#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2013 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για τον υπεύθυνο Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ταφύλλη

Ό,τι είναι "νόμιμο" είναι και ηθικό κ. Τσίπρα;Ανησυχία και προβληματισμό καλλιεργεί η αναφορά του Βενιζέλου στην Βουλή για τους στενούς συνεργάτες του Τσίπρα και υπεύθυνους για τον τομέα Εθνικής Άμυνας (Γιάννης Ταφύλλης) ότι εμπλέκονται με Αντισταθμιστικά Ωφελήματα και εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζουμε τον σχετικό διάλογο:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Ταφύλλης, που συνόδευε τον κ. Τσίπρα στα ναυπηγεία, είναι άνθρωπος με μακρά δραστηριότητα στο χώρο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, και έχει πολύ μεγάλη αντιδικία με το υπουργείο Άμυνας γιατί έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες που ετοίμαζαν λογισμικό για την Αεροπορία»

ΤΣΙΠΡΑΣ: Αφήσατε και αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αεροπόρο Γιάννη Ταφύλληη, που μας τιμά η παρουσία του» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί άραγε; Γιατί όντας αξιωματικός της Αεροπορίας, έφερε στην επιφάνεια τα περιβόητα προβλήματα της αγοράς του αιώνα - των "τυφλών" Mirage 2000. Αν έχετε το οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο, να το καταθέσετε εκεί που πρέπει - και φαντάζομαι πως ο κ. Ταφίλης και όσοι άλλοι, θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους με όποιο ένδικο μέσον έχουν»

Ποιά είναι η πραγματικότητα;

Ο υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπλακεί με εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 όπως ο ίδιος παραδέχεται στην χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ «...ότι από τον Οκτώβριο του 2003 συμμετείχε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα .....που θα οδηγούσε την Πολ. Αεροπορία τεχνολογικά στον 21ο αιώνα»...!!!!!!! Το πρόγραμμα αυτό το υλοποιούσε σε συνεργασία με την γνωστή σε όλους μας εταιρεία ALTEC (συμμετείχαν και οι HOMS, X-VIONIC) και όπως υποστηρίζει είχαν έτοιμο το πρόγραμμα μέχρι το 2006, αλλά η «διαπλοκή και η διαφθορά»!!! δεν τους άφησαν να το ολοκληρώσουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι δαπανήθηκαν  δεκάδες εκκατομύρια για το πρόγραμμα αυτό αλλά ουδέποτε τελεσφόρησε. Ονομάζεται WOM SQOM (Wing Operations Management και Squadron Operations Management)  και σκοπός του ήταν η ηλεκτρονική διασύνδεση των Πολεμικών Πτερύγων και Μοιρών για αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Αντίστοιχο πρόγραμμα έχει εφαρμόσει η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, αλλά ουσιαστικά αποτελεί και εφαρμογή του υπό υλοποίηση Νατοικού προγράμματος ACCS.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σύμφωνα με την Φ. 453.8/74/ΕΠ.443419/Σ.744/18-9-06/ΓΕΑ/Β3 για περιστατικό που αφορούσε πιθανή διαρροή Υψηλής Διαβάθμισης στοιχείων σε εκπροσώπους της εταιρείας στο αεροδρόμο της Λάρισας (τόπος κατοικίας και επιχειρηματικής δράσης του εν λόγω  υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ) στις 31-10-2005.

Για το ίδιο θέμα (αποδέσμευσης ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ στοιχείων), είχε προκαλέσει δημοσιεύματα αμυντικών περιοδικών («ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» τεύχος 57, Οκτ. 2008) το γεγονός ότι, αντιμετωπίστηκε ως θέμα ρουτίνας επιστολή που είχε σταλεί από την εταιρεία στον Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολ. Αεροπορίας και του ζητούσε σχέδια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ όπως το ΕΘΣΥΣΑΝ (Εθνικό Σύστημα Αναφορών), ενώ είχε εξουσιοδότηση μέχρι «ΑΠΟΡΡΗΤΗ» και στο πρόγραμμα συμμετείχαν ξένοι υπήκοοι και εταιρείες. To θέμα τότε έπεσε στα μαλακά περιοριζόμενο στα όρια της Στρατιωτική Δικαιοσύνης και ανακαλώντας έγγραφα και πληροφορίες που είχαν δοθεί χωρίς να γίνει κανένας περαιτέρω έλεγχος ασφαλείας.

