#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αιθαλομίχλη «έπνιξε» το πολιτικό σύστημα

[caption id="attachment_197824" align="alignnone" width="600" caption="φωτο από "Πρώτο Θέμα""][/caption]

 

 

Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα με την αιθαλομίχλη που μας «πνίγει» όλο και πιο συχνά είναι η αποτυχία της ελληνικής πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες της.

Χρόνια τώρα το περιβάλλον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και μόνο κάτι αστειότητες από την προηγούμενη κυβέρνηση του «πράσινου» Γ. Παπανδρέου, έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο καυτό θέμα.

Την Πέμπτη συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος σε επίπεδο γενικών γραμματέων, αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνει σε επίπεδο υπουργών. Γιατί άλλαξαν γνώμη; Για να μην πανικοβάλουν τον κόσμο. Μα ήδη ο κόσμος είναι τρομαγμένος, Μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης στα βόρεια και ανατολικά προάστια θα έκανε κάθε υπουργό και βουλευτή να ανησυχήσει και να μην παίρνει ελαφρά τη καρδία το φαινόμενο αυτό.

Λόγω της υγρασίας η ορατότητα ήταν περιορισμένη ενώ έντονη ήταν η μυρωδιά τζακιού και καμένων ξύλων ακόμη και μέσα στα κτίρια. Αν δε κάποιος διαβάσει τις ανακοινώσεις των γιατρών θα τρομάξει. Γιατί λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν μια σύσκεψη με γενικούς γραμματείς για τα μάτια του κόσμου; Δε φτάνει οι λανθασμένες επιλογές τόσων χρόνων, πρέπει οι πολιτικοί ταγοί να μας εκπλήσσουν αρνητικά;

Τι καταλαβαίνει ο κόσμος από όλα αυτό που γίνεται; Ότι κάποιοι αποφάσισαν να αυξήσουν την τιμή του πετρελαίου, δήθεν για να πολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, αλλά δεν έκαναν τον κόπο να δουν το σύνολο των επιπτώσεων. Έτσι, ο κόσμος που δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο με 1,40 ευρώ το λίτρο, επέστρεψε στην παραδοσιακή θέρμανση, την καύση. Επειδή και πάλι δεν έχει λεφτά να πληρώσει ξυλεία, καίει ότι βρει. Από ξύλα κακής ποιότητας, μέχρι έπιπλα και λάστιχα. Ποιος να κατηγορήσει κάποιον που κρυώνει για το τι θα κάψει; Σκέφτηκε ποτέ το ελληνικό κράτος ότι αν αυξήσεις το βασικό μέσο θέρμανσης θα στραφεί ο κόσμος σε εναλλακτικές, αλλά φθηνές και αμφιβόλου ποιότητας μορφές θέρμανσης;

Βγήκαν αργότερα και είπαν να μην καίμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες αν δεν υπάρχει ανάγκη. Λες και το τζάκι το ανάβουμε για πλάκα;

Έκαναν τόσα χρόνια ένα πλάνο για τις καλές μορφές θέρμανσης και να δώσουν κίνητρα ανάπτυξής τους; Όχι βέβαια, τα πάντα στην Ελλάδα είναι είσπραξη φόρων, το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά, αν δε θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα, όπως πριν δεκαετίες στο Λονδίνο. Μία πρόταση είναι να μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου, για όσο διάστημα διαρκεί το κρύο. Αφού έτσι κι αλλιώς 8 στους 10 δεν έχουν παραγγείλει φέτος πετρέλαιο, τι παραπάνω θα χάσουν τα κρατικά ταμεία;

Μια δεύτερη πιο μακροπρόσθεσμη λύση είναι να δοθούν κίνητρα για χρήση του φυσικού αερίου. Ας το κάνουν τώρα και σε πέντε χρόνια θα έχουν δρέψει τους καρπούς. Μυαλό χρειάζεται, όχι πολιτικάντικες λύσεις, ούτε επικοινωνιακές συσκέψεις για το θεαθήναι.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αποτυχία της πολιτείας να προστατεύσει τους Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι τα τζάκια και οι λέβητες με καυσόξυλα καθώς και οι ξυλόσομπες, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί ή και απαγορευθεί, αποτελούν και πάλι μια νέα πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης που θέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην απαγορευμένη ζώνη για την τσέπη όλο και περισσότερων πολιτών.

