#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2011 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αδικία του ισχύοντος ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλωνΈνα από τα πολλά δεινά που προκάλεσε στη χώρα ο «σοσιαλιστικός» μετασχηματισμός της  κοινωνίας στη δεκαετία του `80, ήταν και η απόλυτη ισοπέδωση (προς τα κάτω) του δημόσιου τομέα.

Ένας από τους τομείς στους οποίους η ισοπέδωση ήταν καθοριστική, και έκτοτε ζούμε τις οδυνηρές της συνέπειες, είναι και το περίφημο ενιαίο μισθολόγιο, που θεωρητικά είχε καλές προθέσεις, κατέληξε όμως σε φιάσκο, (όπως σε φιάσκο κατέληξε και η όλη λειτουργία του δημοσίου).

Με το ενιαίο μισθολόγιο, όλοι πληρώνονται τα ίδια. Είτε είναι κλητήρες απόφοιτοι δημοτικού, είτε διευθυντές με μεταπτυχιακά. Απλά, ο κλητήρας,  όταν προσλαμβάνεται, μπαίνει σε χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο. Τα κλιμάκια ήταν και είναι 18-20 περίπου, και ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ο κάθε υπάλληλος ανεβαίνει και από ένα. Ο κάθε υπάλληλος, ανεξαρτήτως τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, προσφοράς, κλπ.

Έτσι, ο κλητήρας των 20 χρόνων υπηρεσίας, παίρνει τα ίδια χρήματα με τον πτυχιούχο των 15 χρόνων υπηρεσίας, και αρκετά περισσότερα από τον νέο υπάλληλο των 2-3 χρόνων υπηρεσίας, ασχέτως αν ο δεύτερος έχει και διδακτορικό,  και τα καθήκοντά του είναι σαφώς πιο σημαντικά.

Από εκεί και πέρα, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, μπήκε στην εξίσωση και ο παράγοντας επίδομα! Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι 10 (εισοδηματικών) ταχυτήτων. Αν και θεωρητικά, οι βασικοί μισθοί όλων είναι περίπου παρόμοιοι, λόγω του ενιαίου μισθολογίου που λέγαμε, οι διάφορες συντεχνίες κλπ. κατάφερναν κατά καιρούς να λαμβάνουν διάφορα επιδόματα, από σοβαρά έως και γελοία. Το κουφό είναι, ότι λόγω της υπερβολικής μας δημοκρατικότητας, όταν κάποιος κλάδος επιτυγχάνει κάποιο σχετικά λογικό επίδομα, το λαμβάνουν απαξάπαντες στην υπηρεσία του, ακόμη και οι κλητήρες. Για αυτό πολλοί θα έχετε ακούσει να λένε πως ο κλητήρας του τάδε υπουργείου έχει μεγαλύτερες απολαβές από τον διευθυντή ενός άλλου.

Για να μη πολυλογώ, το ενιαίο μισθολόγιο είναι μια απάτη, και πέραν της ισοπέδωσης, δημιουργεί και ζητήματα ηθικής τάξης, λόγω των πολλών αδικιών που προκαλεί.

Για αυτό και θα πρέπει να αλλάξει άρδην. Θα πρέπει να υπάρχει θεσμοθετημένη διαφοροποίηση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τα τυπικά τους προσόντα (κατ αρχήν). Από κει και πέρα, θα πρέπει να υπάρχει και αναγνώριση μισθολογική κάποιων βασικών παραμέτρων όπως είναι τα μεταπτυχιακά, η οικογενειακή κατάσταση, η θέση ευθύνης, κλπ. Δεν είναι δυνατόν όλοι να αμείβονται το ίδιο.

Αν λοιπόν το Πασόκ εννοεί όλα αυτά που λέει τελευταία, και αν δεν πρόκειται και σ αυτό το ζήτημα να ανακρούσει πρύμνα, καλά θα κάνει η ΝΔ όχι μόνο να συμφωνήσει, αλλά και να επιδιώξει την άρση αυτή της μισθολογικής αδικίας που επικρατεί σταθερά από τη δεκαετία του (βαθέως Πασόκ) 1980. Όπως πολύ σωστά έκανε, και στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Strange Attractor

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ignoramus avatar
  Ignoramus 26/08/2011 11:05:01

  Συνφωνώ και επαυξανω. Έτσι είναι δυστυχως. Οδηγος σε σιγκεκριμένη υπηρεσία που γνωριζω καλά παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τμηματαρχη με ευθυνες, επειδή απλώς είναι πιο παλιός στο δημοσιο.
  Ο ενας είναι του δημοτικου και ο αλλος εχει 2 πτυχια. Ειπε κανεις τίποτα;

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/08/2011 11:23:31

  Παράξενε, καλημέρα.
  Θα συμφωνήσω μαζί σου. Και θα προσθέσω ότι το χειρότερο έγκλημα του ΠΑΣΟΚικού ολοκληρωτισμού ήταν Η ΘΕΣΜΙΣΗ ΤΗς ΑΔΙΚΙΑΣ.
  Το δεύτερο ήταν η πάση θυσία συντριβή της όποιας αρειστίας με τον μέσο όρο ΣΕ ΟΛΑ να χτυπάει πάτο. Από που να ξεκινήσω και πού να τελειώσω: Την γλώσσα; δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα όπου το γλωσσικό μετατράπηκε σε πολιτικό ζήτημα που απειλεί την ίδια την κοινωνία.
  Το τρίτο ήταν η θέσμιση του "θερμοδυναμικού θανάτου", δλδ της έρμης της τάχα μου ισότητας.
  Αλλά θα επιμείνω σ' αυτό: το κακό που προξένησε η 30κονταετία αυτή στην ψυχή του Έλληνα ήταν τρισχειρότερη από τις υλικές βλαβες που προξένησαν μαζί η κατοχή και ο εμφύλιος. Και το χειρότερο; θα πάρει άλλες τόσες δεκαετίες για να επουλωθεί.

 3. φωνη avatar
  φωνη 26/08/2011 12:17:57

  Αφού και στο δημόσιο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δε θέλουν να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων, ας πάρουν την αδικία του ενιαίου μισθολογίου τώρα.

  Τι να τους κάνουμε να μην ερωτοτροπούν με το ΠΑΣΟΚ και να καταλαβαίνουν ότι από μικρότερη πίτα τα ίδια άτομα δεν μπορούν να φαν μεγαλύτερο κομμάτι.

  • A.K. avatar
   A.K. @ φωνη 26/08/2011 13:34:09

   Επειδή η μιντιακή "καραμέλα" του "μεγάλου" δημόσιου τομέα καλά κρατεί, σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "δημόσιος υπάλληλος", τι σημαίνει "δημόσιος τομέας", ποιος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, με τι τον συγκρίνεις για να τον βγάλεις "μεγάλο" και πόσο νομίζεις ότι πρέπει να μειωθεί.

   • φωνη avatar
    φωνη @ A.K. 26/08/2011 13:50:09

    Τον βγάζω μεγάλο τον αριθμό σε σχέση με τις δυνατότητες τις χώρας να τον εξυπηρετήσει. Ξέρεις ή όχι ότι δανειζόμασταν για να πληρώνουμε το δημόσιο; Από τη στιγμή που αναγκάζεται μια χώρα να δανειστεί για να πληρώνει έναν αριθμό υπαλλήλων αυτό σημαίνει ότι είναι μεγάλος για τις δυνατότητές της και για τις ανάγκες της.

    Πρέπει να μειωθεί τόσο όσο να μπορεί να τον στηρίξει η αγορα και όχι να βουλιάζει η αγορά για να στηρίξουμε ένα δημόσιο που δεν προσφέρει τίποτα στην ανάπτυξη της χώρας.

    Και μη μου το παίζετε εμένα δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι και δήθεν παρηγορητές του δημοσίου υπαλλήλου. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος αδικείται από το ίδιο το σύστημα που δεν του δίνει την ευκαιρία να αξιλογηθεί και δεν βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας, ώστε να έχει από μέσα η χώρα δυνάμεις να στηρίξει και τον υπάλληλο.

    Δεν έχω το υπουργείο οικονομικών για να σου παρουσιάσω και σχέδιο εξυγείανσης του δημοσίου. Ξέρω όμως ότι πρέπει να μειωθεί γιατί πρέπει να τον συντηρούμε χωρίς δανεικά. Ξέρω ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η ανάπτυξη και κάθονται όλοι οι ιδιώτες και ακούν την παραμύθα του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν η μεγάλη σφαγή γίνεται στο δημόσιο, την ίδια ώρα που εξαφάνισαν τους ιδιώτες εντελώς.

    • A.K. avatar
     A.K. @ φωνη 26/08/2011 15:02:38

     Απολύτως καμία απάντηση στα ερωτήματα. Και γεμάτες κλισέ φρασούλες και αναφορές από ΜΜΕ που έχουν ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ τον δημόσιο τομέα. Λαμπρά. Σε λίγο απάντηση.

   • tpe avatar
    tpe @ A.K. 26/08/2011 15:30:30

    ΟΚ, αφού το θες έτσι:
    Αριθμός καταγεγραμμένων ΔΥ: > 750000
    Αριθμός εργαζομένων σε ΝΠΔΔ: Άγνωστος, δεν έχουν απογραφεί
    Αριθμός ΝΠΔΔ: Άγνωστος σε εμένα, ίσως και στο ίδιο το κράτος!