Το κυριότερο όμως εμπόδιο απ’όλα και σύμφωνα με σχετικές αναφορές αρμόδιων φορέων του ΑΤΑ, αποτελούσε το γεγονός ότι ο Αρχικός Πηγαίος Κώδικας του προγράμματος που τους είχε δοθεί ήταν ελλιπής και δεν μπορούσε να τύχει εκμετάλλευσης από την Πολ. Αεροπορία.

Επί της ουσίας, δεκάδες εκκατομύρια ξοδεύτηκαν, υλικά και κομπιούτερς σαπίζουν στις αποθήκες των Αεροδρομίων, κάποιοι νεαροί αξιωματικοί παρασύρθηκαν απο τις εταιρείες σε παραιτήσεις και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε στις συνεντεύξεις του για ...συνειδήσεις.. και άλλα «όμορφα ανέκδοτα».

Επίσης αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Υπεύθυνος του τομέα Εθν. Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείτο από τις υφιστάμενες διατάξεις να εμπλακεί σε εξοπλιστικά προγράμματα, διότι έπρεπε να έχει περάσει πενταετία από την αποστρατεία του και ο ίδιος είχε παραιτηθεί μόλις πριν 2 χρόνια το 2001 .

Είναι ακόμη πιο μεπτόν το γεγονός  ότι το αντικείμενο που ασχολείτο τα τελευταία χρόνια πριν φύγει από την Πολεμική Αεροπορία  ήταν ακριβώς αυτό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, όπως ο ίδιος γράφει στο βιογραφικό του ....... επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας ..... Αντίστοιχη θέση είχε και στο ΝΑΤΟ, όπου μετέβη ως Έλληνας αξιωματικός.

Στις θέσεις αυτές επελέγη (που ήταν εκλεκτές - ασφαλείς αλλά και ιδιαίτερα καλοπληρωμένες) λόγω σχετικού μεταπτυχιακού που του προσέφερε η Πολεμική Αεροπορία δωρεάν και με διπλή αποζημίωση εξωτερικού.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο ίδιος δεν ετίμησε την Πολεμική Αεροπορία και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Προτίμησε μετά την καλοπληρωμένη θέση στο ΝΑΤΟ, αντί να μείνει επιστρέφοντας στην Ελλάδα και να μεταφέρει τις εμπειρίες του στην Πολεμική Αεροπορία, να παραιτηθεί για να εκμεταλλευτεί τα προσόντα που του είχαν προσφερθεί απλόχερα από το κομματικό σύστημα εκείνης της εποχής για να προσληφθεί ως ιδιώτης στο Νατοικό Στρατηγείο της Λάρισας, (απολαμβάνοντας σύνταξη και υψηλό μισθό) και παράλληλα να δρομολογήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα εις βάρος της (όπως απεδείχθη) και στους τομείς που ο ίδιος δραστηειοποιείτο πρόσφατα ως εν ενεργεία αξιωματικός.

[caption id="attachment_239699" align="alignnone" width="600" caption="Το ACCS του ΝΑΤΟ"][/caption]

Στη συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ προσπαθεί να ωραιοποιήσει την παραίτησή του από την Πολεμική Αεροπορία επειδή είχε «στοχοποιηθεί» από την εμπλοκή του στις διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των προβλημάτων στα ραντάρ των Αεροσκαφών Μ-2000. Είναι γεγονός ότι συμμετείχε στις σχετικές ομάδες εργασίες με άλλους Ιπταμένους και τεχνικούς που είχαν πρωτοποθετηθεί στη πρώτη Μοίρα αυτών των Αεροσκαφών το 1989. Όπως και οι άλλοι Ιπτάμενοι της επιτροπή από την Μοίρα του υλοποίησαν σχετικές διαταγές της Πολεμικής Αεροπορίας, τους οποίους τίμησε για το έργο τους και κανείς εξ αυτών δεν «στοχοποιήθηκε». Άλλωστε φαίνεται πόσο επίλεκτη ήταν η σταδιοδρομία και του εν λόγω ατόμου μέχρι που παραιτήθηκε για να εκμεταλλευτεί για ΊΔΙΟΝ όφελος όσα του προσέφερε η Πολεμική Αεροπορία.

Εδώ να θυμηθούμε και τη ρήση του βουλευτή, που τον ερριξε στον Καιάδα της ανυπαρξίας, ότι είναι Νόμιμο είναι και Ηθικό, άν και στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι ούτε Νόμιμο ούτε Ηθικό.

