#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αγία οικογενειοκρατίαΟ πολυχρονεμένος ο Παπουτσής μας, τράβηξε κατά παγκόσμια τράπεζα μεριά, όπου κατά πως λένε οι κακές γλώσσες εργάζεται επίσης και η κόρη του πολιτικού ανδρός. Ο εξωλέστατος Άκης έχει πάρει μαζί του στην ψειρού, ολάκερη σχεδόν την φαμίλια του –δυο συζύγους (νυν και πρώην) μια θυγατέρα, έναν πρώτο ξάδερφο και ίσως και άλλους μακρινότερους συγγενείς που δεν γνωρίζω – η οποία φαμίλια, δίκην μαφιόζικης οικογένειας κατηγορείται πως ξεπλένανε συνεργατικά τα «μιστά» και τα «τυχερά» του πρώην υπουργού, μεγαλοστελέχους και παρά τρίχα Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Ο πολύπλαγκτος Βύρων – ο Πολύδωρας ντε! – πρόλαβε στην μία (!) ημέρα της αναρριχήσεώς του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής να διορίσει την κόρη του. Ο δε εξολοθρευτής της ΕΡΤ και πολέμιος του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας (των άλλων) Σίμος, δεν απέφυγε το ατόπημα με την ευειδή κυρία Κόλλια. Τέλος, ο νεαρός Μπακογιάννης ακούγεται πως προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ ο νέος σύμβουλος του Παντελή Καψή για την δημόσια τηλεόραση, λέγεται πως έχει διορίσει στην πρώην ΕΡΤ την σύζυγο, την ανεψιά της και την κουμπάρα του!

Όλα τα ανωτέρω παραδείγματα φυσικά, αλιευμένα από πρόσφατα δημοσιεύματα, αποτελούν την παρωνυχίδα της κατά μείζονα λόγο πολιτικής (και επιχειρηματικής, πνευματικής και επαγγελματικής όμως!) οικογενειοκρατίας που εξουσιάζει και λυμαίνεται την ταλαίπωρη πατρίδα μας από την γένεση του ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας. Αν επιχειρήσει κανείς να ιχνηλατήσει κυρίως μέσω wikipedia τα σκοτεινά μονοπάτια και τις γραμμές αίματος που συνδέουν την πολιτική, πνευματική και επιχειρηματική «ελίτ» της χώρας θα κλάψει με δάκρυ πικρό. Προτείνω στους φιλέρευνους αναγνώστες να δοκιμάσουν αυτό το παιχνίδι «γκουγκλάροντας» τρανταχτά οικογενειακά ονόματα της πολιτικής – πνευματικής – επιχειρηματικής  ιστορίας της χώρας και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τις περίτεχνες, αέναες και σκοτεινές διασταυρώσεις των κλάδων και των παραφυάδων τους που έχουν σκεπάσει με σφιχτό εναγκαλισμό τον κορμό του Έθνους μας και κινδυνεύουν να τον στραγγαλίσουν εντελώς αν δεν το έχουν καταφέρει ήδη. Ειδικότερα για την πολιτική, μπορούμε να πούμε ολίγα προφανή, που όμως φωτίζουν επαρκώς την ατιμωτική για την κοινωνία μας εικόνα.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως μετά την Μεταπολίτευση και με την εξαίρεση της οκταετίας του Κώστα Σημίτη, τρείς οικογένειες κυβερνούν τη χώρα. Το Παπανδρέϊκο, το Καραμανλέϊκο και το Μητσοτακέϊκο. Πολιτικά τζάκια που «καπνίζουν» αδιάκοπα από την προπολεμική εποχή, εξακολουθούν να παράγουν - εκτός από αιθαλομίχλη - και απογόνους που ανεξάρτητα από προσωπική αξία και ικανότητες, αναμένουν να λάβουν τα σκήπτρα της διακυβέρνησης του τόπου σχεδόν νομοτελειακά. Και το κακό ίσως να μην ήταν τόσο μεγάλο αν σταματούσε σε αυτούς. Όμως, κοντά σε αυτά τα κεντρικά «τζάκια», δεκάδες άλλες «οικογενειακές εστίες» ανά την επικράτεια αναθρώσκουν «πολιτικό καπνό», παράγοντας ασταμάτητα «υπουργοποιήσιμους», «νομαρχοποιήσιμους» και «δημαρχοποιήσιμους» απογόνους. Αν και οι όροι είναι αδόκιμοι, αποδίδουν νομίζω την πραγματικότητα και προσδίδουν στην ελληνική πολιτική σκηνή ένα άρωμα κάστας ή κλειστής λέσχης. Ου μόνον μη, αλλά και μια οσμή σήψης και μια αποφορά «καμαρίλας» και ίντριγκας που επικρατούσε στις ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές πριν τις σαρώσει το ζωογόνο αεράκι της Γαλλικής Επανάστασης και οι πολεμικές θύελλες που ακολούθησαν.