    Αλήθεια, στον ιδιωτικό τομέα που σε ξεζούμισαν, τι έκανες; Πόσες δουλειές άλλαξες; Πόσους εργοδότες; Πόσες καταγγελίες έκανες;

    Δεν σε ψέγω, αντίθετα, σου λέω μπράβο που διάβασες 14 μήνες. Αλλά ρε αδερφέ, έτσι γουστάρεις εσύ;
    Εγώ έχω τη γυναίκα μου ΔΥ. ΟΚ, καλό είναι, πολύ καλό. Αλλά όταν μου λέει με τι "εργαλεία" δουλεύετε, απλά δεν αντέχω. Και ξέρεις τι με ενοχλεί; Το μόνιμο παράπονο των ΔΥ είναι πως δεν προλαβαίνουν.
    * Αλήθεια, στον ΙΤ γιατί προλάβαιναν;
    * Αλήθεια, πόσες φορές είπες στην εταιρεία σου πως θες νέο ΗΥ γιατί ο παλιός τα έπαιξε και ΔΕΝ σου πήρε (κι η εταιρεία ΔΕΝ έκλεισε λίγο μετά :) )
    * Αλήθεια, ποια μεγάλη εταιρεία (γιατί έτσι πρέπει να βλέπουμε τον ΔΤ) ανέχεται οι υπάλληλοί της να χτυπάνε ο ένας κάρτα του άλλου;
    * Αλήθεια, πιο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα ανέχεται το γιατρό που πηγαίνει στα εξωτερικά ιατρεία με 2 ώρες καθυστέρηση (όπως στο ΙΚΑ);
    * Αλήθεια, τι ποσοστό από τα αιτήματα που διεκπεραιώνεις καθημερινά θα μπορούσε να γίνεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ή μέσω ΚΕΠ με πιο απλές διαδικασίες;
    Πόσες φορές κάνατε απεργία για αυτό; ΠΟΣΕΣ;
    * Αλήθεια, πόσοι από τους συναδέλφους σου δουλεύουν στο 75% των δυνατοτήτων τους (γιατί το 100% πιστεύω πως είναι μόνο για έκτακτες καταστάσεις, αλλιώς πάει κάηκε ο υπάλληλος); Στο 50%;
    * Αλήθεια, πόσοι από τους συναδέλφους σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζονται;
    * Αλήθεια, πόσοι από τους συναδέλφους σου ΔΕΝ την κοπανάνε 3-4 φορές το μήνα από 1-2 ωρίτσες;

    Καθώς βλέπεις, τα ερωτήματα τίθενται κι από αλλού. Μπορείς σε παρακαλώ να απαντήσεις; Απλά ερωτήματα ενός φορολογούμενου πολίτη είναι που δουλεύει 8-9 ώρες (ναι ΜΕ υπερωρίες) και παίρνει ΛΙΓΟΤΕΡΑ από τον ΔΥ που δουλεύει 6,5.....

    • A.K. avatar
     A.K. @ tpe 26/08/2011 16:22:58

     Επειδή κανένας δεν απαντάει στα ερωτήματά μου (ακριβώς εκεί δηλαδή που κρύβεται όλο το "ζουμί"), δεν σημαίνει ότι και εγώ δεν θα απαντήσω στα δικά σου. Πάμε.
     1)Αριθμός καταγεγραμμένων ΔΥ: > 750000. ΛΑΘΟΣ. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τους ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ από το Ελληνικό Δημόσιο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ τους δημοσίους υπαλλήλους !!!!!!! Εάν ένας ιδιώτης οδοντίατρος ήταν δημοτικός σύμβουλος και πληρωνόταν (όπως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι) με την κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπρεπε να απογραφεί !! Οι δικαστές, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ σύμφωνα με το Σύνταγμα, απογράφηκαν. Οι στρατιωτικοί, που στη Γερμανία αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, απογράφηκαν. Νομίζω ότι κατάλαβες τώρα τι έγινε με την απογραφή.

     2)Αριθμός εργαζομένων σε ΝΠΔΔ: Άγνωστος, δεν έχουν απογραφεί. ΛΑΘΟΣ. Στην απογραφή υπήρχε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πεδίο για το σε ποια υπηρεσία υπηρετείς. Απογράφηκαν λοιπόν. Μην επιμένεις.

     3)Αριθμός ΝΠΔΔ: Άγνωστος σε εμένα, ίσως και στο ίδιο το κράτος. ΛΑΘΟΣ. Ακόμα και αν ίσχυε κάποτε, ήταν γελειωδώς απλό να το γνωρίζουν. Για πολιτικούς λόγους δεν ενδιέφερε τις κυβερνήσεις. Μετά την Απογραφή ξέρουν.

     4)Αλήθεια, στον ιδιωτικό τομέα που σε ξεζούμισαν, τι έκανες; Πόσες δουλειές άλλαξες; Πόσους εργοδότες; Πόσες καταγγελίες έκανες; Μάλλον δεν έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας. Είναι μακράν ότι πιο άσχετο έχω διαβάσει. Δεν απαντώ καν και δέχομαι τον ψόγο σου.

     5)...Αλλά ρε αδερφέ, έτσι γουστάρεις εσύ; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ναι διάβασα. Εκεί είναι το τάλαντό μου.

     6) Για την τεχνολογία στο δημόσιο και τα περί, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μείωση επαφών πολίτη με δημ. υπάλληλο, διεκπεραίωση μέσω ηλεκτρ. ταχυδρ., managment information systems κτλ. συμφωνώ. Προσωπικά θα μου λύσουν τα χέρια.

     7)Αλήθεια, ποια μεγάλη εταιρεία (γιατί έτσι πρέπει να βλέπουμε τον ΔΤ) ανέχεται οι υπάλληλοί της να χτυπάνε ο ένας κάρτα του άλλου; ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ, να βλέπουμε το δημόσιο σαν εταιρεία (δες σχόλιό μου πιο κάτω). Οσον αφορά την κάρτα, κατάπτιστο αλλά δεν ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ !!!!!

     8)Πόσες φορές κάνατε απεργία για αυτό; ΠΟΣΕΣ; μάλλον καμία.Αλλά δεν ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ !!!!!

     9)Από τους δημοσίους υπαλλήλους στο σύνολο, πιστεύω οι περισσότεροι, αλλά δουλεύουμε ΑΝΑΛΙΣΚΩΜΕΝΟΙ σε χρονοβόρες διαδικασίες, διαδαλώδεις και με έλλειψη ΙΤ. Με λίγα λόγια, η παραγωγικότητά μας είναι στα ύψη αλλά είναι βλακωδώς επιτυγχανόμενη.

     10)* Αλήθεια, πόσοι από τους συναδέλφους σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζονται. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ !!!!!
     Αν δεν αποφασίσουμε τι μας συμφέρει, ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, να είναι ΔΗΜΟΣΙΟ και τι ΙΔΙΩΤΙΚΟ, δεν υπάρχει απάντηση !!

    • Periergos avatar
     Periergos @ tpe 27/08/2011 08:31:38

     Στην απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων απογράφηκαν ΚΑΙ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ (Νοσοκομεία κλπ).

     ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 750000 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ που υπηρετούν στα ΝΠΔΔ.

    • ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ avatar
     ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ @ tpe 30/08/2011 21:08:11

     ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΕΤΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ .ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΜΕ......

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 26/08/2011 12:26:37

  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80 ΗΤΑΝ "ΦΡΕΣΚΟΣ" ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
  ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΡΓΑ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ (ΕΙΠΑΜΕ... "ΦΡΕΣΚΟΣ") ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.
  ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ (ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!
  ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ!
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ!

 5. Ignoramus avatar
  Ignoramus 26/08/2011 12:30:28

  λες το αυτονοητο. γνωριζω ξυλουργο αργομισθο σε δημοσια υπηρεσία που πληρωνεται αρκετά παραπανω από τον διεθυντή του που ειναι πολιτικός μιχανικός, αφού είναι πιο παλιός από αυτόν στο δημοσιο.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Ignoramus 26/08/2011 12:46:57

   Πληρώνονται όμως φίλε,πληρώνονται. Γιατί δεν κοιτάνε και τον ιδιώτη ξυλουργό και τον ιδιώτη μηχανικό που έχουν έσοδα 0;

   Τι είδους συνείδηση είναι αυτή που έχετε να φοράτε πλερέζα για τον δημόσιο υπάλληλο που αδικείται επειδή πέρνει λιγότερα και να μην φοράτε πλερέζα για τον ιδιώτη που δεν πέρνει τίποτα;

   Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας; Τι μισθό θα πέρνει ο δημόσιος υπάλληλος; Τα ίδια μυαλά έχουμε...γιαυτό δε θα αλλάξουμε ΠΟΤΕ!

   • ΜΑΝΙΑ avatar
    ΜΑΝΙΑ @ φωνη 26/08/2011 13:03:45

    1. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
    2. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ...
    3. ΔΕΝ "ΦΟΡΑΩ ΠΛΕΡΕΖΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΕΝΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!

    • φωνη avatar
     φωνη @ ΜΑΝΙΑ 26/08/2011 13:09:39

     Ε τότε κοπέλα μου είσαι θύμα του σοβιέτ που ζούμε στην Ελλάδα γιατί την ώρα που ο ιδιωτικός τομέα έχει διαλυθεί κάθεσαι και ασχολείσαι με το πως θα μοιραστεί μια πίτα που όλο και μικραίνει, αντί να φωνάζεις για το πως θα μεγαλώσει η πίτα.

     • Ignoramus avatar
      Ignoramus @ φωνη 26/08/2011 13:11:37

      μανια με πιτες εχεις. στον θειο βανια δουλευεις;

     • φωνη avatar
      φωνη @ Ignoramus 26/08/2011 13:12:36

      Μαλακίτσες φίλε.....δεν χωράει στο κεφάλι σου ότι όταν δεν παράγεις δεν έχεις ΤΙ να μοιράσεις δίκαια ή άδικα

 6. Ignoramus avatar
  Ignoramus 26/08/2011 12:48:00

  Να πουμε και το άλλο οτι δηλαδη επειδη η πλειονοτητα των δημοσιων υπαλληλων ειναι δημοτικού γυμνασίου και λυκείου, υπερτερουν σε ψηφους στα συνδικατα οποτε και οι συνδικαλιστες εξαρτωνται από αυτους και αρα όλα τα αιτηματα ειναι πάντα για οφελος αυτών και ετσι κυριαρχει η ισοποεδωση προς τα κατω στον δημοσιο τομεα.

 7. kp8 avatar
  kp8 26/08/2011 12:53:32

  Καλά όλα αυτά και αν το νέο ενιαίο μισθολόγιο, τα αντιμετώπιζε τα θέματα με τον τρόπο που ισχυρίζεται τό άρθρο, τότε βεβαίως θα μπορούσαν να διορθωθούν πολλά με τη θέσπιση του. Δεν αναφέρεστε όμως πουθενά σε κάποιες πρόσφατες "βελτιώσεις" του υπό θέσπιση (νέου) ενιαίου μισθολογίου, που πάλι δημιουργούν δ.υ. δύο ταχυτήτων με εμφανή υπεροχή των εφοριακών, κοινώς υπό το εύρημα "προσωπική διαφορά" αποφεύγεται και πάλι να θιγούν τα συμφέροντα σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων του Πασόκ. Επί των "βελιτώσεων" δε αυτών δεν άκουσα κάποιο ουσιαστικό σχολιασμό από τη Ν.Δ. Τι θα γίνει? πάλι θα υπάρχουν ευνοημένοι εις το όνομα της ψηφοθηρίας ? Κι ύστερα αναρωτιόμαστε για το πώς θα σπάσει το "βαθύ Πασόκ" και πότε θα σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις.

 8. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 26/08/2011 12:59:48

  @SA. Η υπαρξη του δημοσιου εινα η αδικια.Καταργειται και επαναλειτουργει με κριτιρια ιδιωτικου τομεως .Τελεια και παυλα .

