#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2012 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αγωνία του Βενιζέλου για την ΚυριακήΈχοντας βαθιά επίγνωση της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, της ρήξης που έχει επέλθει ανάμεσα στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του αλλά πολύ περισσότερο με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο ίδιος ως βασικός παράγοντας της πολιτικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών, ο Ευ. Βενιζέλος έδωσε την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιχείρησε:

Πρώτον, να εξωραΐσει την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, πιστός στο μότο «σώσαμε τη χώρα».

Δεύτερον, να πείσει ότι μπορεί, τραβώντας μια γραμμή, να διαχωρίσει το νέο του ρόλο από τη θέση του στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και έτσι να γίνει ο ίδιος φορέας μιας νέας αρχής.

«Εχω πλήρη επίγνωση των ερευνών της κοινής γνώμης. Ξέρω ότι ξεκινάμε από ένα χαμηλό σημείο. Ο αγώνας είναι πάρα πολύ δύσκολος», παραδέχθηκε, την ίδια ώρα που νωρίτερα έλεγε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις εκλογές, είναι η πρώτη θέση».

Οπως επιχειρεί εδώ και μήνες ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος προέβαλε με υπερβολικό τρόπο το δεύτερο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση ως μείζονα επιτυχία και λύση, δείχνοντας ότι αυτό θα είναι και το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Δεν παρέλειψε δε, στο πλαίσιο της τακτικής του επιμερισμού των ευθυνών και προκειμένου να εμφανιστεί ως αμέτοχος στην πρώτη περίοδο των εγκληματικών πολιτικών λαθών που οδήγησαν στο πρώτο Μνημόνιο, να διαχωρίσει το πρώτο από το δεύτερο Μνημόνιο, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι με το πρώτο, όπου δεν είχε ο ίδιος ιδιαίτερη συμβολή, δεν επήλθε η λύση αλλά αντιθέτως επιτάθηκαν τα προβλήματα, αλλά λύση προήλθε με το δεύτερο και τη νέα δανειακή σύμβαση. «Δεν θέλω να επεκταθώ σήμερα αλλά η διαφορά στις δύο φάσεις είναι σαφής», είπε. Το αποκορύφωμα ωστόσο αυτής της προσπάθειας ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε το πώς αποδέχθηκε την πρόταση Παπανδρέου να γίνει υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Ιούνιο: «Είχα την ευκαιρία να κάνω ό,τι μπόρεσα να κάνω χωρίς να έχω την ευκαιρία να διαχειριστώ την οικονομία της χώρας ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός Οικονομικών μέχρι πολύ πρόσφατα, μέχρι πριν από 9 μήνες. Οταν μπήκα μέσα στο καμίνι -είχε πει ένας συνάδελφος μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκουσίμα μετά το τσουνάμι- για να βοηθήσω να σωθεί η χώρα και να σταθεί όρθια η παράταξη».

Ως την Κυριακή αλλά κυρίως ως τις 29 Απριλίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος θα ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί όπου θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας αλλά και θα επιτίθεται στους διαφωνούντες, θα απορρίπτει σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας αλλά παράλληλα θα τα επιδιώκει, θα υπερασπίζεται τις αποφάσεις που οδήγησαν στο δεύτερο Μνημόνιο και τη λιτότητα διαρκείας ως «μόνη λύση για τη χώρα» και παράλληλα θα αφήνει παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση και καλύτερες λύσεις.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος:

- Δεν έκρυψε το άγχος του για την Κυριακή, για το ποσοστό της συμμετοχής, το ποσοστό του λευκού και του άκυρου αλλά και το φόβο των επεισοδίων. Και αυτός είναι ο λόγος που αφενός επέρριψε στο καταστατικό την ευθύνη για το γεγονός ότι κατεβαίνει ως μοναδικό άλογο στην κούρσα της διαδοχής, λέγοντας ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να υπήρχαν και άλλες υποψηφιότητες, και αφετέρου επιχείρησε να χρεώσει ενδεχόμενα επεισόδια της Κυριακής σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ανέχονται -όπως είπε- τη βία.

