#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2011 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ακυβέρνητη κυβέρνηση αντιμέτωπη με το δίλημμα "απολύσεις, ή έκτη δόση"O φόβος της πολιτικής… εφεδρείας, κινητοποιεί την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει το πικρό ποτήρι των απολύσεων που ζητά η τρόικα. Εις μάτην όμως καθώς η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού και του Ευ. Βενιζέλου δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, υπουργοί και τροικάνοι προσπαθούσαν να βρουν ένα τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα με την απομάκρυνση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε πρώτη φάση.

Είναι φανερό ότι αυτή τη χρονική στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα καθώς υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με την τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία δεν περνά στον κ. Τόμσεν και την παρέα του ενώ έχει και πολλά νομικά προβλήματα. Οπότε, οι απολύσεις είναι θέμα χρόνου μέσω καταργήσεων οργανικών θέσεων.

Η Κυριακή αυτή θα είναι μαύρη για χιλιάδες ανθρώπους που κρίνονται ως υπερβάλλον προσωπικό χωρίς καμιά αξιολόγηση, ή με λίστες αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Η κυβέρνηση πληρώνει τα δικά της αδιέξοδα. Διότι μπορεί και αυτοί να μην ήθελαν να κάνουν απολύσεις και να χάσουν εκλογική πελατεία, όμως έχουν παγιδευτεί στο δίλημμα: απολύσεις ή έκτη δόση.

Ο εκβιασμός φανερός, η κυβέρνηση αδύναμη να αντιδράσει εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Οπότε, χιλιάδες υπάλληλοι καλό θα είναι να ετοιμάζονται να μπουν σε… μόνιμη εφεδρεία και να ετοιμάζουν και τα γιαούρτια που θα ρίξουν.

Πέρα από τα αστεία, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πληρώσει αποζημιώσεις για τις απολύσεις; Θα δώσει το αναλογούν εφάπαξ, θα εντάξει στα ταμεία τους απολυμένους για κάποιο χρονικό διάστημα;

Και που θα βρει όλα αυτά τα χρήματα που απαιτούνται; Θα τους δώσει ομόλογα του δημοσίου; Αστεία πράγματα.

Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα μόνο από τα θέματα που έχουν δημιουργήσει εικόνα πανικού και μπάχαλου στην κυβέρνηση. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, όποιο τομέα και να αναλύσει θα δει απίστευτες εικόνες.

Οι απόστρατοι μπουκάρουν στο Πεντάγωνο. Τα περίφημα SMS έχουν γίνει κωμωδία. Αντί για το ΚΕΠΥΟ πάνε σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Οι εργαζόμενοι κάνουν καταλήψεις στα υπουργεία και δε μπαίνει κανείς. Οι τροικάνοι πανικόβλητοι αποχωρούν απ’ όπου πάνε.

Δίνουν παράταση για την έκτακτη εισφορά που τόσο περίμεναν να εισπράξουν διότι χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν πάρει το πολυ-εκκαθαριστικό.

Η διαδικασία για τα αυθαίρετα ξεκινά και κανείς δεν ξέρει αν θα πιάσουν τους στόχους κι αν είναι έτοιμες οι πολεοδομίες να δεχθούν τόσο όγκο δουλειάς.

Τα ΑΕΙ έχουν βάλει λουκέτο ενώ πάνω από 600 σχολείο έχουν κατάληψη την ώρα που η Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόζει το νόμο που έφτιαξε η ίδια.

Αν ήταν άλλες εποχές και οι τροικάνοι ήταν φίλοι μας από το εξωτερικό που ήρθαν να γνωρίσουν την ελληνική πραγματικότητα, θα είχαν πάθει πλάκα. Θα νόμιζαν ότι η Ελλάδα του Παπανδρέου βρίσκεται σε άλλο γαλαξία όπου ούφο κάνουν κουμάντο, ή καλύτερα τα έχουν κάνει μπάχαλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/10/2011 07:08:59

  Και οι απολύσεις είναι "συμβολικές". Αντε να καταλάβει η Τρόϊκα ότι οι ρεμούλα είναι στης παραπασοκικές οργανώσεις, ΜΚΟ, ΟΤΑ, πολιτιστικές εταιρίες κλπ..., και όχι στους δημόσιους υπαλλήλους, καθ εαυτούς. Αλλά αυτοί φαίνονται, αυτοί είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

