ταυτοχρονα...που ξερεις...θα μαθουμε την αλλη Τεταρτη.

 14. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 17:02:41

  @nas: Χα χα χα χααααααααααααααα

 15. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/10/2008 17:05:43

  Αλλά πώς να του καταλογίσετε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, όταν το μεν ΚΚΕ διαγράφει τα μέλη του που ζητούν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τον χαμηλών τόνων νέο Αρχιεπίσκοπο, έχει κάνει γαργάρα τα περί διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, ευθύς μόλις η πρώτη δημοσκόπηση του έδωσε διψήφιο ποσοστό;
  ΑΛΗΘΕΙΑ? "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ"?

  ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ?

  ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ

  ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
  ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ....

 16. rs avatar
  rs 16/10/2008 17:15:01

  Φίλε @nas,
  αν θέλεις "φρέσκα κουλούρια" μπορείς να εντρυφήσεις στο υβρεολόγιο του Πάγκαλου ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί "στολίζει" την Αριστερά.
  Το οτι δεν μπήκε κάποιος απο το ΠΑΣΟΚ φυλακή αυτό πρέπει να προβληματίζει εσένα και αυτούς που το ψηφίζουν.
  Αλλά εσκεμμένως παραβλέπεις ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα. Αλλά το κόμμα με εντολές και μηχανισμούς του οποίου γίνονται όλα.
  Τα πρόσωπα απλώς επιβεβαιώνουν την "ποιότητα" όσων μαζεύονται σε ένα χώρο. Σωστά ανέφερες τους χουντικούς που είχαν μαζευτεί στην Δεξιά τότε.
  Σε αντιδιαστολή όμως και το ΠΑΣΟΚ είναι το θερμοκήπιο του εύκολου πλουτισμού, του "ξέρεις ποιός είμαι γώ ρε;", του αγράμματου συνδικαλιστή μετέπειτα γ.γ υπουργείου, του μπάχαλου στη δημόσια διοίκηση, εν ολίγοις ο χώρος που εδραίωσε στις νέα γενιά το βόλεμα, την "τακτοποίηση" των ημετέρων και την κοινωνική αντιδικία.
  Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι. Ο Κοσκωτάς μπήκε φυλακή. ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτός;

 17. loqj avatar
  loqj 16/10/2008 17:23:29

  Δεν θα μπει ποτέ κανένας φυλακή από τα κόμματα εξουσίας διότι αμφισβητούνται ουσιαστικά τα κόμματα των αστών. Φανταστείτε να μπουν φυλακή σύμβολα ηγέτες της αστικής δημοκρατίας και οι αυλοκόλακές τους. Τι αμφισβήτηση θα δημιουργήσει αυτό στον κοσμάκη για το πολιτικό σύστημα; Η αριστερά ως μπροστάρης του ξεπουλήματος και της ηττοπάθειας έχει ευθύνη για δωράκια που κάνει στους αστούς και δεν το κάνει κατά λάθος. Εδώ τα καταλαβαίνουμε εμείς δεν τα αντιλαμβάνονται αυτοί;

 18. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 16/10/2008 17:28:47

  Η πλήρης ταυτιση θέσεων και επιδιώξεων ΝΔ Αριστεράς περνάει και στη βάση:Αδελφωμένοι αναμασουν τις ιδιες και τις ιδιες πίπες εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Πρεπει να διαβάσει κανεις πολυ προσεκτικά τα σχόλια ή να γνωρίζει την τοποθέτηση του γραφοντος ήδη για να ξεχωρίσει ποιος γραφει τι. Η απαντησεις του nas αρκουν νομίζω.
  Από όσο θυμάμαι τον FactorX ενα χρόνο τώρα, κορίτσια, ΠΑΣΟΚΟ μάλλον δεν τον λες ευκολα (ουτε και θα του αρέσει μαλλον). Πριν αρχίσετε τα περι συνωμοσίας και συναλλαγών μήπως θα πρεπε να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο να σας παιρνουν με τις πετρες όλοι απλώς και μονο γιατί (ξανα)κανετε χοντρο-μαλακίες??
  ΥΓ. Οσοι θυμούνται την (σχεδον προσωπική) κόντρα του κυρ-Αλέκου με τον Καραμανλή προεκλογικά και τον σκληρό αντιδεξιο λόγο αναρωτιουνται τι άλλαξε ρε μάγκες και ξαφνικά ο Νο1 κινδυνος έγινε η άνοδος του ΠΑΣΟΚ???? Σαν το Λαζοπουλο και ο Αλαβάνος πλέον:Κουβέντα για τον Καραμανλή, για όλα φταιει ο ΓΑΠ
  Με τετοιο κλιμα η κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αρχιζει να μου φαινεται πιθανή

