#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2010 20:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αλήθεια για τη θέση της Ν.Δ. στο θέμα των ΔΕΚΟΠολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Σαμαράς αποφάσισε να ψηφίσει τα άρθρα που αφορούν τις περικοπές στις ΔΕΚΟ και να χαμηλώσει τους τόνους στο σημείο αυτό. Μήπως τρελάθηκε; Μήπως δίνει χείρα βοηθείας στην ανεκδιήγητη κυβέρνηση;

Οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν δεν είναι απλές, αλλά συμπερασματικά θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Νέα Δημοκρατία έπραξε ορθά που υπερψήφισε τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στο άμεσο μέλλον θα φανούν τα κέρδη του Α. Σαμαρά από την επιλογή του. Τα δεδομένα στις ΔΕΚΟ δεν είναι ίδια μ' αυτά που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου ορθώς ο κόσμος έχει επαναστατήσει.

Ποια είναι η αλήθεια;

1. Οι  ΔΕΚΟ είναι  δημιούργημα και  προνομιακός χώρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι που γέμισε με “πρασινοφρουρούς” τις επιχειρήσεις και του έδωσε μεγάλους μισθούς.  Εκεί είναι βολεμένα όλα τα προνομιούχα στελέχη του Κινήματος, εισπράττοντας προκλητικούς μισθούς - τα ίδια γινόταν και επι διακυβέρνησης Καραμανλής, για να είμαστε έντιμοι.

2. Ο Αντώνης Σαμαράς, ως υπεύθυνος πολιτικός οφείλει να είναι συνεπής με τις αρχές και με τις θέσεις του. Άρα,  δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε  προσπάθεια εξορθολογισμού  των μισθών που εισπράττουν τα γνωστά golden boys. Η επιλογή Σαμαρά είναι πιστή στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας ως κόμματος εξουσίας και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αν ήθελε να λέγεται σύγχρονο κόμμα. Δεν μπορείς να ακολουθείς τη λογική της στρουθοκαμήλου σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.

3. Όταν γίνονται περικοπές στο βασικό μισθό, δεν είναι δυνατόν μια υπεύθυνη πολιτική παράταξη να κλείνει στα μάτια  στα προνόμια των ολίγων.

4. Σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου που έλεγε όχι σε όλα, ο Σαμαράς δεν μπορεί να λαϊκίζει.

Μια υπεύθυνη στάση, όπου πρέπει, ενισχύει  το κύρος, την αξιοπιστία και αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε «πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά».

5. Με την απόφαση της ψήφισης ακυρώνονται όλες οι κατηγορίες περί μονολιθικότητας της ΝΔ η οποία λέει σε όλα όχι την ίδια στιγμή που η οικονομία καταρρέει. Δε μπορεί δηλαδή να ισχυριστεί πλέον η κυβέρνηση ότι δεν βρίσκει χείρα βοηθείας αφού σε όσα η ΝΔ συμφωνεί τα έχει υπερψηφίσει. Μήπως να πουν στο ΠΑΣΟΚ πόσες φορές ψήφισαν νομοσχέδια της ΝΔ τα προηγούμενα πέντε χρόνια;

6. Αλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι η Ν.Δ. άρχισε πρώτη την προσπάθεια να μπεί  μια τάξη στις ΔΕΚΟ. Θα  ήταν  ανεύθυνο εκ μέρους της,  τώρα επειδή βρίσκεται στην αντιπολίτευση να διαφωνήσει.

7. Ο εξορθολογισμός των αμοιβών και η αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ  έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως και αν ακόμα δεν υπήρχε το Μνημόνιο. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα η Αντιπολίτευση είναι να υπερασπισθεί τους χαμηλόμισθους εφαρμόζοντας την θέση της να μην υπάρξει οριζόντια μείωση των μισθών και να ανατιμετωπισθεί η κάθε περίπτωση ΔΕΚΟ χωριστά.

Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί, που τα τελευταία χρόνια υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια αναδιοργάνωσης  των ΔΕΚΟ για μικροκομματικούς λόγους και επειδή είχαν κάνει το «όχι» επάγγελμα.

Είναι αυτοί που σήμερα ακολουθούν εντολές της τροϊκας.

Η Ν.Δ. δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να λεηλατήσει τις θέσεις της.

Αυτά για όσους συνεχίζουν να ψαρεύουν στα θολά νερά της παραπληροφόρησης.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. azxc avatar
  azxc 14/12/2010 21:05:47

  Χαίρομαι που ένιωσε την ανάγκη κάποιος να απαντήσει στην ακατανόητη υπερψήφιση των διατάξεων για την οριζόντια μείωση των αποδοχών στις ΔΕΚΟ και στις αντιρρήσεις μας.
  Αλλά αλήθεια είναι τα 1800 μικτά "προκλητικές αμοιβές"; Και αν στις ΔΕΚΟ είναι και μη πρασινοφρουροί, με αυτούς τι γίνεται, θα τιμωρηθούν κι αυτοί; Είναι επιχειρήματα αυτά;;;
  Ή μήπως συνέχεται το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ με τις οριζόντιες και άκριτες περικοπές μισθών; Θα ξεχάσουμε και τα οικονομικά που γνωρίζουμε ή τελικά θα εφαρμόσουμε τις επιταγές του Μνημονίου;
  Απαράδεκτη υπερψήφιση, αδιανόητα επιχειρήματα (ούτε η ΝΔ τόλμησε να τα υποστηρίξει).
  ΥΓ: Η κυρία Ντόρα θα έκανε κάτι διαφορετικό;

 2. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 14/12/2010 21:09:33

  Δεν νομίζω ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι Golden Boys, όσο και αν θα ήθελε κανείς να αιτιολογήσει την όποια συναίνεση επιτεύχθηκε εκεί. Είναι ίσως ακριβά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, αλλά τουλάχιστον κάτι παράγουν, ενώ τα εισοδήματα τους καταναλώνονται στην Ελλάδα. Εκτός αυτού, πιστεύω ότι αυτό που επδιώκεται από το ΔΝΤ (αυτό κυβερνάει) είναι ένα ξεκαθάρισμα των βαρών των ΔΕΚΟ, μείωση τους κόστους τους και πώληση στα πραγματικά Golden Boys του χρηματοπιστωτικού τέρατος. Οι οδηγίες που δίνει το Κτήνος (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2244.aspx ) ακολουθούνται πιστά από την κυβέρνηση και θα ήταν καλύτερα να απειχε ο Σαμμαράς που μάλλον παραπλανείται. Άποψη μου βέβαια που δεν σημαίνει ότι είναι σωστή.