 2. Pluto avatar
  Pluto 01/10/2011 08:14:59

  Εκτη δόση (8 δις!!) θα δώσουν μόνο αν υποχρεωθούν ν` αγοράσουν χρόνο, μέχρι το τέλος Νοέμβρη,ώστε να θωρακισθούν απο τις επιτώσεις της Ελληνικής χρεοκοπίας.
  Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει η Τρόϊκα εδώ αυτές τις μέρες,οτι δηλ. το κόστος διάσωσης της Ελλάδας αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο.Λόγω της προϊούσας ύφεσης που φέρνουν ακριβώς τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος ,προκύπτει τελικά γιγάντωσή του!Μαύρη τρύπα...
  Τον φαύλο κύκλο επιταχύνει η ανικανότητα της Κυβέρνησης ,το χάσιμο πολύτιμου χρόνου καί η πολιτικο- εκλογική της εξάρτησή απόκλειστικά πλέον από το κατεστημένο σύμπλεγμα :τραπεζίτες+ "εθνικοί "εργολάβοι +,διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τύπου Σωκράτη +φοροφυγάδες ελευθεροεπαγγελματίες.Αρα, συνειδητοποιεί/διαπιστώνει καί η ΤρόΪκα ότι καίριες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν ποτέ από τον ΓΑΠ ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα των μόνων πλέον στηριγμάτων του.
  Συμπέρασμα: την 7η δόση (17 δις,αν δεν κάνω λάθος) δεν θα την πάρουμε ποτέ!
  Τα λεφτά αυτά μαζί με τα ενισχυμένα κεφάλαια του EFSF που ψήφισε πιά καί ή Γερμανία δεν θα πάνε για διάσωση της Ελλάδας αλλά για τον περιορισμό των επιτώσεων σε τράπεζες,Πορτογαλία,Ιταλία από το Ελληνικό "πιστωτικό γεγονος", που θα εξελιχθεί ταχύτατα σε ασύντακτη,ολική χρεωκοπία μας...
  Αυτό πλεον θεωρούν σε Βερολίνο καί Παρίσι ότι επιτάσσει η σωτηρία του Ευρώ: αποκοπή του σκουληκόβρωτου Ελληνικού μέλους για να σταματήσει η γάγγραινα.
  Σ` αυτή την προοπτική παραπέμπει η προσεκτική ρητορική αμφοτέρων Μέρκελ-Σαρκό που εξαρτά τα πάντα από την "Εκθεση " της Τρόϊκα....
  Σιχτίρ πιλάφι οι πρόσφατες συναντήσεις καί τα καλά λόγια στον Γιώργο,ο οποίος πλέον ξέρει,όπως καί ο Βενιζέλος ήδη από την Ν.Υόρκη κατάλαβε...
  Απομένει το επίσημο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θανάτου γιά το --τυμπανιαίο ήδη-- Ελληνικό πτώμα.Κηδεία ,ταφή δεν προβλέπονται!Τοις κυσί....

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Pluto 01/10/2011 10:02:55

   Έχεις δίκαιο δυστυχώς!!!

  • Ιξίων avatar
   Ιξίων @ Pluto 01/10/2011 11:04:24

   Μας έκανες μαύρη την καρδιά, αλλά τι να πω ότι δεν έχεις δίκιο;

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/10/2011 08:29:32

  Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα !!!

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 01/10/2011 09:07:15

  Εγώ, θα ξαναμιλήσω για λάιτ αντιπολίτευση και μάλιστα ακούω και βλέπω στα πασοκοκάναλα, ότι η ΝΔ έχει κατεβάσει τις μηχανές στο ρελαντί ή ότι υπάρχει διγλωσσία στη ΝΔ κλπ, κλπ, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στα κανάλια τύποι σαν τους Ξυνίδιδες με έπαρση και να στηρίζουν με πάθος τον ακατάλληλο.
  --Επιτέλους τι θα κάνει η ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση εάν θέλει να γίνει κυβέρνηση;
  --Θα αφήσει το Αιγαίο - Θράκη - Μακεδονία ξέφραγα αμπέλια, όπως κάνει το πασόκ με την προδοτική του πολιτική;
  --Θα πάρει τα χαράτσια πίσω;
  --Θα αποκαταστήσει μισθούς και συντάξεις;
  --Θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους οσωνούπω από το πασόκ ΝΔημοκράτες Δημόσιους Υπαλλήλους;
  --Θα βάλει στη φυλακή τον παπανδρέου και τον παπακωνσταντίνου που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ με τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία του ελλείμματος;
  --Θα βάλει φυλακή τον αδερφό του παπανδρέου για τα CDS;
  --Θα θέσει σε εφεδρεία τους πασόκους ΔΥ, προσληφθέντες τη μαύρη δεκαετία του 1980, εκ των οποίων το 75 % ήτο ανεπαρκείς και χωρίς προσόντα;
  --Αντώνη Σαμαρά τι θα κάνεις για όλα τα παραπάνω;
  --Αντώνη Σαμαρά θέλεις να κυβερνήσεις την Ελλάδα;
  Ένας δεξιός και όχι δεξιούλης.

