#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2011 12:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "έννομη τάξη" δεν ταυτίζεται με το θλιβερό πολιτικό προσωπικό

Τα διλήμματα «Καραμανλής η τάνκς» δεν ψαρώνουν κανένανΤι σημαίνει να «ανησυχούν» απο κοινού ο πρόεδρος της βουλής, ο κ. Ψυχάρης, η κ. Πιπιλή, ο Καρατζαφέρης και σύσωμη η συντεχνία των επαγγελματιών «δημοκρατών» δημοσιογράφων;

Βεβαίως ολοι αυτοί «ανησυχούν» μετά τα επεισόδια και τις ματαιώσεις τω ν παρελάσεων και δεν διστάζουν οπως ο κ. Ψυχάρης και η κ. Πιπιλή να μιλήσουν για «ημέρες Δεκέμβρη» (ποιού άραγε;) για «εκτροπή» κατά τα πρότυπα του 67...

Απευθύνονται στο συλλογικό υποσυνείδητο, προσπαθούν να ανασύρουν απο τις μνήμες τον «εμφύλιο» και το στρατιωτικό καθεστώς για εναν και μόνο σκοπό :

Να φοβίσουν , να τρομάξουν και να επιτύχουν την σιωπή των αμνών που απαιτούν οι δανειστές, να επιτύχουν την παύση της υγιούς αμφισβητήσεως του μεταπολιτευτικού status quo.

Του τέλματος εκείνου οπου μιλούν οι λίγοι, οι «επαίοντες», οι «οργανικοί διανοούμενοι»,  οι επαγγελματίες «αντιστασιακοί», οι ομοτράπεζοι των λούμπεν «ελίτ» των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, των αθλιων και εξαθλιωτικών ΜΜΕ, του σεσηπότος life  style, του διακομματικού διαγουμίσματος του εθνικού πλούτου στο ονομα της «δημοκρατίας», του «πολιτικού πολιτισμού» και αλλων ψευδεπίγραφων κατηγοριών.

Να ξεκαθαρίσωμε κάτι : Στην Ελλάδα δεν εγινε κανένας «εμφύλιος», μια ενοπλη ανταρσία εγινε, μια ελάχιστη μειοψηφία ενόπλων αμφισβήτησε το καθεστώς που με τον αλφα η βήτα τρόπο  - πλήν των οπλων - απεδέχθη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η ανταρσία αυτή επέτυχε να αναγνωρισθεί ως «εμφύλια» σύρραξη,ως διχασμός δηλαδή του λαού και του εθνους με ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια : Ως γή και υδωρ στους ηττημένους προκειμένου να επιτευχθεί η «παραγωγική» επανένταξη τους στο πολλά υποσχόμενο «σύστημα» της μεταπολιτεύσεως.

Επίσης, τα Δεκεμβριανά, τα κανονικά του 44, ξεκίνησαν απο την παταγώδη αποτυχία του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ηττας και της ξένης κατοχής, ενεπλάκησαν στην δίνη του επερχόμενου Ψυχρού πολέμου και ολοκληρώθηκαν με απόπειρα πραξικοπήματος της ΕΝΟΠΛΗΣ αριστεράς.

Καμμία απο τις δυο αυτές ιστορικές περιόδους δεν προσομοιάζει με την σημερινή.

Το πολιτικό προσωπικό εχει αποτύχει οικτρά, εχει ελθει η ωρα να σαρωθεί, πουθενά ομως δεν υπάρχει συγκροτημένη αμφισβήτηση της «καθεστηκυίας τάξεως», πολλώ μάλλον ενοπλη...

Ας μήν ταυτίζουν λοιπόν οι αποτυχημένοι πολιτικοί το αστικό καθεστώς, την εννομη τάξη με τους θλιβερούς εαυτούς των.

Καμμία αυθόρμητη ενέργεια των πολιτών, ακόμη και η αμφισβήτηση ενίοτε πέραν των εσκαμμένων της σοβαροφανούς παρουσίας των μετά απο τριάντα χρόνια δεξιώσεων, μεγαλείου με σάουνες και γυμναστήρια στον «ναό της δημοκρατίας» δεν εγκυμονεί κινδύνους για την «δημοκρατία».

ΟΙ κίνδυνοι προέρχονται απο αλλού : Απο την βίαιη μεταβολή επί τα χείρω της ποιότητος ζωής των πολιτών, απο την επιβουλή η απο αυτό που διασθάνονται ως επιβουλή κατά των περιουσιών τους και απο την προκλητική περιφρόνηση των αντιληπτικών τους ικανοτήτων απο τους «ταγούς» και τα δημοσιογραφικά τσιράκια τους.

