#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2009 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η άνοδος των νέων ολιγαρχώνΗ εκλογή του Bush στην αμερικανική προεδρία ήταν ότι χειρότερο. Θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως τη δεκαετία των Αμερικανών ολιγαρχών. Όπως η πτώση της ΕΣΣΔ και το τέλος του ψυχρού πολέμου, έφεραν στο προσκήνιο μια νέα τάξη άνομων ολιγαρχών στη Ρωσία, έτσι και οι νεοφιλελεύθερες φορολογικές πολιτικές του Bush , έφεραν τους αντίστοιχους  ολιγάρχες στο οικονομικό και πολιτικό προσκήνιο των ΗΠΑ.

Στην Αμερική  υπήρχαν ανέκαθεν οι «ληστές βαρόνοι», αλλά το νεοφιλελεύθερο κίνημα δημιούργησε μια νέα κοινωνική τάξη. Μια τάξη που με συγκεκριμένα συμφέροντα, μέσω των ομάδων λόμπυ, των μεγάλων εταιριών, καθώς και άλλων θεσμών, έχει καταφέρει να επεμβαίνει συστηματικά στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Έχει ήδη  στα χέρια της το 45% του ιδιωτικού πλούτου, και στοχεύει στο 50%, δηλαδή σε ένα καθεστώς «μπανανίας». Έτσι επιτρέπεται στον πολυδισεκατομμυριούχο Rupert Murdoch να αγοράζει όλα τα ΜΜΕ και να στήνει καλωδιακά τηλεοπτικά κανάλια,  με αποτέλεσμα τη διάχυση «ολιγαρχικής» προπαγάνδας. Δημιουργούνται «δεξαμενές σκέψεις» όπως το American Enterprise Institute, που προσλαμβάνει προσωπικό μόνο εφόσον αυτό αποτελεί πράκτορα των συμφερόντων των πλουσίων, και το οποίο παράγει μελέτες που είτε λένε ψέματα για τη κατάσταση στο Ιράκ, είτε αρνούνται τις κλιματικές αλλαγές.

Οι Bush και Cheney δεν ήταν απλά φορείς λανθασμένης ιδεολογίας, ήταν πράκτορες του πληθυσμιακού 1%, και οι πολιτικές τους ήταν προσανατολισμένες στη προώθηση των ιδιοτελών σκοπών αυτής της μικρής κατηγορίας Αμερικανών. Της τάξης που ελέγχει ιδιοκτησιακά τα ΜΜΕ, που πληρώνει τις πολιτικές καμπάνιες των «δικών μας» (δικών τους) πολιτικών αντιπροσώπων, που μας δίνει διάφορους τύπους στυλ Bush, Cheney και  Palin, επειδή της είναι χρήσιμοι, μπλοκάροντας παράλληλα οποιαδήποτε προσπάθεια προοδευτικής αναμόρφωσης και νομοθεσίας. Της τάξης που επωφελείται από τεράστιες μειώσεις φορολογίας, και που πλουτίζει από πολεμικά κεφάλαια που πάντα κατευθύνονται προς αυτήν, την ίδια ώρα που η μεσαία τάξη πληρώνει όλους τους λογαριασμούς.Παρακάτω παραθέτω τα χειρότερα σημεία της άθλιας δεκαετίας, που δυστυχώς θα συνεχίσει να είναι άθλια, αν δεν επαναρρυθμιστεί η οικονομία μας, αν δεν κυνηγηθούν τα τραστ και τα μονοπώλια, και αν δεν επανέλθουμε σε μια πιο ομαλή διανομή του πλούτου. Δεν φτάνει άραγε το ¼ του πλούτου για το 1% του πληθυσμού; Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα είναι στην εξουσία. Τα κόμματα εξαγοράζονται. Σημασία έχει το πόσο διανέμονται δίκαια στη κοινωνία, οι πόροι της χώρας. Η απόλυτη ισότητα είναι ανεφάρμοστη, αλλά και η υπέρ-συγκέντρωση του πλούτου δεν είναι πρακτική. Η δεύτερη, είναι αυτή που προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα στη δεκαετία που τελειώνει, και εφόσον συνεχίζει αυτή η τεράστια ανισότητα, η πολιτική μας κατάσταση θα παραμένει  στρεβλή.

