#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2013 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανήμπορη (ακόμα) μετεξέλιξη της ΝΔΜία εβδομάδα μετά το συνέδριο που επί της ουσίας ενέκρινε την εισήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανάγκη της Νέας Δημοκρατίας να μετεξελιχθεί οργανωτικά και πολιτικά, πέντε-έξι άνθρωποι όλοι κι όλοι, σε Μαξίμου και Συγγρού, αναζητούν τρόπους να υλοποιήσουν μια απόφαση για την οποία όλοι δείχνουν σύμφωνοι, αλλά ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν εμπράκτως.

Η «Νέα Ελλάδα» που προέταξε ο Αντ. Σαμαράς θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να λάβει σάρκα και οστά και ευελπιστεί ότι ο νέος γραμματέας (μόνος υποψήφιος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) που θα εκλεγεί μετά τις εκλογές την προσεχή Κυριακή, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το σχέδιο.

Μετά το συνέδριο της ΝΔ οι υπουργοί επέστρεψαν στα γραφεία τους, τα κρατικά στελέχη ­ που κατά κύριο λόγο συναπαρτίζουν το «ανώτατο καθοδηγητικό όργανο» , δηλαδή την Πολιτική Επιτροπή, πήγαν στις δουλειές τους και στην απραξία τους.

Τη μετεξέλιξη θα αναλάβει μια μικρή και ευέλικτη ομάδα και τα στελέχη της ΝΔ που ενέκριναν την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο την επιχείρηση μετεξέλιξης καλούνται τώρα να αναλάβουν κατά κύριο λόγο την ευθύνη της, χωρίς τίποτε να εγγυάται ότι θα επιδείξουν υπερβάλλοντα ζήλο, πολύ περισσότερο όταν κατά παράδοση η οργάνωση του κόμματος τους θερινούς μήνες παραλύει.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρξει πεδίο δράσης και για στελέχη της «παλαιάς φρουράς. Σε αυτές τις συνθήκες το βάρος της μετεξέλιξης θα επωμισθούν εν τέλει οι «συνήθεις ύποπτοι», που στην πραγματικότητα κρατούν την οργάνωση της ΝΔ όρθια και δίνουν την εντύπωση ότι υφίσταται κομματική δραστηριότητα, ακόμη και όταν τα κομματικά γραφεία είναι κλειστά.

Αξιοπερίεργο είναι ότι στη ΝΔ θέλουν να μετεξελιχθούν αλλά είτε δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν είτε δεν έχουν με ποιους να το κάνουν. Και αν δεν υπήρχε η προϊούσα εσωτερική κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ που εξάπτει τη φαντασία πολλών για «σίγουρες» μελλοντικές εκλογικές νίκες, τα πράγματα θα ήταν μάλλον άσχημα.

Με σωφροσύνη ο Αντ. Σαμαράς δεν σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη της μετεξέλιξης, χωρίς να «καταλύσει τον ναό», όπως του συνιστούσαν πολλοί, με κατάργηση της ΝΔ και άλλες «ανατροπές». Ζητάει το αυτονόητο: να κατανοήσει το κόμμα ότι «οι καιροί αλλάζουν» και αν δεν σπεύσουν να προλάβουν τις αλλαγές θα μείνουν στον περιθώριο.

Μένει ανοικτό να φανεί στην πράξη πως θα επιδιωχθεί τους προσεχείς μήνες να ενσωματωθούν στις δραστηριότητες της ΝΔ και στελέχη που κινούνται εκτός του κεντροδεξιού χώρου και ήδη φέρονται να εκφράζουν την πολιτική τους υποστήριξή. Μέχρι στιγμής όλα είναι θολά στο πεδίο που λέγεται μετεξέλιξη. Κατεγράφησαν μόνον οι προθέσεις.

«Η ΝΔ ξόφλησε ως πολιτικός φορέας και χρειάζεται το οξυγόνο της αλλαγής του για να επιβιώσει» πιστεύουν οι υποστηρικτές Σαμαρά, αν και υπάρχουν και άλλες φωνές από τους «καραμανλικούς», στη λογική: «Να αλλάξουμε τη ΝΔ, όχι όμως και να τη διαλύσουμε».

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τοξο avatar
  τοξο 06/07/2013 11:52:53

  Στην Πορτογαλία τα δύο κόμματα που, εναλλάσονται στην εξουσία,είναι το σοσιαλιστικό και το σοσιαλδημοκρατικό,δεν υπάρχει ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα.Και τούτων την προκοπή την είδαμε και την βλέπουμε.