 3. factorx avatar
  factorx 14/12/2010 21:14:12

  "Και αν στις ΔΕΚΟ είναι και μη πρασινοφρουροί, με αυτούς τι γίνεται, θα τιμωρηθούν κι αυτοί;"

  Αυτό σε καίει αγαπητέ, επειδή τα άλλα π[ου γραφεθις ειναι ασυναρτησίες. Διάβασε και εδώ http://www.antinews.gr/?p=75915 να δεις τι λένε:
  "Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, η Ν.Δ. υποστηρίζει το λειτουργικό και μισθολογικό εξορθολογισμό τους. Με μείωση του μέσου μισθολογικού κόστους, όπου υπάρχουν υπερβολές και ανά ΔΕΚΟ, με περικοπές στις προκλητικές αμοιβές και με προστασία στις χαμηλές".

  Τα άλλα είναι καρατζαφέρεια επιχειρήματα που

  • azxc avatar
   azxc @ factorx 14/12/2010 21:26:54

   Σε ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς...
   Επαναλαμβάνω: η υπερψήφιση των άρθων των περικοπών στα 1800 μικτά, τα οποία γίνονται πλέον 1600 μικτά αφορά προκλητικές ή υπερβολικές αμοιβές;;
   Έχετε εικόνα ποιος είναι ο μέσος μισθός σε κάθε μια από τις ΔΕΚΟ που περιλαμβάνει ο νόμος; Το πλαφόν ίσως είναι ορθό, όλα τα άλλα όχι.
   Θεωρείτε με τον ίδιο τρόπο ότι στον στενό δημόσιο τομέα θα πρέπει να παίρνουν τα ίδια ελάχιστα χρήματα δικαστικοί και κλητήρες; Όταν θα έρθει η Ενιαία Μισθολογική Αρχή θα ψηφισθεί κι αυτή;
   Είναι αυτή η πολιτική του μνημονίου ή όχι;
   Επιτρέπεται η διαφορετική άποψη ή όχι;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ azxc 14/12/2010 22:51:16

    ίδια αμοιβή για την ίδια εργασία, παντού, σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα. Διαφωνείς? αν ναι, πες μου γιατί.

    • Orestios avatar
     Orestios @ δρόμος 14/12/2010 23:01:27

     Σαφώς και θα διαφωνεί.

    • azxc avatar
     azxc @ δρόμος 14/12/2010 23:06:13

     Συμφωνώ αλλά όχι προς τα κάτω..και με ποια θέση του ιδιωτικού τομέα θα γίνει η σύγκριση..λ.χ. μεγαλύτερο μισθό παίρνει ένας οικονομολόγος στην Μότορ Όιλ και μικρότερο στα ΕΛΠΕ...μεγαλύτερο μισθό παίρνει ένα μεσαίο στέλεχος στον Μυτιληναίο και μικρότερο στην ΔΕΠΑ...μικρότερο μισθό παίρνει ένας υπάλληλος στην ΑΤΕ και μεγαλύτερο στην Εθνική, στην Άλφα κ.α. ...από την άλλη μεγαλύτερους μισθούς παίρνουν στον ΟΤΕ από ότι στις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών...στην ΕΡΤ από ότι στα ιδιωτικά ΜΜΕ..εκτός από τα μεγαλοστελέχη...
     επίσης υπάρχουν νομικά κωλύματα..άλλος ο σκοπός μιας δημόσιας επιχείρησης, άλλος μιας ιδιωτικής, άλλη η σχέση εμπιστοσύνης του εργαζομένου με τη Δημόσια Διοίκηση, άλλη με έναν ιδιώτη κ.ο.κ.

    • lampros avatar
     lampros @ δρόμος 14/12/2010 23:17:59

     Δεν ξέρω αν διαφωνεί, αλλά αν διαφωνεί πολύ καλά κάνει.

     Στον ιδιωτικό τομέα «διαπραγματεύεσαι» όσα θέλεις. Αυτό δεν θα πεί ιδιωτικός, υποτίθεται; Πάρε και 20,000 ευρώ το μήνα για να δοκιμάζεις στρώματα αν μπορείς.

     Το δημόσιο έχει μισθολόγιο. Να εξορθολογιστεί το μισθολόγιο; Μέσα.

     Αλλά το «ίση αμοιβή για ίση εργασία» σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν έχει κανένα νόημα. Εξίσωση μπορείς να απαιτήσεις μόνο προς τα πάνω.

     Και επειδή ξέρουμε τι ισχύει παγκόσμια, και δεν ακούμε τον κάθε Πάγκαλο, παγκόσμια λοιπόν, ο ιδιωτικός τομέας προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι, βλέπε γενιά των 700 ευρώ, βλέπε "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις, βλέπε ενοικίαση εργαζομένων κλπ, και ο δημόσιος τομέας αποτελεί (λόγω ότι του δεν επιδιώκει το μέγιστο κέρδος ως ιδιωτικό συμφέρον εκτός κάθε κοινωνικής πραγματικότητας), τον «υποδειγματικό εργοδότη», αυτό στο οποίο πρέπει να ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ και να ΑΠΑΙΤΕΙ ο ιδιωτικός τομέας.

