#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2010 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αδύναμη ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται το Αιγαίο !!!Με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, θέτει πάλι ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου σε ποσοστό μάλιστα 50-50. Ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» δηλώνει ότι όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ ‘’δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα μίλια γιατί το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους...’’.…

Δουλεύοντας  ψιλό γαζί Ελλάδα και Κύπρο ο κ. Μπαγίς λέει στη συνέχεια ότι την ίδια στιγμή που ένα αεροπλάνο της Λουφτχάνσα θα ξεκινήσει για το παράνομο αεροδρόμιο Ερκάν στα Κατεχόμενα, ελληνοκυπριακό αεροσκάφος θα μπορεί να πετάξει στην Κωνσταντινούπολη «και σε αυτό να μπει ο κ. Χριστόφιας, να έρθει να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά...».

Αμέσως μετά πετάει και την απειλή του και λέει πως η Τουρκία είναι έτοιμη για τη «μεγάλη λύση στο Κυπριακό, έτοιμη για άμεση λύση, έτοιμη για τη μη λύση, έτοιμη όμως και για μια μεγάλη κρίση. Είναι έτοιμη για όλα...».Στο μεταξύ, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η ελληνική κυβέρνηση είναι

έτοιμη να προχωρήσει σε «ρύθμιση» των εκκρεμοτήτων με την Τουρκία, αγνοώντας τη δυσμενή για τη χώρα συγκυρία, είναι η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον θα διευρύνεται εις βάρος της Ελλάδας η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία.

«Οι πολιτικοί πρέπει να βλέπουν σε βάθος χρόνου, και πιθανότατα στο μέλλον οι συσχετισμοί θα είναι πολύ χειρότεροι σε βάρος της Ελλάδας», τόνιζε ανώτατη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στην παρατήρηση του « για τη σκοπιμότητά του να τεθεί τώρα, και με την Ελλάδα να είναι αποδυναμωμένη διπλωματικά, θέμα διαπραγμάτευσης του Αιγαίου.

Τι συζητούν

Σύμφωνα με άρθρο του Νίκου Μελέτη στο «Έθνος της Κυριακής», οι δυο πλευρές συζητούν ακόμη επί του πλαισίου αρχών στο οποίο θα μπορούσαν να καταλήξουν για τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας (και θα αποτελεί τη βάση του συνυποσχετικού), ενώ ταυτόχρονα η Αθήνα επισημαίνει ότι αυτές οι συνομιλίες δεν μπορεί να συνεχισθούν επ' άπειρον και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να καταλήξουν θα πρέπει οι δυο πλευρές να εξετάσουν την προσφυγή στη Χάγη.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί στη διαμόρφωση μιας αρκετά περίπλοκης οριογραμμής που καθορίζει μέσω αυξομειώσεων το νέο εύρος των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.Εκ προοιμίου αυτή η διαδικασία είναι έωλη, καθώς ο καθορισμός των χωρικών υδάτων μιας χώρας αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα που κηρύσσεται μάλιστα μονομερώς, με τρόπο που να μη θίγονται δικαιώματα τρίτων κρατών τα οποία απλώς ενημερώνονται. Η διαπραγμάτευση όμως γίνεται υπό το βάρος και των «γκρίζων ζωνών», το οποίο η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι θα παρακάμψει με τη χάραξη «συμφωνημένης» γραμμής των χωρικών μας υδάτων. Ενα από τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι εάν στον χάρτη που θα εμφανισθεί με την έγκριση της Τουρκίας (και ο οποίος θα προβληθεί ως μονομερής κίνηση και πρωτοβουλία της Αθήνας) θα υπάρχει π.χ. πρόβλεψη χωρικών υδάτων έστω και 6 ν.μ. στα... Ιμια ή στο Αγαθονήσι.

Υπάρχει και το έτερο σκέλος της διαπραγμάτευσης που αφορά το Καστελόριζο, καθώς, ακόμη και εάν η αρχή της αναλογικότητας δεν είναι ιδιαιτέρα ευνοϊκή για την Ελλάδα, δεν νοείται η εξαίρεση της περιοχής από τη συνολική διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Εξάλλου υπάρχει και η σχετική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Δ1 του υπουργείου Εξωτερικών (όπως διατυπωνόταν σε άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυψε ο «Κόσμος του Επενδυτή»), σύμφωνα με την οποία δεν νοείται εξαίρεση του Καστελόριζου από τη συζήτηση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με το πρόσχημα ότι βρίσκεται εκτός Αιγαίου.