Ο κόσμος δεν φοβάται πιά και τα διλήμματα «Καραμανλής η τάνκς» δεν ψαρώνουν κανέναν. Το μόνο που θα επιτύχουν οι «ανησυχούντες» είναι να εχουν οι εφημερίδες τους την τύχη που τους επεφύλαξε το πλήθος το 65... Φαίνεται οτι κάποιοι ξεχνούν εύκολα !

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lichnee avatar
  Lichnee 30/10/2011 13:07:47

  +1000
  Μπράβο ρε Parsifal!

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/10/2011 13:10:33

  Όταν οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν τρόφιμα για Έλληνες συμπολίτες μας
  Όταν στα συσσίτια της Εκκλησίας γίνεται το αδιαχώρητο

  Τότε οι κάθε Πρόεδροι, Πιπιλήδες, Καρατζαφέρηδες, Ψυχάρηδες, αφού πρώτα γευματίσουν, μπορούν να μας νουθετήσουν με τις ανησυχίες τους...

 3. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 30/10/2011 13:17:10

  «… κι όποιος φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαό,

  σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει,

  το φόβο έχει φυλαχτό,

  κάστρο φυλάει ερημικό …»

  Ι.Καμπανέλη

  • Ρήγας Φερραίος avatar
   Ρήγας Φερραίος @ Ρήγας Φερραιος 30/10/2011 13:27:59

   Αφου επιθυμουν το πισογυρισμα οι πολιτικοι μας ταγοι...ας ακουσουμε το πιο κατω αποσπασμα. Αραγε αυτα εχουν κατα νου να εφαρμόσουν;
   Εχουμε συνταγμα η οχι;;;;

   “ΞΥΛΟΥΡΗΣ ” ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ” 1973”
   Ι.Καμπανέλη: Το μεγαλο μας Τσιρκο
   h**p://www.youtube.com/watch?v=2Tsopg-Pj-w

 4. kostasthess avatar
  kostasthess 30/10/2011 13:37:27

  Δυο φορες ειδα την κυρια Πιπιλη να κραυγαζει και να οδυρεται.. Την πρωτη υπεραμυνομενη των προνομιων των βουλευτων και επιτιθεμενη του βουλευτη Λεσβου την Ν.Δ. που παραιτηθηκε αυτων, και την δευτερη φορα προχθες οπου εσκιζε τα ρουχα της απο ιερη αγανακτηση για τις αποδοκιμασιες κατα του Προεδρου Παπουλια και της ματαιωσης της παρελασης στην Θεσνικη.. Ας της πει καποιος πως ειναι εκτος τοπου και χρονου και βαθεια νυχτωμενη γιαυτα που συμβαινουν στην Ελληνικη κοινωνια.. Καληνυχτα κυρια Πιπιλη..

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ kostasthess 30/10/2011 13:58:29

   Είναι κάκιστο να προσωποποιούμε τον Θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το γεγονός ότι τωρινός Πρόεδρος είναι ο Κύριος Κάρολος Παπαούλιας είναι άλλο ζήτημα. Το θέμα είναι αν κρίνεται επαρκής και χρήσιμος, για την θέση που κατέχει, ή όχι. Επ' αυτού απεφάνθη ο Ελληνικός Λαός στις 28 του μήνα στην Θεσσαλονίκη, όταν τον απάλλαξε de facto από τα καθήκοντά του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος de jure με την οικειοθελή του αποχώρηση από την παρέλαση. Τώρα, αν κάποιοι και κάποιες νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στους Θεσμούς, με τις άνευ ουσίας υστερικές τους οιμωγές, πάλι ο Ελληνικός Λαός θα κληθεί να εκφράσει την ετυμηγορία του. Πολύ σύντομα μάλιστα.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 30/10/2011 13:59:25

    Συγνώμη, Παπούλιας.

 5. zap-zap avatar
  zap-zap 30/10/2011 13:42:51

  σωστός ο Parsifal

 6. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 30/10/2011 16:10:23

  Παρσιφαλ πού είναι η προτασή σου;
  Πώς θα επιβιώσει ο λαός;
  Κάτω απο ποιά ζωτικά και συγκεκριμένα αιτήματα θα συνταχθεί, πέραν της άρνησης του μνημονίου;
  Δεν βλέπω πουθενά κανέναν αγώνα να δοθούν θείας δημόσιες σε νέους αγρότες ώστε να μπορέσουμε σε δύο χρόνια να έχουμε αυτάρκεια βασικών αγαθών για να μη λιμοκτονήσουμε;
  Bγείτε από τη γυάλια σας επιτέλους και Αφουγκραστείτε και τη βουβαμάρα του κόσμου!