     Τα «ίση αμοιβή για ίση εργασία» λοιπόν, με την λογική «γιατί εγώ παίρνω 700 και ο ΔΥ 1200», ―αντί «1200 όλοι», θα οδηγήσουν απλά όλοι να παίρνουν καμμιά 400ρα, και να είναι και ευχαριστημένοι. Όπως θέλει και η τρόικα, δηλαδή.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ lampros 14/12/2010 23:32:57

      ώστε λοιπόν επικροτείς την αδικία και επιβεβαιώνεις το προνομιακό καθεστώς του δημόσιου τομέα σε σχέση με τον ιδιωτικό ... Ας θυμήσω επί πλέον ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος ... Τώρα σκεφτείτε τα όλα ξανά.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ lampros 14/12/2010 23:34:42

      όσο για το "ΑΠΑΙΤΕΙ" ο ιδιωτικός τομέας, ας γελάσω κινέζικα !!!! χιχιχιχι!!!!!

   • factorx avatar
    factorx @ azxc 14/12/2010 23:54:55

    Γιατί τσιμπάτε; Δεν απευθυνόμουν σε εσας. Στα επιχειρηματα του Ροντούλη στην Βουλή απευθυνόμουν.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 14/12/2010 21:15:04

  Πολύ σωστά στηρίζει την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

  Είναι ντροπή αυτά που συνέβαιναν σε αυτές όχι μόνο στην μισθοδοσία αλλά και στις προμήθειες και οπουδήποτε αλλού.

  Οταν ένας διευθυντής πωλήσεων μεγάλης εταιρίας δεν περνάει τα 50.000 ευρώ το έτος είναι προκλητικό απόφοιτοι λυκείου να παίρνουν 70 και 75 χιλιάδες ανά έτος.

  Για να καταλάβουμε τι σημαίνει ΔΕΚΟ δέστε τι έγινε πριν μια εβδομάδα στον Αχλαδόκαμπο.

  Εκτροχιάστηκε ένα τραίνο λόγω υψηλής ταχύτητας που μετέφερε 4 επιβάτες και 3 άτομα προσωπικό.

  Ας επισκεφθεί κάποιος τον σταθμό Λαρίσσης για να βγάλει εισιτήριο για να δει τις ατέλειωτες ουρές επειδή υπάρχουν μόνο δύο υπάλληλοι σε έναν οργανισμό υπεραρίθμων.

  Προσωπικά διαφωνώ με τις μειώσεις μισθών δασκάλων γιατρών και λοιπών αλλά επιτέλους πρέπει να πέσει καθαρτικό σε σπάταλους οργανισμούς.

 5. Kennan avatar
  Kennan 14/12/2010 21:26:45

  Μηταράκης σημερα στο ραδιόφωνο:

  Οι ΔΕΚΟ ήταν ένα πολύ δύσκολο σημείο. Οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ φυσικά είναι μια πηγή αιμορραγίας για το δημόσιο. Όμως τόσους μήνες δεν έγινε προσπάθεια να δούμε ανά επιχείρηση τα θέματα και την τελευταία στιγμή που κλείνει ο χρόνος και φτάνουμε στα όρια για την επόμενη δόση του μνημονίου, πήραμε πάλι ένα μαχαίρι και κόψαμε οριζόντια. Αυτό δημιουργεί ύφεση. Με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος δεν μπορεί η αντιπολίτευση να καταθέσει τροπολογία.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/12/2010 21:32:07

  Ξέρεις τι με αγχώνει; Υπάρχουν διαμάντια στις ΔΕΚΟ, και υπάρχουν και καθίκια. Και κάθε μία έχει τα δικά της. Αν ήσουν σωστό αφεντικό ή διαχειριστής, θα ήξερες "αυτός διαμάντι, αυτός φύρα". Και θα έκανες ότι έκανες.

  Η διοικητική ή νομοθετική παρέμβαση δεν είναι ο τρόπος λύσης του προβλήματος. Ζητάς "νόμο" για διαχειριστική παρέμβαση; Λες και δεν ξέρουμε ότι ο κάθε Διευθύνων είναι επιλεγμένος με διαδικασίες είτε Ζέγκορ 'Εντεν, ή Κραϊς Ουώρνερβάους. Και πίστεψέ είναι α λα γκρεκ.

  Δεν διαφωνώ με την τοποθέτηση Σαμαρά, θεωρώ ότι είναι μαϊμού η διαδικασία ψήφισης νόμου για τέτοιo θέμα. Αν ήμουν Υπουργός αρμόδιος για "Διάλεξε την Δέκο που Θες", θα μάθαινα, θα έδινα εντολές σαν Γενική Συνέλευση στο ΔΣ, άντε και θα διόριζα το ΔΣ. Βέβαια γελάω με την ιδέα γιατί βλέπω και τους Υπουργούς, και τα ΔΣ και τις εντολές και την υλοποίηση τους. Αρα; Κουτουρού "30% μείον" με Νόμο (αν είναι δυνατόν) και θα σωθούν όσες κάνουν καλές π__ες, και τα δικά μας παιδιά. Και περίμενε να δείς. Και φυσικά "όλοι θα κοπούν το ίδιο" Γιατί; Γιατί είναι τεμπέλης ο Υπουργός και κοπρίτες στο ΔΣ και ανίκανος ο Διευθύνων; Αρα Νόμος του Κράτους. Όλοι μαζί παράταξη.

  Αλλιώς μειώνεις 30% στο ένα μαγαζί, αλλιώς στο άλλο. Κι αν δεν μπορείς, παραιτείσαι ή σε διώχνω. (ή με διώχνουν αν δεν μπορώ εγώ).