Στις εκκρεμότητες που έχουν αναδειχθεί στις διερευνητικές επαφές περιλαμβάνεται βεβαίως και η μη αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας.

Η χάραξη του τελικού εύρους των χωρικών υδάτων αλλά και η αποδοχή των αρχών του Δικαίου της Θάλασσας (για την επήρεια νησιών σε υφαλοκρηπίδα και για το δικαίωμα ακόμη και βραχονησίδων σε χωρικά ύδατα) αποτελούν τα δύο κομβικά και καθοριστικά σημεία για την επίτευξη συμφωνίας στο Αιγαίο. Η απουσία οποιασδήποτε αλλαγής θέσης της Τουρκίας στα θέματα αυτά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες για το πραγματικό περιεχόμενο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης για το Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 13/12/2010 17:40:26

  Μας απειλη συγκεκαλυμενα με πολεμο??
  Να επισημανω, οτι εαν βγουμε απο την ΕΕ η ακομη και απο την ΟΝΕ η Τουρκια θα ειναι ελευθερη να προχωρησει σε οποια επιλογη θελει, γιατι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΗΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 13/12/2010 17:41:23

   Συγνωμη για τα ορθογραφικα ,αλλα θυμωσα διαβαζοντας το και ξεχασα να τα διορθωσω.

  • Orestios avatar
   Orestios @ man8os 13/12/2010 17:52:38

   Αν νομίζεις ότι επειδή είμαστε στην ΕΕ έχουμε συμμάχους είσαι γελασμένος.
   Η ΕΕ είναι οικονομικός σχηματισμός και όχι η μαμά σου.

   Με τις πολιτικές της βρώμικης κυβέρνησης έχει χαθεί κάθε δυνατότητα στήριξης.
   Το GAP τα διέλυσε όλα

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ man8os 13/12/2010 17:58:45

   Μάνθο, να με συγχωρείς, ΤΩΡΑ το κατάλαβες ότι μας πιέζουν;
   Ποια ΕΕ, καλέ μου άνθρωπε; Ποιο πιθανό είναι να έρθει να μας βοηθήσει κανένας από την Ουζουμπούρου...

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 13/12/2010 18:05:19

   Οσο ημαστε στο Ε δεν γινετε πολεμος. Μπορει να μην εχουμε κοινη εξωτερικη πολιτικη, αλλα το κοινο νομισμα ειναι αρκετο για να τους αναγκασει να βοηθησουν. Χωρις αυτο κοβεται καθε δεσμος αναγκαστικης συνεισφορας. Και οπως ξερετε η κυβερνηση απεμπευσε τους Ρωσσους, εβρισε τους Γερμανους και δεν εδωσε κανενα δειγμα συμπαθειας στους Γαλλους.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ man8os 13/12/2010 18:10:16

    Για το "πόλεμος και ΕΕ" να μην το παίξεις στο στοίχημα...Επί Ιμίων,αν δεν κάνω λάθος, στην ΕΕ βρισκόμασταν...Και θυμάσαι, ελπίζω, την υποστήριξη της αδελφότητας...

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/12/2010 17:52:41

  Το Αιγαίο μοιράστηκε μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας 80-20.
  Και με χωροφύλακα στην περιοχή το Ισραήλ .(βλέπε επίσκεψη ισραηλινού πρωθυπουργού,κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, κτλ)
  Οι Τούρκοι έχουν σκυλιάσει που μένουν στην απ'έξω και παζαρεύουν απειλώντας ,με παραβιάσεις αεροσκαφών ,με αποστολή λαθρομεταναστών.
  Αν το 80% των ΗΠΑ σας φαίνεται πολύ σας αναφέρω ότι είναι πάγιο ποσοστό τους όπου κι αν έχουν πάει οι εταιρείες τους.

 3. Zio avatar
  Zio 13/12/2010 18:09:31

  το πιο ωραίο που εξηγεί πολλά είναι αυτό:

  "Έχουμε 11% οικονομική ανάπτυξη και η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες. Την ενεργειακή κρίση. Η Ευρώπη μπαίνει σε μία ισχυρή ενεργειακή κρίση. Το 70% των ενεργειακών πόρων της Ευρώπης είναι γύρω από τα σύνορά μας. Θα μπορούσαμε να συμβάλουμε με τις ιδέες μας για το πώς να χειριστεί την κρίση. Η γήρανση του εργατικού δυναμικού. Ο μέσος όρος ηλικίας στην Ευρώπη είναι 42, στην Τουρκία είναι 28."