 19. nas avatar
  nas 16/10/2008 17:30:40

  1,φίλε μου rs πρέπει να έχεις ταλαιπωρηθεί σκληρά απο το ΠΑΣΟΚ. ή δεν μπόρεσες να διοριστείς, ή σε καταπίεζαν στην υπηρεσία. άλλο λόγο δεν βρίσκω να μιλάς έτσι για πράγματα που κι εμείς οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τα καταδικάσαμε. ασφαλώς και υπήρξε εύκολος πλουτισμός. ασφαλώς και υπήρξαν συμπεριφορές "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε". ασφαλώς και υπήρξαν αγράμματοι συνδικαλιστές. και υπάρχουν. όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, παντού. αυτή ήταν η εποχή τότε. αυτή την εποχή, αυτά που συνέβησαν την περίοδο του σημιτισμού ο λαός θέλησε να τα καταδικάσει και το έκανε. και τι βρήκε μπροστά του; νέους απατεώνες!!! χειρότερους απο τους προηγούμενους. πιό ξετσίπωτους! που έχουν και μιά φασιστική αντίληψη απο πάνω για το "ποιός είναι το κράτος". τέτοια διαφθορά σε τέτοια έκταση σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε στη μεταπολίτευση. αυτό αν θες το παραδέχεσαι. απο κεί και μετά δεν γίνεται φίλε μου να μην ξαναψηφίσει ο κόσμος το ΠΑΣΟΚ. Μα εδώ πέρα ξαναψήφισε τη δεξιά όταν γνώρισε τι πήγε να κάνει μόλις ανέλαβε την εξουσία επί Μητσοτάκη. Τέλος, μην είσαι άδικος. ο Κοσκωτάς δεν υπήρξε ΠΑΣΟΚ. ήταν κάτι σαν προάγγελος του Θόδωρου. αν θυμάσαι μέχρι και η Βλάχου τον είχε χαρακτηρίσει "λαμπρό νέο". λοιπον. επιμένω. μετά απο αυτά που έγιναν στο Βατοπέδι με την ΚΑΛΥΨΗ της Κυβέρνησης, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. Εντάξει;
  2. Φάκτορα γελάς, ε; μόνο που έτσι όπως σου βγήκε μάλλον είναι γέλιο απόγνωσης επειδή κι εσύ ξεγελάστηκες απο το γλυκό προσωπάκι του Θόδωρου... ε, τι να κάνουμε; άνθρωπος είσαι... όμως αν κρίνω απο το εισηγητικό σου σημείωμα έχεις ακόμη μέσα σου αριστερές αντιστάσεις... σύντροφε τίποτα δεν χάθηκε. όλοι μαζί να φύγει η δεξιά και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε...