 7. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 30/10/2011 16:24:41

  Γαίες δημόσιες

  Το 1980, λίγο πριν την ένταξη στην ΕΟΚ, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 3,3 δις δρχ στο γεωργικό ισοζύγιο, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά το 1981, πρώτη χρονιά ένταξης στην ΕΟΚ παρουσιάστηκε έλλειμα ύψους 290 εκατ δρχ, το οποίο έως και το 2008 διευρυνθηκε στο ποσό των 3 δις ευρώ.

  Δηλαδή με το "καλημέρα" και χωρίς να έχουν προλάβει να επιδράσουν οι "κακές νοοτροπίες" στον αγροτικό κόσμο, τις οποίες επικαλούνται οι διάφοροι ευρωλιγούρηδες απολογητές του συστήματος έκανε την εμφάνισή της η κάμψη στην αγροτικό τομέα η όποια ήταν ανάλογη και με την κάμψη και σε όλους τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς.

 8. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 30/10/2011 16:34:41

  Τα σημερινά διλήμματα είναι: ΔΝΤ ή σωτηρία---------παγκοσμιοποίηση ή κρατη με κανόνες-----------ευρώπη των πολλών ή των αγορών----------ελλάδα των τζακιών ή των εργαζομένων-------Ενιαίο ελληνικό κράτος ή περιφερειακά εκτρώματα.

 9. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 30/10/2011 16:48:33

  "Να ξεκαθαρίσωμε κάτι : Στην Ελλάδα δεν εγινε κανένας «εμφύλιος», μια ενοπλη ανταρσία εγινε, μια ελάχιστη μειοψηφία ενόπλων αμφισβήτησε το καθεστώς που με τον αλφα η βήτα τρόπο - πλήν των οπλων – απεδέχθη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών."

  Δὲν (εἶμαι σὲ θέση νὰ) ξέρω ἂν συμφωνῶ ἀπολύτως, δὲν νιώθω ἱκανοποιητικὰ ἐγκρατὴς τῶν ἱστορικῶν δεδομένων, γνωρίζω ὅμως ὅτι αὐτὴ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ νὰ εἶναι ἡ ἐπίσημη θέση τῆς Δεξιᾶς γιὰ τὸ θέμα. Δὲν νοεῖται νὰ τὸ παίζει ἡ Δεξιὰ ἀριστερότερη τοῦ ἀριστεροῦ, εἶναι μεῖζον πρόβλημα μπαταρίσματος τοῦ πολιτικοῦ σκηνικοῦ. Δὲν νοεῖται νὰ χαρίζεται ἡ παραπάνω, φυσιολογικῶς "δεξιὰ" ἄποψη στὰ ἄκρα.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 30/10/2011 17:57:27

   Μήπως απλώς "φυσιολογική αποψη" ? Εκτοτε υπήρξε Γιουγκοσλαυία, υπήρξε μόλις χθές Λιβύη, προυπήρξε ο Αμερικάνικος εμφύλιος, υπήρξε η Κομμούνα του Παρισιού : Εχομε πολλά "μοντέλα" για να κρίνωμε τι ηταν και τι δεν ηταν εμφύλιος.
   Δεν χρειάζεται να είσαι "δεξιός" για να δείς εάν υπάρχει διχασμός, εάν ο λαός συμμετέχει στον πόλεμο η εάν απλώς η (αυτοανακηρυσσόμενη) "λαική πρωτοπορεία" η "κόμμα της εργατικής τάξης" (ποιάς ?, πού υπήρχε τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα του 47 ?) αμφισβητεί με τα οπλα την εννομη τάξη, αυτήν που είναι τέλος πάντων.
   Ξέρομε ποιά ηταν : Ο "γέρος της δημοκρατίας", οι γελοίοι πολιτικοί που σιώπησαν το 41 η συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς, οι δωσίλογοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, οι τότε Χριστοφοράκοι, ο Βασιλεύς, η εκκλησία, οι ταγματασφαλίτες, οι διαχειριστές της UNRA, οι παθόντες απο το ΕΑΜ και πολλοί αλλοι, με μικροσυμφέροντα, ιδιοκτησίες, καθημερινά "βολέμματα". Αυτοί που είχαν πλέον κάτι να χάσουν απο την ανταρσία και φαίνεται οτι ηταν οι περισσότεροι !
   Ε αυτοί λοιπόν ηταν η εννομοι τάξη, ηταν οι πολλοί και οι αλλοι ηταν απλώς αντάρτες. Αυτό δεν συνιστά εμφύλιο πόλεμο, συνιστά ενοπλη ανταρσία και αντιμετωπίζεται οπως διδάσκει η Ιστορία απο την Chouannerie εως την Κροστάνδη !