 9. φωνη avatar
  φωνη 26/08/2011 13:03:20

  Είστε σοβιετ κάθεστε και ασχολείστε με το να μοιράσεται μια πίτα που δεν υπάρχει αντί να ασχολείστε με το να παραχθεί η πίτα.

  Κάθεστε και μοιράζετε τι μισθό θα πέρνει ο καθένας και δεν κοιτάτε από ποιόν θα τον πάρει αυτόν τον μισθό.

  Αν σας ένοιαζε πραγματικά ο μισθός του υπαλλήλου θα σας ένοιαζε η ανάπτυξη της αγοράς.
  Όσο λιγότερο παράγουμε τόσο θα αδικούνται και στο δημόσιο και παντού.

  Συνεχίστε εσείς να μοιράζεται μια θεωριτική πίτα και αφού συμφωνήσετε στο κομμάτι που θα πάρει ο καθένας χορτάστε με αέρα κοπανιστό γιατί η πίτα δεν υπάρχει.

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ φωνη 26/08/2011 13:09:37

   την πιτα την φαγανε οι αεριτζηδες και καλά επιχειρηματιες που λαδωναν και μιζαριζαν χωρις ποτε να πληρωσουν φορους. οι δημοσιοι υπαλληλοι σε εφταιξαν; αυτοί ειχαν τις οφσόρ εταιρείες;

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Ignoramus 26/08/2011 13:11:05

    πάντως την πίτα δεν την φάγανε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι...

   • φωνη avatar
    φωνη @ Ignoramus 26/08/2011 13:11:46

    Εκεί ρε να κάτσετε στο σοβιετ εκεί σας αρέσει η διαίρεση. Να μάθετε και πολλαπλασιασμό όμως γιατί το μηδέν με όποιον παρονομαστή και να το διαιρέσεις μηδέν δίνει.

    • Ηφαιστίωνας avatar
     Ηφαιστίωνας @ φωνη 26/08/2011 14:54:23

     Εμείς (εγώ δηλαδή) θα προσπαθήσω να μάθω πολλαπλασιασμό. Ε, μάθε κι εσύ...ορθογραφία να μην μπερδεύεις το δεύτερο ενικό με το δεύτερο πληθυντικό... (ε) και (αι).

     • φωνη avatar
      φωνη @ Ηφαιστίωνας 26/08/2011 14:57:15

      Σωστή η παρατήρησή σου. Χαίρομαι που δέχτηκες και τη δική μου

    • ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ avatar
     ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ @ φωνη 30/08/2011 21:16:19

     ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

 10. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 26/08/2011 13:09:37

  Αδικία λοιπόν...
  Όσοι ΔΥ θέλετε μεγαλύτερες αμοιβές, επειδή αξίζετε περισσότερο, παραιτηθείτε και βρείτε δουλειά με καλύτερη αμοιβή...

  Την αδικία της μονιμότητας δεν τη βλέπετε?
  Γιατί μια καθαρίστρια μόνιμη να μπορεί να κάνει οικογένεια, ενω μια καθαρίστρια στον ιδιωτικό τομέα να παλεύει για την επιβίωσή της?

  Η υποκρισία περισσεύει...
  "κάποιος παραπονιόταν πως δεν έχει παπόυτσι...μέχρι που είδε κάποιον που δεν είχε πόδι"...

  • A.K. avatar
   A.K. @ Φακ Κωστας 26/08/2011 13:42:45

   Ασχέτως αμοιβών, ας έρθουμε στο εκπληκτικό (!) επιχείρημα ότι η καθαρίστρια στο δ.τ. μπορεί να κάνει οικογένεια ενώ εκείνη στον ιδιωτικό δεν μπορεί. Μάλιστα. Αρα να ισοπεδώσουμε την καθαρίστρια στον δ.τ. να μην μπορεί να κάνει ούτε αυτή οικογένεια, αντί να τσακίσουμε τα κόκκαλα των ιδιωτικών εταιρειών καθαριότητας ώστε να δουλεύουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες οι καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα και να μπορούν να κάνουν οικογένεια.
   Τί λες;


   Όσον αφορά την αδικία της "μονιμότητας" (η οποία δεν υπάρχει βέβαια) θα τα πούμε σε λίγο. Θέλεις πολύ φροντιστήριο γιατί έχεις καταπιεί πολλά αγκίστρια.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ A.K. 26/08/2011 13:47:53

    Την μαγκιά σου να την αποδείξεις όταν θα ψάχνεις για δουλειά...
    Ψευδώνυμα θα μπορούσα να σε απαξιώσω και εγώ...
    Στην πραγματική ζωή να σε δω πόσο αξίζεις...

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Φακ Κωστας 26/08/2011 14:34:39

     Κώστα
     ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω; θέλεις άρση της μονιμότητας για ποιον; αν εσύ δεν μπορείς να βρεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, έχεις προσπαθήσει να δώσεις εξετάσεις και να μπεις στον δημόσιο; ή απαξιείς τα 800 ευρώ;

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ ΕΥΑ 26/08/2011 20:30:34

      Eύα,
      Θέλω άρση της μονιμότητας, ώστε να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση και αν χρειάζεται ναι, απόλυση...αν περιμένουμε από το φιλότιμο, δουλειά δεν γίνεται...
      Επίσης με ενδιαφέρει η επαναξιολόγηση όλων των φακέλων προσλήψεων...και ναι, οι φαύλες περιπτώσεις να τιμωρηθούν...

      Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα...και εκνευρίζομαι που θα αναγκασθώ να πληρώσω 2 έκτακτες εισφορές για να συντηρηθεί ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας...δεν σου λέω να θιγεί η Παιδεια και η Υγεία...υπάρχει τόσο "λίπος" εξάλλου...

      Μην χλευάζεις τα 800 ευρώ...υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σαν ζώα για να τα βγάλουν....δεν είναι επομένως πόσα παίρνεις, είναι πόσες μονάδες παραγωγής έργου αντιστοιχούν σε κάθε ευρώ...πχ, ένας εκπαιδευτικός του δημοσίου ξέρεις πόσες ώρες ημερησίως εργάζεται και για πόσους μήνες το χρόνο?...υπολόγισε το και θα εκπλαγείς...αναλογικά πληρώνεται περισσότερο από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Φακ Κωστας 27/08/2011 00:36:51

      Κάνεις λάθος, καθόλου δε χλευάζω τα 800 ευρώ..κι εκπαιδευτικός είμαι Κώστα..τι εννοείς ''μονάδες παραγωγής''; να πληρώνονται οι δάσκαλοι ανάλογα με το ''κεφάλι''; και να σου πω και κάτι ακόμα..προσωπικά δε διαφωνώ να αλλάξει το ωράριο..κάνε όμως ένα πείραμα: μείνε 5 ώρες και κάνε μάθημα στα παιδιά..είναι απίστευτα εξουθενωτικό. Και γιατί νομίζεις ότι μόνο στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες και μέρες;

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ ΕΥΑ 27/08/2011 00:57:21

      Δεν θα γίνω παράλογος...είναι η φύση της δουλειάς...εξάλλου σας "παρασύρει" και η ανάγκη των παιδιών να έχουν περίοδο ξεκούρασης...

      Όμως σκέψου τους καθηγητές των φροντιστηρίων..τα θυμάμαι..στις πανελλήνιες εξετάσεις είχαν μεγαλύτερο άγχος από τους μαθητές...ήθελαν να "χρεώνονται" την επιτυχία των παιδιών για να έχουν δουλειά...και μιλάμε για δουλειά 12ωρη και απαιτητική...από την άλλη στο Λύκειο οι καθηγητές μας έλεγαν: "εντάξει παιδιά, την άσκηση αυτή θα την αναλύσετε έτσι και αλλιώς στο φροντιστήριο"...3 ώρες την ημέρα ο κάθε καθηγητής, και αν τελείωνε στις 12 έφευγε στο σπίτι του...αν δεν είχε 1η και 2η ώρα ερχόταν μετά τη λαϊκή...
      Οπότε, σε παρακαλώ, μη παραπονιέσαι...

    • A.K. avatar
     A.K. @ Φακ Κωστας 26/08/2011 14:59:08

     Λοιπόν αγαπητέ, επειδή βαρέθηκα και σιχάθηκα τον κάθε άσχετο να αναπαράγει αστειότητες και κλισέ στο διαδίκτυο, διάβασε.
     Υπήρξα ιδιωτικός υπάλληλος για 9 χρόνια. Με ξεζούμισαν. Δεν μπορούσα όχι να προγραμματίσω οικογένεια αλλά ούτε καφέ την επόμενη ημέρα ! Μετά από 14 μήνες διάβασμα μπήκα στο Δημόσιο Τομέα. Για να κάνω οικογένεια. Αυτό μου έλλειπε. Το σταθερό ωράριο και η ΣΧΕΤΙΚΗ σιγουριά. Εάν δεν μπορείς να τα φτάσεις αυτά και τα ζηλεύεις (ξέρεις, η ελληνικότατη παροιμία για την κατσίκα του γείτονα) μην ζητάς να τα καταστρέψεις και για τους άλλους. Εγώ θέλω και εσύ να μπορείς να κάνεις οικογένεια και να μην σε ξεσκίζουν στην εκμετάλλευση, ενώ εσύ θες να γίνω σαν και σένα. Σχεδόν σε λυπάμαι.

     Εν αντιθέσει με σένα που μισείς το δημόσιο εγώ αισθάνομαι περήφανος που έγινα μέρος του.

     Πάμε τώρα. Επείδη τον δημόσιο τομέα τον σπούδασα, τον διάβασα, τον έζησα και επειδή δεν πληφοφορούμε για τόσο σημαντικά θέματα από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (σχεδόν όλα) αλλά ούτε από τις συζητήσεις του καφενείου, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις ερωτήσεις που σου έθεσα. Λοιπόν, συνθηματάκια;

     Για τη μονιμότητα σε λίγο.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ A.K. 26/08/2011 16:21:16

      Μη γυρεύεις λογική σε φθονερούς και σε κοινωνικούς αυτοματιστες. Τους Πορτοσάλτε παπαγάλιζαν ανέκαθεν, κι αυτό θα εξακολουθούν να κάνουν.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 26/08/2011 20:36:11

      Ένα επιχείρημα να πεις μια φορά και ας πεθάνω...δεν ήμουν ποτέ μέλος κομματικής οργάνωσης, οπότε μη μου μιλάς σε αυτό το στυλ, δεν καταφέρνεις να με προσβάλεις...γύρισες και από τις Σπέτσες και σε περίμενα πιο ανανεωμένο..