 20. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 16/10/2008 17:40:22

  @rs καιλοιπούς αντι_ΠΑΣΟΚΟΥΣ
  Πολύ σωστά λές οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν θερμοκήπιο διεφθαρμένων. Ξεχνάς ενα και όμως. Ηταν και θερμοκηπιο καποια εποχή και το πλήρωσε και το πληρώνει. Ηταν ομως και πολλά αλλα πράγματα που τα ξεχνάς. Και εκσυχρονισμό έκανε και πόρτες ανοιξε σε πολύ κοσμο και τον εμφύλιο εκλεισε με τον ποιό ομαλό τρόπο και τη χώρα εβαλε στην ΟΝΕ και την ΚΥΠΡΟ στην ΕΕ για να θυμηθώ καποια απο αυτά.
  Το μεγάλο αμαρτημα του όμως από την πλευρά της αριστερας , ασυγχώρητο πραγματικά, ειναι πως εκλεισε ουσιαστικά το δρόμο πολιτικών κολοσσων σαν την ΑΛΕΚΑ και τον Alexis προς την εξουσία και το πολιτμπυρό (συγνώμη την κυβερνηση) ηθελα να πω. Ουτε τα υπαρκτα και τα ανυπαρκτα σκανδαλα του ΠΑΣΟΚ σας ενοχλουν ουτε οι πολιτικές του Αυτό που δεν καταλάβατε, δεν καταλαβενετε και σας σιφιλιάζει ειναι το πως και το γιατί της μιζέριας σας. Και καθως ειναι γνωστό πως η Αριστερά και ο Παπας δεν σφάλουν ποτέ δε μπορει παρα να φταινε οι γειτονες.

 21. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 17:56:31

  @nas, τελικά μόνον το χρόνο μας χάνουμε με ορισμένους. Αυτό βρήκες να μου καταλογίσεις;

 22. rs avatar
  rs 16/10/2008 17:57:21

  Φίλε @nas έχουμε ανταλλάξει κι' άλλη φορά σχόλια και σου είχα εξηγήσει οτι δεν διασταυρώθηκαν ποτέ τα συμφέροντά μου και οι επιθυμίες μου με τα κανάλια του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη πικρία μου είναι οτι επιβεβαιώθηκα όταν σαν νέος (πολλά χρόνια πριν) είχα χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ μεγάλη πολιτική απάτη.
  Και πίστεψέ με αυτήν την επιβεβαίωση δεν την αποζητούσα. Και γώ θάθελα νά είχαν γίνει όσα είχε υποσχεθεί.
  Πάλι όμως δεν απαντάς στην βασική μου διαπίστωση οτι ΤΟ ΚΟΜΑ είναι υπεύθυνο και όχι τα άτομα.
  Και το συγκεκριμένο κόμα δεν αλλάζει.
  Και δεν καταλαβαίνετε και κάτι άλλο χρόνια τώρα.
  Η ΞΕΦΤΊΛΑ είναι η εξής.
  Την Δεξιά την ήξερα και δεν περίμενα ποτέ κάτι διαφορετικό από αυτούς.Ότι και άν κάνουν εντάσσεται στην εικόνα που έχω στο μυαλό μου γι' αυτούς.
  Το ΠΑΣΟΚ όμως ξεγέλασε τον κόσμο.Τι σοσιαλισμός και πράσινα (κυριολεκτικά) άλογα. Δεξιοί καλυμένοι με καλύτερες επιδώσεις στη λαμογιά.Πιό σίκ θα έλεγα.
  Και κατάλαβέ το επιτέλους. Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό ("τέτοια διαφθορά σε τέτοια έκταση σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα") είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ.
  Και η ποιότητα λείπει γενικώς απο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
  Υ.Γ. Λείπει και η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ φυσικά , αλλά αυτά ήταν ανέκαθεν ψιλά γράμματα.

 23. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 17:59:37

  Μαζέματα 1

  Το ΚΚΕ ζητεί οπωσδήποτε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και, εφ’ όσον προκύψουν ποινικές ευθύνες, και προανακριτικής, δήλωσε σημερα στον Σίτι ο βουλευτής του κόμματος Αχιλλέας Καταρτζής. Αφησε δε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το πώς θα κινηθεί το ΚΚΕ στις ψηφοφορίες, λέγοντας πως το θέμα θα εξεταστεί συλλογικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

  Δηλαδή η ΚΟ του ΚΚΕ αποφασίζει και μόνη της; Χα χα χα χααααααα

 24. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 18:00:04

  Μαζέματα 2

  «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα ψηφίσουμε κατά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική», δήλωσε στο City 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης σημειώνοντας ότι σταθμίζονται όλα τα στοιχεία.