Ο κ. ΥΕΘΑ μπορεί να ερευνήσει το πρόγραμμα και να δεί ακριβώς τι ισχύει, να ενημερώσει και εμάς για την πραγματικότητα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσει σε πρόσωπα και δεδομένα που θα τον εκπλήξουν. Όπως επιχειρηματίες, υψηλόβαθμους απόστρατους, δημοσιογράφους αλλά και σε εν ενεργεία που προσπαθούν να τους προωθήσουν σε καίρια πόστα, που μπορεί να είναι ακόμη και σε γνωστούς του κύκλους.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον κ.Τσίπρα. Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό, ότι οι κύκλοι αυτοί είναι τεμνόμενοι και έχουν κοινά σημεία, κοινές πρακτικές και κοινούς στόχους. Αυτά αποδεικνύουν οι καθημερινές αποκαλύψεις σκανδάλων .

Ζούμε σε μία εποχή που το ένα μετά το άλλο ξεδιπλώνονται εκκωφαντικά τα σκάνδαλα που μόλυναν τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία 20ετία. Η πιθανή εισχώρηση των διαπλεκόμενων στη νεοσύστατη κομματική δομή της νηπιακής ηλιακά αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματικά προκαλεί «τρόμο» στους δεινοπαθούντες πολίτες αυτής της χώρας και μόνο στη σκέψη ότι «τίποτα δεν άλλαξε» και η διαπλοκή συνεχίζει να είναι ΠΑΝΤΟΥ.

Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έχει αποδείξει επανειλημμένως τη βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή από όπου και εάν προέρχεται. Το ίδιο ευχόμαστε να υιοθετήσουν όλοι οι πολιτικοί φορείς και ταγοί της χώρας μας για να ελπίζουμε ότι θα δούμε πάλι «άσπρη μέρα».

Reporter

Για να είμαστε αντικειμενικοί ας δούμε τα σχόλια που γράφουν κάποιοι που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά τον υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν προκύψει το θέμα , σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αλλά και το δημοσίευμα του περιοδικού:

 @ ΓΙΑΝΝΗΣ 25.10.2012 | 19:05

Ό,τι έφυγαν «σύμφωνα με το νόμο» είναι το άλλοθι κάθε λαμόγιου εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

 F- 16 25.10.2012 | 11:30

Γιάννη άφησες τις εργολαβίες της ALTEC και πήγες ΣΥΡΙΖΑ το WOM- SQOM ακόμα να τελειώσει που το πουλάγατε στην Πολεμική Αεροπορία από τα αντισταθμιστικά . Βάλε υπογραφή ότι είσαι απόστρατος και μόλις έφυγες έπιασες δουλειά σε εταιρεία για την κονόμα . Τώρα πουλάς φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ο διάβολος δουλειά δεν είχε τα παιδιά του πη....

 ATA/B3 25.10.2012 | 23:13

Είμαι ΠΑΣΟΚος όταν πρέπει για να πάω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να διαλύσω τη μηχανογράφηση του ΑΤΑ για προσωπικό όφελος και προβολή, αλλά τώρα που το ΠΑΣΟΚ το 'φαγε η μαρμάγκα, έγινα ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έπαιρνα τις αποζημιώσεις εξωτερικού στο Geilenkirchen, το ΝΑΤΟ ήταν καλό. Όταν με προσέλαβε και μου 'δινε παχυλό μισθό, επιπλέον της σύνταξης, το ΝΑΤΟ ήταν ακόμα καλύτερο. Τώρα όμως έγινα αριστερός, γιατί πουλάει. Ήμουν μέρος του συστήματος και τώρα το αποκηρύσσω, γιατί έτσι με συμφέρει. ΟΚ;

 Ανδρέας 25.10.2012 | 23:08

Και εκπαιδευση στο εξωτερικο και θητεια στο ΝΑΤΟ; Και μετα να βγαλεις τη στολη οσο πιο γρηγορα γινεται! Μπράβο.... Επειδή σίγουρα κύριε συγγραφέα θα εχετε συμμαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, τι μπορείτε να τους πείτε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του; Κρίμα τη στολή......

ΑΠΟΨΗ 25.10.2012 | 22:49

ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΜΠΙΑ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!! Η ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 40 ΟΥΤΕ ΜΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ. ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΩ F-16 ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ!!! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΨΩΜΙ. ΑΠΟ ΤΑ 30 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ.