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ A.K. 26/08/2011 21:00:13

      Σου απαντώ λοιπόν...

      Με 14 μήνες διάβασμα καθάρισες για μια ζωή Α.Κ.?...η ζωή είναι συνεχής αγώνας και απαιτεί συνεχή αξιολόγηση...

      Έχεις πτυχία? ε και? νομίζεις είσαι κανένα σπάνιο είδος?...κοίτα γύρω σου..."θάλασσα" πτυχιούχων...

      Δούλευες 9 χρόνια και ήθελες να κάνεις οικογένεια, (όπως θέλω και εγώ)...υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν οικογένεια χωρίς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι...και ας μην έχουν τη "σιγουριά" σου...και ας καλούνται τώρα να χρηματοδοτήσουν με τις έκτατες εισφορές την επιθυμία σου για οικογένεια ή απλά την επιθυμία σου να κάθεσαι και να πληρώνεσαι...η κατσίκα σου ας μη ψοφήσει, αλλά ας μη τρώει από το φαγητό της δικής μου κατσίκας...αν μου περίσσευε θα της έδινα, αλλά πλέον δεν μπορώ...

      Αφού έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, ξέρεις και ο ίδιος ότι είναι αμαρτία να χρησιμοποιείς το ίδιο ρήμα (δουλεύω) και στον ΔΤ....μάτια έχουμε και βλέπουμε...

      Όσο για την μονιμότητα, που γράφεις παρακάτω, ότι υπάρχει για το δημόσιο συμφέρον, θα σου θυμίσω να δεις το 1.000.000 των αυθαιρέτων οικιών...ξέρεις, με ρευματοδότηση...πως πήραν ρεύμα αγαπητέ? γιατί ο συνάδελφός σου, αν και μόνιμος, δεν τους αρνήθηκε να αδειοδοτήσει εφόσον δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά?
      Μου θυμίζεις αυτά που λέει ο αρχαιοπτέρυγας για την Πράσινη ανάπτυξη...σκοπός είναι να επιδοτούμε όλοι μας, τις πράσινες επιχειρήσεις, ναι, για το καλό μας...υποκρισίες του αισχίστου είδους...θα προτιμούσα να πεις:

      "ναι ρε φίλε, διορίστηκα και άραξα...τι θές και με πρήζεις?δεν επιστρέφω στο κάτεργο, κόψε το λαιμό σου και πλήρωσε τις εισφορές"

     • Maverick avatar
      Maverick @ Φακ Κωστας 28/08/2011 01:00:29

      Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι στον Ι.Τ. της Ελλάδος υπάρχει συνεχή αξιολόγηση, άρα και παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα, δλδ "απόλυτο και συγκριτικό αποτέλεσμα"; Σε ποιό τομέα; Για αυτό τον κρατικοδίαιτο Ι.Τ. κάνουμε λόγο και μας τον φέρνεις ως παράδειγμα; Ή μήπως κόπηκαν οι επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, θαλασσοδάνεια κλπ; Και για να μην αοριστολογούμε, καλό θα ήταν να μας αναφέρεις μερικές από τις ανταγωνιστικές εταιρείες, είτε αυτές ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είτε στον πρωτογενή τομέα; Περιμένουμε την απάντησή σου.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ A.K. 27/08/2011 01:14:42

      Κώστα
      δεν παραπονιέμαι..δηλ. όλοι οι εκπαιδευτικοί (και οι Δ.Υ) έχουν τη συμπεριφορά που περιγράφεις και όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι δουλευταράδες;

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ ΕΥΑ 27/08/2011 01:43:44

      Εύα,
      Δεν υποστηρίζω ότι είναι καλύτεροι άνθρωποι οι ΙΥ....απλώς ότι αναγκάζονται να δουλεύουν, ακριβώς επειδή κινδυνεύουν να απολυθούν (πολλές φορές βρίζοντας το αφεντικό όταν αυτό απομακρύνεται)...

      Οι ΔΥ, με κάποιο τρόπο, πρέπει να πεισθούν ότι πρέπει να δουλεύουν...και αυτός ο τρόπος είναι ο μόνο ο κίνδυνος της απόλυσης...
      Οσο για τους εκπαιδευτικούς, θα σε ρωτήσω να μου πεις την εμπειρία σου και θα τη δεχθώ...είναι και τις ώρες που έχουν "κενό" διδασκαλίας στο σχολείο?...γιατί είναι υποχρεωμένοι να είναι όλο το εξάωρο, σωστά?...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Φακ Κωστας 27/08/2011 01:57:50

      Να σου πω την προσωπική μου εμπειρία..δεν έφυγα ποτέ σε κενό (όπως και πάρα πολλοί συνάδελφοι ), αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δε θα συμβεί. Επίσης να ξέρεις ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ''κενό'' του για να διεκπεραιώσει σημαντική του δουλειά..και κάποιος να πάει για καφέ (ίσως)..

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 27/08/2011 02:16:22

      Το δέχομαι Εύα...
      Και αν έχει κάποια σημασία, εκτιμώ απεριόριστα τους ανθρώπους που δουλεύουν, που παράγουν, που αμοίβονται δίκαια, είτε ειναι ΔΥ είτε ΙΥ...

      (το γράφω από πάνω, δεν γίνεται αλλιώς)...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 27/08/2011 02:17:44

      α...βγήκε σωστά από κάτω....

 11. ο ξένος avatar
  ο ξένος 26/08/2011 13:35:53

  Οι Δ.Υ. είναι οι στυλοβάτες του καθεστώτος, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι η ύστατη απόφαση απελπισίας του Μουμπάρακ, λίγο πριν την πτώση του, ήταν ή αύξηση των μισθών τους κατά 15%!
  Οι άνεργοι, 900 χιλιάδες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, 1 εκατομμύριο οι "επίσημοι" τον Σεπτέμβριο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι "ανεπίσημοι", δυστυχώς δεν έχουν την παραμικρή δύναμη, ενώ θα αρκούσε μια πορεία να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις με τον όγκο τους, καθώς καταρρέουν εγκαταλελειμμένοι στα προσωπικά τους δράματα και αδιέξοδα.
  Έτσι, δεν έχουν νόημα τέτοιες συζητήσεις. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εξοντώσει κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (βλέπε αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, έκτακτες εισφορές, κ.τλ), παρά να πάρει "ισοδύναμα" μέτρα περικοπών στο Δημόσιο, σχετικά επώδυνα ίσως, που δεν θα κατέστρεφαν, όμως, τις ζωές τους.

 12. armagedon avatar
  armagedon 26/08/2011 13:53:06

  ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΝΙΑ ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Δ.Υ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ.ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ 7000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ 1000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ...ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • φωνη avatar
   φωνη @ armagedon 26/08/2011 13:55:07

   Γιατί κάθεσαι στο δημόσιο τόσα χρόνια ενώ αδικείσαι κατάφορα;

   • θανος avatar
    θανος @ φωνη 26/08/2011 15:11:31

    φωνη ολες οι παρεμβασεις σου ειναι αστοχες και με διαθεση συκοφαντιας,και λασπολογιας μεχρι εσχατων,και χωρις κανενα σοβαρο επιχειρημα.οταν λμε δημοσιοιυπαλληλοι,εννοουμε και τους δασκαλους ,και τους καθηγητες,και τους νοσηλευτες,οι τρεις αυτες κατηγοριες που ειναι οι πολυπληθες στο δημοσιο.και θα σου απαντησω οπως και σεμερικους που ενω δεν ξερουν ,λενε την μαλακιτσα τους .καταρχην η διαφορα των υ.ε και δε με τους τε και πε ειναι μεγαλη,και δεν καλυπτονται εκτος αν ο αλλος εχει 4 παιδια και 20 χρονια υπηρεσιας,και ο αλλος ειναι ο πτυχιουχος διοριστηκε φετος .τα αλλα που λετε ειναι βλακειες,ηλιθιων ανθρωπων.δευτερο ακριβως οι προισταμενοι ,και οι τομεαρχες ειναι αυτοι που εχουν χαλασει τον δημοσιο τομεα.γιατι;γιατι κυρια ειναι κομματικοι εγκαθετοι ,με κυριο προσον τους την γονυκλισια.οι οποιοι ειναι υποχρεωμενοι να ειναι στα δυο κομματα εξουσιας προκειμενου ν γλυψουν,για να γινουν προισταμενοι,ελεγχοντας τους απο κατω ,ειναι αυτοι που ερχονται οποτε θελουν ,φευγουν οποτε θελουν ,τα κανουν πλακακι με οσους θελουν,τα παιρνουν απο οσους μπορουνε.και τελικα ειναι μια ανοικτη πληγη για το δημοσιο,αλλα αυτους δεν τους πειραζει κανεις γιατι αυτοι ειναι ο κομματικος στρατος,και του πασοκ ,που βεβαια ειναι περισσοτεροι,και της νδ,και μεταξυ τους εχουν μια ιδιοτυποι ασυλια.μετα δεμ μπορειτε να μιλατε για δανεια που παιρνει το δημοσιο για να πληρωνει τους δ.υ. γιατι ειναι ψεμα εκτος αν στις δαπανες αυτες βαζεται και τις πολεμικες δαπανες,με τις γνωστες μιζες,προς πασοκ ,και νδ,τους δρομους πουφτιαχνονται,και τις δαπανες των ασφαλιστικων ταμειων.και δεν μπορειται να μιλατε εσεις για τον ιδιωτικο τομεα που τα στοιχεια δειχνουν οτι 8 στους 10 ,οχι μονο κλεβεται το κρατος ,αλλακλεβεται και τους πολιτες ,γιατι ενω παιρνεται τον φπα απο τους πολιτες ,δεν τον αποδιδεται στο κρατος.να μη μιλησω για τις εταιρειες που μονιμα κλεβουν το δημοσιο,με κυριοτερο εκπροσωπο ,τις φαρμακευτικες εταιρειες,τις εγολαβικες εταιρειες,και τα καναλια.και σε τελικη αναλυση δεν μπορει ενας κλεφτης να εκθειαζει τους ομοιους του ,και να κατηγορει αλους

    • φωνη avatar
     φωνη @ θανος 26/08/2011 15:34:50

     Θέλετε να κρατήσετε μια χώρα αντιπαραγωγική, που δανείζεται για να έχει περισσότερους υπαλλήλους.

     Την έχετε....be happy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • tpe avatar
     tpe @ θανος 26/08/2011 15:36:21

     @Θάνο: Κάτσε να το διαβάσεις εσύ το σχόλιό σου. Αν μπορέσεις, μπράβο. Ελπίζω όμως, να μην ανήκεις ούτε στους δασκάλους, ούτε στους καθηγητές... Κάηκε το παιδί μου.