«Η καύση του ξύλου αυτού με βασικό στοιχείο τον άνθρακα, προκαλεί καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων – προϊόντων της καύσης, των suspended particulate matter) στην ατμόσφαιρα. Ας σημειωθεί δε, ότι τα παραδοσιακά τζάκια με καυσόξυλα και οι ξυλόσομπες εκλύουν περίπου 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα μικροσωματίδια ανά κιλό καύσιμης ύλης από έναν σύγχρονο καυστήρα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τους τελευταίους δύο μήνες, στο Μαρούσι και στο Κορωπί διαπιστώθηκε 18 φορές αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μg/m3 (μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα). Τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, μαζί με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, επιτείνουν και άλλοι τοξικά προϊόντα τη ίδιας καύσης του βιοάνθρακα όπως τα SO2, NO2, NO, CO, CO2, Pb και άλλα» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Όσον αφορά στην επίδραση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην υγεία ανθρώπινου οργανισμού, τα μικροσωματίδια διαχωρίζονται, ανάλογα με τη διάμετρο τους: σ’ εκείνα που έχουν διάμετρο από 2,5 έως 10 μm, που συνήθως αποτελούνται από οξείδια του αργιλίου, πυρίτιο, σίδηρο και είναι εισπνεύσιμα, και σε αυτά με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες από καυσόξυλα και ξυλόσομπες και μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στα πνευμόνια και να προκαλέσουν σοβαρότερη βλάβη. Η ικανότητα του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου να προστατεύε­ται από τα αιωρούμενα στο περιβάλλον μικροσωματίδια καθορίζεται κυρίως από το μέγεθος και τη χημική σύσταση των τελευταίων» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεχιζόμενη εναπόθεση των μικροσωματιδίων αυτών σε όλο το μήκος του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, προκαλεί σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό επιθήλιο.

«Στο ανώτερο αναπνευστικό επικάθονται τα μεγαλύτερης διαμέτρου μικροσωματίδια. Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρός τους τόσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση τους στους πνεύμονες ως τις τελικές κυψελίδες. Τα πολύ μικρής διαμέτρου μικροσωματίδια, λόγω της διεισδυτικότητάς τους και λόγω των σταθερών συμπλόκων που σχηματίζουν, εισχωρούν στο εσωτερικό των κτιρίων, των σπιτιών, των κλινοσκεπασμάτων και προκαλούν πληθώρα αναπευστικων προβλημάτων από άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κ.α.» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Επίσης, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα αιωρούμενα μικροσωματίδια με διάμετρο <7 μm προκαλούν καταστροφή των μακροφάγων στο κυκλοφορικό σύστημα, καταστρέφουν το ενδοθήλιο των μικρών αγγείων, δημιουργούν μικροθρομβώσεις και συχνά πυροδοτούν στεφανιαία νόσο και ΑΕΕ, ή σε οξείες καταστάσεις έως και πνευμονικό οίδημα» συνεχίζει.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα αιωρούμενα μικροσωματίδια με διάμετρο μικρότερη του 0.1 μm μπορεί να περάσουν μέσα από τις κυτταρικές μεμβράνες και να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκεφάλου και να προκαλέσουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Ακόμα στην περίπτωση της αιθάλης που εκπέμπεται από τους σύγχρονους κινητήρες ντήζελ, τα μικροσωματίδια μπορεί να μεταφέρουν και καρκινογόνα στοιχεία στην επιφάνειά τους (όπως π.χ. βενζοπυρένια)» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 03/01/2013 08:31:29

