01/12/2007 14:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ανάπτυξη στα καμένα προχωρείΜετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η ανάπτυξη της δυτικής Πελοποννήσου προχωρά πλέον ανεμπόδιστα. Έτσι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε προχθές το σχέδιο νόμου του Σουφλιά για την κατασκευή του άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα. Υπερ ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (πλην του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη που καταψήφισε για «λόγους αρχής») και το ΛΑΟΣ. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, χλιαρά ως συνήθως , έτσι για να μην το έχουν στη συνείδησή τους.

Η ανάπτυξη προχωρά λοιπόν και τα ερωτήματα, που έχει θέσει το ΑΝΤΙ στο τεύχος 906, αναφορικά με τις πυρκαγιές και το αναπτυξιακό μοντέλο που σχεδιάζουν για την Πελοπόννησο, μένουν αναπάντητα. Είναι σύμπτωση που η Βορειοδυτική Οδός-η λεγόμενη Ιονία Οδός- διέρχεται από τις περισσότερες περιοχές που κάηκαν;  Γιατί ένα τόσο μεγάλο έργο δόθηκε σε ιδιώτες με τη μέθοδο της παραχώρησης; Αρκεί ο δρόμος; Που πήγε το αναπτυξιακό μοντέλο που θα στήριζε την αγροτική φυσιογνωμία της περιοχής; Υπάρχουν εγγυήσεις για τήρηση περιβαλλοντικών όρων στη χάραξη κι από ποιους; Από τους μηχανικούς των ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιρειών που ανέλαβαν το έργο; Ποιος θα εμποδίσει στις καμένες περιοχές μια χάραξη της Οδού όπου είναι πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρό για τους κατασκευαστές; Ο κόσμος που καταστράφηκε κι είναι σε αδιέξοδο τι κάνει;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.