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ parsifal 30/10/2011 22:33:31

    Αγαπητέ Parsifal, όντως ο δικός μας Εμφύλιος ήταν ένοπλη ανταρσία κατά της νόμιμης κυβέρνησης. Επειδή όμως ανέφερες την Chouannerie της Γαλλικής Επανάστασης, το 1794 κυρίως, θα σε διορθώσω. Η επανάσταση των δυτικών επαρχιών (της Βανδέας) και, εν μέρει, και της Νορμανδίας, δεν ήταν εξέγερση των ολίγων κατά μιας νόμιμης κυβέρνησης. Ηταν αυθόρμητη και γνήσια λαϊκή εξέγερση της πλειονότητας των κατοίκων των επαρχιών αυτών κατά μίας αυθαίρετης επαναστατικής και ολοκληρωτικού τύπου κυβέρνησης που έφτασε να απαγορεύσει μέχρι και τη χριστιανική λατρεία. Καμία νομιμοποίηση δεν είχε η γαλλική κυβέρνηση μετά το αιματηρό πραξικόπημα του Αυγούστου του 1792 και την σφαγή στα ανάκτορα του Κεραμικού. Ηταν ένα πραξικόπημα του κατευθυνόμενου από τους Ιακωβίνους όχλου (μία οργανωμένη μειοψηφία που είχε τον έλεγχο του Παρισιού) κατά του ψηφισμένου και επικυρωμένου από την ίδια την Εθνοσυνέλευση συντάγματος! Ως γνωστό, το Σύνταγμα αυτό προέβλεπε συνταγματική μοναρχία. Η Συμβατική που ακολούθησε ήταν μία πραξικοπηματική γιακωβίνικη κυβέρνηση, δίχως νομιμοποίηση και προήλθε μέσα από μία σφαγή. Η εξέγερση της Βανδέας ήταν μία νόμιμη αντίδραση ενάντια σε ένα παράνομο και ολοκληρωτικό καθεστώς.
    Επιπλέον, η Συμβατική που πολέμησε κατά της Βανδέας το 1794 το έκανε με όρους γενοκτονίας, όπως παραδέχεται πλέον μεγάλο μέρος της ιστορικής επιστημονικής κοινότητας διεθνώς. Καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης το 1946-49 έναντι των ανταρτών του ΚΚΕ με αυτήν των Γάλλων της Συμβατικής έναντι του εξεγερμένου πληθυσμού της Βανδέας, ακόμα και έναντι γυναικών και παιδιών. Τα γεγονότα της Βανδέας ξεπερνούν κάθε φαντασία και προετοιμάζουν το έδαφος για τις μεγάλες γενοκτονίες του 20ού αιώνα με βάση ιδεολογική (Ναζί, Στάλιν, Πολ Ποτ). Αν είσαι γαλλομαθής, μπορείς να προμηθευτείς το συλλογικό έργο "Le livre noire de la Révolution francaise", εκδ. Cerf. Ο Ντοστογιέφσκυ είχε δει προφητικά πολύ νωρίς και πολύ ορθά τι είχε εγκαινιάσει και τι προετοίμαζε η Γαλλική Επανάσταση...

