#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2013 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η άλλη ανομία


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Η πρώτη προϋπόθεση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, είναι ν’ αποκτήσουμε σοβαρό κράτος. Αυστηρό εκεί που πρέπει, επιεικές εκεί που επίσης πρέπει. Κι αυτό προϋποθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, ελληνική Παιδεία, ανταποδοτικότητα και ισχυρή παρέμβαση σε όλα για την διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας.

Εχθροί του οργανωμένου Έθνους, του κράτους, είναι σίγουρα οι τρομοκράτες και οι βοηθητικοί τους. Υπάρχουν όμως κι άλλοι. Μην τους ξεχνάμε. Ο αγώνας δεν μπορεί να είναι μονομέτωπος. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως εκτός από την ανομία των κουμπουροφόρων, των καταλήψεων, του ολοκαυτώματος της ΜΑΡΦΙΝ, του ασύδοτου συντεχνιακού συνδικαλισμού, υπάρχει και η άλλη ανομία. Η ανομία των λούμπεν ισχυρών, αυτών που δεν πυροβολούν, ούτε βάζουν βόμβες, αυτών που δεν χρησιμοποιούν γιάφκες.

Η ανομία της τάξης που εν Ελλάδι υποδύεται την αστική, έχει άλλες μορφές. Κάποτε οι ισχυροί έφτιαχναν πανεπιστήμια, συνέδραμαν την εθνική άμυνα. Σήμερα έχουμε κάτι γόνους «καλών σχολείων» ή της παλιάς αριστερής «αριστοκρατίας» , που φτιάχτηκαν επιχειρηματικά στην πλάτη του κράτους, του μόνου τους πελάτη.

Δεν έχουν πια γύρω τους κύκλο πνευματικών ανθρώπων. Νταραβερίζονται με τραγουδιάρες και μόδιστρους. Έχουν αισθητική σκυλάδικου ή ΒΠ, δήθεν ή γνήσια, αν και συχνά το ένα συνοδεύει το άλλο και το πολύ – πολύ να επενδύουν σε πίνακες. Τους επιδεικνύουν ο ένας στον άλλο και στους φίλους τους. Μέχρι εκεί φτάνει η «πνευματικότητα» τους. Καμμιά φορά οι κυρίες τους ράβουν πανάκριβα φορέματα, για να πάνε στα φιλανθρωπικά γκαλά, που οργανώνουν οι πλέον φραγκάτες, για να δώσουν από 1000 ευρώ στους πτωχούς και στα άρρωστα παιδάκια. Είναι τα ρέστα, τα ψιλά που περισσεύουν από την λεηλασία της χώρας.

Οι ίδιοι, όπως και οι πολιτικοί που συνωστίζονται στους προθαλάμους τους κι ενεργούν ως υπάλληλοι τους, έχουν ένα κοινό, εκτός από έναν φαιδρό καθωσπρεπισμό: περιφρονούν τον λαό. Περιφρονούν τους πολλούς, τους απλούς ανθρώπους. Έχουν πνεύμα αλληλεγγύης συντεχνίας, σαν να ‘ναι μια τάξη ξέχωρη απ’ το Έθνος, με συμφέροντα πάνω ή κι αντίθετα απ’ αυτό. Ανεξαρτήτως φαινομενικών πεποιθήσεων, κάνουν κολλεγιές και αντιμετωπίζουν καχύποπτα, όποιον δεν ενστερνίζεται την camaraderie του «κύκλου» τους.

Τί κι αν μια, δυο το πολύ γενιές πίσω θα βρεις συχνά κλεφτοκοτάδες, δωσίλογους, μαυραγορίτες ή κατσαπλιάδες «αγωνιστές» της …πλέριας δημοκρατίας α λά Στάλιν. Έχουμε την «αριστοκρατία» που μας ταιριάζει. Συχνά αδιάφορη, άπατρι, με γούστο κιτς, ξιπασμένη αλλά κυρίως παρασιτική και βουλιμική. Αρπακτικά, τα οποία συχνά φθονούν, αντιστρατεύονται τους αληθινούς δημιουργούς αστούς, τους ελάχιστους εκπροσώπους της τάξης, που κάποτε έγινε ένα με το λαό, θυσίασε την ζωή και περιουσία της για την Πατρίδα.

