#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2008 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για τον Τόμας Μίλερ και τις ΜΗΖΕΝΣ

Το press-gr.blogspot.com μας πληροφορεί σήμερα ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ «θα βρεθεί στο μικροσκόπιο, αν προχωρήσουν σε βάθος οι έρευνες για το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens στη χώρα μας και διερωτάται αν «ο ρόλος που έπαιξε ήταν σύμφωνος με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης του ή όχι». Στην πραγματικότητα και όπως γράψαμε εμείς εδώ στις 5 Φεβρουαρίου (και το Αντί στις 15/6/2007) ο κ. Μίλερ απομακρύνθηκε ήδη από το διπλωματικό σώμα εξαιτίας της εμπλοκής του στο διαγωνισμό για το C4I.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (2001-2002) είχαν εμφανιστεί τρεις ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες, οι Lockheed Martin, SAIC και TITAN. Kατόπιν όμως έντονου παρασκηνίου, ζυμώσεων και πιέσεων, οι  Lockheed Martin και TITAN αποσύρθηκαν και στη θέση τους εμφανίστηκε η Raytheon. Έμεινε επίσης, η SAIC. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, προωθούσε την Lockheed Martin και μέχρι το τέλος –λένε οι άνθρωποι της - ήταν εναντίον της SAIC. Προωθούσε επίσης, τη Μotorola που ήταν σε συμμαχία με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ (βλ.και εδώ). Αυτό όμως προκάλεσε την αγανάκτηση άλλων αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν έπαιρναν τις δουλειές που ήθελαν, αλλά διέθεταν υψηλότερες διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον. Με αποτέλεσμα να αφιχθεί κατεπειγόντως στην Αθήνα (περίοδος έκρηξης της βόμβας Ξηρού) ένα  κλιμάκιο του FBI και να τρομοκρατηθεί η …. «αντιτρομοκρατική» της ΕΛΑΣ που νόμισε ότι «κάτι βρήκαν πάλι οι σύμμαχοι».

Αποστολή των πρακτόρων του FBI ήταν όμως «να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» τον επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής και το έκαναν. Πώς είχε οδηγηθεί σε αυτόν το FBI; Συνελήφθη κάποιος στην Αμερική με …σημαδεμένα χρήματα. Ύστερα από 30 χρόνια, που θα αρθεί το απόρρητο, θα μάθουμε τι περιέχει η πολυσέλιδη έκθεση του FBI που συνόδευσε τον κ. Μίλερ στην απομάκρυνσή του από την Αθήνα και τελικά το διπλωματικό σώμα. Πράγμα που έγινε με κομψό τρόπο, επειδή τον έσωσε από τα χειρότερα ο γιος του Ράμσφιλντ, του πανίσχυρου τότε υπουργού Αμύνης του Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Σήμερα, ο ίδιος λέει , ότι δουλεύει για ανθρωπιστική οργάνωση στη Βρετανία. Σύμφωνα με φήμες ωστόσο, εργάζεται για βρετανικές εταιρείες ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. exiled avatar
  exiled 14/02/2008 13:51:19

  Όλα τα μπουμπούκια από εδώ έχουνε περάσει. Τι παιδί κι αυτό! Για υιοθεσία.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/02/2008 14:00:26

  Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαμε τραβήξει τα πάνδεινα από τον κύριο αυτό και τη σύζυγό του. Ποιός δε θυμάται τον πόλεμο που μας έκαναν για να πάρουν λεφτά από το υπουργείο εξωτερικών για μια μη κυβερνητική οργάνωση που είχαν?

  Όταν οι Κύριοι Κύριοι Αμερικανοί αναρωτιούνται για τον αντιαμερικανισμό στη χώρα θα πρέπει να κοιτάνε πρώτα τι κάνουν οι διάφοροι βλάκες υπάλληλοί τους εδώ.

 3. Le canard avatar
  Le canard 14/02/2008 14:21:07

  Και η κυρία Μίλλερ κάθε τρείς και λίγο, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίαζε την Ελλάδα ως το διεθνές κέντρο εμπορίας λευκής σαρκός. Μάλιστα, πολλοί εγσυγχρονιστές την σιγόνταραν (ψευτοαριστερούληδες στην υπηρεσία των αμερικανών). Γι'αυτά έπαιρνε λεφτά η κ.Μίλλερ (άραγε με την έγκριση του τότε ΥΠΕΞ, κ.Παπανδρέου;). Και μετά μιλάμε για την "Ανέμη" της Νάτασας και του Ζαχόπουλου. Να μην δώσουμε και σε αυτήν κάτι παραπάνω;

 4. factorx avatar
  factorx 14/02/2008 14:31:38

  Όλο το άρθρο υπάρχει στο www.anti.gr , link Αρχείο Τευχών , τεύχος 897

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/02/2008 17:38:10

  Le canard Αυτό ακριβώς εννοούσα. Μας πίεζαν μας ξεφτίλιζαν μας έβαλαν σε λίστα του στέιτ ντι παρτμεντ ότι διακινούμε πουτάνες και τρομάξαμε να βγούμε. Βγήκαμε μόλις τα έσταξε το ΥΠΕΞ στην Κυρία αυτή.

 6. “Δουλεύει” την Βουλή ο Γ.Τρεπεκλής | Search Top Greek Blog avatar
  “Δουλεύει” την Βουλή ο Γ.Τρεπεκλής | Search Top Greek Blog 11/03/2010 07:46:51

  [...] 3. Ποια είναι η εμπλοκή του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ; ( Η αλήθεια για τον Τόμας Μίλερ και τις ΜΗΖΕΝΣ) [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.