 25. Σταθης avatar
  Σταθης 16/10/2008 18:05:46

  Eιναι τρομερο, πόσο έχει στερέψει ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα. Ειναι τρομερό, πόσο ανύπαρκτος είναι ο αριστερός λόγος επίσης.

  Όταν η Αριστερά, δεν μπορεί να αρθρώσει τον λόγο της, τότε τι να πούν και οι υπόλοιποι.

  Γι αυτη την κατάσταση, ευθύνες έχουμε ΟΛΟΙ. Άλλοι με τις λαμογιές τους, άλλοι με τα γαλάζια παιδιά, άλλοι με το γλύψιμο και με το σκύψιμο.

  Η Αριστερά όμως έχει την ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ. Την έχει με την πολιτική του "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ".

  Αυτή η πολιτική είναι που έφερε στην εξουσία όλο αυτο το θέατρο σκιών τα τελευταία 5 χρόνια.

  Ειναι η πολιτική που κοίμησε τον λαό.

  Με καπέλωμα των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

  Με προέδρους καθ υπόδειξη των ΜΜΕ (τύπου ΤΣΙΠΡΑ).

  Με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!!! (καποιος να μας πει γι αυτο...)

  Η Αριστερά - ευτυχώς γρήγορα σήμερα - θύμισε στον λαό οτι αποτελεί ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!

  Οποτε η ΔΕΞΙΑ την χρειάστηκε, η Αριστερά βρισκόταν ΕΚΕΙ!!!

  -----------------

  Θερμοκήπιο διεφθαρμένων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!! ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟ !!!

  Θερμοκήπιο των διεφθαρμένων είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ.

  Απ άκρου σ' άκρο.

  Ο Ανάξιος που τριγυρίζει στα βουλευτικά γραφεία για να φάει την θέση του άξιου.

  Ο Γιατρός που παίρνει το φακελάκι

  Ο Μηχανικός που κλέβει στο σκυρόδεμα.

  Ο Μανάβης που κλέβει στο ζύγι.

  Ο Δάσκαλος που κάνει ιδιαίτερα για να τα παίρνει μαύρα.

  Ο Βαρκάρης που χύνει τα πετρέλαια στη θάλασσα.

  Εσύ, Εγώ, Ο παραδίπλα !!!


  Αν δεν αλλάξουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  Ακους... λαέ;

 26. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 16/10/2008 18:06:12

  Η Ελευθεροτυπία γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ και των δύο επιτροπών.

 27. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/10/2008 18:08:31

  Για μια ακόμη φορά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ γίνονται το δεκανίκι της Δεξιάς!

 28. rs avatar
  rs 16/10/2008 18:11:05

  Φίλε @περαστικέ,
  αντιπαρέρχομαι τα κυνικά σου σχόλια για την Αλέκα και τον Αλέξη.Δεν είμαι απολογητής κανενός και πολύ περισσότερο μάλιστα για πρόσωπα της αριστεράς της οποίας ο "μύλος" έχει αλέσει πολλούς.
  Τέτοιου είδους "αυριανικές" πρακτικές όμως έχουν παγιωθεί στις συμπεριφορές σας.
  Και κάτι ακόμα φίλε γενικό, διότι δεν μπορούμε να πλατειάζουμε σε χώρο που μας φιλοξενούν.
  Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και δυστυχώς το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ....