- Δεν έκρυψε το φόβο του για την απόρριψη από τη συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων όταν για δύο ή τρεις φορές και επικαλούμενος το απόρρητο των τεχνικών λεπτομερειών της διαπραγμάτευσης είπε ότι ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο όνομα του άνεργου, του συνταξιούχου, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, ακόμα και της μονογονεϊκής οικογένειας ή των αναπήρων, «και ακόμα και αν γνώριζε ότι πλήττει ατομικά συμφέροντα έπρεπε να συνδυάσει όλα αυτά υπέρ του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού και της χώρας».

- Απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς τα επώνυμα και ανώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν παρέλειψε να κατατάξει στις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν ή αποστασιοποιήθηκαν. Άφησε πάντως ανοικτό παράθυρο για κινήσεις που θα γίνουν από Δευτέρα, όταν απάντησε ότι η επιστροφή των διαγραφέντων θα αξιολογηθεί ως κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

- Απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με δυνάμεις όπως η Ν.Δ., η παραδοσιακή Αριστερά ή η «συμπαθής Αριστερά» εννοώντας τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, αλλά παράλληλα άφησε παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας λέγοντας ότι την απάντηση στο ερώτημα «πώς θα κυβερνηθεί η χώρα» θα τη δώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός στις εκλογές. «Ακυβέρνητες πολιτείες δεν υπάρχουν. Ακυβέρνητες πολιτείες είναι μόνο αυτές που παραπαίουν και οδηγούνται στην καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

- Ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα σενάρια που θέλουν αλλαγές σε όνομα και σύμβολα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος. Αφορμή στάθηκε το φόντο στο οποίο μίλησε, ένα άσπρο φόντο με μία πράσινη γραμμή και τη λέξη «Αρχίζουμε», από το οποίο έλειπαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο πράσινος ήλιος: «Η δημοκρατική παράταξη έχει παραδόσεις, έχει συνέχεια και έχει πάντα το δικαίωμα της ανανέωσης. Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξουμε σύμβολα. Το ζήτημα είναι να δώσουμε σύγχρονο, δυναμικό και αξιόπιστο περιεχόμενο στα σύμβολα», είπε.

Γιάννης Καμπουράκης στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 16/03/2012 11:03:52

  Το ότι κατεβαίνει μοναδικός υποψήφιος και ζητάει την ψήφο των οπαδών του .... ή του κόσμου αυτό τα λέει όλα. Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός & προσβολή της νοημοσύνης και του πιό απλού και αδαούς ατόμου τότε τι είναι? Εκτός και εάν θέλουν να κάνουν πρόβα τζενεράλε για να δούνε πόσα απίδια θα βάλει ο σάκκος και μετά ν' αποφασίσουν ανάλογα, δηλαδή, για το αν θα γίνουν εκλογές θα κριθεί την Κυριακή. Μιλάμε για πράσινη χολέρα!

 2. katalytikos avatar
  katalytikos 16/03/2012 11:06:19

  ¨.... Δεν έκρυψε το άγχος του για την Κυριακή, για το ποσοστό της συμμετοχής, το ποσοστό του λευκού και του άκυρου ...¨, ΛΕΤΕ ΝΑ ¨ΤΡΕΧΕΙ¨ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ????

