07/04/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αγορά γονάτισε κι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα

 

Τα επίχειρα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης πληρώνει πλέον με τον πιο εμφανή τρόπο η αγορά. Μέρα με τη μέρα φαίνονται όλο και περισσότερο οι επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και το «στέγνωμα» της αγοράς εξαιτίας των μέτρων που ανακοινώθηκαν και αυτών που ακολουθούν.

Πτώση 15% στα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων, 1 στα 4 ξενοδοχεία που άνοιξαν πέρυσι το Πάσχα εφέτος αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης κρατήσεων, πάνω από 450 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν βγει στο σφυρί λόγω χρεών.

Ο πασχαλινός τζίρος έχει υποχωρήσει έως και 20%, ο κόσμος βάζει λιγότερη βενζίνη και κινείται λιγότερο με το αυτοκίνητό του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει.

Σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα λιγότερα έφυγαν φέτος από την Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα. Κατά 40%-50% είναι μειωμένες οι αγοραπωλησίες ακινήτων, ο τζίρος στο Χρηματιστήριο κάθε μέρα είναι και χαμηλότερος, οι έμποροι είναι σε τόσο δεινή θέση που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιο των επιχειρήσεών τους.

Η κίνηση στις καφετέριες και τα νυκτερινά κέντρα έχει πέσει δραματικά, ο κόσμος κόβει ακόμη και από τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. Στην επαρχία πρώτη κουβέντα είναι πώς θα τα βγάλουν πέρα αφού τα αγροτικά προϊόντα δεν έχουν ζήτηση.

Γενικά αυτό που λέμε αγορά έχει «γονατίσει» και ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση όταν μπροστά μας έρχονται νέα μέτρα, θα αρχίσουμε να πληρώνουμε περισσότερους φόρους, οι τουρίστες που θα έλθουν το καλοκαίρι θα είναι λιγότεροι ενώ αναμένεται ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο με κινητοποιήσεις που ίσως να μην έχουμε ξαναδεί.

Ο κόσμος είναι οριακά, αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες κι όσοι ζουν στη γυάλα της εξουσίας. Πριν είναι αργά για τους ίδιους, που φυσικά δεν μας πολυνοιάζει, αλλά κυρίως για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 07/04/2010 09:51:37

  Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση βάση σχεδίου ή λόγω βλακείας ή έστω ανικανότητας.

  Τον Οκτ. όταν έγινε η "αλλαγή", το σπρέαντ ήταν 150-160 μονάδες και έκτοτε το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ κάνει τα αδύνατα δυνατά να το ανεβάσει, φθάνοντας τώρα τις 410 μοάδες...και έχει ο θεός.


  Και όμως, υπάρχουν ακόμα ενέργειες που μπορούν να γίνουν άμεσα.

  Ενοποίηση, απλούστευση φόρων και φορολογικού συστήματος

  Μείωση κάθετη της γραφειοκρατίας παντού.

  Άμεση συγω΄νευση κρατικών οργανισμών

  Αξιοποίηση της τεράστιας κρατικής ακίνητης περιουσίας

  Έντοκα γραμμάτεια στο εσωτερικό της χώρας

  Προσέγγιση του σκληρού πυρήνα της ΕΕ και εάς αφήσουν το γλύψιμο στον Ομπάμα...εκτός και εάν ο κύριος "δεν χρωστάω τίποτα"..χρωστά πάρα πολλά...


  SAle and lease back σε τμήματα της κρατικής περιουσίας ώστε να έρθουν ξένα κεφάλαια εδω και ταυτόχρονα προσέγγιση Κινέζων, Ρώσων, Α΄ρβαων, Βραζιλιάνων, κτλ να αγοράσουν τμήμα του χρέους έστω και με ένα 55, προκειμένου να καταρρέυσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των κατά βα΄ση Αμερικανικών οίκων, βλ. Σόρος, Γκολντμαν Σακς και λοιποί

  Κινήσεις οπιαδήποτε μορφής, άμεσες και επιτακτικές να εισαχθούν κεφάλαια από το εξωτερικό από τους Έλληνες που τα έβγαλαν το τελευταίο διάστημα, τους Ομογενείς, εφοπλιστές κτλ.