     • θανος avatar
      θανος @ tpe 26/08/2011 17:30:55

      ναι εχεις δικιο.εγραψα χωρις τονους,και πολυ βιαστικα ,γιατι ετοιμαζομουν για δουλεια.αλλα περα απο τους τυπους στην ουσια διαφωνεις;

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 26/08/2011 15:04:06

  Ο ΔΥ δεν ειναι κλασσικος εργαζομενος γιατι πολυ απλα πληρωνεται
  μεσω δανεικων που η χωρα λαμβανει και με τη σειρα τους αυτα
  τα πληρωνουν οι ιδιωτες της χωρας μεσω φορων ΦΠΑ κλπ
  Ο ΔΥ δεν παραγει λοιπον πλουτο αλλα παρεχει υπηρεσιες πχ υγεια
  παιδεια ασφαλεια κλπ οι οποιες συντελουν στην παραγωγη πλουτου
  εμμεσα .
  Σιγουρα χρειαζεται δημοσιος τομεας ομως πολυ περιορισμενος πχ παιδεια
  ασφαλεια και καποια κρατικα νοσοκομεια
  Και το κυριοτερο χωρις μονιμοτητες και με μισθους χαμηλοτερους του
  ιδιωτικου που παραγει πλουτο και ειναι ο παραγωγικος τομεας.
  Το να συζηταμε για τα επιδοματα των ΔΥ ειναι τουλαχιστον γελοιο
  την ωρα που η χωρα αδυνατει να δανειστει αυτονομα και ζει απο διεθνη
  βοηθεια.

 14. alakran avatar
  alakran 26/08/2011 15:19:29

  Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια της φωνής και του Φακ Κώστα.
  Οι ανορθόγραφες και γεμάτες συντακτικά λάθη ύβρεις που εκτοξεύονται είναι επιβεβαίωση των λόγων τους.

 15. A.K. avatar
  A.K. 26/08/2011 15:49:53

  Περί μονιμότητας λοιπόν. Πάμε να καταρρίψουμε μερικούς μύθους και θα είμαι επιθετικός με ορισμένους ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ καλοθελητές συμφερόντων.

  1) Δεν υπάρχει μονιμότητα. Παρακαλώ ξεστραβωθείτε διαβάζοντας το άρθρο 103, παρ. 4, εδάφιο 1 του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, σε συνδυασμό με το άρθρο 154 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).

  2) Επίσης ξεστραβωθείτε διαβάζοντας τον Υπαλληλικό Κώδικα άρθρα 95, 149, 152. Είπατε τίποτα;

  3) Στο προαναφερθέν άρθρο 103, στην ίδια παράγραφο 4 στο εδάφιο 2 αυτή τη φορά, βρίσκεται ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ, το ΕΧΕΓΓΥΟ, το ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ, η ΣΙΓΟΥΡΙΑ του ευσυνείδητου δημοσίου υπαλλήλου ότι ΜΠΟΡΕΙ να προστατευθεί και να μην απολυθεί εάν ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ σε πιέσεις για ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Εδώ, πανάσχετοι και λοιπά υποβολυμαία νεοφιλελεύθερα φρικιά, βρίσκεται το τελευταίο κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ υπάλληλοι που υποστηρίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Το δικό σας και δικό τους συμφέρον.

  Αυτού του είδους η "μονιμότητα", πανάσχετα ζωύφια, δόθηκε στο δημόσιο υπάλληλο για να έχει ελπίδες ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Το ότι πολλοί βρέθηκαν επίορκοι και δεν τιμωρήθηκαν είναι πρόβλημα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ των δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλώς κομματικών διασυνδέσεων ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Καταλάβατε, ή μήπως θέλετε να κάνω και κακάκια;

  Χωρίς το θεσμό της μονιμότητας, όπως ισχύει, ακόμα και αυτοί που έλεγαν ΟΧΙ, θα αρχίσουν να λένε ναι.

  Το πραγματικό παιχνίδι που ξεκίνησε στα τέλη του '70, αρχές '80 (μικρά μου νεοφιλελεύθερα ζουζούνια σας καταλάβαμε !), πάνω στις ιδέες των Πόπερ, Φον Χάγιεκ, Φρίντμαν και λοιπών..... είναι η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ και η ΑΝΟΔΟΣ του ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ. "Έλεγχος" είναι το όνομα του παιχνιδιού και κάθε ΔΗΜΟΣΙΟ πρέπει να ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΕΙ και να ΠΟΥΛΗΘΕΙ. Βέβαια βοήθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλαδας σε αυτό αλλά πρόκειται περί παρωνυχίδας. Και τέλειο δημόσιο να είχαμε, πάλι το ξεπούλημα του θα παρουσιαζόταν σαν σωτηρία.

  Και για το τέλος. Αποδοτικότητα, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα, μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την άρση ΑΥΤΗΣ της μονιμότητας. Αλλά τι σας λέω τώρα. Ψιλά γράμματα.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ A.K. 26/08/2011 16:15:16

   Ειδατε αγαπητε Α.Κ. να απολυεται ποτε ΔΥ;
   Δεν εχω τιποτα με τους ΔΥ ως ατομα -αλλωστε ειναι αχαρες αυτες οι συζητησεις.
   Υπηρξα ΔΥ καποτε και εχω φιλους ΔΥ και αποφευγω αυτες τις συζητησεις.
   Ωστοσο δεν πρεπει να αγνοουμε οτι η ταξη των ΔΥ μαζι με το πολιτικο
   προσωπικο που τους στηριζε εφερε την καταστροφη στη χωρα.
   Ο λογος ειναι απλος . Οι ανθρωποι δεν ειναι πραγματικοι εργαζομενοι και δεν παραγουν πλουτο.
   Ειναι σαν να λενε οι Ι4 στο στρατο να ζουν σαν πριγκηπες και να τους υπηρετουν οι κανονικοι φανταροι.
   Υπηρεσιες παρεχει ο ΔΥ , αν και στην Ελλαδα πολλοι δεν παρεχουν ουτε αυτο ,ειναι μαιμουδες εργαζομενοι.
   Τους σεβομαι σαν ανθρωπους, δεν ευθυνονται οι ιδιοι τελικα αλλα τα κομματα που εξεθρεψαν αυτην την κατασταση Πασοκ-ΝΔ .
   Φανταζεσται αν αυριο καταργουνταν εντελως ο μισητος ιδιωτικος τομεας
   και εμεναν μοναχα οι ΔΥ τι θα γινονταν;
   Ποιος θα τους ταιζε, η κακια προτεσταντισα Μερκελ;

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ λαλακης 26/08/2011 17:55:40

    Λες Λαλάκη "Ο λογος ειναι απλος . Οι ανθρωποι δεν ειναι πραγματικοι εργαζομενοι και δεν παραγουν πλουτο."
    Οι τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες ΔΥ (οι μόνιμοι ήταν 679 χιλ από τους 769 χιλ σύνολο) με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και οι στρατιωτικοί- αστυνομικοί (οι τελευταίοι είναι γύρω στις 60 χιλ και προσλαμβάνουν κι άλλους). Οι στρατιωτικοί-αστυνομικοί δεν παράγουν πλούτο και συμφωνώ να τους απολύσουμε όλους αύριο (ή νεοφιλελεύθερος θα είσαι ή στρατόκαβλος δεν γίνεται και τα δύο). Οι άλλοι τώρα για πες μας είσαι σίγουρος ότι δεν "παράγουν πλούτο"; Και παράλληλα μπορείς να πεις αν ας πουμε ο δάσκαλος-καθηγητής στου Δούκα παράγει ή όχι πλούτο; Ο γιατρός-νοσοκόμος στο Υγεία; Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου μιας και προσπαθείς να δώσεις θεωρητική θεμελίωση στα επιχειρήματα αυτά.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ τηλέμαχος αναγνώστου 26/08/2011 20:46:23

     John Stuart Mill: Ποιο είναι πιο οφέλιμο; Ένα λουκάνικο ή ένα ποίημα;

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Strange Attractor 27/08/2011 02:32:16

      Παράξενε είσαι εκτός θέματος. Για να κατατάξεις δύο πράγματα σε μια κλίμακα σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερη ή λιγότερη από μια κοινή ουσία. Τα λουκάνικα φρανκφούρτης της τάδε εταιρείας πουλιούνται για 10 ευρώ το κιλό και η Μαρία Νεφέλη προς 12 ευρώ το αντίτυπο. Η μια θεωρία λέει ότι η ωφελιμότητα/χρησιμότητα που παρέχει το καθένα καθορίζουν αυτήν την αναλογία (10/12) και η άλλη ότι οι συνολικές απλές ανειδίκευτες εργατοώρες την καθορίζουν. Πάντως και τα δύο προϊόντα έχουν κάτι κοινό, αξία. Εδώ όμως ο λαλάκης διατείνεται ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των ΔΥ είναι μηδενικό ("δεν παράγουν πλούτο") και γι αυτό μπορούν να απολυθούν ανά πάσα στιγμή χωρίς καμιά αρνητική επίπτωση. Τον ρωτάω λοιπόν αν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό παίρνοντας υπόψη τους αντίστοιχους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που επιτελούν το ίδιο έργο.

    • λαλακης avatar
     λαλακης @ τηλέμαχος αναγνώστου 27/08/2011 22:48:45

     Αγαπητε τηλεμαχε Αναγνωστου

     Ο γιατρος -νοσοκομος προσφερουν υπηρεσιες που θεωρητικα
     συντελουν στην κοινωνικη αναπτυξη.
     Βεβαια εχω μπει σε κρατικο νοσοκομειο σελφ σερβις οπου
     τους ασθενεις τους καθαριζαν οι συγγενεις και οι νοσοκομες
     τριγυρνουσαν στο κυλικειο.
     Αμφιβαλλω προσωπικα πολυ για τα περιφημα ''κενα''
     νοσηλευτων απ οτι καταλαβες αλλωστε ο χωρος ειναι
     καταπρασινος. Δηλαδη μια φοβερη κομματικη δεξαμενη.
     Και νοσοκομεια πρεπει να κλεισουν και σχολεια να συγχωνευθουν.
     Σε λιγο ετσι που παει οι μισοι Ελληνες θα γινουν αποφοιτοι
     νοσηλευτικης μονο και μονο για να γινουν ΔΥ.
     Ολα φιλε χρειαζονται αυστηρο εξορθολογσμο.
     Λιγοτερες προσληψεις περισσοτερες ωρες δουλειας για δασκαλους
     νοσηλευτες και γιατρους του δημοσιου κλπ
     Αν δεν τους αρεσει ας φυγουν.
     Δε μπορει μια χωρα να προχωρα σε ατελειωτους διορισμους
     και να μεγενθυνει ατελειωτα το ΕΣΥ , την παιδεια κλπ.
     Με μαθηματικη ακριβεια καταρρεεις οικονομικα.
     Και η Κουβα εχει γιγαντωσει αυτους τους τομεις και δε νομιζω
     οι κατοικοι να ειναι ευτυχιμενοι.