Δεν χρειάζεται νομίζω να συνεχίσουμε, αναφέροντας ονόματα υιών, θυγατέρων, γαμβρών, ξαδέρφων, ανεψιών, κουμπάρων, φίλων και άλλων πολλών που «κοσμούν» με την παρουσία τους,  υπουργικούς θώκους, έδρανα της Βουλής, άνετες καρέκλες γραμματέων υπουργείων, επίμαχες θέσεις συμβούλων και διοικητών οργανισμών, κλπ. Αυτά είναι γνωστά στον καθένα μας και δεν αφορούν μονάχα το χώρο της πολιτικής δυστυχώς, αλλά και άλλους χώρους. Αρκεί να δει κανείς τα Πανεπιστήμια, το χώρο της δημοσιογραφίας, τις καλοπληρωμένες θέσεις κρατικών επιχειρήσεων και θα διαπιστώσει έκπληκτος πως είναι μια ζωντανή απόδειξη της παροιμίας για τη μηλιά και το μήλο ανεξαρτήτως από την ποιότητα της ίδιας της μηλιάς ή ακόμη χειρότερα του μήλου!

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, υπάρχει και ο αντίλογος:

Πρώτον, αυτό που εξέφρασε με τον ιταμό και τσορμπατζίδικο τρόπο του ο πρώην αντιπρόεδρος Πάγκαλος. Γιατί να είναι απαγορευτικό σε κάποιον συγγενή πολιτικού να καταπιαστεί κι αυτός με το «ευγενές» αυτό «άθλημα»;

Δεύτερον, αυτό που έρχεται αυθορμήτως στο στόμα του καθενός που διαβάζει αυτές τις γραμμές. Μα, εμείς τους ψηφίσαμε, τους ψηφίζουμε και θα τους ψηφίσουμε όλους αυτούς! Εμείς, ο κυρίαρχος Λαός!

Για το πρώτο φυσικά, δεν υπάρχει αντίλογος. Καμιά απαγόρευση αυτού του τύπου δεν είναι νοητή στη Δημοκρατία. Όμως, επειδή όλοι ετούτοι οι γόνοι, ξεκινούν από μια αφετηρία συνήθως υψηλότερη των υπολοίπων, αρκεί νομίζω ένας σοβαρός έλεγχος στους διορισμούς στις θέσεις – κλειδιά ώστε ο κάθε κατεργάρης να μπει στον πάγκο του. Είναι γνωστό πως όλοι αυτοί οι γόνοι των πολιτικών «τζακιών» αναπτύσσονται, θεριεύουν και αποκτούν «βάρος» και δύναμη κατέχοντας κομματικές θέσεις και αξιώματα στα «θερμοκήπια» των πολιτικών κομμάτων. Σοβαρό βήμα λοιπόν ανάσχεσης αυτής της απαράδεκτης οικογενειοκρατίας θα ήταν ο αληθινός εκδημοκρατισμός των κομμάτων και το άνοιγμά τους στην κοινωνία, ώστε να πάψουν να αποτελούν κλειστά κλαμπ και φυτώρια «γόνων» και «επιγόνων» εις το διηνεκές.

