23/12/2008 01:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για το Mall και το γήπεδο του Παναθηναϊκού


________________________________________________________________________________________________
Η προσφυγή 131 πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του νόμου, βάσει της οποίας πάγωσαν τα έργα στο Βοτανικό, φαίνεται να έχει ισχυρά νομικά ερείσματα. Αυτό προκύπτει από τις αντιδράσεις του δήμου, της ΠΑΕ και του επιχειρηματία, που ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στους πολίτες που προσέφυγαν και το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που τους υποστηρίζει (περιέργως δεν λαμβάνεται υπόψη ότι κατά της διπλής ανάπλασης, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ).

Είναι προφανές πως η μπάλα έχει περάσει στο «γήπεδο» του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει τη βαρύτητα των προσφυγών. «Οι προσφυγές προς το ΣτΕ δεν έχουν βάσιμη αιτιολογία. Δεν παύουν όμως να μας προκαλούν ανησυχία», λένε άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από χθεσινή ανακοίνωσή της όμως προκύπτει ότι υπάρχουν ανησυχίες και γι αυτό η ΠΑΕ διαβεβαιώνει τους φιλάθλους της ότι «ούτε τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου θα διακοπούν, ούτε θα χρηματοδοτηθούν από άλλον φορέα»  πλην της ιδίας.

Οι φόβοι των εμπλεκομένων εξηγούνται πολύ απλά. Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου θα πρέπει η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ να έχει γνωμοδοτήσει σχετικά με την αίτηση αναστολής των έργων του προαναφερθέντος εμπορικού κέντρου, την οποία κατέθεσαν 130 πολίτες.

Βάσει νόμου και λογικής, η απόφαση περί αναστολής θα αρθεί και τα έργα θα συνεχιστούν, ενώ αυτά του γηπέδου θα μπορέσουν να αρχίσουν. Άλλωστε, μία υπογραφή απομένει για την άδεια εκσκαφής, αυτή του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη. «Με μία τέτοια εξέλιξη, το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2010, δίχως να αμεληθεί η παραμικρή λεπτομέρεια. Ο χρόνος είναι αρκετός», διαβεβαιώνουν οι «πράσινοι». Τι γίνεται όμως στην αντίθετη περίπτωση; Αυτή κατά την οποία παρθεί απόφαση ώστε να συνεχιστεί η αναστολή των εργασιών του εμπορικού κέντρου;  Τότε, θα περιμένουμε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 6 Μαρτίου του 2009. Ακόμη και θετική να είναι για τον Παναθηναϊκό και κατ' επέκταση τους εμπλεκόμενους της διπλής ανάπλασης, το έργο θα έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς η απόφαση δεν αναμένεται πριν περάσει μία τριετία.

Πολλοί θα αναρωτηθούν; «Ακόμη και να μην ολοκληρωθεί η επιχείρηση του κ. Βωβού, το γήπεδο δεν μπορεί να οικοδομηθεί;». Η απάντηση είναι αρνητική, επειδή όταν το Δεκέμβρη του 2006 ο Βωβός απέκτησε την έκταση που προορίζεται για εμπορικό κέντρο, συνέταξε συμβόλαιο παραχώρησης 56 στρεμμάτων στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να εκμεταλλευτεί συντελεστή δόμησης διπλάσιο (1,6) από αυτόν του 0,8. Όλα τα παραπάνω έγιναν με νόμο της κυβέρνησης. Αν όμως το ΣτΕ γνωμοδοτήσει εναντίον του Βωβού, τότε η αλυσίδα της διπλής ανάπλασης (και μοιραία το γήπεδο) τινάζεται στον αέρα. Ο επιχειρηματίας θα αξιώσει πίσω τα 56 στρέμματα που παραχώρησε και άπαντες θα βρεθούν στο σημείο μηδέν.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66823

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 23/12/2008 09:13:31

  Η ολη ιστόρια μοιάζει σικέ. Αν και ολυμπιακός θαθελα να γίνει ενα ωραίο γήπεδο σαν το δικό μας στον Βοτανικό και με την ευκαιρία να γίνει και κάποιοι χώροι διασκέδασης και πρασίνου. Πως στο διάολο χώθηκε στη μέση ο Βωβός και πως ηξερε τι να αγοράσει? Οχι Μall να μη γίνει και μόνο γιατί προσπαθούν να μας το φορέσουν με το ζόρι και σκανδαλώδικα. Ας κόψουν το λαιμό τους τωρα που τούς πιάσανε να κλέβουν και ας φτιαξουν μόνο γήπεδο. Οσο γιατί δενεγινε πάρκο στο γουδί στο ελλανικό και σε άλλους ανοικτούς χώρους κύριοι βάζελοι είναι ακριβως το κόλπο για να μπαζώσουν την Αθήνα . Φτιάχνουν μόνο οαν εχει μίζες και συμφέρει τη τσέπη τους

 2. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 23/12/2008 09:15:22

  αλήθεια γιατί ενω ολη η αντιπολίτεθση είναι κατα τηε διπλής αν'απλασης στοχοποιείται από το ΠΑΟ μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βαζελος κατα δηλωσή του Τσίπρας?

 3. JULIA X avatar
  JULIA X 23/12/2008 10:25:05

  Το 2008 ο Μπάμπης Βωβός έδωσε 1.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού εκμεταλευόμενος το νόμο φοροαπαλλαγών για τις "πολιτιστικές χορηγίες" για να τα διαθέσει ο καλός και πάνσοφος υπουργός όπου θέλει. Μια και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ! ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΙΑΠΗΣ.

 4. Vrennus avatar
  Vrennus 23/12/2008 10:36:40

  Θα τη ζητήσει πίσω την έκταση, αλλά νομικό έρεισμα για να την πάρει δεν νομίζω να υπάρχει. Πάντως ευτυχώς που γίνεται και καμμιά προσφυγή στο ΣτΕ να μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες συμφωνιών που γίνονται κάτω από το τραπέζι.

 5. adbusters avatar
  adbusters 23/12/2008 23:00:14

  Έδωσε τα φράγκα στον Λιάπη για την δουλειά που έκανε πριν ο Βουλγαράκης. Και ποιά έκανε τα συμβόλαια? Η κ.Πελέκη...

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/01/2009 08:54:22

  Αφηστε τα αυτα για να γηπεδο στο γουδι δεν γινεται αφηστε το να γινει στο βοτανικο και αφηστε κατα μερος τις κολωνακιωτικες αμπελοφυλοσοφιες καποιος επρεπε να μπει απλως προλαβε ο Βωβος και οχι η
  Γιαννα γαυτο τον σταματησε το Στε και οχι λυπηθηκε τους 130

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.