 10. parsifal avatar
  parsifal 30/10/2011 23:31:14

  Αγαπητέ τυγχάνω γαλλομαθής (για την ακρίβεια είναι η μία απο τις μητρικές μου γλώσσες) και τουλάχιστον εμείς στο γαλλικό λύκειο μάθαμε οτι επρόκειτο για ''rebeillon" η "insurrection vendeenne". Βεβαίως ΤΟΤΕ υπήρχε ακόμη η εννοια της raison d'etat και της εθνικής συνοχής στην γαλλική εκπαίδευση, πολιτική και κοινωνία, δεν είχαν εμφανισθεί "νέοι φιλόσοφοι", Σαρκοζύδες, παιδόφιλοι ευρωβουλευτές και παγκοσμιοποιητικές τάσεις.
  Σαφώς " η επιστημονική κοινότητα διεθνώς" εχει αλλάξει πολλές απο τις οπτικές της, κυρίως εις οτι αφορά σε γενοκτονίες... Ειδικά οταν είναι εργα Στάλιν και Πολ - Ποτ... Αλλού παίζεται ! Στην Εσθονία, ενα απο αυτά τα ψευδοκράτη - δορυφόρους του Δ' Ράιχ τιμάται η Waffen SS και ξηλώνονται τα μνημεία των Σοβιετικών πεσόντων. Αλλά ο Στάλιν ! Α πα πα ο εγκληματίας !
  Τώρα γιατί η τύχη των Αρμενίων, των Ποντίων π.χ. δεν ετυχε αναλόγου ιστορικού αναθεωρητικού ενδιαφέροντος οπως η Chouannerie... Nομίζω οτι είναι σαφές !

 11. Pluto avatar
  Pluto 30/10/2011 23:42:45

  Εμφανίζοντας τον εμφύλιο "ανταρσία κατά της νομίμου κυβερνήσεως" ,ο Parsifal υποτίθεται ότι ενθαρρύνει την λαϊκή διαμαρτυρία κατά της Κυβέρνησης ΓΑΠ καί
  Σια.
  Πρόκειται ή γιά ιστορικά αγράμματο ή για προβοκάτορα....Καιρός πιά η αλλαγή των κακώς κειμένων ν`αρχίσει από.... την όπερα !

 12. Pluto avatar
  Pluto 30/10/2011 23:51:36

  Καί ιδίως (ν` αρχίσει το συμμάζεμα) απ` όσoυς κακοποιούν καί"μία των μητρικών τους γλωσσών" : rebellion !!! ( καί όχι ρεβεγιόν).

  • parsifal avatar
   parsifal @ Pluto 31/10/2011 10:40:46

   Τον δαίμονα του πληκτρολογίου τον ξέρεις εξυπνάκια ?
   Και δεν υποτίθεται οτι ενθαρρύνω την "λαική διαμαρτυρία", δεν είναι δουλείά μου υπάρχουν επαγγελματίες !
   Απλώς κάθε αμφισβήτηση, κάθε σοβαροφανούς βλάκα που παριστάνει τον ταγό αυτής της χώρας και προκαλεί την εκρηξη των μπουκωμένων μαντρόσκυλων της "τάξεως" με διασκεδάζει.
   Οσο για "ιστορικά αγράμματος", μπορεί να είσαι πιό κατηρτισμένος. Πάντως για προβοκάτορας είσαι πολύ ελαφρύς ! Μάλλον τα καταφέρνω καλύτερα ! Και επειδή σε ενοχλεί η οπερα θα επιλέξω για και εγώ δεύτερο ψευδώνυμο ενα απο μικυ μάους.

 13. Κρίμα avatar
  Κρίμα 31/10/2011 01:03:04

  Θεωρώ πως το κείμενο αποπνέει την απογοήτευση του parsifal για τις αντιδράσεις των πολιτικών που αναφέρει. Ίσως να περίμενε κάτι πιο "ριζοσπαστικό" ως αντίδραση από τα μέλη αυτά του πολιτικού προσωπικού και διαψεύστηκε.
  Και θεωρώ ότι η φράση:
  "Ας μήν ταυτίζουν λοιπόν οι αποτυχημένοι πολιτικοί το αστικό καθεστώς, την εννομη τάξη με τους θλιβερούς εαυτούς των"
  επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό. Μα πως μπορεί να γίνει διαφορετικά;
  Μήπως αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν εκλεγεί στα πλαίσια αυτής της έννομης τάξης που αναφέρει; Ή ακόμη πως είναι δυνατόν να διαχωρίζουν εαυτούς από τους θεσμούς και την έννομη τάξη όταν τους "ενσαρκώνουν" και έχουν επιλέξει και επιλεγεί να στηρίζουν το σύστημα εξουσίας που αποκαλεί αστικό καθεστώς.
  Αλήθεια πως μπορεί στο πλαίσιο αυτό να είναι διαφορετικά τα πράγματα;

 14. nektarios avatar
  nektarios 31/10/2011 11:46:51

  αυτα να τα βλεπει ο καρατζαφερης και η ντορα που ψηφισαν το μνημονιο...ο κοσμος δεν αντεχει αλλο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.