29/06/2008 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για το C4I και τη ΝΔ

Ας πάμε για λίγο στην εποχή που ρέει το μαύρο χρήμα γα το C4I που περιγράφουμε προηγουμένως:

Στην Αθήνα έχει ξεσπάσει σάλος για το C4I και η κυβέρνηση πιέζεται να μην το παραλάβει Η προμήθεια του C4I ( από μια κοινοπραξία της αμερικανικής SAIC και τηςSiemens) κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 255 εκατ. ευρώ, από τα οποία είχε μέχρι τότε καταβληθεί στην κοινοπραξία ποσό 108 εκατ. Ευρώ. Έτσι η κοινοπραξία πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ για να πάρει τα υπόλοιπα. Η κυβέρνηση δεν τα έδινε πατώντας στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το C4I λειτούργησε σε ποσοστό 50%-60%.  Ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις, στις οποίες κεντρικά πρόσωπα ήταν οι τότε υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης και Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

Τις νέες διαπραγματεύσεις με την SAIC και Siemens είχε αναλάβει ο υφυπουργός του Βουλγαράκη, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, που παραιτήθηκε αιφνιδίως τον Ιανουάριο του 2006, με μια μάλλον προσχηματική αφορμή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τότε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Λινός είχε στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, ογκώδη φάκελο με πολλές παρατυπίες στους όρους των προσαρμογών που έγιναν από τον πρώην υφυπουργό στην αρχική σύμβαση για το C4I. Ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλος, εξάλλου είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με την προμήθεια του C4I. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προήχθηκε στο μεταξύ, αλλά η ερεύνα αγνοείται.Στο πλαίσιο εκείνων των παζαριών, το Eλεγκτικό Συνέδριο είχε επίσης «μπλοκάρει» τις πληρωμές προς την SAIC. Αυτό επειδή έκρινε ότι η σύμβαση ήταν άκυρη επειδή  δεν έπρεπε να υπαχθεί στο διάταγμα που αφορά τις προμήθειες πολεμικού υλικού, αλλά στις κανονικές διαδικασίες διαγωνισμών με δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια. Έτσι, δεν θεώρησε τα τιμολόγια που εστάλησαν για να εγκρίνει. Γιατί ξεμπλοκάρισε η απόφαση του Ελεγκτικού; Ποτέ δεν μάθαμε.

Στις 06/05/05 ο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης συναντώνται στο Μαξίμου, κάτω από το θόρυβο και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σύστημα ασφαλείας C4I (περίπου όπως κάνει και τώρα ο πρωθυπουργός).

Τι έγινε τελικά; Η νομική θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν πολύ ισχυρή: Παρήγγειλε ένα έργο, προπλήρωσε ένα μεγάλο ποσοστό του και ακόμα και τότε (δέκα μήνες αργότερα) δεν είχε γίνει η παράδοση του πιο καίριου τμήματός του. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ κράτησε μια πολύ συγκαταβατική στάση απέναντι στην κοινοπραξία SAIC – Siemens. Και τελικά δέχτηκε να την πληρώσει και να παραλάβει το σύστημα (2006) με μια λίαν αμφιλεγόμενη συμφωνία για την αποκατάσταση των  προβλημάτων.Και με ποιόν νομίζετε ότι υπέγραψε την συμφωνία; Όχι με την SAIC, αλλά με την Siemens. Στην οποία έκανε κι από πάνω ως δωράκι, ένα ακόμα κέντρο ελέγχου του C4Ι. Τι έβγαλε συνολικά η Ζημενς από αυτό τη δωράκι; Περί τα 30-40 εκατομμύρια ευρώ. Υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από την πλευρά της Siemens ήταν ο κ. Διονύσιος Δενδρινός. 