 7. Κάποιος avatar
  Κάποιος 14/12/2010 21:42:34

  Είπαμε το ΠΑΣΟΚ κάνει την βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσε η ΝΔ του Καραμανλή.
  Στο μεταξύ ξεθεμελιώσουν ότι μπορούν και μόλις γίνουν οι άλλοι κυβέρνηση θα ακούσουμε τα γνωστά, παραλάβαμε καμμένη γη, εγκλημάτισαν οι προηγούμενοι, το κράτος όμως έχει συνέχεια, η κατάσταση δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη, θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θρήνοι, κορώνες, μπλα μπλα μπλα, και ο λαός θα μείνει πάλι με τα γνωστά στο χέρι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κάποιος 14/12/2010 21:50:52

   Δεν εγκλημάτισαν οι σημερινοί?
   Δεν εγκληματεί η βρώμικη κυβέρνηση του GAP?
   Άμεσα έδωσες συγχωρόχαρτο στους φαύλους.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Orestios 14/12/2010 21:54:29

    Οταν ο κόσμος και οι εργαζόμενοι απεργούν και είναι στους δρόμους δεν ψηφίζεις άρθρα ενος μνημονιακού νομοσχεδίου γιατί είναι σαν να τους φτύνεις κατάμουτρα.
    Τα ίδια έγιναν και με τους φορτηγατζήδες.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Κάποιος 14/12/2010 22:16:46

     @kapoios
     Δεν φτύνεις κατάμουτρα κάποιους που ξέρεις ότι μέχρι χθες ορκίζονταν στο όνομα του Παπανδρεϊσμού, σε είχαν απέναντι μια ζωή και πότε κατέβαζαν τα φώτα, πότε ξεβράκωναν τον κόσμο στη μέση της Ακαδημίας και σήμερα το παίζουν μωρές παρθένες. Τους πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα και τους βάζεις σε σκέψεις να αναθεωρήσουν την πάλαι ποτέ γνωστή στάση τους. Και εν πάσει περιπτώσει, δεν νομίζω ότι είναι όλος ο κόσμος και όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Οι του δημοσίου μπορεί να είναι. Οι του ιδιωτικού τομέα; Έχεις δει πολλούς;

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ierofantis 14/12/2010 22:26:27

      Οχι δεν έχω δει να διεκδικούν μαζικά στους δρόμους καλύτερα εργασιακά δικαιώματα , γι'αυτό οι περισσότεροι παίρνουν μισθούς πείνας, δουλεύουν υπερωρίες απλήρωτοι και συχνά πληρώνονται με μαύρα για να γλιτώνει το αφεντικό το ΙΚΑ.

      Ελπίζω επίσης να διαβάζουν το ποστ σου, οδηγοί τρόλευ,λεωφορείων,σιδηροδρόμων,
      εργαζόμενοι που ανεβαίνουν σε κολώνες, που σκάβουν σε χαντάκια, που χώνονται σε λαγούμια για να βγάλουν λιγνίτη,που ξεβουλώνουν φρεάτια και αποχετεύσεις,
      ταχυδρόμοι που λιώνουν καθημερινά τις σόλες τους κτλ.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Κάποιος 14/12/2010 22:49:55

     Είδες κανέναν των ΔΕΚΟ να συμπαραστέκεται στους φορτηγατζήδες?

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Κάποιος 15/12/2010 12:37:36

     Για τους φορτηγατζήδες θα συμφωνήσω, ήταν λάθος της ΝΔ, κυρίως ηθικό, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Για τα λεωφορεία, είναι δυνατόν η ΝΔ να υπερασπιστεί τους Σταμουλοκολλάδες; Ξεχνάμε τι έκαναν επί Μητσοτάκη;

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Orestios 14/12/2010 21:56:48

    orestie, σου θυμίζω την ρήση Σαμαρά στη ΔΕΘ. Είχε πει ότι πολύ πιο σύντομα από ότι περιμένουν κάποιοι, οι περισσότεροι θα παρακαλούν να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.. Ε, κάνε λίγο υπομονή. Η πλειοψηφεία συγκροτείται από τους οπαδούς μιας πολιτικής και από τους μεταμελημένους αντιπάλους της...
    Τώρα μορφοποιείται το δεύτερο!

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ ierofantis 14/12/2010 22:19:33

     !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Orestios avatar
     Orestios @ ierofantis 14/12/2010 22:52:55

     Φώναζαν "γιώργο, άλλαξέ τα όλα".
     Τώρα τί λένε?

 8. FOTZIO avatar
  FOTZIO 14/12/2010 22:36:24

  ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ. ΣΤΗ ΔΕΗ Ας ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ. ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ? ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ , ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ FOTZIO 14/12/2010 22:39:32

   Δεν πρέπει με κάποιο επιχείρημα να δικαιολογήσουν την πρόθεση ψήφισης των συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου από την ΝΔ ;
   Είναι λοιπόν όλοι πασόκια, λαμόγια και υψηλόμισθοι και χρειάζονται εξυγίανση.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κάποιος 14/12/2010 22:54:43

    Τελικά σε πείραξε η στάση της ΝΔ ή η στάση του ΠΑΣΟΚ?
    Γιατί από τα μέχρι τώρα που μας λες δεν είσαι ούτε καν ψηφοφόρος της ΝΔ.
    Για την στάση του ΠΑΣΟΚ αβαβά Κάποιε?

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Orestios 14/12/2010 23:08:20

     Καλά Χριστούγεννα!

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κάποιος 14/12/2010 23:11:40

      Κάποιε, πες μας ότι ψήφισες Σαμαρά να πέσω κάτω από τα γέλια.

 9. ierofantis avatar
  ierofantis 14/12/2010 22:37:22

  @kapoios
  νομίζω γίνεσαι μελοδραματικός. Οι ομάδες εργαζομένων που αναφέρεις δουλεύουν πολύ σκληρά και συνήθως αμοιβόνται με κάτω από 1800 ευρώ. Για αυτούς δεν θα αντιλέξω. Άλλωστε δεν τους εηρεάζουν τα μέτρα στις ΔΕΚΟ. Αυτούς που τους ζορίζουν λίγο, είναι κάτι κυφήνες, που με ύφος χιλιών καρδιναλλίων είχαν καβαντζώσει μια σφραγίδα και μια καρέκλα και συμπεριφέρονταν σε εκατομμύρια άλλους σκληρά εργαζόμενους πολίτες με σκαιό τρόπο, ωσαν η Δημόσια Υπηρεσία να ήταν τσιφλίκι τους. Για αυτούς αγαπητέ δεν μπορώ να πω ότι στενοχωριέμαι κιόλας...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ierofantis 14/12/2010 22:40:32

   Το νομοσχέδιο όμως του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσει και η ΝΔ θα τους πάρει μπάλα όλους!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κάποιος 14/12/2010 22:46:32

    Αν δεν κάνω λάθος δεν θα ψηφίσει όλο το νομοσχέδιο, αλλά επιλεγμένες διατάξεις αυτού. Θα συμφωνήσεις ότι έχει διαφορά, αν μη τι άλλο.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ierofantis 14/12/2010 22:50:21

     Στα άρθρα για τις ΔΕΚΟ αναφερόμουν.
     Το είχα διασαφηνίσει ήδη στα προηγούμενα σχόλια μου.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Κάποιος 14/12/2010 23:02:42

      δική μου παράλειψη τότε.