Για το δεύτερο δυστυχώς, δεν υπάρχει δικαιολογία! Είναι πέρα ως περά αληθές και θλιβερό συνάμα. Εμείς είμαστε που με την ψήφο μας νομιμοποιούμε και διαιωνίζουμε αυτό το φαινόμενο τελικά. Εμείς,  οι κυρίαρχοι, οι παντοδύναμοι, οι σοφοί. Εμείς, που τελικά αποδεικνυόμαστε ψοφοδεείς, άκριτοι, συμφεροντολόγοι, ορκισμένοι οπαδοί οικογενειών σαν τους παλιούς βασιλόφρονες. Εμείς, που δεν κρίνουμε από τις ικανότητες, τις γνώσεις, το όραμα, αλλά από τις γνωριμίες, τις υποσχέσεις, το όνομα. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιοι μας πρέπουν πολιτικοί. Ας μην παραπονιόμαστε. Εμείς είμαστε που τους αφήνουμε όλους αυτούς να αλωνίζουν στο αλωνάκι μας. Εμείς ηδονιζόμαστε με τον μπαγιάτικο καπνό από τα μπαρουτοκαπνισμένα «τζάκια» τους. Εμείς είμαστε τελικά που επιτρέπουμε την ευημερία και τον πολλαπλασιασμό των πολιτικών γόνων. Εμείς ποτίζουμε με την άκριτη εμπιστοσύνη μας τις γερασμένες ρίζες των πολιτικών «πλατάνων». Ακόμη και μετά από τέτοιους και τόσους «φελλούς» που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια από τους κουρασμένους και ροζιασμένους κορμούς τους και κόντεψαν να μας βουλιάξουν αύτανδρους, εμείς εξακολουθούμε να ομνύουμε στο όνομα της «αγίας οικογένειας» και να αποθέτουμε ευλαβικά την ψήφο μας στα σαπισμένα τους κλαριά. Μήπως είναι καιρός κάτι να αλλάξει; Ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά για κάτι τέτοιο;

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 08/08/2013 11:48:34

  Επιτέλους ας εκδημοκρατιστούν τα κόμματα και να γίνεται ανοικτή ψηφοφορία επιλογής υποψηφίων δημάρχων, βουλευτών κλπ.
  Το ζήτημα είναι απλό βάζεις κανόνες αξιοκρατίας και αφήνεις τον λαό να επιλέξει τον υποψήφιο

  • Mariana avatar
   Mariana @ Νεστωρίδης 08/08/2013 12:20:01

   Για το ποιός θα βάλει και το ποιός θα εφαρμόσει τους κανόνες, τι λύση προτείνεις? Μια "επιτροπή διαφάνειας"?

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/08/2013 12:15:13

  Στην νεότερη Ελλάδα, ήδη απο την εποχή της εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης, η λέξη "αλληλεγγύη" είχε ένα ιδιαίτερο νόημα: Οικογενειακή αλληλεγγύη.
  Μετά τους μαυραγορίτες της κατοχής και τον Εμφύλιο, της απέμεινε μόνον αυτό το νόημα και κανέναν άλλο.

 3. Ασπίδα avatar
  Ασπίδα 08/08/2013 12:31:18

  Η ...επιτυχής σταδιοδρομία στην πολιτική, είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο, οτι αποτελεί θέμα γονιδίων. Γι αυτό και μόνον οι σοφοί Εθνοπατέρες προωθούν τους συγγενικά μαζί τους συνδεόμενους, στην πολιτική σκηνή. Για να εξασφαλιστεί ανυπερθέτως η συνέχεια, η συνέπεια και η σωτηρία μας.
  Γι αυτό εξάλλου κι εμείς στηρίζουμε τις επιλογές τους. Πως να ρισκάρεις όταν πρόκειται για το καλό του τόπου. Αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε.
  Ωσαννά!

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/08/2013 13:10:39

  Kατ΄ αρχήν να επισημάνω ότι λίγο πολύ σε όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα υπάρχουν φαινόμενα οικογενειοκρατίας. Στην πολιτική κάνει περισσότερο ... "μπαμ".
  Προσωπικά θα έλεγα ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι η καταπολέμηση της οικογενειοκρατίας αυτής καθ΄ εαυτής, αλλά η στελέχωση των κομμάτων με αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες να προσφέρουν. Αν έτσι λιγοστέψουν οι "γιοί", τ΄ "ανήψια" και οι "εγγονοί" ακόμα καλύτερα.
  Ο δρόμος σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι το άνοιγμα των κομμάτων στην κοινωνία όπως λες και η θεσμοθέτηση σταθερών διαδικασιών ανάδειξης στελεχών, υποψηφίων βουλευτών κλπ. Δεν είναι καθόλου εύκολο ιδίως σε μια εποχή που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα κόμματα με ιδιαίτερη δυσπιστία. Και δεν είναι καθόλου εύκολο και για δύο ακόμα τουλάχιστον λόγους. 1. Η βάση (ορισμένων κομμάτων τουλάχιστον) η οποία πρέπει να συμμετέχει σ΄ αυτές τις διαδικασίες, δεν είναι καθόλου εθισμένη στην ιδέα ότι η συμμετοχή που συνεπάγεται δικαιώματα συνεπάγεται και υποχρεώσεις και 2. Το σημερινό ενδεχομένως μέτριο στελεχιακό δυναμικό έχει κάθε λόγο να ανθίσταται στην "εισβολή" αξιοτέρων.
  Υποψιάζομαι ότι υπάρχει και ένα τρίτο πρόβλημα ... Μπορεί αυτό το καινούργιο και αξιότερο πολιτικό προσωπικό που φαντασιωνόμαστε να μην υπάρχει καν ή να μην θέλει να ασχοληθεί με τα κόμματα Μπορεί δηλ να ισχύει το : "αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει". Απαισιόδοξο... ε ;;;;