  70% !!!

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/12/2010 18:13:40

  Σαν καλό παιντί ο jefrey πρέπει να κλείσει όλα τα θέματα.

 5. man8os avatar
  man8os 13/12/2010 18:13:41

  Δεν ειχαμε ευρω. Αυτο τα αλλαζει ολα. Μπορεις να σκεφτεις τις επιπτωσεις στις αγορες απο εναν πιθανο πολεμο? Που θα πανε τα επιτοκια των αλλων χωρων? Η τεραστια κριση εμπστοσυνης στην ΕΕ που θα ακολουθησει θα ειναι καταλυτικη.
  Γιια αυτο επισημαινω οτι το μονο που μας χωριζει απο μια εθνικη καταστροφη ειναι το Ευρω.
  Επισης το 1996 η Ελλαδα ειχε την δυατοτητα αλλα και το ηθικο να διεξαγει εναν επιτυχη πολεμο, σε αντιθεση με σημερα, ποσο μαλλον με αυριο.

  • man8os avatar
   man8os @ man8os 13/12/2010 18:21:42

   Τοτε Ορεστιε, γιατι δεν εγινε πολεμος, ουτε καν θερμο επεισοδιο απο το 1996 μεχρι σημερα?
   Γιατι οταν ο Καραμανλης σηκωσε τα αεροπλανα το 2009 οι Τουρκοι εκαναν πισω? Να σου πω γιατι. Καποιοι τραβηξαν το αυτι των Τουρκων εκεινο τον Αυγουστο. Και σε βεβαιωνω πως δεν ημασταν εμεις. Αλλο οτι ο Καραμανλης ηταν ετοιμος για ολα.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ man8os 13/12/2010 18:23:32

   Τι αλλάζει; Προστατεύθηκε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα επί Ευρώ; Ένα(1);
   Το μόνο που μας χωρίζει από εθνικές καταστροφές είναι οι "αντιπαραγωγικοί" και μερικοί που θα τρέξουν...Για άλλους έχουν ήδη βγει τα εισιτήρια..Άστο Μάν8ο...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ man8os 13/12/2010 18:25:17

   Δεν χρειάστηκε να γίνει θερμό επεισόδιο. Έγινε η κατάπτυστη συνθήκη της Μαδρίτης. Μετά από τότε, δεν ζητάνε καν.Τα δίνουμε μόνοι μας...

  • Orestios avatar
   Orestios @ man8os 13/12/2010 18:28:08

   Την απάντηση την έχεις πάρει από τον Βράχο.
   Ο πόλεμος έγινε το 1996 και σε αυτόν χάσαμε.
   Τώρα οι Τούρκοι ζητούν αυτό που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, και θα το πάρουν είτε είμαστε στην ΕΕ είτε στο Ευρώ.

 6. Orestios avatar
  Orestios 13/12/2010 18:19:00

  Το Ευρώ δεν μας καλύπτει. Εδώ δεν μας καλύπτει από την κρίση και θα μας καλύψει σε πόλεμο?????

  Με την κυβέρνηση GAP ξεπουλήθηκαν όλα.
  Ποιός στρατός μπορεί να κάνει μάχη με αυτήν την πολιτική ηγεσία, που μόνο σκοπό έχει την καταρράκωση του αξιόμαχου?
  Το παιχνίδι τελείωσε το βράδυ των Ιμίων και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η καθυστερηση στην οφειλή των επινίκιων της Τουρκίας.

 7. Zio avatar
  Zio 13/12/2010 21:23:02

  Η Τουρκία πλέον έχει φύγει πολλά χρόνια μπροστά. Το κρίσιμο σημείο ήταν η πρόσφατη περίοδος διακυβέρνησης της ΝΔ κατά την οποία έγιναν βήματα, αλλά λίγα και χωρίς ορμή.
  Η Ρωσία κάνει μπίζνες με την Τουρκία του 11% ρυθμού ανάπτυξης, η οποία δείχνει απαγκιστρωμένη από την προβληματική Αμερική, εκεί που τρέξαμε εμείς να κρυφτούμε κάτω από τη φούστα της και πάλι και βλέπουμε την προκοπή μας.

  h++p://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16124&Itemid=138

  Εδώ που φτάσαμε, έξοδος από το ευρώ δεν θα σημαίνει μόνο οικονομικό πλήγμα...