 10. κοινή λογική avatar
  κοινή λογική 14/12/2010 22:39:02

  το πρόβλημα στις ΔΕΚΟ δεν είναι οι μισθοί, είναι τα επιδόματα και η ασυδοσία - ατιμωρησία-ασυλία των διοικούντων. Είναι η απουσία εσωτερικών ελεγκτών για δαπάνες αδιανόητες, η λογοδοσία των διοικούντων για τις υπογραφές που έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν σε συμβάσεις, συμφωνίες, αναθέσεις. Αυτά ο Σαμαραάς δεν τα ακούμπησε, κι αναρωτιέμαι γιατί... γιατί όταν ο εργαζόμενος στη ΔΕΚΟ παίρνει 800 ευρώ μισθό και 2500 επιδόματα, η μείωση στο μισθό ΔΕΝ τον αγγίζει. Τελεία, και για αυτό δεν έχει σηκώσει ακόμα τα πεζοδρόμια. Δεν είναι επιχείρημα το πόσο προνομιακός χώρος ΠΑΣΟΚ είναι η ΔΕΚΟ. Η ΝΔ του Καραμανλή (του λάθος Καραμανλή) μια χαρά τακτοποίησε και δικούς της, κυρίως δε σε διοικήσεις που ο ΓΑΠ δεν κούνησε για να υποστούν το κόστος των αναδιαρθρώσεων, δίνοντάς τους το κορυφαίο καρότο στο νόμο: από τις μειώσεις 10% και το πλαφόν των 4000 ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι διοικητές, πρόεδροι και διευθύνοντες....και ερωτώ γιατί ρε Σαμαρά να εξαιρεθούν? σάμπως αυτοί δεν υπέγραφαν και υπογράφουν τη δημιουργία νέων χρεών και ελλειμμάτων ? αυτοί και μόνον, και το κόστος των λανθασμένων τους επιλογών συνεχίζουν να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, κυρίως οι μη επιδοματούχοι....κατάλαβες Αντώνη γιατί έπρεπε να θέσεις όρους ??????

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ κοινή λογική 14/12/2010 22:52:55

   ΟιΑν εννοείς ότι η Διοίκηση Καραμανλή (του νεότερου) τακτοποίησε δικούς της υπό την έννοια ότι διόρισε Golden boys και λοιπά Συμβούλια θα συμφωνήσω. Άλλωστε προσωπικά δεν έχω πρόβλημα σε αυτό. Μια κυβέρνηση πρέπει να βάζει δικούς της ανθρώπους στην αλυσίδα της διοίκησης προκειμ΄νεου να εφαρμόσει την πολιτική της. Αυτό που δεν έκανε ο Καραμανλής και μάλλον για αυτό έχασε παταγωδώς, ήταν ότι όχι μόνο δεν μετέβαλε την δομή των δημοσίων υπηρεσιών από το πρότυπο της πρασινοφρουρικής νο

   • Orestios avatar
    Orestios @ ierofantis 14/12/2010 22:56:31

    Σώστά, ενώ μπορούσε και είχε μεγάλη ανοχή.
    Όμως δεν τόλμησε. Και όποιος δεν τολμά νέος, όπως ήταν τότε, δεν τολμά στα γεράματα.
    Γι' αυτό και πήγε σπιτάκι του.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ierofantis 14/12/2010 22:59:40

    Οι διοικήσεις ενός οργανισμού πρέπει να αμοίβονται καλά για να είναι ανεξάρτητες και αποδοτικές. Το ότι δεν αμοίβονταν με βάσει το παραγόμενο έργο ήταν και είναι πρόβλημα.

    Ως προς τα περί Καραμανλή, αν εννοείς ότι η Διοίκηση Καραμανλή (του νεότερου) τακτοποίησε δικούς της υπό την έννοια ότι διόρισε Golden boys και λοιπά Συμβούλια θα συμφωνήσω. Άλλωστε προσωπικά δεν έχω πρόβλημα σε αυτό. Μια κυβέρνηση πρέπει να βάζει δικούς της ανθρώπους στην αλυσίδα της διοίκησης προκειμενου να εφαρμόσει την πολιτική της. Αυτό που δεν έκανε ο Καραμανλής και μάλλον για αυτό έχασε παταγωδώς, ήταν ότι όχι μόνο δεν μετέβαλε την δομή των δημοσίων υπηρεσιών από το πρότυπο της πρασινοφρουρικής νομεκλατούρας (γνωστό το σύνθημα η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία) αλλά επέδειξε και μια ακατανόητη κατ' εμέ δυσκολία να αξιοποιήσει κατάλληλους ανθρώπους της , υπό το πρόσχημα να μην θίξουμε το στατους.

    Οι ΔΕΚΟ ήταν προνομιακός χώρος για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μαλλον φαίνεται να γίνεται είναι ότι θα πάψουν να είναι για το μέλλον.

    Στα λοιπά που λες, δεν θα διαφωνήσω.