  Σύμφωνα με τις επιταγές τις ΕΕ (έμμεσες ή άμεσες), υποχρεωθήκαμε , σε ένα νέο χαράτσι,να διπλασιάσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με απώτερο σκοπό την είσπραξη περισσότερων φόρων.
  Το αποτέλεσμα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας!!
  Η πραγματικότητα είναι ότι τα έσοδα του Κράτους δεν αυξήθηκαν η οικονομική δυσπραγία επεκτάθηκε και τα σπουδαιότερο, ο κοσμάκης στράφηκε, λόγο της ανέχειας, στο κάψιμο ξύλων πολλές φορές κακής ποιότητας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με επικίνδυνα μικροσωματίδια!
  Και το ακόμα πιο σπουδαίο, κατά πληροφορίες των αρμοδίων , η ΕΕ σχεδιάζει να επιβάλει στην Ελλάδα περιβαλλοντικό πρόστιμο λόγο ....εκπομπής ρύπων!!!
  Αυτό και αν είναι θέατρο του παραλόγου.

  • alhimistis avatar
   alhimistis @ ΝΤΙΝΟΣ 03/01/2013 12:03:28

   Αν και πάντα είμαι απέναντι σε κάθε κυβέρνηση( γιατί ποτέ δεν σκέφτονται με τον κοινό νου) θα δεχτώ οτι το πετρέλαιο έπρεπε να ανέβει για λόγους λαθρεμπορίας.
   Θα μπορούσαν όμως ταυτόχρονα να διατηρήσουν με νόμο δεκαετίας τα επίπεδα της τιμής του φυσ αερίου, στο οποίο δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίου, στα 60 -70 ευρώ αντίστοιχα πετρελαίου, να απλωθεί το δίκτυο σε όλη τη χώρα και να λυθεί το πρόβλημα για όλους με ακόμη ποιό σύγχρονη και οικονομική(γιατί οικολογική δεν είναι) μορφή θέρμανσης.
   Αλλα που να προλάβουν να τα σκεφτούν όλα οι με γάλοι διαπραγματευτές και σωτήρες της χώρας.

 2. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 03/01/2013 09:22:25

  Έχει αρχίσει να αναπολεί ο απλός κόσμος την πολύ πρόσφατη εποχή που το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 70 δραχμές το λίτρο, ο τόνος δηλαδή πολύ λιγότερο από το βασικό μισθό

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/01/2013 09:41:19

  Ο Ντίνος έγραψε:
  "Σύμφωνα με τις επιταγές τις ΕΕ (έμμεσες ή άμεσες), υποχρεωθήκαμε , σε ένα νέο χαράτσι,να διπλασιάσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με απώτερο σκοπό την είσπραξη περισσότερων φόρων".

  Να δεις, Ντίνο, που θα έρθει τώρα η... νομπελίστα η ΕΕ να μας βάλει και πρόστιμο για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/01/2013 09:51:03

  Μόνο στα βόρεια και ανατολικά προάστεια μυρίζει καμμένο ξύλο η ατμόσφαιρα; Σωστά, αφού μόνο εκεί διαμένει η βλαχο-ελίτ (της συμφοράς) της χώρας μας, μετά τη μετακόμισή της απο το Δουργούτι και τα Σεπόλια, τη δεκαετία του '80...
  Σε εμάς στα δυτικά τί μυρίζει δηλαδή; Ανθόνερο; Περάστε και λίγο τον Κηφισό αγαπητοί μεγαλοαστοί, s'il vous plaît....Όχι μόνο όταν πηγαίνετε προς Ζαγοροχώρια για χειμερινές εξορμήσεις...