Είναι ολοφάνερο, από ενδείξεις που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, πως αυτοί, οι συνήθεις ύποπτοι της άλλης κλίμακας ανομίας, συνωστίζονται στην γραμμή εκκίνησης κι ο καθένας προσπαθεί να «κλέψει» στο παιχνίδι, όσο μπορεί. Ειδικά τώρα με τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις. Οι δε φαλιρημένοι τραπεζίτες, αποτελούν κατηγορία από μόνοι τους. Τα κέρδη δεκαετιών δικά τους κι οι ζημιές τώρα δικές μας. Έτσι μάθανε.

Αν όμως θέλουμε νομιμοποίηση της όλης πολιτικής μας, να φαινόμαστε στα σοβαρά και να είμαστε ένα στιβαρό κι αυστηρό κράτος, που θα εμπνέει πίστη στους πολίτες του και σεβασμό στους έξω, τότε οφείλουμε να χτυπήσουμε και την άλλη ανομία, με την ίδια αμείλικτη ενεργητικότητα που χτυπάμε και την τρομοκρατία ή τις καταλήψεις.

Για τα πολιτικά πρόσωπα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ας μην κοροϊδεύουμε για όσα έγιναν, πως θα τιμωρηθούν οι περισσότεροι ποινικά. Ο νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, είναι εστία πολιτικής μόλυνσης και υπονόμευσης του πολιτικού συστήματος. Ας τον καταργήσουμε, ώστε τουλάχιστον οι τωρινοί κι οι επόμενοι να μπορούν να λογοδοτήσουν. Οι καλυπτόμενοι, ποινικά, από την παραγραφή ας λογοδοτήσουν στις φορολογικές αρχές για τον πλουτισμό τους. Υπάρχουν τρόποι και μέσα να πληρώσουν και ας διαπομπευθούν ανάποδα στο γάϊδαρο, ως τον πολιτικό τους θάνατο.

Όμως κανείς νόμος Βενιζέλου δεν μας εμποδίζει να θέσουμε επιτέλους κανόνες στην ιδιωτική ζούγκλα που έφτιαξαν οι λούμπεν ψευτοαστοί μας, τα παράσιτα του δημοσίου ταμείου. Η τιθάσευση και τιμωρία τους θα απελευθερώσει ζωτικές υγιείς δυνάμεις, δημιουργώντας αληθινό υγιή ανταγωνισμό. Αυτό δεν θα φέρει μόνο ανάπτυξη. Θα φέρει πίστη και αίσθημα δικαίου στους πολλούς, που αυτοί, κυρίως αυτοί, είναι το Έθνος.

(Δημοσιεύεται στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 10/02/2013 17:02:57

  Γνωστά όλα αυτά.
  Ως ένας από τους εξ απορρήτων του ΑΣ, λογικά, του έχεις πει.
  Απάντηση πήρες;

  Επίσης, όπως έχω ξαναγράψει άπειρες φορές, η νομιμότητα ξεκινάει από τα πλέον απλά και καθημερινά. Από τους δρόμους, τα φανάρια, τους ημιυπέθριους, τα αυθαίρετα, τις λαμογιές.

  Όταν δω τους τροχονόμους να γράφουν όσους περνούν με κόκκινο, τους "παπάκηδες" που πάνε ανάποδα, τα γαϊδούρια που μας παίρνουν τ' αυτιά, κλπ κλπ κλπ, τότε θα έχουμε ελπίδες.
  Η "μπουρζουαρζία" δεν με ενδιαφέρει. Είναι το 1% της Ελληνικής κοινωνίας, ή κι ακόμα λιγότεροι.

  Σε ένα κράτος σωστό, θα σχηματιστεί μία ΣΩΣΤΗ αστική τάξη, μία σωστή ΜΕΣΑΙΑ τάξη, μία σωστή αγροτική τάξη κοκ... Κι αυτό απαιτεί 2 πράγματα:
  1: Σεβασμό στους νόμους. Αν δεν τους σέβεσαι, πληρώνεις.
  2. Μέχρι να γίνει το 1, αστυνόμευση μέχρι αηδίας. Αλλά όχι τραμπουκισμοί.

  Κι αυτά γίνονται μόνο και μόνο γιατί μας έχουν επιβληθεί οι δήθεν αριστεροί.