  Δημιουργία ταμείου μεταξύ κράτους και ιδιωτών που θα αποδίδει μια απόδοση της τάξης του 3,55 το χρόνο για όποιον ιδιώτη δανείσει τα λεφτά του βάζωντάς τα σε αυτό το ταμείο + την απόδοση από τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν εκεί. Επίσης παρόμοιες ενέργειες που βρίσκονται ήδη στα γραφεία όλων των τραπεζών στην Ελλάδα και τις οποίες αρνείτε καν να εξετάσει το ΥΠΟΙΚ!!!!


  Πωλήσεις εντός και εκτός της χώρας δημοσίου υλικού που δεν χρησιμοποιείτε

  Δημιουργία κρατικών εταιριών συμμετοχών και παράλληλη διάθεση των μετοχών αυτών στο ευρύ κοινό (πάνω κάτω η πρόταση Δούκα?)


  Κίνητρα στις επιχειρήσεις της χώρας που εξάγουν, δηλαδή κίνητρα στη δραστηριότητα και όχι στην ίδια την επιχείρηση

  άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

  απλούστευση της διαδικασίας ανοίγματος μιας επιχείρησης

  απλούστευση της διαδικασίας επένδυσης από το εξωτερικό στην Ελλάδα

  παροχή προνομίων σε ξένους επενδυτές

  τσεκούρι στις σπατάλες, μίζες και κρατικές δουλειές στα γνωστά λαμόγια


  Εκστρατεία κατανάλωσης Ελληνικών προιόντων και κίνητρα για την εισδοχή ομογενών στην Ελλάδα (αφορά και την υπογεννητικότητα-ασφαλιστικό και τα παραπάνω)


  έμφαση στο τομέα υγείας-παιδείας σε σχέση με την εισαγωγήξ κεφαλαίων από το εξωτερικό (καλοκαιρινά πανεπιστήμια, ιατρικός-ιαματικός-αθλητικός τουρισμός, ειδικευμένα πανεπιστημ. προγράμματα σε ξένες γλώσσες, συνεργασάι εμ ξένα πανεπ. αναγνώριση των ιδιωτικών στην Ελλάδα με τη φόρμουλα ότι πρέπει να συνεργάζονται από κοινού και με ένα αντίστοιχο Ελληνικό κρατικό ίδρυμα

  Αυτά για αρχή και βλέπουμε....

  Και κυρίως "ούμπαλα" από την πολιτική ηγεσία γιατί εκεί υπάρχει ένα ζήτημα...

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ Dubai Expatriate 07/04/2010 13:43:42

   "απλούστευση της διαδικασίας επένδυσης από το εξωτερικό στην Ελλάδα"

   Είναι δυνατόν να χρειάζονται γραφειοκρατικές διαδικασίες ενός 6μήνου τουλάχιστον για να ανοίξει μια επιχείρηση στην Ελλάδα - ή οποία μάλιστα θα φορολογείται με 25% και 20% εξαρτάται το είδος της - τη στιγμή που στις βαλκανικές χώρες, χρειάζεται 1 μήνας και το ποσοστό φόρου δεν ξεπερνά το 10% (σε κάποιες δε περιπτώσεις δεν φορολογούνται κιόλας οι ξένες επιχειρήσεις).

   Θα μου επιτρέψεις στα μέτρα να προσθέσω και την επιβολή ανώτατων τιμών στα προϊόντα. Απ' τη στιγμή που μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών για να διατηρήσεις τα ίδια επίπεδα κατανάλωσης, πρέπει να πέσουν οι τιμές. (Θα μειωθούν βέβαια τα έσοδα των επιχειρήσεων αλλά διατηρείται σε κίνηση η αγορά). Το πλαφόν στις τιμές θα μας κάνει φθηνότερη χώρα (αύξηση εξαγωγών-μείωση εισαγωγών), ενίσχυση τουρισμού - θα γίνουμε φθηνότερος τουριστικός προορισμός - (το βαρύ χαρτί της οικονομίας μας, μαζί με τη ναυτιλία, η οποία δεν έχει και Υπουργείο πια...) ενώ η μείωση τιμών αποτελεί και επιπρόσθετο κίνητρο για ξένες επενδύσεις (φθηνό εργατικό δυναμικό, μείωση παραγωγικού κόστους κλπ.)

  • pikaia gracilens avatar
   pikaia gracilens @ Dubai Expatriate 07/04/2010 13:49:56

   Ολα αυτα θα γινουν αφου παμε σε μορατοριουμ πληρωμων για 1-2 χρονια (credit event). Η τωρινη κυβερνηση νομιζει οτι το χρεος ειναι πολιτικο και οχι χρηματικο, ετσι επιχειρει να το λυση με λογια και "θα" οπως εκανε μεχρι τωρα. Το χρεωστασιο ή η επαναδιαπραγμετευση του χρεους εχει πλεον γινει γεγονος πιθανοτητας 1.