1-Στάσιμα μεροκάματα και η ανάδυση μιας νέας πλουτοκρατικής αριστοκρατίας. Από ολόκληρη την εισοδηματική ανάπτυξη των ΗΠΑ στη διάρκεια των προεδρικών θητειών του Bush, το πιο εύπορο 1% του εργαζόμενου πληθυσμού, περίπου 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι, άρπαξαν τα 2/3 από αυτήν. Οι περικοπές φόρων στους πλούσιους, που εισήγαγε ο Bush και νωρίτερα ο Reagan, δημιούργησαν ένα ξένο σώμα μέσα στην υποτιθέμενα δημοκρατική κοινωνία της χώρας. Οι ζάμπλουτοι με τις λεγεώνες των οπαδών τους, τις ακολουθίες τους, που πολλές φορές αναφέρονται ως «αναλυτές», «δημοσιογράφοι» ή «οικονομολόγοι».  Οι νέοι κυρίαρχοι είναι τύποι όπως ο Cheney και ο Rupert Murdoch, που είναι σίγουρο πως θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερο πλούτο αν δεν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης.  Αυτοί οι τύποι είναι που μάχονται το σύστημα δημόσιας υγείας, που δεν θέλουν να τελειώσουν οι πόλεμοι, που δεν ήθελαν την επιτυχία της συνάντησης στη Κοπεγχάγη για το κλίμα. Ο μόνος τους σκοπός είναι η συσσώρευση πλούτου για τον εαυτό τους. Πάντα κέρδιζαν αυτό που ήθελαν και πάντα έτσι θα είναι όσο ο μέσος Αμερικανός μασάει το παραμύθι, πως φορολογώντας τους λίγους πάμπλουτους χάνει και αυτός! Αυτή η ετερόκλητη πολιτική συμμαχία των νεοφιλελεύθερων ζάμπλουτων με τους λαϊκιστές της μεσαίας τάξης (βλ. Sarah Palin), είναι η αιτία που μόνη η Αμερική (με την εξαίρεση ίσως της Ιταλίας) έχει μια πολιτική σκηνή που χαρακτηρίζεται από κλόουν!

2-Το κόστος της υγείας και των τροφίμων αυξήθηκε για τον μέσο Αμερικανό. Από το 1999 έως το 2009, τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι εργοδότες για την υγειονομική ασφάλιση των εργαζομένων, ανέβηκαν κατά 132%. Το μέσο ποσό για μια τετραμελή οικογένεια το 1999 ήταν $5,485 το χρόνο, ενώ το 2008 άγγιζε τα $12,973, δηλαδή το 14% του διαθέσιμου εισοδήματος μιας μέσης  οικογένειας. Όσον αφορά στα τρόφιμα, 49 εκατομμύρια Αμερικανοί, ανησυχούσαν το 2008 για το αν θα έχουν αρκετό φαγητό ώστε να ζήσουν, ενώ περίπου 16 εκατομμύρια αναγκάζονταν να χάνουν γεύματα, ή να περιορίζουν τις μερίδες τους. Από εκεί που είμαστε μια περήφανη χώρα, οι κοινωνικά ανώτεροί μας,  μας κατάντησαν τριτοκοσμικούς χωρικούς, έτσι ώστε τα δικά τους οικονομικά μπόνους να είναι ακόμη μεγαλύτερα.

3-Το περιβάλλον μολύνθηκε ακόμη πιο πολύ. Η κυβέρνηση Bush υπήρξε η χειρότερη όσον αφορά στο περιβάλλον. Οι εκπομπές άνθρακα αυξήθηκαν ανεξέλεγκτα, και οι κίνδυνοι κλιματικών αλλαγών επιταχύνθηκαν. Ο Bush φίμωσε τους κλιματολόγους, και επέτρεψε στους δικηγόρους των πετρελαϊκών εταιριών να ξαναγράφουν τις επιστημονικές εργασίες των ειδικών.

4-Η  πλημμύρα του τυφώνα Katrina και η καταστροφή μεγάλου μέρους της ιστορικής αφρικανοαμερικανικής Νέας Ορλεάνης, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να τη βοηθήσει. Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις υποδομές φραγμάτων, τις κλιματικές αλλαγές, καθώς και για τη τύχη των θυμάτων, όλα αυτά ήταν ένα καμπανάκι αφύπνισης για το τι μας ετοιμάζει η νέα μικρή κοινωνική τάξη την οποία υπηρετούσε  ο  πρώην πρόεδρος.