 5. katalytikos avatar
  katalytikos 03/01/2013 09:58:07

  Η μια πλευρά του προβλήματος είναι η κρίση και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Υπάρχει όμως και άλλη διάσταση και αυτή είναι η εσπευσμένη απόφαση του Παπακωνσταντίνου να επιτραπεί η καύση βιομάζας (σημειώστε ότι περιλαμβάνει εκτός από το ξύλο και δεκάδες άλλα προιόντα μέχρι και αστικά και βιομηχανικά απόβλητα) σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι πολλά τα λεφτά factorx!!!!! Πολύ περισσότερα από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν από την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εγνώριζαν πολύ καλά τι θα συμβεί το χειμώνα στην Αττική, όμως προχώρησαν στην απόφαση για τη βιομάζα με χορούς και πανηγύρια με πρώτη και καλύτερη την GREENPEACE και άλλους με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα στα θέματα παραγωγής και διακίνησης της βιομάζας και των συστημάτων καύσης.
  Η διάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή!!! Εύχομαι η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να ψάξει το θέμα σε βάθος, αν και η μέχρι σήμερα εικόνα με κάνει να μην ελπίζω...

 6. FEAX avatar
  FEAX 03/01/2013 10:09:40

  Το γεγονός ότι η χώρα είναι κολλημένη με τσίχλα είναι αδιαμφισβήτητο. Όλες οι σοβαρές χώρες έχουν νομοθεσία η οποία αφορά τις εκπομπές από καύσιμα παντός είδους. Έχουν επίσης εγκρίσεις για καυστήρες η σόμπες παντός είδους και φυσικά εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Ένα καλό παράδειγμα για μελέτη είναι: http://smokecontrol.defra.gov.uk/background.php#int
  Εκει δεν επιτρέπονται σόμπες ξύλου η βιομάζας σε περιοχές που είναι ευπαθείς σε μετεωρολογικές συνθήκες που ευνούν ατμοσφαιρική ρύπανση.
  Αφού άφησαν (τα αρμόδια υπουργεία) όλων των ειδών τους καυστήρες και σόμπες να πουλιούνται στην χώρα μας, δεν ελέγχουν (τα αρμόδια υπουργεία) το είδος καυσίμου που καίγεται σε αυτούς(ες), τα ρίχνει όλα στους καταναλωτές. ΔΕΝ εφαρμόζουν καν το απλό μέτρο της επιβολής ορίου σε σόμπες και καυστήρες βιομάζας των 30g αιωρουμένων σωματιδίων/GJ παραγόμενης θερμότητας και 150g Οξειδίων του Αζώτου /GJ παραγόμενης θερμότητας. Τα όρια εκπομπών από τις συσκευές αυτές θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό απο τα αρμόδια υπουργεία με χρέωση στον κατασκευαστή. ΟΥΤΕ καν το ευρωπαϊκό μέτρο ανάλυσης του διατιθέμενου βιοκαυσίμου πρίν καεί και μετά την καύση για όλους τους ελεγχόμενες ρύπους. Αντιθέτως, προβλέπω ότι το κράτος θα επιβάλλει το ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΟ μέτρο μαϊμού του ελέγχου από ΑΣΧΕΤΟΥΣ “μηχανικούς”, μετά από πίεση οργανωμένων ομάδων, ώστε αυτοί να κάνουν φράγκα εις βάρος του καταναλωτή. Αν μιλήσει κανείς για αντιρρυπαντική τεχνολογία σε τζάκια και καυστήρες βιομάζας τότε είναι που θα έχουν χάσει την μπάλλα.
  Τι μέλλει γενέσθαι??? Ας ενεργήσει για άλλη μια φορά ο Α. Σαμαράς, επιβάλλει αξιοκρατία για να δουλέψει σωστά αυτός ο εκτελεστικός μηχανισμός που ονομάζεταο Ελληνικό κράτος, με εφαρμογή της νομοθεσίας.
  Για μια ματιά στα τελευταία ευρήματα των Αυστριακών συναδέλφων επάνω στο θέμα αυτό:

  "Estimated health impact of a shift from light fuel to residential wood-burning in Upper Austria"
  Daniela Haluza, August Kaiser, Hanns Moshammer, Claudia Flandorfer, Michael Kundi and Manfred Neuberger.
  Published in the : Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology (2012) 22, 339 -- 343.