    • κοινη λογικη avatar
     κοινη λογικη @ ierofantis 15/12/2010 10:47:45

     δεν αρκεί η αμοιβή βάσει παραγωγικότητας, επιβάλλεται έλεγχος δαπανών, προϋπολογιστικά και κυρίως, απολογιστικά. χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και να ελέγχονται εάν τις υλοποιούν, από τον πολιτικό προϊστάμενο που τους τις ανέθεσε. Αυτά ΔΕΝ τα έκανε ο λάθος Καραμανλής, γιατί ο σωστός Καραμανλής είχε και δύναμη τηλεφώνου στις 7 το πρωί που έπαιρνε όλους τους υπουργούς του, και φυσικά, ήταν όρθιος στις 7 το πρωί και με ημερήσιο πρόγραμμα ενεργειών, όχι τις αθλητικές εφημερίδες στο Μαξίμου και σπίτι για σιέστα κάθε μεσημέρι στις 14.00. Και τα γράφω αυτά ως απεριόρστα ΝΔ και με προσωπικό κόστος

 11. Rotarmist avatar
  Rotarmist 14/12/2010 23:15:19

  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕς ΝΑ ΠΑΕΙ 9 Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ -ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ-ΠΕΡΝΑΣ" ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.ΔΟΥΛΑΣ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ.
  ΤΟΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Rotarmist 14/12/2010 23:17:55

   Δούλευα αγαπητέ, εν αντιθέσει με σένα που μάλλον έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Τα λοιπά που λες, δεν τα σχολιάζω. Και πάλι φίλοι.

 12. Mikros Exerevnitis avatar
  Mikros Exerevnitis 14/12/2010 23:16:53

  http://anarmodios.wordpress.com/2010/12/13/1-28/

  Δείτε στο λινκ πως ορισμένοι που το παίζουν φίλοι εδώ μέσα πάνε σε ένα άλλο μπλογκ και βρίζουν το antinews. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Σχολιαστές του antinewsπου βαρεθήκαμε να τους διαβάζουμε πάνε αλλού και γραφουν οτι το antinews κοβει ...σχόλια (!!!)

  • Ask avatar
   Ask @ Mikros Exerevnitis 14/12/2010 23:39:43

   Τόσο ανθρωπάκι δηλαδή ή δεν τού κατσε η αποχή στην υποτιθέμενη Δημοκρατία του;

 13. anonyme avatar
  anonyme 14/12/2010 23:23:48

  Έχουμε πόλεμο κύριοι, και σε μια τέτοια χρονική στιγμή που ο κόσμος υφίσταται
  πραγματικό βιασμό από τους παπατζήδες του πασόκ δεν προσφέρεις ούτε την ελαχιστότατη βοήθεια για να δώσεις την ευκαιρία σε διαστρεβλωτές της κοινής γνώμης να παρουσιάσουν την νδ ως κόμμα που δίνει εν μέρει βοήθεια και να την βάλουν ετσιθελικά στο κάδρο του μνημονίου.
  Εδώ πολύ σωστά έχετε τονίσει ότι με αβρή αντιπολίτευση δουλειά δεν γίνεται, επομένως τί άλλο πιστεύετε ότι είδαμε σήμερα από την νδ πέρα από χαλαρή αντιπολίτευση;
  Έχουμε πόλεμο έτσι δεν είναι ,αυτό δεν πιστεύουν οι περισσότεροι από εμάς ;
  Πότε θα αφήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό και την πολιτική ορθότητα για να μπούμε με όλη μας την ψυχή στην μάχη;!!!
  Το να επαίρεται ότι έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια και σήμερα στο βαρύνουσας σημασίας διάγγελμά του να αναφέρει ότι ψηφίσαμε μερικά άρθρα του νομοσχεδίιου είναι καταστροφικό και αυτοκτονικό.Τελικά έχουν την διάθεση να παλέψουν και να πολεμήσουν ή όχι, να μας το πουν να μην τρέφουμε αυταπάτες και να στηρίζουμε μια επιλογή που νομίζαμε ότι θα αλλάξει τα πράγματα μακριά από το κατεστημένο και εξωσυστημικά .
  Έχουμε πόλεμο ρε!!! ξυπνάτε !!

 14. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/12/2010 23:24:19

  Κάθε ΔΕΚΟ και περίπτωση.
  Δεν τσουβαλιάζονται.

  Οι εξωτερικοί σύμβουλοι είναι απατεώνες εγκάθετοι με ρόλο να
  α) εξάγουν αποτελέσματα που εξυπηρετούν πολιτικά τους πολιτικούς
  β) μοιράζονται την αμοιβή (ή παίρνουν ποσοστό) με τους πολιτικούς που τους ορίζουν, δήθεν για να "αποτιμήσουν".

  Όλες οι ΔΕΚΟ μπορούν να εξυγιανθούν πλήρως από 5μελή συνεργεία κρατικών λειτουργών, υπό μια τίμια πολιτική ηγεσία που θα τους επιβάλει να λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου, εθνικού συμφέροντος.

  Ένας πολιτικός κρίνει την εθνική/κοινωνική σκοπιμότητα του παραγόμενου έργου.
  Ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας κρίνει τεχνολογικές λύσεις.
  Ένας οικονομικός ελεγκτής κρίνει δαπάνες/αποτέλεσμα.
  Ένας εισαγγελέας κρίνει τις διαπιστούμενες παρατυπίες.
  Ένας αστυνομικός συλλαμβάνει πάραυτα τους παρανομήσαντες.

  Τα παραπάνω καταγράφονται σχηματικά, βέβαια, χωρίς να απέχουν από αυτονόητες εφικτές λύσεις.

  Το μόνο πρόβλημα είναι η απουσία πολιτικής βούλησης, που πηγάζει από την αρπακτική ενάσκηση της πολιτικής εξουσίας, η οποία ενέσκηψε διεθνώς με τον παγκοσμιοποιημένο, αντεθνικό νεοφιλελευθερισμό και εγχώρια από την ληστρική επιδρομή στο κράτος του Ανδρέα Παπανδρέου και των σκυλιών του.

 15. azxc avatar
  azxc 14/12/2010 23:30:58

  Αυτά λέμε τόσες μέρες..από τα ήξεις αφήξεις για τη δέσμευση της χώρας από ένα άκυρο μνημόνιο και μια δανειστική σύμβαση που ΔΕΝ έχει κυρωθεί ακόμη...από τις συναντήσεις με τους Εκατόνταρχους...από τη συμμετοχή στη συνεδρίαση της Βουλής και την υποβολή μιας ερωτήσεως από έναν βουλευτή...η ΝΔ φαίνεται ότι περνάει στην άλλη όχθη κι' αυτό εξοργίζει όσους έχουν πατριωτικά αντανακλαστικά

  • anonyme avatar
   anonyme @ azxc 14/12/2010 23:34:28

   Αρχίζω και απογοητεύομαι φίλε ..