  Κατάφερε ο ελλειμματικός Τζέφρι να μας βάλει σε δρόμο χωρίς επιστροφή, μέσα σ ένα χρόνο μόλις? τα κατάφερε τόσο καλά, τόσο γρήγορα?

  Το υπόλοιπο 70% των Ελλήνων θα πιεί το κώνειο άσπρο πάτο?

  Υπάρχει τρόπος, υπάρχει θέληση για ανατροπή?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Zio 13/12/2010 21:31:20

   Χώρες με δικό τους νόμισμα, που δεν παραχώρησαν εξουσίες στους τεμπέληδες των Βρυξελλών, που ενισχύουν την εθνική τους υπόσταση, και τολμούν να τα βάζουν με όποιον προσπαθεί να επιβουλευτεί κομμάτι τους.
   Αυτά χαρακτηρίζουν τα ισχυρά έθνη και όχι οι ύμνοι στην Παγκοσμιοποίηση.

 8. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 13/12/2010 21:34:20

  Η ΕΛΛΑΔΑ της μεταπολιτευσης εχει καταρρευσει...ναι η χουντα ηταν γυψος,ναι ηταν γραφικη και επειδη ηταν ηλιθιοι αυτοι που κυβερνουσαν τοτε ηταν και επικινδυνοι.(βλ αττιλας)..Ομως η ελλαδα της μεταπολιτευσης,η ελλαδα στην οποια κυριαρχει στην διανοηση ,στην πολιτικη ατζεντα κτλ η ανανεωτικη αριστερα και αποτελεσε και αποτελει την ιδεολογικη θωρακιση του πασοκ και ενιοτε τον εμπλουτιζει και με στελεχη της εχει οδηγησει την χωρα(σημειωνω οι παραλληλισμοι με την περιοδο τρικουπη ειναι ατυχεις,διοτι εδω μιλαμε για την ελλαδα της αλεξανδρουπολης οχι της λαμιας)σε απεριγραπτο χαλι....
  ο εθνομηδενισμος κανει παρτι και θεωρειται μοδα πια!ο καθενας ζει για την παρτη του αφου ολα πια εχουν αναλυθει με την μαρξιστικη αντιληψη των πραγματων δηλαδη υλιστικα..η αστυνομια σε σημαντικο βαθμο υπαρχει για τα γηπεδα για να αστυνομευει τους χουλιγκαν ..η παραβατικοτητα εχει αγγιξει τρομερα επιπεδα...ενω στους δρομους ειναι σχεδον φυσικο να οδηγεις επι 4 ωρες σε κεντρικη εθνικη οδο χωρις να δεις ουτε εναν τροχονομο...(δεν μηδενιζουμε φυσικα το δυσκολο εργο των ανθρωπων της,αλλα πως την καταντησε η μεταπολιτευση ειναι γνωστο σε ολους μας)επομενως η αστυνομια ευνουχισθηκε...ο στρατος μετα την χουντα στοχοποιηθηκε ...και με εξαιρεση τα ειδικα σωματα και την αεροπορια η οποια τελευταια οδηγειται με προσχημα την οικονομικη χρεωκοπια και αυτη στο τελμα ολοι γνωριζουμε την κατασταση της...μεσα σε ολα μαζι με την υπογεννητικοτητα που γεννα η χρεωκοπια και ο υπερκαταναλωτισμος(κυριως αυτος) εχουμε και την μεγαλυτερη ροη λαθρομεταναστευσης στην ευρωπη μακραν και ενεκα του μπαμπουλα της ανανεωτικης αριστερας το αντιμετωπιζουμε περιπου ως να μην υπαρχει το ζητημα...ηδη καποιες περιοχες γιναν γκετο(καποιοι βεβαια πηγαινονερχονται απ τα βορεια προαστια γι ανα κανουν καμια συναυλια ,θα τους γραψουν και τα φιλια μμε αλλωστε)...ετσι η χωρα ειναι πειραγμενη πρωτα στο μυαλο απο εκει ξεκιναν ολα...ειδικοι λενε για να διαφθαρει ενας λαος πληρως απαιτουνται περιπου 30 χρονια...δεν υπαρχει επιστροφη μετα απο αυτο το σημειο...οπου να ναι κλεινουμε 30 χρονια...μια τελευταια ελπιδα μας εμεινε και ακουει στο ονομα σαμαρας λαζαριδης...ενα οκ θελουν αυτοι πιστευω για να αναμορφωσουν πληρως το κομμα ηδη καναν αρκετα εγω θα τους ψηφισω(για πρωτη φορα σε εθνικες εκλογες μολονοτι δεν ειμαι νεοδημοκρατης,αλλα δεν παει αλλο με τον αμερικανοθρεμενο)
  οποτε μην εχετε προβλημα με αυτα που λεει ο μπαγις...οτι εχουν οι τουρκομανοι ειναι προιον κατακτησης εδω και χιλια χρονια...με τελευταια την εισβολη το 1974...απο εκει αντλουν εθνικο φρονημα(τοσες γιορτες σχετικες,αλλωση πολης,καταστροφη σμυρνης,αττιλας,ματζικερτ)και πλουτο...οποτε προφανως οταν οδευουν στα 100 μυρια και αναπτυσσονται με τρελους ρυθμους την ωρα που εμεις οδευουμε καρφι στα 7 εκατομμυρια με μυριαδες μουσουλμανους προφανως και δεν θα ειναι και τοσο φανατικοι να τηρησουν τις συμφωνιες επιστροφης λαθρομεταναστων,προφανως καποια στιγμη θα βαλουν χερι στο βαζο με το μελι...εκτος και αν μεχρι τοτε βρεθει καποιος αρκετα ηλιθιος ή ενδοτικος(χρησιμοποιω ηπια εκφραση) να τους το δωσει αμαχητι...