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 09/08/2013 01:34:45

   Δεν συμμερίζομαι το απαισιόδοξο σενάριό σας φίλε μου φιρίκη! Υπάρχουν αξιόλογοι δυνάμει πολιτικοί αλλά δεν τους προκρίνουμε ούτε ως κόμματα ούτε ως κοινωνία. Ίσως επειδή δεν μας αρέσουν οι αλήθειες που μας λένε! Όπως υπάρχουν επίσης και άξιοι υποψήφιοι για τις θέσεις ευθύνης που αναθέτουμε στους εκάστοτε "κολλητούς", γνωστούς, φίλους και συγγενείς. Εδώ άλλωστε έγκειται η μεγαλύτερη αδυναμία του πολιτικοοικονομικού συστήματος που μας κατέστρεψε. Και η πρώτη δουλειά για να σωθούμε θα είναι η εξουδετέρωση αυτής της αδυναμίας! Αλλιώς, δεν σωνόμαστε με καμιά δύναμη ...

 5. cp avatar
  cp 08/08/2013 14:05:50

  Η πολιτική απαιτεί χρήματα και γνωριμίες .Πως κάποιος γίνεται γνωστός σε ένα περιβάλλον με ΜΜΕ τα οποία ευνοούν τους δικούς τους ? Και μάλιστα χωρίς σοβαρές ενημερωτικές εκπομπές ? Ο περισσότερος κόσμος έχει άγνοια για βασικά θέματα και η αναγνωρισιμότητα είναι το μόνο κριτήριο στην επιλογή του υποψηφίου . Και ένας γόνος πάντα έχει :
  1)Χορηγούς .
  2)Γνωριμίες στα ΜΜΕ μαζί με επαρκή ποσά για να παίξει μπάλα.
  3)Μηχανισμούς ρουσφετιών και κομματικούς μηχανισμούς.
  4)Τοπική διαπλοκή .
  Βεβαίως φταίμε και εμείς όλοι (ΚΑΙ ΣΤΟ ANTINEWS) που όταν βγαίνει ένας νέος και άπειρος βουλευτής του κάνουμε κριτική δυσανάλογη σε σχέση με άλλους , πιο επαγγελματίες του χώρου . Δηλαδή δεν θέλουμε τους γόνους αλλά από την άλλη μας αρέσει και η υποκρισία , το φαίνεσθαι .
  Αλλωστε κυρίως στην επαρχία αυτό που μετρά είναι οι υποσχέσεις.Και εκεί χάνουν οι πιο άξιοι.
  Συνόδευα έναν συγγενή μου σε διάφορα χωριά κάποτε,στην όχι πετυχημένη προσπάθεια να βγει βουλευτής . Μας πλησίασε , μετά την ομιλία στο καφενείο,
  μια οικογένεια.
  Γιώργη ,δεν θα σε ψηφίσουμε αλλά είσαι καλό παιδί και σου ευχόμαστε τα καλύτερα.
  Μα γιατι ?
  Θα ψηφίσουμε τον ......γιατί υποσχέθηκε ότι θα βγάλει τον αδελφό μας από την φυλακή .
  Οταν φύγαμε τον ρώτησα : Εφαγε μεγάλη ποινή από καμιά ζωοκλοπή ?
  Ο τύπος ειχε ακούσει στο καφενείο, ότι η γυναίκα του τον απατούσα. Την σκότωσε και φυσικά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του έδωσε κανένα ελαφρυντικό . Ο συνυποψήφιος έδωσε λοιπόν την υπόσχεση ότι θα ρυθμίσει την υπόθεση ,ως ρουσφέτι !

  • akenaton avatar
   akenaton @ cp 09/08/2013 01:39:04

   Θα σας φέρουμε ποτάμια, θα σας φέρουμε και θάλασσα ακόμη και παιδιά θα σας κάνουμε! Στο κάτω-κάτω, λεφτά υπάρχουν!