 5. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 01/10/2011 09:11:40

  δυσκολευεται ο βαγγελακης να προχωρησει για την εφεδρεια και απολυσεις γιατι χωρις να το καταλαβει ολοι αυτοι οι ανθρωποι το 90% τουλαχιστον ειναι πασοκοι. και εκτος τον αλλον ολοι αυτοι και μαζι με τους αλλους ψηφιζουν για αρχηγο του πασοκ. καηκε ο βαγγελακης χωρις να το καταλαβει εαν ηθελε στο μελλον να διεκδικησει την ηγεσια του πασοκ. αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα ,που να το φανταζοταν ο βαγγελακης οταν επαιρνε το οικονομικων οτι καποια στιγμη θα τελειωνε πολιτικα. ευτυχως βεβαια για την ελλαδα και τους ελληνες.

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ mhtsos karditsa 01/10/2011 09:38:15

   Νομίζω ότι και ο Βαγγέλης έχει ξεγράψει το πολιτικό του μέλλον ...
   Θυμίσου ότι Πασόκοι είναι οι άνθρωποι όχι ηλήθιοι....

 6. kakofonix avatar
  kakofonix 01/10/2011 09:33:50

  Η εφεδρεία και οι απολύσεις αρχίζουν να θυμίζουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου: Υποτίθεται ότι θα μας σώσουν, αλλά δεν ισχύουν.

  Δεν υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζει στοιχειωδώς νομικά που να μη γελάει με αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει αν γίνει έστω και μία απόλυση.

  Το πιο συναρπαστικό είναι ότι ο υπάλληλος που απολύεται, είτε μέσω εφεδρείας, είτε απευθείας, έχει το δικαίωμα να παραμείνει κανονικά στην εργασία του, μέχρι την εκδίκαση (τελεσίδικα) της υπόθεσής του.

  Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα αυτό σημαίνει οκτώ χρόνια στην καλύτερη περίπτωση.

  Υποθέτω ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει για την κακιά στιγμή και θωράκισε επιμελώς το μέλλον των παιδιών του.

 7. Περίεργος avatar
  Περίεργος 01/10/2011 09:35:16

  Ο τίτλος πρέπει να είναι
  “απολύσεις για έκτη δόση”
  και όχι
  “απολύσεις, ή έκτη δόση”
  .... δηλαδή άν κάνουμε απολύσεις ΔΕΝ θα πάρουμε την δόση ?

 8. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 01/10/2011 09:59:55

  Δεν μπορούν να κάνουν οι ένοχοι απολύσεις ,φοβούνται!!!Τέλος λοιπόν η έκτη δόση και η δοσιλογική κυβέρνηση του ΓΑΠ!!! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για όλους μας,αλλά και η επανεκίνηση,φθάσαμε στον πάτο!!!

 9. Ariadne avatar
  Ariadne 01/10/2011 10:02:10

  .."Ακυβέρνητη Κυβέρνηση.." Μου θύμησε τον τίτλο του βιβλίου του Στρατή Τσίρκα, "Ακυβέρνητες πολιτείες". Σάν προφητικό μου φαίνεται.
  Αφιερωμένο.....!

 10. a824 avatar
  a824 01/10/2011 10:02:12

  Κι αν αποληθουνε τοσες χιλιαδες κοσμος δεν θα προστεθουνε κι αυτοι στους χιλιαδες ανεργους δεν θα βαθυνει κι αλλο η υφεση?Το προβλημα το εχουν επισημανει οι αμερικανοι και ειναι η λιτοτητα.Αυτοι ουτε που θελουν να ακουσουν για αποπληθωρισμο γι αυτο βαλανε μπροστα της μηχανες και κοψανε χρημα.Σε αντιθεση με τους ευρωπαιους που θελουν δημοσιονιμικη πειθαρχια και εφαρμοζουν λιτοτητα.Καπου διαβασα οτι ουτε οι Πορτογαλοι μπορουν να πιασουν τους στοχους του δικου τους προγραμματος και ειναι ετοιμοι να παρουν κι αλλα μετρα.Θα θελα να ξερα δεν βλεπουν την καταντια μας?Οπως παει η κατασταση η χωρα μας θα χωριστει στα δυο σε αυτους που θα δουλευουνε και σε αυτους που θα καθονται και φυσικο και επομενο ειναι να ερθουμε στο σημειο ο ενας να χρωσταει στον αλλο.Πειτε μου τι μελλον θα εχει αυτη η χωρα.

 11. Stefanos avatar
  Stefanos 01/10/2011 10:29:51

  Αν μείνουμε στα γιαούρτια και όσοι απολυθούμε και όλοι μας, τότε λυπάμαι αλλά καλά μας κάνουν.