5-Ο  επιθετικός πόλεμος στο Ιράκ, που οι ΗΠΑ κήρυξαν παράνομα, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ιρακινών, τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, την ολοσχερή  καταστροφή πόλεων όπως η Fallujah, το ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου μεταξύ σουνιτών και σιιτών που κατέληξε σε εθνοκάθαρση  των σουνιτών της Βαγδάτης, τα θεσμοθετημένα βασανιστήρια ενώπιον ολόκληρης της Μέσης Ανατολής αλλά και του κόσμου, και την επακόλουθη ενδυνάμωση του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή. Όλα αυτά βασίστηκαν στο ψέμα της δήθεν ύπαρξης «όπλων μαζικής καταστροφής» ή «δημοκρατικοποίησης», με μοναδικό  όμως σκοπό το άνοιγμα των ιρακινών αγορών πετρελαίου στις αμερικανικές εταιρίες υδρογονάνθρακα, δηλαδή στους νέους ολιγάρχες. Το κόστος σε αμερικανικές ζωές: 4,735 νεκροί και 31.603 τραυματίες έως την 15/12/09. Το σύνολο των πραγματικών απωλειών είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς περίπου 30.000 στρατιώτες που επέστρεψαν, έχουν διαγνωσθεί με εγκεφαλικές βλάβες, αλλά αυτοί δεν μετρώνται στα επίσημα στατιστικά  στοιχεία. Το οικονομικό κόστος του πολέμου αγγίζει τα $3 τρισεκατομμύρια.

6-Η μεγάλη τραπεζική ληστεία των $12 τρισ. όταν οι κερδοσκόποι τραπεζίτες και χρηματιστές αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι να δημιουργήσουν ομόλογα κλπ χωρίς αξία, να πουλήσουν απίθανα στεγαστικά δάνεια σε ανυποψίαστα κοροΐδα που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα ψιλά γράμματα.  Και αφού επέτρεψε στους ολιγάρχες να προσποριστούν σχεδόν όλο το πλούτο που παρήγαγε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, έρχεται η κυβέρνηση Bush και τους παραδίδει σχεδόν ολόκληρο το αμερικανικό ΑΕΠ, κλέβοντας το από τους υπόλοιπους, υποτιμώντας τις αποταμιεύσεις αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας όλων μας, καθώς και την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι άλλων. Γινόμαστε δηλαδή πένητες για χάρη των τραπεζιτών και των ζάμπλουτων ολιγαρχών. Και ενώ οι πραγματικοί ένοχοι τη βγάζουν ατιμώρητοι, ο σκληρά εργαζόμενος μέσος Αμερικανός  που μπορεί να έχασε και το σπίτι του, μένει χωρίς καμιά βοήθεια. 500.000 παιδάκια θα πεινάσουν μέσα στο χρόνο, αλλά οι ολιγάρχες των μεγάλων οίκων θα πάρουν και άλλα μπόνους.

7-Οι επιθέσεις της 11/9 στη Νέα Υόρκη και στη Ουάσιγκτον από την al-Qaeda, μια οργάνωση που ξεπήδησε από την αντισοβιετική πολιτική του Reagan στη δεκαετία του 1980 και που αποφάσισε να τα βάλει με τις ΗΠΑ έχοντας ήδη νικήσει την ΕΣΣΔ.  Οι αδικίες της Αμερικής επί του Ιράκ μετά το πόλεμο του 1991, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο και την εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών , οδήγησαν τον πρώην νέο φιλελεύθερο ζάμπλουτο Μπιν Λάντεν, να δει τον εαυτό του και την οργάνωσή του ως μια νέα παγκόσμια δύναμη που θα εκδικηθεί,  χτυπώντας την Αμερική. Οι δικοί μας ολιγάρχες, που δεν είχαν πλέον στη διάθεσή τους το μπαμπούλα του διεθνούς κομμουνισμού, με τον οποίο θα μπορούσαν να χειραγωγούν το αμερικανικό κοινό  ώστε να πετυχαίνουν αυτά που ήθελαν, χάρηκαν όταν είδαν ότι μπορούν να τα βάλουν με ένα νέο μπαμπούλα. Η πραγματική καταστροφή όμως δεν ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, παρά την αποκρουστικότητά τους, αλλά η προθυμία με την οποία οι Αμερικανοί παρέδωσαν τις ελευθερίες τους σε ένα Βοναπαρτικό καθεστώς που «έγραψε κανονικά» τους νόμους , το Σύνταγμα, το κογκρέσο, και οποιονδήποτε πήγε να του σταθεί εμπόδιο.