FILOS 25.10.2012 | 11:35

Αυτό που δεν μας είπες είναι ότι ήσουν και υποψήφιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά όπως και απόστρατος αξιωματικός και ότι δούλευες σε εταιρείες που βούλιαξαν το κράτος με τις αρπαχτες

 πιπέρι 25.10.2012 | 11:25

Το κύρος των ΕΔ πλήτεται όταν 45ρηδες που τους σπούδασαν οι ΕΔ την κοπάνησαν με 1800 και 500 και 70.000 ευρώ εφάπαξ και τώρα εισπράτουν από τον κόπο αυτών που δουλεύουν για 500 ευρώ τον μήνα.Πολλοί από αυτούς τους σωσίες και αναλυτές έρχονται τώρα να μας δείξουν τον δρόμο της σωτηρίας και της απαγκίστρωσης. Η κοινωνία αντέχει όλους τους τίμιους εργαζόμενους ή μη. Δεν αντέχει τους υποκριτές και τους εκμεταλλευτές των καταστάσεων. Η κρίση της ηθικής έπεται του μνημονίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 23/12/2013 07:35:20

  Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτός. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η πραγματικότητα είναι όπως περιγράφεται από τον reporter και επιβεβαιώνεται από τα σχόλια. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν αυτοί που θα βγουν και θα τους ξεμπροστιάσουν, γιατί, το θράσος να υπεραμύνεσαι τη διαπλοκή και να δίνεις συνεντεύξεις σε κομματικές φυλλάδες, αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ με θράσος. Κρίμα στα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνώντων......
  Σταματώ εδώ, σεβόμενος αφ'ενός το πνεύμα των Αγίων Ημερών που πλησιάζουν και, αφ'ετέρου, τη μνήμη του 28χρονου Ειδικού Φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, που χάθηκε χθες βράδυ στο Χαλάνδρι, δείχνοντας ότι στην Ελλάδα δεν ζουν μόνο "Ταφύλληδες" ή "Λιάπηδες", αλλά και 'Ανθρωποι με Ευθυξία, Αξιοπρέπεια και 'Ηθος!!!

 2. NONOS avatar
  NONOS 23/12/2013 08:13:55

  Ελλάς το μεγαλείο σου.......αλί απ τα παιδιά που τα τρώει το αρβυλο,η αλμύρα και τα G.....ενω κατι τετοιοι τυποι τη βγαζουν στη μπούδρα και μας κανουν και τον καμπόσο......λερναια υδρα η @ουτανα η διαπλοκή....οσα κεφαλια και να κόψεις το θεριο δε παλευεται....δλδ ο περι ου ο λόγος διαπνεόμενος απο πατριωτικα αισθήματα την "εκανε" με ελαφρα πηδηματακια οντας στην πιο παραγωγικη ηλικία καθ'ην στιγμη μπορούσε αυτα τα οποία ειχε επενδυσει πανω του η Πατρίδα να τον "εκμεταλευτεί"...αλλα ειπαμε αυτη ειναι η θεωρία των "αρπαχτικών"..παρε οτι μπορεις και καντηνα με ελαφρα......

  • stavros avatar
   stavros @ NONOS 23/12/2013 09:12:37

   Ελπίζω να μην τον βάλουν υφυπουργό άμυνας. Καλύτερα να έχουμε τη Φώφη για πάντα...

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/12/2013 08:35:42

  Αυτό το ήθος δίδαξε η αριστερή παιδεία στην Ελλάδα. Φάε όσο μπορείς και μετά όπως μπορείς. Και μη θυσιάζεσαι για ανόητες έννοιες όπως η Πατρίδα.

  • Αρης avatar
   Αρης @ Γεώργιος Τ. 23/12/2013 13:15:23

   Kαι το χειρότερο απ' όλα είναι οτι η αριστερή παιδεία τα έκανε αυτά με την ανοχή και τη συμπαράσταση μιας Δεξιάς που κυβέρνησε όχι ενα, αλλά 10 χρόνια!!! και κυβερνάει ακόμα, συνεχίζοντας στην παιδεία την ίδια διάλυση...Mόλις πας να τους κάνεις κριρική σε αποστομώνουν και μάλιστα με επιχειρήματα: Eμείς ενεργούμε σύμφωνα με τις ιδέες μας και δεν εχουμε την εξουσία. Εσείς γιατί δεν εφαρμόζετε τις ιδέες σας δέκα χρόνια που την έχετε και μας πληρώνετε κι απο πάνω?
   Τελικά δικαιώνονται.