 16. φωνη avatar
  φωνη 26/08/2011 16:16:57

  Δε δέχομαι κανέναν υπερασπιστή της μεσαίας τάξης που δεν έχει όραμα για τη μεσαία τάξη πέρα από την ασφάλεια του δημοσίου.

  Γιατί ο μέσος πολίτης να έχει ανάγκη την ασφάλεια του δημοσίου; Για να γίνεται θύμα εξαγορασμού της ψήφου;

  Όσοι βλέπουν χωρίς αναισθητικό την ελληνική κοινωνία αυτό που συμβαίνει είναι η καταστροφή της μεσαίας τάξης που στηρίχτηκε όλα τα χρόνια στα αδύναμα θεμέλια του κράτους.

  Όποιος συμπονεί τον μεσαίο πολίτη, όποιος και να ναι, θέλει να τον απελευθερώσει, να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του, να κερδίσει όσα μπορεί με τις ικανότητές του και όχι με την ψήφο του.

  Μόνο η πραγματική επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης μπορεί να προσδιορίσει μια νέα μεσαία τάξη ισχυρή, που δεν εξαγοράζεται, δεν εκβιάζεται,δεν αποτελείται από πελάτες του πολιτκού συστήματος, αλλά από πολίτες.

  Τι είδους συμπάθεια είναι αυτή απέναντι στον μέσο πολίτη που τον θέλουμε να παραμένει πελάτης του κράτους; Να είναι αναγκασμένος να γλείφει κατουρημένες ποδιές για να μπει στο δημόσιο και να πουλάει το πνεύμα του για να έχει σταθερό μισθό;

  Τι είδους αγάπη έχετε για αυτή τη χώρα που δεν την αφήνουμε να παράξει πλούτο;

  Έχετε μάθει να ζείτε ως πελάτες και το να γίνετε πολίτες σας φαίνεται υποχρέωση και όχι δικαίωμα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ φωνη 26/08/2011 16:34:58

   Κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το Ultrex (ΑΣΕΠ), μέσω του οποίου γίνονται οι διορισμοι στο δημόσιο εδω και πάνω από μιση εργασιακή γενεά και εκτοτε, ξερεις, δεν χρειάζεται να φιλησουν τις κατουρημενες κομματικές ποδιες που νόμιζες για να μπουν.

   Αυτα βέβαια παρέλειψαν να σας τα πουν εκει στη Δραση του Μάνου, αλλά δεν πειράζει. Ποτέ δεν είναι αργα για να μαθει κάποιος.

   • φωνη avatar
    φωνη @ Αυριανιστής 26/08/2011 16:43:47

    Δεν είναι αδιάβλητο το ΑΣΕΠ πρώτον.

    Δεύτερον πετάς κοτσάνες δεν έχω καμία σχέση με τη Δράση του Μάνου και με το Μάνο τον ίδιο, αν και να ξέρεις ότι ο Μάνος έχει μια λογική με την οποία σκέφτεται, μπορεί να διαφωνείς μαζί του αλλά έχει μια ευθεία σκέψη συγκεκριμένη, δεν απαντάει για να είναι αρεστός.

    Εγώ στηρίζω μόνο τον Σαμαρά όλα τα χρόνια που πέρασαν και θα περάσουν όποια πολιτική τύχη και να έχει.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ φωνη 26/08/2011 17:20:53

     Χαίρομαι ιδιαίτερως για την πρώτη σου φράση. Αποδεικνύει ποσο βαθύς "γνώστης" των διαδικασιών (και των θεσμών) είσαι. Άλλωστε, και πολλοί αποτυχόντες να εισαχθούν σε ελληνικά πανεπιστήμια εχω ακούσει να λενε οτι "οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι αδιάβλητες".

     Να το πω και στη νεοφιλελεύθερη, "εκσυγχρονιστική" σας γλώσσα: "A bad workman blames his tools".

     • φωνη avatar
      φωνη @ Αυριανιστής 26/08/2011 17:27:00

      Άνθρωπέ μου πρώτον εγώ σου μιλάω για μια άλλη κοινωνική δομή μια νέα μεσαία τάξη, ένα άλλο πρότυπο μεσαίας τάξης και συ μου μιλάς για το ΑΣΕΠ.

      Φτωχή απάντηση, ανθρώπου που δεν μπορεί να οραματιστεί.

      Να δούμε τώρα με τη διαφάνεια που διέπει το κράτος πόσοι συμπολιτες μας θα φιλίσουν κατουρημένες ποδιές για να μπουν στις πράσινες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτεί κυρίως το δημόσιο.

     • λαλακης avatar
      λαλακης @ φωνη 26/08/2011 17:46:09

      Αγαπητε -τη φωνη

      Εχεις πιασει το νοημα της ολης καταστασης
      Το μυαλο πολλων Ελληνων λειτουργει ακομα με τις εννοιες ΑΣΕΠ δημοσιο διορισμοι επιδοματα χεριων θεσης αγαμιας -εγγαμιας κλπ.
      Και ολα αυτα ενω η χωρα στην πραγματικοτητα
      δεν μπορει πια να χρηματοδοτησει το δημοσιο
      και εκλιπαρει τους κακους Βορειοευρωπαιους
      για λεφτα.
      Αυτο που δεν καταλαβαν οι περισσοτεροι η κανουν οτι δεν καταλαβαν ειναι το εξης απλο :
      O τυπος που πουλαει πχ σουβλακια παραγει πραγματικο εισοδημα που δεν προερχεται απο δανεισμο.
      Ο τυπος που βρισκεται στο γκισε μιας κρατικης υπηρεσιας δημιουργει χρεος στη χωρα και παραγει ελαχιστο η καθολου εργο.
      Η ελειψη απλης οικονομικης σκεψης στους Ελληνες
      προερχεται ειτε απο αγνοια ειτε απο ιδιοτελεις σκοπους -θελω πχ να διορισω το παιδι μου σε ΔΟΥ
      να ξυνεται και να παιρνει τρια χιλιαρικα.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ λαλακης 26/08/2011 17:53:36

      Ας καταργήσουμε όλους τους θεσμούς λοιπόν, επειδή η ύπαρξή τους δεν εξυπηρετεί πάντα τις ανάγκες της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας!

     • Δ.Υ. avatar
      Δ.Υ. @ λαλακης 26/08/2011 19:47:00

      Λαλάκη, με τόσο μίσος κατά των ΔΥ που σε διακρίνει είναι σίγουρο οτι δεν ήσουν ΔΥ, αλλά μάλλον κάποιο " παιδί των stage", για τα οποία μας έπρηξαν 2 χρόνια. Μήπως ήθελες να " καπαρώσεις" καμιά θέση στο Δημόσιο από το παράθυρο και -ευτυχώς- δεν το κατάφερες και εκτοξεύεις τώρα το δηλητήριο σου κατά του Δημοσίου;
      Όσο για την ασχετοσύνη σου είναι προφανής από το παράδειγμα που παραθέτεις περί ΔΟΥ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι η πιο " μάχιμη" και δύσκολη του δημόσιου τομέα και παραδοσιακά οι υπάλληλοι ( όχι οι κοπρίτες των μετατάξεων) διορίζονται μέσω γραπτού διαγωνισμού. σο για το ξύσιμο και τα τρία χιλιάρικα, γιατί δεν διαγωνίσθηκες κι εσύ , για να ξύνεσαι και να σε αμοίβουν με τρία χιλιάρικα ,αν είναι έτσι όπως τα γράφεις;
      Όσο για την "προχωρημένη" άποψη σου οτι ο σουβλάτζής παράγει πλούτο άνευ δανεισμού κι ο δημ. υπάλληλος χρέη, έχω την απορία: Αν ο σουβλατζής ανοίξει με δάνειο την επιχείρηση του και πουλάει σουβλάκια σε Δ.Υ τότε τι αυξάνεται, το χρέος ή ο πλούτος; Οι καθηγητές σου στο Χάρβαρντ τι θα απαντούσαν;

 17. φωνη avatar
  φωνη 26/08/2011 18:01:54

  Και σκέψου ότι αυτό που τους λέω είναι ότι για να πάρουν περισσότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να παράγουν οι ιδιώτες.

  Δεν τους λέω να πάρουν λιγότερα τους λέω πως να πάρουν περισσότερα. Προσπαθώ να καταλάβουν ότι αν κλείνουν οι επιχειρήσεις αυτοί θα πέρνουν όλο και λιγότερο μισθό.

  Αλλά τι να κάνουμε πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι πρέπει τώρα να στηρίζουμε όλοι την ανάπτυξη, η οποία συμβαίνει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

  Και ότι το δημόσιο πρέπει να περιοριστεί, γιατί τόσα χρόνια το συντηρούσαμε με δανεικά που δε διαθέτουμε. Δεν τους λέω να βρεθούν στο δρόμο τους λέω να φτιάξουμε ευκαιρίες στην αγορά, αντί να ζούμε οι πολλοί από το δημόσιο. Δεν μπορούμε να ζούμε πολλοί από το δημόσιο. Θα ζουν λιγότεροι από το δημόσιο και περισσότεροι από την αγορά.

  Τους λέω ότι πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητη η μεσαία τάξη και να μην παρακαλάει το κράτος.
  Δεν τους λέω ότι πρέπει να εκβιάζονται, όπως τους εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ.

  Τους λέω ότι εκβιάζονται πολιτικά όσο εξαρτάται ο μισθός τους από το κράτος. Δεν είδαν ότι τους φόβιζαν να υπογράψουμε τα μνημόνια για να μην κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Και τι έγινε στο τέλος και μνημόνια υπογράψαμε και μισθούς κόψαμε και αγορά διαλύσαμε και δε σωθήκαμε.

  Νομίζουν ότι τους μισούμε ....το αντίθετο θα έλεγα.