  • Αχινός avatar
   Αχινός @ tpe 11/02/2013 17:19:52

   Όταν δω τους τροχονόμους να γράφουν όσους περνούν με κόκκινο, τους “παπάκηδες” που πάνε ανάποδα, τα γαϊδούρια που μας παίρνουν τ’ αυτιά, κλπ κλπ κλπ, τότε θα έχουμε ελπίδες.

   Αυτά είναι σαχλαμάρες. Οι παπάκηδες, η οδήγηση κλπ δεν έχουν να κάνουν με ένα σωστό και ισχυρό κράτος. Η διοίκηση του και η ανεξαρτησία του έχει.

   Έχετε επισκεφτεί ποτέ την Κίνα; Οι Κινέζοι οδηγούν σαν το Χάρο, δεν ακούνε ούτε ΚΟΚ, ούτε τίποτα.

   Η Κίνα όμως είναι το δεύτερο ισχυρότερο κράτος στον κόσμο και μια απίστευτη οικονομία. Και όχι λόγω πληθυσμού: τον ίδιο τεράστιο πληθυσμό είχε και όταν ήταν μια φτωχή χώρα.

   Αυτά που περιγράφεις έχουν να κάνουν με οδηγική συνείδηση και είναι άσχετα με το αν το κράτος και η χώρα είναι σοβαρά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε τους σωστούς δρόμους, ούτε τη σωστή πολεοδομία, ούτε χώρους πάρκινγκ, ούτε συμπεριφορά και συνήθειες λόρδου για να είμαστε άψογοι στο παρκάρισμα, στο δρόμο κλπ. Είμαστε λαϊκός πολιτισμός, και αυτό βγαίνει και στην οδήγηση.

   Η “μπουρζουαρζία” δεν με ενδιαφέρει. Είναι το 1% της Ελληνικής κοινωνίας, ή κι ακόμα λιγότεροι.

   Το 1% κρατάει τις τύχες του 99% και έχει το 80% του πλούτου. Οπότε αν περιμένεις να φτιαχτούν δρόμοι, νοσοκομεία, δουλειές, κλπ, να μάθεις να σε ενδιαφέρει και η μπουρζουαζία. Το 80% της φοροδιαφυγής σε χρήμα εκεί γίνεται, στο 1%, ούτε στον υδραυλικό, ούτε στο τυροπιτάδικο.

   Κι αυτά γίνονται μόνο και μόνο γιατί μας έχουν επιβληθεί οι δήθεν αριστεροί.

   Στην Ινδία έχουν αριστερούς και οδηγάνε σαν τρελοί, παραβαίνουν τους νόμους, παίρνουν παράνομα φακελάκια και μίζες σε κάθε επίπεδο, κλπ κλπ;

   Ο καθένας που δεν έχει βγεί έξω από την Ελλάδα (ή βγήκε σαν τουρίστας ή σπουδαστής και δεν κατάλαβε τίποτα από το εξωτερικό), έχει διάφορες τέτοιες απίθανες θεωρίες.

 2. Nik avatar
  Nik 10/02/2013 17:53:01

  Το αντίδοτο είναι η απελευθέρωση και ενδυνάμωση αυτών που θα αποτελέσουν μια γνήσια Ελληνική αριστοκρατία (και όχι μπουρζουαζία). Αλλά δυστυχώς το κράτος, είτε από αδράνεια είτε από κολλεγιά με αυτούς που αναφέρεις, στέκει εμπόδιο σε κάθε δημιουργική προσπάθεια.

  Μόλις ανοίξει γνήσια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτοί θα εξαφανιστούν. Δεν αντέχουν τα ρίσκα της αγοράς. Δεν έχουν την ικανότητα και το σθένος να δουλέψουν, ούτε και να καινοτομήσουν. Θα διαλυθούν τόσο γρήγορα που θα τους ψάχνουμε. Από εμπειρία μιλώ.

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Nik 10/02/2013 20:22:53

   Η λέξις αριστοκρατία είναι απηγορευμένη σε μία αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, που θέτει ως αξιολογικό μέτρο την ...μετριότητα και ό,τι κατώτερο της.
   Η κριτική πρέπει να ασκείται στο τρέχον πολίτευμα και στους διαχειριστάς της Εξουσίας.
   Δεν ευθύνεται το Ελληνικόν Κράτος, αν διοικήται από ανικάνους ή διεφθαρμένους.

 3. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 10/02/2013 18:34:40

  Και επιπλέον θα 'χεις "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια".. Γιατί αποδυναμώνεις -έως εξαλείψεως ίσως- τον εξτρεμισμό και τις ακραίες πολιτικές έτσι..