8-Το συνταγματικό πραξικόπημα του 2000, με το οποίο ο Bush ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών που έχασε, με τη χρησιμοποίηση απαίσιων ρατσιστικών και άλλων κόλπων και λαθροχειριών στη καταμέτρηση των ψήφων και τη παρεμβολή ενός προκατειλημμένου ακροδεξιού Ανώτατου Δικαστηρίου (που επελέγη από, και εξυπηρετούσε τους ολιγάρχες), που μας έδωσε τον χειρότερο πρόεδρο της ιστορίας του έθνους, και που οδήγησε για τα επόμενα 8 χρόνια τη χώρα προς το γκρεμό. Και αυτό συνέβη  διότι δεν ήταν πρόεδρος του λαού, αλλά των ολιγαρχών.

Juan Cole  (πρόεδρος του Global Americana Institute)

Πηγή:  http://www.juancole.com/2009/12/top-ten-worst-things-about-bush-decade.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/12/2009 16:21:43

  Δρυός πεσούσης κλπ. Η κριτική στον Μπους είναι εύκολη, τώρα, κατόπιν εορτής...

  • ουτις avatar
   ουτις @ archaeopteryx 26/12/2009 16:52:14

   Δηλαδή πιό πρίν, επί προεδρίας Μπους, δεν του γινόταν κριτική.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ουτις 26/12/2009 19:05:53

    κριτική...μην ξεχνάμε τον Σεπτέμβριο του 2001. Όλοι συσπειρώθηκαν, όποιος κι αν ήταν ο Μπους. Η Αμερική είναι βαθειά Ρεπουμπλικάνικη, και μόνο το κραχ του 2008 έβγαλε Ομπάμα. Μέχρι πριν το κραχ ο Μακέην ήταν μπροστά, σημαντικά... Σε αντίθεση με εμάς, 1) ο Πρόεδρος είναι ο «αρχιστράτηγος», 2) όσο δημοφιλής ή μη δημοφιλής και να είναι υπάρχει διάκριση εξουσιών. Ο Μπους, σε αντίθεση με τα δικά μας τα μπουμπόυκια ούτε νομοθετούσε, ούτε δίκαζε.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ archaeopteryx 26/12/2009 17:26:17

   Ε όχι και ...Δρυς ο θάμνος!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ (Α)θανάσης 26/12/2009 17:32:42

    εξαιρετικό! +1

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/12/2009 19:00:05

  Ο Μπους υπήρξε ο πλέον λοιδορημένος (υπάρχει η λέξη;) πρόεδρος των ΗΠΑ και η κριτική εναντίον του ήταν καθημερινή και από παντού. Άσχετα αν δεν τον άγγιζε.

 3. man8os avatar
  man8os 26/12/2009 19:09:57

  Ο Μπους ηταν ο τελευταιος αυτοκρατορας. Και φταιει αυτος για αυτο.Μετα την κριση η ΗΠΑ θα ειναι απλα η μεγαλυτερη χωρα του κοσμου. Αλλα η Κινα θα εχει καλυψει σε μεγαλο βαθμο την αποσταση.

  • Le canard avatar
   Le canard @ man8os 26/12/2009 19:47:50

   Ο τελευταίος αυτιστικός "αυτοκράτορας" (σιγά τον αυτοκράτορα -ίσως της μαλακίας, ναι-)

   • man8os avatar
    man8os @ Le canard 26/12/2009 19:58:33

    Ανεξαρτητα απο χαρακτηρα ητν αυτοκρατορας,αν κεφτεις οτι ολος ο κοσμος τον ειδε ανενοχλητο να εξτρατευει στο Ιρακ, στο Αφγανισταν, να απειλιεμε πολεμο Ιραν και Συρια και κανεις να μη βγαζει,κιχ.
    Αν τα προσπαθησει τωραο Ομπαμα,τοτε σιγουρα θα υπαρξουν αντιδρασεις.
    Για αυτο λεω οτι ηταν ο τελευταιος αυτοκρατορας.
    Χωρις να αναφερουμε Κοσοβο και την αναμιξη των ΗΠΑ επι Μπους στη Λατινικη Αμερικη και την Αφρικη.
    Ηταν απλα ο αυτοκρατορας και περναγε μονο το δικο του.