 3. silence.t avatar
  silence.t 16/03/2012 11:25:27

  Ο άνθρωπος τον οποίο εξαφάνισε πολιτικά ο γκάου ΓΑΠ (μία με την εσωκοματική του νίκη και μία βάζοντας τον υπ. οικονομικών στην δεδομένη στιγμή , γνωρίζοντας την λύσσα του για μεγελεία ) ονειρευόταν πριν μία εβδομάδα αυτοδυναμία !!!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/03/2012 11:45:25

  '' «Η δημοκρατική παράταξη ...'' Βρε δεν παει στον διατανο με τις πομφολυγγες του ο Μπενυ μας εχει ζαλισει με τις σπουδαρχιες του !Ο μονος τροπος για να ηγηθει κομματος -αποκομματος ηταν να αναμετρηθει με τα λευκα ψηφοδελτια δηλαδη με τον εαυτο του !

 5. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 16/03/2012 11:50:40

  Απλά παρωδία....
  Εκλογές με προσφυγή στον λαό και έναν και μοναδικό υποψήφιο, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.

 6. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 16/03/2012 11:56:04

  Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και μαζί του θα πάρει στο βυθό και τον κοντόφθαλμο Βενιζέλο. Δεν είναι πολιτικός αυτός. Δεν βλέπει μπροστά. Έχει μόνο γλώσσα η οποία τελικά τον εκθέτει συνεχώς. Την πάτησε την μπανανόφλουδα που του'ριξε ο ΓΑΠ. "Στα τσακίδια" που είπε και ο Μεντρέκας.

 7. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 16/03/2012 11:56:16

  Τι συμβολίζει η πράσινη γραμμή; Μήπως την λήθη;
  Πρέπει ο ψηφοφόρος να ξεχάσει τα ¨πεπραγμένα¨ του ΠΑΣΟΚ, επί 2,5 χρόνια, πρέπει να ξεχάσουμε πως ήμασταν το 2009 όταν παρέλαβαν την εξουσία και πως ήμαστε σήμερα, μια χώρα νεόπτωχων, καταθλιπτικών και αυτοκτονούντων;
  Ξεχνιούνται αυτά, που βιώνουμε 2,5 χρόνια τώρα, όταν γέμισαν τα συσσίτια με κόσμο, όταν μικρά παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, όταν οι γέροντες συνταξιούχοι λιμοκτονούν και δεν μπορούν ν΄αγοράσουν φάρμακα, όταν η μικρή σύνταξη της γιαγιάς πάει στην οικογένεια του άνεργου παιδιού της, όταν το μικρό εισόδημα του Έλληνα εξανεμίζεται σε χαράτσια, σε λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, όταν, όταν....
  όλα όσα κάνατε Κε Βενιζέλο, δεν σβήνονται με μια ... ¨πράσινη¨ γραμμή , ούτε με ένα δήθεν ¨αρχίζουμε¨.
  Τι ... αρχίζετε ακριβώς;
  ¨Αρχίζετε¨ να μας δουλεύετε; μα αυτό το κάνατε πάντα, ήταν η προσφιλής σας τακτική.
  ¨Αρχίζετε¨ μήπως να διορθωνόσαστε; Πως διορθωνόσαστε όταν στην πρώτη πρώτη φάση της υποτιθέμενης μεταμόρφωσής σας, πάτε σε μια εκλογική διαδικασία του αρχηγού σας χωρίς δεύτερο υπψήφιο; και καλείτε την βάση του κόμματός σας να επιλέξει τι; έναν και μοναδικό υποψήφιο; Πολλές δυνατότητες επιλογής τους δίνετε. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην .... Β. Κορέα!
  Τι άλλο ¨αρχίζετε¨; μήπως να κλείνετε τα ¨παραμάγαζα¨ της εξουσίας σας, μέσα από τα προσφιλή σας ΜΜΕ, μέσα από το στρατευμένο κομματικό σύστημα του συνδικαλισμού που τόσα χρόνια εκθρέψατε, μέσα από τον κομματικό στρατό των Δ.Υ. που διορίσατε αθρώα επί 10ετίες, που τάϊζε ο ισχνός Ι.Τ., Η ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ¨ΕΞΑΦΑΝΊΣΑΤΕ¨; χλωμό το βλέπω!
  Τι άλλο ¨αρχίζετε¨, μήπως ν΄απονείμετε δικαιοσύνη, όταν άρον άρον θέλετε να βγάλετε ¨αθώες περιστερές¨ τον Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, που με τις παρεμβάσεις τους στην ΕΛΣΤΑΤ, πείραξαν το δημόσιο έλλειμα και οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ; γιατί δεν περιμένετε αυτή η εξεταστική να γίνει μετά τις εκλογές; Μήπως γιατί δεν θα έχετε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα είναι ¨σκούρα¨τα πράγματα για σας;
  Τι άλλο ¨αρχίζετε¨, μήπως θα ξανανοίξετε τις χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις που κλείσανε και θα ξαναζωντανέψετε τους 2.800 που αυτοκτόνησαν από την ασφυξία που τους επιβάλλατε;
  Τί άλλο ¨αρχίζετε¨, μήπως να εξασφαλίσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τον κάθε έλληνα, μήπως θα ¨εξαφανίσετε¨την ανεργία, μήπως θα σταματήσετε να επιβάλλετε φόρους και χαράτσια, μήπως θα σταματήσετε τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μήπως θα σταματήσετε να προσλαμβάνετε ¨συμβούλους¨ με παχυλούς μισθούς ... τι ακριβώς αρχίζετε;
  Τα εγκλήματά σας είναι πολλά και μεγάλα, δνε μπορείτε ούτε να αναβαπτισθείτε, ούτε να πάρετε άφεση αμαρτιών.
  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι .... να ¨αρχίζετε¨να φεύγετε και αν δεν το κάνετε μόνοι σας, θα γίνει ... δια χειρός ψηφοφόρου στις επερχόμενες εκλογές!
  Δεν σας σώζει τίποτα πιά... η παρτίδα για σας , έληξε!