Τα συμπεράσματα δικά σας, αφού διαβάστε και το προηγούμενο post για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα και να μην επανερχόμεθα συνεχώς στο ίδιο θεμα  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/06/2008 15:40:09

  Ανεξάρτητα από την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών,(που όπως έχω γράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις, για ευνόητους λόγους, συμφωνώ απόλυτα μαζί της), δεν υπάρχει άραγε ούτε ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στους 300 επαγγελματίες βουλευτές της χώρας μας?
  Πως ΕΛΛΗΝΕΣ Πολιτικοί ανέχονται να ανοίγουν τις εφημερίδες και να διαβάζουν δηλώσεις Γερμανών, Αμερικανών, Γάλλων, πολιτών (μετά από δικαστική ανακριτική έρευνα, για να μην βγει κανείς και πει δημοκρατία έχουμε και μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει), ότι συνάδελφοί τους ή τα κόμματα που ανήκουν και υπηρετούν ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ?
  Πως οι ίδιοι πολιτικοί αύριο θα συναντήσουν τους ομολόγους τους ή ως προιστάμενοι υπουργείων θα υπογράψουν συμβάσεις με εκπροσώπους εταιρειών που πρώην και νυν υπάλληλοι τους κατηγορούν?
  Καμία ενέργεια? Δεν θα έπρεπε, αφού κανένας πολιτικός δεν εμπλέκεται, να οριστεί κάποιο νομικό γραφείο του εξωτερικού για την τιμή της χώρας?
  Δεν θα έπρεπε να "πέσει" κάποιο πρόστιμο στην εν λόγω εταιρεία(ή και σε άλλες) που ξανά συμφωνώ με τους αλάδωτους, λοιδορεί / συκοφαντεί την χώρα και τους εκπροσώπους της?
  Ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για την χώρα μας, με αυτές τις διαρροές / δημοσιεύματα?
  Εντάξει το καταλάβαμε κανένας και ποτέ σε αυτή την χώρα αγγέλων δεν λαδώθηκε.
  Μήπως εκτός....από τον Μαυρογιαλούρο, να παραιτηθεί κάποιος για λόγους ευθιξίας ή αναποτελεσματικότητας?
  11.000.000 αλάδωτοι ΕΛΛΗΝΕΣ κάποιος να ...πάρει το καπελάκι του και να φύγει? ... για την ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

 2. Lara avatar
  Lara 29/06/2008 16:27:03

  Δε θα το πραξει κανεις, οταν ξερουν πως επαγγελματικα ειναι χαμενοι απο χερι.
  Αργοσχολοι, ανεπαγγελτοι οι περισοτεροι δεν εχουν ασχοληθει ποτε με το αντικειμενο, που εμαθαν η καλυτερα αναγκαστηκαν να μαθουν.
  Εχουν κολλησει με εφορου ζωης συμβολαιο στον εργοδοτη του Ελληνικου Δημοσιου και περιμενουν να τον αποστραγγισουν.
  Κι οταν στερεψει το νερο θα παρουν κι αλλα δανεικα στα δανεικα με τοκους επιτοκους για να εξασφαλισουν εαυτους πανω στη γη
  με τη σκεψη,
  πως ο κοσμος πλαστηκε να σερνεται στα ποδια τους.
  Αυτοι εφεντες, αγαδες και Σουλτανοι
  κι εσυ να νοιαζεσαι για μια χωρα φαντασμα
  ανυμπορη και απο ολους ξεχασμενη.
  Μηπως δεν ειναι Ελληνες;
  αλλα ως ληστες κατελυσαν στη γη αυτη να τη σπιλωσουν;
  λαρα

 3. Anonimos avatar
  Anonimos 29/06/2008 18:10:16

  # Anonimos Says:
  June 29th, 2008 at 6:05 pm

  Στη παραλαβή του C4I συμμετείχε αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, τον οποίο πριν 1,5 χρόνο ο σημερινός Αρχηγός του Λ.Σ Ρεντζεπέρης, που ήταν τότε υπαρχηγός, πίεσε αφόρητα να προσυπογράψει το Πρακτικό Παραλαβής το έργου χωρίς παρατηρήσεις (reservations).
  Ο έντιμος Αξιωματικός Λ.Σ. που ήταν και νεοδημοκράτης τελικά μετατέθηκε δυσμενώς σε ακριτικό νησί και αντικαταστάθηκε στην Επιτροπή από άλλον που ήταν υποτακτικός.
  Υπενθυμίζεται ότι το Λιμενικό συμμετείχε στα έργα του C4I (ασφάλεια των λιμανιών, έλεγχος ναυσιπλοίας, integration VTMIS)