 29. osaperas avatar
  osaperas 16/10/2008 18:12:12

  @rs, συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά τα
  "ξέραμε την δεξιά και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς και το ΠΑΣΟΚ ξεγέλασε κόσμο" είναι σωστά και κάποιοι τα έλεγαν την δεκαετία του 80. λίγα χρόνια μετά που βγήκε στην εξουσία και κάποιοι άλλοι (που άργησαν να πάρουν μπρος)τη δεκαετία του 90.
  Τώρα όμως είμαστε το 2008 και πάμε στο 2009 και έχει μεσολαβήσει μία μεγάλη περίοδος διακύβερνησης της χώρας από τη Νεά Δημοκρατία την οποία κάποιοι (και δεν είναι λίγοι αυτοί) καθόλου δεν την ήξεραν -περνάνε τα χρόνια-και κάποιοι άλλοι δεν την περίμεναν τόσο χάλια κλπ
  Σήμερα πραγματικά η Νέα Δημοκρατία έχει σοκάρει το κόσμο με την αλητεία της σε όλα τα επίπεδα και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ξεγελάσει τον κόσμο δεν αλλάζει καθόλου την εικόνα της Νέας ΔΗμοκρατίας σήμερα .
  Και κάτι ακόμη για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι λείπει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ από το ΠΑΣΟΚ έστω και όπως είναι σήμερα. Αλλά για όνομα του Θεού, ποια είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της Νέας Δημοκρατίας η οποία αυτή την στιγμή μας κυβερνά και δεν είναι αντιπολίτευση;
  Τι ΠΟΙΟΤΗΤΑ μπορεί κάποιος καλοθελητής να δει σε αυτά τα ανθρωπάκια που κρατάνε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους. Έλεος

 30. Σταθης avatar
  Σταθης 16/10/2008 18:12:57

  Το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, είναι οτι έγινε μέσα σ' αυτό πέρυσι.

  Θες να το πιστέψεις ή όχι, ήταν Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.

  Αιντε να δουμε και οι υπόλοιποι...

 31. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/10/2008 18:14:08

  Ουάου φάκτορα,εκπληκτικό, στο φτερό κόπηκα.

  factorx: αφού είσαι μέσα ρε μεγάλε, πως κόπηκες;;;;;;;

 32. nas avatar
  nas 16/10/2008 18:32:37

  αγαπητε rs. δεν ξέρω ποιός περίμενε να εφαρμοστεί σοσιαλισμός απο το ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν το έλεγε... τι να πούμε τώρα, πως κατέρρευσε ο υπαρκτός, χάρην του οποίου έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο... εφαρμόστηκε όμως αγαπητέ μου σε τεράστιο βαθμό η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. όσο για την κλεψια, αγαπητέ μου είσαι πολύ αυστηρός με το ΚΟΜΜΑ ΠΑΣΟΚ. το κακόμοιρο δεν είπε σε κανένα γιατρό να πάρει φακελλάκι, σε κανένα μεγαλουπάλληλο να πάρει μίζα, σε καμιά προισταμένη να "σκύψει" για να γίνει διευθύντρια... ότι έγινε, έγινε απο τους ανθρώπους... είπε μήπως ο Θεός στον Εφραίμ να διαλύσει την Ελλάδα; εδώ ο άνθρωπος όχι τον δεύτερο χιτώνα δεν έδινε, ούτε άπλυτο βρακί, που λέει και το Κυπραίϊκο τραγούδι...

 33. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/10/2008 18:43:59

  ΕΝΤΑΞΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ....Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑΘΑΝΑΤΕ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΕ ..

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΤΟΡΑ Χ ΚΡΙΜΑ......

 34. Σταθης avatar
  Σταθης 16/10/2008 18:52:27

  Οταν η αριστερα του 45% μετα την ληξη του πολεμου εφτασε να ειναι... 3 και 4... υπαρχει θεμα ε?

  και μη μου πεις οτι για ολα φταινε τα ξερονησια ε?

  για δυο λογους :

  1on γιατι εκει στεναξενε και οι παππουδες μου και
  2ον γιατι... κατι εκανε κι ο πατερουλης στην Γιαλτα ε?

  Η Αριστερά να παψει να το παιζει... θυμα. ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΙΑ.