  Ευτυχισμένο και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ 2013

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ FEAX 03/01/2013 11:28:45

   Εδώ μιλάμε για φτώχια καταραμένη και εσύ ασχολείσαι με πιστοποιητικά ποιότητας (που μπορεί να τα παρουσιάζεις σωστά).
   Στην Κίνα, στην Ινδία και όπου στο διάολο τα μεροκάματα είναι άθλια νομίζεις ότι υπάρχουν περιβαλλοντικοί έλεγχοι και περιορισμοί; Σιγά!! Οι πολυεθνικές δεν τα θέλουν αυτά τα πράγματα εκεί για να αυξάνουν τα κέρδη τους μειώνοντας τέτοια "πολυτελή" κόστη!! Τέτοιες πολυτέλειες να ζητούσες (και καλά θα έκανες) από μια Ευρώπη ευημερούσα και από πολίτες με γεμάτο πορτοφόλι. Τώρα που η Ευρώπη υποφέρει (η αρχή μόνο έγινε από τον νότο και έπεται συνέχεια) άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Όταν κρυώνεις εσύ και το παιδί σου τα γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!! Αν οι πολιτικοί (τρομάρα τους) θέλουν να προστατεύσουν το περιβάλλον να δώσουν στον λαό τη δυνατότητα να το προστατεύσει. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!

   • dsofi avatar
    dsofi @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 04/01/2013 08:28:38

    Αν δεν τα δώσεις για να πάρεις πετρέλαιο ή να καταναλώσεις ηλεκτρικό ρεύμα και καις ξύλα για να ζεστάνεις το σπίτι σου, αργά ή γρήγορα θα τα δώσεις στον πνευμονολόγο και στα φαρμακεία. Και ο πρώτος που θα την πληρώσει θα είναι (μακριά από όλους μας) τα μικρά παιδιά. FIRST THINK THEN ACT λένε οι Άγγλοι. Αλλά εμείς εδώ αυτό το λέμε μαγκιά.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ FEAX 03/01/2013 11:31:31

   Να μην ξεχνάμε ότι φυσιολογικά ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πρώτα τον άμεσο κίνδυνο και παραβλέπει προσωρινά τον επερχόμενο κίνδυνο. Άμεσος κίνδυνος είναι το να κρυώνει το παιδί σου και επερχόμενος είναι η μόλυνση της ατμόσφαιρας που επιβαρύνει την υγεία και τα αποτελέσματα θα φανούν ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

   • FEAX avatar
    FEAX @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 03/01/2013 14:48:32

    Ευτυχώς η δημόσια υγεία δεν είναι πολυτέλεια και ουδείς κατηγορεί τον φτωχό πολίτη. Αντίθετο είναι το πνεύμα της παρέμβασής μου. Η πολιτεία πρέπει να προβλέπει και να προστατεύει και τα δύο. Την παροχή φτηνής ενέργειας για τις βασικές ανάγκες των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο κάθε πολίτης δεν είναι δυνατό να μεριμνά για αυτό. Το τι συμβαίνει και γιατί το ξέρουμε όλοι.
    Στην "σύνθεση" πάσχουμε. Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε και τα οικονομικά του πολίτη και την δημόσια υγεία. Αυτά τα δύο πρέπει απαραιτήτως να συμβαδίζουν.
    Για τα αποτελέσματα της προχειρότητας της πολιτείας σας ανέφερα τι ήδη ξέρουν οι Αυστραικοί με τοξικολογικές και επιδημιολογικές μελετες επί του θέματος.