 12. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 01/10/2011 11:06:37

  Απ΄ ό,τι μπορώ να καταλάβω, είμαστε πλέον όπως οι ναρκομανείς.
  Ζούμε για την επόμενη δόση.
  Και κάνουμε (ή μας κάνουν) τα πάντα προκειμένου να βρούμε τη δόση μας.

  Αυτό δεν είναι Ελλάδα.
  Κι αυτοί που κινούνται μ΄αυτό τον στόχο σίγουρα δεν είναι Έλληνες.

  Αλήθεια, τι σημαίνει σήμερα να είσαι Έλληνας;

  Έλληνας, όχι Ευρωπαίος, όχι Αμερικάνος, όχι Γερμανός, όχι πολίτης του κόσμου.

  Πόσοι από τους σημερινούς μας ηγέτες (πολιτικούς, εκκλησιαστικούς, ακαδημαϊκούς, καλλιτεχνικούς) μπορούν να απαντήσουν σ΄ αυτή την ερώτηση;

 13. deldio avatar
  deldio 01/10/2011 11:07:13

  Καλημέρα. Έχω να πληρώσω τα χαράτσια αλλά δεν θέλω επειδή είναι άδικα και εκβιαστικά. Τί να κάνω, να αρνηθώ την πληρωμή και να είμαι παράνομος ή να βγάλω "πολεμική" ανακοίνωση και μετά να πάω να πληρώσω σαν καλό παιδί για να είμαι νόμιμος; Τί λέει επ' αυτού ο κ. Μιχελάκης; Α, και για να μην το ξεχάσω: Ο αδελφός μου, ο οποίος εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι καλύτερο να τον βγάλει στην εφεδρεία το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ;

 14. λαλακης avatar
  λαλακης 01/10/2011 11:10:22

  Πρεπει να απολυθουν 400.000 ΔΥ , πολυ απλα για να μειωθουν οι κρατικες
  δαπανες και να μπορει να δανειστει η χωρα , να μη στηριζεται στην επαιτια.
  Δεν ειναι φυσικα το μονο που χρειαζεται.
  Θα πρεπει να δοθουν κινητρα για ιδρυση ατομικης επ/σης ωστε ο ανεργος
  κοσμος να διοχετευθει καπου και να μη μεταναστευει .
  Αυτο σημαινει πως πρεπει να καταργηθουν οι εισφορες στα τεβε και
  τα διαφορα χαρατσια.
  Τα πραγματα ειναι πολυ απλα και δε χρειαζονται βαθυστοχαστες αναλυσεις
  ολοι ξερουν τι πρεπει να γινει ,απλα οι ΔΥ ειναι η κομματικη πελατεια
  και η κυβερνηση παιζει τη κολοκυθια για να εξαγορασει χρονο στην
  εξουσια.
  Η Ελλαδα εχει αναγκη απο πολιτικους σαν το Μητσοτακη και το Μανο
  ανθρωπους με τολμη και οραμα

  • NIK THE GREEK avatar
   NIK THE GREEK @ λαλακης 01/10/2011 11:35:45

   Μπρρρρ πρωι-πρωι πρωτομηνια,φτου-φτου στον κορφο μας με τον ακατονομαστο,απαπαπαπαπα.

 15. Κρης avatar
  Κρης 01/10/2011 11:10:52

  Κάποιος σχολιαστής είχε αναφέρει εδω ότι
  η Αργεντινή πτώχευσε στην 7η δόση.
  Μπορεί να επιβεβαιωθεί -αν ισχύει αυτό - από κάποια πηγή ;

 16. armagedon avatar
  armagedon 01/10/2011 11:13:25

  ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΜΕΣΩΣ...ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ WAFFEN SS ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 17. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2011 11:55:17

  Καλά ρε παιδιά εδώ είναι ξεκάθαρο τι έχουν σχεδιάσει:

  Δε θα πάρουμε την 6η δόση (ή για την ακρίβεια θα καθυστερήσει) "προς παραδειγματισμόν".

  Ηταν ξεκαθαρο απο την αρχή πως θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία , μιά και αυτή η δόση δεν αφορά διεθνή ομόλογα, για να μπορεί να βγεί μετά η κυβέρνηση να λέει ,είδατε με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις Υπουργείων ,τώρα δέν πληρώνεστε καθόλου, λεφτά γιόκ,ψωμολυσάξτε λίγο για να μάθετε!

  Οι κλασσικές Πασοκικές κουτοπονηριές , ή για να το πώ διαφορετικά ,μάς έχουν για μαλάκες. Και δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως έχουν δίκιο ,είμαστε!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.