    • Le canard avatar
     Le canard @ man8os 26/12/2009 20:11:24

     man8os, αυτοκράτορας ήταν το σύστημα, το οποίο περιγράφει εύστοχο η ανάρτηση. Ο junior ήταν κακέκτυπο "αυτοκράτορα" και το ότι αποφασίστηκε να τοποθετηθεί εκεί, ήταν ακριβώς επειδή επρόκειτο περί πολιτικώς αυτιστικού ατόμου. Η μόνη εγγύηση για το σύστημα ήταν ο πατήρ, όχι ο μικρός ανόητος. Ενα σύστημα που έχει συνέχεια και συνέπεια, μπορεί να ζήσει και με ηθοποιούς προέδρους (το απέδειξαν οι ΗΠΑ άλλωστε). Οποιος και να ταν ο πρόεδρος, όλοι θα κάθονταν σούζα μπροστά στην -αποτυχημένη- εκστρατεία του Ιράκ. Και αποδείχθηκε αποτυχημένη, επειδή ναι μεν έδειξαν οι υπόλοιποι (Ρωσία, Ευρώπη, Κίνα) ότι κάθονταν σούζα, αλλά μετά την εισβολή άρχισαν να του σκάβουν το λάκο. Σούζα εξάλλου δεν κάθισαν και στον σαξοφωνίστα επί Κοσσόβου; Και όχι μόνο. Χειροκροτούσαν και φώναζαν "Ρίξε κι άλλες βόμβες". Ε, ρε θυμάμαι τους σημιτικούς εκσυγχρονιστές εδώ και τις δημοσιογραφάρες τους που χειροκροτούσαν τις ανθρωπιστικές βόμβες...

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 26/12/2009 20:22:00

     Γιατι ο σαξοφωνιστας δεν ηταν αυτοκρατορας?
     Οπως και ο Μπους πατερας, ο Καρτερ,ο Ρηγκαν, ο Νιξον? Απλα ο Μπους νεοτερος ηταν ο τελευταιος. Και μη ξεχνας οτι και στη Ρωμη,για καθε καλο αυτοκρατορα υπηρχαν 3 σκαρτοι.

 4. Le canard avatar
  Le canard 26/12/2009 19:14:07

  Bondsteel: Η φωτογραφία του Μπούς από τη μεγαλύερη αμερικάνικη βάση στα Βαλκάνια, στο Κόσσοβο.

 5. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 26/12/2009 19:47:52

  Ο ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΒΗ ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ...ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΝΤΑ ....ΟΙΚΟΛΟΓΟ ..ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ...ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΑΛ ΓΚΟΡ !
  ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ -ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ- ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΝΕΟΠΛΑΣΙΩΝ , ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ Κτλ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

  • Le canard avatar
   Le canard @ ΙΑΝΟΣ 26/12/2009 19:49:30

   Στη χώρα που "σαξοφωνίστες", ηθοποιοί και αυτιστικοί πρώην ναρκωμανείς και αλκοολικοί, γίνονται πρόεδροι, τι περιμένεις;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Le canard 26/12/2009 19:51:27

    την φωτογραφία της πρώτης του επίσημης (του σαξοφωνίστα) να δεις, να σου κοπεί η όρεξη

    • ΙΑΝΟΣ avatar
     ΙΑΝΟΣ @ archaeopteryx 26/12/2009 20:09:48

     .......ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΤΑΣΟΣ ( Ο ΜΠΟΥΓΑΣ) !!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Le canard 26/12/2009 19:53:43

    O ηθοποιός μάλιστα ήταν τόσο καλός που έδωσε το όνομά του και στα περίφημα Reaganomics.

    Όσο για το απεμπλουτισμένο έχουμε ραντιστεί με 900 τόνους λόγω Σερβίας, Κόσοβου, κάτι χιλιάδες λόγω Ιράκ και δε συμμαζεύεται.
    Και έχει και συνέχεια.

 6. Nικόλας avatar
  Nικόλας 26/12/2009 19:49:52

  Κάποτε σε ένα πολύ μεγάλο αλλά τέλειο ταξίδι με αμάξι από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ εώς την Αλαμπάμα γνώρισα κόσμο στις νότιες αμερικανικές πολιτείες του Κεντάκι και toυ Τενεσί που πριν τους γνωρίσω από κοντα νόμιζα πως υπηρχαν μόνο ως αστικός μύθος ευρωπαίων κομμουνιστών.
  Του στυλ εισαι απο την ελλάδα?Που ειναι αυτο.Εισαι ευρωπαιος,αα εισαι κομμουνιστης?Ακουμε τυφλα τον Προεδρο μας γιατι θελει το καλο μας.
  Και ναι τοτε καταλαβα πως οντως υπαρχει ακομα η ζωνη της Βιβλου στην Αμερικη.

  • Soustom avatar
   Soustom @ Nικόλας 26/12/2009 20:20:06

   Ακριβώς!!!....Η Αλλη Αμερική (OYSA) γιά όσους έχουν σπαταλήσει αρκετό καιρό στήν γή τών ινδιάνων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.