 7. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/01/2013 10:10:33

  Οι πωλήσεις του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά 50% στο θέρμανσης και 20% στο κίνησης. Αρα απο τις απώλειες εσόδων λόγω ΦΠΑ ,τα έσοδα του κράτους έχουν ΜΕΙΩΘΕΙ, όχι αυξηθεί! Σύν το πρόβλημα υγείας ,σύν το ότι κρυώνει ο κόσμος!

  Και όλα αυτά επειδή το κ*λοχανείο που επιμένει να ονομάζεται "Ελληνικό κράτος" δεν μπορεί, ή δε θέλει,να πιάσει μιά χούφτα λαθρεμπόρους καυσίμων - που τους ξέρουν όλοι!

 8. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ avatar
  ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 03/01/2013 10:57:13

  ΝΕΦΟΣ δηλητήριο!
  ΜΕΙΩΣΗ εσόδων από πετρέλαιο.
  Κρυώνει η Ελλάδα .
  ΠΛΟΙΑ " γκαζαδικα " χάνονται απο τα ραντάρ .
  ΔΕΝ μπορούν να εντοπίσουν τους λαθρεμπόρους , επειδή κάθονται στα πίσω καθίσματα , η είναι συνοδηγοί , ενώ εσύ φτωχέ και άθλιε κινδυνεύεις ακόμα και ως οδηγός να πας μέσα για 100 ευρώ .
  ΖΗΤΩ η χαρά του παραλόγου .

 9. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 03/01/2013 11:15:34

  Αναλυτής στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΪ σήμερα ανάφερε ότι '' οι φόροι που εισπράττει το κράτος από την φορολόγηση του πετρελαίου είναι κατά 450-500 εκατ. ευρώ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από πέρισυ''.

  -Οταν λοιπόν επέβαλαν την ΑΥΞΗΣΗ του φόρου στο πετρέλαιο, τι ακριβώς περιμένανε? Οτι θα εισπράξουν μεγαλύτερους φόρους ?

  Το αποτέλεσμα των εσόδων ( μειωμένα ) δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ:

  α) Τελείως ανίκανοι - άρα η οικονομική τους πολιτική είναι αποτυχημένη

  β)Εχουν άλλους στόχους, πέραν της λογικής της εξυγίανσης της οικονομίας και πάταξης της φοροδιαφυγής - λόγους απλά κακόβουλους, που μπορούμε μόνο να εικάσουμε .

  γ)Ο πραγματικός τους στόχος ήταν η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ - πράγμα το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί, λόγω της δραστικά μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, και κίνησης,αλλά και ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  Οι κύριοι λοιπόν επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

  Τα υπόλοιπα, και οι -απόλυτα αναμενόμενες- συνέπειες της αιθαλομίχλης, της βλάβης στην υγεία κτλ, προφανώς τους είναι αδιάφορες.

 10. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 03/01/2013 12:32:51

  Ανεξαρτητα απο τα προβληματα της μολυνσης κι ανεξαρτητα απο το οτι ο κοσμος στρεφεται σε ρυπογονες μορφες θερμανσης γιατι δεν εχει χρηματα για πετρελαιο, κι ανεξαρτητα οτι ετσι το κρατος χανει χρηματα, αυτη η φαεινη εμπνευση αυξησης της τιμης για να "παταχθει το λαθρεμποριο" ειναι τοσο σοβαρη και δικαιη, οσο σοβαρη και δικαιη θα ηταν η καταπολεμηση των ληστειων μεσω αναγκαστικης κατασχεσης ολων των κινητων περουσιακων μας στοιχειων, ωστε οταν οι ληστες μπαινουν στα σπιτια να μην βρισκουν τιποτα να κλεψουν !! Με λιγα λογια, εμεις που δεν κανουμε λαθρεμποριο επρεπε να τιμωρηθουμε, να παγωσουμε ή να μολυνθουμε για να αποθαρρυνθουν οι λαθρεμποροι !!! Εξαιρετικη εμπνευση πραγματι.