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Απλή σκέψη 16/03/2012 12:17:52

   Απλή σκέψη πολύ καλά τα γράφεις! υπάρχει όμως και η μνήμη του πράσινου χρυσόψαρου....

 8. SERTIS.ANTONIS avatar
  SERTIS.ANTONIS 16/03/2012 12:03:11

  καλα......νομίζετε ότι μπορείτε να ελέγξετε πόσοι θα πάνε.......απο τη στιγμή που είναι ενας υποψήφιος 1000 θα πάνε, 10000 θα τους βγάλουν.......

 9. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 16/03/2012 12:44:02

  Ό μπένυ,τήν Κυριακή θά τρέξει στήν κούρσα τής διαδοχής μόνος του αλλά είναι τόσο ανίκανος, πού ενδέχεται νά τερματήσει...... τελευταίος μέ πρώτην,τήν.... Άποχή!!!!

  Ίσως δέ,μετά τήν ##Ηροστράτειο Νίκη του##,θά κληθεί από τόν Παπούλια,γιά τά καθιερωμένα πλέον......συγχαρίκια,όπως ακριβώς έγινε καί μέ τόν παγκόσμιο πρωταθλητή στό άλμα είς ύψος,Χονδροκούκη !!
  Μόνο πού ό μπένυ θά αναδειχθή πρωταθλητής στό άλμα είς....βάθος κι αμέτρητον!!!!!!
  Ή μόνη πού θά χαίρεται,είναι σίγουρο, ότι θά είναι ή νονά του ή....Μιμή,τήν οποία επί εποχής σιδερένιου,ύπηρέτησε ώς ό αποκλειστικός Φιλιππινέζος της.
  Ή Ιστορία δέν ξεχνά,αγαπητέ μπένυ,όπως φυσικά καί ό Λαός!!!!!