 35. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/10/2008 19:14:34

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ?ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ?
  ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΥΣ?
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΥΕΛΦΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ?ΓΙΑΤΟ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ?
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ?
  ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΓΥΡΩ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΜΗΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
  ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η' ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..
  Οι Γερμανοί ξαναδιαβάζουν τον Καρλ Μαρξ
  Ο Καρλ Μαρξ επιστρέφει. Ετσι τουλάχιστον αποφαίνονται οι εκδότες και οι βιβλιοπώλες στη Γερμανία, που λένε ότι τα βιβλία του ξεπουλάνε. Η αύξηση βεβαίως της δημοτικότητάς του έχει σχέση με την παρούσα οικονομική κρίση. «Ο Μαρξ είναι ξανά της μόδας», λέει ο Γιορν Στρουμπφ, διευθυντής του εκδοτικού οίκου Karl-Dietz, που εκδίδει τα έργα του Μαρξ και του Ενγκελς στα γερμανικά. «Παρατηρούμε αύξηση της ζήτησης για τα βιβλία του Μαρξ και πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα αυξηθεί περαιτέρω μέχρι τα τέλη του έτους», προσθέτει. Το πιο δημοφιλές βιβλίο του, ωστόσο, είναι ο πρώτος τόμος του εμβληματικού «Κεφαλαίου»........................

 36. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/10/2008 19:30:40

  Φάκτορα,τι συμβαίνει? Προσπαθώ εδώ και ώρα να στείλω σχόλιο και κόβομαι

  factorx: αφού είσαι μέσα ρε μεγάλε, πως κόπηκες;;;;;;;

 37. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 16/10/2008 19:50:50

  @rs
  αν και το θεμα εν ειναι προσωπικό, ουτε υπάρχει λόγος να ανοιξουμε βεντέτα , το αυριανισμός στο επιστρεφω.
  Αν θυμαμαι καλά, η συγκεκριμενη κωλοφυλάδα διακριθηκε και διακρινεται για συκοφαντιες, λοιδωρία κια διασπορά ψευδών ειδήσεων. Εγω δεν αποκάλεσα κανενα ψευτη, κλεφτη ή ιδιοτελή ουτε ανεδειξα ευατον κριτή της "ποιοτητας" των άλλων. Αποψεις γράφω, αιχμηρες ισως, κυνικές μπορει αλλα δεν βριζω ουτε καταλιγιζω ταπεινα κινητρα σε κανεναν
  Ταυτα και μένω

 38. nas avatar
  nas 16/10/2008 19:52:54

  Φακτορ, μάλλον δεν με πιάνεις όταν σε πειράζω απο αγάπη και εκτίμηση...

 39. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 19:55:27

  Μπαίνουν και τα ανώνυμα παπαγαλάκια και λένε οτι "κόπηκαν". Αφου είναι μέσα πως κόπηκαν; Καλά, τζάμπα παει ο επικοινωνιακός εξοπλισμός του Μαξίμου. Αργόμισθοι της Γραμματείας είναι;

 40. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 16/10/2008 20:02:56

  ακουω τον καραμανλή στο μεγκα:
  >Δεν τρεχει τίποτε, δεν υπαρχουν στοιχεια, οι κατηγορίες ειναι αβασιμες. Η ντεν καταλαβαίνει η δεν μπορει να κουνηθεί

 41. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 16/10/2008 20:05:05

  επιτροπή για τα ματια του κόσμου δηλαδη τη αρωγη της αριστεράς

 42. rs avatar
  rs 16/10/2008 21:29:25

  Έστω και καθυστερημένα κάποιες απαντήσεις

  @osiaperas(31):
  Η λήθη φίλε μπορεί νάναι βάλσαμο για τα ανθρώπινα αλλά είναι τραγικό λάθος για την πολιτεία,την κοινωνία,την πολιτική,την ιστορία(γενικές έννοιες όλες).
  Καταλήγεις σε λάθος εκτίμηση. Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ποιό χειρότερος μια δεδομένη στιγμή για να αποτελέσει ο άλλος εναλλακτική λύση.
  Μπορούν να διαλυθουν και οι δύο;Ότι καλύτερο.
  Αλλά και πάλι το θέμα είναι οι πολιτικές που πρεβεύουν και όχιη ονομασία των κομάτων τους.