 11. ΝΠ avatar
  ΝΠ 03/01/2013 15:50:47

  Σωστές οι επισημάνσεις.Αλλά γιατί,φίλτατοι συνσχολιαστές, επιμένετε
  ότι είναι λάθος;
  Κάτι που εύκολα αναλύεται, είναι δυνατόν να μην το ξέρουν αυτοί;
  Για τολμήστε να αλλάξετε βάση ανάλυσης.
  ΤΟ κάνουν σκόπιμα.Γιατί;ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ υπεύθυνοι.
  Ας ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΟΖΎΓΙΟ συναλλαγών.
  Αλλά ας γράψουν ...οι επαϊοντες.
  Πού εισαι ...θείε;

 12. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 03/01/2013 16:19:30

  "Η πολιτεία πρέπει να....της δημόσιας υγείας". Αυτό με καλύπτει.

 13. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 03/01/2013 23:51:32

  Ενα βασικο προβλημα ειναι ποιος προτεινε το συγκεκριμενο μετρο. Σε αλλες περιπτωσεις λχ ο υπευθυνος Στρατηγος θα αποπεμποταν για τις λανθασμενες επιλογες και πραξεις του (κ οχι μονο)...Ο Φωστηρας του ΥΠΟΙΚ που προτεινε το συγκεκριμενο μετρο δεν εχει μεριδιο ευθυνης; Οι εννοιες τοσο της ελαστικοτητας και των υποκαταστατων δεν ειναι γνωστες, δε νομιζω τις γνωριζει καθε πρωτοετης φοιτητης...
  Ελεος, ως ποτε θα πρεπει ολοι αυτοι που μονιμως αποτυγχνουν να κανουν μια προβλεψη της προκοπης να συνεχιζουν να εργαζονται και να πληρωνονται απο το γαλαντομο δημοσιο; Δεν πρεπει να αξιολογηθει η αποτελεσματικοτητα των προτασεων και η επιτυχια ή οχι του επιδιοκομενου σκοπου; Αν ναι μπραβο, αν οχι δεν υπαρχουν κυρωσεις; Τι διαολο, θαρρουν οτι η δημοσια υγεια ειναι προσομοιωσεις χωρις περαιτερω αντικτυπο;;;

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 07/01/2013 22:55:08

  "Πάτρα: Καίνε στα τζάκια κούτσουρα που έρχονται μέσω Αλβανίας και είναι ύποπτα για απεμπλουτισμένο ουράνιο (thebest.gr | 07/01/2013 | 18:04)

  Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο γνωστός οικολόγος Βλάσης Βελλόπουλος σχετικά με μεγάλες παρτίδες ξύλων που εισάγονται στην χώρα μας και έχουν έρθει στην Αχαϊα και την Πάτρα μέσω Αλβανίας και τα οποία όπως καταγγέλλει, είναι ύποπτα για απεμλουτισμένο ουράνιο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Βελλόπουλος, οι παρτίδες των ξύλων που έρχονται μέσω Αλβανίας λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει προκύψει με την κρίση και την απόρριψη του πετρελαίου ως οικονομικού μέσου θέρμανσης στην χώρα μας, προέρχονται κυρίως από χώρες που έχουν ζήσει πρόσφατα πολέμους, όπως το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και η Σερβία, όπου έγινε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, με απροσδιόριστες συνέπειες για το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό και τα δάση.

  Ο κ. Βελλόπουλος έχει θέσει τις πληροφορίες του για εισαγωγή καυσόξυλων από αυτές τις περιοχές, υπόψιν του Υπουργείου Περιβάλλοντος, βουλευτών του νομού, του Δημόκριτου και καθηγητών πανεπιστημίου της πόλης μας και συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους προμηθεύονται φθηνά ξύλα που έρχονται μέσω Αλβανίας.”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.