 18. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 26/08/2011 21:06:25

  Αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
  Σε κάθε υπηρεσία, να υπάρχει στην είσοδο ένα κουτάκι, που θα μπορεί ο κάθε ένας να βάλει ένα έντυπο με βαθμολογία για κάποιον, όταν το θελήσει. Όλοι να αξιολογούν όλους. Να βάζει βαθμό και να εξηγεί το γιατί. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, το κουτάκι θα ανοίγει από αρμόδια επιτροπή, και τα αποτελέσματα θα γίνονται ευρέως γνωστά, με εξαίρεση τα ονοματεπώνυμα των αξιολογούντων στα οποία θα έχει πρόσβαση κάποια κεντρική επιτροπή. Τυχόν παράξενες αξιολογήσεις πχ υπερβολικά θετικές ή αρνητικές, θα ερευνώνται περαιτέρω. Αν για παράδειγμα σε ένα σχολείο ένας καθηγητής παίρνει άριστα από τους μαθητές αλλα κακούς βαθμούς από τους συναδέλφους, αυτό θα ερευνάται. Αν ο διευθυντης αξιλογείται αρνητικά από τους καθηγητές στην πλειοψηφία τους, θα μπορεί να αποτελεί αιτία αποπομπής από τη διευθυντική του θέση. Η αξιολόγηση θα συνδυάζεται με μετρησιμους δείκτες αποδοτικότητας και σε ένα βάθος χρόνου 1 περίπου έτους θα συνδέεται και με τη μισθοδοσία του.
  Εαν όλο αυτό υπεισέλθει στην κουλτούρα του κοσμου, ο κάθε πολίτης θα διατίθεται να πριμοδοτήσει μια θετική αντιμετώπισή του ή να καταγγείλει μια αρνητική και σε βάθος χρόνου ολόκληρος ο δημόσιος τομέας θα αποτελεί κάτι διαφορετικο από αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ βροντόσαυρος 26/08/2011 21:33:52

   Aγαπητε Δ.Υ.

   Υπηρξα δημοσιος υπαλληλος οχι μονιμος δυστηχως για μενα.
   Μισος για τους ΔΥ δεν εχω μην το παιρνεις προσωπικα.
   Το θεμα της μειωσης του δημοσιου ειναι καθαρα θεμα λογικης ,κοινωνικης
   δικαιοσυνης και ισονομιας.
   Στην σοσιαλιστικη Ελλαδα στα προτυπα των καθεστωτων Μπααθ
   οι πολιτες χωριστηκαν σε προνομιουχους ΔΥ και δουλοπαροικους ΙΥ.
   Το θεμα για τις ΔΟΥ το ανεφερα σαν παραδειγμα ,παντου υπαρχουν κακοι
   υπαλληλοι. Οσο για μενα και τον ΑΣΕΠ πλεον δεν ενδιαφερομαι παλευω
   μονος για να επιβιωσω στον ιδ τομεα ,δεν μπλεκω ξανα στα τρυπακια
   του δημοσιου stage,18αμηνα και ιστοριες για αγριους.
   Ο σουβλατζης που αναφερεις πραγματι κερδιζει απο τους ψηλους μισθους των ΔΥ ,χανει ομως μακροπροθεσμα καθως αυτοι οι μισθοι ειναι
   δανεικα τοκοι κλπ που οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε υπερφορολογηση απαραδεκτες εισφορες σε ΟΑΕΕ και τελος στην οικονομικη
   καταρρευση . Η Ελλαδα ειναι ενα τετοιο παραδειγμα προς αποφυγη.
   Το θεμα ειναι να μπορει να καταναλωσει ο ΙΥ που ειναι και ο πραγματικος εργαζομενος που παραγει τον πλουτο και δεν βασιζεται
   στο δανεισμο της χωρας.
   Στην τελικη αφου οι περισσοτεροι ΔΥ δεν ειναι πραγματικοι εργαζομενοι
   ας μοιρασουμε τα λεφτα σε μορφη επιδοματων αλληλεγγυης .
   ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ ΚΑΙ
   ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ λαλακης 26/08/2011 21:51:32

    Kαι κατι ακομα φιλε ΔΥ
    Ο σουβλατζης που αναφερεις αν παρει δανειο απο μια τραπεζα
    χρεωνει τον εαυτο του και μονο. Οχι το κρατος.
    Μιλουμε για καθαρα ιδ χρεος και οχι κρατικο που προκαλει
    η μισθοδοσια των ΔΥ

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 26/08/2011 21:39:32

  Αγαπητη φωνη

  Ετσι ειναι οπως τα λες , δεν καταλαβαινουν οτι τους ΔΥ τους ζουν οι ιδιωτες
  που φορολογουνται και οι ΙΥ που πληρωνουν τα σπασμενα απο την υπερφορολογηση .
  Εαν κλεισουν μαζικα επιχειρησεις και το 40% μεταναστευσει απλα
  θα ολοκληρωθει το σοσιαλιστικο οραμα -μια Ελλαδα σαν την Αλβανια
  του Αλια.

 20. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 26/08/2011 23:47:08

  Η γραφικότητα των υπερασπιστών του ι.τ. (και σφοδρών πολέμιων του δ.τ.) έχει ξεπεράσει πλέον και την οκνηρία των υπαλλήλων σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι οποίοι πιάσαν δουλειά γιατί δούλευε εκεί ο μπατζανάκης τους ή ένας παλιός γκόμενος/γκόμενα κ.ο.κ.
  Μάλλον έχετε υπερεκτιμήσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (φυσικά δεν αναφέρομαι σε επιχειρήσεις 5-10 υπαλλήλων, αλλά σε μεγαλύτερες). Είναι πολύ χειρότερες και από την κυρά κούλα που καθαρίζει φασόλια στη ΔΟΥ Κολοπετινίτσας αντί να κάνει τη δουλειά της.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Θησειώτης 27/08/2011 00:24:40

   Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι είσαι έξω και οι υπόλοιποι μέσα, αλλά δες καλύτερα...μπορεί να είναι και ανάποδα...

   Επειδή κάποιος δηλαδή έχει μια γκόμενα που δουλεύει σε μια εταιρία προσλαμβάνεται και αυτός ε?...και μετά τι κάνει? κάθεται σε μια καρέκλα όπως εσύ?...στο τέλος βέβαια βαριέται να κάθεται και παίρνει τον βουλευτή να τον βάλει σε καμια θέση της προκοπής στο δημόσιο να εργάζεται...

   Το κακό με τις γνώμες είναι ότι έχει ο καθένας από μία....τη δική σου την είπες..συγχαρητήρια...

   • εκπαιδευτικος avatar
    εκπαιδευτικος @ Φακ Κωστας 27/08/2011 01:30:40

    5 χρονια ιδιωτικος τομεας 5 καθηγητης στο δημοσιο...
    Παθογενειες παντου. Στον ιδιωτικο οπου δουλευα 9-10 ωρες την ημερα αλλα για τα σχεδον διπλασια απο οτι τωρα η προαγωγη σε επιτελικη θεση με τα καλα φραγκα και τα stock options αν δεν ειχες σημαιακι rotary club στο γραφειο δεν επαιζε. Οπως στο δημοσιο με την κομματικη ταυτοτητα.
    Μπηκα με ΑΣΕΠ διαβαζοντας 2-3 ωρες μετα τη δουλεια μεχρι και στις διακοπες για 15 μηνες και μετα ανακαλυψα την πατεντα της προυπηρεσιας μεσω των ΠΔΣ και τις εικονικες ωρες για αμεσο διορισμο που χρησιμοποιησαν ουκ ολιγοι βυσματιες
    Θητευσα 1 χρονο με αποσπαση σε γραφειο γνωστου μου βουλευτη (ΝΔ) οπου ειδα το μαγικο κοσμο της συστασης προσληψεων σε ιδιωτικες εταιρειες, των επιλεκτικων δανειων εκτος Τειρεσια, της διαγραφης ποινων αξιωματικων κλπ κλπ
    Συμπερασμα : η αλλη Ελλαδα που ελεγε και ο σαλατομουρης δεν γνωριζει ΙΤ η ΔΤ παρα μονο βυσματα χωρις να παραγνωριζω την ασφαλεια που μου παρεχει η μονιμοτητα της θεσης (με τα μισα πλεον ομως λεφτα)

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ εκπαιδευτικος 27/08/2011 01:52:16

     Όταν ήσουν αποσπασμένος βέβαια, εκτός του ότι έπαιρνες δύο μισθούς συμμετείχες σε εκδουλεύσεις και λαμογιές...εντωμεταξύ, παραδέχεσαι ότι προτιμάς να κάθεσαι και να παίρνεις τα μισά από ότι να δούλευεις και να παίρνεις τα διπλά...
     Τουλάχιστον είσαι ειλικρινής...δεν ξέρω βεβαια αν δικαιούσαι να κάνεις κριτική για την παθολογία της ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας...

 21. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 27/08/2011 01:08:31

  Είμαι σίγουρος πως αυτοί που φωνάζουν περισσότερο "εγώ σας πληρώνω κοπρίτες", δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους φόρο εισοδήματος. Το τεράστιο πρόβλημα της χώρας εδώ και πολλά χρόνια είναι η απίστευτη φοροδιαφυγή, η μεγαλύτερη με διαφορά μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Αντίθετα, ο αριθμός δ/υ και το μισθολογικό κόστος είναι αμφότερα πλέον κάτω απο τον μεσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ και Ε.Ε. Χρεοκοπήσαμε κυρίως λόγω φοροδιαφυγής και διαφθοράς, αυτη είναι η αλήθεια. Το δημόσιο και σπάταλο είναι και αντιπαραγωγικό λόγω βλακώδους (γραφειοκρατικής) νομοθεσίας, όμως και αλλού το δημόσιο είναι ετσι. Σ' εμας εχει τα χάλια του ο ιδιωτικός τομέας επίσης, αυτός που υποτίθεται πως παράγει πλούτο, που υποτίθετε συνεισφέρει μέρος αυτού του πλούτου με τη φορολογία... Γραφω (με δυσκολία) απο κινητό, γιαυτο σταματώ εδώ και ζητώ συγμώμη που δεν μπορω να δώσω link με τα στατιστικά που επικαλούμαι παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να τα βρεί όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και δεν κινείται απο φθόνο για τους δ/υ...