 2. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 06/07/2013 11:57:14

  "Για δες καιρό που διάλεξαν, μετεξέλιξη να κάνουν" είπε ο Φρανκεστάιν Τζούνιορ και πήγε να παίξει με τα κουβαδάκια του.
  Θέλει μεγάλη προσοχή η μετεξέλιξη, αφού η μετάλλαξη είναι δυό γράμματα δρόμος.
  Καλή επιτυχία !!!

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 06/07/2013 11:58:43

  H Kριτική αποτελεί επίτευγμα του Ελληνικού Πολιτισμού και ορίστηκε ως η σύνθεση μεταξύ Θέσης και Αντίθεσης.Αποτέλεσε το βασικό στοιχείο (κριτική σκέψη και κριτική συνείδηση) του Δημοκρατικού χαρακτήρα του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας ως πολίτευμα.Δεν αφέθηκε όμως σε αυτό το επίπεδο μόνη της, συνοδεύτηκε απο τον Κοινό Νού, τον ενημερωμένο Πολίτη του οποίου και η σκέψη του αντιστρατεύεται την Στρατευμένη σκέψη και από την εκμετάλλευση εντός δημοκρατικών πλαισίων της διάθεσης του κάθε Πολίτη να προσφέρει στο Κοινωνικό σύνολο , το οποίο και ορίστηκε ως το υπέρτατο χρέος του

  Οταν μίλησα για σοβιετικού τύπου Κόμμα ο αγαπητός Ακένατον εξερράγη και μάλλον αδίκως.Τι μας λέγει το ανωτέρω κείμενο;
  -Η Ηγετική ομάδα η οποία και κατέθεσε την πρόταση της Μετεξέλιξης πρέπει και να ορίσει και το πεδίο εφαρμογής της με σαφήνεια
  -Ο Κύριος Πολιτικός κορμός της Ν.Δ. και η Πολιτική του σκέψη είναι σε διάσταση με την Ιεραρχία της
  -Ο Κύριος Πολιτικός κορμός της Ν.Δ. αντιλαμβάνεται την μετεξέλιξη κατά το δοκούν
  -Οτι ο Μηχανισμός της Ν.Δ. δεν επαρκεί για να φέρει εις πέρας τέτοιο τόλμημα
  -Υποκρύπτεται σε λανθάνουσα μορφή η αγωνία για το αν η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στην Ελληνική Κοινωνία και πρώτιστα στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.
  -Και ότι η πολιτική ήττα είναι βέβαια εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης του Κομματικού Μηχανισμού της Ν.Δ. και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνική Κοινωνία

  Είναι τα πράγματα έτσι όμως;
  Δέν είναι..Tα προβλήματα έχουν πολιτικές διαστάσεις και όποιος τα περιορίζει εντός κομματικών ορίων σε κοντόθωρες μικροκομματικές λογικές διαπράττει γκάφα ολκής Το άνοιγμα της Ν.Δ. ως το όρισε ο πρόεδρος της είναι τριπλό.Πρώτον πως τους ψηφοφόρους οι οποίοι και στράφηκαν προς την άκρα Δεξιά και το Νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής (41% της εκλογικής της δύναμης προέρχεται απ οτην Ν.Δ.), στα στελέχη εκείνα τα οποία απηυδισμένα από την δημαγωγική πολιτική, απο τον λαϊκισμό, απο την την χαμένη ιδεολογική μάχη του Κώστα Καραμανλή και Κώστα Μητσοτάκη αποτραβήχτηκαν και τέλος σε ένα ευρύτερο χώρο ως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ .

  Τρία κέντρα θα κινηθούν υπο τον Κεντρικό έλεγχο,Ανεξάρτητα μεταξύ τους, χωρίς καμιά επαφή και άρα προστριβή και εχθρότητα με σκοπό την πριμοδότηση της Ν.Δ. και σε εκλογικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.Έχετε να αντιμετωπίσετε ένα πολιτικό πρόβλημα σε πολλά επίπεδα, στο επίπεδο της πολιτικής απαξίωσης, στο επίπεδο της έλξης των άκρων και στο επίπεδο της πολιτικής αδράνειας.Το ανωτέρω μπορεί να προκαλεί γέλωτα σε αφελείς όμως το ξαναγράφω αποτελεί βασική επιλογή της Αγγλοσαξονικής διπλωματίας η οποία και με απόλυτη επιτυχία έχει εφαρμοστεί στον Ελλαδικό χώρο προς ικανοποίηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων τους.Γιατί να μην εφαρμοστεί απο Έλληνες για Ελληνες με σκοπό την Εθνική Επιβίωση και την εκπλήρωση της Ιστορικής αποστολής του Έθνους μας; Σημειωτέον ότι και η Αγγλοσαξονική διπλωματία έχει ακτινογραφήσει στον απόλυτο βαθμό την Ελληνική Κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της