  • Λαζαρος avatar
   Λαζαρος @ Λαζαρος 13/12/2010 21:35:51

   ο πολεμος με την τουρκια ειναι αναποφευκτος..διοτι η τουρκια αποτελει το τελευταιο εθνικιστικο χαρτι στην γειτονια της ευρωπης τετοιων διαστασεων...και η συντριβη μας με τα μεχρι τωρα δεδομενα ειναι σχεδον βεβαια....

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Λαζαρος 14/12/2010 10:23:30

    Μην είστε ηττοπαθείς και τόσο βέβαιοι ότι θα ηττηθούμε. Η Τουρκία είναι "γιγαντας" με πήλινα πόδια. Και το κυριότερο; το ξέρουν καλά. Εγώ δεν φοβάμαι τόσο την Τουρκία όσο τους εσωτερικούς Δούρειους ίππους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Λαζαρος 13/12/2010 21:50:38

   Η χούντα ήταν μια σαχλαμάρα και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα.
   Από την στιγμή που δεν ακύρωσε την ύπαρξη αυτών που έφτιαξαν την μεταπολίτευση ήταν επόμενη η αποτυχία της.

 9. fantomas avatar
  fantomas 13/12/2010 23:13:18

  «Διότι ο καθαυτό ένοχος της υποδουλώσεως άλλου λαού δεν είναι εκείνος που τον υποβάλλει αμέσως υπό τον ζυγόν του, αλλ' εκείνος, ο οποίος, ενώ ημπορεί να εμποδίση την υποδούλωσίν του, αδιαφορεί δι' αυτήν, και αν ακόμη αυτός απολαμβάνη γενικής αναγνωρίσεως της γενναιοφροσύνης του ως ελευθερωτού της Ελλάδος. Και ήδη κατωρθώσαμεν, ύστερα από τόσας δυσκολίας, να συνέλθωμεν, αλλά χωρίς ακόμη σαφώς καθωρισμένον σκοπόν. Διότι δεν έπρεπε να διασκεπτώμεθα πλέον περί του αν αδικούμενα, αλλά περί του πως θα τιμωρήσωμεν τους αδικούντας. Οι γνωρίζοντες τωόντι να ενεργούν βαδίζουν αποφασιστικώς και άνευ ενδοιασμού εναντίον εχθρού αναποφασίστου ακόμη. Γνωρίζομεν άλλωστε πολύ καλά την οδόν που ακολουθούν οι Αθηναίοι, καταπατούντες ολίγον κατ' ολίγον τα συμφέροντα των άλλων. Εφόσον πιστεύουν ότι τυφλώττετε και δεν τους αντιλαμβάνεστε, είναι ολιγώτερον θρασείς. Όταν όμως εννοήσουν ότι εν γνώσει τους ανέχεσθε, θα σας πιέζουν ισχυρότερον. Διότι, ακολουθούντες πολιτικήν αδρανείας, μόνοι σεις, ω Λακεδαιμόνιοι, εξ όλων των Ελλήνων αμύνεσθε εναντίον εκείνων που σας επιτίθενται, όχι διά της χρήσεως της δυνάμεώς σας, αλλά διά της αναβλητικότητάς σας, και μόνοι σεις κινείσθε διά να συντρίψετε την ισχύν των εχθρών σας, όχι εις την αρχήν της, αλλ' όταν έχη ήδη διπλασιασθή»[1]. (Ιστορία Πελοποννησιακού Πολέμου Μτφ. 1-69, Σύσκεψη των Λακεδαιμονίων και των συμμάχων τους στην Σπάρτη).