  Πιο έξυπνη δεν είναι αυτή η πολιτική?

  Το θέμα είναι ποιος θα το κάνει, κε Κρανιδιώτη? Γιατί αυτά που μας μεταφέρετε κατά καιρούς σχετικά με κάποιους από τους υπουργούς και τα κυβερνητικά μας στελέχη δεν είναι πολύ ελπιδοφόρα..

 4. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 10/02/2013 22:25:11

  Όλα αυτά έχουν συμβεί λόγω έλλειψης της Δικαιοσύνης. Αν υπήρχε στοιχειώδες κράτος δικαίου, πολλοί, αν όχι όλοι από αυτούς που αποτελούν την
  "μπουρζουαζία", είτε θα ήταν φυλακή είτε στον προθάλαμο του ανακριτή.

  Φαήλο, μιας και είσαι κοντά στην εξουσία, θα σου πω πως αν ο λαός δει δικαιοσύνη και αξιοκρατία, θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια, θα σηκώσει τα μανίκια, θα ανέβει το ηθικό του. Όσο βλέπει τους "ημέτερους", την διαπλοκή και τα λαμόγια, αντιδρά.

  • panas avatar
   panas @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/02/2013 15:47:34

   Έχει γίνει ποτέ μια διαδήλωση με βασικό αίτημα την αξιοκρατία στη χώρα μας; Πολλές "διαδηλώσεις" κομματισμού έξω από βουλευτικά γραφεία έχω δει εγώ...
   Τι κατάστρεψε πολιτικά τον Αναστάσιο Πεπονή; Το ΑΣΕΠ βέβαια...
   Τελικά οι πιο πολλοί έχουν συναίσθηση της ανικανότητας ή μετριότητάς τους και πνίγουν οτιδήποτε προάγει την αξιοκρατία... Για μια μειοψηφία παραμένει φυσικά ζητούμενο...

   Ένα κράτος δικαίου μπορεί να θεμελιωθεί ευκολότερα από χρηστούς πολιτευτές με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της δικαιοσύνης. Αν φυσικά σχηματιστεί μια τέτοια πλειοψηφία στο μέλλον... :(

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 11/02/2013 00:49:49

  Δύσκολο το σημερινό θέμα. Προσπαθώ εδώ και ώρες, από τότε που διάβασα αυτό το άρθρο σας, να θυμηθώ κάποιους πολιτικούς ή πολιτευτές, από το χώρο της ΝΔ κυρίως,
  που να έχουν εκφρασει με παρόμοιο έστω τρόπο, το ίδιο νόημα,
  δηλαδή την πάταξη της ανομίας, ακόμη και αυτής που εκπορεύεται από την ψευδο-αστική τάξη και την εκτρέφει κιόλας.
  Δεν μου έρχεται κανένας στο νου.
  Τι μπορεί να σημαίνει αυτό κατά τη γνώμη σας κ. Κρανιδιώτη ;

 6. Υ.Παραπλανημένος avatar
  Υ.Παραπλανημένος 11/02/2013 12:06:34

  Λόγος "μεστός" και ουσιωδης, όπως πάντα άλλωστε.
  Ως λειτουργός της δικαιοσύνης όμως, δεν νομίζεις συνάδελφε , ότι η "τυφλή" Θέμιδα, έχει μείνει πολύ καιρό έξω από αυτό το αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα, αυτού του είδους της ανομίας;

 7. MCA. avatar
  MCA. 11/02/2013 12:21:21

  Η οικονομική ελίτ της Ελλάδος δεν προσφέρει στη Χώρα,αυτά που της αναλογούν, σε σχέση μ αυτά που κερδίζει.Αυτό μας το έχουν επισημάνει κατά επανάληψη οι εταίροι μας.Στις προηγμένες χώρες της Δύσης,δεν υπάρχει η αναρχία του κεφαλαίου που υπάρχει στην Ελλάδα.Η παγκοσμιοποίηση και η αποδυνάμωση της δυνατότητας ελέγχου του κεφαλαίου από τις Εθνικές Κυβερνήσεις, δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ελλειπή έλεγχο από τους εκάστοτε κυβερνώντες στη Χώρα μας.ΤΑΞΗ παντού λοιπόν,σε μεγάλους και μικρούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.