 4. Σπορέας avatar
  Σπορέας 23/12/2013 10:30:16

  H ALTEC δεν είχε μπερδευτεί και με το C4I ?
  Ο ιδιοκτήτης της ALTEC δεν είχε παραχωρήσει δωρεάν τη βιλάρα με την πισίνα σε κείνον τον υφυπουργό του "Κάλαχαν" τον Μαλαίσιο ?

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/12/2013 10:44:04

  ῾Ο Θεός βοηθός, ἄν γίνει ποτέ ὁ ἀλέξης πρωθυπουργός! Μέ τέτοιοιους στόν τομέα ᾿Εθνικῆς ῎Αμυνας τοῦ συριζα, θά μοιραζόμαστε τά ψάρια τοῦ Αἰγαίου μέ τούς Τούρκους. Ποτέ μου δέν φανταζόμουν ὅτι ἀξιωματικοί τῆς ΠΑ εἶναι ἀριστεροτσιπραῖοι. :mrgreen:

  • Αρης avatar
   Αρης @ Φωτεινή 23/12/2013 13:18:09

   Δίκιο έχεις Φωτεινή. Η Φώφη μπορεί να είναι Πασοκολαμόγιο, αλλά δεν είναι τομάρι.

 6. parsifal avatar
  parsifal 23/12/2013 10:45:08

  Ηδη παρατηρείται συνωστισμός αξ/κών, ανωτέρων στελεχών του κράτους και αλλων πολλών με βαθιά γνώση ΑΩ, προμηθειών, "πιλοτικών" προγραμμάτων στις ΕΔ, στους προθαλάμους του κ. Παπά, ετοίμων για την "επόμενη ημέρα", οταν τέως καταγγέλοντες το ΝΑΤΟ, την διαπλοκή στα αμυντικά, τους "αχρηστους εξοπλισμούς", σκληροπυρηνικοί ΠΑΣΟΚ κλπ θα κληθούν να στελεχώσουν το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.
  Αυτή είναι η ιστορία και επαναλμβάνεται γιατί οι ανθρωποι δεν αλλάζουν. Είναι εξ'αλλου γνωστό οτι η NKVD του Στάλιν στελεχώθηκε απο τους υπαλλήλους της Οχράνα του Τσάρου... Να δούμε τι θα συμβεί οταν η πρώτη διμοιρία ΜΑΤ υπο τις εντολές του κ. Τσουκαλά (η μήπως Βούτση ;) κληθεί να καταστείλει διαδήλωση "κατσαρόλα" απογοητευμένων απο τις μη εκπληρωθησόμενες υποσχέσεις αυξήσεων, προσλήψεων, διορισμών κλπ.

 7. Αναρχοφιλελεύθερος avatar
  Αναρχοφιλελεύθερος 23/12/2013 14:49:54

  " είχαν έτοιμο το πρόγραμμα μέχρι το 2006, αλλά η «διαπλοκή και η διαφθορά"

  Ε, όχι να μιλάει για διαπλοκή ο Αθανασούλης. Ξεκίνησε την "καριέρα" του κάνοντας μηχανογράφηση στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των υψηλών γνωριμιών που είχε. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε επιστήθιος φίλος του Λαλιώτη.

  Από το 1998 όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, τα νοσοκομεία (να μην αναφέρω τις νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ) είχαν γεμίσει με υπολογιστές της ALTEC. Είναι επίσης γνωστή η ιστορία του επιχειρηματία με τον Κουρή και το κανάλι ALTER.

  Η ALTEC υπήρξε κατά βάση μια κρατικοδίαιτη επιχείρηση πασοκικού προσανατολισμού, που χρεοκόπησε πριν επέλθει η χρεοκοπία της χώρας, καθώς είχαν τελειώσει τόσο τα χρήματα των "κοινοτικών κονδυλίων" όσο και ο φρενήρης τραπεζικός δανεισμός.

  Πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει λογισμικό το οποίο "θα οδηγούσε την Πολ. Αεροπορία τεχνολογικά στον 21ο αιώνα", να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο με τιμή ανά μετοχή 0,03 (3 λεπτά του ευρώ);

  Βεβαίως ο Βενιζέλος κακώς έδειξε τον στρατιωτικό και το ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω απ΄ όλα υπάρχει το βαθύτατα διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ

 8. NIKOΣ avatar
  NIKOΣ 23/12/2013 14:52:45

  EΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  19 ακίνητα Δημήτρης Στρατούλης

  12 ακίνητα Νικόλαος Βούτσης

  15 ακίνητα 800.000 καταθέσεις στο εξωτερικό μετοχές 3 αυτοκίνητα Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια

  9 ακίνητα η Ρένα Δούρου

  6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης

  7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος

  10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ

  11 ακίνητα, 500 χιλ.καταθέσεις μετρητά, πάνω από 500 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα, Δημήτρης Παπαδημούλης

  12 ακίνητα Αλέξης Μητρόπουλος

  11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST,
  Θεανώ Φωτίου

  11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα Αλεξόπουλος Απόστολος

  5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια, Καφαντάρη Χαρούλα

  4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 Βασιλική Κατριβάνου

  8 ακίνητα Γεροβασίλη Ολγα

  11 ακίνητα Χατζηλάμπρου Βασίλης

  8 ακίνητα Καραγιαννίδης Χρήστος

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% Γάκης Δημήτριος

  8 ακίνητα 350.000 καταθέσεις Αποστόλου Ευάγγελος

  5 ακίνητα Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη

  5 ακίνητα Διακάκη

  2 ακίνητα 400.000 € σε μετοχές 50.000 € μετρητά Αμανατίδης Ιωάννης

  11 ακίνητα Χαραλαμπίδου Δέσποινα

  5 ακίνητα συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα Γαιτάνη Ιωάννα

  5 ακίνητα Μαρία Τριανταφύλλου

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 8 Δημήτρης Κοδέλας

  12 ακίνητα Χρήστος Μαντάς

  17 ακίνητα Νίκος Μιχαλάκης

  16 ακίνητα Στέφανος Σαμοΐλης

  9 ακίνητα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

  17 ακίνητα Νίκος Συρμαλένιος

  11 ακίνητα 500.000€ καταθέσεις 380.000€ ξένα αμοιβαία Σταθάκης Γεώργιος

  18 ακίνητα Κωστής Δερμιτζάκης

  6 ακίνητα 150.000 € καταθέσεις Γιάννης Δραγασάκης

  8 ακίνητα Θανάσης Πετράκος

  7 ακίνητα Αιχάν καρά Γιουσούφ

  13 ακίνητα Αφροδίτη Σταμπουλή

 9. NIKOΣ avatar
  NIKOΣ 23/12/2013 14:53:36

  EΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ 3 αυτοκίνητα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  19 ακίνητα Δημήτρης Στρατούλης

  12 ακίνητα Νικόλαος Βούτσης

  15 ακίνητα 800.000 καταθέσεις στο εξωτερικό μετοχές 3 αυτοκίνητα Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια

  9 ακίνητα η Ρένα Δούρου

  6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης

  7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος

  10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ

  11 ακίνητα, 500 χιλ.καταθέσεις μετρητά, πάνω από 500 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα, Δημήτρης Παπαδημούλης

  12 ακίνητα Αλέξης Μητρόπουλος

  11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST,
  Θεανώ Φωτίου

  11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα Αλεξόπουλος Απόστολος

  5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια, Καφαντάρη Χαρούλα

  4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 Βασιλική Κατριβάνου

  8 ακίνητα Γεροβασίλη Ολγα

  11 ακίνητα Χατζηλάμπρου Βασίλης

  8 ακίνητα Καραγιαννίδης Χρήστος

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% Γάκης Δημήτριος

  8 ακίνητα 350.000 καταθέσεις Αποστόλου Ευάγγελος

  5 ακίνητα Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη

  5 ακίνητα Διακάκη

  2 ακίνητα 400.000 € σε μετοχές 50.000 € μετρητά Αμανατίδης Ιωάννης

  11 ακίνητα Χαραλαμπίδου Δέσποινα

  5 ακίνητα συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα Γαιτάνη Ιωάννα