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 08/08/2013 14:47:31

  Η οικογενειοκρατία υπάρχει γιατί υπάρχει δημόσιο χρήμα για φάγωμα. Καταργήστε το δημόσιο χρήμα και με τα δημόσια αξιώματα θα ασχολούνται αυτοί που πρέπει και θα τους λέμε και ευχαριστώ. Βέβαια αυτοί οι ίδιοι καλλιέργησαν επιτυχώς το μύθο που λέει ότι οι δημόσιες δαπάνες είναι υπερ του λαού όμως η αλήθεια είναι ότι εάν δεν υπήρχε δημόσιο χρήμα κανείς δεν θα είχε συμφέρον να ασχολείται με τα δημόσια αξιώματα.

 7. Nik avatar
  Nik 08/08/2013 15:04:05

  Αυτά γίνονται σε μια οικονομία που δεν παράγει πλούτο και δεν προσφέρει ευκαιρίες. Δεν γίνονται στην Αμερική πχ, διότι κανένας ανηψιός δεν θα κλωτσούσε μια λαμπρή ευκαιρία να βγάλει χοντρά λεφτά στον ιδιωτικό τομέα για μια ψωροθέση που θα το βρει ο θείος. Αλλά εκεί υπάρχουν ευκαιρίες, εδώ παλεύουμε ακόμα στο σύστημα του "δεν γίνεται" και υπό την κυριαρχία των τενεκέδων που έχουν στελεχώσει το δημόσιο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Nik 09/08/2013 01:21:27

   έχεις δίκαιο....στις ΗΠΑ δεν υπάρχει οικογενειοκρατία στην πολιτική ...μόνο σόγια (Κένεντυ, Μπους κλπ)...και όχι ως εναλλακτική βρώση....Δουλευόμαστε;

   Η διαφορά είναι ότι εκεί οι κανόνες δουλεύουν όποιος και αν είσαι.
   Εδώ απλά μας δουλεύουν.
   Η διαφορά είναι ότι εκεί οι πολίτες εκλέγουν εκπροσώπους για να λειτουργήσει οργανωμένο Κράτος.
   Εδώ εκλέγουμε αντιπροσώπους για να μην έχουμε Κράτος που δεν δουλεύει και δεν βολεύει η λειτουργία του πρώτα από όλους τους πολιτικούς.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Ο Ιθαγενής 09/08/2013 01:41:42

    Φαινόμενα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού εμφανίζονται σποραδικά παντού αλλά δεν είναι ο κανόνας όπως στην χώρα μας! Στα υπόλοιπα που λέτε, έχετε δίκιο.

 8. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 08/08/2013 18:15:18

  Οι νεποτισμοί θάλλουν όπου η έλλειψη μόνιμων καταξιωμένων θεσμών και νόμων υποκαθίστανται από τους μικρομέγαλους προστάτες μέσω της προσωπικής επαφής και γνωριμίας, αδυνατίζοντας το ένα ενδυναμώνεται το άλλο.
  Εάν ο απρόσωπος πολίτης, στην διαχρονική του διαδρομή, είχε συμπαραστάτη τον σοβαρό νόμο που θα ίσχυε επί μικρών και μεγάλων, ποιά θα ήταν η ανάγκη του να προσπίπτει στις "υπηρεσίες" των εφαψιών του γκουβέρνου;
  Εάν πχ, κάποιο σεβαστό άρθρο (και μη αναθεωρητέο) του συντάγματος του 1974, ήταν ένα περί αυστηρότατου και δικαστικά ελεγχόμενου ΑΣΕΠ... ποιά θα ήταν η τύχη των δημοκόπων της χώρας στην ψηφοθηρία τους; Έφθαναν τα αυθαίρετα και οι κλήσεις της τροχαίας; Δεν θα ήταν κάτι τέτοιο πολυτιμότερο και από το εάν το πολίτευμα θα ήταν προεδρικό, προεδρευόμενο κοκ;
  Όταν ο συμπαθής, κατά τα άλλα, Γιαννόπουλος, κατήργησε τον έλεγχο στις δημοτικές δαπάνες από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές με το επιχείρημα πως... "οι εκλεγμένοι από τον λαό δεν πρέπει να ελέγχονται", τί περιμέναμε για την επακόλουθη καταχρέωση των δήμων που είναι δημ. χρέος; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συνταγματικές προβλέψεις για τέτοια πασιφανών επιπτώσεων ζητήματα;
  Έπρεπε ξένοι να μας επιβάλλουν ελέγχους με τις μύριες όσες παράπλευρες επιπτώσεις;
  Αλλά δεν αρκουν μόνον αυτά, για να δουλέψει το δημοκρατικό σύστημα και να αποδόσει χρειάζεται απολύτως πληροφορημένους πολίτες... για να έχουν και την ευθύνη (κακή ώρα) των επιλογών τους.
  Μόνο αυτό δεν γίνεται με την κατάληψη των συχνοτήτων και την παροχή και "ερμηνεία" της πληροφορίας στούς πολίτες (κατά το διαπλεκόμενο επιχειρηματικό δοκούν και την σχεδιασμένη ρότα), που τώρα τους ζητείται η ευθύνη των "επιλογών" τους.
  Λίγα και μόνο συνειδητά πράγματα, αλλά τόσο σημαντικά για την απελευθέρωση του πολίτη και την πραγματική του χειραφέτηση, και ζητούμενη έτσι συνευθύνη...
  Αυτά όμως έως τώρα, για να είχαν αποφευχθή έτσι κάποια αβυσσαλέα τουλάχιστον βυθίσματα, τίποτε όμως εξ αυτών δεν θα συμβή πουθενά στο μέλλον που κινείται σε κλειδωμένες σιδηροτροχιές, ο κύβος ερρίφθη και καλό είναι να μη αυταπατώμεθα, τουλάχιστον οι πρεσβύτεροι, η παγκόσμια κιβωτός σαλπάρισε προς το γνωστό άγνωστο και εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση κοντά στην θάλασσα... που έχει μέγα το κράτος.