   • azxc avatar
    azxc @ anonyme 14/12/2010 23:38:35

    Μην απογοητεύεσαι..ο κόσμος της ΝΔ και της παράταξης έχει τη δύναμη να επιβάλει πατριωτικές πολιτικές..αν δεν την είχε η ΝΔ θα ήταν στη θέση του ΠΑΣΟΚ τώρα και ο νοών νοείτο..γιατί δεν έχει πελατειακές σχέσεις εξάρτησης με την παράταξη..βλ. μόνο την αποτελεσματική πίεση που ασκήθηκε από αυτήν την ιστοσελίδα και όλους τους σχολιαστές για να μη βγει η Ντόρα, για να μην ψηφισθεί το Μνημόνιο κ.ο.κ. Ακόμη όμως κι αν πέσουμε..να πέσουμε όρθιοι..

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ azxc 14/12/2010 23:49:12

     θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Η πατριωτική πολιτική εξυφαίνεται στα μουλωχτά. Και ο ΚΑΡΑ ήταν μέγας τουρκοφάγος και πατριώταρος και ορισμένοι τον πίστεψαν. Δες που κατάντησε. Η πίεση που ασκείται αυτή τη στιγμή στον Σαμαρά από εξωχώρια κυρίως κέντρα, είναι ασφυκτική. Η τακτική του "μιλάω λίγο - εννοώ πολλά" είναι σωστή. Επί του παρόντος...

 16. ierofantis avatar
  ierofantis 14/12/2010 23:35:21

  "...υπό μια τίμια πολιτική ηγεσία που θα τους επιβάλει να λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου, εθνικού συμφέροντος..."

  και θα εφαρμόσει εθνική, ανεξάρτητη και φιλολαϊκή (και όχι λαϊκίστικη) πολιτική, θα συμπλήρωνα.

  Μεγάλο θέμα ανοίγεις. Να πω μόνο ότι εκτιμώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία το ότι η επόμενη Βουλή θα ειναι αναθεωρητική. Εφόσον τροποποιηθεί ριζικά η διάταξη και ο σχετικός νόμος περί ευθύνης υπουργών και θωρακιστεί η ανεξαρτησία των τριών εξουσιών (εκτελεστική - νομοθετική - δικαστική) αρκετά πράγματα μπορούν να διορθωθούν.

 17. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 15/12/2010 00:36:07

  Αγαπητε φακτορα επειδη πιλοτος θα ειναι ο ΟΣΕ για τα νεα μισθολογια κοιταξε τη Συμβαση που προτειναν οι διοικησεις του ομιλου στην ΠΟΣ.
  Θα σε καλει για δουλεια τις Κυριακες και τις αργιες και δεν θα σε πληρωνει με
  1,75 του μεροκαματου, θα δουλευεις νυχτα και δεν θα πληρωνεσαι, θα δουλευεις υπερωριες για να σωσεις την ψυχη σου, διοτι οι δευτερευουσες απολαβες δεν θα πρεπει να ξεπερνουν το 1/10 του βασικου μισθου.
  Εμεις οι εργαζομενοι μηπως πρεπει να απαιτησουμε να δουλευουμε Δευτερα ως Παρασκευη 7-3 για να εξισωθουμε με τους υπολοιπους εργαζομενους;
  Δυστυχως ο νομος μιλαει για οριζοντια μειωση μισθου, ολοι στο ιδιο τσουβαλι.
  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.
  Αν ηθελε να φτιαξει τα κακως κειμενα θα πρωτοστατουσε στο να καταργηθει ο νομος περι ευθυνης Υπουργων και η απιστια του Υπαλληλου προς την υπηρεσια να ξαναγινει κακουργημα και οχι πλημμελημα και σε 5 χρονια διαγραφη.
  Για τα ελλειματα των ΔΕΚΟ φταινε οι εκαστοτε Διοικησεις, οι οποιες διοριζονται απο τους υπουργους, και οχι οι εργαζομενοι. Κανενας εργαζομενος δεν διαχειριζεται το ταμειο, κανενας εργαζομενος απο αυτους που "κουρευονται" δεν υπογραφει συμβασεις και προμηθειες με μιζα.
  Αυτοι που τα υπογραφουν και τα διαχειριζονται ειναι Διευθυντες και Μανατζερς που διοριζονται, με συμβολαια και οχι με Συμβαση εργασιας, απο τους Υπουργους.
  Φιλικα,
  Ενας εργαζομενος πανω στο τραινο.

  {Υ.Γ. Ο κλαδος μου ουσιαστικα καταργειται και ας ειναι ο κλαδος που κανει ελεγχο κομιστρου, φερνει καθε μηνα στα ταμεια της εταιρειας περιπου 300.000 ευρω και εχει την ευθυνη για την ασφαλεια της αμαξοστοιχιας.}

 18. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 15/12/2010 00:48:21

  ΟΡΕΣΤΙΕ, οι φορτηγατζηδες του αξονα ΠΑΘΕ εσπασαν την απεργια, μολις ο Ρεππας τους υποσχεθηκε οτι δεν θα υπαρχει σιδηροδρομος. Ρωτα τους φορτηγατζηδες απο τα νησια, την Ηπειρο και οπου αλλου δεν εχει τραινο, ηθελαν να σταματησουν την απεργια;