 10. ANDREAS avatar
  ANDREAS 16/03/2012 12:46:12

  Καλα,θα υπαρξει ανθρωπος να ψηφισει τον εμπνευστη του χαρατσιου της ΔΕΗ ;

 11. Miltos avatar
  Miltos 16/03/2012 13:03:25

  Κανονικά θα έπρεπε να πάμε όλοι (μαζικά όμως) να ψηφίσουμε την Κυριακή και να ρίξουμε λευκό.
  Για φανταστείτε την ξεφτίλα να ψηφίσουν π.χ. 30.000 άνθρωποι με μοναδικό υποψήφιο τον Βενιζέλο (ο και Μπενύτο επονομαζόμενος - ας κάνει ο καθένας όποιον συνειρμό θέλει) και να βρεθούν π.χ. 20.000 λευκά και 10.000 κανονικά ψηφοδέλτια !!! Τρέχει μόνος του και έρχεται δεύτερος.
  Υπάρχει βέβαια και το θέμα του τι θα ανακοινώσουν για αποτελέσματα (πασόκοι είναι αυτοί).
  Αλλά ό,τι και να ανακοινώσουν η ξεφτίλα θα παραμείνει ξεφτίλα. Και ο Βενιζέλος θα το ξέρει.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 16/03/2012 13:16:56

  “Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες Περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας.”

  ~Βαγγέλης Βενιζέλος: Ο "δημοκρατικά" καταργών την Εθνική Κυριαρχία, συνταγματολόγος. Ο ένθερμος υποστηρικτής της “κομματικής αναστύλωσης”.
  Ο υπέρ της αποσύνδεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Αναγκαστική Προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση ΜΗ-Συγκέντρωσης 180 ψήφων στη Βουλή. Ο ασεβής τ. υπουργός ΜΗ-Εθνικής Αμύνης και γλωσσοπλάστης: “τουρκικές αβλαβείς διελεύσεις”. Ο μονίμως οργίλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανάλγητος τ. υπουργός οικονομικών και παντελώς αδαής περί τα οικονομικά (Global Copyright) και τα επονείδιστα χαράτσια της ΔΕΗ. Και νυν, μοναχικός υποψήφιος αρχηγός του αποκόμματος του Πανελληνίου Συγκλονισμού (PaShock). Nα τον χαίρονται όσοι τυχόν κάνουν το λάθος και τον ψηφίσουν.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/03/2012 13:36:30

  Το πρόβλημά του είναι το πως θα ανασκευάσει τα ψέματα και τις παπαρολογίες που έλεγε,λέει και θα συνεχίσει να λέει.
  Εχω λέει επίγνωση της καταστάσεως.
  Με 3.000.000 ευρώ καταθέσεις ,αλήθεια τι παρήγαγε και κατάφερε και αποταμίευσε τόσα λεφτά,δεν γίνεσαι πιστευτός και από τον πλέον αδίστακτο φανατικό πασόκο.

 14. pikis@hotmail.com avatar
  pikis@hotmail.com 16/03/2012 15:13:41

  Έχω μια πρόταση για το νέο σύμβολο του ΠΑΣΟΚ που είναι όμως διαχρονικό: Μια παλάμη με 20 δάχτυλα (πασοκομετάλλαξη) να μπαίνει στην τσέπη του ήλιου.

 15. Καλλίξενος avatar
  Καλλίξενος 16/03/2012 19:29:03

  Πιστεύει κανείς ότι μόλις κλείσουν οι «κάλπες» θα ρίξουν και κάμποσα ψηφοδέλτια μέσα και θα αναγγείλουν παλλαϊκή συμμετοχή στην εκλογή του μοναδικού υποψηφίου προέδρου; Πιστεύει κανείς ότι αμέσως μετά οι «δημοσκόποι» θα καταγράψουν σημαντική αύξηση των ποσοστών πρόθεσης ψήφου στο ΠΑΣΟΚ; Εγώ πάντως δεν το πιστεύω.

 16. flatsolid avatar
  flatsolid 18/03/2012 13:07:02

  Eυάγγελε το Δου-Νου-Του
  το ΄κανες ευαγγέλιο,
  μα ο λαός δε λησμονά
  και σου φυλά φραγγέλιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.