#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2007 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για τους λογαριασμούς των ομολόγων στην Ελβετία

 Οι σημερινές εφημερίδες αναφέρονται αναλυτικά στην χθεσινή τετράωρη εξέταση του Γ. Ζορμπά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ερμηνεύουν όμως κατά το δοκούν αυτά που είπε και εκείνα που …δεν είπε ο πρόεδρος της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος. Έτσι οι φιλοκυβερνητικές υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων», ενώ οι αντικυβερνητικές γράφουν για «μαύρο χρήμα, που κατέληξε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Σύγχυση δημιουργείται επίσης από δημοσιεύματα (όπως στα ΝΕΑ) που υποστηρίζουν ότι, αναφορικά με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, κάποιοι «μπλοκάρουν το άνοιγμα λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες». Επειδή γράψαμε πρώτοι για το πάγωμα των επίμαχων λογαριασμών στην Ελβετία (βλ.εδώ και εδώ και στα τεύχη 902-905 του Αντί) επαναλαμβάνουμε σήμερα τα στοιχεία που γνωρίζαμε τότε, προσθέτοντας νέα που προέκυψαν στο μεταξύ, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες:

Καταρχήν κανένα πρόσωπο δεν «μπλοκάρισε» λογαριασμούς που έχουν σχέση με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ στην Ελβετία. Αντιθέτως, η Γενική Εισαγγελία της Ελβετίας «πάγωσε» σχετικούς λογαριασμούς, όταν προέκυψαν υποψίες ότι μέσω αυτών διακινούνταν «βρώμικο χρήμα», όπως γράψαμε πρώτοι (βλ.εδώ). Τότε, προκειμένου να ξεπαγώσουν τα λεφτάκια τους, εμπλεκόμενοι στην πώληση του ομολόγου στο ΤΣΠΕΑΘ ισχυρίστηκαν ότι δεν πρόκειται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αλλά για «νόμιμες προμήθειες» από την πώληση του ομολόγου. Έτσι ακριβώς άρχισε να αποκαλύπτεται η αλήθεια για το αμαρτωλό ομόλογο. Οι διαδρομές του ερευνούμενου τώρα από τον κ. Ζορμπά ύποπτου χρήματος είναι οι εξής: 
 

Οι διαδρομές του ύποπτου χρήματος


Στις 10 Ιουλίου 2006, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο κ. Καπράνος και το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασαν το ομόλογο, η North Αsset Μanagement του κ. Παπαμαρκάκη (μπλεγμένου ήδη στο άλλο αμαρτωλό ομόλογο του ΤΕΑΔΥ) στέλνει 6.500.000 ευρώ σε μια εταιρεία ονόματι CRΟΖΑNΑ που ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν σχέση με την χρηματιστηριακή ΤΡΩΥΛΟΣ, έκλεισαν τη δουλειά με το ΤΣΠΕΑΘ και παραμένουν μέχρι τώρα στο παρασκήνιο. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 8.401852.0071, στην DRΕSDNΕR BΑNK.

Τρεις ημέρες αργότερα (13/7/2006) από το λογαριασμό της CRΟΖΑNΑ τα χρήματα μεταβιβάζονται στο λογαριασμό 8.007258.0071, πάντα στην DRΕSDNΕR BΑNK, που ανήκει στο «Δ.Π.», ο οποίος θεωρείται, μαζί με τον κ. Παπαμαρκάκη, ο «αρχιτέκτονας της υπόθεσης» και έχει ήδη καταθέσει στον κ. Ζορμπά.

Στις 17/7/2006, από τον λογαριασμό του ΔΠ , φεύγουν 3.100.000 και πηγαίνουν στο λογαριασμό 8.007257.0071, πάλι της DRΕSDNΕR BΑNK. Ο λογαριασμός αυτός ανήκει, στον «Ν.Δ.» , πρώην στέλεχος της Γενικής Τράπεζας επί ΠΑΣΟΚ που διορίστηκε σε κρατική θέση επί ΝΔ και είχε στενές σχέσεις με κορυφαίο στέλεχος του ΤΣΠΕΑΘ.

Από τον λογαριασμό του «Ν.Δ.», τέλος, μεταβιβάζονται (από τις 20/7 έως τις 2/8/2006), 1.887.000 συνολικά, σε πρόσωπο που είχε άμεση σχέση με το ΤΣΠΕΑΘ. Τα υπόλοιπα από τα 6.500.000 που έστειλε η North Asset του κ. Παπαμαρκάκη, ταξιδεύουν σε εταιρείες-φαντάσματα και βαλίτσες.

Όλοι αυτοί που περιγράφουμε προηγουμένως ήταν φίλοι και γνωστοί κορυφαίων υπουργών της ΝΔ. Τους γνώριζαν από χρόνια, τους διευκόλυναν με δημοσιεύματα και άλλες δημόσιες σχέσεις, έβγαιναν να διασκεδάσουν μαζί, έτρωγαν στο σπίτι τους. Και οι υπουργοί τους διόριζαν σε κρατικές θέσεις και τους έδιναν και άλλες δουλειές του δημοσίου, για να τους ανταμείψουν. Κατόπιν αυτών, δεν ενδιαφέρει και πολύ ο εντοπισμός του ενδεχόμενου «πολιτικού χρήματος», που δεν θα ήταν τόσο ηλίθιοι να το στείλουν μέσω τραπέζης. Οι προσωπικές σχέσεις είναι αυτές που αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν την αλήθεια.

(Στη φωτογραφία χαμογελαστοί, ο κ. Ζορμπάς με τον «ανίδεο» τότε κ. Αλογοσκούφη)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Suhoi avatar
    Suhoi 08/11/2007 15:16:08

    Σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το Ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα. Λέγεται ότι κόπηκε καλώδιο οπτικών ινών του ΟΤΕ στο Χιλιομόδι, κατά τη διάρκεια έργων που έκανε μάλλον η κατασκευαστική του Μπόμπολα. Συνήθως βέβαια, ο ΟΤΕ δίδει τα σχέδια του δικτύου του, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια ενδεχόμενα. Το ερώτημα είναι: Τα ζήτησε ο Μπόμπολας; Κι'αν ναι, τα έδωσε ο ΟΤΕ. Το γεγονός πάντως, αποδεικνύει πόσο πρόσχειρα έχει στηθεί το "διεθνές" διαδίκτυο στην Ελλάδα. Ενα καλώδιο κόβεται και η Ελλάδα απομονώνεται. Για πιο παγκόσμιο χωριό μιλάμε. χωριό είμαστε, όχι όμως, παγκοσμιοποιημένο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.