  @nas(34)
  Φυσικά και περίμεναν αρκετοί οτι θα έρθει ο σοσιαλισμός.Άλλα χρόνια τότε.Ελπίζω να είσαι μικρός στην ηλικία.
  Κι όμως φίλε το ΠΑΣΟΚ με την "συμπεριφορά" έδειξε τον δρόμο της ρεμούλας. Ξεχνιέται το "είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του όχι και 500.000.000 δρχ" Πως πλούτισαν κάποια άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους;
  Είχε περάσει στον κόσμο και συνεχίζεται και τώρα, πως "αφού το κάνουν όλοι θα το κάνω και 'γώ". Η δημοκρατία, είναι δύσκολη συζήτηση και ..δυναμική. Ναι δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό η εξουσία του μπάτσου. Αλλά τίσόι δημοκρατία είναι χωρίς αξιοκρατία και με αποθέωση της κλίκας (κλαδικές λέγονταν παλιά)

  @περαστικός ξανά (39)
  Δεν ανοίγουμε καμμιά βεντέτα. Απόψεις εκφράζουμε και μάλιστα προσωπικές. Σ΄ότι αφορά στους χαρακτηρισμούς, ψευτες και ιδιοτελείς ναι εμένω. Το κλέφτες δεν το χρησιμοποιώ εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις.
  Δεν είμαι γενικά κριτής της ποιότητας των άλλων.
  Απλώς για μένα είναι βασικό κριτήριο.

 43. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 21:32:41

  Ο Αλαβάνος φάνηκε διατεθειμένος να εξετάσει και το θέμα προανακριτικής απόψε στον Χατζηνικολάου

 44. rs avatar
  rs 16/10/2008 21:45:28

  Ρε Factor μας σκοτίσατε με την Κική και την Κοκό.
  Ποσώς που μας ενδιαφέρει ο τρόπος.
  Να καθαρίσει ο τόπος θέλουμε.
  Και να δούμε ποιός πράγματι-πράγματι όμως όχι δήθεν- θα χρεωθεί την συγκάλυψη.
  Εσύ δηλαδή τί λές; Επειδή δεν έγινε κάτι σχετικό με τις υποκλοπές και τα ομόλογα, ξεχάστηκαν;

 45. Anonymous avatar
  Anonymous 16/10/2008 21:45:51

  Το ΡΙΦΙΦΙ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ,μεταφράζονται από τον Καραμανλή σε έλειψη 'ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ'!!!!!!ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!!!Ο ΙΣΧΥΡΟΣ και ΑΘΩΟΣ δεν ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ!!!!!Προς τι το ΦΟΥΝΤΩΜΑ και οι ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ!!!!!!Όσο για τον ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ που ερμήνευσαι σχετικά με τους εισαγγελείς και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΛΛΑ ΧΥΔΑΙΟ!!!!!Ας είναι καλά η Αριστερά με τα παρατράγουδα της!!!!Έχει βάλει στο μάτι γωνιακό περίπτερο πάλι!!!!!

 46. nas avatar
  nas 17/10/2008 15:18:24

  @rs 44: έστω και πολύ καθυστερημένα, να απαντήσω πως -δυστυχώς- δεν είμαι τόσο μικρός για να μην έχω ζήσει απο κοντά την λεγόμενη μεταπολίτευση ούτε τόσο μεγάλος για να μην θυμάμαι... ο Αντρέας, όταν είπε για το "δωράκι", είχε αντίληψη πως και οι... σοσιαλιστές "έχουν ψυχή" και άρα όταν δούν τρύπιο το σύστημα θα βάλουν χέρι... δεν ήταν όμως -ευτυχώς ή δυστυχώς;- Καντάφι για να κόβει κεφάλια και χέρια κλεφτών... ούτε οι κλαδικές προέτρεπαν τα στελέχη τους για να κλέβουν, έτσι;