 22. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 27/08/2011 08:29:42

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ >800.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 50 - 100 ΑΠΟ ΤΑ 2000 ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

 23. Γιάννης avatar
  Γιάννης 27/08/2011 16:57:48

  Αργησα και θα 'χουν κλεισει τα σχόλια αλλά που ξερεις! Εγω λοιπον καλοι μου ανθρωποι, είμαι ΙΥ, εχω εισόδημα 80 χιλ., και πληρώνω άμεσο φόρο περίπου 30 χιλ. το χρόνο. Κι άλλα 10 στο ασφ. ταμείο και άλλα 10 στο ΦΠΑ και αλλα 5 στους ειδικούς φόρους της βενζίνης, του πετρελαίου, των τσιγάρων και των ποτών κλπ., και άλλα στα τελη του αμαξιού και άλλα στα διόδια, και άν πάρω άλλο αμάξι ή (ο μοι γένοιτο κανένα χωράφι), άλλα καπέλα σε φόρους, δικηγορόσημα, υποθηκοφυλακόσημα, συμβολαιογράφους κλπ. Διαίρεσε πάντως ότι μένει μετά τις άμεσες εισφορές με 14, βράσε ρύζι. Η δουλειά μου είναι τέτοια που τυχόν λάθος ή τεμπελιά πληρώνεται ακριβά (δηλαδή πιθανές μηνύσεις απο θιγμένους εννοώ όχι πρόστιμο 3,000 σαν τον κ. Μαντέλη). Εχω αμάξι δεκαετίας (ο δάσκαλος του παιδιού μου έχει καλύτερο), μένω σε διαμέρισμα (πολλοί γνωστοί μου ΔΥ έχουν βίλα ή/και εξοχικό), και ότι λεφτά περισσεύουν (?) τα δίνω σε φροντιστήρια, γιατρούς, πόρτες ασφαλείας και συναγερμούς, και τέτοια.
  Αισθάνομαι λοιπον πως δουλευω για το κράτος μόνο, και μάλιστα όποτε το χρειαστώ αυτό το κράτος, μου ρίχνει και μια φαπίτσα. Δεν συμπαθώ λοιπόν ούτε το κράτος ούτε τους υπαλλήλους του. Μόνο απληστία, αγένεια και υπεροψία έχω δεί απο αυτούς. Και αν είμαι καλά, όποτε μπορέσω θα ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου. Και, θα μου πείτε στο καλό, και καλά θα το πείτε, αλλά, για να μου δώσει το αφεντικό μου αυτά τα 80 χιλ. που είπα, εγώ πρεπει να του φέρω 500 χιλ. κέρδος, δηλαδή 100 χιλ φόρο στο κράτος, και 50 δικά μου 150 χιλ. το χρόνο. Τώρα λοιπόν το Σεπτέμβρη, πρέπει να βρώ και άλλα 2,400 για την έκτακτη εισφορά, είναι σχεδόν ένα μηνιάτικο. Θα μου πείς τι μας λες ρε φίλε, άλλοι είναι άνεργοι μιλάς και συ ! Θα πω και γω σαν το Χοτζα, ναι, έχετε δίκιο αλλά έχω και γώ. Όλοι έχουμε δικιο αν και "δε γίνεται", ναι έχει δίκιο ο άνεργος, αλλά είπα και γω, δεν την εχω την εκτ. εισφορά, ένα μισθό έχω και πρέπει όπως είπα να πληρώσω φροντιστήρια, υγεία, ασφάλεια κλπ. , δεν αντέχω πια την κοροιδία.
  Και είναι και κάτι άλλο που με καίει, άν μπορούσα να μοιραστώ το μισθό μου με τη γυναίκα μου, θα πλήρωνα 5 χιλ., φόρο, όχι 30 χιλ. Ο πατέρας μου και η μάνα μου που ήταν κι οι δυο ΔΥ (τώρα συνταξιούχοι) έχουν το ίδιο εισόδημα με μένα (δυο συντάξεις απο 1500 ευρ καθεμιά) και πληρώνουν φόρο 5 χιλ, όχι 30 χιλ. Τρέλλα.

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/08/2011 01:14:40

  Κωνσταντίνος λέγεσαι, ή Άρης; Γιατί τέτοιες προπαγανδιστικές κραυγές άνευ επικειρημάτων, μόνο από αυτόν ακούω το πρωί στον Σκάι...

 25. Maverick avatar
  Maverick 28/08/2011 01:40:38

  Μα δεν κατάλαβες ακόμα που την πάνε την δουλειά, φίλε μου Α.Κ.; Ο Δ.Υ. θα πρέπει να στέκεται σούζα μπροστά στο λαμόγιο τον ιδιώτη, ο οποίος θα του ζητάει να παρανομήσει, προκειμένου να κονομήσει. Και για να απαντήσω και στους "άλλους" θα πω, στο Εισαγγελέα και στη φυλακή, για κάθε λαμόγιο του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα. Όσο για τον αριθμό των Δ.Υ.(768.000~), δλδ των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο, γιατί κανείς δεν λέει, πού βρίσκονται οι υπεράριθμοι Δ.Υ.; Για παράδειγμα, έχουμε υπεράριθμους δασκάλους και καθηγητές, αναλογικά με τους μαθητές-πληθυσμό; Ή μήπως έχουμε μεγάλο αριθμό ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού; Ή τέλος, έχουμε μεγάλο αριθμό ενστόλων, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας, συγκρινόμενοι με άλλες χώρες; Γιατί θα πρέπει να πούμε, ότι σε αυτούς τους τομείς, όντως υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, συγκριτικά με άλλες χώρες, άλλα θα πρέπει να μας πούνε οι πολέμιοι του Δ.Τ., για το εάν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι, στο να μην έχουν Δημόσια υγεία, άμυνα - ασφάλεια ή παιδεία; Γιατί τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δεν κάνουν πραγματική έρευνα-ρεπορτάζ με αριθμούς και συγκριτικά στοιχεία και από άλλες χώρες, παρά μόνο εκφράζουν μονολόγους, χωρίς αντίλογο; παρά μόνο τα άλλα αποτυχημένα διακομματικά παπαγαλάκια της ΑΔΕΔΥ;

 26. chrisss avatar
  chrisss 28/08/2011 01:47:33

  Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική ελληνική πραγματικότητα..καταδεικνύει την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου η εργασία δεν επιβραβεύεται...οι μισοί Έλληνες δουλεύουν για να ζουν οι άλλοι μισοί...

 27. Μαρκος avatar
  Μαρκος 30/08/2011 03:02:01

  Λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία τα δηλωθέντα εισοδήματα το οικ. έτος 2010
  Μισθωτοί - Συνταξιούχοι 16700
  Εμποροβιομήχανοι 13500
  Ελευθεροι Επαγγελματίες 10500
  Με αφορολόγητο 12000
  Ποιός πληρώνει ρε παιδιά τους δημοσίους υπαλλήλους αφού ελάχιστοι πληρώνουν φόρο ; Μόνο το 20% των φετινών δηλώσεων ήταν χρεωστικές από τις οποίες οι περισσότερες ανήκουν σε ΔΥ. Οπότε μόνο με τα δανεικά ζούμε.
  Εγώ μέχρι τα 35 μου στον ιδιωτικό τομέα ήμουν , διάβασα και με τον ΑΣΕΠ διορίστηκα , σίγουρα έχω καλύτερη ποιότητα ζωής , για αποδοχές δεν μπορώ να πω το ίδιο. Όμως ποιο είναι το ζητούμενο , να μειωθούν οι αποδοχές μου για να σωθεί το κράτος ; και θα σωθεί ; είναι τόσα λίγα αυτά που θα εξοικονομηθούν μπροστά στα τεράστια χρέη , που μόνο γέλιο προκαλούν αυτοί οι ισχυρισμοί. Απλά στόχος είναι η συρρίκνωση των μισθών γενικώς για ΔΥ και ΙΥ. Αυτά που θα χάσω εγώ θα λείψουν από την αγορά , απλά πραγματάκια. Τι θα κερδίσεις εσύ ρε φίλε ιδιωτικέ υπάλληλε αν με πετσοκόψουν ; τη δουλειά σου θα χάσεις αφού δε θα πουλάει το αφεντικό σου. Και να καταλάβεις και κάτι , ότι ο δημόσιος τομέας είναι ο Δούρειος ίππος για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κι εσύ. Χάνοντας ο δημόσιος υπάλληλος θα χάσεις κι εσύ. Έτσι είναι η δομή της ελληνικής οικονομίας. Τώρα για τους τεμπέληδες ΔΥ κι εγώ μαζί σου αλλά να ξέρεις η πλειοψηφία δεν είναι έτσι , πολλοί κοπρίτες αλλά λιγότεροι. Και στο κάτω κάτω μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος χωρίς δημοσίους υπαλλήλους ; Ε από κάπου πρέπει να πληρώνονται κι αυτοί.
  Κοιτάξτε να διεκδικήσετε καλύτερες συνθήκες εργασίας , που έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα τα τελευταία χρόνια και δε μιλάτε κανένας , ρίξτε και κανένα μαύρο στα κόμματα εξουσίας που σας δουλεύουν πότε το ένα πότε το άλλο κι όμως επιμένετε να τους ψηφίζετε κάντε κάτι τέλος πάντων από το να περιορίζεστε να τα βάζετε συνέχεια με τους ΔΥ αποποιούμενοι κάθε δικιά σας ευθύνη για το χάλι που βρισκόμαστε. Έχουν στρέψει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλον κι εμείς το ανεχόμαστε. Αφήστε επιτέλους την κατσίκα του γείτονα και στρέψτε αλλού τα βέλη , βάλτε τα με τους φοροκλέφτες μπας και μπει κανένα φράγκο στα ταμεία αυτού του έρμου κράτους. Ως πότε ο μισθωτός θα είναι πιο <> από τον επιχειρηματία ;

  • Maverick avatar
   Maverick @ Μαρκος 03/10/2011 23:56:41

   ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΗΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Δ.Υ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΕΙΝΑΙ ~ 75.000. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΛΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 150.000, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ 120.000, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡ/ΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 40.000, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 85.000, ΙΕΡΕΙΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΛΠ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΝΙΔΕΣ 80 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ Δ.Υ.. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ!!!

 28. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ avatar
  ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 02/10/2011 17:33:14

  ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ ΜΟΥ ΘΥΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ . ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΓΕΛΕΔΑ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ .
  ΛΟΙΠΟΝ κ. ΤΟ 90 % ΤΩΝ Δ.Υ ΠΑΡΑΓΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ,ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟΥΣ
  ( ΥΠΟΥΡΓΩΝ, Γ. ΓΡΑΜ. ,Γ. Δ/ΤΩΝ , Δ/ΝΤΩΝ κ.λ.π ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Υ.Κ (ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ) ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ .
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ( Δ.Υ ) ΚΑΙ ΑΣ ΚΤΥΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο Δ.Υ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΕΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΩΜΟΝΟΣ ......... ΚΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ.
  ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΑ , ΠΤΥΧΙΑ , ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ κ.λ.π , κ.λ.π , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ , Ο Δ.Υ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ , ΤΟ 98% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΙΑ κ.λ.π , ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ , ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κ.λ.π ...... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ...
  ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ Δ.Υ
  ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.