  5 ακίνητα Μαρία Τριανταφύλλου

  5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 8 Δημήτρης Κοδέλας

  12 ακίνητα Χρήστος Μαντάς

  17 ακίνητα Νίκος Μιχαλάκης

  16 ακίνητα Στέφανος Σαμοΐλης

  9 ακίνητα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

  17 ακίνητα Νίκος Συρμαλένιος

  11 ακίνητα 500.000€ καταθέσεις 380.000€ ξένα αμοιβαία Σταθάκης Γεώργιος

  18 ακίνητα Κωστής Δερμιτζάκης

  6 ακίνητα 150.000 € καταθέσεις Γιάννης Δραγασάκης

  8 ακίνητα Θανάσης Πετράκος

  7 ακίνητα Αιχάν καρά Γιουσούφ

  13 ακίνητα Αφροδίτη Σταμπουλή

 10. Αρης avatar
  Αρης 23/12/2013 16:50:18

  Δηλαδη φιλε ΝΙΚΟ στις εκλογες εμεις θα καταγράψουμε τα ακίνητα των υποψηφιων κάθε κόμματος και θα ψηφισουμε αυτούς που εχουν τα λιγώτερα ή τα περισσότερα?
  H μήπως θες να μας πεις να ψηφίσουμε Συριζα γιατι αυτοί εχουν πολλά ακινητα και θα καταψηφίσουν το νόμο του Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς κι έτσι θα γλιτώσουμε τα σπιτια μας απο τους τραπεζίτες?

 11. apatsi avatar
  apatsi 23/12/2013 17:45:17

  Εμείς που τον ξέρουμε, ΔΕΝ απορούμε καθόλου. Μα καθόλου.
  Ένας καλός, έχει δουλειά ανεξαρτήτως καταστάσεων.
  Όταν όμως τελειώσαν οι επανελθόντες Αρχηγοί, τελείωσαν και οι ¨¨εξπέρ¨¨ που θα οδηγούσαν την ΠΑ στον 21 αιώνα.
  Ε,εε, όλα τελειώνουν κάποτε. Αν με τις βλακείες μας τους νεκρανασταίνουμε, ...

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
   ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ @ apatsi 23/12/2013 21:29:33

   ΕΝΩ ΟΙ ΜΗ ΕΠΑΝΕΛΘΟΝΤΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΡΠΑΧΤΕΣ".

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/12/2013 18:18:40

  Είναι εκνευριστικό να μην καταλαβαίνουμε ως λαός ότι η πολιτική, η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να διαξέγεται με θεσμούς, το νόμο κι ασφαλιστικές δικλείδες κι όχι να είναι μπακαλιστικη υπόθεση προσώπων.
  Τόσο ως υπερασπιστές όσο κι ως κατήγορεί χάνουμε τη σοβαρότητά μας όταν καταφεύγουμε σε ευτελή μέσα, όπως τα νόμιμα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών.
  Η κακοδεμονία που μας δέρνει είναι ότι ποτέ οι κυβερνώντες και οι υποψήφιοι κυβρνώντες δεν θέλησαν να δημιουργήσουν διαφανείς θεσμούς και σαφή και καθολική νομοθεσία για την λειτουργία του Κράτους.
  Ως πολίτες αυτοικανοποιούμεθα με το να λιτάσρουμε του "κακούς". Λες και υπάρχουν "καλοί".
  Μόνο η διαφάνεια των θεσμών, καθολική εφαρμογή του Νόμου μπορούν να διασφαλίσουν την ύπαρξη "καλών".

 13. Paris avatar
  Paris 23/12/2013 19:34:12

  Εχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί πότε συστήθηκε η εταιρία HOMS,και πως τό "προιόν"της άρτι συσταθείσας εταιρίας έγινε αποδεκτό ως Αντισταθμιστικό για τα F-16. Ποιά άλλα προιόντα παράγει η εταιρία?.Αν είναι μόνο αυτό,μήπως συστάθηκε για το σκοπό αυτό?Και πόσα πληρώθηκε η εταιρία χωρίς να το ολοκληρώσει?Πάνω απο 15 εκατ?Περισσότερα?Ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός εργαζόταν νόμιμα μετά την αποστρατεία?Δήλωσε τα εισοδήματα?

 14. Steve avatar
  Steve 23/12/2013 22:13:10

  Μάλλον πολλά θα πρέπει να γνωρίζει νυν βουλευτής των ΑΝΕΛ που υπηρετούσε την εποχή εκείνη ως επιτελάρχης του ΑΤΑ στην Λάρισα και που προς τιμήν του εναντιώθηκε και κοντραρίστηκε με το σύστημα της εποχής εκείνης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.