 47. rs avatar
  rs 17/10/2008 16:37:08

  @nas,
  έχω μείνει άναυδος. Και "οι σοσιαλιστές έχουν ψυχή";
  Ε! νά βλέπεις γιατί λέω οτι το κόμμα φταίει και η νοοτροπία που γεννιέται μέσα απο τους μηχανισμούς του.

 48. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 17/10/2008 19:26:25

  Προς Πάνο Ελευθερίου που πολύ τον σύγχισα:
  1. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Κάτι τύποι σαν κι εσένα όμως, αν συνεχίσετε να λέτε αυτά που λέτε σίγουρα θα με κάνουν.
  2. Προφανώς σε ενόχλησαν τα όσα έγραψα για τα τακίμια του ΚΚΕ και, εσχάτως, του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εκκλησία. Ξύδι, φιλαράκο μου, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
  Να σου θυμίσω ότι το 2000, επί «τρισκατάρατου ΠΑΣΟΚ», όταν ετέθη το φοβερό και τρομερό ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το ΚΚΕ διέγραψε δυο μέλη του Πολιτικού του Γραφείου, διότι ζήτησαν να αναλάβει η Αριστερά πρωτοβουλία για το χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Εκείνη τη μέρα εγώ έκοψα τις διπλωματικές σχέσεις με αυτό το κόμμα. Αν αξιολογήσουμε δε την αντίδραση που υπήρξε στην άτολμη εκείνη πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σημίτη, τότε οφείλουμε να είμαστε πιο μετρημένοι στα λόγια μας.
  Όσο για το ΣΥΝ, εχει αρχίσει να μας τα αλλάζει περίεργα εδώ και ένα χρόνο. Μετά από την επίσκεψη Αλαβάνου στον ετοιμοθάνατο Παρασκευαΐδη, η Ιερά Σύνοδος έβγαλε ένα δελτρίο τύπυο, στο οποίο έγραφε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ. «ζήτησε συγχώρεση από τον Αρχιεπίσκοπο». Παραδόξως ο ΣΥΝ δεν έβγαλε διάψευση, μολονότι το δελτίο της Ιεράς Συνόδου έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ. Επιπλέον από την εκλογή Ιερώνυμου και μετά, το αίτημα για χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους έχει μηστηριωδών εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο του κατά τ' άλλα λαλίστατου κυρίου Τσίπρα.
  Την άποψή μου για τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ θα την είχες κατανοήσει, αν η ικανότητά σου να κατανοείς ό,τι διαβάζεις ήταν ίση, ή έστω η μισή, της ικανότητάς σου να χυδαιολογείς.
  3. Επειδή ο αντιπασοκισμός σου, σε κάνει να ξεχνάς την αρίθμηση: Στα 34 χρόνια Δημοκρατίας, τα 18 κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και τα 16 η ΝΔ. Για ένα χρόνο συγκυβέρνησε και ηΑριστερά (1989 - 1990). Αλλά ούτε κι αυτή, που τότε μπορούσε, κατέθεσε πρόταση για αλλαγή του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών. Και να σου πω και κάτι άλλο; Δυστυχώς οι Κόκκινοι Δήμαρχοι δεν έχουν αποδείξει ότι είναι πιο καθαροί από τους Πράσινους και τους Γαλάζιους.
  4. ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ Οι ευθύνες των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Βατοπεδίου είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Γι αυτές - πολύ θα ήθελα να ήταν έτσι - κρίθηκε, και έιναι πέντε χρόνια στην Αντιπολίτευση.
  Οι ευθύνες των Υπουργών της ΝΔ είναι ποινικές. Και γι' αυτό η ψήφος του καθενός στη Βουλή θα κριθεί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.