 9. airman avatar
  airman 08/08/2013 19:40:02

  Η πολιτική για να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα - εάν ποτέ μπορέσει - και για να επιτελέσει την αποστολή της - εάν ποτέ εμείς οι ίδιοι το επιτρέψουμε - πρέπει να διακονείται από αγωνιστές της πραγματικής ζωής.
  Επειδή όσοι πραγματικά αξίζουν αγωνίζονται πρώτα για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή - πόσο μάλλον σήμερα - και περιφρονούν όσο δεν παίρνει την πολιτική στο σημερινό κατάντημά της, είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές.
  Οπότε το μπαλάκι έρχεται αναγκαστικά πάλι στα χέρια του πολίτη/ψηφοφόρου, ο οποίος όσο συμπεριφέρεται ως πολίτης/πελάτης κομματικού μηχανισμού τόσο θα ρίχνει ''νερό στο μύλο'' του υφιστάμενου/διαχρονικού πολιτικού δυναμικού, ''γονιμοποιώντας'' τα ''λουλούδια'' που ''ανθίζουν'' σε ''βασιλικούς κήπους''.

 10. δημης avatar
  δημης 09/08/2013 00:08:04

  ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ .....
  ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΕΣ;;;;;;;;
  ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;;;;
  ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ-ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ;;;;;
  ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;

 11. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/08/2013 01:18:29

  Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει αυτό που λες, ότι δηλ. εμείς φταίμε για τις "Άγιες Οικογένειες", είναι το παράδειγμα του star system. Όποιος είναι star είναι και ικανός να μας διοικήσει. Έτσι είχαμε κατά καιρούς τους Σελήνη, Αννουσάκη, Κοντού, Καρρά, Πάντζα, Φασούλα, Ανατολάκη και άλλους που δεν θυμάμαι. Μέχρι και τον Ψινάκη μας ετοίμαζαν. Θυμάμαι προ καιρού ένα ψηφοδέλτιο της ΝΔ όπου υποψήφια ήταν η γυναίκα του Πασχάλη. Στο ψηφοδέλτιο έγραφε το όνομά της και μέσα σε παρένθεση (σύζυγος Πασχάλη) !!! Τρέλα !!!
  Φαντάζεσθε τι σταυρούς θα έπαιρνε τις ημέρες μας αν κατέβαινε υποψήφιος ο Εζέλ ?????

 12. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 09/08/2013 19:04:00

  Μήπως αν επαναφέραμε τη μονοσταυρία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας;
  (πόσες φορές θα έταζε κάτι σε κάποιον ο υποψήφιος και θα ξαναψηφιζόταν αν δεν το έκανε;)
  Εναλλακτικά και η "αγγλική" λύση των μονοεδρικών, μου κάνει.

 13. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 19/08/2013 20:57:34

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ

 14. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 15/09/2013 11:28:03

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.