 2. Dimi avatar
  Dimi 07/04/2010 09:53:00

  Αδιαφορία – Αδιέξοδα – «Αβλαβείς Διελεύσεις» – Αθεϊα – Αναβλητικότητα – Αναίρεση Υποσχέσεων – Αναποφασιστικότητα – Αναξιοπιστία – Ανανδρεία – Ανομία – Αλαζονεία - Αλλοίωση Εκλογικού Σώματος – Αλλοδαποί/Λαθρομετανάστες/Ψηφοφόροι/"Γλάστρες" – Αναξιοπιστία – Ανθελληνισμός – Ακροβατισμοί – Ανασφάλεια – Αναταραχή – Ανεργία – Ανυπαρξία Σχεδιασμού - Ανυπαρξία Αυτοκριτικής και Ανάληψης Ευθυνών - Απειρία – Αποδόμηση – Απώλεια Εθνικού Πλούτου Απώλεια – Εθνικής Κυριαρχίας - Aσυνειδησία – Αυθάδεια – Αύγουστος 2007 - Αυταρχισμός – Αυτοκτονίες – Αφελληνισμός - Γκρίζες Ζώνες - Γεωμετρική Αύξηση Εγκληματικότητας – Δεκεμβριανά 2008 – Διαθεσίμοτητα Επίλεκτων Στρατιωτικών – Διάλυση Αστυνομίας – Διάλυση Κοινωνικού Ιστού – Διαστρεύλωση Πραγματικότητας – Διασυρμός παγκοσμίως – «Διπλωματία των Σεισμών» – Δουλικότητα – Δυσβάστακτο και συνεχώς αυξανόμενο Χρέος!! – Εγκλημα Χρηματιστηρίου – Εθνοκτονα ν/σ – Ενδοτισμός – Εκλογολογία – Εκχωρήσεις – Ελληνες Μετανάστες στην Ελλάδα – Ελληνοποιήσεις «Μαϊμού» – Επαιτεία – Επαρση – Επιδειξιομανία – Eπικινδυνότητα – Eρασιτεχνισμός – Ε.Σ.Υ. που Νοσεί – Ευθυνοφία – Ευχαριστίες – Ξυπασιά – Καθεστωτική Νοοτροπία – Καύχιση – Καιροσκοπισμός – Καταισχύνη – Kitsch Lifestyle – Κατάργηση Παρελάσεων – Κατάργηση Κρίσιμων Υπουργείων και Εθνικών Συμβόλων – Κατάρρευση Αγορών – Κομπασμός – Κομπορρημοσύνη – Λαθρομετανάστευση – Λασπολογία – Μεροληψία – ΝεοΕφοπλιστές – ΝεοΠολυεκαττομυριούχοι – ΝεοΠλουτισμός – Οίηση – Ονειδος – Οικονομικός Ολεθρος – Πανικός – Παιγνίδια με τους Θεσμούς – Παρακολουθήσεις Πολιτών και Τηλεφώνων – Παραμονή στην Εξουσία με κάθε κόστος – Παραπλάνηση – Περιαυτολογία – Πλαστοποίηση – Πράσινα Αλογα – Παράδοση Ανευ Ορων – Παράνοια – Παροχές με Δανεικά – Πολιτικοί Χωρίς Εχέγγυα – Προδοσία – Προσβολές – Ριψοκινδυνότητα – Ρουσφελολογία – SAMINA – Σκανδαλολογία – Συμφορές και Πνιγμοί – Συλλήψεις διαμαρτυρόμενων Ελλήνων –Συσκότηση – Spreads στον Υψιστο – Τεχνογνωσία και Ελεγχος από ΔΝΤ! – Τουρκική «Νηοψία» σε Ελληνικά Νερά!! – Τρομοκρατία – Τσαρλατανισμός – Υποσχεσιολογία – Υποταγή άνευ όρων σε Ε.Ε. & ΔΝΤ!! – Φαλκίδευση – Φιλαρχία – Φιλοχρηματία – Φοβία – Χρεοκοπία – Χρηματισμός – Ψευδολογία – Ψευδουπερηφάνεια – Ψηφοθηρία – Υβρεις – Υποτέλεια – Υποτίμηση Νοημοσύνης των Ελλήνων – Υποχωρητικότητα – Υφαρπαγή Εξουσίας 4/10/2009, και ο Θεός να λυπηθεί τους Ελληνες, γιά ό,τι αυτοί απεργάζονται Χωρίς τους Ελληνες..
  ~PASHOCK: 1981-2010 μ.Χ., με ολιγοετή απουσία διακυβέρνησης