 4. anonymus2 avatar
  anonymus2 08/04/2009 11:17:09

  Αφου καθονται και πληρώνονται με δημόσιο χρήμα, προκειμένου να υπηρετούν το λαό, και να προασπίζουν την ασφάλεια, την ευήμερία, την ευπορία κτλ μας, και αυτοί δουλεύουν για τη δικό τους ιδιωτικό και πρωσοπικό συμφέρον. Το ξέρετε οτι απ το νόμο το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ κάθε 2(!) χρόνια να τους αγοράζει ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ αυτόκίνητο; Γιατι δεν γίνεται, πως θα τα επιζήσουν χωρις....! Άπ την άλλη καταλαβαίνω την φιλοσοφία, ότι το συστημα θα δίνει πολλά σε ανθρώπους με επάγγελμα μεγάλης κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να μην έχουν ανάγκη από άλλα λεφτά και να μη χρηματίζονται, αλλά τώρα αυτοί εμάθαν με πολλά κ θέλουν ακόμα περισσότερα! Επομένως η λύση είναι εμείς οι πολίτες να έχουμε τα μάτια μας 14*1.000 προκειμένου αυτά τα γουρούνια να είναι σούζα όταν είναι στην εξουσία, κ να κάνουν τη δουλεία τους. Υ.Γ. εγω με το c4i ήθελα να ασχολήθώ αλλά συνεπάρθηκα.. Τέλος πάντων απλώς πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί αυτό το πράγμα διότι είναι αισχρό. Οι εξουσιάζοντες αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούν θεμιτά την εξουσία, χαζοί είμαστε να τούς δώσουμε κι' άλλη;