  Φυσικά και δεν περίμενα άλλο πνεύμα στις τάξεις σας.Η Αριστερά μπορεί να είναι αυτή που περιέγραψε ο αρθρογράφος Ακένατον όμως διέθετε στις τάξεις σε μεγάλο βαθμό ανθρώπους με αριστερή παιδεία μπολιασμένη με τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις πολιτιστικές και πολιτισμικές παρακαταθήκες του Εθνους μας.Κατά συνέπεια υπερτερούσε και υπερτερεί απέναντι σε λογικές κατεστημένου.Έφερε πάντα την ανατροπή την ώρα που η όποια άλλη λογική ήταν αυτή της υπεράσπισης ενός οικοδομήματος που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταρρεύσει.

  Το οξύμωρο είναι πως σήμερα αυτή η ανατρεπτική λογική ανταποκρίνεται στο Εθνικό κάλεσμα του Προέδρου σας και τούτο γιατί είστε η μόνη εναλλακτική λύση που έχει η χώρα για να αποφύγει την χρεοκοπία, την έξοδο από την Ευρώπη και την καταστροφή.Το ότι δεν υπάρχει σωστά και καθαρά διατυπωμένη εναλλακτική λύση απο κανένα άλλο πολιτικό χώρο αδιάψευστος μάρτυρας.Σείς όμως τι πράττεται; Κλωτσάτε χλευάζεται ότι σας λείπει και ότι σας προσφέρεται άδολα και πλέρια στο βωμό υπηρέτησης κοντόθωρων προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών και σε μια δήθεν ιδεολογική καθαρότητα η οποία και είναι συνώνυμης της μιζέριας.

  Αντί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις οι οποίες και είναι πολιτικές, αντί να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάληξη, τις ευθύνες τους για την αναγκαιότητα υπέρβασης της καχεκτικότητας του πολιτικού μας συστήματος και της πολυεπίπεδης κρίσης της κοινωνίας μας, ψαρεύεται σε θολά νερά και πολύ βρώμικα νερά μιμούμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του δράση

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Δρόλαπας 07/07/2013 13:26:55

   O Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε: "Ο μεν κ. Παπαδόπουλος λέγει πράγματα που καταλαβαίνει μόνον αυτός και κανείς άλλος, ο δε κ. Παττακός λέγει πράγματα που καταλαβαίνουν όλοι οι άλλοι, εκτός απ' αυτόν".

   Εσύ μάλλον είσαι μείγμα των δύο, διότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι τελικά θέλεις να πεις, αλλά αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις και ο ίδιος τι γράφεις. Τα σεντόνια σου αποτελούν συρραφή από παλαιότερα "σχόλιά" σου, με πάγια φρασεολογία, πλειστάκις αταίριαστη και άνευ ουσίας.


   Μπλα-μπλα-μπλά και από ουσία τίποτε.

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 06/07/2013 12:22:11

  Υπήρξαν πολλοί που πίστεψαν στο όραμα Σαμαρά για μετεξέλιξη του κόμματος και την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας. Πολίτες με όρεξη για δουλειά, αγάπη για την πατρίδα, επαγγελματίες, μέσα στη ζωή.
  Τα άτομα αυτά χρησημοποιήθηκαν από τον κομματικό μηχανισμό για την προσέλκυση ψήφων και κατώπιν παροπλίστηκαν ενώ τα κομματικά και κρατικοδίαιτα στελέχη έπεσαν στο μοίρασμα των οφισίων.
  όχι απλά δε τους δώθηκε ρόλος αλλά δεν είχαν και την παραμικρή δυνατότητα να παρέμβουν με το λόγο τους, δυναμώνοντας τη φωνή όσων τους εμπιστεύτηκαν.
  Δεν είναι λοιπόν 2-3 στη Συγγρού και 2-3 στου Μαξίμου, που ενίοτε και αυτοί δεν τους ακούν, αλλά ολόκληρη στρατιά σε όλη την Ελλάδα, απλά είναι στο περιθώριο.
  ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα, να εντοπιστούν (δεν είναι δύσκολο) και να δραστηριοποιηθούν ξανά.Εξάλλου είναι αδύνατο να πεύχεις το οτιδήποτε χωρίς να έχεις μαζι σου ανθρώπους να σε πιστεύουν

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/07/2013 12:43:26

  ". . .με κατάργηση της ΝΔ . . ."

  Analyze that, Μάρκος Αυρήλιος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.