  «Η αλαζονεία Προγευματίζει με την αφθονία, Γευματίζει με τη φτώχεια και Δειπνεί με τη ντροπή και περιφρόνηση» ~Λαϊκή Παροιμία

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Dimi 07/04/2010 11:45:12

   Έρχονται και άλλα... coming soon

   Βάλε και τα βουλιάζουμε, τιτανικός, πράσινη κατάψυξη.

   • Dimi avatar
    Dimi @ GreenHorses 07/04/2010 16:59:33

    Είναι άπειρα άλλα όπως - "Η Ελλάδα στην εντατική"¨- "Τα Λεφτά Υπάρχουν!", οι εντατικές διαδικασίες αποδόμησης της Ελλάδας - η Ταφόπλακα του Εκσυγχρονιστή Σιμίτη - το colpo grosso του Γιάννου - ο Γόης Ακης - C4I - Siemens - Diemler - ο προδότης Πάγκαλος - το επαίσχυντο κατά Αρσένη "Vertigo" των 3 Αθανάτων στα Ιμια - η "Knight Βάσω" - τα ΜΟΠ - ο "Παπανικολής" υποβρύχιο/φέρετρο - οι μιζαδόροι - "το Θείον Βρέφος" σημερινός πρόεδρος του ιδρύματος Α. Παπανδρέου ΚΑΙ Υπεύθυνος Δασοπροστασίας!, του οποίου το βιογραφικό αναφέρει ότι σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αν είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπήρξε "αιώνιος" φοιτητής Οδοντιατρικής στην Ιταλία - Το Καζίνο Λουτρακίου - οι απώλειες δισεκατομυρίων δραχμών στον τζόγο - οι τοκογλυφικοί δανεισμοί - οι μεταμεσονύκτιες δικαιοπραξίες και μεταγραφές - οι βίαιες μετατόπισεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και μετρητών -τα κοινωνικά δράματα - η διάλυση οικογενειών - οι "αυτοκτονίες" χαμένων παικτών - οι 80 θάνατοι και η αυτοκτονία Σφηνιά, και άπειρα άλλα ξεχασμένα? που αν γινόταν αναγωγή στά κρίματα, θα έκανα κατάχρηση της φιλοξενίας Antinews.¨

    Ομως! Σε ότι αφορά την επερχόμενη οικονομική σφαγή της Ελλάδας επί ημερών "cool George", απαιτούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Eδώ και Τώρα! Ακόμη και αυτοί που πίστεψαν και ψήφισαν τον λαοπλάνο ανθέλληνα πρωθυπουργό, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ του έδωσαν Cart Blanch γιά να οδηγήσει την Ελλάδα ώς αρνί προς σφαγή στο βωμό της Ε.Ε. και ΔΝΤ.

 3. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 07/04/2010 10:55:15

  Ο Wolf εχθές περιέγραψε το πρόβλημα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα σε δύο παραγράφους.

  Όποιος δεν το κατάλαβε πρόβλημά του..

 4. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 13:59:37

  Ερωτησης του απλου πολιτη:

  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?

  Αυτα θα σας ρωτησουν οι απλοι πολιτες.
  Εσεις παιδια τι θα τους απαντησετε??

  Θα πεσει πολυ ξυλο.

 5. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 16:10:46

  "“απλούστευση της διαδικασίας επένδυσης από το εξωτερικό στην Ελλάδα”

  Είναι δυνατόν να χρειάζονται γραφειοκρατικές διαδικασίες ενός 6μήνου τουλάχιστον για να ανοίξει μια επιχείρηση στην Ελλάδα – ή οποία μάλιστα θα φορολογείται με 25% και 20% εξαρτάται το είδος της – τη στιγμή που στις βαλκανικές χώρες, χρειάζεται 1 μήνας και το ποσοστό φόρου δεν ξεπερνά το 10% (σε κάποιες δε περιπτώσεις δεν φορολογούνται κιόλας οι ξένες επιχειρήσεις)."

  Γιατι αυτα δεν ειναι ΚΑΙ προτασεις τις αντιπολιτευσης?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.