 5. ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 08/04/2012 12:08:34

  C 4 I –SAIC – Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ – Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ : Οι μαγικές συνταγές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και των επιτελών του, να ρίχνουν τις ευθύνες τους στη Ν.Δ. , για τις ληστείες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτή της ληστρικής σύμβασης C 4 I, μας αφήνουν έκπληκτους για το απύθμενο θράσος τους ! Ετσι για το σύστημα αυτό που το παράγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες , το οποίον όμως ουδέποτε λειτούργησε η αλήθεια έχει ως εξής : Αυτό το σύστημα ασφάλειας ανατέθηκε με επιλήψιμο διαγωνισμό στον παιδικό και αδελφικό φίλο του τότε ΥΠΕΞ και νυν πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Τρεπεκλή αντιπρόσωπο της αμερικανικής εταιρίας SAIC , ο οποίος εισέπραξε {6,5} εκατομμύρια ευρώ ως προμήθεια από τη SIEMENS που της ανάθεσε ως υπεργολαβία τη διεκπεραίωση του εν λόγω έργου ! Ο κ. Γ. Τρεπεκλής είναι γνωστός στο Πανελλήνιο από το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε , από την υπερπροστασία του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όταν αυτός δήθεν υπηρετούσε τη θητεία του στο ναυτικό, δηλαδή κατά το μάλλον στο σπίτι του. Ερχεται τώρα η Εξεταστική Επιτροπή της πλειοψηφίας της κυβέρνησης στη Βουλή , με πρόεδρο τον γνωστό από παλαιά και διαθέτοντα φάκελο στην ΕΛ.ΑΣ , στη C.I.A., στο F.B.I. κ.λ.π. , ως πιθανό μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη κ. Σήφη Βαλυράκη , και φορτώνει στη Ν.Δ. την ενοχή για την απάτη που διέπραξαν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Γ. Τρεπεκλή . Υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής εκδιώχθηκε προσωπικώς από τον Α. Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ , όταν αποκαλύφθηκε ότι το πλοίο “ΑΡΙΩΝ” φορτωμένο με ελαφρά όπλα, κατάλληλα για εκ του συστάδην μάχες σε κατοικημένες περιοχές , και ότι το φορτίο αυτό ήταν δικό του. Τελικώς αναγκάσθηκε ο Α. Παπανδρέου να τον εκδιώξει από το … κίνημα , για να μην αποκαλυφθεί η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Ε.Ο. 17 Νοέμβρη. Κατόπιν, όταν ξεχάστηκε κάπως το γεγονός τον επανέφερε ως … υφυπουργό Δημόσιας Τάξης . Κι’αυτό για να ελέγξει τον τότε υπουργό Δ.Τ. κ. Στ. Παπαθεμελή, που κατόπιν του ανοίγματος των αρχείων της ΣΤΑΖΙ , είχε ζητήσει από την Εισαγγελία την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας . Την προηγούμενη ημέρα από την έκδοσή τους ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και ο υφυπουργός του, που τοποθετήθηκε στο υπουργείο . Δ.Τ. γι’ αυτό το σκοπό κ. Σήφης Βαλυράκης , τον σχόλασαν από υπουργό ! Ο κ. Στ. Παπαθεμελής βρίσκεται εν ζωή και μπορεί να μας λύσει τυχούσες απορίες !... Δηλαδή το σύστημα ασφαλείας C 4 I που ουδέποτε λειτούγησε και το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με 255 εκατομμύρια ευρώ , ανατέθηκε με επιλήψιμο διαγωνισμό στον αντιπρόσωπο της αμερικανικής εταιρίας SAIC κ. Γ. Τρεπεκλή, στις 19 Μαΐου 2003, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ . Σημαντικός παράγοντας αυτής της ανάθεσης , ήταν ο παιδικός φίλος του τότε ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Τρεπεκλής αφού έλαβε {6,5} εκατομμύρια ευρώ ως προμήθεια στη στημένη αυτή ανάθεση για τη μεσολάβησή του από τη SIEMENS , της ανέθεσε εν συνεχεία την υπεργολαβία της κατασκευής του σχετικού έργου. Το σύστημα αυτό το πλήρωσε στον κ. Τρεπεκλή και στη SIEMENS {255} εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και που ουδέποτε αυτό λειτούργησε , ο ελληνικός λαός !... Και έρχεται τώρα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με τον αδιάφθορο πρόεδρό της , και χρεώνει αυτή τη σε βάρος των Ελλήνων απάτη , από τους εγκάθετους των Αμερικανών που κυβερνούν την Ελλάδα, στη … Ν.Δ. !... Ο δε κ. Γ. Τρεπεκλής μετά την ανάληψη της αρχής του ενός ανδρός που ισχύει στην Ελλάδα , ελέω του εθνικά υπερήφανου πατρός του σημερινού πρωθυπουργού, με το θράσος που διακρίνει όλους τούς Αμερικανούς εγκάθετους επιβήτορες του ελληνικού λαού , με την αβάντα του φίλου του και γιατί όχι και πιθανώς συνεργάτη του κ. πρωθυπουργού, αντί να βρίσκεται ήδη στις φυλακές εκτίοντας την εσχάτη των ποινών που προβλέπει ο εν ισχύει ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, κατέθεσε και αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, για τη μη … τήρηση αυτής της απάτης σε βάρος του Δημοσίου ! Κατά τα άλλα ο αδιάφθορος επίσης φίλος του, αντί να τον ανακλέσει στην τάξη ποιεί εν προκειμένω τη νήσσα . Ουτω περιμένουμε να διαπιστώσουμε πόσα ακόμα εκατομμύρια του Δημοσίου θα καταχρασθεί και με το νόμο πλέον ο κ. Γ. Τρεπεκλής ! Για τέτοιες σχέσεις και σε τέτοιους ηγέτες αναφερόμαστε ! 18-4-2010 Φ.Π.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.