 19. zackii avatar
  zackii 15/12/2010 06:54:46

  Ένας κατά την άποψή μου από τους λόγους που το ευρώ ούτε πέτυχε και ούτε φυσικά θα πετύχει στην Ελλάδα είναι ότι μπήκαμε στην ευρωζώνη με μισθούς Ουγκάντας, οι οποίοι και υποτριπλασιάστηκαν - τουλάχιστον- από τις πρώτες ημέρες της εισόδου μας.
  Κοιτάξτε λοιπόν τι μας έχει βάλει η κυβέρνηση να συζητάμε τώρα. Αντί να διεκδικούμε μισθούς ίδιους με την υπόλοιπη Ευρώπη να προσπαθούμε να πείσουμε αλλήλους ότι πρέπει να παίρνουν όλοι 700 ευρώ, γιά να μην ζηλεύουν εκείνοι που παίρνουν τόσα.
  Όσο αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι διαμαρτύρονται, αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, κατ'αρχήν ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Πόσα θα δίνατε σε κάποιον πωλητή στο κατάστημά σας γιά μιά δουλειά -φυσικά όχι εύκολη, με ορθοστασία κλπ- αλλά που μπορεί από την άλλη μεριά να την κάνει οποιοσδήποτε? Φυσικά το κατώτατο μεροκάματο.
  Αν συζητήσουμε τώρα γιά τους έχοντες αυξημένα προσόντα, μεταπτυχιακά κλπ, δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα ισχύει ακριβώς ο ίδιος νόμος. Όταν την δεκαετία του '70 ήρθε ο θείος μου από την Αμερική με μεταπτυχιακό στη χημεία προσελήφθη αμέσως σε μιά από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παιδικών τροφών -που δεν υπάρχει πιά- σαν υπεύθυνος του τμήματος παραγωγής με μισθό τρελλό ακόμα και γιά τη σημερινή εποχή, και με παροχές όπως αυτοκίνητο, δωρεάν διαμονή οπουδήποτε, χρυσή visa κλπ. Όταν μετά από 20 περίπου χρόνια η εταιρεία έκλεισε, δεν μπορούσε καν να βρει δουλειά. Και που να βρει, τη στιγμή που η αγορά είχε γεμίσει από άτομα με περισσότερα από τα δικά του προσόντα.
  Σήμερα που απότι βλέπω το μεταπτυχιακό έχει γίνει κάτι σαν βασικό πτυχίο, που να βρουν καλά αμειβόμενη εργασία σε μιά χώρα κυρίως χωρίς βιομηχανία όλοι αυτοί? Μήπως έχουμε Volkswagen,Fiat , Breguet Dassault και δεν το έχω ακόμα πληροφορηθεί?
  Όσο τέλος αφορά τις ΔΕΚΟ, επειδή θέλω να μην λαικίζω και επειδή έχω κάποια παραδείγματα ανθρώπων που δουλεύουν εκεί, παίρνουν μεν πολλά λεφτά, αλλά δουλεύουν πράγματι πολλές ώρες και σε δύσκολες συνθήκες -πχ μηχανοδηγοί του ΟΣΕ- γιά να εκφέρουμε άποψη, θα πρέπει μάλλον να εξετάσουμε ξεχωριστές περιπτώσεις, γιά να μη γίνουμε σαν τον Πάγκαλο που προσπάθησε να απαξιώσει τους στρατιωτικούς και..άκουσον άκουσον τους πιλότους της Π.Α γιά να δικαιολογήσει μετά την μείωση στο μισθό τους.

 20. oxoxo avatar
  oxoxo 15/12/2010 13:01:15

  Με λύπη παρακολουθεί κανείς στα σχόλια ότι δε γίνεται κουβέντα για τη συνάρτηση εργασίας, παραγωγής και της αντίστοιχης αξίας αυτής. Τις λεγόμενες ΔΕΚΟ ορθά ο "Αδέξιος δεξιός" χαρακτηρίζει προνομιακό χώρο για στενά κομματική πολιτική εξυπηρέτηση πρωτίστως απ' το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως απ' τη ΝΔ. Να είμαστε ειλικρινείς. Στο σημερινό χάλι της Ελλάδας έχουν οδηγήσει κατά κόρον τέτοιες πολιτικές κομματικού πατριωτισμού και φαυλοκρατίας. Αυτό δίνει το δικαίωμα να λένε "μαζί τα φάγαμε". Αυτές οι οργανωμένες συντεχνίες προνομιούχων, εν πολλοίς αναξιοκρατικά ευρισκόμενων στη θέση τους, όπως και σε άλλους τομείς του δημοσίου γεύτηκαν και προπαγάνδισαν την δήθεν "ελλαδική ευημερία". Η εικονική πραγματικότητα μέσω της διανομής δανεικών κι η διαφθορά συνειδήσεων πάνε πακέτο. Παράγοντας αέρα κοπανιστό με όρους οικονομικούς κι ανταγωνισμού δε μπορεί να αμοίβεται κανείς σε βάρος της κοινωνίας με μόνο προσόν τον κομματικό του πατριωτισμό. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας, όπου οι απόφοιτοι αξαταξίου δημοτικού από μπετατζήδες γίνανε γραμματείς, άεργοι αφισοκολλητές προϊστάμενοι υπηρεσιών, μία γλάστρα την περιποιούνται 40 κηπουροί κά ων ουκ έστι αριθμός κια τελειωμός. Η κατάσταση αυτή πρέπει να λήξει άμεσα. Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας τους είναι επιταγή της λογικής κι απαίτηση όσων τουλάχιστον πιστεύουν σ' αυτή τη χώρα στην έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης.
  Η σύγκριση των μισθών μας με αντίστοιχους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δε στέκει. Διότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι εθνικές οικονομίες στην ΕΕ λειτουργούν, παράγουν κι αποδίδουν διαφορετικά. Όταν παράγεις και πουλάς εισπράττεις. Όταν είσαι μόνιμα μείον και διατηρείς το δήθεν στάτους σου επιδοτούμενος σταθερά κι αυξητικά με τα χρήματα των άλλων αυτό συνιστά το λιγότερο πολιτική αγυρτία. Νομίζω ότι εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μπορούμε να δεχόμαστε και να συνηγορούμε σε κάτι τέτοιο. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους πολλοί από μας (όχι εγώ προσωπικά) στις εκλογές του 2009 προτίμησαν το "κόμμα της παραλίας" και μετέπειτα τον "καναπέ". Για να γίνουμε κοινωνία πολιτών απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εκλείψουν οι οργανωμένες ομάδες της διακομματικής νομενκλατούρας των προνομιούχων που νέμονται και συντηρούν το πελατειακό κράτος. Αυτό απαιτεί όχι κάποια εκδίκηση αλλά λόγοι πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης προκειμένου να εμπεδωθεί η δημοκρατία στον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.