 10. ierofantis avatar
  ierofantis 14/12/2010 00:49:22

  si vis pacem para bellum, έλεγαν οι Ρωμαίοι. Μάλλον κάτι θα ήξεραν...!

 11. michele kallergis avatar
  michele kallergis 14/12/2010 03:33:37

  OI EYRWPAIOI "SYMMAXOI" MAS KAI OI ITALOI KYRIWS KAI EPI TOY PROKEIMENOY,OXI MONO DEN BOH8HSAN DIPLWMATIKA H ESTW PSYXOLOGIKA..ALLA EKANAN KATI TO OPOIO ISWS,O FRAPPES KAI O YPNOS TWN ELLHNWN DEN GNWRIZOYN.... H DIOIKHSH THS "ARMATA DI MARE"(ITALIKO POLEMIKO NAYTIKO),EDWSE TIS SYNTETAGMENES MEGALOY ARI8MOY ELLHNIKWN NAYTIKWN DYNAMEWN STOYS GEITONES TOYRKOYS!THN PERIODO EKEINH,OPWS KAI WS SHMERA ZW STHN ITALIA.SAS EYXARISTW GIA TO XRONO SAS!

 12. δρόμος avatar
  δρόμος 14/12/2010 14:09:11

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68453&Itemid=309

 13. Zio avatar
  Zio 14/12/2010 17:38:20

  Μόνο 23 μήνες φυλακή. Και αυτή με αναστολή. Τόσο κόστισε για τα ελληνικά δικαστήρια η ζωή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη που έπεσε από δολοφονικό χτύπημα Τούρκων στο Αιγαίο πριν 4 χρόνια.
  Η δίκη που έγινε στην Αθήνα με κατηγορούμενο - και φυσικά απόντα – τον Τούρκο πιλότο που έριξε τον Ηλιάκη, με υποτυπώδη παρουσία του αρχηγείου αεροπορίας σα μάρτυρα κατηγορίας, κατέληξε στην εξής πρωτοφανή απόφαση: «ο θάνατος του Ηλιάκη ήταν αποτέλεσμα αεροπορικού δυστυχήματος λόγω απειρίας του Τούρκου πιλότου που έπεσε πάνω στο αεροπλάνο του Ηλιάκη. Δηλαδή το ελληνικό δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Τούρκος ήταν… ατζαμής συγκρούστηκε με το αεροπλάνο του Ηλιάκη και δεν υπήρξε επιθετική ενέργεια από πλευράς του.
  Το ίδιο αναφέρεται και στον ανδριάντα του Ηλιάκη που στήθηκε με πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας στα Χανιά, στον οποίο έχει αναγραφεί η φράση «Έπεσε στο καθήκον».
  Ο αδερφός του ήρωα πιλότου, κ. Φίλιππας Ηλιάκης πήγε αμέσως και συμπλήρωσε από κάτω την φράση: «χτυπημένος από τούρκικο F-16». Κάποιοι άγνωστοι έσπευσαν να διαγράψουν τη φράση του Φίλιππα Ηλιάκη, ο οποίος όμως την ξαναέγραψε και παραμένει και σήμερα στον ανδριάντα του αδερφού του.
  Χθες ο κ. Φίλιππας Ηλιάκης μας έστειλε ένα email τονίζοντας ότι ο ίδιος από την αρχή του τραγικού αυτού επεισοδίου μιλούσε για δολοφονικό χτύπημα στον αδερφό του Κώστα – γεγονός που επιβεβαιώνεται σήμερα, 4 χρόνια μετά, από την κατάθεση του Τούρκου πιλότου.

  ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.